Bewierookte Madueke in Engeland vergeleken met Foden en Sancho

Woensdag, 24 maart 2021 om 09:57Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:08

Jong Engeland-trainer Aidy Boothroyd is zeer te spreken over de ontwikkeling die Noni Madueke op dit moment doormaakt. De aanvaller van PSV is bezig aan een sterk seizoen in Eindhoven en dat is in zijn geboorteland niet onopgemerkt gebleven. Boothroyd besloot Madueke voor het eerst op te nemen in de definitieve selectie van Jong Engeland in aanloop naar het EK, waar hij met zijn negentien jaar de jongste speler binnen de selectie is. Boothroyd schroomt zelfs niet om de vergelijking te trekken met Phil Foden.

Madueke had de Engelse topclubs in 2018 voor het uitkiezen, maar gaf de voorkeur aan PSV, waar hij kon rekenen op de persoonlijke begeleiding van Ruud van Nistelrooij als spitsentrainer. Tweeënhalf jaar na zijn overstap kreeg Madueke voor het eerst een belletje van de bondscoach van Jong Engeland. Boothroyd besloot de behendige dribbelaar enkele dagen voor de bekendmaking van de Engelse selectie te bellen met het nieuws dat hij bij de selectie zou zitten. "Hij heeft een aanstekelijk karakter dat zelfs via de telefoon naar voren komt", wordt Boothroyd geciteerd door de Daily Mail.

"Hij is een zeer getalenteerde speler en hij was blij met het feit dat hij was opgeroepen. Een beetje zoals Phil Foden. Niemand had echt van hem gehoord, totdat hij in actie kwam op het EK. Laten we hopen dat Noni positieve aandacht kan creëren voor de manier waarop hij speelt." De vergelijking met Foden is opmerkelijk, gezien de stormachtige ontwikkeling van de middenvelder van Manchester City. Foden geldt doorgaans als vaste waarde binnen de ploeg van Josep Guardiola en is door bondscoach Gareth Southgate bij de nationale ploeg van Engeland gehaald voor de WK-kwalificatieduels met San Marino, Albanië en Polen.

Voor Madueke, die in het verleden verschillende jeugdteams van Engeland doorliep, wacht komende week het EK, als de beloftenploeg van Engeland de groepsduels met Jong Kroatië, Jong Portugal en Jong Zwitserland afwerkt. Wedstrijden die tussen 25 en 31 maart worden gespeeld in de Sloveense steden Ljubljana en Koper. "Dat Madueke door Boothroyd in één adem wordt genoemd met Foden, suggereert dat hij een grote rol kan spelen", schrijft de tabloid. "Het verhaal van Madueke heeft veel vergelijkingen met de carrière van Jadon Sancho."

Het is echter zeker geen uitgemaakte zaak dat Madueke een sleutelrol gaat spelen tijdens het komende EK. Boothroyd stuurde tevens uitnodigingen naar onder meer Mason Greenwood (Manchester United), Curtis Jones (Liverpool), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Emile Smith-Rowe (Arsenal). De concurrentie voor Madueke is daarmee behoorlijk fors bij the Three Lions en het is niet aannemelijk dat hij als debutant gelijk een basisplaats zal krijgen. Bovendien heeft de aanvaller van PSV de mogelijkheid om zijn interlands in de toekomst voor Nigeria te spelen.


Poll

Denk jij dat Noni Madueke zijn interlandcarrière voort gaat zetten bij Engeland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik snap die "forse concurrentie" niet helemaal, je moet sowieso met 3 anderen voorin spelen inclusief aanvallende middenvelder en Curtis Jones is meer een cm. Je hebt dus miss 1 daarvan die op de bank moet. Als dat Madueke is krijgt hij sowieso genoeg kansen via invalbeurten. Greenwood spits, Odoi links, Smith rowe op 10, Jones cm, madueke rechts. Prima toch?

24 maart 2021 om 10:23

Ik dacht zelfs te hebben gelezen dat Greenwood af heeft moeten haken en er een vervanger is opgeroepen.

24 maart 2021 om 10:56

Greenwood wordt vervangen door Todd Cantwell. Dus greenwood gaat niet naar het ek onder 21

24 maart 2021 om 11:14

Je hebt volgens mij helemaal gelijk, al speelt Hudson Odoi over het algemeen wel veel aan de rechterkant van het veld als AMR of MR. Hij was volgens mij meer een linksbuiten dan rechts, maar hij speelt inmiddels veel aan de rechterkant.
Desalniettemin zal Madueke zeker wel minuten maken, zij het als invaller.

24 maart 2021 om 15:27

Voor het gemak vergeten je Nketiah en Eze even? Madueke is goed, maar moet heel blij zijn met elke minuut die hij krijgt in deze sterke selectie van Engeland.

24 maart 2021 om 17:17

@Goalski nee zeker niet, niet bewust iig. had me er verder niet in verdiept wat dáárnaast nog de concurrentie was en ging vooral in op de namen die VZ zelf geeft. Overigens zit iemand als Nketiah zit dan miss wel bij Arsenal, Madueke maakt op mij meer indruk tot dusver. Maar hij mag idd sowieso blij zijn met minuten, maar hij verdient ook wel wat credits. Het is een jong ventje die gewoon echt al veel speelt en ook nog eens effectief is + overduidelijk veel talent laat zien te hebben. Vanwege de NLse competitie zal hij nog niet in het lijstje met Sancho en Foden gezet moeten/kunnen worden, maar wel sowieso kort daaronder. Hopelijk blijft hij zich ontwikkelen en gaat hij het waar maken, zoals Sancho natuurlijk al gedaan heeft en Foden dit seizoen ook steeds vaker en vaster mooie dingen laat zien.

Ik denk dat die bondscoach ook de statistieken heeft gezien van Madueke als invaller, dacht te horen dat geen enkele speler in de grote competities meer bijdragen bij doelpunten heeft als invaller dan Madueke. Hij zal gezien de concurrentie en waar die spelen niet in de basis staan, maar als invaller kan hij natuurlijk enorm veel verschil maken. Ook goed dat de Engelse kranten hem opgemerkt hebben, draagt bij aan zijn bekendheid en zal dus leiden tot meer interesse en dus een hogere transfersom.

24 maart 2021 om 12:17

Voor psv te hopen dat hij volgend seizoen een basisplaats afdwingt.
Dan spelen met het middenveld:
Sangaré Gőtze Gakpo Ihattaren
En aanval: Mandueke + Malen

24 maart 2021 om 12:20

1. Je wordt op deze manier totaal overlopen. 2. Malen gaat weg en zie Ihatarran ook niet met heel veel plezier meer spelen volgend jaar.

24 maart 2021 om 17:22

Zolang Gakpo en Madueke nog blijven heb je iig 2 sterke buitenspelers. Zahavi wss dan nog een jaartje afwisselend met Vertessen en evt Romero. Gotze dan op 10. Als Mo en Malen in dit geval vertrekken zou het jammer zijn, maar dan heb je iig gewoon nog een sterke basiself volgend seizoen. Kan JdJ zich dus focusen op verdedigers (naïeve gedachte, maar ach..)

Er is nog weleens kritiek op het beleid van psv, maar wat een voltreffer is deze jongen zeg. Ik vind het echt indrukwekkend wat hij op deze leeftijd laat zien en ik zie hem volgend seizoen wel echt domineren in de eredivisie.

Leuke jonge gast. Zijn attentie voor Thijs Slegers dit seizoen na een goal toont ook zijn gevoelsniveau, die prachtig lijkt te zijn.
Een voltreffer vsn Psv, zeer waarschijnlijk straks ook op financieel gebied. Al weet je nooit hoe het loopt.

Volgens mij het grootste talent bij Psv. Zal voor Schmidt nog een lastige keuze worden tussen hem en Gakpo.

24 maart 2021 om 10:59

Ik denk dat hij de vervanger van Malen wordt in de spits.

24 maart 2021 om 11:43

Malen gaan ze echt niet vervangen dat is momenteel een van de cashcows voor PSV.al vind ik wel dat hij momenteel de voorkeur moet krijgen boven gakpo.die is dramatisch na zijn blessure

24 maart 2021 om 11:56

Maar schmidt ziet liever yorbe vertessen.

24 maart 2021 om 11:58

Ja ik bedoel volgend jaar, Malen vertrekt ws in de zomer en dan gaat hij in de spits spelen naast Zahavi. Dit jaar zou ik gewoon Gakpo laten spelen, die komt net terug van een redelijk zware blessure dus die moeten we even tijd gunnen.

24 maart 2021 om 13:39

Waar komt dat gezeur over Vertessen toch de hele tijd vandaan? Was een van de grootste talenten in PSV opleiding. Heel snel, heel technisch en heel doelgerichte speler. Heeft nu een jaar stilgestaan door een zware blessure, anders had die vorig jaar al bij PSV 1 aangehaakt.

Madueke is echt een goudmijntje voor PSV. Complimenten aan de mensen binnen de club die hem vanuit Tottenham naar Nederland konden halen. Als hij zo blijft presteren, zie ik hem volgend seizoen wel als basisspeler.

24 maart 2021 om 10:54

Ook een mooi voorbeeld voor andere Engelse talenten dat Nederland een prima stap is voor je ontwikkeling ipv bij de topclub blijven en ieder half jaar aan een andere league 1 club verhuurt te worden

24 maart 2021 om 11:12

Ik dacht dat het niet meer mogelijk is, door de Brexit. Waardoor je geen Sancho of Madueke achtige overstappen meer zal zien. Dat zorgt er gelukkig wel voor dat de Nederlandse clubs weer minder aan de buitenlandse clubs zullen verliezen, omdat de toptalenten toch 9 van de 10 keer naar Engeland vertrekken.

24 maart 2021 om 11:45

Oh wow.. Sterk punt! Voor hen te hopen dat dit ervoor zorgt dat talent meer kansen krijgt.

24 maart 2021 om 13:20

Ik mag hopen dat psv ook zelf snapt dat dit goed moet worden neergezet. Dwz; dit jaar verwacht ik nog helemaal geen basis voor Noni, maar hoezo is hij invaller NA Vertessen? Er is volgens mij niets dat Vertessen kan, wat Noni niet kan. Dus dan is het wat mij betreft pikorde, en dan moet je Noni voorrang geven op basis van wat hij al laat zien.

Goed gedaan door Psv. Nu eerst ff een paar jaar uitblinken in de basis bij PSV en dan zal ie naar Engeland verkassen. Engelse clubs leggen graag tientallen miljoenen neer voor landgenoten.

Komt over als een lieve bescheiden jongen. Werkt hard en mokt weinig. Wijst praktisch altijd naar de assistgever als hij scoort. Mooi voor psv, hopen dat dit een cashcow gaat worden!

moet je nagaan hoe goed Vertessen is als Madueke gewoon op de bank zit

24 maart 2021 om 12:51

Ga eens wat met je leven doen Japie.

24 maart 2021 om 13:01

je kan er toch niet omheen dat die Schmidt gewoon hele vreemde keuzes maakt toch? Vertessen is never nooit beter dan een Madueke of Ihattaren

24 maart 2021 om 13:15

Schmidt heeft nooit gezegd dat hij Vertessen beter vindt. Net als dat hij nooit gezegd heeft dat hij alleen maar harde werkers wil. Of spelers die veel kilometers maken. Maar goed, ook dat blijf je onder élk topic benoemen. Echt niet gezond hoor jouw obsessie. Prima dat je ergens een mening over hebt maar waarom in vredesnaam zelfs in topics die daar helemaal niet over gaan je, zelf verzonnen, 'feiten' benoemen. Je bent nog meer aanwezig in PSV topics dan in die over Feyenoord. En elke keer weer hetzelfde riedeltje met zelf geïnterpreteerde meningen en verdraaide woorden. Wordt onderhand beetje zielig.

24 maart 2021 om 13:26

Schmidt hoeft toch ook niet te zeggen dat hij hem beter vind want hij stelt hem op ipv die andere twee dus blijkbaar vind hij hem beter. normaliter staan namelijk de beste spelers van een club in de basis. zo werkt het iig bij alle coaches. hoezo gaat dit topic dan niet over Madueke, een speler van PSV volgens jou?

24 maart 2021 om 13:36

'Hij stelt hem op ipv die andere twee'. Dit bedoel ik dus. Klinkklare onzin. Vertessen is alleen afgelopen weekend eerder ingevallen dan Madueke om tactische redenen. De andere keren had het altijd te maken met blessures van Madueke waar hij net van terug was. En de situatie van Ihattaren kennen we volgens mij. Dit topic gaat inderdaad over Madueke maar jij begint over Vertessen en Schmidt. Hou je niet van de domme joh.

Hij doet het prima maar de hype in deze reactie's vind ik weer een beetje overdreven. Ik heb Ihattaren (mits het hem ooit lukt fit en in vorm te blijven), Gakpo en Malen hoger zitten. Dat gezegd hebbende: Lof voor deze jongen en mooi dat hij weer opgeroepen is voor Jong Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. StonesVerdediger70
K. PhillipsMiddenvelder70
D. RiceMiddenvelder70
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
M. RashfordAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

Engeland
1 fan
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 24 7 1 0
2019/2020 PSV U19 11 6 2 1
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2018/2019 PSV U19 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Noni Madueke glijdt uit tijdens doelpuntviering: ‘Ik voelde niets!’

Noni Madueke trok zijn goede vorm dinsdagavond door in de wedstrijd tussen PSV en FC Midtjylland. De aanvaller opende de score met een fraai afstandsschot in de verre hoek en bleef...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren