Almere City FC stunt met komst Gertjan Verbeek als trainer

Maandag, 7 juni 2021 om 11:54Rian Rosendaal • Laatste update: 12:08

Gertjan Verbeek is de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC, zo weet de club maandag officieel te melden. De 58-jarige coach, die voor twee seizoenen tekent in de Keuken Kampioen Divisie, is de opvolger van de enkele maanden geleden ontslagen Ole Tobiasen. Het is de eerste klus als trainer voor Verbeek sinds zijn vertrek bij Adelaide United in april 2020. Jeroen Rijsdijk fungeerde de afgelopen tijd als tussenpaus na het wegsturen van Tobiasen.

"Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken", legt Verbeek zijn keuze uit op de website van zijn nieuwe werkgever. "De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen!"

Technisch manager Teun Jacobs deelt het enthousiasme van Verbeek. "Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij zich committeert aan de ambitie van Almere City FC. Wij zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking", aldus de dolgelukkige Almere-bestuurder.

Rijsdijk slaagde er als tussenpaus niet in om Almere City naar de Eredivisie te loodsen. In de eerste ronde van de play-offs om promotie was NEC (0-4) duidelijk te sterk. Voor Verbeek is het de eerste trainersklus sinds het seizoen 2017/18, toen hij aan het roer stond bij FC Twente. Na zijn ontslag degradeerde de club uit de Eredivisie. De nieuwbakken Almere City-coach was in het verleden werkzaam bij onder meer Feyenoord, AZ, Heracles Almelo en in Duitsland bij VfL Bochum en FC Nürnberg.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door droppie)

Doet Almere goed. Wie weet kunnen ze nu dan die stap naar de Eredivisie zetten.

7 juni 2021 om 12:04

Gertjan kennende zal het buffelen worden bij Almere, stukje winnaarsmentaliteit erbij creëren, maar dat kan nooit kwaad! Erg benieuwd of hij mooie dingen neer kan zetten

7 juni 2021 om 12:21

Winnaarsmentaliteit? Dat herken ik juist totaal niet van zijn periode bij Twente. Als ik kijk naar het spel en spelersmentaliteit typeer het meer als "kip zonder kop", "frustratie alom" en "pure wanhoop".

7 juni 2021 om 13:11

Ik zie hier opmerkingen over jeugd in de tekst van het artikel. Als GJ Verbeek een ding niet doet is het de jeugd een kans geven volgens mij is zijn methode meer duits dan NLS maar is hij niet erg succesvol geweest als trainer. begrijp deze keuze dan ook niet

Das een goede vervanger, Nooit verwacht dat Almere city dat voor elkaar zou krijgen

7 juni 2021 om 13:51

Ikzelf heb een andere opvatting van het woord ‘stunt’. Je kunt dit eerder omschrijven als stuntelig, pure armoe zeggen wij hier.

Ik kende Gertjan altijd van de TV, maar heb hem nooit zien trainen. Kan iemand mij vertellen of dit een aanwinst is voor een club als Almere of meer een mediastunt?

7 juni 2021 om 12:05

Gert jan is een echte people manager. Een trainer met een zachte aanpak. Die heel erg makkelijk is in de omgang.

7 juni 2021 om 12:29

Kan blijkbaar ook goed delegeren. Hoeft niet altijd zelf de touwtjes strak in de handen te houden.

7 juni 2021 om 12:32

En bemoeit zich gelukkig nooit met verbouwingen van trainingscomplexen enzo.

7 juni 2021 om 12:41

Kan ook nog is goed huizen bouwen.

7 juni 2021 om 12:53

Is dit sarcastisch ofzo haha? Ik hoor hier positieve dingen terwijl er beneden me juist negatieve dingen geroepen worden over hem.

7 juni 2021 om 13:01

Bastian goede conclusie, ik heb de omschrijving van Dick met betraande ogen gelezen. 😂

7 juni 2021 om 14:19

Ze noemen hem ook wel de Knuffelbeer van het Noorden. Staat er om bekend om het fijn te vinden als je hem at random een knuffel geeft, mocht je een keer in de buurt zijn.

7 juni 2021 om 12:06

Voetbalinhoudelijk een regelrechte ramp voor Almere. Lekker boomhutten bouwen met z'n allen.

7 juni 2021 om 12:06

Geen enkele Eredivisie club zat te wachten op deze man, dan kun je de rest al wel een beetje invullen. Laatste (relatieve) succesperiode was bij AZ zo rond 2012. Tijdje terug dus.

7 juni 2021 om 12:07

Ben persoonlijk geen groot fan van hem. Rommelt altijd wel een beetje binnen de clubs waar hij werkzaam is heb ik het idee. Heeft wel een aantal mooie clubs op zijn cv staan. AZ, Feyenoord, Bochum, Nurnberg, zijn toch niet de minste. Past qua spelbeeld wel een beetje in de filosofie van Almere geloof ik. Lat ligt hoog voor hem aangezien Almere nu al een paar jaar bovenin meedoet en heeft uitgesproken om op termijn Eredivisie voetbal wil spelen.

7 juni 2021 om 12:07

Goede trainer hoor. Dat heeft hij wel bewezen. Probleem is dat hij elke werknemer van de club verteld hoe hij zn werk moet doen waardoor er uiteindelijk niet met hem te werken valt. Als hij dat achterwege laat is het gewoon een prima trainer

7 juni 2021 om 12:13

@johan klopt, maar dat probleem zie ik minder bij Almere. Dit zijn allemaal spelers, waarvan 90% waarschijnlijk nooit het niveau aantikt van de clubs die hij heeft getraind. Al hebben ze met V.janssen (ex-Tottenham), Assaidi (ex-Liverpool), VD Water (orlando City), Amrabat (ex-PSV en -Malaga), Joey VD Berg (ex-Reading), Ahannach (ex-Brighton), etc. toch wel aardige spelers geleverd. Alleen zullen die spelers nu niet weten dat ze ooit dat niveau zullen bereiken. Die gaan wss echt wel naar een grote jongen als Verbeek luisteren.

7 juni 2021 om 12:36

Hoop het voor hem. Vind Verbeek wel een goede kerel met een hoge gunfactor. Zou mooi zijn als Almere weer eens in de eredivisie kan komen.

We kunnen nu 1 promotie kandidaat wegstrepen.

7 juni 2021 om 12:05

Hoezo Janta? Verbeek is geen nitwit, de man is wat nors maar heeft zeker kwaliteiten.

7 juni 2021 om 12:52

Overal met ruzie vertrokken en uit nergens blijkt dat Verbeek nu veranderd is. Je haalt geen coach in huis maar een organisatie die zich met alles bemoeid.

7 juni 2021 om 12:09

Waarom denk je dat? Ik vind dit soort oneliners zo makkelijk: je roept iets en vanwege het sentiment geven mensen likes. Dus graag hoor ik waarom.

7 juni 2021 om 13:09

Ondanks dat er niks bij staat ben ik ook niet kapot van Verbeek. Beetje veel geschreeuw weinig wol. Laatste top klus als trainer is voor mijn gevoel ook wel echt een tijd geleden.

Denk dat ze een potentie bom binnen halen die op ontploffen staat. Ben ook nog eens heel benieuwd of Gert Jan op een minder niveau kan werken en niet CL niveau eist op de trainingen.

Hoop dat hij mijn ongeluk bewijst, maar vrees dat het niet wat gaat worden

Dit zag ik dan al helemaal niet aankomen. Nou welkom in Almere Gertjan, 2 jaar oprij playoffs gespeeld. Dus ze verwachten niets anders in Almere.

Hahaha dit moet je toch niet meer willen. Die man snapt het spelletje zeker, maar er valt niet mee te overleggen.

Dat mag je zeker zo noemen en voor al heel mooi om te zien dat Verbeek zich niet te goed voelt de eerste divisie. Harstikke leuk dat Almere City en Verbeek deze samenwerking aan gaan. Ben heel erg benieuwd.

Ach een stunt, ja qua verleden misschien maar er is toch gewoon geen hond bereid om deze man een baan te geven? Het is ook niet zo dat hij Almere gekozen heeft en dat hij 20 aanbiedingen afgewezen heeft.. De analist Verbeek is een van de naarste mensen op de Nederlandse tv, maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij volgend seizoen weer op tv te zien is dan heeft hij namelijk weer met iedereen in Almere en omstreken ruzie..

oef, die had ik niet zien aankomen. Wel mooi voor Almere city dat ze een trainer met deze status naar de kkd kunnen lokken.

Ik voorzie volgend jaar overigens een bloedstollend kkd seizoen. heel benieuwd wie er volgend jaar kampioen wordt.

7 juni 2021 om 12:04

Mua, in de Eredivisie stonden ze duidelijk niet meer te springen om Verbeek. Genoeg clubs die coaches zochten sinds z'n ontslag bij FC Twente en geen enkele club heeft het aangedurfd.

Behoorlijke verrassing!

Leuk om Gert-Jan weer op de velden te zien, goede zet van Almere dat overduidelijk stappen wilt gaan maken.

Vraag me af hoe dit uitpakt. Verbeek heeft het de afgelopen jaren nou niet bepaald goed gedaan, maar hij heeft in het verleden bij Heracles wel laten zien goed te kunnen presteren met ploegen die hij naar z'n hand kan zetten. Overigens zal Almere City de technische organisatie wel op hem af moeten stellen, want anders komen er ongetwijfeld weer problemen en dan kan het weleens een korte samenwerking worden.

Stunt? Deze trainer heeft 0.0 gepresteerd de laatste jaren. Dit is voor nu het niveau van deze trainer.

7 juni 2021 om 17:04

In Australië nog een FFA Cup gepakt in 2019 (daarna lag alles plat door covid).

Vind Verbeek de meest overschatte Nederlandse trainer van deze eeuw, snap niet dat er nog een club met deze babbelaar in zee gaat. Hij denkt het beter te weten dan iedereen, terwijl hij gewoon een belabberd cv heeft.

Oke, ik ga een seizoenskaart nemen. Is toch een grote man voor KKD-begrippen. Ex-trainer van Feyenoord en zijn eerste periode bij Heerenveen was ook uitstekend.

Al 6x.op rij ontslagen en zich onmogelijk gemaakt bij zijn clubs. Op een gegeven moment kun je san inderdaad niet beter krijgen dan Almere City. Eens kijken hoe snel ze hem daar zat zijn. Ze ontslaan daar redelijk snel hun trainers.

Mooi, dan is die brompot ook van tv om de wedstrijden te analyseren. Ik denk dat hij er niks van bakt. Iedereen krijgt ruzie met hem door zijn gedrag. Of hij moet veranderd zijn maar een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.

Wat een stunt! Je kan van hem zeggen wat je wil, maar het is wel een echte bouwer. Geef hem twee jaar de kans, en ik zie ze promoveren

Zoals meerderen al aangeven, weet ik niet hoe blij Almere City moet zijn met Gertjan-Verbeek. Het is een ervaren trainer die destijds bij AZ succes boekte, maar daarna was het niet zo heel indrukwekkend wat hij allemaal liet zien.
In Duitsland bij Nürnberg en Bochum ontslagen na tegenvallende resultaten. Bij FC Twente bakte meneer er al helemaal niets van en ging achteraf als een kleuter met het vingertje wijzen.

Wellicht weet GJ iedereen te verassen en Almere eindelijk naar de eredivisie te slepen, maar ik betwijfel hoeveel verandering er gaat komen.

7 juni 2021 om 12:27

Heeft bij Heracles en Heerenveen ook uitstekend gepresteerd, ook bij Bochum en Nürnberg na behoren, denk niet dat het iemand voor de lange termijn is, maar het zou mij niets verbazen als hij Almere naar de eredivisie leid

7 juni 2021 om 12:55

Heracles en Heerenveen had ik inderaad niet genoemd, gezien dat alweer langer geleden is.
FC Twente was toch iets meer recent. Ja, die ploeg in Australie noemde ik ook niet, daar had hij niet echt veel kunnen doen ivm Covid19.
Bij Bochum en Nurnberg was het resultaat - wat ik meen te herinneren - matig en was dat de aanleiding voor zijn ontslag.

7 juni 2021 om 13:06

Met Nürberg werd hij 17e in de BL wat gezien de selectie echt niet slecht was, bij Bochum 5e in de 2e BL en dat was gewoon goed, veel beter dan zijn opvolger met dezelfde selectie

7 juni 2021 om 13:54

Eindelijk iemand die het snapt. Mensen lullen maar wat over die verbeek. Australie is hij weggegaan door Corona, in Duitsland was hij best populair onder de supporters en niet onaardig gedaan. Prima trainer gewoon

7 juni 2021 om 12:36

@Excellent, wat ik wel positief vind is dat hij er dus geen probleem mee heeft om in de KKD te trainen. Natuurlijk kunnen we dan zeggen dat hij geen andere keuze heeft, maar er zijn genoeg trainers die zich te goed voelen voor de KKD. En voor Almere City is hij wel een trainer die het klappen van de zweep kent.

7 juni 2021 om 12:56

Daar heb je zeker gelijk in Kyle, maar het moet voor de ploeg zelf natuurlijk ook iets opleveren en of dat zo gaat lukken betwijfel ik..

Een stunt? Verbeek is in mijn ogen niet zo'n bijzondere trainer. Zorgt vaak alleen maar voor onrust binnen de club. Sterkte Almere!

Vrij opmerkelijk aangezien ze bij Almere City qua beleid, zowel spelers als staf gaan voor talentvolle jonge personen.

Echt een goede aanstelling! Voor een club als Almere City is dit natuurlijk goud. En ja hij bemoeit zich overal graag mee en dat zou af en toe wel minder mogen. Maar bij een jonge club als Almere City kan zijn ervaring veel betekenen. Voetbal technische, als je hem hoort praten heeft hij (vindt ik) iig wel verstand van voetbal en zegt meestal zinnige dingen.

leuk voor almere city.. Ik vind het geen toptrainer alhoewel hij veel clubs heeft versleten maar niet echt prijzen heeft gepakt 1x met az de beker..

Hahaha vette move van Almere! Ben benieuwd of ze promoveren met Verbeek. Hij zal altijd hetzelfde blijven dus kwestie van tijd wanneer het zal botsen met sommige binnen de club.

De man die Viktor Elm een basisplaats gaf bij AZ... Echt iemand die van harde werkers en fysiek houdt.

7 juni 2021 om 13:05

Maar ook de man die Maher liet debuteren én let staan toen Martens weer terug kwam. De man die Altidore wist te laten zien alsof het een wereldspits was (waardoor AZ 10 miljoen voor hem ving) en die AZ de beker gaf.

Ik was niet rouwig toen hij vertrok, maar hij heeft bij AZ best een prima periode gekend.

En Viktor Elm was niet zoals zijn broertje en hoorde inderdaad niet in de basis. Maar een combinatie "creatief" + "harde werker", zoals met Rasmus Elm en Pontus Wernbloom, was een prima keuze.

7 juni 2021 om 17:12

Mwa, ik vond de keuze voor Elm een hele treurige. Totaal niet het niveau wat AZ moet nastreven. Daarnaast hield Verbeek altijd maar vast aan zijn lievelingetjes, zo koppig als die is.

Ik zie niet zo waarom dit en stunt is. Verbeek is beschikbaar en de laatste jaren niet erg succesvol op hoger niveau. Pep Guardiola of Jurgen Klopp, Mark Rutte desnoods, dat zou een stunt zijn. Dit is meer in de lijn der verwachtingen.

Interessante move van beide kanten, voor Verbeek een kans om zich te "redeemen". Wordt de laatste jaren niet echt meer heel positief bekeken, terwijl hij best periodes succesvol is geweest.

Hij is in ieder geval duidelijk.

Ben niet onder de indruk van Verbeek als trainer. Het is een soort reactie trainer die even de boel op scherp moet zetten maar na een paar maanden iedereen die handelswijze begint uit te kotsen. Schijnt ook niet de makkelijkste te zijn in de organisatie. Maar goed alle succes gewenst bij Almere en is te hopen dat hij ergens leert van fouten uit het verleden.

Stunt? Volgens mij is dit dezelfde Gertjan Verbeek die al een aantal maanden openlijk sollicitatie doet op televisie. Duidelijk geworden dat geen Eredivisie club het meer in hem zag zitten, dus dan maar een trapje lager. Niet heel verrassend vind ik.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Verbeek volgend jaar kampioen gaat worden met Almere City. Als Almere City een aantal goede spelers gaat halen in de zomerstop dan zijn ze voor het aankomende seizoen de titelfavoriet.

Heerlijk weer genieten van zijn ,soms wat platvloerse , discussie's met jouralisten na een wedstrijd.
En een trainer die niet geinjecteerd is met vooraf ingegeven mediatechniek.
Gewoon recht voor z'n raap,wat Gertjan zegt is de waarheid!
Heeft inderdaad wisselend gepresteerd als coach,met als dieptepunt FC Twente waar hij nooit op dat moment had moeten instappen onder de bekende omstandigheden,zeer ongelukkig.
FC Almere zal verder best wel weten waar ze aan beginnen.
Ik ben nieuwsgierig en hoop op een gelukkig huwelijk.

7 juni 2021 om 14:36

Dan kan je vast uitkijken naar hele leuke interviews op Omroep Flevoland waar de journalist van de regionale omroep zelf al een arrogant figuur is die vind dat de wereld om hem draait en die het leuk vind om (negatief) te poken naar niks om maar een reactie te krijgen. Dat word genieten met Verbeek voor de camera

Stunt? Vooral de teloorgang van Verbeek als trainer. Is overal met ruzie vertrokken omdat hij zich met alles ging bemoeien. Schijnbaar zaten ze in de Eredivisie niet meer op hem te wachten en heeft hij moeten settlen voor de KKD. Hij zal met Almere moeten promoveren, wil hij indruk maken en mogen blijven.

Stunt valt ook wel mee. Iedereen klaagt over frank de boer die 3 keer ontslagen is. Verbeek zit inmiddels aan zijn 6e of 7e ontslag, zeker zijn laatste avonturen waren niet goed. En zelfs bij Heerenveen waar hij het aardig deed waren ze destijds zo op hem uitgekeken dat ze zijn aflopende contract niet wilden verlengen.

Is deze tijden eerder andersom. Gert Jan verbeek stunt met een baan bij Almere city.. Want ze stonden nou niet bepaald in de rij voor deze overschatte trainer die bij meerdere clubs overhoop lag met clubmensen.

Misschien een goede match wie weet,maar meneer Verbeek is wel erg eigenwijs natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. KellerKeeper
I. KortKeeper
M. WoudKeeper
R. BalkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

116 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren