Ajax gewaarschuwd: ‘Wil laten zien wat ik kan, ik weet dat ik het nog heb’

Donderdag, 22 april 2021 om 09:05Rian Rosendaal

Voor Eljero Elia staat de laatste fase van dit seizoen in het teken van het opdoen van de nodige wedstrijdritme. De inmiddels 34-jarige vleugelaanvaller keerde onlangs tegen Feyenoord (1-2 nederlaag) terug na een periode van drie maanden vol blessureleed. Elia wil weer ouderwets vlammen en donderdagavond is wat hem betreft daarvoor de ideale gelegenheid. Utrecht staat namelijk tegenover koploper Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Eljero Elia volgend seizoen nog bij FC Utrecht spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

«als je zoveel dingen meemaakt, ga je denken.” - laat dat nou net iets zijn waar Eljero Elia helemaal niet zo sterk in is... als ik hem was zou ik alles op alles zetten om ook maar een glimp van je oude zelf te laten zien. Als ze het contract besluiten op te zeggen is de enige stap die hij kan zetten omlaag.

22 april 2021 om 09:31

Ach ja, hoe sterk was z'n oude zelf nou echt? Z'n beste periode was bij Feyenoord en zo indrukwekkend was dat nou ook weer niet voor Europese begrippen. Bij Werder Bremen was hij ook zo wisselvallig als het weer.

22 april 2021 om 10:54

Statistisch gezien heb je gelijk, maar ik vond Elia in de periode rondom 2010 eigenlijk het best. De periode dat ie bij Twente speelde en naar HSV ging. Speelde ook een goed WK vanaf de reservebank meen ik, of was dat alweer het EK van 2008? Toen had je nog echt het idee dat hij uit Kon groeien naar een topper. Later bij Feyenoord wel goed gespeeld en belangrijk geweest, maar dat mag je ook verwachten van een speler die volwassen is kunnen worden en zijn talent heeft.

22 april 2021 om 12:46

Ik denk WK 2010, toen kwam hij als invaller in het veld tegen Denemarken (als ik het me correct herinner) Maar zelfs toen was het ook 'maar' een bankzitter bij het Nederlandse Elftal.

22 april 2021 om 13:15

Dat wel, maar toen dachten we ook nog dat die jongen wel volwassen ging worden. Hij is nooit een veel betere speler geworden dan de Elia die bij FC Twente vertrok. Dat mag hij zichzelf aanrekenen.

22 april 2021 om 13:16

en daar heeft ie zn hele carriere op geteerd..op een paar flitsende momenten tijdens het wk 2010... multimiljonair geworden en bij de mooiste clubs gespeeld. Natuurlijk heeft Elia talent, maar de gave om het continu te laten zien heeft ie gewoon niet, althans niet op een hoger niveau dan de eredivisie. Daarbij komt dat ie met zn dansjes, zn praatjes, zn mediaoptredens en zn zn rapnummers op mij totaal niet overkomt als een serieuze prof. Kun je zeggen "voetballers mogen ook hobbies hebben" maaar hij heeft gewoon de schijn tegen dat ie niet voor zn sport geleefd heeft. En zn prestaties onderschrijven dat.

22 april 2021 om 09:50

"alles op alles zeten om een glimp van je oude zelf te laten zien". Niet altijd even makkelijk als je in de lappenmand zit of je dochter met serieuze klachten in het ziekenhuis ligt. Soms zijn er belangrijkere dingen dan presteren op je werk.

22 april 2021 om 12:46

En de andere seizoenen dan? Een incident aangrijpen terwijl Elia al tijden geen bal meer raakschiet en alleen nog maar domme dingen kan roepen.

22 april 2021 om 10:43

@paok "als ze het contract besluiten op te zeggen is de enige stap die hij kan zetten omlaag."

Denk je? Hij was hiervoor natuurlijk wel kampioen geworden in Turkije. Denk dat daar genoeg clubs zijn die hem als kampioen en routinier graag binnen halen. Of zou ook zomaar naar Rusland of Griekenland kunnen gaan. Of ergens in het Midden Oosten.

Waarbij natuurlijk in het MO idd stap lager is dan Utrecht maar de andere opties niet.

Eerst Kerk die de boel op scherp zet en nu Elia die ons waarschuwt. Het zal wel een dolle boel worden dan, mooi dat de wedstrijd zo leeft aan de kant van Utrecht.

22 april 2021 om 09:16

Volgens mij reageren ze allebei gewoon op een aantal vragen😅 Wedstrijd gaat voor beide toch nergens meer om

22 april 2021 om 09:32

Haha dat hoor je toch elke editie het leeft zo erg bij de Utrecht fans dat de Ajax fans er altijd over moeten beginnen 🤣

22 april 2021 om 09:43

Nou fcu_030, correct me if I’m wrong. Maar ik meende ooit ergens gelezen te hebben dat voor FC Utrecht de wedstrijden met Ajax, de wedstrijden van het jaar zijn. Dat ze dan extra gemotiveerd zijn. Maar zoals ik al zei, ik meen dat ooit gelezen te hebben, dus het kan ook klinkklare onzin zijn wat ik zeg.

22 april 2021 om 09:59

Denk dat een enkele supporter zo denkt, maar 9 vd 10 supporters die ik ken wil het liefst europees voetbal of de beker.Denk dat sommige ajax supporters gewoon heel graag willen dat andere clubs alleen maar hun best doen tegen ajax, zodat ze zichzelf wat groter voelen

22 april 2021 om 10:13

De wedstrijden tegen Ajax is altijd leuk zelf vind ik het vooral leuk omdat ik veel vrienden heb die voor Ajax zijn en het leuk is elkaar te plagen (al verliezen we laatste jaren zovaak dat het niet meer leuk is 😋) maar het seizoen is echt niet geslaagd als Utrecht bijv 11e word en 2x van Ajax wint wat veel mensen denken. Utrecht heeft hele slechte jaren gekend waar de wedstrijd tegen Ajax vaak wel een lichtpuntje was want we wonnen vaak van Ajax en daarom spreken de fans altijd dat wij de wedstrijd van het jaar tegen Ajax spelen. Uit eindelijk draaid Utrecht beter en spelen ze zelf voor europees voetbal dat ik durf te zeggen dat we in Utrecht liever 2x verliezen van Ajax en europees halen dan dat we 2x winnen van Ajax en 13e worden.

22 april 2021 om 10:46

Ja dat snap ik zeker! Maar ik bedoelde het meer in de vorm van: Ajax-Feyenoord is voor hen de wedstrijd van het jaar. Waar ze extra gemotiveerd zijn. Of in ieder geval de supporters, laat ik het zo zeggen. Dat gevoel heeft FC Utrecht toch wel het meeste bij Ajax? Niet in de zin van: als we winnen is het seizoen geslaagd, maar meer een wedstrijd waar net die extra lading in zit.

22 april 2021 om 10:49

Ik denk dat er weinig Ajacieden zijn die denken dat het seizoen geslaagd is voor jullie als jullie enkel 2x van ons winnen, maar voor Utrecht is Ajax wel de club waar je het liefst van wilt winnen en voor Ajax is dat eerder Feyenoord of PSV. Je kunt toch niet ontkennen dat de Galgenwaard net iets levendiger en vijandiger is wanneer Ajax op bezoek komt dan elke willekeurige andere club? Het zijn niet de Ajacieden die het zo hard willen bewijzen zoals jij hier suggereert, het zijn die mafkezen op de Bunnikside die het beeld van Ajaxhatende supporters het leven in hebben geroepen. De enige ploeg die een korte tijd dezelfde vijandigheid heeft gekregen als Ajax, dat is Twente met onder andere de pesterijen mbt de vuurwerkramp.

22 april 2021 om 14:52

Ik geef je in het 1e deel gelijk shorty, maar verder lees ik ongeveer op elk platform hoe dat "clubje" alleen maar zn best kan doen tegen ajax etc. Daar worden de meeste vooral heel moe van.

Ach die praatjes van Elia. Heeft dit seizoen geen enkel moment weten te imponeren, dus speel eerst maar eens 3 goede wedstrijden op een rij voor je dit soort praatjes hebt.

22 april 2021 om 12:45

Dat is al iets te hoog gegrepen voor Elia. Is gewoon een beroerde voetballer die nooit echt iets heeft bereikt. Hoogtepunten uit zijn carriere zijn 4 duels bij Juventus en 9 goals in een seizoen bij Feyenoord.

22 april 2021 om 13:11

Ik had eerst 5 wedstrijden op rij getypt, maar ja, dat is iets wat hij nog nooit heeft gedaan en dus voor Elia helemaal onbereikbaar is.

De duels tussen Ajax en Utrecht staan altijd garant voor spektakel, dus ik kijk erg uit naar de wedstrijd van vanavond. Elia riep laatst ook dat ze van Feyenoord gingen winnen, dus ben benieuwd naar vnv dan :-P.

Vind wel jammer dat er gelijk al negatief wordt gereageerd hier, en er zullen nog waarschijnlijk nog wel wat zure reacties volgen. Komt natuurlijk ook omdat Elia zelf vaak domme dingen zegt. Maar in dit artikel zegt hij helemaal niks geks. Heeft gewoon een rotperiode achter de rug gehad met zo een blessure en nog veel erger, z’n dochtertje op de IC. Hopelijk kan hij weer lekker z’n ding doen, lekker balletje trappen, is hem gegund. Maar eerlijk gezegd heeft Ajax natuurlijk niet veel te duchten van hem.

22 april 2021 om 09:24

Rond Elia hangt er altijd zo'n sfeertje.. ik kan wel genieten van Elia

22 april 2021 om 09:31

Dat is dan ook een beeld wat meneer Elia zelf gecreeerd heeft. Dit seizoen alleen in het nieuws met praatjes en hij heeft ondertussen nog geen knikker geraakt. Nu komt hij weer met praatjes dat hij wil laten zien wat hij nog kan. Afgaande op de laatste 3 seizoenen kan hij bijzonder weinig. Of moeten wij wel onder de indruk raken van zijn 3 doelpunten in Turkije in zijn laatste 2 seizoenen daar? Vlak voor dit soort wedstrijden hoor je hem weer tot soort teksten uitkramen, waarna hij weer lekker op het bankje zit, omdat hij zelfs bij dit Utrecht niet meekomt. Dat is zijn status.

22 april 2021 om 09:42

Is daar iets mis mee dan? Vanwaar die afgunst? Omdat die jongen lekker enthousiast is?

22 april 2021 om 10:41

Nee, omdat die jongen totaal niet kan incasseren. Veel praatjes over hoe het allemaal moet en wat hij allemaal gaat doen, maar als je vervolgens aangeeft dat van zijn woorden in de praktijk niet veel terechtkomt gaat ie zeuren dat hij gezocht wordt. Hoezo mogen we hem niet aanspreken over het feit dat hij altijd met veel bombarie en bravoure dingen roept, om vervolgens in de praktijk er niks van terecht te brengen, waardoor we zijn praatjes inmiddels als gebakken lucht beschouwen.

Contract verscheuren en ieder zijn eigen weg gaan lijk mij de beste optie. Utrecht betaald veel salaris aan jongens als Elia Gustafson en Dalmau noem het maar op maar ze brengen allemaal.helemaal niks. Ik hoop op een grote schoonmaak en dat we is gaan scouten in de KKD en Frankrijk en daarbij de jeugd laten doorbreken maak is een selectie met jongens die willen strijden. Dit is een verloren seizoen maar laat dan zien dat er wat van geleerd word en hou een grote schoonmaak. 1 van de weinige lichtpuntjes vind ik toch wel ter Avest ik had me twijfels toen hij gehaald werd maar hij heeft zich bewezen en vind het een goede vesterking.

22 april 2021 om 10:47

@fcu zooo jouw club was wel teleurstellend dit seizoen. Vooraf dit seizoen toen ik de namen zag dacht ik oke..utrecht gaat mogelijk best of the rest worden. Strijden voor plek 4/5.

Zou wel gaaf zijn als Utrecht weer van die strijders krijgt en paar mooie spelers.

22 april 2021 om 14:32

Plek 5 was het hoogst haalbare als je naar de selectie kijkt. Echter is het ook niet heel vreemd dat ze nu niet verder komen dan plaats 7. Zo'n goede ploeg is het ook weer niet. Echter staan we al snel in een rij om te vertellen hoe goed jongens als Kerk zijn omdat ze er eens 10 inleggen. Ik snap nog steeds niet waarom velen daar niet even doorheen kunnen kijken.

22 april 2021 om 11:41

(fcu_030)
Zo slecht doet de FC het toch helemaal niet ze staan toch gewoon op de plak waar ze horen en kunnen nog 5 de worden dan doe je het toch gewoon prima , en plek bij de eerste drie lijkt mij met alle respect totaal niet haalbaar , en ik vind echt dat Utrecht het prima doet hoor .

Ik heb begrepen dat na de stevige woorden van Elia en Kerk, onder andere Martinez en Tagliafico zich hebben afgemeld voor de wedstrijd..... Elia stelt natuurlijk al jaren helemaal niets meer voor. Ik verwacht een simpele overwinning van Ajax.

Altijd dezelfde cliche praatjes voor wedstrijden, mn wedstrijden tegen Ajax en mn als clubs als Utrecht tegen Ajax spelen. Een hoop grootspraak, maar ja, wat moet je anders zeggen, dat je je graag naar de slachtbank laat leiden? Dat gezegd hebbend lijkt het me echter duidelijk dat bij Elia het beste ervan af is. Hij heeft totaal geen explosiviteit en diepgang meer. Is ook niet onlogisch op zijn leeftijd.

22 april 2021 om 14:41

Elia heeft in een specifiek(!) opzicht een beetje hetzelfde als Memphis. Talent genoeg, maar niet volwassen genoeg om daar het maximale uit te halen. In het geval van Elia hebben we het inmiddels over het verleden, maar het is wel een beetje hetzelfde. Technisch is het dik in orde, maar op het mentale vlak is het onvoldoende. Nu is Memphis natuurlijk wel beter dan Elia ooit was, maar op dat specifieke vlak vind ik ze erg vergelijkbaar. Ik vind het dan ook geen toeval dat beide heren regelmatig kritiek krijgen op hun zelfreflectie en gedrag. Het past wel in het plaatje wat je ziet als je ze ziet spelen.

Normaal gesproken een leuke wedstrijd, nu zonder publiek leeft het totaal niet bij me.
Utrecht kan zich altijd aaridg opladen voor deze wedstrijd, maar ik verwacht vanavond eerlijk gezegd een vrij gezapig potje.
maar ik laat me graag verrassen, de beker was ook een leuke pot, helaas met een teleurstellende uitslag.
Laten we hopen op een puntje, al is het maar om het kampioenschap van ajax even uit te kunnen stellen.
(oh en Hake als je meeleest, laat elia maar lekker op de bank, net als gustafson)

Heb er helemaal geen problemen mee als Elia de 6-1 in de 83ste minuut binnenschiet hoor. En dat hij daarna nog een opstootje heeft met Martinez en Taliafico om de bal zsm uit het doel naar de middenstip te brengen.

hier moet ik wel om lachen
Elia presteert al het gehele seizoen op de momenten dat hij speelt ondermaats
zit terecht meeste tijd op de bank

hier hoeft Ajax niet voor te vrezen

Elia moet er nog maar voor zorgen ooit keer zijn oude ik te laten zien

Hebben we Elia weer, een van de domste voetballers op de Nederlandse velden. Laat al tijden niks meer zien maar gelooft daadwerkelijk dat hij het tegen Ajax wel laat zien. Ik verwacht weer een standaard pot van Elia. Niks klaarspelen en een beetje dom kijken.

22 april 2021 om 14:42

Zul je zien dat hij toevallig z'n beste actie van het seizoen maakt. Verder deel ik jouw mening overigens wel, maar het gebeurt wel vaker dat een speler z'n gelijk haalt op basis van 1 goede actie tegenover een seizoen vol mislukkingen.

Elia gaat dit keer iets anders op de bank zitten of wat moet ik me hierbij voorstellen? Volgens mij speelt hij amper en heeft nog 0,0 indruk gemaakt. Hoe....maar dan ook hoe denkt hij dan dat hij tegen Ajax iets 'anders' kan brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller368
M. MahiAanvaller247
M. SyllaAanvaller210
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren