Kostas Lamprou neemt controversiële uitspraak over Ajax alsnog terug

Maandag, 12 april 2021 om 17:05Dominic Mostert

Kostas Lamprou neemt een uitspraak terug die hij in 2012 deed over Ajax. De doelman speelde destijds bij Feyenoord en noemde rivaal Ajax 'kil', naar aanleiding van zijn ervaringen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. In 2017 keerde Lamprou terug bij Ajax. Hij bleef er tot 2019 en merkte niets meer van die kilheid. Zondag stond hij in dienst van RKC Waalwijk onder de lat tegen de koploper van de Eredivisie (0-1 nederlaag).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Toch ook echt bizar dat het leven van een dertienjarige jongen (en dat van zijn ouders en andere familie) volledig op z'n kop wordt gezet, door hem naar een wildvreemd land te halen, om hem vervolgens na een jaar weer te dumpen. Dat is vrij kil moet ik zeggen, althans gevoelloos.

12 april 2021 om 17:24

Straalt inderdaad niet veel liefde uit. Maar ja, weet niet hoe het toen der tijd of nu het er naar toe gaat in de jeugdopleiding van Ajax. Het lijkt mij wel de club van Nederland waar het meeste gedrild wordt, maar daardoor ook de meeste succes worden behaald. Doorloop jij de jeugdopleiding van Ajax, dan staat dat goed op je CV. En uiteindelijk is het geen liefdadigheidsinstelling. Los van het feit dat ik het ook geen stijl vind, maar zou dan persoonlijk ook zover mogelijk van dat wereldje vandaan blijven. Maar ik kan de beweegreden wel snappen.

12 april 2021 om 18:05

Mee eens. Van bovenaf had iemand op de rem moeten trappen bij het aantrekken óf vrijgeven van Lamprou destijds. Je gaat niet een kind uit een ander land halen als je twijfelt of hij wel het eerste gaat halen. En als je wel een buitenlands kind aantrekt, ook maar even op de blaren zitten als het er niet voor hem in zit om het eerste te bereiken. Gewoon 2-3 jaar in de jeugd houden, kan je altijd open kaart spelen dat hij een andere club moet zoeken en hem die tijd geven. Maar zo weg sturen, nee. Deze jongen heeft het profvoetbal nog gehaald en kan leuke centen binnen harken. Maar voor hetzelfde geldt was het bij amateurvoetbal gebleven, durf te wedden dat die jongen dan liever gewoon in Griekenland was gebleven.

12 april 2021 om 18:30

Je moet daar volgens mij geen ethisch vraagstuk van maken, lang niet alle situaties zijn gelijk. Tegelijk ontneem je misschien veel ouders en hun kinderen een hoop kansen, die volledig in lijn van de EU zijn. Namelijk open grenzen en kansen.

12 april 2021 om 18:59

Volgens mij klopt dit verhaal niet en was hij door zijn vader bij Ajax aangeboden in Nederland. Volgens mij is daar ook een hele oude documentaire van. Ajac is geen kille club. Vroeger in de Meer niet en ook in de Arena niet

12 april 2021 om 20:02

Heeft Ajax hem toen helemaal gehaald of is hij met zijn ouders meegegaan en toen opgevallen bij een jeugdclub zoals AFC? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Ajax een hele familie uit Griekenland voor een keeper van 13.

Ajax was vroeger heel kil, maar volgens mij sinds het aantreden van Van der Sar en Overmars lijkt Ajax best een warme club geworden. De hele selectie kan goed met elkaar opschieten, en er is geen sprake van misgunnerij. Zoals Nijland het zelf ervaarde bij onderhandelingen met Van Geel, toen was Ajax arrogant en kil. Maar nu met Overmars en Van der Sar is het best een prima club geworden. Beiden zijn ook echt geen kerels die alles heel zakelijk willen aanpakken binnen de club en alle touwtjes in handen willen hebben. Voornamelijk Van der Sar niet. Was zo'n Ajax docu uitgekomen waar hij in voor kwam en zijn vrouw en kinderen. Lieten ze een beetje zie hoe hij te werk gaat tijdens covid en de dingen wat hij doet in zijn vrije tijd. Gewoon prima en makkelijk in de omgang.

12 april 2021 om 17:58

Ja, nee dus. Een club is niet kil, mensen met bevoegdheden kunnen kil zijn. Precies ook de conclusie die Lamprou nu aan het maken is. Desalniettemin is Ajax 100% beter aan toe, in alle aspecten, in vergelijking met pak-em-beet 10 jaar terug. Het menselijk aspect dat oa Overmars en vd Sar bij Ajax hebben gebracht was weer keihard nodig. Maar succes na succes aan elkaar rijgen bevoordeelt het algemene moraal uiteraard ook.

12 april 2021 om 18:11

Mua, als je verhalen van vroeger hoorde zoals Van der Gijp met Gullit over hoe de Ajax jongens zoals Van Basten per se forceerde om alleen Ajax spelers erin te gooien bij het Nederlands elftal, hoe veel gedoe er was omtrent Van der Vaart, Zlaten, en Mido, hoe Suarez en Bruno Silva werden benaderd door Ajax, Bergkamp over dat er alleen spelers met niveau over voetbal mogen praten (zoals Bosz had aangekondigd tijdens VI, tevens nog in de tijd van Van der Sar en Overmars, maar Bergkamp is nu inmiddels weg), etc. Dan kun je opzich wel een conclusie trekken dat het een hele zakelijke en arrogante club was. Maar nu stoor ik me daar niet echt veel aan tov eerst.

12 april 2021 om 19:14

Gullit en vd Gijp hebben geen dag bij Ajax gewerkt en waren al klaar met voetballen toen je nog geboren moest worden. Je gooit verder wat namen erin om welk punt te maken? Hoe Suarez werd benaderd? Dezelfde Suarez die met veel warmte over de club praat? Weet je zeker dat je niet vooral over je eigen gevoelens gaat?

12 april 2021 om 20:08

@tubes - Nee klopt, ik was er inderdaad niet geboren destijds, maar ik mag toch wel geloven als Van der Gijp alle Ajax spelers die bij het Nederlands elftal speelden arrogant vinden en Gullit dat bevestigde, dat het toch wel betrouwbare bronnen zijn of niet dan? En ik zeg toch niet over Suarez zelf? Over hoe Suarez werd benaderd door Van Geel en vervolgens pas in contact trad met Nijland. Dat had Nijland niet als prettige ervaren. Begrijpend lezen is niet je sterkste punt merk ik. "eigen gevoelens" lol. Wat zie je mij wel niet voor aan. Ik constateer alleen uitspraken van anderen. Interesseert mij nou wat er binnen Ajax of Groningen gebeurd, heb er geen belangen in ofzo.

12 april 2021 om 17:58

Was een mooie docu over Sar. Die lange slungel die binnen korte tijd van wedstrijden bij de lokale voetbalclub naar wedstrijden op het hoogste niveau ging. En uiteraard ontdekt door de grote Louis. Denkt inderdaad dat het door het duo Peppie en Kokkie. Edwin is de extraverte van het duo, waar Overmars zich liever buiten de schijnwerpers houdt als het kan. Samen met de andere directieleden doen ze het uitstekend. En ze houden het zakelijk en maken keuzes waarvan zij vinden wat het beste is voor de club, ook al kan dat de relatie met goede vrienden schaden zoals met Bergkamp en Jonk. Lijkt me heel erg moeilijk.

12 april 2021 om 18:18

Haha, naja, eigenlijk ontdekt door Louis en die vriend van hem, Broring, destijds coach van Edwin. Het valt opzich wel mee hoe extravert Edwin is. Staat ook niet heel graag in de schijnwerpers volgens mij. Maar hij moet in de voorgrond treden door zijn functie. Ik denk mensen zoals een Arnesen, Nijland, Gerbrands, Eenhoorn, etc. zijn wel wat extraverter. Volgens mij doet Edwin graag zijn werk en is het wel een jongen die openstaat om te leren (zoals van Kinsbergen, Elberse (professor van Harvard), etc.). Enorm goeie eigenschap vind ikzelf, want je bent nooit oud genoeg om te leren natuurlijk.

12 april 2021 om 19:54

Maar Louis zal uiteraard met het argument komen dat Broring Edwin zodanig heeft getraind door alle tips die hij van Louis kreeg tijdens de leuke kaartavonden met de vriendengroep. Edwin is niet zozeer extravert inderdaad, maar lijkt zich makkelijker open te stellen dan Overmars. Die is altijd wat terughoudender. Bijvoorbeeld bij de overwinning op Real met die buikschuiver van Marc. Edwin die samen met het uitvak Overmars aanspoort om wat geks te laten doen waarna hij overstag gaat. Het vult elkaar wel mooi aan. En de leergierigheid van Edwin is zeker een pluspunt. Toen hij begon waren de meningen nog erg verdeeld weet ik nog. Maar hij is echt gegroeid in zijn functie en dat komt vooral omdat hij zich heeft willen ontwikkelen.

12 april 2021 om 20:12

Ja inderdaad, maar Edwin krijgt alleen veel kritiek omdat Derksen hem hele tijd naar beneden haalt. Die kritiek is best onterecht op zijn functioneren, en dan gaan mensen weer Derksen napraten wat weer lijdt dat er kritiek is op Van der Sar zonder echt een valide reden. Ik vind het knap om in zo'n korte tijdspan gelijk een club zoals Ajax te runnen, en tuurlijk wordt hij ondersteund door een RVC en werkcoaches, maar die ondersteuning krijgen meeste Ceo's/managing directors/algemene directeuren wel.

Kijk eens aan. Is Ajax toch een warme club met personeel dat dag en nacht klaar staat voor de spelers. Goed dat dit opgehelderd is.

Het moment, de mensen met wie je aanraking komt en de omstandigheden kunnen nogal bepalend zijn voor je ervaring. Lang niet iedereen ervaart zijn Ajax tijd (in het 1ste of de jeugd) als prettig. Topsport is op zichzelf is al hard, laat staan wanneer de omstandigheden en personen die je tegen komt dit effect versterken. Hele discussies over warme of kille clubs zijn daarom redelijk onzinnig. Het is heel afhankelijk van de persoon en de ervaring.

Wees blij en trots dat DE GROOTSTE EN DE BESTE club AJAX in jou geïnteresseerd is. Presteren moet je..!!!! Je bent daar niet op vakantie

12 april 2021 om 19:55

Aldus 041 over een kind van 13 jaar...

Het effect van een 13 jarige halen uit een ander land om hem na 1 jaar af te danken zegt eigenlijk alles. Dat is op die leeftijd geen gezonde situatie. Daarom is het goed als hier aandacht aan besteed blijft worden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

23 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren