MD: Memphis Depay op huizenjacht in woonwijk Koeman en De Jong

Dinsdag, 4 mei 2021 om 09:22Yanick Vos • Laatste update: 10:15

Memphis Depay prijkt dinsdag op de voorpagina van El Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant schrijft dat de 27-jarige aanvoerder van Olympique Lyon op huizenjacht is in Barcelona. Hij zou vorige week woensdag zijn afgereisd naar Catalonië om een woning te zoeken. Volgens de krant is het een belangrijk signaal met oog op een zomerse transfer.

De Oranje-international zou volgens de berichtgeving op huizenjacht zijn in de wijk Pedralbes, waar ook trainer Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Gerard Piqué woonachtig zijn. Een ooggetuige zag Depay samen met vrienden en familieleden een huis bezoeken in de wijk. Na de huizenjacht zijn de aanvaller en zijn entourage vanaf het vliegveld EL Prat teruggekeerd naar Lyon. Voor de krant is het bliksembezoek aan Barcelona een duidelijk signaal dat hij komende zomer bij Barcelona tekent.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Depay wordt al geruime tijd gelinkt aan een transfer naar Barcelona. In de zomer van vorig jaar wilde Koeman hem al graag naar het Camp Nou halen. Een deal leek in kannen en kruiken, maar vond toch geen doorgang vanwege de slechte financiële situatie bij de Spaanse topclub. Koeman en Depay staken in de media niet onder stoelen of banken dat zij graag hadden samengewerkt bij Barça. Mogelijk komt het er na dit seizoen alsnog van. Door zijn aflopende contract in Lyon kan hij transfervrij de overstap maken.

Volgens Spaanse berichtgeving heeft de zaakwaarnemer van Depay in april onderhandeld met de huidige nummer drie van LaLiga. Mateu Alemany, door de nieuwe voorzitter Joan Laporta aangesteld als directeur voetbalzaken, heeft toen een voorstel gedaan. Dat een akkoord nog niet is bereikt komt doordat het voorstel dat Depay heeft ontvangen lager is dan in oktober, zo legde journalist Oriol Domènech uit in het programma Onze van Esport3. Volgens Domènech is de ex-speler van PSV en Manchester United een salaris aangeboden dat ongeveer vijftig procent lager is dan vorig jaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door elamdaoui1)

Dit gaat 100 procent rond komen. Memphis wil zo graag naar Barca, en nu ook nog op het ideale moment dat Koeman coach is (gezien het inhuren van dat stats bureau toen bij de overstap naar Lyon zoekt hij wel zorgvuldig uit welke club goed bij zijn speelstijl past), dat ik me niet kan voorstellen dat hij het op knaken gaat laten stuk lopen. Zal natuurlijk balen dat het voorstel niet bij dan van oktober in de buurt komt, maar dit is zijn enige kans om terug te komen bij een topclub (in wederopbouw) na zijn echec bij United.

4 mei 2021 om 10:00

@inkemontana Dit is toch gedoemd om te mislukken lijkt mij? Depay is een leuke speler maar dit is niet het niveau dat je als Barca moet na streven. Depay zakt veel terug, wil een actie maken en is overal op het veld. Messi en Griezman doen precies hetzelfde en die zijn allebei nog echt veel beter dan Depay natuurlijk. Messi en Griezman hebben nu pas beetje door hoe ze om elkaar heen moeten bewegen maar met Depay erbij gaat dat natuurlijk mis. Barca heeft een speler nodig die echt in de spits blijft staan want je ziet soms dat gewoon niemand in de 16 staat.

4 mei 2021 om 10:03

Depay is toch een leukere bankzitter dan Braithwaite of Coutinho. Die is tenminste vaak fit

4 mei 2021 om 10:07

Denk je dat Depay een rol als die van Braithwaite gaat accepteren? Braithwaite is daarnaast ook gewoon fit maar et is gewoon een bankzitter.

4 mei 2021 om 10:07

Maar voor in de breedte kan het geen kwaad toch? Alleen te hopen voor Depay dat hij kan leven met (eventueel) weinig speelminuten. Depay is super wisselvallig, maar als je cijfers bijna 1 op 1 lopen met Mbappe, dan kan je dus zeker bepalend zijn. Het is ook nou weer niet zo dat Griezman de sterren van de hemel speelt sinds zijn komst, het gaat gewoon steeds ‘iets’ beter.

4 mei 2021 om 10:12

@psvlld Voor op de bank is het prima aankoop maar die jongen zit toch niet te wachten op af en toe speelminuten lijkt mij? Ga lekker naar een club waar je het mannetje bent. Dat gaat bij Barca niet gebeuren.

4 mei 2021 om 10:27

Barcalover. Ik weet het niet, mijn gevoel zegt dat het qua slagingskans echt 50/50 gaat worden. Koeman had hem heel goed onder controle bij NL en op dat moment zag je ook dat hij NL toch op structurelere basis op sleeptouw nam. Wat dat betreft denk ik dat het verrassenderwijs heel goed kan uit pakken. Aan de andere kant is hij bij Lyon toch ook nog steeds wel instabiel wat betreft prestaties als je de ene week tegen de ander afzet, dus dat kan hem tegen gaan werken. Echter, als je over gehele seizoen kijkt dan zijn zijn stats niet verkeerd en presteert hij seizoen over seizoen juist wel weer stabiel. Al met al lijkt het me voor Barca voor gewoon een relatief goedkope gok en hij gaat het niet minder dan Griezmann gaat doen bijvoorbeeld.

4 mei 2021 om 10:45

De echte toppers gaan op dit moment niet naar Barca of zijn financieel niet haalbaar. Denk dat Depay het qua stats ook niet minder zal doen dan een Griezmann.

4 mei 2021 om 11:05

Griezman veel beter? Toen die bij Atletico speelde ja. Bij Barca presteert hij zo slecht. Of is hij nu in een keer weer wereldtop omdat hij 3 leuke wedstrijdjes heeft gespeeld? Depay zal niet minder presteren dan Griezman of Dembele.

4 mei 2021 om 11:19

Depay wordt daar inderdaad gewoon een bankzitter. Kijken of het argument van 'iedereen die voor Oranje wordt opgeroepen moet een basisplek hebben' dan nog steeds op gaat

4 mei 2021 om 11:22

Even voorlopen op enkele zaken. Coutinho staat in de belangstelling van Everton en die brengt €40 miljoen op. Dembele heeft nog een contractjaar en wilt niet echt verlengen. Die gaat mogelijk ook verkocht worden voor een nader te bepalen bedrag. Mocht hij verlengen, dan is dat mooi meegenomen. Neigt erna dat hij verkocht gaat worden. Ansu Fati is afwachten of hij op niveau terug komt, maar creëer geen situate waarin je afhankelijk bent van Ansu. Breng die jongen rustig het jaar. De echte aanvallers die overblijven zijn Braithwaite en Griezmann. Messi is nog altijd afwachten of hij blijft. Trincao is er ook nog, maar twijfelgevalletje. Depay is gewoon een slimme zet. Mocht Messi blijven dan zal Depay even moeten wennen dat hij moet gaan voetballen in dienst van Messi. Dus lopen als Messi de bal heeft en niet beiden de bal ophalen. Zelfs als Aguero komt is Depay nog wenselijk. Een Haaland krijg je niet binnengehengeld zonder geld.

4 mei 2021 om 13:31

Het is nu wel wat meer dan drie potjes. Kijk zijn stats van 2021 maar. Depay is echt niet slecht, maar of hij net zo goed gaat doen als Griezmann vindt ik lastig te beoordelen. Andere kant is hij transfervrij en wellicht de gok waard.

Pff heb hier zo geen zin in. Hoop dat Aguero komt en dat Depay lekker weg blijft. Weet nu al dat ik me mateloos ga storen aan die jongen. De ene week tegen een Eibar waarschijnlijk 2 doelpunten en de week erop tegen een Sevilla is die nergens. Aguero is echt nog steeds veel beter dan Depay en zelfs op die leeftijd.

4 mei 2021 om 10:02

Aguero wordt een gevalletje Hazard. Het voordeel is wel "veel goedkoper " dan Hazard.

4 mei 2021 om 10:05

Hoezo zou Aguero een gevalletje Hazard worden? Heeft zich dik bewezen bij Atletico speelt met Messi bij Argentijnse ploeg en is in mijn ogen ook op een veel verdere hoogte dan Hazard gebaseerd op kwaliteit.

4 mei 2021 om 10:05

Op basis van wat wordt het een gevalletje Hazard? Dat kan je toch niet van te voren al aan geven?

4 mei 2021 om 10:21

Omdat Aguero nu toch wel echt oud en versleten is geworden. Bij city is hij dit seizoen en veel minder in zijn spel (volgens city kenners) en sowieso veel blessuregevoeliger geworden, die loopt op zijn laatste benen.

4 mei 2021 om 10:40

Nou, kijk eens naar zijn blessure geschiedenis. Hazard mistte bij Chelsea haast nooit wat, Agüero mist bij City per seizoen 33% van de wedstrijden zowat. En dit seizoen nog langer vanwege grote blessure en corona. Dus op basis van de bekende informatie, is de kans dat Agüero mislukt veel groter dan dat het bij Hazard was.

4 mei 2021 om 10:18

Depay lijkt me een betere aankoop. Die verdient een fractie van het salaris, is in de bloei van zijn carrière en heeft mocht het echt niet lukken nog een flinke marktwaarde.

4 mei 2021 om 10:24

Mensen doen tegenwoordig alsof Depay een pannenkoek is, ik ben absoluut geen fan van Depay, maar hij is wel gewoon de absolute ster bij Olympique Lyon, wat gewoon een heel goed team is. 19 goals + 10 assists dit seizoen. Als je hem transfervrij kan halen waarom zou je dat gokje niet wagen? Het is niet alsof Barca al het geld van de wereld heeft, en aguero heeft veel minder marktwaarde en wilt veel meer verdienen.

4 mei 2021 om 10:37

Zo'n heel goed team is Lyon nu ook weer niet. Vorig seizoen niet gekwalificeerd voor Europees voetbal en dit seizoen zonder dubbel programma staan ze voorlopig ook nog maar op plek 4. Dan heb je een leuk elftal, maar een heel goed team ben je natuurlijk niet. Memphis is een leuke speler om erbij te hebben, maar meer ook niet. Als hij gratis is zal je er geen buil aan vallen, maar ik heb ook totaal niet het idee dat hij Barca nu echt veel verder gaat helpen.

4 mei 2021 om 10:43

Dat Lyon volgens jou niet zo goed is, maakt het alleen maar knapper dat hij zulke stats haalt..

4 mei 2021 om 10:51

Klopt, eerder leuke spelers dan een leuk team. Met Aouar, Denayer en Cherki enzo hebben ze echt wel kwaliteit

4 mei 2021 om 11:51

ze hebben niet heel lang geleden de halve finale gehaald van de CL ten koste van City. dat vind ik geen verkeerde prestatie

4 mei 2021 om 10:26

@barcalover, Aguero is natuurlijk echt een geweldenaar en depay enorm wisselvallig. Begin alleen wel te twijfelen als zelfs laatst iemand met de nickname aguero zegt dat hij wel heel erg achteruit is gegaan door blessures en dat depay de betere optie is. Stuk goedkoper iig (ook belangrijk gezien financiele situatie) en beter dat braithwaite.

4 mei 2021 om 10:30

En dan heb je 2 aanvallers die nauwelijks meeverdedigen en op leeftijd zijn. Oftewel minder explosief zijn. En je onderschat Memphis best mijn inziens. Geloof me, die wordt een succes bij barca. Die gaat zo mee daar in de professionele veeleisende sfeer die er bij zulke topclubs hangen. En het slechter doen dan Coutinho, Dembele of Griezzy zal hij echt niet. En transfervrij, tsja waarom niet.

4 mei 2021 om 10:41

@sociofan1 Griezman begon bij ons echt matig maar dit seizoen is hij betrokken bij 31 doelpunten terwijl die tot 2021 ook weer matig was. Ook is hij een aantal keer heel belangrijk geweest dit seizoen dus als Depay dat kan na doen dan heb je echt een prima aanwinst.

4 mei 2021 om 12:21

In de veronderstelling dat Depay de week er op er weer 2 in schiet kan hij zeker een mooie gemiddelde overbruggen. Depay is geen nieuwe Messi, Fati, De Jong of Pedi, maar het is vooral een hele nuttige en bruikbare speler. Daar gaat Barca de komende jaren heel veel plezier aan beleven. Aan komen kakken met een spits die al 3 jaar over zijn top is... ja dat is een goed idee...

4 mei 2021 om 21:44

Depay heeft bewezen uit een zware blessure sterker terug te komen en is al jaren het boegbeeld van zijn huidige team. Er zit nog rek in die jongen

Hier gaan we weer. Als je zo even nagaat, dan zijn bijna alle Nederlanders die Koeman naar zijn clubs meeneemt geflopt. Maduro, Clasie, Cuco Martina (2 keer zelfs), Klaassen, Steekelenburg (werd namelijk bij Everton als eerste keeper gehaald). Het enige succesverhaal is dan Virgil van Dijk. Maar voor de rest bleken al deze spelers geen enkele meerwaarde te hebben gehad. Daarom zie ik het heel somer in wanneer Depay daadwerkelijk zal worden aangetrokken. Met wie moet hij dan concurreren? Zowel Griezmann als Messi zwerven graag rond. Haal verdomme een echte spits in plaats van zo'n valse 9 waar we al genoeg van hebben. Ik hoop dus ook dat dit een onzinbericht is.

4 mei 2021 om 10:11

Dat niemand tegen die man zegt dat hij eens moet kappen met Nederlandse middelmaat binnen te halen bij zijn teams is toch ook een godswonder.

4 mei 2021 om 11:07

Depay is in tegenstelling tot die andere namen geen middelmaat.

4 mei 2021 om 11:07

Voor de absolute wereldtop wel.

4 mei 2021 om 16:40

De absolute wereldtop bestaat maar uit een handje vol spelers, misschien net aan twee handjes... Dus een Depay als optie, een speler onder de wereldtop die mee kan met het niveau, is heel logisch.

4 mei 2021 om 10:48

Qua profiel inderdaad Ajax/barca2014, maar welke keuzes heb je als club? Dat is ook een belangrijk punt. Barca heeft niet de financiële slagkracht om meerdere klappers te maken qua spelers. En volgens mij heb je meer spelers nodig aankomende zomer. Dus waar leg je dan de prioriteit? Bij de 16e aanvaller in de afgelopen jaren? Want daar ben je best aardig bezet qua kwaliteit. Dan moet je dus kijken naar prijs/kwaliteit verhouding en de leeftijd van de speler. Dan heb je eigenlijk twee keuzes: Agüero of Depay. Kwalitatief is Agüero beter, maar is het een verstandige aankoop? Hij is al 32 en fysiek zwak qua blessures e.d. Plus hij heeft 0 restwaarde en zal veel meer salaris verlangen dan Depay. Depay is 27, is fysiek top, verlangt minder salaris en vertegenwoordigt over 2/3 jaar nog steeds een transfersom. Het is dus een lastige situatie vind ik. Maar als Fati weer fit is, speel je hoogstwaarschijnlijk toch met Fati, Griezmann en Messi. Want ondanks dat Agüero als pure spits beter is dan Griezmann, is hij nog luier dan Suarez...

4 mei 2021 om 11:08

Waarom per se nog iemand halen? Waarom dat geld niet opsparen voor een seizoentje later om dan echt iemand met een toegevoegde waarde binnen te halen? Altijd dat kopen om te kopen.

4 mei 2021 om 11:24

@Jackieboy, waarom iemand halen die je niet aanzienlijk beter gaat maken? Als je nu niet meer geld hebt, wacht dan tot je iemand kan kopen die daadwerkelijk een verbetering gaat zijn.

Maar waarom? Waarom Depay? Je hebt Griezmann, Dembele, Messi, Trincao, Fati en mogelijk nog Aguero erbij. En dan ga je nog een aanvaller halen. Tenzij je Griezmann en Dembele gaat verkopen is het onnodig. En ga je dan ook spelen? Want Messi gaat ongetwijfeld Aguero naast hem willen, ga je 2 spelers van 100+ mil banken om Depay te laten spelen?

4 mei 2021 om 10:11

Slaat ook nergens op natuurlijk. Koeman is verblind door Depay. Trincao wordt waarschijnlijk verhuurd, tenminste dat lijkt mij de beste optie. Griezman speelt een geweldig 2021, volgens mij bijna betrokken bij 30 doelpunten sinds 1 januari. Fati (als die straks fit is), Aguero en zelfs Dembele zijn beter dan Depay is. Dembele kan je misschien over twijfelen maar hij brengt wel veel diepgang op de flanken en dat is echt iets wat we nodig hebben. Depay zou voor mij dus in een rol van Braithwaite moeten schikken maar ik denk dat Depay daar helemaal niet op zit te wachten.

4 mei 2021 om 10:16

Omdat hij een Nederlander is, daarom. Depay is echt geen speler die Barça moet kopen omdat hij gewoon niet het niveau heeft dat Barça nastreeft. Ook iemand met zo'n karakter, trekjes en houdingen moet Barça niet hebben. Ik hoop daarom echt niet dat Depay gaat komen. Hij past ook totaal niet bij Barça.

4 mei 2021 om 10:46

Hij komt dan ook transfervrij over. Vertegenwoordigd een redelijke marktwaarde. Ik zie niet in waarom Barcelona dit niet zou doen.

4 mei 2021 om 10:52

En hoeveel levert zo een depay nog op denk je? Kijk naar Juventus. Die cashen ook echt niet op al die transfervrije spelers. Integendeel, die blijven daar gewoon zitten omdat ze een te hoog salaris hebben.

4 mei 2021 om 11:31

Welk aanvallende speler kan Barca halen die wel het juiste niveau heeft volgens jou? Daarnaast vraag ik me af waarom mensen doen alsof Depay een moeilijke jongen is. Hij heeft bij zijn clubs nooit voor grote drama gezorgd. Het klopt dat het een excentrieke jongen is, maart hij is ook een echte professional. De manier waarop hij terugkwam van zijn knieblessure was bewonderenswaardig.

4 mei 2021 om 12:35

'ook iemand met zo'n karakter, trekjes en houdingen moet Barã§a niet hebben. Ik hoop daarom echt niet dat Depay gaat komen.' Zlatan Ibrahimovich, Daniel Alves, Neymar, Victor Valdes, Ronaldinho, Gerard Pique, Messi, Busquets etc. hebben allemaal een bepaald karakter en houding, dus wat dat betreft past hij prima bij Barcelona. Laten we niet doen alsof Memphis dezelfde 'stoornissen' als een Joey Barton of Andy van der Meijde heeft. Die jongen heeft nooit een vlieg kwaad gedaan en toch doen mensen alsof hij peuken in ogen van jeugdspelers uitdrukt, vrouwen (in groepsverband) verkracht of (stelselmatig) op de vuist gaat met teamgenoten / mensen in het uitgaansleven of kilometers cocaã¯ne in z'n neusamandelen wegwerkt (ik refereer uiteraard naar voetballers die zich hier wel schuldig aan hebben gemaakt ). Idgaf wat voor zogenaamde karaktertrekken hij wel allemaal niet zou hebben. Als hij Barca helpt met z'n goede spel, goals en assists dan is hij goed genoeg om te komen. De tijd van tiki-taka ligt inmiddels alweer 5000 jaar achter ons. In het huidige spel wat Barcelona speelt zou hij, mits hij de taken van Koeman goed uitvoert, z'n meerwaarde kunnen hebben.

4 mei 2021 om 10:17

Aguëro en Depay zijn ideale versterkingen in mijn ogen voor Barcelona, de ene houdt Messi tevreden, de ander Koeman. Daarbij zijn ze niet duur. Misschien is het geen basismateriaal, maar dan zoek je echt naar namen als Neymar ofzo. En met de huidige portemonnee vraag ik me af of dat wel haalbaar is. Daarnaast verwacht ik dat Dembele vertrekt bij Barcelona aangezien hij niet wil bijtekenen en anders gratis vertrekt. Niet handig gezien de financiële situatie van Barcelona.

4 mei 2021 om 10:21

Hoezo moeten we Koeman tevreden houden? Die man heeft zijn droombaan te pakken. Koeman moet zorgen dat het bestuur tevreden blijft door leuk voetbal te spelen en prijzen te winnen straks. Over Dembele is nog niet zo heel veel bekend behalve media onzin. Dembele heeft aangegeven nog blij te zijn in Barca en graag pas na de competitie wil zitten voor een verlenging. Zelfde geldt voor Messi die zich echt wil focussen op het einde van de competitie.

4 mei 2021 om 10:31

Hoezo niet duur? Depay zal waarschijnlijk tekengeld willen en hij kost toch salaris?

4 mei 2021 om 10:36

Zo'n beetje iedere trainer krijgt wel eens een speler die hij graag wil. Kijk bij Ajax naar de oud Utrechters, en waar heeft de trainer ook alweer gewerkt? Zie Zahavi, Mvogo of Götze bij PSV, zonder Schmidt waren dat nooit PSVers. Of van Gaal die vaak ook spelers 'meenam'. Dat gebeurt gewoon en het flopt nogal vaak, en de enige verklaring is dan dat de club de trainer tevreden wil houden. En ja, het nieuws rondom Demele haal ik uit de media (daar zijn we nu ook). Dus dat geloof ik dan maar, want hij had al kunnen bijtekenen maar heeft het nog niet gedaan. Daarnaast zou ik het verstandig vinden van Barcelona om hemnu te verkopen omdat zijn marktwaarde anders nog verder zakt en je dan helemaal niets meer overhoudt.

4 mei 2021 om 10:39

@Kyle66. Niet gratis, maar ook niet duur. Geen €100 miljoen+ wat voor andere aaanvallers os neergelegd.

4 mei 2021 om 11:26

Waarom geld uitgeven aan iemand die je niet aanzienlijk beter gaat maken? Waarom niet een jaartje wachten totdat je een geweldige speler kan halen?

4 mei 2021 om 12:45

Omdat de schulden van Barcelona na een jaar nog niet afgelost zijn. En een gezonde, goeie topclub heeft geen (grote) schuld.

Met Messi heeft Barcelona spelers nodig die van de bal af bewegen en veel diepgang hebben. Depay word weer het zelfde verhaal zoals Griezmann en Coutinho spelen het liefst in de as, komen vaak in de bal, willen vaak de bal in de voeten hebben. Hoop dat Koeman uiteindelijk het licht ziet en een streep door deze overgang. Aguero voor een jaartje, in een overgangsfase tot je wellicht Haaland kunt halen in 2022 zou ik wel prima vinden.

4 mei 2021 om 10:13

Aguero is daarnaast gewoon op deze leeftijd beter dan Suarez is. Aguero is technisch gewoon nog heel goed en kan echt goed in kleine ruimtes spelen. Suarez kon dat echt niet meer dus ik denk dat Aguero voor een jaar echt nog wel een succes wordt.

4 mei 2021 om 10:52

Kijk jij dan wel City barcalover123? Oprechte vraag namelijk... Agüero is namelijk dit seizoen echt niets, buiten zijn laatste wedstrijd. Hij is vaak geblesseerd en is een ontzettend luie spits. Dat is dan ook de reden dat Guardiola super vaak Agüero passeert in belangrijke wedstrijden, zelfs als hij fit is. En zijn blessuregevoeligheid is echt een blok aan je been. Agüero mist al jaren op rij steevast 25-30% van seizoenen door blessures. Dit seizoen is dat zelfs nog meer geweest. Denk je dan dat hij bij Barca opeens 90% van een seizoen fit kan blijven? Plus, Suarez moest toch weg omdat je met hem en Messi feitelijk 2 spelers hadden die nauwelijks liepen en meeverdedigen? Waarom wil je dan wel Agüero, die wat dat betreft net zo lui is?

4 mei 2021 om 11:02

@jackieboy10 Nee ik kijk niet wekelijks City en de momenten dat ik City keek was Aguero geblesseerd. Dus dat kan ik zeker toegeven. Maar tegen Palace keek ik wel en je ziet dat hij voetballend gewoon echt nog goed is. Als ik dat dan vergelijk met hoe Suarez bij ons voetbalde het laatste seizoen dan zie je een groot verschil. Voor de rest is hij misschien lui maar komt dat ook niet doordat hij de ster is/was bij City en daar ook minder hoeft te doen qua loopwerk? Bij ons komt hij gewoon nieuw binnen dus dan wil hij zich zelf toch wel gaan bewijzen (hoop ik). Daarnaast zijn zowel Depay als Aguero allebei gewoon bankspelers voor mij. Qua salaris zou je inderdaad beste voor Depay kunnen kiezen maar ik denk dat Aguero voetballend gewoon meer brengt in de kleine ruimte dan Depay doet. Barca speelt 9 van de 10 keer tegen een muur van 10 man. Ook is Aguero echt een spits en Depay is een valse 9, daar hebben we nu genoeg van. Ik verwacht trouwens dat als Fati fit is dat hij gewoon in de spits speelt met Griezman en Messi om hem heen. Dan heb je daar achter Trincao, Dembele en Braithwaite nog. Als Depay of Aguero komt dan moet er minimaal 1 aanvaller weg.

Doe. Het. Niet. Memphis. Je bent een goede voetballer, maar vergeet niet dat de achterban en miljoen Barca fans wereldwijd hopen op Haaland. Die zitten eigenlijk, op Agüero na, op helemaal niemand anders te wachten voorin dan Haaland, iedere andere aanvaller beschouwen ze als een teleurstelling en zullen ze waarschijnlijk genadeloos afzeiken om het minste of geringste.

4 mei 2021 om 10:18

Ho ho ik zit niet op Depay te wachten maar als hij tekent en het shirt draagt dan verdient hij zoals elke speler een kans. Als Depay het laat zien dan valt er niks te zeiken.

4 mei 2021 om 10:27

Oké. Maar je snapt dat de miljoenen tieners, type FIFA kids/Instagram generatie, daar misschien ietsje pietsje anders over denken? Die willen maar 1 speler en dat is Haaland, en dan willen ze ook nog dat Mbappe naar RM gaat om zo een concurrentie strijd te beginnen. Persoonlijk vind ik ook dat je iedereen een kans moet geven, maar ik denk dat ook veel mensen onbewust, zonder het zelf door te hebben, Depay dus ietwat kritischer zullen beoordelen. (Langer stil staan bij fouten, zeiken om balverlies of elke gemiste kans etc) Zo kan ik nog wel een paar spelers noemen die om uiteenlopende redenen zo worden beoordeeld.

4 mei 2021 om 10:36

Maar heeft niet elke club dat? Je gaat je toch als speler niet bezig houden met Fifa kids en Instagram tieners? Snap wel wat je bedoelt maar ik denk dat Depay daar helemaal niet mee bezig moet zijn. Dembele bijvoorbeeld is een jongen die echt kut is begonnen bij ons. Dit seizoen lijkt zijn mentaliteit anders en is daarnaast paar keer belangrijk geweest en dan zie je dat supports al snel achter zo'n jongen staan. Depay zie ik komen mits hij voor de bank is als vervangen van Braithwaite. En ik hoop echt dat hij leuke dingen laat zien. Maar ik heb ook geen zin in dat diva gedrag en rond lopen alsof je 3 wk's hebt gewonnen. Dat past niet bij Barca en dan ben je al snel klaar met iemand. Pjanic is een mooi voorbeeld, die jongen is zo slecht maar dat stoort me niet eens aan hem. Wat me wel stoort is die arrogante houding op het veld alsof hij 3 goude ballen heeft gewonnen afgelopen half jaar. En dan ook zeuren in de media. Daar zitten de barcafans niet op te wachten.

Zou wel weer typisch Barca beleid van de afgelopen jaren zijn. Waarom zou je een Memphis halen als je voorin al genoeg opties hebt die beter of gelijkwaardig zijn of potentie hebben? Haal voor dat geld eens een keer een goede verdediger.

4 mei 2021 om 10:37

Je betaalt in principe alleen zijn salaris. Er lopen jammer genoeg geen transfervrije verdedigers rond die dat salaris hebben en ook echt wat gaan toevoegen bij Barca.

4 mei 2021 om 11:19

Hij krijgt ook tekengeld (is altijd zo bij transfervrije spelers) dus niet alleen salaris

Koeman, de Jong & Pique wonen in Sarría-Sant Gervasi, net naast Pedrables. Woon ik ook (uiteraard niet zo sjiek als hun)

Ik wens Memphis echt het allerbeste, maar ik zou hem echt niet bij Barca neerzetten. Dat loopt nu gewoon; waar moet hij staan dan? Je hebt Griezmann, Ansu Fati, Dembele. Hij is niet beter dan die eerste twee. Waar moet hij dan gaan staan?

4 mei 2021 om 13:41

Vervanger voor Braithwaite en afwisselen met boven benoemde spelers? Fati is nog tijdje geblesseerd las ik terwijl Coutinho en Dembele aan het eind van hun contract zitten.

Sommige doen alsof Memphis er niks van kan. Andere vinden hem weer geweldig, omdat hij het goed doet bij Lyon en soms bij Oranje. Laten we gewoon realistisch blijven. Memphis is een uitstekende speler en op goede dagen is hij ook echt goed. Het probleem is dat hij redelijk wat wedstrijden gewoon niet goed is. Te wisselvallig dus. Een team die niet draait op sleeptouw nemen zie ik hem dus ook niet doen. Draait het team niet, dan gaat hij vaak mee in de ellende. Het niveau van Barca op het moment kan hij zeker aan, maar dan moet hij constant een hoog niveau weten vast te houden. En daar zit het probleem. Als hij niet een hoog niveau kan vasthouden zal hij op de bank terecht komen en uiteindelijk zie ik hem dan weer vertrekken naar een subtopper (lyon, Valencia, Sevilla etc).

4 mei 2021 om 13:40

Hij heeft bewezen onder Koeman goed te kunnen presteren. Dit is het moment voor iedereen om hem weer een nieuwe kans te geven bij een topclub in een nieuwe (betere) competitie ten opzichte van de Franse.

Als Cule moet je dit toch niet willen? Komop zeg! Van iedereen die je kan halen, van al de supersterren die voor Barca willen spelen, kies je voor Depay? Dan heb je wel wat schroefjes los zitten. Sterker nog, Barca heeft genoeg aanvals power. Als je perse een aanvaller wilt halen, haal dan eentje die aantoonbaar beter is dan wat je al hebt! Maar goed, voor een Madridista is dit puur genieten ofcourse.

4 mei 2021 om 11:27

Dembele 1 jaar contract nog, Coutinho tjaah dat is duidelijk. Messi nog steeds geen officiële beslissing. Ansu Fati gaat 1 jaar lang revalideren. Pedri is jong. Dan blijft Griezmann en Braithwate over

4 mei 2021 om 11:40

Haal Aguero, die transfervrij is, en belangrijker nog 838392 keer beter dan Depay. Heeft al een klik met Messi en is dodelijk voor het doel. Die kan nog zeker 2 jaar door. Maar nogmaals, mijn best. Van mij mogen ze Depay halen. Graag zelfs!

4 mei 2021 om 13:38

Met Aguero haal je een nieuwe Suarez. Depay is ook transfervrij en een stuk jonger. Aguero is het beste er lang en breed vanaf en hij is veel te vaak geblesseerd. In je advies richting Barcelona is duidelijk te zien dat je voor Real Madrid bent als je het mij vraagt.

4 mei 2021 om 13:59

Want? Beide spelers kan je denk ik ook bij Barca goed gebruiken. Wijnaldum wordt echt door velen onderschat. Bij Liverpool en bij Oranje onder Koeman heeft hij echt hele goede wedstrijden gespeeld. Je moet hem wel in zijn kracht gebruiken en niet verwachten dat hij het spel gaat verdelen. Lekker laten rennen, de bal afpakken, power erin gooien etc. Memphis is een speler die gezien zijn prestatie bij Lyon best een kans bij de absolute top mag krijgen om zich te bewijzen. Als hij constant een hoog niveau haalt heb je echt een goede aan hem. Lukt dat niet, dan is het geen schande, maar zijn we van de discussie af of hij de echte top aan kan.

Ben zelf geen fan van Depay maar ik denk dat dit wel een ideale situatie is voor alle partijen om het toch te proberen. Depay heeft laten zien onder Koeman goed te kunnen presteren en hij is nu transfervrij. Barcelona kan zomaar voor heel weinig geld een belangrijke speler binnen halen. Depay zal tot het bot gemotiveerd zijn om zich ook te bewijzen. Mocht het niks worden kan je hem na 1-2 seizoenen alsnog weg doen en heb je mogelijk nog winst en anders een klein verlies. Barcelona zit krap qua geld en veel betere opties zijn er niet. Wel denk ik dat Koeman moet oppassen met niet teveel spelers uit Nederland aan te trekken. Als hij ervoor kiest om Depay te halen is het denk ik too much om ook nog Wijnaldum aan te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7647
4.Sevilla7122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

809 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 35 19 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay strijdt met Neymar en Mbappé om prestigieuze Franse prijs

Memphis Depay staat op de shortlist van de Speler van het Jaar-verkiezing in Ligue 1, zo is dinsdag wereldkundig gemaakt. De aanvaller van Olympique Lyon ondervindt zware concurrentie, want Kylian Mbappé...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren