Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Patrick Kluivert onthult werkelijke reden voor bliksemvertrek uit Turkije

Laatste update:

Patrick Kluivert heeft duiding gegeven wat betreft zijn plotse vertrek bij Adana Demirspor aan het einde van 2023. De Nederlandse trainer stond pas enkele maanden aan het roer bij de Turkse club en presteerde verdienstelijk, maar afgelopen december kwam er al snel een einde aan het dienstverband. Bij Rondo onthult Kluivert de reden voor het vertrek: hij en zijn staf kregen geen salaris uitbetaald.

Aan tafel bij het Ziggo-programma wordt de oud-spits gevraagd naar zijn afscheid bij Adana Demirspor. "We hebben het contract in principe gezamenlijk ontbonden", begint Kluivert zijn verhaal.

Op het moment dat Kluivert vertrok bij de Süper Lig-club stond de ploeg op een verdienstelijke vierde plek in de competitie. "We waren goed bezig, we hadden goede resultaten. Maar we kregen ons salaris niet."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Oké, één maand geen salaris, twee maand geen salaris, drie maand geen salaris", vervolgt de momenteel transfervrije coach. "Op een gegeven moment dacht ik: we werken goed, de resultaten zijn top. Maar we krijgen niet betaald."

"En op een gegeven moment begonnen ook de spelers te klagen. Het kreeg ook in de voorbereidingen en op trainingen de overhand te nemen dat zij niet betaald werden. Niemand werd betaald."

Het uitblijven van salaris was voor Kluivert niet direct een reden om weg te willen bij Adana Demirspor. "Ik kon wel een tijdje zonder, maar mijn staf moest ook gewoon dingen betalen. Spelers kregen ook het gevoel van: 'het gaat goed, waarom worden we niet betaald?'. Dat begon een beetje de overhand te nemen."

Uiteindelijk kreeg Kluivert in december 2023 van de technisch directeur te horen dat Adana Demirspor niet met hem verder wilde en ook de trainer zelf stond tegen die tijd bepaald niet onwelwillend tegenover een vertrek. Kluivert werd verweten de controle over de kleedkamer te zijn kwijtgeraakt, maar kon zich niet vinden in die boodschap. "Want we stonden vierde."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaaa dat is die haantjes gedrag van de Turken bij adana. Hij zou zeker betaald worden maar ja wanneer was de vraag. Daarnaast als je spelers niet betaald worden hoe wil jij als trainer zijnde dan de controle over het team krijgen. Als je niet betaald word betekent het eigenlijk ik werk niet voor jou, zolang jij je betalingen niet doorzet, dan is er ook sprake van belangenverstrengeling. Dus al met al jammer want hij deed erg goed werk daaro plus de naam Kluivert was ook goed geweest voor de club.

1 april 2024 om 21:32

Het blijft toch vaak voorkomen dat de clubs in Turkije nooit de afspraken nakomen ook dus wanneer het dus goed gaat met de club. Dan lijkt het toch erop alsof er wat corrupte mannen misbruiken maken van de werknemers.

De spelers en de trainers betalen zou de eerste prioriteit moeten zijn want die brengen de inkomsten voor je binnen.

Hier hoef je verder ook geen geleerde voor te zijn toch. Niet betalen? Niet werken. Simpel zat. En precies zoals hij het zegt: als ze met een legitieme reden komen waarom er 1, 2 of zelfs 3 maanden niet betaald kan worden kun je er nog over discussieren. Maar in dit geval geef ik hem helemaal gelijk.

2 april 2024 om 08:31

Het is me eens overkomen, als zelfstandige voor een klant met veel geld. Het lastige was, na uitblijven van betaling werden alle twijfels met een dinertje gladgestreken, Betaling volgde direct de volgende dag, met een bonus en excuses voor de vertraging. Was nooit de bedoeling geweest, maar erbij ingeschoten. Mij werd duidelijk dat geld geen enkel issue vormde. Daarna volgde een langere periode zonder betaling, continue reizende klant (met zijn exotische auto) had steeds zalvende woorden als ik ernaar vroeg. Maar steeds te druk, ik begreep het ergens wel. Dat ging een aantal maanden door, tot het bedrijf en de eigenaar prive ineens failliet gingen. Maanden voor niks gewerkt, duurste les uit mijn leven, Kluivert heeft groot gelijk, begrijp helaas ook dat hij niet na 1 maand al kon opstappen.

Daarom komt de Turkse competitie nooit vooruit helaas..

Helaas komt dit zovaak voor de laatste jaren en komt vooral door de economische crisis. Buitenlandse spelers krijgen in euros betaald maar de clubs draaien omzet in Lira wat al zo weinig waard is geworden. Toch willen de clubs het blijven doen op deze manier en stoten ze zich tegen dezelfde muur steeds

Ik heb altijd het idee gehad dat al die eigenaars van de Turkse voetbalclubs onder 1 corrupt hoedje spelen. Niet(gedeeltelijk) betalen als er wel gepresteerd wordt is een "goede ondermijning" hopend opdat het team verliest. Zodat uiteindelijk "het vooraf afgesproken juiste team" wint. Terwijl die eigenaars/clubs bulken van het geld. Wat is dan nog een legitieme reden om niet te betalen dan? Ik concludeer dat die er niet zijn. Het lijntje met corruptie en de goksyndicaten zijn dan al snel gemaakt.

2 april 2024 om 08:48

Het is gewoon zoals de Championship. Clubs storten zich in de schulden in de hoop op succes en onderweg ''komen ze erachter'' dat er helemaal geen geld is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren