Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Open sollicitatie van Patrick Kluivert: ‘Tuurlijk kan ik Ajax helpen’

Laatste update:

Patrick Kluivert staat ervoor open om hoofdtrainer of 'transferman' te worden bij Ajax, zo vertelt de oud-spits bij Rondo van Ziggo. Kluivert is transfervrij sinds zijn vertrek bij Adana Demirspor aan het einde van 2023. Tot dusver sprak hij nog niet met Ajax, zo geeft hij aan.

"Ik zit hier niet om nu een vacature op te eisen", zegt Kluivert als hij gevraagd wordt naar een mogelijk dienstverband in de Johan Cruijff ArenA. "Het doet natuurlijk wel pijn om je club zo te zien."

"Wie weet, wie weet. Ik heb nog met niemand gesproken", is de oud-international duidelijk. "Tuurlijk kan ik Ajax helpen. Ik ben zeker een Ajax-man." Khalid Boulahrouz vraagt zich af waarom Kluivert nog niet gepolst is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dat is een goede vraag, dat vraag ik mezelf ook af", reageert hij. Ruud Gullit weet nog een naam van mogelijk geschikte kandidaat. "Het is hetzelfde als met Clarence Seedorf."

"Die heeft gesolliciteerd, een brief geschreven en geen antwoord gehad. Helemaal niks. Wat ik vervelend vind... Als zij (Kluivert en Seedorf, red.) in het buitenland komen, gaan er deuren open voor ze. Waar ze ook komen. Maar in Nederland..."

Presentator Wytse van der Goot vraagt Kluivert vervolgens of hij 'erkenning mist in Nederland'. "Ik mis helemaal niks", reageert de ex-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona. "Ik ben ook niet op zoek naar erkenning. Ik weet wat ik heb gedaan en daar ben ik blij mee en trots op."

"Ik verwacht niks van niemand. Maar het zou wel leuk zijn. Dus zo sta ik er in", aldus Kluivert, die in zichzelf eerder een trainer dan een technisch directeur ziet. "Ik denk wel dat ik geschikt ben voor Ajax. Ik denk dat ik op persoonlijk vlak mijn ervaringen goed kan overbrengen op de spelers."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met wat zou Kluivert kunnen helpen? We hebben een ervaren man nodig. Gullit is echt met de week irritanter aan het worden. Trekt ook nu weer de racisme kaart. Zo een voetbal icoon met zo weinig verstand van het spelletje..

1 april 2024 om 21:54

Kluivert heeft het t best goed gedaan naar de mogelijkheden hoor als trainer. Net als reiziger ook. Bogarde is iedereen die met hem gewerkt heeft lovend. Wat dat betreft is het best vreemd dat er geen enkele oud Ajacied van kleur genoemd wordt.

1 april 2024 om 21:58

Waar heeft Kluivert het goed gedaan dan? Heeft toch nooit iets gepresteerd waarvoor hij in aanmerking zou komen? Reiziger ben ik met je eens, die had de voorkeur boven Heitinga moeten krijgen. Gullit springt voor iedereen met kleur in de bres, maar heeft er nooit argumenten bij.

1 april 2024 om 21:58

Kluivert heeft het nergens goed gedaan is ook vrij weinig trainer geweest. Was hoofd jeugdopleiding enz. Reiziger had van mij toen een kans mogen krijgen bij het eerste inderdaad. Bogarde had ook allang terug moeten zijn. Maar andere jongens van kleur die Ajax echt kunnen helpen zijn er niet. Misschien Rijkaard maar die heeft er geen zin in. Een De Boer of van t Schip of Kluivert of Reiziger dat is mij om het even, niemand van deze 4 gaat Ajax echt omhoog helpen. Ajax moet hoger mikken nu en een top trainer proberen aan te trekken. In die toptrainer vijver zijn gewoon ook geen (of vergeet ik iemand?) donkere trainers.

1 april 2024 om 22:05

Precies dit is wat ik altijd al zegt!!!!
Wat had frank de boer laten zien voor hij bij ajax hoofdtrainer werd en de rest heitinga van Basten van bommel bronckhorst cocu schreuder ik kan zo door gaan. Maar een Kluivert seedorft reiziger bogarde Davids zullen volgens bepaalde Nederlanders hier nooit goed genoeg zijn om een zondag derde klasser te trainen.

1 april 2024 om 22:05

@messibazoer Kluivert is met Jong Twente toentertijd kampioen geworden, met Curaçao boven verwachting gepresteerd, TD bij PSG geweest, afgelopen maanden tot opstappen goed gepresteerd in Turkije. Het is nu eenmaal zo dat mannen van kleur twee keer zoveel bereikt moeten hebben als mannen zonder kleur. Overmars, van der Sar, F. de Boer, Huntelaar, Hamstra, Marcel Keizer, Marco van Basten enz enz enz. Wat hadden zij allemaal gepresteerd?? De enige van Kleur die dezelfde kansen kreeg was F. Rijkaard en die willen we allemaal maar al te graag in een rol terug zien.

1 april 2024 om 22:07

Kluivert was assistent Nederlands elftal kampioen met de belofte van Twente gewerkt bij Barcelona psg Kameroen Curaçao op de kaart gezet
Maar nog steeds afvragen wat hij gepresenteerd heeft. Zo jammer dit

1 april 2024 om 22:09

Bronckhorst is ook donker. Daarnaast is Reiziger trainer bij Jong Ajax geweest. En nu trainer van oranje -21. Dus de kansen komen wel, maar je moet geduld hebben. Seedorf, Kluivert, Davids en Bogarde lijken me ook niet echt hoofdtrainers.

1 april 2024 om 22:15

DJ10, ik heb het even opgezocht Kluivert is zelfs assistent geweest van toptrainer Ange Postecoglu die nu (nog geen jaar) bij Tottenham werkt. Wat een waslijst aan ervaring inderdaad op basis hiervan kan ik niet ontkennen dat Kluivert een toptrainer voor Ajax zou zijn. Onzin natuurlijk.

1 april 2024 om 22:17

Seedorf heeft het 4x mogen proberen, Ac Milan, deportivo, Kameroen en ergens in China, overal mislukt, deze jongen is niet geschikt voor het trainerschap

1 april 2024 om 22:18

Geen gek idee als Kluivert voor Ajax zou gaan werken. Iemand die ervaring heeft met jeugd en volwassen spelers.

1 april 2024 om 22:32

Reiziger had....maar dat is niet gebeurd...punt is dat die jongens met een kleur ook kunnen falen...maar simpelweg niet de kans krijgen om te falen!

1 april 2024 om 22:33

Jij noemt Rijkaard al, daarom twijfel ik of het wel zo is dat je als man van kleur twee keer zoveel moet bereiken om een kans te krijgen.
En in dit geval is het ook niet zo moeilijk; veel Nederlanders herinneren zich hoe onhandig, jong en ongemakkelijk hij zich gedroeg toen hij dat dodelijke verkeersongeval veroorzaakte, dat was echt pijnlijk... Kun je nog zo'n goed cv hebben, maar dat onverantwoordelijke blijft aan hem kleven, tragisch genoeg.

1 april 2024 om 22:38

Als je de reacties leest hebben veel wel een hoge pet op van Reiziger. Dat zou nog steeds een goede trainer kunnen worden. De andere drie hebben allen een justitieel verleden of zijn hebben minimaal van beschuldiging aan de broek wegens mishandeling. Als beursgenoteerd bedrijf ga je dan liever in zee met iemand met een schoon blazoen.

1 april 2024 om 22:42

'gewerkt bij' is niet hetzelfde als iets gepresteerd hebben.

1 april 2024 om 22:50

/Jij noemt Rijkaard al, daarom twijfel ik of het wel zo is dat je als man van kleur twee keer zoveel moet bereiken om een kans te krijgen./

Oke, dat is een... Heb jij of ken jij andere trainers van kleur, of mensen die de ambitie hebben om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, gesproken over dit soort vraagstukken? Of doet hun lezing er niet toe?

/En in dit geval is het ook niet zo moeilijk; veel Nederlanders herinneren zich hoe onhandig, jong en ongemakkelijk hij zich gedroeg toen hij dat dodelijke verkeersongeval veroorzaakte, dat was echt pijnlijk.../

Het is ergens toch gek, hè, dat dit incident alleen bij Kluivert omhoog wordt gehaald als hij ergens de kans krijgt om aan de slag te gaan. En ik blijf het herhalen: Patrick Kluivert reed inderdaad te hard, maar de vrouw in kwestie keerde met haar auto op een stuk waar dit verboden was. Het is alsof sommige mensen nooit vergeven mogen worden.

1 april 2024 om 23:08

@MessiBazoer, het mooie aan deze discussie vind ik dat we automatisch ervan uitgaan dat het iets met kleur te maken heeft. Maar het is toch wel hoogst opmerkelijk dat Ajax tot nu toe drie trainers heeft aangesteld die allen drie niet meer hebben gepresteerd dan een Kluivert en/of Seedorf als hoofdcoach? Daarnaast is het kwa persoonlijkheid juist een persoon als zoals Seedorf die Ajax uit de slop zou kunnen trekken. Het moet afgelopen zijn met de slappe neuzen die voor de groep staan. Desbetreffende selectie van Ajax is opzoek naar een harde hand en sterke persoonlijkheid, harde discipline met een duidelijke visie. Wat dat betreft heb je geen argumenten nodig om bij een bijvoorbeeld Seedorf uit te komen. Zet Seedorf daar neer met bijvoorbeeld een Pepijn als assistent, daar zie ik wel muziek in.

1 april 2024 om 23:13

@bal, Van het Schip en Schreuder hebben het overal geprobeerd en overal mislukt. Het zou wat zijn als Seedorf overal gelukt was, dan zou hij ook niet in aanmerking komen. Overigens, speelde hij best goed voetbal met Milan en Deportivo. Wat dat betreft vind ik Seedorf een geschikter persoon dan Kluivert.

1 april 2024 om 23:33

Totdat je even nadenkt. Verrek Kluivert zou toch jeugdtrainer worden bij Ajax. Tekende toch een twee jarig contract? Oh nee, Psg wil hem ook. En weg was Patrick. Iedereen verbouwereerd achterlatend.
Werd geen succes bij Psg, ging daarna alleen maar bergafwaards maar nu wil ie wel aan de slag bij Ajax. Gek dat ze hem niet bellen, snapt hij niks van.

1 april 2024 om 23:44

Wat een onzin Seedorf werd trainer van AC Milan. Hoe groot wil je de kans hebben?
Hij bakte er alleen niks van en werd ontslagen.

2 april 2024 om 02:26

Moeten ze die kans ook wel nemen of denk jij dat Seedorf naar bijv Dordrecht gaat of RKC . Die mannen willen meteen aan de top aan de bak op basis van goed gevoetbald te hebben. En er zal vast wel een kern van waarheid inzitten maar denk dat ze de racisme kaart ook wel snel trekken

1 april 2024 om 22:09

Seedorf als directeur transfers, dat zou geweldig zijn zeg!!

1 april 2024 om 22:17

Nou welke ervaring had je nodig dan. Mislintat (was weliswaar geen coach, maar had wel aandeel), Schreuder, Schip, Steijn, dat zijn toch mensen met ervaring. Alle drie best wel gefaald. Kluivert is nog nooit echt getest in Nederland. Ik wil graag een getinte coach in vorm van Reiziger, Bogarde, Kluivert of Seedorf. Frank de Boer kreeg wel de kans, maar is uitgekotst. Van der Sar mocht functie uitoefenen, maar is inmiddels ook uitgekotst. Blijft er nog weinig van over die straks niet uitgekotst wordt. Zelfs Ten Hag faalt hopeloos bij United. Wat dacht je van Heitinga, die wilt niemand meer zien. En alle donkergetinte mannen, die hebben allemaal nog nooit de kans gekregen. Seedorf zou ik wel in rol van Van der Sar willen zien bij Ajax en met Kluivert als coach. Kan makkelijk toch, de Chinezen zijn ook baas in Nederland en domineren in bijna elke sector. Iemand die Nederlands spreekt is geen garantie meer voor succes. Kijk naar Xabi Alonso in Duitsland, is geen Duitser, maar zet wel een record neer. Klopp in Engeland zet ook wat neer. In Frankrijk is coach van PSG ook geen Fransman, in Spanje is Ancelotti coach van Real, en is ook geen Spanjaard. Alleen in Nederland moet het een Nederlander zijn haha. Conservatief land man en het moet ook nog liefst wit. Sorry, maar je laatste Europese prijs is nog door Feyenoord gewonnen en laatste cup met grote oren is alweer 30 jaar geleden. Open je ogen, wij zijn allang ingehaald door alles en iedereen.

1 april 2024 om 22:22

Eredinho, Je gaat van Chinezen naar een hoop trainers die presteren in het buitenland en dan over buitenlandse trainers voor Ajax ??? Alle hierboven genoemde donkere Nederlandse trainers spreken toch gewoon uitstekend Nederlands ? Ajax zou gek zijn als ze z’n grote buitenlandse trainer niet aanstellen, maar ik verwacht niet dat mannen van datkaliber bij Ajax willen gaan werken. Jurgen Klopp zou fantastisch zijn.

1 april 2024 om 22:57

Dat Ajax nooit Kluivert gevraagd heeft kan ik me wat bij voorstellen. Maar een persoonlijkheid als een Seedorf is toch juist wat Ajax momenteel nodig heeft? Hoe Ajax in godsnaam bij trainers als een Steijn, Schreuder van het Schip uitkomen, maar een Seedorf die trainer is geweest bij een Ac Milan geen kans geven? Ondanks dat hij daar is weggestuurd vond ik het hem niet slecht doen daar. Als je een Schreuder aanstelt die bijna nergens gepresteerd heeft kon je toch net zo goed een Seedorf aanstellen.

1 april 2024 om 23:36

Hij liegt dat Ajax hem nooit gevraagd heeft. Hij heeft destijds een contract getekend om twee jaar jeugdtrainer te worden.
Totdat hij elders een beter betaalde aanbieding ontving. En weg was ie.

2 april 2024 om 08:06

Jeugdtrainer bij Ajax of technisch directeur bij PSG... Tuurlijk kiest ie dan voor PSG. Dat zou iedereen met een beetje ambitie doen. En daarbij ook nog eens het tienvoudige aan salaris.

Ik vind Kluivert wel een sympathiek persoon en ik gun hem wel een kans bij een redelijke club. Maar ik heb moeite om hem serieus te nemen als persoon en ik vermoed dat ik daarin niet de enige ben. Zeker nu Ajax 5 treurige trainers op rij heeft gehad is het wat mij betreft geen goed moment om een gokje te nemen.

2 april 2024 om 20:32

Nee hoor. Er zijn ook mensen die hun contract respecteren, zeker als ze net 13 dagen geleden begonnen zijn.

1 april 2024 om 23:22

Met alle respect we horen ook namen als Frank de Boer dan vindt ik Kluivert niet minder. Overigens vindt ik Reiziger eventueel iemand die een kans verdiendt.

Kan ik ook solliciteren? Ik denk ook dat ik Ajax kan helpen nu.

On: Dit is niet de persoon die ons uit het slop moet trekken. Wie dat wel is, I wish I knew, maar Patrick Kluivert is dat in ieder geval niet.

1 april 2024 om 21:57

Waarom niet? Er zijn voldoende trainers die zonder ervaring veel succes hebben geboekt. Denk bijvoorbeeld aan Frank de Boer. Ik zou Kluivert, Seedorf, Bogarde graag allemaal terug zien bij Ajax

2 april 2024 om 06:58

Het enige succes wat de Boer heeft gekend zijn wat kampioenschappen met een team dat ver boven de competitie uitstak. Daar gaan al je voorbeelden.

Desalniettemin ben ik wel met je eens dat bijvoorbeeld een Kluivert en Seedorf (waar ik overigens zeer van gecharmeerd ben) wat aan Ajax toe kunnen voegen. Ik zou als Ajax zijnde die opties in ieder geval onderzoeken. Als er inderdaad met Seedorf geen contact opgenomen is, dan mogen ze zich overigens achter de oren krabben. Gewoon een telefoontje plegen waarin je uitlegt dat het momenteel niet de beste stap is, zo moeilijk is het niet..

2 april 2024 om 08:09

Ik vind Frank de Boer een verschrikkelijke trainer maar zijn elftallen staken niet ver boven de competitie uit. Met spelers als Sikora, Soetaars, Sonck, Sigthorson, Hoesen, Boerighter, El Ghazi, etc.

De rest van de competitie was overigens wel uitzonderlijk slecht. Dat is waar.

Spitsentrainer of jong Ajax trainen, (nog) niet geschikt als hoofdtrainer

Er gaan zoveel deuren open dat hij tot voor kort trainer was bij een nietszeggende club in Turkije. Dat geeft je ook niet meteen de kans om de trainer van Ajax te worden natuurlijk.

1 april 2024 om 22:06

Hij was technisch directeur van PSG, betrokken bij Barcelona, assistent trainer bij Oranje. Wat voor papieren had van het Schip?

1 april 2024 om 22:26

John van ‘t Schip heeft bijna 300 wedstrijden voor Ajax gespeeld. Dat is het dubbele van Seedorf en Kluivert bij elkaar. Seedorf en Kluivert hadden meer talent maar John is by far de grootste Ajacied.

1 april 2024 om 22:33

Niet heel indrukwekkend nee maar hij heeft natuurlijk ook niet zo’n carrière als Kluivert gehad. Dat Kluivert zo’n baan krijgt bij PSG destijds is een wonder met zijn cv.

Daarnaast heeft hij de kans gehad bij Ajax maar hij was hij na een week al weer naar PSG voordat hij überhaupt begonnen was. Snap ik ook wel dat je liever directeur bij PSG bent dan trainer bij Ajax 019 maar logisch dat andere oud spelers er dan beter opstaan.

Zeker, doen. Beste trainer die ze zich kunnen wensen. Kent de club en kan zelf nog in de spits. Kan alleen maar slechter worden.
Grapje op 1 april zeker.

Zou hem opzicht ook niet heel verkeerd vinden als Ajax toch voor een Nederlandse-kandidaat gaat. Het is niet zo dat hij 0 ervaring heeft. Heeft aan het begin van zijn loopbaan als trainer prima werk verricht bij Jong FC Twente, maar in de jaren daarna ook ervaring opgedaan als assistent bij Oranje van van Gaal, bondscoach geweest bij Curaçao die hij sportief ook echt heeft geholpen en ook een hoop spelers heeft kunnen overtuigen om voor Curaçao te kiezen en in Turkije deed hij het ook gewoon goed. Is daar niet heel lang coach geweest, maar zoals hij in de uitzending aangaf kregen hij, zijn staf en de spelers maandenlang ineens geen salaris meer. Kluivert zelf was wel verbaasd maar deed gewoon z'n ding, op een gegeven moment begon te spelers wel te morren maar daar kon hij dus niks aan doen. Bij zijn ontslag stonden ze gewoon keurig 4de.

1 april 2024 om 23:38

Er mist een aanstelling in je overzicht. Hij tekende bij Ajax om jeugdtrainer te worden. Waarom laat je die weg?

2 april 2024 om 06:07

Omdat ik meerdere aanstellingen mis, bijvoorbeeld die bij NEC, zijn tijdperk in het bestuur bij PSG en Barcelona. Die van Ajax noem ik niet omdat ik dat geen dienstverband vond omdat hij 4 weken later alweer vertrok waar ik pissig van werd. Dus voor de goede orde; ik zie Kluivert als eventuele kandidaat, niet als kanshebber voor het geval dat je dat suggereert.

Net als die andere Kluivert die koos voor het grote geld. Laat die Kluivert en die Zeedorf weg blijven

Ik weet wat ik heb gedaan en daar ben ik trots op?
Hij heeft iemand doodgereden en dat moet je trainer laten worden?
Bij mij heeft hij sinds dat moment afgedaan buiten het feit dat hij niets nada toevoegd aan Ajax!!

1 april 2024 om 22:52

/Hij heeft iemand doodgereden/

Hij reed te hard en reed daarbij een vrouw aan die met haar auto keerde op een punt waar dit verboden was.

1 april 2024 om 22:54

Heeft 20+ jaren geleden de fout van z’n leven gemaakt. Daar heeft hij voor geboet, en moet hij ook de rest van z’n jaren mee leven. Beetje makkelijk om iemand daarop te beoordelen natuurlijk 😂

Heeft Kluivert het ooit ergens goed gedaan?

1 april 2024 om 22:52

Heeft ie het ergens slecht gedaan ?

De olifant in de kamer is natuurlijk dat veel Nederlanders hem niet serieus nemen omdat hij twintig (?) jaar geleden heel jong, onhandig en ongemakkelijk deed toen hij dat dodelijke verkeersongeval veroorzaakte, kan ook aan mij liggen maar mijn beeld van hem is dat hij toen niet de verantwoordelijkheid nam en dan twijfel je nu nog steeds aan hem...

En dan kan hij nog zo'n goede speler geweest zijn, zo'n goed trainers cv hebben, referenties van van Gaal hebben, en nog zo erg alle diploma's gehaald hebben; ik vermoed dat dit nog steeds aan hem kleeft... Tragisch.

1 april 2024 om 22:41

Ik zie je nu al 2x dat ongeluk er bij halen en ik vind je insinuaties een beetje ongepast.

Bij een sollicitatie zal hij toch eerst een VOG moeten overleggen. Daar gaat het al fout.
Ik zou die waardeloze goser graag bij die waardeloze club zien. Dan blijft er nog veel te lachen.

Natuurlijk waren ze beide onderdeel van het legendarische team hit ‘95 maar loyaal aan Ajax zijn ze nooit geweest. Seedorf ging voor een appel en een ei naar Sampdoria na 1 seizoen basisspeler te zijn geweest. Kluivert hielt een een seizoen langer vol zodat hij transfervrij kon vertrekken. Kluivert had overigens ook de kans voor een mooi traject binnen Ajax maar die kans liet hij gaan om TD in Parijs te worden. Dat laatste is begrijpelijk maar dan moet je nu ook niet naast je telefoon gaan zitten wachten en mokken dat er niemand belt.

Van Rhijn krijgt overigens wel een kans om binnen Ajax te kijken waar hij goed in is. Een veel minder grote naam een nog veel minder talentvol maar wel iemand met loyaliteit en geduld.

Een jaar bij de beloften van Twente, twee jaar assistent Van Gaal bij Nederland, een jaar Curacao, een jaar Ajax A1, een jaar directeur voetbalzaken PSG, een jaar assistent van Seedorf bij Kameroen, twee jaar hoofd jeugdopledingen Barcelona, opnieuw Curacao en toen Adana in Turkiye.

Als eindverantwoordelijke niet veel ervaring, maar hij heeft wel op noemenswaardige plekken rondgesnuffeld: als je snapt hoe het werkt bij Ajax en Barcelona (als speler en in de organisatie), plus een jaartje bij PSG. Hij is gewend aan werken in de top, hij zal best wel voetbalverstand hebben; dan lijkt het me meer een kwestie van hoe je doet aan motivatie en kennisoverdracht bij een spelersgroep.

1 april 2024 om 23:47

Kluivert heeft niet een jaar de a1 bij Ajax getraind. Hij is er welgeteld 13 dagen werkzaam geweest midden in de zomer. Toen kon hij een functie bij Psg krijgen en weg was ie ondanks dat ie voor twee jaar getekend had.

Wat heb ik me geergerd aan gullit..die man wilt zo zijn mening daarheen jagen, vooral als et over gekleurde mensen gaat. Steeds die rasiscme kaart trekken.Kluivert zal best wat binnen ajax kunnen doen als t.d of assistent maar waarom zal hij hoofdtrainer van ajax moeten worden.

1 april 2024 om 22:48

Is ook op niks gebaseerd. Eerlijk is eerlijk Kluivert heeft zijn kans gehad om een traject aan te gaan als coach van Ajax 019 maar was na een week alweer vertrokken naar PSG. Ze hebben natuurlijk een andere huidskleur dat valt niet te ontkennen, maar ook een geheel andere carrière na hun voetbalcarrière als je ze vergelijkt met de Boer, van Bommel, van Nistelrooy, van Bronckhorst etc. Als je een succesvolle trainer wil worden zal je toch onder aan de ladder moeten beginnen en voor deze heren is dat eigenlijk al niet eens het geval.

Hij heeft wel wat ervaring bij jong Twente goed gedaan en in Turkije ook, misschien kan hij Bogarde meenemen om wat agressie in de verdediging te slijpen en Seedorf als TD.

Misschien even het interview met Kluivert bekijken bij de boekpresentatie van zijn stiefzoon. Hij kwam erg moeilijk uit zijn woorden en dacht bovendien dat we in de 20e leven. Zowel Seedorf als Kluivert hebben als hoofdtrainer nergens een prestatie neergezet en veelal vroegtijdig weggestuurd.

Ik zou mensen als Seedorf, Kluivert, Bogarde, Reiziger graag (weer) bij Ajax zien. Grote spelers, grote ajacieden (deels), mooie uithangborden voor de club. Ik zie in Seedorf en Reiziger wel iemand die veel verantwoordelijkheid aankan, in Bogarde en Kluivert zie ik meer specialisten (spitsentrainer, verdedigerstrainer). Begrijp me niet verkeerd, je moet de club niet alleen aan hen overlaten, maar om ze bij de club te betrekken dat zie ik graag!

1 april 2024 om 23:08

Zien Bogarde en Kluivert zichzelf wel als specialisten? Bogarde leek meer verantwoordelijkheid te willen en ook Kluivert lijkt gezien zijn carrièrepad hoger in te zetten dan dat. Als Bogarde de verantwoordelijkheid voor de verdedigers wil zou hij van mij per direct terug mogen. Kluivert mag Jong Ajax doen. Reiziger zal jammer genoeg wat meer tijd nodig hebben na de breuk, maar dat is wel een interessante kandidaat om te blijven volgen.

Seedorf echter... Na hem in Veronica Offside te hebben horen oreren snap ik wel dat niet iedereen daar graag mee werkt. Ik zou het zelf ook niet kunnen.

1 april 2024 om 23:49

Alleen besloten Reiziger en Kluivert zelf om weg te gaan bij Ajax. Trokken ze zelf de deur achter zich dicht.

2 april 2024 om 19:43

Bij Reiziger snapte ik dat wel. Dat vond ik een zwakke move van de club.

Zou Kluivert wel graag een rol binnen Ajax zien vervullen.
1 april 2024 om 22:56

Van basten en Cruijf waren wel heel sympathieke en totaal niet arrogant en eigenwijs? Van Gaal is wel heel sympathiek? Maar met die namen loopt bijna heel Nederland wel mee weg maar zodra het een zwarte man is met dezelfde karakter eigenschappen is het arrogant en zelfingenomen. Dat is Gullit ze punt en hij heeft helemaal gelijk.

1 april 2024 om 23:37

/maar met die namen loopt bijna heel Nederland wel mee weg maar zodra het een zwarte man is met dezelfde karakter eigenschappen is het arrogant en zelfingenomen./

Over het algemeen zijn mensen personen als bijvoorbeeld Clarence Seedorf niet zo gewend. Hun kader is beperkt tot gasten als Memphis Depay, Quincy Promes, Patrick Kluivert. **** met gouden ringen die niet welbespraakt zijn of overkomen.
Jongens die domme dingen doen... Maar dan heb je daar eentje rondlopen die niet op z'n mondje gevallen is, een goede dosis intellect bevat, eloquent is, tegengas durft te geven. Die is dan brutaal en moet zijn plek kennen.

Ik ben een waanzinnige fan van de voetballer Kluivert en ik zou hem graag iets bij Ajax doen. Het is zo ontzettend zonde dat hij niet het geduld op kon brengen om via de A1 binnen Ajax door te kunnen groeien naar een rol bij het eerste, maar dat hij op de Concorde naar Parijs sprong. Als Dave Vos doorgeschoven wordt als assistent bij het eerste zou Kluivert van mij met Jong Ajax mogen werken. Maar hoofdtrainer? Kom op. Laten we dat maar even niet doen.

Michael Reigzer, Winston Bogarde en Aaron Winter mochten 1 wedstrijdje proeven hoe het is om als eindverantwoordelijke van Ajax 1 aan het werk te gaan. Zo'n bank als toen gaan wij nooit meer meemaken in de Eredevisie.

Als het onderwerp over zwarte trainers en de kansen die zij (niet) geboden krijgen gaat, zie je mensen ineens krampachtig naar allerlei uitwegen zoeken om hun gebrek aan kansen te rechtvaardigen.
Maar laten we het beestje eens bij naam noemen. Zwarte trainers: goed genoeg om de boot te kunnen roeien, maar om als kapitein te fungeren... Dat past niet in het beeld die wij hebben van zwarte mensen.

Hetzelfde herken je terug wanneer er wordt gesproken over zwarte spelers. Het gaat altijd over het fysieke deel. Krachtige spelers, atletisch aangelegd, zelden is een bepaalde intelligente actie met voorbedachte rade uitgevoerd, maar toeval of mazzel. Witte spelers worden dan weer eerder geprezen vanwege hun intellect, hun karakter, het vermogen om het spel te lezen en hierop te anticiperen.

Kunnen jullie pak 'm beet 15-20 zwarte spelers, gepensioneerd of actief, opnoemen die veelvuldig vanuit de media of door "analisten" werden geprezen om hun spel-intelligentie, hun vermogen om het spel te lezen of dat zij als de "schakers" van hun team worden gezien?

Kunnen jullie hetzelfde doen voor zwarte spelers die worden geroemd om hun snelheid, kracht, fysieke attributen ed.? Ik vermoed dat de meerderheid hier minder moeite mee zal hebben.

Als we zwarte spelers over het algemeen niet zien als tactische genieën, waarom zouden we deze mensen dan verantwoordelijk maken voor een elftal? Assistent? Ja! Hoofdtrainer? Dat is eng.

Dit fenomeen zie je overigens ook in onze samenleving of het bedrijfsleven terug, dus dit is niet exclusief besteed aan het voetbalwereldje.

1 april 2024 om 23:52

Kijk eens naar de statistieken. Hoeveel Surinaamse voetballers zijn er Nederland? Hoeveel werden er trainer na hun loopbaan? Jeetje, zijn er eigenlijk best veel.
Het is eng dat mensen maar wat roepen zonder zich erin te verdiepen.

2 april 2024 om 13:59

/kijk eens naar de statistieken. Hoeveel Surinaamse voetballers zijn er Nederland? Hoeveel werden er trainer na hun loopbaan? Jeetje, zijn er eigenlijk best veel./

Ik ben benieuwd over welke statistieken je het dan hebt. Zou je me kunnen vertellen waar ik deze data kan vinden of zou je dit hier willen delen? En wat is de context die bij deze data hoort, want zoals je weet zegt data opzichzelf niets.

/Het is eng dat mensen maar wat roepen zonder zich erin te verdiepen./

Je gaat ervan uit dat ik weinig over dit onderwerp weet, dus waar moet ik mij volgens jou in verdiepen?

2 april 2024 om 00:14

Wat mij betreft kunnen we daar als Ajax zijnde best mee breken. Vooral omdat er wat mij betreft geen enkele aanwijzing is dat huiskleur iets zegt over trainerskwaliteit. Maar laten we dan asjeblieft niet gokken simpelweg op de naam Kluivert of Seedorf omdat ze zulke fantastische spelers waren.

En laten we ook vooral niet kiezen voor een trainer omdat we per se een glazen plafond willen doorbreken vanuit moreel oogpunt. Onze club ligt in puin en we hebben een goede trainer nodig.

Help me even, op basis van welke succesvolle trainersjob worden namen als Seedorf en Kluivert intressant als het gaat om de vacature van hoofdtrainer? Toegegeven: in het verleden hebben we dit met andere trainers zeker uitzonderingen gemaakt. Meestal met heel matig succes, alleen De Boer was een succes. Ajax zit nu echt in een fase dat je een volgende mispeer als trainer niet kan gebruiken.

Maar goed als we die gok toch willen wagen en we gaan over trainers en huidkleur praten dan ben ik voor Micheal Reiziger te porren. Die verdiende wat mij betreft sowieso een kans toen Schreuder eruit vloog. Reiziger (hoofdtrainer) met Vos en Bogarde als assistenten vind ik wel interessant.


Op één na beste nr 9 doe Ajax ooit heeft gehad. Goed cv, maar zo slecht voorbereid op de uitzending. Kan niet in drie zinnen uitleggen waarom hij geschikt is. Ja, "mijn ervaring overbrengen."
Beetje te mager...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren