‘UEFA wil vier Super League-clubs twee jaar verbannen van Europees voetbal’

Woensdag, 5 mei 2021 om 21:52Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:14

Real Madrid, Barcelona, AC Milan en Juventus worden door de UEFA mogelijk voor twee jaar verbannen van Europees voetbal, zo meldt ESPN woensdagavond. De vier grootmachten hangt een disciplinaire straf boven het hoofd vanwege hun betrokkenheid bij de Super League. De vier clubs hebben formeel nog altijd geen afstand genomen van de elitecompetitie.

De UEFA is sinds tien dagen in gesprek met de twaalf oprichters van de Super League. De Europese voetbalbond wil zekerheid dat de inmiddels ontmantelde supercompetitie er ook in de toekomst niet komt. Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur hebben die toezegging inmiddels gedaan en ook Internazionale zou dicht bij een overeenkomst zijn met de UEFA.

De vier clubs die nog altijd onderdeel uitmaken van de Super League hangt dus een straf boven het hoofd. Het zou kunnen betekenen dat Real Madrid, Barcelona, AC Milan en Juventus twee seizoenen niet mogen uitkomen in de Champions League of Europa League. De vier grootmachten denken echter sterk te staan omdat ze in de documenten die zijn aangeleverd de UEFA en FIFA gevraagd hebben om toestemming voor oprichting van de Super League.

Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, liet eerder weten dat per club bekeken zal worden wat de strafmaat wordt. "Er is een duidelijk verschil tussen de Engelse clubs en de andere zes clubs", aldus de Sloveen. "De Engelsen gaven hun fout toe en trokken zich als eerste terug. Voor mij zijn er drie groepen: de zes Engelse clubs, de drie die zich daarna terugtrokken (Atlético, AC Milan en Inter, red.) en de andere clubs die nog denken dat de aarde plat is en de Super League nog steeds bestaat (Juventus, Barcelona en Real Madrid, red.). En er gaat een groot verschil tussen die drie groepen, maar iedereen zal verantwoordelijk worden gehouden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Dan kun je Barcelona failliet verklaren.

5 mei 2021 om 21:59

Denk dat de rest ook problemen krijgt dan. Zie het echter niet gebeuren. Werk je alleen maar sneller een afscheiding mee in de hand denk ik. Want al die clubs die nu hun keutel introkken staan klaarblijkelijk wel open voor geld, veel meer geld. Anders hoefden ze überhaupt nooit aan een SL te beginnen lijkt me. Edit: mocht het gebeuren, dan neem ik aan dat die andere clubs ook wel iets te wachten staat. Een mindere straf maar wel een straf. Zie het allemaal echter toch niet gebeuren.

6 mei 2021 om 11:00

Niet alleen Barcelona hoor, Real zit ook diep in de rode cijfers maar er zijn er meer die dankzij geldschieters hun hoofd boven water weten te houden.

6 mei 2021 om 11:22

Welnee, met een dergelijke omzet kom je er altijd weer bovenop. Jij maakt de typische lekenfout alleen naar de schulden te kijken, maar je moet vooral kijken naar de inkomsten waarmee die schulden kunnen worden afgelost. Schulden hebben is alleen een probleem als je niet voldoende inkomsten hebt. Barca en Real leiden de omzetdans wereldwijd al decennia lang. Ze moeten wel flink bezuinigen, wat op korte termijn de prestaties zal kunnen beinvloeden, waardoor ze wellicht tijdelijk de aansluiting bij de top in Europa zullen verliezen. Dat wilde ze voorkomen door die SL per direct te starten. Overigens is het veel te voorbarig, want de leden van Barcelona (en Real) hebben nooit ingestemd, waardoor het juridisch helemaal niet mogelijk was om deel te nemen in de SL. Waardoor de Uefa ze waarschijnlijk ook niet kan uitsluiten.

Zal uiteindelijk allemaal wel meevallen, beetje dreigen om ze alsnog afstand te laten nemen, project bloed dood en we kunnen weer verder met de orde van de dag, waarin de Uefa gewoon zo'n beetje hetzelfde doet als altijd, namelijk zoveel mogelijk geld verdienen en geen rekening houden met wat het beste is voor de sport.

5 mei 2021 om 21:59

Zo, ik had dit niet beter kunnen zeggen. Een prachtig diplomatiek spelletje

5 mei 2021 om 22:02

Het is ook jammer dat ze van de super league een gesloten competitie hadden gemaakt. Want in principe zou ik ook graag een competitie los van de UEFA zien. Maar wel eentje waarbij er eerlijke kansen zijn voor iedereen. Want de UEFA is zelf zo verrot als iets en blijft gewoon geld verdienen over de ruggen van spelers/clubs.

7 mei 2021 om 21:36

@665

Ja ze hebben iets wat een revolutie van het 'volk' had kunnen zijn, met de complete supportersschare achter zich kunnen creeeren. Er is al decennia bakken aan kritiek op de Uefa en Fifa 'mafia' maar ze wisten het toch zo te positioneren dat het dáár helemaal niet om ging uiteindelijk. Doodzonde, want nu bloed een juist initiatief in de toekomst, waar we deze organisaties mee onschadelijk zouden kunnen maken leeg.

5 mei 2021 om 22:00

Precies. Uiteindelijk heeft de uefa ook baat bij zulke clubs in de CL. Snap ook niet dat de super league zoveel kritiek krijgt maar die nieuwe opzet niet. Is net zo verschrikkelijk en gericht op geld. Ondertussen zijn de clubs die naderhand toch zich terugtrokken net zo schuldig

5 mei 2021 om 22:03

Nou AC Milan speelt er al nooit in.. Juventus kunnen ze wel missen met dat belabberde voetbal de laatste jaren (Europees gezien). En dan Barca en Madrid kunnen niet toegeven omdat ze anders failliet gaan of zwaar in de problemen komen.. valt te overzien voor een jaar dus vanuit perspectief UEFA..

5 mei 2021 om 22:33

Noem het eerder een mes tegen de strot houden. Hoewel ik helemaal eens ben met het opdoeken van de plannen voor een super league, toont de UEFA ook direct weer hun dictatuur door op deze manier te handelen. De FIFA daarintegen speelt weer de overdreven vergevingezinde partner en doet alsof er een kleine misstap was gemaakt. Allemaal politieke gekonkel. Uiteindelijk gebeurt er niets, zullen de overige 4 clubs ook weer knielen voor de almachtige UEFA en komt er een toernooi waar ze allemaal samen weer van kunnen profiteren. En al die clubs daaronder hebben een poppenkast mogen aanschouwen om straks weer achteraan te sluiten.

Wordt uiteindelijk gewoon een grote geldboete van tientallen miljoenen, omdat de uefa voor de aantrekkelijkheid van de champions league de ploegen wilt behouden. Wat een verschrikkelijke organisatie is het toch.

5 mei 2021 om 21:58

Hoe kan je nou een boete geven op een idee. De super league is er nooit echt geweest.

5 mei 2021 om 22:00

Tsja, UEFA kan zijn eigen regels en straffen bedenken...

5 mei 2021 om 22:04

Het was alleen geen idee, maar een getekende overeenkomst.

5 mei 2021 om 22:06

Maar geen boetes uitdelen op dit vlak lijkt me. Uitsluiting van toernooien in tegenstelling wel, waar de clubs uiteindelijk veel meer geld gaan mislopen dan de boetes. Toch denk ik dat dit alleen maar een beetje dreigen is.

5 mei 2021 om 22:21

@linkerbaan dat vraag ik mij ook af. Maar sinds Ajax een boete kreeg voor teveel gele kaarten tegen valencia van de Uefa verbaas ik mij nergens meer over.

Of alle clubs straffen of allemaal niet.

5 mei 2021 om 22:01

In principe mee eens hoor, ik vind dat alle clubs een straf verdienen. Maar de clubs die er nog geen afstand van hebben genomen, mogen ook wel zwaarder worden gestraft.

5 mei 2021 om 23:17

Ik denk dat een hoop clubs hun straf wel van de fans gehad hebben. Helaas luistert niet elke club hiernaar. Het lijkt mij fair om degene die na datum X nog steeds in dit complot zitten een staf op te leggen. Zij steken in mijn ogen op dat moment nog steeds hun middelvinger opsteken naar de UEFA, waar de anderen al met een bos bloemen aan de deur hebben gestaan om sorry te zeggen (nadat ze zelf in elkaar geslagen zijn door hun eigen fans).

En terecht. Geen enkele club staat boven de wet,punt.

5 mei 2021 om 22:01

Boven de wet? UEFA is geen wet haha

5 mei 2021 om 23:09

Hou toch op, alsof je zo blij moet zijn met de UEFA... 1 grote corrupte geldbeluste bende. Tijd voor een tegengeluid en of andere bond net als met boksen.

5 mei 2021 om 21:59

Tja daar zullen ze maling aan hebben. Dan moeten ze maar een beetje doorstemmen. Maar geen zorgen hoor. Het zal allemaal zon vaart niet lopen. Loos dreigement.

5 mei 2021 om 22:01

Op wat? Of de Super league niet door gaat of niet door gaat?

5 mei 2021 om 22:03

En jij denkt niet dat dit bedoeld is om het negatieve sentiment over de Super League en angst voor straffen van de UEFA aan te wakkeren, zodat meer mensen bij jullie tegen de Super League gaan stemmen?

5 mei 2021 om 23:19

Net alsof iedereen eventjes wil wachten op een louter symbolische exercitie bij Barcelona. Waar willen ze überhaupt over stemmen? Of ze de CL inruilen voor een onderling toernooitje met Real, Juve en AC waar de geldschieter net is vertrokken?

Dan schiet je jezelf in de voet. Wie kijkt er nog CL als 3 van de grootste clubs ter wereld niet meedoen

5 mei 2021 om 21:58

Ik. Onderbouwing: er zijn meer mooie clubs op de aardbol

5 mei 2021 om 22:02

Ik wel. Eindelijk eens andere clubs

5 mei 2021 om 22:04

Ik juist, eindelijk eens wat meer gelijkheid en spanning. Niet jaarlijks dezelfde 8 kwartfinalisten...

5 mei 2021 om 22:53

Zoals in de Eredivisie ook het geval is? Oh wacht....

5 mei 2021 om 23:12

Elk jaar zijn er heel veel verschillende kwartfinalisten. Van Leipzig tot Wolfsburg tot Atalanta en Van Lyon tot AS Roma. Zelfs Ajax, Spurs, Leicester, Chelsea, Sevilla, Dortmund hebben de afgelopen 6 jaar allemaal in de kwartfinales gestaan. Elke keer staan daar wel 3 of 4 verschillende teams dan het jaar daat voor.

5 mei 2021 om 23:26

Je moet het wel heel erg hoog in je bol hebben als je denkt dat het Europese voetbal niet zonder deze clubs kan. Je kan volhouden dat wanneer de gehele Europese top (en deel subtop) zich afkeert van de CL er enorm veel minder mensen kijken. Maar 3 grote clubs? Dan denkt iedereen "ze zoeken het maar uit" en worden ze niet gemist.

Schors ze dan allemaal, beetje krom om slechts die vier clubs uit te sluiten

De enige juiste straf.. Zij willen niet meer meedoen met de Champions League toch? Nou, prima! Als ze ons en de andere afhakers maar niet zonder straf laten wegkomen..

5 mei 2021 om 21:58

En Chelsea dan? Volgens mij waren ze een van de clubs die dit initiatief steunden, tot er gedreigd werd met diskwalificatie

5 mei 2021 om 22:01

Ik hoop dat ze ons niet onbestraft laten. Dit initiatief had nooit goedgekeurd mogen worden. Afhankelijk van wat ze met deze clubs gaan doen moet er een passende straf komen voor de overige initiatiefnemers

Hahahah denken ze dat echr? Real en Barca brengen het geld binnen. De UEFa is kondrachtig

5 mei 2021 om 22:05

Nee hoor, Real en Barca halen het geld vaak op, maar zonder die clubs kijkt nog steeds iedereen naar de CL

5 mei 2021 om 22:07

Nou, zoek het dan maar uit met z'n tweetjes..... Ze gooide hun oude schoenen weg voor ze nieuwe schoenen hadden, dan mag je best even op de blaren lopen. Ik zou het Europese voetbal veel leuker vinden zonder de clubs die initiatief namen tot de Super League....

Prima om deze clubs aan te pakken. Echter moet de UEFA dan ook de nieuwe opzet van UCL aanpassen. Is gewoon een light variant van de SL

Ach ja, vermoord het voetbal maar om een paar doldwaze bestuurders inclusief die bij de Uefa die zoveel mogelijk zelf houden. Zo klaar met die gasten achter de tafels

Wat een onzin zeg, real de grootste club van de wereld. Geen messi en ronaldo, hahaha dat populisme echt belachelijk. Leuk dat je de engelse weer terug kan kopen, maar gewoon ook hypocriet ben je dan. Dat belachelijke cl opzet, met als tekst ja voor iedereen leuk rot op man. Alleen de fans van clubs gaan kijken, zonder real de koning van de cl. Zonder de goat messi en zonder mr cl himself ronaldo. Wie gaat er kijken dan? Lol.

5 mei 2021 om 22:09

Denk dat er nog wel gekeken zal worden naar de CL hoor. Ik zou in ieder geval kijken en ben voetballiefhebber, geen clubfan.

6 mei 2021 om 00:04

Haha, alsof de hele wereld voor Barca en Real de CL aan gaat zetten. Qua kijkcijfers voor de CL zal het weinig uitmaken, die competitie is veel groter dan welke club dan ook.

Storm in een glas water dit. Uefa gaat heus niet de grootste clubs van Spanje en Italië weren (qua financiën en reputatie zou dit funest zijn). Voor je het weet is men dit al vergeten en gaat men over tot de orde van de dag.

Dit is de top van Europa en denk dat als deze clubs verbannen worden en als reactie een eigen competitie gaan beginnen dan krijgen ze de meeste publiek en inkomsten wereldwijd en de UEFA is zo dom ook weer niet!

Ja hoor Uefa maffia moet er toch weer een schepje boven op doen. Je kan toch moeilijk met 4 teams een competitie beginnen dus waarom de angst en de extra straf.

6 mei 2021 om 00:06

Waarom niet? Speel je toch gewoon elk jaar 8 keer tegen elkaar? Volgens die clubs is dat wat we willen zien. Gewoon 8 keer Barca - Real tegen elkaar. Leuk man

Jaja, Uefa en succesvol grote clubs straffen. Vergeet het maar. Dat zullen ze vast niet doen of ze verkloten het, zodat het CAS er een stokje voor kan steken. Net als CL-finalist City dit seizoen.

Hoop het. Zou terecht zijn. Keer aanpakken die clubs. Dan denken ze wel ff 2x na voor ze domme dingen doen

Leuk voor de bühne dit, maar in de praktijk gaat de Uefa zoals altijd niks tegen doen. Zeker niet tegen dit soort clubs: Real Madrid, Barcelona, Juventus en AC Milan.

Als het Ajax, PSV en Feyenoord waren geweest. Tja, dan kan je het zelf al invullen....

De uefa en fifa zelf zijn geen haar beter. Juist nog corrupter. Daarom dat ik het juist geen slecht idee vond. De timing en uitwerking was gewoon fout. Als ze dan ook nog eens Real en Barcelona 2 jaar zouden bannen, dan ontkronen ze eigenhandig hun competitie.

5 mei 2021 om 22:28

Daarom is het beter om de bestuursleden aan te pakken. Degene die dit idee wilde uitvoeren. Straf iemand als Perez eens voor flink wat jaren. De fans hoeven er niet onder te lijden.

Uefa moet zijn hand niet gaan overspelen. Als die vier clubs daadwerkelijk verbannen worden dan reken er maar op dat er een nieuw onafhankelijk voetbalbond wordt opgericht die een nieuwe splitsing gaan vormen en uiteindelijk de Uefa de verliezer ervan wordt.

Er zal niemand gestraft worden. Er namelijk niks gestart en niemand is uit een competitie of toernooi gestapt. Het is enkel een idee geweest. De engelse clubs hebben zich als een stel mietjes terug getrokken, terwijl ze net zo hard mee deden om de super league te starten.

Je moet de mensen achter de schermen straffen. De fans zelfs hoeven niet te boeten omdat lui als Perez, Agnelli en hun vrienden het voetbal definitief kapot willen maken. Het is ook tijd dat UEFA zelf eens wat gaat doen aan de financiële ellende van clubs. Ook wat betreft de transferbedragen en de zaakwaarnemers. Het hele systeem moet echt op de schop, maar UEFA is net zo een probleem als de lui van de SL.

6 mei 2021 om 00:19

De fans van Real hebben Perez zelf gekozen omdat hij ze gouden bergen belooft.

Zou fantastisch zijn. De Champions league is de afgelopen jaren ook voornamelijk leuk door de underdogs. Het argument alleen de grote clubs halen geld op is onzin. Toen ajax monaco etc ver reikte daalde de opbrengsten niet. Behalve dat de grotere clubs nog meer schulden kregen door slechte investeringen in spelers en minder opbrengsten. Als het speelveld eerlijker word, groeien de inkomsten, meer clubs die ver reiken is een grotere fanschare die geïnteresseerd is. De gehele voetbal pyramide kan groeien en een betere inkomsten verdeling zorgt voor minder clubs in de financiële problemen. Sterspelers worden niet alleen door een kleine groep club aangeschaft (die hierdoor gigantische schulden opbouwen) maar zullen dan ook bij andere clubs terecht komen die dan de financiële mogelijkheden hebben om deze spelers binnen te halen.

Dan organiseren we wel een onderling toernooitje. Zonder die ploegen is er geen CL. De Uefa mag ook niet discrimineren tussen clubs. Of je straft ze allemaal of niet. Bovendien mag de Uefa zijn macht niet misbruiken binnen de EU.

6 mei 2021 om 00:21

Haha, wanneer je het zo uitlegt kan een instituut als de UEFA gewoon niets meer ondernemen. Hetzij de EU of het CAS kan overal een stokje voor steken ;-)

6 mei 2021 om 00:52

Discriminatie is onder gelijke omstandigheden twee gevallen anders beoordelen op basis van kenmerken die niet relevant zijn. Ik denk dat spijt hebben over je handelen en direct je keutel intrekken wel degelijk relevantie hebben. Tot zover hebben 4 clubs hun handen er niet vanaf getrokken. Dus als je ze nu op dit moment beoordeeld zie ik wel degelijk verschillen. Ik denk niet dat de soep zo heet gegeten zal worden, mits ze het spel een beetje meespelen en beseffen dat ze deze slag verloren hebben. Misschien volgt er nog allerlei rituele poppenkast, spijt en op je knieën voor de maffiosi van de UEFA. En na 11 seconde roep je “let’s celebrate football” en dan gewoon klaar.

Als je jezelf in je voeten wilt schieten, dan moet je dat zeker doen… dan krijg je zeker minder kijkcijfers en stort het helemaal in.

5 mei 2021 om 23:02

Het draait niet alleen om de grote clubs. Daarbij is ook duidelijk geworden dat de echte fans van o.a de engelse clubs helemaal niet op de SL zitten te wachten. Als een real barca juve (ac milan doet toch al nooit mee) even buiten de boot vallen stort het voetbal niet in, en droogt de geldstroom niet op. Dan kan de eu(mijn belasting) mooi stoppen met geld overmaken naar spanje dat het cadeau geeft aan die “super” clubs

5 mei 2021 om 23:15

Echte fans van die Petroleum clubjes en oligarchen? Madrid en Barcelona zijn van de fans. Voor de rest zwets je.

6 mei 2021 om 00:10

Draai je zelf niet een beetje door? Het grote geld zit in TV gelden en daarmee nemen de Engelse clubs meer en meer afstand van het kwakkelende Spanje. Precies de reden dat ze deze noodgreep bedacht hebben. Ze willen een graantje meepikken. Gaat nu niet lukken dus wen er maar aan dat de club die jij zo belangrijk maakt een minder dominante rol gaat spelen. We zullen ze missen als ze niet meedoen maar meer ook niet. Kijken doen we zeker.

6 mei 2021 om 07:42

Madrid en Barcelona staan bovenaan door commerciele inkomsten. De Engelsen halen ook veel meer uit wedsrtrijden naast tv gelden.

6 mei 2021 om 09:17

Natuurlijk wel. Uefa en Fifa leven op geld en het geld wordt gegenereerd door kijkers. Als ze Real Madrid eruit gooien dan haak ik af. En met mij nog miljoenen mensen. Dat gaat ze geld kosten.

6 mei 2021 om 11:18

@viscacatalunya: wat is het verschil tussen een passionele City fan en een passionele Barca fan? Over zwetsen gesproken, dus omdat bepaalde clubs ineens een kapitaalinjectie krijgen kunnen ze geen passionele fan schare hebben? Iets met een pot en een ketel

Zodra deze clubs verbannen worden kunnen ze net zo goed doorgaan met de SL, jammer dat er maar 4 geschorst worden, eigenlijk zouden alle 12 clubs verbannen moeten worden dan zou ik direct beginnen met de SL ipv de Fifa en Uefa al die macht geven die ze ten tonele spreiden

Zo, als ik zo de reacties lees dan lijkt het alsof men wil dat er een dictatuur komt. Hoe durf je tegen de grote heilige Uefa in te gaan! Foei! Uitsluiten, straffen, degraderen!

Dit Super League verhaal is natuurlijk een geschenk uit de hemel voor de UEFA. Ze zijn dit verhaal compleet aan het uitmelken om hun eigen straatje schoon te vegen en de schuld bij de zogenaamd grote boze rijke clubs te leggen. Ze zijn gewoon over de zeik dat die 12 clubs hun eigen plan wilden trekken en daarmee het verdienmodel van de UEFA aantasten , en nu is de UEFA ineens de heilige organisatie die het voor de supporters en kleine clubs opneemt. Uiteindelijk zal dit een storm in een glas water zijn want de UEFA beseft misschien beter dan de grote clubs dat de kleinere clubs ook nodig zijn maar zonder die grote 12 stelt het natuurlijk allemaal ook niet veel meer voor.

6 mei 2021 om 00:07

Helemaal mee eens, absurd hoe naïef mensen kunnen zijn

Volgens de tekst heeft milan zich teruggetrokken maar is men ook 1 van de 4 clubs die zich niet heeft teruggetrokken. Dus waarom die club dan toch meepakken? Ach het maakt me ook niets uit, ze doen maar. Heel VZ is voor omdat het geliefde ajax meer kans heeft op Europees succes met minder tegenstand. Maar als iemand eindelijk eens verder kijkt dan clubbelang en zonder emotie en vooral angst dat alles kapot gaat dan zie je dat de uefa geen haar beter is. Daarnaast zijn zij de partij die door hun inkomsten minder geld geven aan de kleinere clubs in Europa. Dan vergeet ik nog even dat de uefa nu zelf vrijwel hetzelfde doet door startgeld cl flink omhoog te gooien waarbij de kloof ook groter wordt. En met de ongelijke startkaarten per land beloon je nog steeds de grote clubs. Als laatste wil ik dan nog even wijzen op het dictatoriale gedrag waarbij men als belangenorganisatie niet de clubs verder helpen maar vooral zichzelf. En dat geldt evengoed voor de fifa. Want waarom moet iedereen een statement innemen over de doden in Qatar maar laat iedereen de fifa er wel mee wegkomen? Waar is hun straf? Of dat boeit minder want het raakt je favoriete hobby niet? Of althans de angst om die hobby kwijt te raken? Wat me sowieso ontgaat want voetbal verdwijnt niet.

Waarom niet alle 12? Perez beweerde in dat interview namelijk dat niemand zich zomaar kon terugtrekken toch ;-)

6 mei 2021 om 07:52

Officieel zitten ze er allemaal nog in volgens mij. Het zal wel even duren voordat een club er officieel uit kan.

En nu opkomen tegen de rare nieuwe format van de CL. Alles wat niet inhoudt dat er minder niet kampioenen meedoen moet worden afgeschoten, zeker een vreemde competitieformat zoals de UEFA nu voorstelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren