Bas Dost en Noa Lang redden Club Brugge in Belgische topper

Zondag, 2 mei 2021 om 20:38Mart van Mourik • Laatste update: 20:47

Club Brugge heeft zondagavond punten gemorst in de eerste wedstrijd van de play-offs om het kampioenschap in België. In de topper tegen RSC Anderlecht waren Noa Lang en Bas Dost trefzeker, al konden zij puntenverlies niet voorkomen: 2-2. Aan de stand op de uitgedunde ranglijst komt er overigens geen verandering: Club blijft eerste met 38 punten, terwijl Anderlecht (30) blijft steken op de derde positie; KRC Genk staat met 31 punten derde en Royal Antwerp FC (30) bezet de vierde en laatste positie.

Bij Blauwzwart startten er vier Nederlanders in de basis, terwijl er bij Anderlecht een opvallende Nederlandse debutant onder de lat stond: de achttienjarige Bart Verbruggen. De bij NAC Breda opgeleide sluitpost kreeg van trainer Vincent Kompany de voorkeur boven doelman Timon Wellenreuther. De teams begonnen terughoudend aan de topper, waarin Lang de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Hij stelde Verbruggen met een afstandsschot op de proef maar de debutant reageerde alert. Hoewel Club in het eerste bedrijf wel enkele mogelijkheden de score te openen, ging men met een 0-0 tussenstand de rust in.

Vier minuten na de pauze was het wel raak. Hans Vanaken stond aan de basis van een counter en bediende Dost met een steekpass. De spits bewaarde het overzicht en zorgde ervoor dat Lang eenvoudig kon afwerken: 1-0. Stefano Denswil kwam ruim zeven minuten later in de gelegenheid de 2-0 aan te tekenen, maar de linksback kopte op de paal. Na ruim een uur spelen kwam Anderlecht langszij. Invaller Jacob Bruun Larsen bezorgde een steekbal bij Lukas Nmecha, die doelman Simon Mignolet het nakijken gaf met een van richting veranderd schot: 1-1. Vijf minuten voor het eindsignaal dacht de ploeg van trainer Kompany zelfs de winnende te maken.

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Lille - Nice | Trefzekere Turken houden Lille op titelkoers
Meer videos

Het was Larsen die mocht aanleggen vanuit een vrije trap en de bal in de hoek plaatste: 1-2. Toch slaagde Club er nog in een punt uit het vuur te slepen. Ruud Vormer gaf de bal aan Dost, die met een bekeken schuiver de 2-2 eindstand op het scorebord zette. Tahith Chong was uiteindelijk de enige Nederlander die geen speelminuten maakte in de kraker.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Op zich is een punt bij een sterker Brugge goed. Zeker als je ziet waar Anderlecht van komt. Titel is natuurlijk voor Club. El hadje en Lokonga zijn echte wel redelijk grote talenten. Hopen dat deze gasten nog wat blijven bij RSCA

2 mei 2021 om 20:56

Ik vond Club zeker niet sterker vandaag. Buiten een korte periode begin tweede helft. Wat me vandaag vooral opviel was defensieve onkunde en slechte passes langs beide kanten. Mooie vrijetrap van Larssen, Jammer dat we deze pot niet winnen want had zeker gekund. Al is gelijkspel voor mij de verdiende uitslag.

2 mei 2021 om 21:02

Ik bedoel over het ganse seizoen. Vandaag zeker niet eerder evenwaardig. Club meer fysiek en Anderlecht technisch toch wel sterker.

2 mei 2021 om 21:19

Heerlijk om te zien hoe het overmoedige Club Brugge weeral haar tanden stukbijt tegen Anderlecht. Anderlecht dat langzaam weer naar hun beste niveau begint te groeien en eigenlijk principieel elk jaar voor de titel moet meedoen. Dit jaar hebben ze ongelooflijk veel gelijkgespeeld en zo onnodig veel punten laten liggen. Na jaren van financieel wanbeleid lijkt de rust te zijn teruggekeerd. Na vele veranderingen in het bestuurlijk orgaan lijkt Anderlecht de juiste formule te hebben gevonden. Financieel moeten ze nog enkele stappen maken, maar heb er alle vertrouwen in dat Anderlecht binnen nu en 3 jaar weer de absolute titelkandidaat is in België zoals het eigenlijk hoort.

2 mei 2021 om 22:11

Er zijn nog altijd wel dingen waar aan gewerkt moet worden. Zo kan die organisatorische stoelendans en onvrede tussen de aandeelhouders maar best snel stoppen. Ik geloof hard in Peter Verbeke die een duidelijke sportieve visie aan de dag legt. Ook waren niet alle leenspelers een schot in de roos en kunnen we zij die dat wel zijn (nmecha bv.) waarschijnlijk niet langer houden. Ook het legioen aan spelers die we zelf uitleenden keert nog terug en zie geen spelers daarvan zich nog terug in de ploeg spelen... Positieve punten zijn de vele jongeren in de ploeg en ook zij die er blijven aankomen. Dat maakt me als supporter oprecht trots. Ook voetballen we steeds matuurderer en verdienen we gewoon die tweede plaats

2 mei 2021 om 22:22

Laat ons hopen. Anderlecht is gewoonweg nog altijd een grote club. Ook al draait het de laatste jaren echt slecht. De club heeft een te grote status voor afgeschreven te worden. Ook al is Club Brugge de laatste jaren beter en pakken ze titels, Anderlecht staat nog altijd hoger aangeschreven. Als je kijkt naar hun palmares tegen dat van Brugge poeh dan weet je het wel.

2 mei 2021 om 22:45

Het overmoedige Brugge? Ik zie vooral een overmoedig Anderlecht na twee gelijkopgaande wedstrijden waar ze met geluk een 4/6 halen. Volgend jaar is Nmecha waarschijnlijk weg en er zullen nog wel spelers verkocht moeten worden door de schulden.

Gakpo, Lang en El Ghazi allemaal weer laten zien waarom ze op zijn minst overwogen zouden moeten worden voor Oranje. Maar ja, Babel en Stengs zijn ''onderdeel van de groep''.

2 mei 2021 om 20:47

Stengs schandalig inderdaad. 6 goals en 4 assist. 22 jaar en niet eens de beste van AZ of top 20 eredivisie. Echt een typisch az talent

2 mei 2021 om 20:52

Babel zelfs nog schandaliger. Die is gewoon bankzitter in Turkije en een spits die de hele Bundesliga aan gort schiet zit niet bij de selectie. Die FdB snapt er weinig van imo

2 mei 2021 om 21:01

Dat vind 99% van Nederland.

2 mei 2021 om 21:01

En Promes zat er volgens mij ook nog bij... Weet niet hoe die nu in Rusland presteert, maar doe mij liever spelers die presteren. Weghorst, Lang, Gakpo...

2 mei 2021 om 21:20

Mee eens. Die drie hebben er veel meer recht op gezien hun prestaties maar vernieuwing en Oranje is al een tijdje geen gelukkige combinatie meer. Het selectiebeleid is super conservatief en er wordt altijd vast gehouden aan dezelfde namen

2 mei 2021 om 21:15

Toch wel knap hoe Frank de Boer z'n geloofwaardigheid in twee interlandperiodes al volledig naar de knoppen heeft geholpen. Ik dacht nog: "hij zou toch niet werkelijk zo naief zijn om Stengs er gewoon bij te halen", maar ja hoor...

Mooi voor Dost en Lang dat ze wederom hun doelpunten meepikken. Dit is enigszins off-topic, maar kan iemand mij uitleggen hoe de punten waarmee de ploegen beginnen in die play-offs worden bepaald? Waarom begint Club bijvoorbeeld met 37 punten?

2 mei 2021 om 20:53

Het eindtotaal van de punten van de reguliere competitie wordt door twee gedeeld. Als je een oneven aantal punten hebt, wordt je aantal met 0.5 verhoogd, maar dat half puntje verlies je uiteraard weer op het einde van de rit (ze doen dit omdat natuurlijke getallen esthetischer zijn dan gehele op een tabel).

2 mei 2021 om 20:54

Volgens mij worden de punten die ervoor zijn behaald gehalveerd, alvorens ze beginnen aan de play-offs

Club blijft eerste met 38 punten, terwijl Anderlecht (30) blijft steken op de derde positie; KRC Genk staat met 31 punten derde en Royal Antwerp FC (30) bezet de vierde en laatste positie.

.
Dit klopt niet helemaal VZ

Hmm. Hele slechte match tussen 2 hele slechte ploegen. Is dat dan verlamming door de druk of wat was dit nu eigenlijk? Leek nergens op. Gelukkig is Mata volgende week terug, maar dan missen we Kossounou weer. Nmecha is toch een goede spits, zie hem graag bij Club. Alleen is het ook wel een beetje een type Wesley die weinig scoort. Club moet gewoon dringend de markt op. Paar nieuwe, hongerige spelers halen. Graag ook een lijntje uitgooien in China naar ene Ivan Leko. Verder toch ook weer frustrerend dat Lardot weer eens met zijn ogen dicht fluit. Nieuwe week, nieuwe blunders. Dat amuzu nog een fout krijgt voor een 50/50 fase, tot daar aan toe. Dat Vanaken daarvoor een uiterst betwistbare gele kaart krijgt, tot daar aan toe. Maar dat Cullen geen rood krijgt? Hallo? Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Sowieso nooit meer Lardot en Laforge aub want met die 2 is het altijd prijs. Ook een vaststelling, eens te meer bewijst de VAR geen enkele meerwaarde te hebben. Waarom grijpt die niet in? Enfin, titel mag ons niet meer ontglippen. Maar wat zo een mooi seizoen leek te worden draait toch een beetje op een sisser uit door de coronagolf en de bekerdiefstal, een titel is op zich heel mooi maar dat is eigenlijk het minimum geworden, en sowieso is een titel niet hetzelfde in lege stadia.

2 mei 2021 om 22:06

Wat een arrogantie hebben die van Brugge gekregen. Jaren geleden waren dat supporters met de voeten op de grond zoals de meeste West-Vlamingen maar sjonge jonge... een titel is het minimum.... het seizoen draait uit op een sisser... . Het is nog erger dan bij Anderlecht onder papa Verschueren.

2 mei 2021 om 22:26

Papa Verschueren was wel iemand waar naar opgekeken werd. Man met een visie en als het moest hard. Oneindig veel respect voor deze man. Zo'n personen missen we in het huidige voetbal. Net als wijlen Vanhove bij Brugge, was ook een grote meneer en een kenner.

2 mei 2021 om 23:52

Wat een onzin. Als je 20 punten voor staat op een bepaald moment is het alleen maar logisch dat je teleurgesteld bent over het einde van het seizoen als Brugge zijnde. Hun seizoen is namelijk echt wel als een nachtkaars aan het uitgaan.

3 mei 2021 om 10:04

En Clement is duidelijk aan zijn laatste weken bezig. Die gaat volgens mij naar het buitenland. Plus hij zal ook wel inzien dat de hoogconjunctuur bij Brugge op zijn einde aan lopen is: Vormer is niet meer de speler van 2 jaar geleden, Lang is waarschijnlijk weg na dit seizoen, Dost is geen schot in de roos, Vanaken kende een minder seizoen, Maya wordt praktisch onhoudbaar gezien zijn superseizoen,... de rek is er wat uit.

3 mei 2021 om 11:54

Ja lijkt me duidelijk dat die naar het buitenland gaat. Maar vraag me echt af naar waar. Zie niet meteen een interessante positie?

3 mei 2021 om 15:51

Mogelijk bondscoach na Martinez? Als het EK tegenvalt (of net heel goed is) zou die wel eens kunnen vertrekken.

3 mei 2021 om 16:24

Ik zie Clement niet direct bondscoach worden, die staat volgens mij te graag elke dag op een veld. Tevens is die positie ook niet meer even aanlokkelijk als enkele jaren geleden. Ik denk dat hij ofwel blijft (meest waarschijnlijke scenario) ofwel naar het buitenland trekt'

3 mei 2021 om 16:50

Bondscoach zie ik ook niet als zijn ambitie. Duitsland/Frankrijk en daar een goede club die kans maakt op Europees. Denk niet dat hij een laagvlieger in Engeland zoals Sheffield wilt managen.

Waarom doen ze dit eigenlijk in Belgie (en meer landen volgens mij) die play offs? Is het om meer spanning te krijgen of meer topwedstrijden? Ik ben er in iedergeval geen voorstander van. Prachtig dat Nederlanders het daar zo goed doen, laatst een paar wedstrijden gekeken in de competitie maar het niveau is ook zeker niet slecht!

3 mei 2021 om 06:59

Een beetje dezelfde reden waarom ze een Beneliga of een Super League willen.

De belangrijkste reden is vooral meer topwedstrijden en daarmee competitiever zijn in Europa. België is toch al hoger opgeklommen op de Uefa ranking.

Voor de match liepen er overal supporters rond het stadion, na de match zag je niemand meer. Heb de spelersbus van Anderlecht nog gezien, liepen enkel stewards.

Gelukkig vielen er doelpunten aan beide kanten waardoor het nog spannend was. Spelniveau was niet om aan te zien. Lekker veel jeugd wel met van den Brempt, De Ketelaere, El Hadj, Verschaeren en debutant Verbruggen.

Niet meer uit te leggen om met een Babel in de EK selectie aan te komen ten koste van een Lang. Die jongen heeft het echt verdiend op basis van zijn geweldig seizoen! Zeker nu er drie selectiespelers meer meegenomen mogen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VormerMiddenvelder335
D. OkerekeAanvaller274
N. LangAanvaller2615
Y. BadjiAanvaller254
S. MignoletKeeper350
B. DostAanvaller159
D. PérezAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

70 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren