Nicolás Tagliafico mag Ajax voor veel lager bedrag verlaten

Dinsdag, 8 juni 2021 om 12:39Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:11

Ajax is komende zomer opnieuw bereid om mee te denken met een vertrek van Nicolás Tagliafico. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft de vraagprijs voor de 28-jarige linksback drastisch verlaagd, zo weet De Telegraaf. Tagliafico mag voor 'slechts' twaalf miljoen euro een transfer maken.

Ook vorig jaar hield Ajax al rekening met een uitgaande transfer van Tagliafico. Toen schreef hetzelfde dagblad over een vraagprijs van 25 miljoen euro. Concrete interesse bleef uit en de Argentijn speelde dus nog een extra seizoen in Amsterdam. De Telegraaf verwacht dat het gezien de leeftijd van Tagliafico zelfs voor een bedrag van twaalf miljoen euro lastig wordt om hem te verkopen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Onlangs meldde het Argentijnse TyC Sports dat Tagliafico, die bij Ajax nog twee seizoenen vastligt, een van de drie kandidaten is voor de linksbackpositie bij Internazionale. De landskampioen van Italië denkt daarnaast aan Emerson Palmieri (Chelsea) en Filip Kostic (Eintracht Frankfurt). Vice-voorzitter Javier Zanetti zou al contact hebben gehad met zijn landgenoot Tagliafico, die zich met Argentinië voorbereidt op de Copa América.

Mocht de Zuid-Amerikaan weggaan bij Ajax, dan zal Overmars aankloppen bij AZ voor Owen Wijndal, zo is de verwachting van De Telegraaf. Technisch directeur Max Huiberts van de Alkmaarders liet onlangs weten aan Voetbal International dat de kans op een transfer echter klein is. "Ik ben nu vijfenhalf jaar technisch directeur van AZ en heb nog nooit meegemaakt dat een traditionele Nederlandse topclub zich heeft gemeld voor een speler van ons", aldus Huiberts. "Laat staan dat er een bod is uitgebracht. In de buitenwereld blijft dit maar een item, terwijl ik er nog nooit mee te maken heb gehad. Los daarvan: waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen? Hij speelt al twee jaar met groot gemak al zijn wedstrijden, heel bijzonder. Het level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld."Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door nr.11)

Deze strijder toch relatief goedkoop op te pikken!

8 juni 2021 om 12:57

Je kan hem beter behouden en een betere linksback zul je niet vinden. Ook Wijndal mag Nico zijn veters niet strikken. Ik zou als ik Ajax was alles proberen om hem te behouden.

8 juni 2021 om 13:00

Dat klopt wel, maar die jongen wil zelf ook wat. Door te laten zien dat je als club sociaal bent zullen goede spelers sneller komen, want als er wat leukers voorbij komt zitten ze niet gevangen bij Ajax.

8 juni 2021 om 13:08

Denk dat als hij een betere salaris krijgt dat hij wel blijft. Hij wordt al bijna 29 en heeft het naar zijn zin bij Ajax. Bij een andere topploeg zou hij het lastiger kunnen krijgen door meer concurrentie en bij Ajax zal hij zolang hij speelt vaste linksback blijven.

8 juni 2021 om 13:11

Juist omdat hij 28 is niet. Als hij nog eens hogerop wil, zal het nu moeten. Spelers van boven de 30 uit de Eredivisie zijn niet bepaald gewild. Ik zie hem graag blijven, is één van mijn favoriete spelers van de afgelopen jaren, maar ik gun hem dat (waarschijnlijk) laatste avontuur ook wel.

8 juni 2021 om 13:14

Inderdaad. Ik denk dat Ajax beter wat minder kan vangen dat ze de sterkhouders wat langer aan boord houden dan dat ze steeds opnieuw moeten bouwen omdat goede spelers de club na een jaar verlaten. Het mooiste is een combi van beiden. Maar de overgangscyclus is momenteel wat langer dan pak hem beet 10 jaar geleden. En dat is alleen maar positief te noemen.

8 juni 2021 om 14:33

Niet te vervangen die Nico, zeker niet met Wijndal. Als Nico echt persé weg wil (want voor die 12 miljoen zou ik het niet doen) dan zie ik liever Rensch linksachter of lissandro.

8 juni 2021 om 15:28

Uiteindelijk is niemand onvervangbaar. Hoe veel spelers zijn er in Al die jaren niet weg gegaan waarvan mensen zeiden , die kan je echt niet vervangen . En toch wist Ajax het meestal wel goed op te lossen.

9 juni 2021 om 08:52

je wilt toch geen ontevreden speler in je selectie? ajax had nico vorig jaar al moeten laten gaan voor 17 miljoen Nu is er weer 5 miljoen verdampt en ajax was zonder nico ook wel kampioen geworden.

Vrede mee. Heeft zijn waarde bewezen en we pakken alsnog 3x zijn aankoop prijs. Is natuurlijk niet netto maar de markt is wat minder actief in dit segment denk ik. Gun hem de stap, hopelijk komt hij ooit terug nog. Geweldige leuke persoonlijkheid buiten het veld, op het veld een enorme klootzak.

8 juni 2021 om 12:57

Heeft ons heel veel bezorgt, gek genoeg vond ik hem afgelopen jaar minder belangrijk. Kan dit niet onderbouwen maar meer een gevoel. Gun hem een mooie stap. Beste LB sinds Maxwell misschien wel, of vergeet ik iemand tussendoor? (Boilesen? Sarcasme)

8 juni 2021 om 14:02

@cali88mero Ik had precies hetzelfde gevoel, maar dat komt misschien omdat hij 'minder' gescoord heeft dit seizoen en zijn grote fout tegen Liverpool het meest is blijven hangen bij me van dit seizoen. Voor de rest was ik zeer gecharmeerd van Nico, echt een strijder.

On: Ik verwacht een afspraak tussen Nico en Marc dat hij voor zijn bewezen diensten wat goedkoper mag vertrekken. Hij wilde vorig seizoen eigenlijk ook al een stapje omhoog als ik me niet vergis. Ik meen me zelfs vaag iets te herinneren dat ik iets gelezen had dat zowel Tagliafico als Onana toen een transfer was beloofd, maar dat Marc ze vanwege alle corona perikelen toch gevraagd had een jaar langer te blijven.

Ik gun het Nico i.i.g. wel en hoop voor hem dat hij een mooie transfer kan maken.

8 juni 2021 om 14:04

Misschien omdat zijn nare trekjes steeds meer aanwezig werden?

8 juni 2021 om 14:30

Het gaat hier over voetbal inhoudelijk en dan kom jij hier weer aan met je randzaken, sommigen maken er echt een sport van. Een minder seizoen en aanvallend wat minder belangrijk, wel echt een voorbeeld voor velen qua strijd.

8 juni 2021 om 19:37

Vind hem dit seizoen ook minder als voorheen. Is net iets minder fel en gedreven, en zit regelmatig fout met een tackle. Ook aanvallend is die stuk minder als voorheen, en net dat kleine beetje waar hij het moet van hebben is het toch gewoon minder als voorheen.

8 juni 2021 om 22:42

Als je het tegen mij heb m.b.t. ' randzaakjes', schwalbes en hard tackles zijn gewoon voetbal gerelateerd. Daardoor kan je gevoel, waar Cali88mero het over heeft, gewoon aantasten. Sommigen maken er echt een 'sport' van om Ajax en haar spelers altijd te verdedigen.

8 juni 2021 om 12:59

Je kan hem beter behouden en een beter salaris aanbieden. Betere ga je niet vinden. Ervaren spelers zul je gewoon moeten proberen te behouden en Nico is een speler die alles heeft voor een team.

8 juni 2021 om 13:07

Ik geloof dit bericht van de telegraaf niet. Onana gaat Ajax al tegen een veel lagere waarde verlaten dan verwacht, waarom zou Marc dan Nico tegen een veel lager bedrag laten vertrekken? Dan kun je hem beter proberen te behouden mocht hij zelf ook nog willen blijven. Nico is een harde werker. Misschien wat voor Tuchel en dan ruilen tegen Ziyech.

8 juni 2021 om 14:37

"Hopelijk komt hij ooit terug". Wanneer zou dat moeten zijn dan? Als ie 43 is?

8 juni 2021 om 15:01

Hoeft niet alleen als speler toch? Geweldige persoonlijkheid en als hij na zijn carrière trainer zou willen worden zoals Tadic is hij wat mij betreft altijd welkom.

8 juni 2021 om 13:27

Prestaties hoeven niet altijd gekoppeld te worden aan een prijs.

8 juni 2021 om 15:02

@Jack: Huntelaar style... half kreupel nog wat op de bank komen zitten😂

Gekocht voor 5 miljoen en verkopen voor 12 miljoen is een mooie deal hopelijk. Ook heeft hij enorm veel betekent de afgelopen 3,5 jaar.

Prima, dat je meedenkt. Maar 12 miljoen voor een Argentijns international voelt bijna aan als een belediging. Oké, hij is voor een schijntje gekocht en heeft absoluut zijn waarde gehad. Daarom zou 20 miljoen een betere afspiegeling zijn!!

8 juni 2021 om 13:11

Zit in zijn laatste contractjaar niet heel raar dat de warde niet zo hoog is.
De beste man is bijna 30 dus denk niet zo heel gek.

8 juni 2021 om 13:26

lens Transfermarkt loopt zijn contract tot 2023, en hij is 28, dus bijna 30 is ook wel overdreven. Wel bijna 29 (in augustus).

8 juni 2021 om 13:32

Dan is hij in augusstus bijna 30.
Contract kreeg ik net ook idd van iemand anders door.

Maar 12 mil prima toch geen wereldtopper.

Omdat er bij Ajax meer tijd aan hem zal worden gegeven, dit voornamelijk in Europese wedstrijden. Lekker 2 jaar bij Ajax Europees voetballen en dan de stap maken, heb nog (nooit?) iemand direct zien slagen vanaf Az naar een (sub)top club in het buitenland.

8 juni 2021 om 15:18

Voetbalvolger, nog nooit iemand van AZ direct zien slagen bij een (sub)top club in het buitenland? Wout Weghorst begon vrij acceptabel bij Wolfsburg.

12 miljoen zou ik een mooi bedrag vinden. Dit zorgt ervoor dat Tagliafico zijn overstap krijgt en Ajax krijgt een leuk bedrag. Nu hoop ik wel dat Ajax gewoon voor Van Aanholt gaat, dan maken ze namelijk een mooie winst op Tagliafico.

Iemand die al zo lang bij ons is, z'n absolute meerwaarde heeft laten zien en voor een relatief laag bedrag ooit is aangekocht. Dan vind ik het begrijpelijk dat je als Overmars zijnde, een lagere transfersom accepteert. Wellicht is dit ook gewoon contractueel al eerder vastgelegd. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft, maar begrijp hem ook zeker als hij verder wil kijken!

8 juni 2021 om 12:53

Begrijpen doe ik het zeker. Maar 12 miljoen is echt peanuts.
Als je nu gewoon 20 miljoen hanteert. Dat is toch schappelijk?

Jarenlange vaste waarde als back, uitgegroeid tot volwaardige linksback van het Argentijnse (!) nationale elftal en defensief ijzersterk. Relatief snel. Aanvallend iets minder qua spelvoortzetting.

8 juni 2021 om 13:01

Natuurlijk, die 20 miljoen zou ik ook liever zien. En die is ook niet bizar hoog inderdaad, die is ook zeker schappelijk. Maar kan me echt wel begrijpen dat Overmars en Nico het op een dealtje hebben gegooid in deze.

8 juni 2021 om 13:12

Voor een 1 jaar doorlopend contract en bijna 30 jaar is 12 niet heel gek toch?

8 juni 2021 om 13:17

@bliek heeft in december toto 2023 bijgetekend. Maar deze 12 miljoen zal toen wel besproken zijn lijkt me. 12 is prima, 15 zou echt top zijn. Prima moment om uit elkaar te gaan.

8 juni 2021 om 13:18

OK Die informatie zag ik nergens.
Maar prima winst toch?

12 miljoen is echt een prikkie voor Tagliafico. Argentijns international, jarenlang goed bij Ajax. Verdedigend agressief en relatief sterk, aardig snel, voetballend is het mwah. Maar maakt veel goed met zijn ''grinta'' in mijn ogen.

Puur vanwege het voetballende gedeelte, zie ik hem niet bij de absolute topclubs spelen. Enige club waar ik hem nog enigszins vindt passen is Atletico Madrid (qua topclub). Daar spelen ze vaak vechtvoetbal en hoeft de back niet perse goed te kunnen voetballen. Daar speelt een Hermoso ook vaker op de linksback, die van origine een CV is. Zegt al genoeg.

Verder denk ik dat dit voor teams in de BPL een prima optie is. Teams als Leicester (al hebben die die Engels jeugdinternational die het goed deed?) zie ik wel een poging wagen, zeker voor dat geld.

Wat mij betreft mag Arsenal hem ook als back-up van Tierney halen. Maar ik snap heus wel dat hij Arsenal weigert, om als back-up te fungeren (logisch ook).

Benieuwd waar Nico gaat eindigen.

Zou toch jammer zijn. Nico en Onana samen voor ''maar 20 miljoen'' ongeveer weg...

8 juni 2021 om 17:02

Wat het voetballende gedeelte betreft: wat hoger op het veld heeft hij zeker zijn aanvallende waarde, met voorzetten of combinaties vanaf de zijkant. Rond de middenlijn en in kort spel inderdaad wat minder. Maar een mooi voorbeeld vind ik die pass-ineens op vd Beek waaruit die goal van Tadic volgt tegen Real Madrid in 2018-2019; dat heeft Tagliafico ook echt wel in zijn spel. Ik gun hem een mooie transfer en denk dat Ajax het hem met deze vraagprijs ook bewust mogelijk maakt een leuke stap te maken.

Zo'n loyaliteitsbonus is goodwill investeren door Overmars. Laten zien dat als je meedenkt met en loyaal bent aan Ajax, zij ook meedenken met jou. Geeft een sterk signaal af aan spelers die men eventueel wil aantrekken.

8 juni 2021 om 13:58

Wat een onzin. Vd Sar geeft aan dat Ajax hard getroffen is door Corona crisis. Ajax is toch geen sociale werkplaats geworden dat ze nu genoegen zouden nemen met miljoenen minder. Waarschijnlijk is hij op dit moment gewoon niet meer waard, anders gooit Ajax echt geen bijv 8 miljoen weg omdat het zo’n aardige jongen is.Hij heeft nog een 2 jarige contract. Over een jaar kan je hem nog verkopen voor dat bedrag.

8 juni 2021 om 14:18

Veltman lieten ze voor 1 miljoen gaan. Het is gewoon goed beleid om soms met minder genoegen te nemen. Ajax heeft op deze manier twee jaar langer kunnen genieten van Nico en hij mag nu tegen een lager bedrag weg waardoor er meer in zijn zakken terecht zal komen. Win/win.

Vind ik toch een prima prijs. Had voor veel meer weg kunnen gaan 1 a 2 jaar terug, maar ik ben blij dat die bleef. Wat hebben we daar veel van genoten. Voor hem zelf ook goed dat die naar een andere club gaat want deze competitie heeft die nu wel gezien denk.

Ik snap dat er (contract/doping) situatie's zijn maar het blijft toch maf om 2 van je absolute sterkhouders voor een (relatief) appel en een ei weg te zien gaan. Daarmee doel ik uiteraard behalve Tagliafico ook op Onana.

“Waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen?” Dat zal ik je uitleggen meneer Huiberts. Omdat hij dan bij een topclub in Nederland speelt die ook CL speelt, waar hij zich in de kijker kan spelen van een Europese topclub. Daarnaast zal hij iets meer verdienen bij een topclub dan bij de provincieclub waar hij nu speelt.

8 juni 2021 om 13:56

Dat weten we allemaal, maar je kan Huiberts nauwelijks kwalijk nemen Dat hij hoog in de boom gaat zitten. Niet alleen vanwege de eerdere statements van AZ, ook omdat het raar zou zijn als AZ opeens in de underdogpositie gaat.

8 juni 2021 om 14:20

Ik neem aan dat Huiberts als hij eerlijk is ook wel inziet dat een stap naar Ajax echt wel even een stap omhoog is voor Wijndal. Ja, het is dezelfde Eredivisie, maar dan met de druk van het kampioen móeten worden, spelen in een veeleisend spelsysteem en in Europa ook serieus meedoen en jezelf internationaal ontwikkelen. Dat is een ander soort voetbal dan er bij AZ gespeeld wordt. Ze zijn daar op 17 punten van de kampioen geëindigd, dus totaal niet lullig bedoeld naar AZ ofzo, maar hoezo heeft Wijndal dan "de Eredivisie wel uitgespeeld"? Huiberts praat alsof Wijndal onbetwiste basiskracht in Oranje is en dé dragende man van Az...

8 juni 2021 om 14:46

Natuurlijk is Ajax een stap vooruit maar Huiberts wil aangeven dat het verschil niet groot genoeg is om daarvoor binnen de ED actief te blijven. Op basis van de laatste vijf jaar is het de stap van de nummer drie naar de nummer één. Alsof je een Lexus inruilt voor een Jaguar. Het is niet een Golfje waar ie vandaan komt. Tov AZ is het dan wel een stap maar tov andere buitenlandse clubs niet. In tegendeel zelf. Stel Wijndal gaat naar een Duitse of Engelse subtopper. Dan speelt ie ook tegen clubs van CL-niveau en in een veel sterkere competitie. Nog twee jaar Nederland is ook nog twee jaar NEC, RKC en andere niemendalletjes waarin je niet meer wordt uitgedaagd. Vergelijk dat eens met een rechterrijtjesclub in een groot voetballand. Financieel zal het salaris ook niet minder zijn dan bij Ajax. Dus waarom zou Wijndal Ajax moeten verkiezen tov een Everton of Wolfsburg? Verder zal AZ veel meer kunnen beuren van een buitenlandse club. De verwachte som is 15 mio. Ik twijfel of Ajax dat wil neerleggen voor een verdediger.

8 juni 2021 om 15:28

Dat is niet hoe Huiberts het verwoordt, maar het zijn natuurlijk legitieme argumenten. Zelf denk ik juist dat het voor Wijndal wél goed is om juist nog binnen Nederland de stap naar een veeleisende club te maken en daar uit te groeien tot een dragende kracht voordat hij het straks voor mijn part bij Tottenham, Frankfurt, Roma of Sevilla mag gaan proberen. In dat opzicht zie ik ook PSV nog als een stap naar voren voor hem, ook al is het verschil tussen PSV en AZ qua sportieve prestaties wat mij betreft verwaarloosbaar, maar het is een club met meer druk waar je als een grotere voetballer vandaan kunt komen. En voor Ajax geldt dat natuurlijk al helemaal; daar kan hij ook voetbaltechnisch volgens mij nog een boel leren. Ik zie niet in waarom hij het nu al in het buitenland zou moeten zoeken, want ook daar kom je te spelen tegen Greuther Furth of Elche, Mallorca, Salernitana, Spezia... Minder aansprekende clubs zoals je RKC en NEC noemt vind je in iedere competitie wel.

Vergaande clubs als een Arsenal moeten hier toch direct bovenop zitten.
Dit zijn jongens die vechten en knokken...
Iets wat ik echt mis bij Arsenal

8 juni 2021 om 13:52

Ze hebben Tierney daar al. Nogal onnodig dus.

Dit zou toch voor een PSG een meerwaarde zijn? Beter dan een Bakker lijkt me….en voor dit bedrag niet eens heel duur. Mooi dat Ajax hem een transfer gunt.

Je zou bijna zeggen dat je voor 12 miljoen niet een betere back kan kopen. Misschien Wijndal maar dan heb je geen garantie die je met Tagliafico wel hebt. Voor een goede salaris nog 4 jaar bij Ajax en dan terug naar Argentinië zou toch ook niet erg zijn.

Dit was te verwachten, gaandeweg is de deal gemaakt dat hij zou bijtekenen en daarna voor goedkoper weg zou mogen. Goeie afspraak, hoop echter dat er geen club voor hem komt.

Als die gozer echt maar 12 miljoen is, gaan clubs als Arsenal, Everton of Leeds echt wel toeslaan. Vind dat bedrag veel te laag voor hem.

Voor 12 miljoen zie ik hem zeker vertrekken. Er zijn genoeg clubs die nog een goede linksback kunnen gebruiken. Wellicht dat Barca interesse heeft?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Deal met Ajax geldt voor Barcelona als alternatief voor man van 40 miljoen'

Barcelona wil komende zomer graag een linksback aan de selectie toevoegen. Júnior Firpo is op weg naar de uitgang bij de Catalanen, waarna er een andere stand-in voor Jordi Alba moet...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren