Paris Saint-Germain biedt Georginio Wijnaldum spectaculair jaarsalaris

Zaterdag, 5 juni 2021 om 14:49Dominic Mostert • Laatste update: 14:53

Georginio Wijnaldum kan acht miljoen euro per jaar verdienen bij Paris Saint-Germain, zo meldt El Chiringuito zaterdag. PSG wil de middenvelder voor drie jaar vastleggen en doet daarmee hetzelfde aanbod als Barcelona, maar het geboden salaris is 'bijna het dubbele' in Parijs. Een beslissing van Wijnaldum wordt volgende week verwacht.

Volgens de berichtgeving van het voetbalprogramma uit Spanje gaat de 'sportieve voorkeur' van Wijnaldum uit naar Barcelona. Hij ziet een hereniging met Ronald Koeman, zijn voormalig bondscoach bij het Nederlands elftal, als een groot voordeel ten opzichte van een overstap naar PSG. De samenwerking met Koeman biedt perspectief op een periode met veel speelminuten in de aanloop naar het WK van 2022. Bovendien zou Wijnaldum kunnen samenwerken met Frenkie de Jong en vermoedelijk ook met Memphis Depay.

Omwille van die redenen is Barcelona 'half optimistisch' ingesteld, schrijft Mundo Deportivo. De kans op de komst van Wijnaldum wordt door de clubleiding ingeschat op vijftig procent. Barcelona is niet van plan om een verbeterd aanbod te doen en wil voor het EK duidelijkheid hebben. Het contact met het kamp-Wijnaldum wordt om die reden 'geïntensiveerd'. "Op dit moment zijn alle opties nog mogelijk", aldus de sportkrant.

De dertigjarige Wijnaldum, die transfervrij vertrekt bij Liverpool, is volgens Fabrizio Romano al mondeling rond met Barcelona, maar PSG meldde zich op het laatste moment als nieuwe kaper op de kust. Afgelopen zondag wilde Wijnaldum nog niets zeggen over een aanstaande transfer naar Barcelona. “Mogen we je al feliciteren?”, vroeg verslaggever Pascal Kamperman van ESPN aan Wijnaldum, die een lach niet kon onderdrukken. “Nee, ik denk het niet”, aldus de Oranje-international. Toen Kamperman vroeg of het ‘nog niet helemaal rond’ is, moest Wijnaldum opnieuw lachen. "Ik kan er niks over zeggen."


Poll

Voor welke club kan Georginio Wijnaldum beter kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door rm1334)

Moet barca niet eens aan beginnen. Als Gini daar meer kan verdienen en ook wil voetballen moet ie dat gewoon doen. Dan kan barca nog rustig verder kijken naar andere opties. No hard feeling

5 juni 2021 om 14:55

Haha rustig verder kijken? Rustig? Het is allesbehalve rustig in Kamp Barca.

5 juni 2021 om 15:12

Barcelona heeft een coach, bestuur en al aankopen gedaan. Vergeleken met andere jaren superrustig. Bij PSG heb je Poch die liever weer naar Engeland terugkeert. Het aanbod van Barcelona staat. Als hij meer wil dan kan hij beter naar PSG.

5 juni 2021 om 15:15

En hoe beschrijf je dan de perikelen van Laporta? Ik zie je de club overal met hand en tand te verdedigen zonder ook maar eens een kritische noot te plaatsen terwijl het allesbehalve rustig is in Barcelona. Bij Barcelona heb je Koeman die max nog een halfjaar aan het roer is... Goed argument.

5 juni 2021 om 15:18

ViscaCatalunyaZe hebben een coach die ze niet willen. Koeman speelt het vriendinnetje van Laporta totdat laatstgenoemde een leukere dame vindt. En de grote aankopen die iets op het veld toevoegen zijn er ook niet. Ik denk dat het totale plaatje wat PSG biedt gewoon superieur is. Meer geld, meer kans op prijzen.

5 juni 2021 om 15:23

@Arsenallz, haha zo wilde ik ook ongeveer reageren. Die vent doet net alsof Barca een perfect geleide topclub is, er geen enkel schandaal is geweest en het voetballend een onverslaanbare machine is.... Dit is Barcelona mag echt enorm blij zijn als ze transfervrij een speler van het kaliber Wijnaldum kunnen binnenhalen...

5 juni 2021 om 15:30

Ik vergelijk Barcelona met vorig jaar. Het is superrustig vergeleken met vorig jaar. Alles wordt opgeblazen bij Barcelona.

5 juni 2021 om 15:39

Ook vergeleken met vorig jaar vind ik het alles behalve superrustig. Voorzitter die letterlijk alles heeft gedaan om de trainer weg te pesten, makelaar die zich ermee gaat bemoeien, over en weer dingen roepen in de media en uiteindelijk de trainer laten zitten omdat je financieel geen andere mogelijkheden hebt. Hoe is dat superrustig?

5 juni 2021 om 15:49

@ViscaCatalunya, ik lach me dood hier hahaha 🤣🤣🤣🤣 Is het nieuwe seizoen überhaupt al begonnen? En als het al is begonnen, dan is het in die twee weken ongeveer echt net zo onrustig geweest als vorig seizoen. Ook in die weken weer echt een vreemde soap rond Koeman en Laporta... En dat Koeman blijft zitten, maakt het er ook niet direct rustiger op.. Iedereen weet dat als het even tegen zit Koeman er alsnog direct uit gaat... Die onrust blijft gewoon rond de club hangen én zorgt ervoor dat het constant moeilijker is voor Koeman om wel te presteren met Barca, omdat hij ook steeds bezig moet zijn met zulke randzaken..

5 juni 2021 om 15:51

Vorig jaar had je net 8-2 verloren, kwam er een motie aan tegen Bartomeu en wilde Messi vertrekken. In dat perspectief is het rustig. Er is tenminste ook een prijs gewonnen. Echt rustig is het in Barcelona nooit. Er zit nu eenmaal een hele entourage rond de club.

5 juni 2021 om 15:52

Ik ben jarenlang heel kritisch geweest op Bartomeu. Ik heb meer vertrouwen in Laporta. Die hele bezinningsperiode was niet zo heel handig omdat er zo wel heel veel druk op kwam. Dat heeft Laporta zelf gelukkig ook toegegeven.

5 juni 2021 om 14:56

Andere opties? Hebben geen cent te besteden en Wijnaldum doet helemaal niks onder voor de middenvelders die ze hebben. Zou absoluut een versterking zijn voor Barca. Als ik hem was zou ik wel voor PSG kiezen. Betere ploeg, meer kans op prijzen en beter salaris.

Lijkt mij wel een betere optie dan Barcelona. In Catalonië ga je aan de slag in een team dat gebroken is. Bij PSG staat het fundament wat beter. Lijkt me ook een veel betere bodem voor Gini.

5 juni 2021 om 15:37

Psg was ook zo geweldig niet dit jaar. Als mbappe volgend jaar vertrekt blijft er ook weinig van over. Ja neymar die de helft van het jaar geblesseerd is. Maar als je 3m meer verdiend kan dat wel aantrekkelijk zijn idd. Barca blijft voor mij toch meer aanzien hebben, ook wat ze aan talent hebben lopen.

5 juni 2021 om 15:44

Ze deden tot de laatste speeldag mee om de titel in Frankrijk. Ze kwamen (weer) ver in de CL. Maar dat team ontbreekt persoonlijkheid als het niet goed loopt. Dat is ook gebleken. Gini lijkt me dan een uitstekende toevoeging voor dit PSG. Het is een echte strijder zonder rare trekjes. En ja, Barca's aanzien is groot. Vooral onder Nederlanders als je de geschiedenis van de club in acht neemt. Maar ik doe niet aan sentimenten. Dit is niet meer het Barca waar we 10 jaar geleden zo trots op waren. Ik denk dan ook niet meer dat de 'Barca trein' nog bestaat. Je weet wel, de trein die langskomt die je onmogelijk kon negeren vanwege Iniesta, Xavi, Messi en het geweldige beleid dat ze voerden.

Ik zou lekker naar Parijs gaan. Ben veel meer fan van Barcelona, maar die staan er op dit moment helaas gewoon erg matig voor. Bovendien is Parijs heel wat dichter bij huis, krijgt hij daar het dubbele betaald en doen doe komen jaar ook echt mee voor de CL titel.

5 juni 2021 om 15:05

Aan de andere kant kan je nog 1 a 2 jaar met Messi samen voetballen. Voor veel voetballers is dat ook een droom buiten de naam Barca om.

5 juni 2021 om 15:17

Ja maar om daar 4 miljoen per jaar voor te laten schieten

5 juni 2021 om 15:22

Ja die Messi-argument zie ik ook vaak langskomen. Maar of je als speler zijne ambities hebt als je je laat verleiden door zo'n argument is maar de vraag. Ik bedoel maar, wat heb je aan het spelen met Messi als je niets wint?

5 juni 2021 om 15:26

Voor sommigen is Neymar ook iemand van ongeveer dat kaliber en status en dan is Mbappe er ook nog in Parijs. Dat zijn in mijn ogen toch ook wel 2 grootheden/zijn mooie namen om mee samen gespeeld te hebben.

5 juni 2021 om 15:29

De Toekomst. Inderdaad. Tel daar het salaris en de kans op prijzen bij op.

5 juni 2021 om 15:56

En het samenspelen met Verratti & Marquinhos, naast Neymar & Mbappe absolute toppers op hun positie (lees top 5). En daarnaast wordt PSG ook hevig gelinkt aan Hakimi & Donnaruma, dan zijn ze bijna op elke positie beter dan Barça

5 juni 2021 om 15:28

Wat maakt dat ene uurtje met het vliegtuig dichterbij uit? Ik zou ook voor PSG kiezen, daar niet van maar de afstand maakt echt niks uit.

Tsja, het blijft een voetballer en die staan nu eenmaal bekend om hun "gevoel" snel opzij te zetten voor een paar euro's.....zeker als het om de helft van miljoenen meer gaat.

5 juni 2021 om 15:06

Welk gevoel wordt dan aan de kant geschoven? Barca is geen schim meer van wat het ooit was. Met alle respect maar met PSG zijn de kansen op prijzen gewoon groter. Ik zie Barca nieteens La Liga winnen laat staan Europees iets klaarspelen.

5 juni 2021 om 15:13

Nu doe je alsof dit alleen financieel een betere stap zou zijn, terwijl het in letterlijk alle opzichten een stap hoger is dan Barca.

5 juni 2021 om 15:16

Precies. PSG gooit hogere ogen in de CL dan Barcelona de laatste tijd. Daarnaast speel je dan ook direct met supersterren zoals Mbappé en Neymar. Je wordt daar als voetballer vorstelijk betaald terwijl het niveau in de competitie relatief laag is waardoor de intensiteit ook afneemt. Ideaal voor een speler als Wijnaldum gezien zijn leeftijd. Daarnaast is PSG als club veel stabieler.

Heb het idee dat PSG dit puur alleen doet om Barca te naaien. Die weten dat Barca niet veel opties heeft, en door ze van hun beste en goedkoopste optie te beroven, doe je ze flink veel pijn. Die rijke Qatari kan het zich echt wel veroorloven.

5 juni 2021 om 15:07

@linley, PSG naait gewoon zichzelf. Wat heeft de hele affaire met Neymar hun opgeleverd? Zowel PSG als Barca hebben met dit geschil gewoon aanzienlijk verloren. Barca heeft sindsdien alleen maar miskopen gedaan, en PSG heeft een ongemotiveerde supervedette die de helft van de tijd geblesseerd is. De aankoop van Wijnaldum zie ik niet per se als een motief om Barce een hak te zetten. PSG ziet ook gewoon dat Gini transfervrij is, wat dus betekent dat ze hun transferbudget aan een andere topper kunnen besteden. Misschien een vervanger voor Mbappe?

Aangezien Wijnaldum vrij onderbetaald was vergeleken met de rest van de selectie bij Liverpool zou het me niet verbazen als hij ervoor kiest om bij PSG te tekenen als ze het dubbel bieden van wat Barcelona bied. Ook kans op Europees succes acht ik groter bij Psg.

5 juni 2021 om 15:29

Of je wordt straks opzij geschoven door Barca na 1-2 jaar. Wanneer ze kunnen doorpakken ben je zo weg. Zeker als de cijfers weer omhoog gaan na corona en alle toeristen er weer bij zijn.

Bij PSG heb ik er iets meer vertrouwen in dat Wijnaldum correct behandeld zal worden.

5 juni 2021 om 16:06

Ja precies dit. Koeman is niet de man waarmee ze door willen. Dan is het aankomende seizoen waarschijnlijk nog interessant voor Gini, maar daarna alleen maar onzekerheid.

Allemaal leuk en aardig he maar in deze situatie zou ik voor PSG gaan.Als je het dubbele kan verdienen icm meer rust bij de club was de keuze snel gemaakt. Vrees ook dat hij bij FCB het niet zou redden als er een nieuwe trainer zou komen.Barca is momenteel een enge slangenkuil en dat blijft nog wel even een jaar of 4-5 zo vrees ik. Bij PSG heerst rust en structuur en met de obsessie om de cl te pakken kan je alleen maar goed zitten

5 juni 2021 om 15:56

Jij vreest het, ik hoop het. Barcelona was voor mij altijd dé club na Ajax, een beetje de oudere verre neef waar je tegenop keek. De afgelopen jaren heeft Barcelona echter alles gedaan om van één van de mooiste, meest sympathieke voetbalclubs echt een verschrikkelijke club te maken. En dat is ook echt niet alleen iets van vorig jaar. Daarvoor was het ook al misgegaan. De hele romantiek die om Barcelona hing, is er al lang af.

5 juni 2021 om 16:39

100% eens toekomst.Ik volg het voetbal nu sinds mijn 7e dus dat is een jaar op 28 en ik moet zeggen dat kwa gunfactor real madrid en barca volledig zijn omgedraaid, en dat heb ik zelf niet eerder geconstateerd.Vroeger had je dit soort gezeur bij madrid , maar goed dat is een andere discussie.

Vindt frenkie/gini bij NL niet echt een waardig middenveld dus geen idee waarom het bij barca wel goed zou gaan.. behalve met messi natuurlijk. Als gini en depay beide naar barca gaan.. jeetje wat n ambitie xD

Hij zal keuzes moeten maken of naar psg meer salaris, minder druk en mindere concurrentie of minder salaris, meer druk en meer uitdaging in top 2a3 competities. Kiezen tussen geld of uitdaging

5 juni 2021 om 16:21

Ik denk niet dat Barca in de positie verkeert om überhaupt een uitdager te kunnen zijn. De selectie en financiën zitten op een minpunt. En het BBQ-feestje van Messi vanwege de beker schetst wel de wanhoop binnen de selectie. Normaliter kijkt niemand om naar die beker.

4 miljoen meer salaris. Ik had het wel geweten. Zou toch echt voor psg gaan. Contract van 3 jaar betekend 12 miljoen meer verdienen dan bij barca. Psg gaat daarnaast nog hakimi en ramos halen. Word volgend jaar een sterk team met leuke voetballers

Illaix had nog wel wat kunnen leren van een Wijnaldum, wat dan ten koste zou gaan van zijn speeltijd komende 1-2 jaar. Tijd zal uitwijzen wat voor alle partijen de beste beslissing zou geweest zijn

Op zijn leeftijd zijn speelminuten veel minder belangrijk
Voor het dubbele en geen speelminuten zou ik het doen. Het leven is zo slecht nog niet in Parijs, waar je waarschijnlijk gemakkelijk kampioen wordt.

Wijnaldum komt in Parijs te spelen in een team dat momenteel verder is dan Barcelona.
Bij Barcelona komt hij in een probleemcultuur terecht op dit moment,zeer de vraag of die op korte termijn recht wordt gezet.
Als ik toch de selectie bekijk van Paris,lijkt me de keuze snel gemaakt.

Parijs is imo een betere optie. Die kunnen een speler als Gini goed gebruiken. Past ook beter daar qua spelopvatting.

Kans om te slagen bij PSG lijkt me een groter. Koeman is slechts een passant die bij een slechte start al ontslagen kan worden. Barca blijft op dit moment een slangenpoel waar je zomaar 2 jaar op de bank zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller115
L. MessiAanvaller40
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper70
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

257 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 10 0 0 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Blessure bij Paris Saint-Germain biedt mogelijk perspectief voor Wijnaldum

Marco Verratti is waarschijnlijk vier weken uit de roulatie vanwege een heupblessure die hij zondagavond heeft opgelopen in het Ligue 1-kraker tegen Olympique Marseille (0-0), zo melden de Parijzenaren via de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren