Weghorst geschokt na ophef over tv-optreden: ‘Ben geen corona-ontkenner’

Maandag, 19 april 2021 om 10:19Rian Rosendaal

Wout Weghorst komt terug op zijn alom bekritiseerde optreden bij de Duitse televisiezender ZDF. De aanvaller van VfL Wolfsburg wil benadrukt hebben dat hij het bestaan van het coronavirus en de gevolgen daarvan absoluut niet bagatelliseert. Weghorst concludeert nu de kruitdampen rondom het veelbesproken interview zijn opgetrokken dat hij verkeerd is begrepen.

"Ik wil heel duidelijk hebben: Ik ben absoluut geen corona-ontkenner", laat Weghorst in duidelijke bewoordingen weten in gesprek met NDR Sportclub. "Mensen over de hele wereld gaan dood aan deze ziekte, wat echt schokkend is. Dat had ik ook meteen op die manier moeten formuleren. Maar de vragen hierover verrasten mij, en Duits is niet mijn moedertaal. Ik heb er de laatste paar dagen veel over nagedacht en kan nu beter uit mijn woorden komen", zo brengt de boomlange spits naar voren.

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Wolfsburg - Bayern München | Weghorst maakt 19e competitietreffer
Meer videos

Weghorst haalde in december vorig jaar het nieuws door twee posts op Instagram. In deze berichten, die ook weer snel werden verwijderd, stelde de Wolfsburg-aanvaller openlijk vraagtekens bij het gevoerde coronabeleid. Weghorst verwees daarbij naar de omstreden dokter en complotdenker Christiane Northrup. Hij bood korte tijd later zijn excuses aan voor alle ophef, maar na de uitzending van ZDF laaide de discussie rondom de oud-speler van Heracles Almelo en AZ weer op. Weghorst weigerde om zijn uitspraken van enkele maanden geleden terug te nemen.

Toen de Nederlander gevraagd werd naar de intenties van zijn eerdere mening, gaf hij diplomatiek antwoord. "Ik heb niemand willen beledigen. En nogmaals, ik bied mijn excuses aan vanwege de reacties die ik gekregen heb, zeker voor de mensen die het anders geïnterpreteerd hebben. Ik heb het zeker niet zo bedoeld. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat ieder persoon voor zichzelf moet beslissen. Het is van belang om er kritisch naar te kijken en daar gaat het om. Dat was ook belangrijk voor mij. Op basis daarvan moet je goede beslissingen nemen voor jezelf en je eigen toekomst", aldus Weghorst.

Presentator Jochen Breyer vroeg vervolgens om een nadere verklaring, maar veel dieper wilde Weghorst niet op de kwestie ingaan. "Ik postte niet alleen die tekst, maar ook een link naar een documentaire, die dieper ingaat op corona en vaccins", gaf hij aan. "Ik heb voor mezelf een beslissing genomen. Voor mij en mijn familie, mijn vriendin en mijn kinderen. Het is voor mij belangrijk dat iedereen voor zichzelf een beslissing neemt hierover. Het is mijn optiek de beste beslissing." ZDF vindt dat Weghorst de plank volledig misslaat door wederom geen afstand te doen van zijn uitspraken. "Hij heeft de kans gemist om, ondanks meerdere verzoeken, zich te distantiëren van zijn eerdere uitlatingen", zo luidde de reactie van de Duitse zender

Weghorst, die de kwestie reeds heeft besproken met de clubleiding van Wolfsburg, verliet de studio van ZDF vorige week met een enigszins vreemd gevoel. "Meteen na de uitzending van zaterdagavond (10 april, red.) had ik gelijk het gevoel: Heb ik de juiste woorden gebruikt en de juiste dingen gezegd? In de dagen die volgden zag ik alle reacties op internet en Instagram voorbijkomen en ook in Nederland werd er volop over gesproken. Dat laat me niet koud", zo besluit Weghorst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door jeron)

Absurd dat hij kritiek kreeg op het puur hebben van een kritische blik op de gehele aanpak (en daar is zeker wat op te zeggen). Zelfs berichten dat hij hierdoor niet moest worden opgeroepen voor het NL elftal. Prima dat hij zich nu deels terugtrekt overigens

19 april 2021 om 10:42

Volledig met je eens.
Hij was kritisch en dat mag gewoon. Hij spoorde niemand aan om iets te doen wat nu tegen de regels inging.
Hij zei naar mijn menig niks verkeerds.

19 april 2021 om 11:43

Kijk dan maar eens even naar zijn yt kanaal Wout WegHoest.

19 april 2021 om 10:44

@barca op basis van wat kan jij een kritische blik werpen? Zeg eens wat maakt hem gekwalficieerd om hier een onderbouwde antwoord op te kunnen geven?

Lijkt wel mode dat iedereen maar "kritisch" denkt te moeten zijn, terwijl voor sommige onderwerpen totaal geen verstand van hebben.

19 april 2021 om 10:47

Inderdaad zeg. Wie zijn wij eigenlijk allemaal om het ergens niet mee eens te zijn. Wij moeten gewoon ons mond houden en luisteren. Dit snappen ze in een Noord Korea een stuk beter

19 april 2021 om 10:48

Wij als voetbalfans hebben ook geen verstand van de opzet van de Super League, CL etc. mogen wij daar ook niet kritisch over zijn? Je mag toch gewoon een eigen mening vormen?

19 april 2021 om 10:52

Inderdaad. Ik verwacht vanaf nu geen enkele kritische noot van MrKrillin meer over de arbitrage, keuzes van de trainer, analisten, commentatoren etc. Hier zijn wij totaal niet gekwalificeerd voor

19 april 2021 om 10:54

@bme12

Beetje belachelijke vergelijking. Je Mening verkondigen over een super league zorgt niet voor gevaar voor de gezondheid bijv.

Zomaar zaken delen van niet bevoegde mensen zoals hij deed, kan veel mensen in gevaar brengen.

@diego_forlan

Je kan natuurlijk wel je mening delen over het corona beleid. Er zijn genoeg zaken waar ik het niet mee eens ben. En als ik mijn mening erover deel, geef ik ook duidelijk aan dat het slechts een mening is en ik niet alle punten/ impact kan overzien/ beoordelen. Het is slechts een simpele mening.

Een voetballer met veel volgers is anders. Als deze man zomaar zaken gaat delen of doet alsof het feiten zijn, dan kan er gevaar ontstaan. Kijk maar hoeveel gekken er al stonden in Den Haag en politici lastigvallen.
Een gek delen die roept is maar een griepje. Als mensen dit gaan volgen dan kunnen zij andere mensen in gevaar brengen.

19 april 2021 om 10:54

Vanochtend hoorde ik Marcel Levi op radio 1 ook nog kritiek hebben op het Nederlandse corona- en vaccinatie-beleid. Zo zijn er wel meer medisch deskundigen die kritiek hebben geuit op het Nederlandse beleid.Er is best ruimte voor kritiek. Het is nu niet zo dat alles vlekkeloos is verlopen en verloopt.

19 april 2021 om 10:57

@diego

"ik verwacht vanaf nu geen enkele kritische noot van Mrkrillin meer over de arbitrage, keuzes van de trainer, analisten, commentatoren etc. Hier zijn wij totaal niet gekwalificeerd voor"

Doe niet alsof je achterlijk bent!

Alsof mijn mening over een speler mensen in gevaar kan brengen.

Doe niet alsof alle hectiek rondom corona hetzelfde is als een bijzaak als voetbal

19 april 2021 om 11:45

Ben het helemaal met je eens Mrkrillin. Wanneer Weghorst geblesseerd raakt gaat hij toch ook naar de dokter en medisch specialist? Dan gaat ie ook niet naar "deborah Weetikwel" of "priscilla Priscilla" van Facebook.

Ze noemen het kritsch, maar laat ze eerst eens kritisch zijn op de bronnen en expertises van die eenlingen die smachten om aandacht en dat verkondigen wat een bepaalde groep graag wil horen.

19 april 2021 om 11:46

MrKrillin, het spijt me zeer, maar hier zie je het probleem. Dus als jou iets gebeurt waardoor je vol emoties zit en de oorzaak ligt mogelijk bij een van de basisrechten van onze maatschappij, moeten die rechten maar ingeperkt worden? Hier toon je specifiek aan dat 'als je oma overlijdt op de IC' dat de vrijheid van meningsuiting de prullenbak in kan, want emoties. Dit maakt je per definitie ongeschikt 1. Hier iets van te vinden en 2. Mee te draaien op serieus niveau in een vrije samenleving. Weghorst heeft geen kritiek op het virus, maar het politieke beleid er omheen, dat zijn 2 verschillende dingen. Als ik zeg dat Hugo de Jonge op elk vlak faalt, wat aantoonbaar is, doe ik hetzelfde. Daarnaast, als mensen zichzelf vaccineren, is de mening van Weghorst helemaal geen gevaar meer voor je, toch? Dat betekent dat ook dat argument de prullenbak in mag. Kom eens op zeg, laat je overtuiging niet zo naar je hoofd stijgen, 1 aspect van deze tijd die het grote probleem is, is dat men denkt patent te hebben op de absolute waarheid, aan beide kanten van het spectrum, terwijl zelf de medische wereld en politiek laten zien het niet te weten. Jij toont dit in je berichten als uiterste en vind uitsluiting geen probleem, doe me een lol en kijk 2 minuten in de spiegel en vraag je af waar je mee bezig bent, of je de grondrechten waar zoveel mensen voor zijn gestorven wel echt verdient. Accepteren van een ander beeld op een situatie is namelijk een essentieel onderdeel van een vrije maatschappij. Een basis voorwaarde. Kun je dit niet? Ben je gefaald.

19 april 2021 om 11:51

Dus over het corona-beleid mag niet kritisch worden gesproken? Ook niet door de deskundigen? Er zijn genoeg punten die kritisch beoordeeld kunnen worden. Genoeg deskundigen ook die kritisch zijn. Misschien moeten we ook alle deskundigen die kritisch zijn een spreekverbod opleggen.

19 april 2021 om 13:53

Mijn schoonzus zit op de universiteit Utrecht en voor haar studie moeten ze het OMT controleren. Je zal versteld staan hoeveel oude en onjuiste onderzoeken ze gebruiken. Als hun professor het OMT er dan op wijst wordt het bijna ruzie.

Experts worden ook erg overschat aangezien daar ook nog vele gradaties in zijn. Neem Faucci uit de VS die eerst zegt dat mondkapjes niet nodig zij, daarna zijn ze wel nodig en nu moet je er 2 tegelijk dragen. Terwijl onderzoeken uitwijzen dat het hooguit zo'n 70% tegenhoudt. Oftewel, wetenschap is niet zo zwart wit als het lijkt en sommige mensen zijn nu eenmaal meer volgzaam dan andere. Dat zie ik ook in mijn omgeving, sommige die "aanbidden" de overheid en andere "verzetten" zich aan alle kanten tegen maatregelen waar ze het niet mee eens zijn.

19 april 2021 om 13:53

Mensen die kritiek hebben op het beleid worden corona ontkenners genoemd , wappies, gevaar voor de veiligheid.
Het is een kwestie van tijd voordat ze terroristen worden genoemd.
Laatst was er een nieuws item over de corona demonstranten.
''corona protesten in Nederland hebben tot nu toe tot relatief weinig extremisme geleid maar ze zouden wel kunnen uitmonden in geweld. En dan zit het gevaar vooral in ''onvoorspelbare eenlingen''. Zo blijkt uit het rapport van de Nationaal Coordinator Terrorisme bestrijding''.

Mensen als Krillin steunen dit soort onzin en trappen met open ogen in de propaganda.
Als je niet ziet dat dit propaganda is dan ben je of naief of je bent bang om kritiek te krijgen, want je gaat me niet wijsmaken dat de mensen die voor dit beleid zijn geen enkele twijfels hebben.

19 april 2021 om 10:46

Hij kreeg geen kritiek op het hebben van een kritische blik. Hij kreeg kritiek op het verspreiden van aantoonbare onzin. Het is buitengewoon ironisch dat veel mensen die zichzelf graag als criticasters beschouwen zelf niet zo goed tegen kritiek op hun opvatting kunnen.

19 april 2021 om 10:58

@hijniet!

Lees comments hierboven.

Mensen vergelijken je kritische mening verkondigen of iets wel of geen strafschop hetzelfde is als leugens verkondigen alsof het feiten zijn die ook nog eens mensen in gevaar kan brengen.

het wordt steeds achterlijker.

19 april 2021 om 11:22

MrKrillin, heb je de documentaire wel bekeken? En wie ben jij om iemand van leugens te betichten als deze goed onderbouwt zijn mening verkondigt?

19 april 2021 om 11:48

Goed onderbouwde onzin blijf onzin, zo zijn er mensen die over 9/11 beweren dat de Amerikaanse overheid dit zelf georganiseerd hebben, complete films gemaakt en boeken er over geschreven, dus je kunt wel stellen dat ze het heel goed onderbouwd hebben. Maar het lijkt mij dat dit toch echt wel leugens zijn, ondanks dat het goed onderbouwd is

19 april 2021 om 12:07

Nee, goed onderbouwde meningen en stellingen moeten serieus genomen worden. Ik vind complotdenkers vaak realistischer dan mensen die letterlijk alles geloven en blind doorslikken. Ooit gehoord van populisme? Er zijn mensen die precies weten wat andere willen horen, en juist niet. M.a.w. er word misbruik gemaakt van goedgelovige mensen, dat maakt fake-news zo kwalijk in mijn ogen en ben daarom altijd zeer kritisch op suggestieve berichtgeving.

19 april 2021 om 12:52

Haha wat? Beste wandering. Als je ziet dat dingen goed onderbouwd zijn, met feiten dus, wijst dat naar waarheid. Als het voor jou lijkt uit leugens te bestaan ONDANKS goede onderbouwing moet je met je eigen cognitieve dissonantie aan het werk. Want waarop basseer je of iets waar is? Onderbouwing, toch? Je zegt letterlijk dat goede onderbouwing in deze niet uitmaakt. Wel, enkel als de conclusie overeenkomt met het algemeen geaccepteerde. Dat kan niet de en jouw bedoeling zijn. Ik ben een wappie en begrijp dat mensen door onder andere deze dissonantie veel dingen niet onder ogen kunnen komen. Of ze waar zijn of niet. Maar dat men nog STEEDS niet weet dat 9/11 100% zeker niet is wat ons verteld is maakt me wel treurig. Dan heb je er nooit zelf naar gekeken, het is 100% bewezen. Er bestaat twijfel over wie en wat en hoe, er is geen twijfel mogelijk aangaande de leugens van het officiële verhaal. Of, beter gezegd, de dramatische onderbouwing.

19 april 2021 om 13:34

Vaak wordt gedaan alsof het feiten zijn. Vrijwel altijd door de experts die hun strepen hebben verdiend in de medische wereld of wetenschap makkelijk te weerleggen. Echter.. als je eenmaal in de tunnel zit en niks meer van hen aan wil nemen, dan is het ook tegen dovemansoren gericht.

19 april 2021 om 14:23

Klopt. 9/11 was ook een inside job. Een mooie kans om de olievelden van Irak leeg te even. Wel goed je huiswerk maken ok.

19 april 2021 om 14:50

Bij alle dingen waardoor ik als wappie gezien zal worden, lees, afwijk van de 'consensus', probeer ik het volgende duidelijk te maken Naranja.Het maakt me niet uit dat het een inside job was. Het maakt me niet uit wie of hoe. Mij gaat het erom, en dat is ook nu met corona het geval, dat het geaccepteerde 'gelijk' onjuist, onmogelijk of zeer onwaarschijnlijk is. Bij 9/11 is dat ondertussen super makkelijk omdat bijna niets aan dat verhaal klopt. Oprecht, wat er wel gebeurde is niet van belang. Aantonen dat een ontoornbare waarheid, Osama did 911, volledig onjuist is is meer dan genoeg om mensen een beetje na te laten denken. Te laten twijfelen. ZELF onderzoek te gaan doen. Niemand wordt graag voor de gek gehouden, zeker niet zo lang.Neem corona. Ik ben 99% zeker dat het virus niet natuurlijk is en uit een lab komt. Ook kan ik zeggen wie aan de creatie verbonden zijn. Maakt dat uit, though? Of zou het idee, de invalshoek, die bijna nooit en zeker niet door de onderzoekscommissies is getoond, genoeg (moeten) zijn? Ik denk het laatste. Waarheid komt altijd bovendrijven. En alhoewel er een gigantische pluriformiteit aan subjectieve waarheden bestaat valt er altijd een, of meerdere samen, met de objectieve waarheid. Daarvoor hoef ik helemaal niet te pushen, pushen is een afstotende beweging, enkel te informeren. Dus, bij deze. Het officiele 911 verhaal is onzin. SARS-CoV-2 is een door gain-of-function gecreeerd virus, een 'bio-weapon'.

19 april 2021 om 11:04

Waarom is het absurd dat hij kritiek kreeg? Mag ik geen kritiek hebben op zijn kritiek? Kan me prima voorstellen dat spelers in Oranje niet zitten te wachten om met hem te spelen straks. Fijn dat ie zijn keutel enigszins intrekt.

19 april 2021 om 11:39

Omdat hij een mening heeft over bepaalde zaken. Prima dat jij kritiek hebt op zijn denkwijze hoor, maar dan mag hij dat toch ook gewoon verkondigen? Ik zie de link naar spelers van Oranje overigens totaal niet. Die hebben totaal geen zeggenschap hierover.

19 april 2021 om 12:56

Wat zeg jij nou? Denk je dat zijn ideeën besmettelijk zijn? Straks ga jij ook dingen geloven die buiten de begaande weg vallen. Daarbij trekt hij zijn keutel niet terug. Heb het gevoel dat Weghorst heel goed weet waar hij het over heeft. Virusontkenner. Klimaatontkenner. Wat klopt niet aan dit ontkenner-frame? Is zeggen dat je geen virusontkenner bent terugkrabbelen?

19 april 2021 om 16:31

Nee, er zijn wel degelijk grenzen aan de vrijheid van meningsuiting. Bijvoorbeeld op gebied van racisme en antisemitisme. En wat mij betreft hoort het verspreiden van desinformatie die gevaarlijk is voor de volksgezondheid daar ook bij. Twijfels uiten over vaccinatie en met je gezin besluiten om geen vaccin te nemen is helemaal prima. Echter anderen actief oproepen om dat ook te doen en desinformatie verspreiden over dat vaccinaties vergif zijn is niet okay.

19 april 2021 om 16:51

Vaccinaties vergif zijn? Is dat wat Weghorst zegt dan? Ik ben pro-vaccinatie en tegen dit vaccin. Al is het maar om de erosie van basisgrondrechten, lichamelijke en individuele integriteit tegen te gaan.Wat nou als ik vind, en omdat jij dat waarschijnlijk als belangrijk ziet vele experts ook, dat de reactie op corona een gevaar is voor de volksgezondheid? Waarom is jouw waarheid beter dan de mijne? Nogmaals; wie bepaalt wat wel en niet gezegd mag worden?Historie wijst uit dat dit soort grondrechten weggeven aan overheden een gevaarlijke onderneming is. Daarnaast is het vaccin geen conventioneel vaccin, een nog lopen experiment en makers en overheden zijn niet verantwoordelijk voor schade. Er zijn nog zoveel meer details maar dit alleen maakt mij tegen.Laatste noot; als iemand de waarheid in pacht heeft wilt hij/zij juist volledige openheid van discussie. De argumenten spreken voor zich. Ik heb nog nooit een 'wappie' of 'virusontkenner', wat een termen, tot censuur horen oproepen. Aan de andere kant non-stop. Er zitten zoveel invalshoeken aan deze pandemie die voor het grootste gedeelte van de samenleving totaal onbekend zijn. Ik roep op tot meer informatie zodat mensen een weloverwogen beslissing kunnen maken.Als wat Weghorst en een groeiende groep mensen niet achter dit vaccin staat 'desinformatie' of pertinente onzin is, waarom verbieden? Waarom al die censuur van juist experts die van LinkedIn en facebook worden gegooid? Het zou niet moeilijk moeten zijn het te weerleggen. Daarnaast, welk belang hebben mensen die deze gedachtegang openbaar maken? Helemaal niets.Vrijheid van meningsuiting is juist vrijheid van consequentie.

19 april 2021 om 13:11

“stelde de Wolfsburg-aanvaller openlijk vraagtekens bij het gevoerde coronabeleid. Weghorst verwees daarbij naar de omstreden dokter en complotdenker Christiane Northrup”, dus we vinden het goed als hij kritisch is, maar daarover mogen ze dan geen kritische vragen stellen? Sinds laatste tv optreden zijn er groepjes die, in mijn ogen onterecht, zijn houding in deze koppelen aan zijn kansen in oranje. Ik mag toch niet hopen dat deze twist aanleiding is om het nu te nuanceren. Ik heb een deel van het interview gezien, en ik heb ook niet de indruk dat hij de Duitse taal niet machtig is.

19 april 2021 om 16:22

Kom op zeg, hij had niet alleen een 'kritische blik'. Hij zat gewoon complot propaganda te verspreiden. Zoek eens op waar die Christiane Northrup voor staat en wat die 'documentaire' inhoudt. Dat is echt niet okay hoor. Theorieën aanhangen dat vaccinaties vergif zijn vind ik wel wat verder gaan dan een kritische blik... Man man man...

Nee, maar als je kritisch bent op corona of het beleid, dan word je al gauw in het wappie hoekje gezet of verkeerd begrepen.

19 april 2021 om 16:17

Nee, hij werd in het wappie hoekje gezet omdat in die 'documentaire' waarnaar hij verwees wordt verkondigd dat vaccinaties vergif zijn. Gaat het nu opeens weer massaal goedgeluld worden?

Mag best kritiek hebben op coronabeleid maar blijf dan wel bij je standpunt en niet gaan draaien omdat je kritiek krijgt

19 april 2021 om 10:42

Hij wijkt ook niet af van zijn standpunt.

19 april 2021 om 12:21

Dat doet hij wel. Zijn verdediging is dat hij alleen maar wilde dat mensen zich zouden informeren en wat kritisch moesten kijken. Wat bullshit is, want het was overduidelijk dat het zelf helemaal eens was met de onzin die hij verspreidde.

19 april 2021 om 10:45

@anita veel druk. Ook in NL werd geroepen niet meer oproepen voor Oranje. Terecht ook natuurlijk.

Verder had een x gelezen dat hij beinvloed zou zijn door zijn partner. Schijnt zo een internet influencer te zijn en erg complot wapie

19 april 2021 om 10:57

Ik vind het een beetje een enge gedachte om iemand uit te sluiten vanwege zijn mening. Neigt een beetje naar censuur. Nee ik sluit mij niet aan bij zijn mening, maar hij mag deze verkondigen. We leven in een vrij land waarin ieder zijn mening mag uitten.

19 april 2021 om 11:01

@borrelhond

Het is geen mening he.. het is het verspreiden van leugens. Van mensen die leugens verspreiden die gevaar kunnen zijn voor anderen.

"maar hij mag deze verkondigen"

Ik ben benieuwd of jij nog hetzelfde denkt als een neefje van jou zulke leugens gelooft. vervolgens naar jouw oma gaat en haar besmet met de corona virus wat volgens deze gekkies maar een griepje is.

Benieuwd of jij dan nog steeds vindt dat ieder zijn "mening" mag verkondigen als jouw oma vecht voor haar leven op de Ic.

19 april 2021 om 11:42

Maar laat dat gevaar nou net zijn wat hij ter discussie stelt met zijn kritiek. Het gaat mijns inziens wel heel ver om Weghorst te bestempelen als 'een gevaar voor de volksgezondheid', zoals ik overal lees, wanneer hij slechts aangeeft kritisch te zijn. En om alles wat Weghorst zegt nou af te doen als leugens, vind ik ook wel overdreven. Er zijn tussen al die wetenschappers/kenners zelf ook onderling meningsverschillen over het besmettingsgevaar, het beleid, etc.

19 april 2021 om 11:49

Zo zijn er ook veel mensen kritisch op de uitspraken van Weghorst. Prima toch? Of mag men maar vanuit 1 kant kritisch zijn?
Wat een gezeur..

19 april 2021 om 11:54

Je emoties die niet representatief zijn voor het grote plaatje zijn niet belangrijker dan universele vrijheid van meningsuiting MrKrillin, emoties invalideren op elk moment je mening, dus op het moment dat jouw mening gebaseerd is op dit scenario, is deze irrelevant op elk vlak. Dit verhaal bestaat niet alleen uit wappies (volgens jou Weghorst) en heilige boontjes (mensen als jij, die alles van de compleet andere kant zien) met absolute waarheden. Er is een grote groep genuanceerde mensen die de logica niet meer zien en het gevoel hebben dat er ergens iets niet klopt, dat kan een ander doel of volledige incompetentie zijn, maar er is iets niet helemaal zuiver. Daarnaast is jouw standpunt welkom bij de groepen die graag uitgebreide surveillance, censuur en uitsluitingen willen. Doe niet alsof die niet bestaan, want ook hier zijn genoeg mensen die voor een China model gaan op voorwaarde dat zij de baas zijn. Kijk al de gekopieerde standpunten van de linkse partijen vanuit de radicale linkse democraten in amerika, want ja, wie gaat bepalen wat 'fake news' is? Degene die de strijd wint uiteraard. Als onze rechten ooit ingeperkt worden, ben jij hier een van de schuldigen aan. Je standpunt in dit topic is gevaarlijk. 'je mag alleen je mening uiten als ik het er mee eens ben'.

19 april 2021 om 12:03

@nibborski

" vrijheid"

Vrijheid gaat niet boven veiligheid in dit land.

"universele vrijheid van meningsuiting"

Dit bestaat ook niet.

"met absolute waarheden. "

nee hoor. Ik begrijp dat met data van vandaag makkelijker te oordelen is dan 8 maanden geleden. Door onderzoeken komen wij elke dag meer te weten
Er bestaat bijna geen absolute waarheid.

"dat er ergens iets niet klopt"

Dan moet je niet online gaan zoeken en je onderbuik vullen met onzin.

Rest ga ik niet eens op reageren. o shit wat een hoop onzin.

Tip stop met kijken van fox news, one network en meer van die onzin met je radicale linkse dems. Ongeloofljk

19 april 2021 om 12:19

@mrkrillin Heeft u bewijzen dat Weghorst liegt? En heb je daar een bron voor? En weet u zeker dat de bron geen fake-news verkondigt? Heb je het met eigen ogen gezien of weer via via gehoord? Je kunt Weghorst het toch niet kwalijk nemen dat hij de overheid niet meer geloofd? Die hebben meerdere keren bewezen te liegen als het hun uit komt. U geloofd uw bron blindelings en Weghorst doet dat ook, wat is het verschil?

19 april 2021 om 12:58

Veiligheid gaat boven vrijheid in dit land? Holy shit. Mensen lopen met open ogen in een dictatuur op deze manier. 'People who substitute freedom for safety neither deserve safety or freedom'. Krillin; meer voor jezelf nadenken. Minder in wij/zij denken.

19 april 2021 om 13:05

Vol met aannames weer, verbaast me niks. Ik kijk namelijk geen van die platformen die je benoemd. Iets wat je niet bevalt wegzetten als onzin om niet in de spiegel te hoeven kijken is inderdaad een heel makkelijke weg, doe je goed! Vrijheid van meningsuiting in NL is wel degelijk universeel en als grondrecht vastgelegd, daar zitten aanvaardbare grenzen aan, maar kritiek op het beleid van de overheid is daar niet 1 van, dat is waar jij nu voor pleit, daarom ben je in deze een gevaar voor de maatschappij. In plaats van te reflecteren probeer je het recht te lullen door op basis van aannames mijn standpunt te invalideren. Het is de makkelijkste keuze, zeker de kortste weg en doet geen pijn aan je eigen geweten, maar MrKrillin, jij zit hier wel degelijk fout. Lees je eigen reacties terug en probeer te bedenken hoe dit overkomt. Als je dit niet zo bedoeld hebt, zou je daarop moeten reflecteren ipv elk ander geluid als 'onzin' in een hoekje te zetten. Je bent geen haar beter dan de grootste wappie.

19 april 2021 om 14:13

Krillin ,
De statistieken in dit soort gevallen is de absolute waarheid.
De statistieken vragen niet om dit beleid.
Waarom vaccines voor iets dat 99,97% van de mensen overleefd?
Waarom wordt er niet zo drastisch gehandeld naar de #1 doodsoorzaak in Nederland? Namelijk k***.
k*** , volgens mij iets in de 40% kans dat je het kan krijgen.. 40%!!!
Het wordt zelfs bijna gestimuleerd met al die rotzooi die er verkocht wordt.
Totaal geen beleid om dit aan te pakken.
Of doodsoorzaak #2 , namelijk hart en vaatziekten.
Wordt helemaal niks aan gedaan..... maar voor een stevige griep wordt de hele wereld op slot gegooid.

19 april 2021 om 15:29

Omdat die niet zorgt voor een zorginfarct en Covid wel..
Ter herinnering, kijk even het nieuws terug uit de UK eind 2020. Een land met een goed zorgsysteem die ondanks alle maatregelen nog compleet gebukt moet onder covid.

19 april 2021 om 16:52

Weet je wie er ook weggezet werden als "een gevaar voor de volksgezondheid"?

19 april 2021 om 17:25

Jansen , De zorg heeft het al jaren moeilijk , er had allang opgeschaald moeten worden, al helemaal echt afgelopen jaar. China had binnen 2 dagen een heel ziekenhuis gebouwd.... in nl vinden ze blijkbaar “niets zo erg als alles straks voorbij is dat je dan te veel mensen over hebt , dan ga je dood van verveling” (woorden van meneer Gommers). 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ Maar wat je dus soort van zegt is dat zolang er veel doden zijn maar de zorg niet belast wordt , dat je niets hoeft te doen? Je kan niet klagen over de belasting op de zorg en tegelijkertijd niks eraan doen behalve maatregelen toe passen die nergens op gebaseerd zijn.

19 april 2021 om 17:49

Dat had weinig verschil gemaakt helaas. Met de exponentiele groei is er geen houden aan en zijn desnoods 2000 IC bedden in no time vol, enkel een paar dagen later. Zoals gezegd: kijk in de Uk...
En wat wil je gaan doen als je weet dat het opleiden van een IC verpleegkundige 1.5 jaar duurt? Het is allemaal zo makkelijk anderen op kop geven, of achteraf praten. Ja.. er is te veel bezuinigd op de zorg, maar in de gehele corona-pandemie is dat slechts een druppel op een gloeiende plaat.

"maar wat je dus soort van zegt is dat zolang er veel doden zijn maar de zorg niet belast wordt , dat je niets hoeft te doen?"
Dat is niet wat ik zeg. De zorgbelasting bij covid is veel groter dan bijv k***patienten. Een covid patient komt op de IC, moet in isolatie, ligt er meerdere weken en heeft zuurstof nodig. Dat valt niet te vergelijken met oncologie. Daarnaat is covid een virus dat zich over kan dragen, wat k*** of hart- of vaatziekte niet is. Echt werkelijk appels met peren vergelijken dit.

19 april 2021 om 18:19

Er had in zo veel tijd echt wel een verkort traject ontwikkeld kunnen worden. Het is idd makkelijk om vanaf de zijlijn te roepen , maar ik vind het belacchelijk dat het niet eens is overwogen. Het virus kan overgedragen worden maar is in 99,97% van de gevallen niet fataal. Moet je daarvoor heel de wereld op slot gooien? Ik sprak anderhalve week geleden een zorgmedewerkster die op de IC werkt, ze gaf aan dat het vanaf de zomer super rustig was , er was geen moer te doen (mbt corona). Het was druk op 2 momenten , namelijk de eerste golf en 3 weken geleden toen de cijfers opliepen. Er is aardig wat zorgpersoneel gestopt omdat ze er klaar mee zijn dat er niks aan hun situatie gedaan wordt. Er zijn heel wat zorgmedewerkers die nog steeds met een burnout thuis liggen door die eerste golf. Toen ze in de rustige periode vrijwillig aanboden om de drukke ziekenhuizen uit de brand te helpen toen werden ze geweigerd. Ze krijgen steevast te horen dat er geen mensen bij komen (ondanks dat er steeds meer zorgmedewerkers weggaan). Waarom zijn de ontslagen zorgemedewerkers die wegbezuinigd zijn, niet gevraagd om terug te keren? Dat zijn er duizenden... dan zou je die hele opleiding niet eens nodig hebben bijwijze van. Het is totaaaal niet logisch om de zorg niet op te schalen. Nederland lijdt veel meer onder k*** dan onder corona.

19 april 2021 om 19:16

En nu eens tijd om te verdiepen in exponentiële groei... Zal misschien eens slapend schaap wakker maken

Het is ook wel een beetje knullig, zo’n ZDF dat dan de spits van Wolfsburg naar zijn kijk op de coronamaatregelen gaat vragen. Die man hoort op een veld te staan en ballen in het net te schieten, niet als spreekbuis voor de samenleving zijn visie op tv te etaleren. Het kwam er onbeholpen uit en Weghorst heeft een kritische blik op de maatregelen. Prima toch?

19 april 2021 om 10:42

Weghorst kiest ervoor om zijn mening over corona op social media te plaatsen. Vanuit zijn rol als voetballer heeft hij vele volgers dus dan mag een journalist daar ook naar vragen.

Is het nou de schuld van Weghorst dat hij niet helemaal duidelijk was of is het de schuld van de media dat hij niet goed is begrepen. In dit geval neig ik naar dat eerste. Gewoon niet heel slim om iets te delen, dan weer te verwijderen en om er dan in een interview half antwoord op te geven. Dan kun je beter staan achter wat je stuurt. Dan kunnen mensen het nog oneens met je zijn maar dan is het tenmiste duidelijk wat je vindt.

19 april 2021 om 10:42

Hij is waarschijnlijk gewoon op het matje geroepen door Wolfsburg en krabbelt nu wat terug. Je mag tegenwoordig helaas niet meer echt zeggen wat je denkt. Meeste voetballers reageren haast allemaal met vooropgestelde antwoorden.

19 april 2021 om 11:23

Maar het was niet zo dat hij helemaal terugnam wat hij had gezegd. Nu weet iedereen wel ongeveer wat hij vindt maar ook weer niet helemaal. Dat zorgt ook alleen maar voor onduidelijkheid. Als Wolfsburg hem dit heeft opgedragen is het een fout van Wolfsburg.

Je kan op TV, radio niet meer je eigen mening geven zonder dat je compleet afgebrand wordt. Het is super triest dat alles 2x komt, de ene keer door de uitspraak en de uitzending erop het excuus. Het is voortaan allemaal eenrichting nieuws en 98% geeft niet meer zijn eigen mening om carriere te redden.

19 april 2021 om 10:40

Klopt het is van de zotte dat er vanaf dag 1 nagenoeg alleen maar eenzijdige propaganda wordt verspreid. Wat meer tegengas voornamelijk in de journalistieke en tv wereld merk ik nauwelijks. Die presentator keek ook echt zo naar Weghorst als die een antwoord gaf wat totaal niet kon.

19 april 2021 om 11:09

En hoe komt dat? Omdat we experts hebben die het beter weten dan nitwits als weghorst.

19 april 2021 om 11:57

Experts met allemaal eigen belangen zijn ook niet ten alle tijden neutraal. Kan die Osterhaus echt niet meer aanhoren bijvoorbeeld.

19 april 2021 om 12:31

Want alle experts zijn het eens? En alle overheden luisteren naar experts? Die zeiden in NL allemaal om niet te versoepelen 2 weken voor de verkiezingen, toch deed Rutte dat om zieltjes te winnen.

19 april 2021 om 13:01

Ken jij de experts die tegen het corona-verhaal zijn? Ken jij het verhaal dat het virus, wellicht, een lab-origine heeft? Los van of het waar is; ken jij deze invalshoek? Er zijn zat experts die het geloven. Jij ZIET het niet omdat je niet zoekt en, belangrijker, omdat het niet getoond zal worden. Maar dat betekent niet, geloof me, dat ze niet bestaan.

19 april 2021 om 13:37

Haha Soccerfan schei uit , er zijn genoeg deskundigen die tegen het huidige beleid zijn, die tegen de vaccinaties zijn. Die krijgen gewoon geen stem.
Bovendien hoef je niet eens een deskundige te zijn om te zien dat er geen logica in het beleid zit. Zelfs mensen die voor dit beleid zijn gaan mij niet wijs maken dat ze er geen twijfels bij hebben.
Er is een extreme vorm van propaganda gaande , en vaak is dat van buiten af en achteraf makkelijk te herkennen , maar als je er midden in zit dan geloven mensen het blindelings.

Mijn prinicpe is als er aan propaganda wordt gedaan dat je altijd de andere kant op moet kijken.
Als er een partij monddood wordt gemaakt dat je juist naar ze moet luisteren.
Dat als er celebrities ingezet worden om een boodschap te verkondigen dat je niet naar ze moet luisteren (is ook propaganda).
Propaganda heeft nog nooit goed uitgepakt.

19 april 2021 om 10:44

Is het niet juist veel eenzijdiger als je dus geen kritiek op zijn mening op tv mag geven? Die journalist zou juist zijn werk niet doen als hij hem niet hiernaar gevraagd heeft. Sterker nog, hiermee geeft hij Weghorst de kans om zijn tweet van context te voorzien.

Juist goed dat er eens een voetballer opstaat en hoop dat er nog meer volgen. Maatregelen zijn in mijn optiek veel te absurd voor woorden. Tevens als je een profvoetballer bent en meer dan gemiddeld fit en gezond bent staat hij volledig in zijn recht om zich niet te laten vaccineren.

19 april 2021 om 10:48

@derkaiser123 Heeeel goed dat en voetballer opstaat met zijn gebrek aan kennis op veel vlakken op dit gebied.
Die kan zeker een onderbouwde feiten delen over impact op economie, gezondheid, etc.

ja man laten wij massaal een spits volgen!! Revolutie! Weg met de mensen van kennis.
Wat zegt het nu 100 jaar aan medische wetenschap! Wat zegt 20 jaar blokken, wat zegt wetenschappelijke onderzoeken doen in je veld en publicaties schrijven.

19 april 2021 om 10:57

Weghorst zegt alleen dat hij zich niet willen laten vaccineren. Moet je daarvoor perse eerst de complete wetenschap kennen alvorens je laat uitspreken? Logisch dat een gezonde voetballer zich niet wil laten vaccineren. Nu ruim 1 jaar corona en hij heeft die klachten waarschijnlijk nog niet gehad. Als er nou daadwerkelijk een heel dodelijk virus over de wereld heerste had die er misschien wel een andere kijk op gehad.

19 april 2021 om 10:59

Mrkrillin en wie ben jij om dat dan te beoordelen? Volg je überhaupt wel wat in de wetenschap wordt gepubliceerd? anders zou je denk niet zo'n stelling innemen. Wel grappig dat wat jij hier zegt echt zo eenzijdig en ongenuanceerd is en dat jij zelf de eerste bent om iemand anders ervoor af te blaffen. Weghorst doet gewoon waar mensen in de Westerse samenleving vrij in zijn: hun mening geven. Jij kan het dan wel niet fijn vinden, maar dat zal hij ook wel niet van jouw mening vinden.

19 april 2021 om 11:03

@derkaiser123

"verwees daarbij naar de omstreden dokter en complotdenker Christiane Northrup"

Het gaat niet alleen dat hj zegt ik ga niet vaccineren.

"logisch dat een gezonde voetballer zich niet wil laten vaccineren."

Oke dan als de maatregelen zijn een voetballer die niet gevaccineerd is mag niet meedoen of mee op reis.

Dan moet hij ook niet zeuren.

veiligheid gaat nog altijd boven vrijheid

19 april 2021 om 11:06

@doejezo Ik hoef dan niet de publicaties te volgen. Het is mijn werkveld niet.

gelukkig hebben wij daar wel genoeg experts voor over. We hebben instanties die alle bijwerkingen bijhouden.

En als deze experts van mening wisselen dan voeren zij inhoudelijke discussies.

Al deze mensen weten meer dan de random "experts" online die vaak hun eigen dure therapie anmoedigen

19 april 2021 om 11:17

Mrkrillin, Zou je het niet fijn vinden om als burger een klein beetje te weten wat er in je omgeving speelt en je eigen mening daarover te vormen. Als de wetenschap of de mensen die naar voren worden geschoven (door de politiek en de media) het altijd bij het juiste eind hebben, waarom leven wij dan nog in een vrije samenleving en gaan we niet in tot een totalitair regime.

Wees blij dat er mensen zijn die wel verder durven te kijken dan hun neus lang is zou ik zeggen. Is een groot goed.

Voor wat betreft je laatste statement. Zo'n beetje alle belangrijke figuren (de 'specialisten' hebben juist te maken met persoonlijke belangen (de ene verdient aan PCR-testen, de andere aan vaccins etc. en allemaal verifieerbaar). Dat perverse prikkels niet uitmaken voor de TV-makers en de politiek, zou jou dus ook moeten bekoren.

19 april 2021 om 12:00

Veiligheid inderdaad. Laten ze zelf dan eens het goede voorbeeld geven i.p.v bruiloften vieren (Grapperhaus), zonder mondkapje naar een winkel gaan (De Jonge), schaatsen (Hoekstra) en die Franse ministers waren al helemaal het dieptepunt. Over “veiligheid” en voorbeeldfunctie gesproken.

19 april 2021 om 12:07

@doejezo

" een klein beetje te weten wat er in je omgeving speelt "

Dat doe ik ook. Ik kijk altijd naar achtergrond van personen.
Meeste van die kritische personen heb ik ook bekeken. En ook echt gelezen wat zij zeggen. Ik ben leek en kon makkelijk veel onzin traceren.

"wees blij dat er mensen zijn die wel verder durven te kijken"

ben ik ook blij mee maar hoef niet te luisteren naar die gekkies online die er zelf ook nog eens beter van worden.

Er mag verder echt kritiek geuit worden hoor. Ook op functioneren van Rutte en Hugo. Ook ik wil graag terrasje weer pakken.

Maar het is gevaarlijk om aandacht te geven aan de ontkenners die doen alsof het maar een virusje is.

"hebben juist te maken met persoonlijke belangen"

die zogenaamde "experts" online helemaaaaaaaaaal

19 april 2021 om 12:25

Het hele punt hier is dat mensen complete onzin geloven en verspreiden. Dat is echt iets totaal anders dan 'een kritische blik hebben' of 'verder kijken dan je neus lang is'.
Echt Totaal anders is dat. Er is ook helemaal niemand die erop tegen is dat mensen informatie opzoeken. Maar als je de onzininformatie gaan zitten geloven en die verspreiden, tja, daar gaat het dus om.

19 april 2021 om 12:35

Wat is precies onzininformatie dan? Ik hoor vaak de term fake news. Maar wat moeten we precies als betrouwbaar nieuws waarnemen? Is dat alleen nieuws wat de MSM ons van belicht of mogen we dan nog meer mediabronnen gebruiken? Welke databases zijn wel of niet goed? Welke wetenschappers zijn wel of niet goed? Idem voor artsen, journalisten, virologen etc. Want als alleen het ''goede'' behoort bij datgene wat in het voordeel van de autoriteiten spreekt is het als nog krom.

19 april 2021 om 12:57

Mrrkrillin, nou dan moet jij bovenal weten dat er dus ook genoeg onzin wordt verkondigd door wetenschappers die aansluiten bij de talkshows. Het zal altijd zijn dat de ene wetenschapper die het ene ding zegt, de andere uitmaakt voor fake. Terwijl dat eigenlijk in de kern indruist tegen wetenschap en het dan meer politiek lijkt te worden. En deze stelling wordt natuurlijk goed onderbouwd door wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt. Sterfte cijfer ligt niet op 3,4% van de mensen die het krijgen, maar op 0,15%. Dan zaten ze er toch dik 22x naast.

Zo heb je dus de invalshoek die door de media wordt aangehaald. Zij kiezen ervoor welke meningen mogen worden uitgezonden en welke niet. en dan heb je de media die dus niet worden gehoord en die het via andere kanalen laat horen. Dat een voetballer ervoor kiest om een van de 2 invalshoeken uit te gaan, en daarvoor uit te komen, dat is zijn goede recht. Het verbieden van zo'n mening gaat tegen heel de rechtstaat in en alles waar de vrije westerse mens voor moet willen staan.

19 april 2021 om 14:14

Krillin je hoeft helemaal geen expert te zijn om te beseffen dat er geen logcia achter het beleid zit.

19 april 2021 om 14:37

Heb je nou nog niet door hoe raar het klinkt, denk in 2-3 jaar geleden 'als een voetballer niet gevaccineerd is mag hij niet meedoen of niet op reis'. Gaan we dit echt normaal vinden? Echt?!

19 april 2021 om 10:48

Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf. Voetballers worden al vaak als egoïstisch weggezet, dus om niet aan dat beeld te voldoen wil ik de voetballers juist oproepen om zich juist wel te laten vaccineren. En je kunt wel gemiddeld fit en gezond zijn, toch is een speler van Willem II op de IC beland. Dus ga niet doen of jij kunt voorspellen wie welke last gaat krijgen bij een besmetting, want daar is geen pijl op te trekken.

19 april 2021 om 10:59

''we doen het samen'' is een term die ik niet meer zo serieus kan nemen als ik kijk wat er momenteel gaande is met veel ondernemers, in de horeca, mkb'ers etc. Ja tuurlijk kan Weghorest ook op de IC belanden, maar van een vaccin kan je ook trombose krijgen of zelfs dood gaan. Je hebt altijd uiterste gevallen.

19 april 2021 om 11:12

Ik zeg ook niet dat ik het eens ben met het huidige beleid, maar daar gaat het hier ook niet om. We hebben het hier over iemand die iets plaatst op social media, het daarna weer snel verwijderd en dan maar blijft draaien wanneer hij kritiek krijgt.

En dan roep jij mensen op zich niet te laten vaccineren. Is dat dan de oplossing? Ik vind eerder dat je heel gevaarlijk bezig bent zonder dat je weet waar je het over hebt.

19 april 2021 om 12:11

Dus omdat ik mij niet wil laten vaccineren en ik deel dit met mijn volgers ben ik gevaarlijk bezig? Grappig als iets niet in het straatje van de overheid en autoriteiten past dat je dan meteen gevaarlijk bezig bent. Terwijl veel mensen zich niet willen laten vaccineren, maar uitspreken mag dan blijkbaar niet. Als ik het wel doe (vaccineren) en ik deel dit vervolgens met mijn volgers mag het dus wel en ben ik goed bezig? Dat is de wereld op zijn kop.

19 april 2021 om 12:20

Wel of niet vaccineren is altijd je eigen keuze, maar het is verstandig om je wel te vaccineren. De kans dat je zelf ziek wordt of het door kunt geven is nihil. Alleen wanneer veel mensen dit gaan doen kan het virus zich niet meer verder verspreiden en muteren. Je roept mensen op om iets onverstandigs te gaan doen. Nu is gelukkig jouw invloed op de wereldbevolking ook maar nihil (of nog minder), dus dat is niet zo erg. Maar wanneer bekende mensen dit gaan doen dan wordt het een groter probleem. Maar blijf vooral doen of jij het allemaal veel beter weet dan mensen met verstand van zaken en mensen met verantwoording, dan is de kans het grootste dat we snel van jouw onzin af zijn.

19 april 2021 om 12:27

Ten eerste weet ik het zekers niet beter dan de rest. Ik zeg gewoon wat ik denk en waar mijn gevoel het beste bij past. Wat jij zegt klopt ook. Het is logisch dat je die mutant minder gevaarlijk wil maken, dus voor de maatschappij is het beter als zoveel mogelijk mensen zich gaan vaccineren. Echter moet je iedereen vrij laten in zijn eigen keuzes/beweegredenen. Het vertrouwen in de overheid heeft toch een flinke imagoschade opgelopen bij veel mensen, vaccins zijn snel op de wereld gecreëerd en heeft in veel landen al tijdelijk of zelfs permanent stop gestaan. Dan mag jij het misschien onverstandig vinden dat ik het vaccin niet wil. Maar gezien mijn leeftijd, fysieke gesteldheid en werkzaamheden zie ik geen reden toe om dat vaccin wel te nemen.

19 april 2021 om 12:36

En omdat jij er zo over denkt vind je het nodig om voetballers op te roepen zich ook niet te laten vaccineren? En je kunt het voor jezelf wel niet nodig vinden, maar familie die een mindere gezondheid heeft, zou het vast wel fijn vinden dat jij je laat vaccineren, gezien die redenen die ik al eerder aan gaf...

En het vaccineren is niet gestopt. Er wordt niet meer gevaccineerd met bepaalde middelen omdat daar kleine gezondheidsrisico's aan vast lijken te zitten

19 april 2021 om 12:49

In sommige landen zijn wel degelijk gestopt met bepaalde vaccins. Denemarken kiest er voor om niet verder te gaan met Astrazeneca, maar las net dat ze de overweging weer nemen om het wel weer te doen.

We zitten nu ruim 1 jaar in deze pandemie en tot dusver hebben mijn familieleden het allemaal nog niet gehad. Of in ieder geval misschien onbewust wel, maar geen zware verschijnselen. De 1ste a 2de golf is al geweest als ik de experts moet geloven dus de angst dat ik mijn familie dan corona zal overdragen, omdat ik mij niet laat vaccineren vind ik echt absurd. Ik zorg wel voor voldoende afstand en andere maatregelen, maar ik hoef het vaccin simpelweg niet. Als ik dan eindig als 2de-rangse burger dan zei het zo.

19 april 2021 om 12:58

Gestopt met bepaalde vaccins ja, dat is precies wat ik zeg. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal gestopt is met vaccineren. Het Astra Zenica en Janssen zijn schijnbaar op een bepaalde manier samengesteld/ontwikkeld waarbij trombose een mogelijk bijwerking is. De vaccins van Moderna en Pfizer Biontech zijn op een andere manier samengesteld/ontwikkeld waarbij deze bijwerking niet bestaat. Met deze 2 vaccins kun je dus risicoloos door inenten, wat ook in veel landen gebeurt.

Als de meerderheid zich niet laat inenten bestaat de kans dat er veel verschillende mutaties ontstaan, die besmettelijker en schadelijker kunnen zijn. Dus ook schadelijker voor jouw gezondheid. Maar blijf lekker je kop in het zand steken.

19 april 2021 om 13:12

En tegen die mutaties zijn mensen zonder vaccin sowieso beschermt. Sowieso. Ons immuunsysteem is heel goed in herkennen van neefjes en nichtjes van een eerder opgepakt virus. Onderzoek wijst uit dat het verschil tot wel 30% kan zijn. Wel nu. Hoe groot is het verschil tussen verschillende mutaties tot noch toe? Beschermen vaccinaties tegen mutaties? Ze praten nu al over 'boosters' en jaarlijkse prikken. Sterker, de EU heeft er al 1.6 miljard besteld. Als mijn lichaam meer dan genoeg in staat is het virus te herkennen en aan te pakken, waarom zou ik een vaccin nemen dat tot 2022/2023 experimentair is? Een vaccin waarmee je je nog steeds aan de maatregelen moet houden? Een vaccin dat ook nog eens, want die richting is nu wel duidelijk, conspiracy no more, aan een paspoort gelinkt gaat worden? Nee bedankt. Ik ken de historie van schending van individuele lichamelijke integriteit. Via mijn studie ben ik zeer goed op de hoogte van wat er gaande is en dat heeft niets te maken met dit virus. Schending van basale grondrechten zal altijd gevaarlijker zijn dan een pandemie. Helemaal een waarbij duidelijk is geworden dat het middel vele malen schadelijker is dan de kwaal. Over kop in het zand; projectie, broeder. Projectie. Jij hebt je kop in het zand daar je blind bent voor voor een gehele invalshoek. 'Wappies' kennen beide.

19 april 2021 om 13:20

Powned_nl ik wil je oproepen om te stoppen met het verkondigen van deze totale onzin. Europa heeft 1,6 miljard vaccins besteld omdat Europa een kleine 750 miljoen inwoners heeft. 2 prikken per inwoner maakt 1,5 miljard. Er zal van alle vaccins een ruime hoeveelheid zijn besteld, waardoor 1,6 miljard me zelfs aan de lage kant lijkt. Maar dit is niet omdat je je jaarlijks zal moeten laten inenten. En als de overgrote meerderheid van de mensen zich heeft laten vaccineren hoeven we ons niet meer aan deze maatregelen te houden.

Ik vind het overigens wel jammer dat de overgrote meerderheid die zich laat inenten ook de mensen beschermd die deze totale onzin verkondigen.

19 april 2021 om 14:07

Het is geen onzin. Net als een testmaatschappij voorspellen een jaar geleden ook geen onzin was. Net als dat een corona-app een jaar geleden ook geen onzin bleek te zijn. Net als dat 'the great reset' 5 jaar geleden ook geen onzin bleek te zijn. Mijn beste, ik ben eerder overgeïnformeerd dan onder. Ik ben niet jouw vijand haha, er is geen vijandelijke toon nodig.Je kan dit zelf opzoeken. Deze 1.6 miljard, 1.4 zou ook kunnen, zijn extra bestelde vaccins. De pfizer-CEO heeft het over een derde prik in de herfst. Ik verzin dit niet. De overgrote meerderheid beschermt ZICHZELF met een vaccin. Voor immuniteit heb je geen vaccin nodig. Algemene immunologie. Vaccineren doe je voor jezelf. Ik ben pro-vaccin en dat is exact waarom ik tegen dit vaccin ben. Ik ben politicoloog en pro beschermen individuele vrijheid en bang voor totalitaire regimes. Beide staan aan de horizon omdat mensen gigantisch eenzijdige informatie krijgen en nog erger, mensen HATEN die niet de volledige gekte volgen. Jij weet dit niet en daarom neem ik het je niet kwalijk maar JIJ bent een goed voorbeeld van wat er echt gevaarlijk is nu, in deze tijd. Je wordt gebruikt.

19 april 2021 om 15:30

Blijf jij als 26e jarige lekker in je droomwereld leven. met bovenstaande tekst heb je jezelf totaal belachelijk gemaakt. Elk wel denkend mens zal snappen dat we jou niet serieus hoeven te nemen.

19 april 2021 om 15:55

Paul , of je gebruikt gewoon common sense? Àlles waar de “wappies” een jaar geleden voor hebben gewaarschuwd is waarheid geworden. Wappies: er gaat een vaccine komen. Mensen: ben je gek , het virus muteert een vaccine heeft geen nut. Wappies: het vaccine zal (indirect) verplicht worden. Mensen: ben je gek, dat kan nooit dat is een schending van je vrijheid. Wappies: mensen die kritiek hebben op corona zullen als gevaar voor de samenleving gezien worden. Mensen: ben je gek , iedereen heeft vrijheid van meningsuiting. Etc etc. Een jaar later is iedereen 180 graden gedraaid en boeit ze die vrijheid allemaal niet meer. Sterker nog , destijds werd het virus gevaarlijker ingeschat dan nu. En als je ziet dat zo’n beetje alle voorspellingen van het rivm de plank mis sloegen , dan moet je toch een beetje argwaan krijgen of niet?

19 april 2021 om 16:13

Heb je ook bewijzen voor de uitspraken van de wappies? Want je kunt dat nu makkelijk roepen. En je laat een paar belangrijke details weg of verdraait ze, want dat komt je waarschijnlijk beter uit.

Er zouden in de vaccins chips zitten zodat de wereldleiders ons kunnen besturen. Corona virus is gemaakt in een laboratorium of komt door G5. Is dat allemaal uitgekomen? En vaccinatie is nog steeds niet verplicht, maar wel verstandig.

En mensen die de onzin die jij opschrijft als waarheid verkondigen vind ik nog steeds een gevaar voor de samenleving, maar dat is mijn persoonlijke mening. En dat mag ik vinden en zeggen door die vrijheid van meningsuiting.

Dus ga jij lekker door met je onzin, dan gebruik in common sense en laat me inenten zodra het mag.

19 april 2021 om 16:59

Maar wat is dit dan voor een reactie? Als je onze discussie zou zien als buitenstaander sta JIJ toch voor lul? Ik heb een redelijk onderbouwd maar niet gedetailleerd stuk geschreven, zonder verdieping bedoel ik. Jij reageert daar enkel met een ad hominem op. Mijn leeftijd erbij betrekken en stellen dat ik niet serieus genomen moet worden.Hamvraag; waarom dan? Omdat jij het zegt? Omdat mijn waarheid niet overkomt met de waarheid die we constant overal zien?Je bevestigt wel enorm mijn aanwijzing van gevaar. Je reactie, volledig zonder inhoud maar vooral gebasseerd op emotie, laat exact zien waarom jij gevaarlijker bent dan ik.Edit: aangaande je laatste post; laat je vaccineren! More power to you. Kan ik dezelfde expressie van keuzevrijheid ook van jou verwachten? Ik als wappie heb nog nooit iemand ook maar iets opgelegd. Nog nooit. Dat gebeurt enkel andersom.En dan nog snel; het virus komt met 99% zekerheid uit een lab. Dat kan ik zeer, zeer goed onderbouwen. Een origine veel beter te onderbouwen dan de vismarkt-theorie. 5G en chips zijn voor mij (nog) niet relevant en ik weet ook niet waarom je het benoemt. Ik en vegotisan zijn ik en hij. Wappies zijn geen monolitische groep die allemaal hetzelfde geloven.

19 april 2021 om 17:12

Wat voor bewijzen wil je hebben?Die dingen staan op social media , want die mensen krijgen geen plek bij de mainstream media.Welke belangrijke details laat ik weg? Je bent blijkbaar op de hoogte van wat er destijds geroepen werd door de “wappies” , anders kan je zo’n opmerking ook niet maken.Je 2e alinea is précies wat ze dus willen en het is ze gelukt ook.Mensen die kritisch zijn scharen tussen de échte wappies.Ik heb het woord wappies nog bewust tussen aanhalingstekens gezet.80 jaar geleden werd een bepaalde bevolkingsgroep ook gezien als gevaar voor de samenleving.De overheid polariseert , zoekt een zondebok en zet de mensen tegen elkaar op. Nee vriend , jij hebt géén common sense, anders zou je wel zien dat dit beleid nergens op slaat.Als iemand je 2 jaar geleden had gevraagd om je te laten inenten voor een vaccine die nog niet goedgekeurd is dan had je hem voor gek verklaard, al helemaal voor iets wat een mortaliteit heeft van ongeveer 0,20%... en nu volg je als een schaap. Kom me niet vertellen dat je common sense hebt.Edit: ohja je krijgt alvast 1 voorspelling gratis van deze “wappie”.Rond november dit jaar zal alcohol verboden worden.

Duidelijk op het matje geroepen door de Wolfsburg directie. Ik vond zijn eerdere uitlatingen absurd, maar dat is zijn zaak. In mijn ogen moet je OF van je spelers eisen dat ze zich volledig onthouden van maatschappelijke/politieke boodschappen OF ze volledig vrij laten, maar niet gaan dicteren wat de juiste mening is. Ik ben zelf overigens voorstander van de eerste optie. Dat je toevallig een bal in een netje kunt koppen en daardoor toevallig veel mensen hebt die je volgen, betekent niet dat je de aangewezen persoon bent om op medisch vlak mensen te adviseren.

19 april 2021 om 10:43

Wat vond je absurd aan de eerdere uitlatingen van Weghorst als ik vragen mag?

19 april 2021 om 10:55

,,stel je voor dat er een vaccin is dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen, tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”

Sorry, maar vooral dat laatste is echt stompzinnig. Want bij iedere patiënt die eraan is overleden of op de IC kwam, begonnen de symptomen mild en hadden ze in de dag voorafgaand positief getest kunnen worden. Het testen is om de verspreiding te voorkomen in de periode dat je wel besmettelijk bent, maar nog niet weet dat je het hebt.

Ik kan me nog voorstellen dat hij er als topsporter niet bang voor is en hij moet zelf zijn keuze maken over een vaccine, maar deze redenatie van hem is gewoon objectief incorrect.

19 april 2021 om 10:44

Ook Weghorst staat vrij in zijn keuze vind ik althans dat hij zich mag uitlaten over politieke bemoeienissen. Als hij een vraag krijgt via Instagram over corona en hij antwoord daarop dan vind ik het logisch dat je antwoord geeft.

19 april 2021 om 10:53

Welke absurde uitlatingen heeft hij precies gedaan dan? Heb ik waarschijnlijk gemist. Deze hele pandemie gaat iedereen persoonlijk aan, dus ik denk niet dat je kunt verwachten dat alleen medici daarover wat mogen zeggen. Je kunt namelijk ook beargumenteren dat het vreemd is dat er alleen medici in het OMT zitten, maar die nemen wel beslissingen die voor de economie en geestelijke gezondheid grote gevolgen hebben. Met andere woorden, zou het niet fair zijn als daar ook iemand vanuit horeca, retail en financiã«le wereld bij aanschuift.

19 april 2021 om 11:11

Zie mijn reactie hierboven. Ik ben voor de nuance, dus ook zoals jij zegt binnen een Omt. En daarom heeft iedereen recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen feiten. Want dat laatste is wel oprecht gevaarlijk.

Die post in december zei al genoeg. Hij heeft het geplaats, met een link naar een omstreden arts en complotdenker. Dan kun je het wel snel verwijderen wanneer je kritiek krijgt. En als je dan in een tv interview daar ook niet heel veel afstand van neemt, dan is het wel overduidelijk hoe hij over de hele situatie denkt. Dat is prima, want iedereen mag zijn eigen mening hebben en vormen, maar ga dan niet elke keer lopen draaien op het moment dat je kritiek krijgt. Had die post dan laten staan en was bij het interview gewoon uitgekomen voor je mening. Dit gedraai vind ik het slapste wat je kunt doen. Je verschuilen achter het feit dat Duits niet je moedertaal is vind ik wel heel slap. Duits is voor Nederlanders relatief makkelijk aan te leren, zeker als je al bijna 3 jaar in Duitsland voetbalt. Als het over de Spaanse of Chinese taal was gegaan had je dit argument kunnen gebruiken.

19 april 2021 om 10:59

Ik denk dat het meer zo is dat hij er achter komt dat er toch wel veel mensen beïnvloed worden door wat voetballers delen op Social Media. Wellicht is het meer voortschrijdend inzicht van zijn kant, hij geeft namelijk aan dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen. Dus hij houdt zijn mening nu liever voor zichzelf zodat iedereen zelf een beslissing kan nemen op basis van eigen onderzoek. En het kan ook nog dat Wolfsburg daar een vinger in de pap heeft gehad, want die betalen tenslotte wel zijn salaris.

19 april 2021 om 11:15

Dat had hij al kunnen weten voor het het betreffende bericht plaatste. Het is niet de eerste keer in de wereld dat er ophef ontstaat door iets dat door een voetballer geplaatst is op social media. En in het interview heeft hij inderdaad zijn mening voor zich gehouden en en geen woord teruggenomen. Nu daar weer kritiek op komt verschuilt meneer zich achter het feit dat Duits niet zijn moedertaal is. Dat vind ik echt heel slap.

19 april 2021 om 11:17

Had hij kunnen weten, maar jij en ik weten ook dat bij voetballers het kwartje soms wat later valt en dat ze over het algemeen ook niet de meeste slimme personen zijn. Dat van Duits vind ik inderdaad wel slap, want ik zag pas een paar interviews met hem en vond juist dat het allemaal behoorlijk vloeiend klonk.

Ik vind het altijd speciaal dat men duizenden en miljoenen wetenschappers negeert maar dan 1 of 2 super kritische wetenschappers vindt die met een eigen theorie komen dat natuurlijk in het kraamtje past en dus geloofd wordt. Die super kritische wetenschappers worden daarna altijd onderuit gehaald met echte wetenschap en feiten maar dan is het natuurlijk doofpotoperatie, Bill Gates etc...Dat is niet kritisch denken, dat is proberen om iets te zoeken wat jij eigen versie en gevoel versterkt. En als je daarna honderden likes krijgt van mensen die net zoals jij overtuigd zijn van hun gelijk wordt dat nog verder versterkt.

19 april 2021 om 11:08

Zo werkt YouTube toch ook? Blijven maar voeden met filmpjes als je 1 keer een kritisch filmpje kijkt. Dan versterkt dat het gevoel dat de kritische kijker gelijk heeft. Ze zitten in een fabeltjesfuik zoals lubach het mooi zei. Maar het wordt maar onder het woordje “kritisch” geschoven. Zijn gewoon ontkenners, niks meer niks minder

19 april 2021 om 11:39

Klopt helemaal, niet alleen op YouTube maar ook het algoritme van Facebook en andere sociale media stellen je mensen, videos en artikels voor van wat jij zelf zoekt. Hierdoor onstaan de geïsoleerde groepen die echt overtuigd zijn van hun gelijk. Qanon groepen zijn het perfect voorbeeld maar nu ook de anti-vaxxers.

19 april 2021 om 12:31

Deels waar, maar het probleem is dat het er wel wat meer dan 1 of 2 zijn. Verder moet je niet vergeten dat veel wetenschappers, artsen en journalisten ook deels monddood worden gemaakt. Iedereen heeft nu toch een beetje angst om tegen de gevestigde macht in te gaan. Het kan tevens je baan kosten. Daarmee wil ik niet corona niet bagatelliseren, maar laten we nou niet doen alsof het een ''killervirus'' is waarbij het hele land letterlijk op slot moet. Vind dat toch wel iets te ver gaan zulke maatregelen.

19 april 2021 om 14:47

Heb je het nu over 'wetenschappers' en 'arsten' die corona ontkennen of wat bedoel je? Niemand wordt monddood gemaakt, dat is zo'n onzin. Van waar komen al die fake videos, artikels denk je? Juist omdat er vrijheid van mening is maken ze misbruik van en verspreiden ze massaal desinformatie. Een huisarts hier in België heeft een jaar lang valse medische attesten verlengd zodat mensen geen maskers moesten dragen, zelf droeg hij het ook niet. Verder was hij overtuigd dat er geen pandemie is. Pas na een jaar hebben ze hem geschorst. De mensen achter viruswaanzin zetten artsen op hun lijst waarvan artsen zelf niet op de hoogte zijn. Een dierenarts ging even uitleggen dat DNA werd beïnvloedt. Ik heb heel veel onzin gezien en dat werd telkens makkelijk onderuit gehaald maar daar maken mensen dan monddood van.Verder is het wel degelijk een killer virus als je niets doet. Je kan discussiëren over hoe de regering het best moet aanpakken dat is iets anders. Maar als je niets doet dan belanden teveel mensen in het ziekenhuis, alle andere zorg moet dan wijken. Wij hebben genoeg voorbeelden gezien in Italië, VK en Brazilië bijvoorbeeld. Je kan veel mensen redden als er de zorg goed is,als het overspoeld wordt dan krijg je dramatische toestanden.

Als je zegt dat mensen zelf onderzoek moeten doen dan ben je wel een ontkenner. Hoezo zelf onderzoek doen? Waar dan? Bij wappie sites die mensen makkelijk beïnvloeden? Ik zie dagelijks mensen die allemaal dingen roepen maar niet door hebben dat dat van nepnieuws sites komt. Mensen kunnen niet zelf onderzoek doen want we hebben experts die onderzoek doen. Die weten er iets meer van dan de gemiddelde Thierry Baudet of wout weghorst.

19 april 2021 om 11:17

@soccefan_1

"waar dan?"

facebook, reddit en twitter staan boordevol informatie

"ik zie dagelijks mensen die allemaal dingen roepen"

Meest lachwekkende is dat zij dan claimen dat wij schapen zijn, omdat wij niet klakkeloos die sites aannemen.
En intussen als je hen hoort praten het is allemaal copy-past.

net zombies die allemaal exact zelfde riedel opdreunen. Het is zo voorspelbaar wat zij allemaal te zgegen hebben.

19 april 2021 om 12:09

Bijna net zo voorspelbaar dus als de MSM die al ruim 1 jaar bezig zijn met angstzaaierij. Niks verkoopt zo goed als angst op deze wereld. Nou wil ik zekers niet zeggen dat de ''wappies'' gelijk hebben, maar ga nou niet iedereen over een kam scheren. Kritisch zijn en niet alles klakkeloos overnemen van de MSM media is ook een dosis nuchter verstand. Je kunt niet ontkennen dat het een trend is in de media wereld om vaak dingen vanaf 1 kant te bekijken en belichten. Het eindeloze gebash op Trump is daar wel het grootste voorbeeld in denk ik.

19 april 2021 om 12:25

Er is 1 ding wat beter verkoopt dan angst, en dat is hoop..
En daar maken een aantal aandachtsgeile "experts" dankbaar gebruik van en vertellen de hoop die men wil horen.

19 april 2021 om 12:33

Hoezo is het angstzaaierij? Ze vertellen toch gewoon de droge feiten als ze aangeven hoeveel doden er zijn gevallen? Of hoe besmettelijk het virus is? Of wat voor waslijst aan langdurige ernstige klachten je kan overhouden aan Corona?
Wat moeten ze dan doen? Doen alsof er niks aan de hand is?
Wat is dan precies die 'angstzaaierij'?

En dat gezeik over MSM slaat ook nergens op. Iedereen zit bijvoorbeeld te roepen dat de NOS staatspropaganda is, terwijl ik je ook een hele lijst NOS-artikelen kan geven met kritiek over het overheidsbeleid. Datzelfde geldt voor allerlei andere Msm.
Maarja, daarvoor moet je dus wel enigszins objectief en eerlijk naar dat soort media kunnen kijken, maar dat kunnen ze dus blijkbaar niet.
Overigens is dat ook precies wat Mrkrillin zegt: het wordt maar klakkeloos door al die mensen constant herhaalt dat "die stomme MSM allemaal propaganda is", maar juist dat is dat schapengedrag waarvan ze anderen beschuldigen. Ook hun argumenten en hun woordgebruik is allemaal hetzelfde, het is gewoon allemaal kopieerwerk.

19 april 2021 om 12:42

Angstzaaierij is in mijn optiek mensen extra banger maken dan noodzakelijker is. Mensen een bepaald gevoel geven waardoor ze sneller geneigd zijn om het huidige beleid te accepteren. Ik zeg ook nergens dat er nooit kritiek geleverd wordt door de NOS op de overheid. Die mensen kijken weer door een gekleurde bril en vinden de tv wereld waarschijnlijk het grootste virus. Echter kan je niet ontkennen en dat is al voor de corona zo dat de media je vaak een bepaalde richting in wilt duwen. Bepaalde onderwerpen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds te gevoelig in dit land. Tevens vind ik dat je als presentator ook totaal objectief moet zijn. Eva Jinek is daar het toppunt van. Prima als je Baudet uitnodigt en hem totaal niet mag, maar laat hem dan op zijn minst uitpraten en behandel hem hetzelfde als een Rutte of Klaver. Dat gevoel heb ik namelijk niet altijd in de mediawereld. Er wordt soms met 2 maten gemeten.

19 april 2021 om 12:50

Derkaiser123, en dat lijkt mij volledig logisch gezien men zich nog veel te weinig aan de paar simpele regels houdt. Versoepeling was al lang mogelijk geweest wanneer mensen de regels niet aan hun laars zouden lappen.

19 april 2021 om 13:00

@jansen Joenite

"en dat is hoop."

En natuurlijk krijg je hoop als je de overprices dure vitamince C pillen van hen koopt. of dure behandeling bij die kwakzalvers.

Dat is beter voor je natuurlijk

Kijk eens voor de gein op de websites van die betreffende personen. Je schrikt van de prijzen die zij hanteren voor hun behandelingen of pillen.
Oplichters en natuurlijk 'begrijpelijk' dat zij misbruik maken van de angst om er zelf beter van te worden.

19 april 2021 om 13:00

Nagenoeg iedereen die ik ken houdt zich keurig aan de regels. Maar soms is dat lastig ja. Op zaterdagavond voor 22:00 eenzaam thuis zitten, maar 2 mensen per dag op bezoek hebben of net niet die 1,5 meter waarborgen. Het grappigste is dat in feite iedereen wel eens de regels overtreedt. Het feit dat ze in Den Haag al regelmatig niet het goede voorbeeld hebben gegeven (grapperhaus bijvoorbeeld) zorgt alleen voor meer verontwaardiging en boosheid bij de mens.

19 april 2021 om 13:21

Mrkrillin, je schaart toch hopelijk niet iedereen die iets zegt onder dit soort mensen. Jij kiest uit het meest vergaande spectrum en gaat daar je oordeel over vormen. Denk dat de meeste wappies nog nooit iets over vitamine c hebben gehoord of over dure behandelingen. Is volgens mij ook totaal niet nodig volgens de wappies, omdat hun punt juist is dat het allemaal overtrokken zou zijn toch?

19 april 2021 om 18:27

Het is me nog steeds helemaal niet duidelijk wat je nou eigenlijk bedoelt met die angstzaaierij. Hoe worden mensen dan expres banger gemaakt dan ze zouden moeten zijn? Waar en hoe krijgen ze angst aangepraat? En als je met voorbeelden komt, want klopt er dan precies niet van wat er gezegd wordt? En het is ook zo'n ontzettend flauwe beschuldiging, want je kan dan eigenlijk bijna alles angstzaaierij noemen. Een artikel over het aantal verkeersdoden in Nederland, een artikel over problemen met hygiene in restaurants, een artikel over de processierups, enzovoorts, enzovoorts. Is dat dan ook angstzaaierij? Of geldt dat alleen maar als het om Corona gaat? Sterker nog, de mening van de gemiddelde 'wappie' staat boordevol met angstzaaierij, over vaccins en levensgevaarlijke mondkapjes en kwaadaardige regeringen en Bill Gates die robots van ons wil maken en 5G en ga maar door. Best ironisch...

19 april 2021 om 12:10

Ja je hebt altijd de volgzame mensen. Maar wat je zegt klopt toch niet.

Best dat je voor de maatregelen bent. Maar er zijn collectieve verbanden van 55.000 medische specialisten wereldwijd die zeggen dat de maatregelen juist de zaak verergeren.

Mensen wegzetten omdat ze zelf hun hersens gebruiken. Vraagje, ben jij een expert op het gebied van voetbal, anders is het zeer opmerkelijk dat jij je durft uit te laten op dergelijke forums.

Iedereen moet z’n eigen beslissing nemen maar vervolgens neemt hij wel z’n hele gezin mee in zijn beslissing. Hij bepaald dus

19 april 2021 om 11:44

Hij denkt ook niet verder dan hij zelf en zijn gezien. Hun beslissing kan namelijk effect hebben op andere mensen. Leuk dat de kans op ernstige afloop bij hem heel klein is maar als hij bestemt is en doorgeeft aan iemand bij wie dat niet het geval, wat dan?

Ik werk in de revalidatie en ook in de corona revalidatie.
Iedereen mag van mij zijn mening hebben.
Enkel als mensen met meningen gaan starten met feiten te noemen wat slecht onderbouwd is dan wil ik weleens reageren.

Maar als we nu heel goed kijken, luisteren en analyseren wat Wout doet.
Waar hebben wij het dan over?!?
Die jongen geeft zijn mening, een mening daar waar zijn kennis betrekking covid vergaard.

Hij vertelt niemand dat covid niet bestaat, dat het onzin is enz.
Hij stelt gewoon sceptische vragen.
Als Covid onderzoeker/werker moet je kennis paraat zijn om dat wat Wout roept te kunnen bekrachtigen met feiten!

Zulke jongens wil je toch juist in je voetbalteam?!
Niet dat lukraak doen wat een trainer zegt, maar ook weerwoord hebben, argumenten noemen en overtuigd willen worden van wat een trainer roept.
Dit zet je als trainer aan het nadenken en in dit geval als voorstander van covid ook

19 april 2021 om 18:16

Als hij inderdaad alleen maar sceptische vragen zou stellen, prima, dan zou er wat mij betreft niks aan de hand zijn. Maar hij doet meer dan dat. Hij verspreidt klinkklare onzin, en hij laat ook duidelijk blijken dat hij het daar mee eens is. Dat is heel wat anders dan alleen maar een kritische blik hebben en je dingen afvragen.

19 april 2021 om 19:46

Laat ik het zo stellen, ik volg niet alles wat op internet gebeurd.
Ik heb op facebook direct al die shownieuws en boulevard eraf gegooid toen ze weer eens die Andre Hazes erop gooide.

Ik zal vast wat gemist hebben.

Ik heb enkel wat statements van hem gelezen dat prima als interpretatie en mening kan vormen.
Ik zag in hem niet direct een wappie die schreeuwt van mondkapjes zijn onzin, corona is verzonnen en dat soort leuzen.

Dat niet iedereen weet wat ik dagelijks meemaak op mijn werk is ook niet raar.
Dat iemand een mening vormt dat niet klopt met de werkelijkheid dat is prima.
Datzelfde geldt dat ik een mening over politiek, voetbal, en noem maar op heb. Maar ik kan het nooit 100% kloppend hebben.

Maar goed laten we allemaal aub vooral proberen te genieten en accepteren wie we zijn, wat we doen en welke verschillen er zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller3220
T. SagederUnknown
K. CasteelsKeeper310
R. BakuMiddenvelder306
X. SchlagerMiddenvelder302
M. LacroixVerdediger281
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

17 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren