Curaçao mag blijven dromen van WK na 0-8 overwinning

Zondag, 6 juni 2021 om 06:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:55

Curaçao heeft flink uitgehaald in de kwalificatiefase voor het WK van 2022 in Qatar. Het team van interim-bondscoach Patrick Kluivert, de tijdelijke vervanger van Guus Hiddink, was zaterdagavond lokale tijd in Estadio El Trébol in Guatemala-Stad met liefst 0-8 te sterk voor de Britse Maagdeneilanden. Curaçao heeft voldoende aan een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd tegen Guatemala om door te dringen tot de volgende kwalificatieronde.

Binnen dertig minuten stond het al 0-6 voor Curaçao, dat met veel bekende namen uit de Eredivisie aan de wedstrijd begon. Brandley Kuwas opende de score, waarna Michaël Maria (twee keer), Charlison Benschop (twee keer) en Leandro Bacuna de score verder lieten oplopen. Na de onderbreking zorgde invaller Kenji Gorré, de zoon van Dean Gorré, met twee treffers voor de eindstand op Guatemalteekse bodem.

Curaçao deelt de koppositie in Groep C van de CONCACAF-zone met Guatemala. Beide landen hebben negen punten na drie duels en een doelsaldo van +14. Curaçao heeft echter één goal meer gemaakt, mede dankzij de tweede treffer van Gorré in de extra tijd. Het team van Kluivert heeft daardoor in het eigen Ergilio Hatostadion in Willemstad voldoende aan een gelijkspel tegen Guatemala.

Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde, waarin een van de andere vijf groepswinnaars wacht in een dubbele confrontatie. De winnaars van die duels treffen in de finaleronde in een hele competitie de toplanden van de CONCACAF-zone: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie gaan naar Qatar, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.

Opstelling: Room; Martina, Gaari, Alberto, Juninho Bacuna, Anita, Leandro Bacuna, Maria; Kuwas, Benschop en Antonia. Invallers: Bonevacia, Gorré, Hooi, Kastaneer en Van den Hurk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Curaçao heeft nog best een leuk team eigenlijk allemaal wel namen die je bekend voor komen

6 juni 2021 om 08:12

Ik zou ze graag tegen Suriname willen zien vriendschappelijk dan natuurlijk. Maar kijken waar ze staan. Ik schat ze beide even hoog in. Misschien in Nederland in mooi stadion? Groot feest eromheen. Ik zou gaan!

6 juni 2021 om 10:12

Goed idee dit! Ik zou ook zeker gaan. Hoop ook dat beide ploegen een keer op een eindtoernooi mogen schitteren. Dan heb ik naast Nederland en Marokko(Ziyech) nog meer aan te moedigen!

6 juni 2021 om 11:46

Ze kunnen volgend maand elkaar al tegenkomen op de Gold Cup. Als ze allebei de groepsfase overleven.

6 juni 2021 om 13:43

Moedig dan oud Feyenoorder Amrabat ook aan dan,idrissi Feyenoord verleden

Zou toch mooi zijn als we ooit een wk hebben met curaçao en Suriname.

6 juni 2021 om 07:19

Inderdaad zijn wel echte kleine voetbal naties maar zou zeker mooi zijn

6 juni 2021 om 07:31

Met de selectie die ze hebben is dit ook niet zo’n gekke gedachte, tuurlijk zijn landen als Mexico en US sterker maar gelukkig is de bal rond zoals we dat zagen tussen Jong Oranje - Jong Frankrijk. Trouwens, vind het prachtig om te zien dat Kluivert op dezelfde voet verder gaat als waar hij aantal jaren gebleven was, Curacao speelde echt goed met een bepaald visie erachter. Ik zie Guus liever in een Director / Organisatorische functie en Kluivert als Hoofdcoach

6 juni 2021 om 11:59

Ik vond Curaçao helemaal niet goed spelen. Ze speelde tegen amateurs die niet eens de bal 3 keer naar elkaar konden overspelen (nivo 6e klasse) en maken in 60 minuten tijd maar 2 goals. De 2e ronde kan Curaçao wel halen maar daarna zal Panama te sterk zijn. Ook landen als Honduras en Costa Rica zijn sterker dan Curaçao en Suriname.

6 juni 2021 om 07:32

En Nederland.

6 juni 2021 om 07:40

Dat vind ik ook. Al is er normaal alleen maar kritiek op die kleine landen omdat het niveau dan naar beneden gaat...

6 juni 2021 om 09:19

Zou niet weten waarom. Als je je weet te plaatsen heb je het gewoon dikverdiend. Ik denk dat men er meer problemen mee heeft dat ze het format willen wijzigen waardoor het makkelijk zal worden om je als land te plaatsen.

6 juni 2021 om 09:21

Vreemd, er is alleen maar kritiek op het feit dat NL in de kwalificatie tegen dwergstaten speelt, EK naar 24 teams. En nu willen wij dit soort teams op een WK zien?

6 juni 2021 om 12:04

Reden begrijp je toch wel. Hebben een band met suriname en curacao. Ik zou ze ook graag zien op het WK.

6 juni 2021 om 10:22

Dat zou echt een feest worden

Poh, toch mooi dat ze die 8e nog hebben weten te maken vlak voor tijd waardoor ze toch nog op doelsaldo boven Guatemala komen, dat leek een lastige opgave nadat laatstgenoemde met 10-0 won van St. Vincent & de Grenadines gisteren.. Na half uurtje al 6 goals gemaakt en toen ik ging pitten stond het 7-0, ik dacht al dat zou echt zuur zijn 1 goaltje te weinig. Nu genoeg aan een puntje in Guatemala, dat moet mogelijk zijn. Zou super gaaf zijn: Curacao (en Suriname overigens misschien ook wel) naar de 2e ronde van de Noord-Amerikaanse WK kwalificaties. Succes Antiliaanse vrienden!

Top gedaan Curacao. Nu een finale wedstrijd tegen Guatemala. Dit kan een hele lastige wedstrijd zijn maar ik heb er vertrouwen in. Zou super zijn als Curacao wint, volgens mij zijn ze nooit verder gekomen.Dan 2 wedstrijden tegen een andere poulewinnaar (dat ook zeer lastig wordt) en wie weet daarna play offs voor wk.... Dat wordt wellicht nog een stap te ver. Je weet echter maar nooit

Mooi! Nu op maar dinsdagnacht tegen Guatemala waar het moeilijk zat zal gaan worden. De plaatsen op de Fifa world ranking geven geen goed beeld van het krachtsverhouding tussen de 2 teams omdat Guatemala jarenlang geschorst was. Zal een vrij gelijkopgaande wedstrijd worden verwacht ik. Hopelijk sleept Curaçao er minimaal een gelijkspel uit wat genoeg is voor de volgende ronde.

Met de selectie van Curacao,zou je volgens mij zonder al te veel moeite mee kunnen doen,in het rechterrijtje van de eredivisie,zo rond plek 12 schat ik minstens in.
En ja een vriendschappelijke wedstrijd tegen Suriname,blijf ik voor thuis.
En daar horen ook Surinaamse en Antilliaanse lekkernijen bij tijdens de pot!

6 juni 2021 om 11:23

Schat je ze wel wat hoog mee in denk ik. Room, Martina, J. Bacuna, L. Bacuna en Kuwas wellicht wel, maar voor de rest zijn dit wel veelal degradatiekandidaten of KKD spelers qua niveau. Suriname is meer een team dat ik een beetje rond de middenmoot in de Eredivisie mee kan draaien denk ik. Maar ben het er verder mee eens dat ze het als team heel leuk doen en hoop absoluut dat ze eens op het WK actief kunnen zijn, hoewel dat voor nu denk ik uiteindelijk nog echt wel te vroeg is. Maar hopen mag altijd!

Toch wel grappig dat vader Dean bondscoach is van Suriname en zoon Kenji voor Curaçao speelt. Hij had de keuze blijkbaar aangezien zijn moeder van Curaçao komt.

Echt heel leuk dat deze twee landen het goed doen. Er zitten toch een hoop leuke namen bij die we kennen van de eredivisie. Ik blijf ze volgen en hopelijk kan Curaçao of Suriname voor een fijne verassing zorgen!

Ik vind het mooi wat Kluivert presteert als trainer. Laat keer op keer zijn teams goed spelen. Oké, het zijn geen elftallen waar veel druk is, maar ondanks dat doet hij het hartstikke goed. Gevoelsmatig denk ik dat hij nog steeds kampt met een beeldvorming uit zijn jeugd. Want hij heeft een prima visie als trainer. En dat terwijl je met een beperkte visie het kan schoppen tot bondscoach van Oranje.

6 juni 2021 om 11:04

Absoluut, zo’n grote voetballer uit Nederlander en hij heeft niet 1 club uit de eredivisie mogen trainen, terwijl types als Blind, Cocu, Van Basten, De Boer, Van Bommel etc. zonder enige trainers ervaring ergens mochten aankloten. Huidskleur speelt wel degelijk een rol hier, zwarte managers beginnen vanaf de bodem, witte managers mogen beginnen in de top. Let wel, ik heb het over grote ex voetballers. Kluivert behaalde zijn successen voornamelijk bij Ajax en Barcelona, niet toevalligerwijs beide keren onder trainer Louis van Gaal die hem ook assistent maakte bij Oranje maar verder lijkt het niemand wat te schelen. Het zal ook wel een beetje te maken hebben met het feit dat hij een Van Gaal adept is en niet Cruyff.

6 juni 2021 om 11:35

Kleur geloof ik niet in. Seedorf kreeg ook van alles cadeau. En ook Kluivert kreeg posities zonder ervaring. Ik geloof wel in het gegeven dat Kluivert vroeger niet in de pas liep (om er niet te diep op in te gaan.) los daar van zou de trainer Kluivert veel meer krediet verdienen op basis van ervaringen als speler als ook prestaties als trainer.

6 juni 2021 om 11:42

Seedorf kreeg van alles cadeau waar? Hij heeft Ac Milan, Deportivo, Shenzhen en Kameroen mogen trainen, allemaal in het buitenland, 0 in Nederland. Je hoeft niet in te gaan op Kluivert, ik weet wat je bedoeld maar juist dat soort dingen wegen zwaarder bij een zwarte man dan een witte man, het is een soort label waar hij nooit vanaf komt. Je mag er best niet in geloven maar de feiten spreken gwn voor zich. Buiten Rijkaard om, die tevens een Cruyff adept was en geen topclub in NL heeft getraind, hoeveel andere zwarte ex top voetballers ken je die in Nederland een Ajax, PSV of Feyenoord hebben mogen trainen?

6 juni 2021 om 11:56

Dat klopt, maar Seedorf had nog nooit een training gegeven en hij mocht bij Milan.
Er zijn weinig zwarte trainers die de top halen, maar ik ken überhaupt weinig donkere trainers. Ook geen trainers die het niet halen. Er is gewoon weinig animo, dus het is lastig om te generaliseren denk ik. Overigens denk ik ook dat de beste speler vaker donker zijn, omdat ze sterker, sneller en flexibeler zijn dan blanke/witte mensen. Maar denk wel dat witte mensen tactisch vaker sterker zijn. Als je tactisch goed bent, dan is trainer een logisch gevolg.
Maar goed, het wordt nu een zwart wit verhaal. Ik vind Kluivert een uitstekende trainer en sympathieke kerel. Hopelijk krijgt hij snel een kans bij een attractief team!

6 juni 2021 om 12:12

Kan het zijn dat zwarten minder snel een kans krijgen omdat er (onbewust) al een vooroordeel is dat ze tactisch minder sterk zijn? Zit daar wellicht niet het probleem. Oftewel de gedachte dat je als zwarte minder intelligent bent is nog springlevend.

6 juni 2021 om 12:16

@j0rnnn De kat komt uit de mouw en precies jou gedachtegang maakt jou een onderdeel van het probleem. Het is toch wel ironisch want het zijn precies die vooroordelen en discriminatoire gedachten dat ze wss geen trainer werden in Nederland. Hoe jij denkt is precies als het vergelijkende verschil in de berichtgeving in de pers over blanke en zwarte voetballers. Het is geen recente ontwikkeling en is in dit stadium goed gedocumenteerd. Hoewel het niet expliciet racistisch is, is het impliciet zo, uitgevoerd met een verraderlijk en smerig doel. Een Frenkie De Jong is tactisch slim maar een Yaya Toure of Kante zijn atletisch en sterk. Hoe krom wil je het hebben

6 juni 2021 om 12:21

@Willemco23 daar zit indd het probleem. Lees de reactie van j0rnnn er maar op terug.

6 juni 2021 om 13:38

Rijkaard werd zonder noemenswaardige ervaring (sparta) bondscoach van Nederland. Gullit werd zonder ervaring coach van Chelsea. Kluivert werd zonder ervaring hoofd opleiding van PSG en Barcelona. Seedorf zonder ervaring coach van Milan.

6 juni 2021 om 14:00

Heb je hiermee bewezen dat men in eerste instantie niet graag een zwarte coach voor de groep zet?

6 juni 2021 om 19:31

Ik heb eens heel eenvoudig vergeleken en het percentage van de bevolking met buitenlandse origine afgezet tegen het aantal coaches in de Eredivisie met buitenlandse origine. Dat er donkere coaches worden benadeeld is een gevoelskwestie dat niet overeenkomt met de eerder genoemde vergelijking.

Tegen landen als Jamaica en Honduras acht ik ze nog niet eens kansloos in die eindronde. Mexico, de VS en Costa Rica zijn denk ik allemaal een maatje te groot. Alles daarvoor zou te doen moeten zijn. Overigens zou ik het fantastisch vinden als ze het zouden halen. Zo’n voetbaldwerg heeft z’n charme, zeker vanwege de band met Nederland.

6 juni 2021 om 11:14

Ik zou niet te makkelijk denken over Jamaica! Ze schijnen Usain bolt voortaan in de spits te posteren. Wat een mooi eiland is dat! Mijn mooiste vakantie ooit! Een jointje roken bij het Bob Marley museum, de watervallen bezocht waar veel beroemde films zijn opgenomen en voornamelijk heel veel cocktails gezopen en achter de Amerikaanse vrouwen jagen die daar in grote getalen aanwezig waren. Ja, dat waren nog is tijden, nu zit ik met de vrouw op de bank.....

Fantastisch dit. Hopelijk kunnen Curacao en Suriname ver komen in de kwalificatie. Ookal kwalificeren ze zich uiteindelijk niet; voor de ontwikkeling van deze elftallen is elke sterke tegenstander een win.

Overigens heb ik met teleurstelling de reacties op de Suriname topic gisteren gelezen. Sommige reacties lieten zien dat institutioneel racisme nog steeds springlevend is, terwijl voetbal ons juist dichter bij elkaar zouden moeten brengen.

Op de vaccinatie prik gate las ik zelfs dat een jongen zei: ‘ik denk dat Depay, Promes, Timber, Gravenberch en Dumfries geen prik willen’. Tja.. de beste jongen zal geen racist zijn, maar onderhuids leeft het blijkbaar toch wel. Bleek het uiteindelijk De Ligt te zijn! Laten we eens allemaal wat aardiger zijn en elkaar niet in hokjes stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
T. BodakKeeper00
Z. de la PazKeeper00
E. RoomKeeper60
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

Nederland
156 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren