Valentijn Driessen vindt voorstel Ajax aan Brian Brobbey ‘veel te laag’

Zaterdag, 13 maart 2021 om 15:54Yanick Vos • Laatste update: 15:55

Het aanbod dat Ajax aan Brian Brobbey heeft gedaan ligt volgens clubwatcher Mike Verweij ver beneden het salaris dat de negentienjarige spits bij RB Leipzig gaat verdienen. In de Kick-Off-podcast van De Telegraaf vertelt de journalist dat directeur voetbalzaken Marc Overmars hem een aanbod heeft gedaan van een miljoen euro per jaar. Dat bedrag had kunnen oplopen naar anderhalf miljoen, terwijl de aanvaller in de Bundesliga jaarlijks drie miljoen gaat verdienen. “Maar het is allemaal naar verluidt, hè”, benadrukt de journalist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ajax meer had moeten bieden aan Brian Brobbey?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

175 reacties (laatste reactie door gasselich)

Totaal niet mee eens. Ik vind het aanbod van Ajax al verschrikkelijk hoog voor een speler die pas net een klein beetje aan het doorbreken is, nog duidelijk enkele zwakke punten heeft en nog geen basisplaats heeft/zich nog niet heeft bewezen over langere periode. Dat Leipzig 3 miljoen bied is juist absurd...

13 maart 2021 om 07:54

Helemaal eens de toekomst. Ik ben altijd fan van Brubske geweest, ook toen hij jong was. Echt een machine. Maar een miljoen salaris betalen voor een jeugdige speler die het eigenlijk nog niet (echt) heeft laten zien vind ik echt op het randje hoor. Dat Red Bull 3 miljoen gaat betalen is volledig van de pot gerukt.

13 maart 2021 om 08:39

Dat is inderdaad precies het verschil tussen een Duitse en Nederlandse club, al heeft Red Bull er wellicht ook het een en ander mee te maken. Het feit dat Leipzig zo'n salaris neertelt voor een mannetje van 19 dat nog geen basisplaats heeft weten te veroveren in de eredivisie zegt toch genoeg? Ik snap Brobbey wel hoor. 3 miljoen is een lekker bedrag, dat zou ik ook moeilijk kunnen weerstaan. Zeker met de aankoop van Haller in het achterhoofd. Ik vraag me vooral af wat de reden is dat Brobbey niet wilde tekenen in het jaar voordat Haller kwam. Want ik geloof niet dat RB Leipzig al een jaar aan Brobbey liep te trekken.

13 maart 2021 om 08:49

"Ik vraag me vooral af wat de reden is dat Brobbey niet wilde tekenen in het jaar voordat Haller kwam". Zou het iets te maken hebben met zijn zaakwaarnemer? Tuurlijk is het een spel van laag inzetten, hoog eindigen. Maar Raiola weet natuurlijk heel erg wat ie voor zijn cliënten kan halen overal. En dat Leipzig 3 miljoen betaalt per jaar zonder transfersom is natuurlijk niks. Als ze een transfersom hadden moeten betalen voor een ander, waren ze veel meer kwijt. En als Brobbey het niet redt, verhuren (levert ook geld op) en (erna) verkopen. Levert ook weer miljoenen op voor een spits die Ajax en RBL op zijn cv heeft staan. Het is voor RBL totaal geen risico.

13 maart 2021 om 09:02

Brobbey & Raiola weten echt wel wat ze doen. Leipzig biedt naast geld ook nog eens een uitstekende basis om zich verder te ontwikkelen. Voor Brobbey echt de beste deal. Ajax vangt dit verlies makkelijk op met eigen toptalent,of een van de vele buitenlandse toptalenten die ze op hun lijst hebben.

13 maart 2021 om 10:42

Ik denk ook wel dat Brobbey en Raiola weten wat ze doen. Ik vraag me alleen af of de basis om te ontwikkelen er niet of in mindere mate was bij Ajax. Ik denk namelijk dat die basis minimaal gelijkwaardig was aan die van Leipzig. Als ik dat correct invul, betekent dat dus dat Ajax dit alleen had kunnen voorkomen door een absurd bedrag aan salaris te betalen voor zo'n jonge speler. Aangezien ik daar geen voorstander van was geweest, lijkt me dit dan toch de beste oplossing voor alle partijen.

13 maart 2021 om 10:52

@formus,

Voordat Haller kwam stond Brobbey ook nog niet hoog in de pikorde. Ajax was van de zomer al bezig met het zoeken naar een spits. Die spits van Psv heeft mijn inziens echt wel op de radar bij Ajax gestaan. Uiteindelijk is het niet gelukt. Vervolgens is Traore afgezakt op de ladder, werd Tadic spits en werd Huntelaar de stand-in. Zelfs de meest geliefde ajacied "labyad" stond hoger in de pikorde. Ajax is pas de laatste maanden echt serieus aan het onderhandelen met Brobbey. En met het uiteindelijke ultieme bod valt Ajax ook niks te verwijten. Echter in de tussentijd is Leipzig gekomen. Het superbod zou daar ook mee te maken kunnen hebben.

Brobbey valt mijn inziens ook niks te verwijten. Bij Leipzig krijgen jonge talenten, net als bij Ajax, volop de kans. Als je dan moet kiezen tussen 3 miljoen en 1 miljoen met kans op 1,5 miljoen, dan is de keus niet moeilijk. Voetballers moeten in +/- 10 jaar hun pensioen bij elkaar voetballen. In die 10 jaar kan heel veel gebeuren, waarbij het grootste risico is dat je noodgedwongen vroegtijdig moet stoppen.

13 maart 2021 om 11:12

@4fRedondo, dat Brobbey in het begin niet speelde heeft een hele simpele reden die ondertussen ook geen geheim meer is als je deze soap ook maar een beetje gevolgd hebt. Hij kwam terug van een blessure! Vorig jaar lange tijd eruit gelegen, in de zomer vooral gerevalideerd. Hij kon lange tijd niet eens 90 minuten vol maken bij jong Ajax. Toen het eenmaal zover was mocht hij meteen zijn debuut maken en hebben we Labyad en Traore nauwelijks nog gezien. Brobbey zijn basisdebuut was in een allesbepalende CL wedstrijd. Nu op 18 jarige leeftijd, met aflopend contract is hij al 2e spits. Het is toch van de zotte dat men dan praat dat er dan te weinig perspectief is? Ajax is al anderhalf jaar bezig met zijn contractverlenging. Vanaf begin werd door kamp Brobbey gezegd dat het goed kwam. Toen was hij amper 17, dan kun je toch nog niet te veel verwachten!?Wanneer Ajax hem 4 miljoen had geboden was het gevoel bij Ajax ineens heel warm en het perspectief geweldig, maar nu is Ajax simpelweg niet de hoogste bieder en dus de koudste.

13 maart 2021 om 11:49

4fRedondo, het is hier door mij en ook door vele anderen echt al heel vaak uitgelegd. En Lunny legt het ook nog eens goed uit. Er was superveel perspectief. En Brobbey was er simpelweg nog niet klaar voor. Dat ie gaat, ok. De manier waarop, in veler Ajax-ogen: te triest. Kijk: De Ligt: Raiola. Weg, prima manier. Kluivert: Raiola. Weg, niet netjes. Waar zou hij dichter bij komen qua manier van weggaan in jouw ogen? Dat is jammer. En als laatste wil ik dat perspectief nog wel eens zien. Net als al die jeugdspelers bij Chelsea altijd. Gewoon veel halen, kijken of wat doorbreekt en de rest mooi doorverkopen. De rijkere clubs kunnen er geen buil aan vallen. Maar dat doet Ajax bv ook bij Deense clubs, dus klaag ik verder daar niet over. Maar het perspectief is misschien helemaal niet zo groot als menigeen nu lijkt te denken. Bij Ajax was het tot op dit moment wel. En als je goed naar Brobbey kijkt, lijkt ie ook ongelukkig nu. Misschien spijt? Of zou ie Ajax echt gewoon een rotclub vinden? Edit: het enige feitelijke perspectief dat ie heeft, is zijn portemonnee. En dat mag hè. Maar dat kan ook gewoon gezegd worden. Geen gedraai. Heb ik ook een hekel aan als een Ajax dat doet over een Zahavi oid.

13 maart 2021 om 12:14

Ajax speelt maar met 1 spits en hij heeft Haller en Tadic voor zich. Dat wordt dus gewoon banken bij Ajax. Als je dan bij Leipzig 3 miljoen kan verdienen vind ik dat helemaal niet zo een rare keuze. Dat verhaal dat als hij had bijgetekend als Haller niet was gekomen lijkt me onzin. Je gaat geen spits van 22,5 miljoen halen als stand in voor een onervaren talent. Ajax wilde gewoon zekerheid hebben in de spits ivm de CL ambities dus zo een spits was waarschijnlink toch wel gekomen ook al had Brobbey bijgetekend

13 maart 2021 om 12:19

Afca3star zo kijk ik er idd ook tegenaan. Een talent wat nog veel moet bewijzen kun je eenvoudigweg niet 3 miljoen betalen. Dan groeit alles scheef. Ik denk dat Brobbey op dezelfde schaal zou zitten als bv Antony. Daar start je en dat kan oplopen als je meer speelt. Die verhoudingen kan Ajax niet te scheef laten groeien. Dat Driessen dat niet snapt zeg! Had Brobbey graag zien blijven en kijken hoe hij zich ontwikkeld. Ben benieuwd hoe dat bij RB gaat worden. Aangezien hij nog niet de inhoud heeft om hele wedstrijden te spelen , zal hij in Duitsland naar mijn mening minder kans op minuten hebben dan bij Ajax. Iedereen heeft het maar over Haller maar als Brobbey z'n toegedicht talent gaat waarmaken , zou hij toch binnen twee jaar Haller uit de basis moeten kunnen spelen?

13 maart 2021 om 12:47

Het feit dat Red Bull dat salaris neerlegt, zegt helemaal niks over het verschil. Het gaat hier om een transfervrije speler wat te boek staat als een groot talent. Al het geld wat je niet in een transfersom hoeft te steken, kun je in het salaris stoppen.

13 maart 2021 om 22:01

@Japie, lees je eigen reactie nog eens door... Ergens klopt er namelijk iets niet.... Hij had bijgetekend als Haller niet was gekomen? Maar Haller kwam toch en is dan ineens reserve? Ik begrijp je even niet...

13 maart 2021 om 07:57

Maar ik geef Brobbey dan ook groot gelijk. Bij Leipzig heeft hij waarschijnlijk hetzelfde perspectief als bij Ajax met Haller. Dan hou ik liever de bank warm voor 3 miljoen dan voor 1 miljoen.

13 maart 2021 om 08:00

Ik vind het perspectief bij Leipzig eerlijk gezegd groter, daar heb je 2 plekken in de spits en nog geen speler die onmisbaar wordt geacht. Bij Ajax is er 1 positie en die is uiteraard voor de record aankoop, daar kunnen ze nooit om heen. Dat hij dan een drievoud gaat verdienen, dat is uiteraard een fijne bijkomstigheid

13 maart 2021 om 08:01

Kijk, precies. En het verhaal dat Haller is gehaald omdat Brobbey niet wilde tekenen vind ik onzin. Brobbey had voor de komst van Haller al weinig perspectief met ten Hag. Die koos liever voor Tadic of Labyad en anders nog Traore.

13 maart 2021 om 08:05

Echt bijzonder dat PSV-supporters zo goed weten dat ruim een jaar onderhandelen zonder resultaat niets te maken heeft met het halen van Haller. Ik plaats het maar onder het kopje "te dom voor woorden". Maar voor de zoveelste keer: toen Haller werd gehaald waren alle spitsen geblesseerd en stond Ajax voor een zware periode. Brobbey kon aan het begin van het seizoen niet eens een hele wedstrijd in Ajax 1 spelen. Maar een PSV-supporter weet het beter...

13 maart 2021 om 08:09

Klopt. Dat Haller is gehaald want Brobbey wilde niet tekenen is de grootste onzin. Dat bekt natuurlijk heerlijk onder supporters maar het perspectief dat Ajax Brobbey bood was niet heel groot. Tadic, Labyad, Huntelaar, Traore in de spits. Daar hoor je niemand over. Het is allemaal de schuld van die domme Brobbey maar vooral niet van Ajax zelf die niet een overtuigend verhaal hebben kunnen overleggen aan de speler.

13 maart 2021 om 08:19

Zucht. Labyad is altijd als reservespeler gehaald. Hij heeft ook jaren op de bank gezeten. Huntelaar wist dat hij 3e op de lijst was. En aan het begin van het seizoen was de conditie van Traoré beter dan die van Brobbey. De laatste was niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Daarom kreeg Traoré de kans.

13 maart 2021 om 08:30

@Walvis,

Laten we het op beide houden. Ajax was al ruim een jaar bezig om het contract te verlengen. Ze zijn er gewoon niet uitgekomen. Uiteindelijk heeft Ajax naar Haller geschakeld toen Brobbey niet rondkwam, aldus Overmars en Ten Hag. Maar goed, wat weten zij nu meer dan Walvis Theo.

13 maart 2021 om 08:32

@ Kyle: onlangs in een topic was je ook allerlei feiten aan het verzinnen. Daar heb ik je toen op aangesproken en nu doe je het weer. Stop eens met leven in een fantasiewereld. Vorige keer verzon je gesprekken tussen spelers en Ten Hag, nu zou je weer precies weten dat Traore in de spits stond vanwege de conditie en dat alle andere heren eigenlijk lager in de pikorde zouden staan bij Ten Hag. Hou je bij de feiten. Ten Hag stelde al die heren op en dat betekent dat Brobbey op een gegeven moment vier spelers voor zich dulde voor de spitspositie.

13 maart 2021 om 08:38

Kyle heeft gewoon een punt, Theo. Ten Hag heeft al die dingen letterlijk gezegd. Laten we niet doen of jij het allemaal zoveel beter weet dan Ten Hag. Als Ten Hag zegt dat hij twijfelt aan de conditie van Brobbey dan zal dat vast wel zo zijn. Dat heeft hij overigens niet eenmaal gezegd, maar echt meermaals. En dat keer op keer herhaald.

13 maart 2021 om 08:40

Het kan zijn dat ik niet altijd reageer. Soms omdat ik de reactie niet zie en soms omdat het zo'n stupide reactie is dat ik het niet de moeite waard vind om erop te reageren... Ik stel voor dat je je iets beter verdiept in de materie. Dan ontdek je zelf dat Brobbey in het begin niet in staat was 90 minuten te spelen. Ik weet dat al je reacties op Ajax negatief zijn, maar denk aan je waardigheid en roep geen onzin. Dat maakt je nog ongeloofwaardiger...

13 maart 2021 om 08:57

Walvis, je realiseert je dat Brobbey 18 was, nog niet droog achter de oren. Die laat je rustig komen. Heel normaal dat anderen eerst beginnen en hij steeds meer speeltijd kreeg. Zo werkt het bij iedereen. Zelfs bij het veel grotere talent Gravenberch. Feiten die we kennen zijn: anderhalf jaar niet bij willen tekenen en zeggen dat het goedkomt, wat het dus niet kwam. En een Raiola cliënt, wiens cliënten dit vaker doen. Dat zijn feiten. Ik denk echt dat Ajax moet bedenken of ze nog spelers van Raiola moeten willen hebben of nog moeten opstellen. Daar gaat het vaak mis. En dat kan geen toeval zijn. En ja, ook al zijn het sterspelers die overstappen of wat dan ook. Dan maar gewoon op de bank zetten. Misschien stoppen dit soort acties dan eindelijk. Edit: en het zal mij verbazen als ie direct speelt bij RBL. En zijn perspectieven daar daadwerkelijk groter zijn. Maar dat weten we pas over een paar maanden.

13 maart 2021 om 09:08

@ Forums: Ah ja, de Raiola kaart was natuurlijk nog niet getrokken vandaag. Die grote boze Raiola die een geweldige deal voor Brobbey (perspectief en financieel) heeft geregeld....

13 maart 2021 om 09:22

Ga je nog even op mij in? Of laat je dat voor het gemak even links liggen?

13 maart 2021 om 10:13

Het klopt gewoon dat Brobbey geeneens een hele wedstrijd in JA kon spelen dat is gewoon meerdere keren langs gekomen dit seizoen vanuit Ajax. Dan kan je spelen in Ajax 1 ook niet rechtvaardigen. Maar Walvis Theo weet het beter.

13 maart 2021 om 10:45

Ach Theo, jij wilde het over feiten hebben. Dat doe ik en dan ga je daar niet op in..... zegt veel. Perspectief bij RBL is geen feit, dat is een evt mogelijkheid. En bij Ajax is/was dat perspectief er wel. En dat niet tekenen en gedraai in de media zijn ook feiten. Maar ja, je lijkt t niet meer te weten, dus ga je maar lekker makkelijk diegenen die Raiola bekritiseren afdoen met de Raiolakaart. Terwijl het een groeit is dat Raiola niet goed voor Ajax is. En daar gaat het mij en velen met mij om. Capiche? En graag een reactie met inhoud en feiten die mij tegenspreken. Die verwacht jij ook zeg je bij Kyle

13 maart 2021 om 10:46

@ walvistheo en fc buurman, jullie kunnen het allemaal wel onzin vinden maar zelf heb je blijkbaar totaal geen idee hoe het zit. Brobbey is pas sinds kort in staat conditioneel mee te kunnen met het eerste elftal. Die hebben ze echt moeten optrainen want die hield nog geen 70 minuten vol bij jong Ajax.. Dus dat gebrek aan perspectief voordat Haller er was hou toch op man. Zelfs nu zou die volop kansen krijgen, Alvarez was ook 15 miljoen en hoe lang zat hij op de bank???

13 maart 2021 om 11:07

Bij Leipzig wordt hij 3e/4e keus en als dat de eerste keus niet bevalt wordt er gewoon een nieuwe spits van 20+ miljoen gekocht.

13 maart 2021 om 11:29

Kyle, niemand weet natuurlijk het het fijne van de zaak, jij ook niet dus praat je toch ook gewoon na wat er in de kranten verschijnt? En dat betekent dat als het vanuit Ajax perspectief geschreven wordt en het er anders uitziet dan geschreven vanuit brobbey perspectief. Maar als ik jou stelling moet volgen “ Maar voor de zoveelste keer: toen Haller werd gehaald waren alle spitsen geblesseerd en stond Ajax voor een zware periode. Brobbey kon aan het begin van het seizoen niet eens een hele wedstrijd in Ajax 1 spelen.”, dan is voor mij nog altijd de vraag of Ajax no welke geen vertrouwen had in brobbey? Want dat hij in het begin van het seizen nog geen hele wedstrijd kon spelen, dat zal inmiddels toch wel anders zijn en ook geen reden om dan een spits te gaan kopen. En als andere spitsen geblesseerd zijn, maar je hebt in principe brobbey waar je in gelooft, dan zoek je een tijdelijke oplossing. Net zoals ze nu tijdelijk Iddrissi huren. Nee, je haalt Haller voor 22 miljoen en een dik salaris voor de komende jaren. Ik ben ook psv fan, en nee ik weet ook niet de ins en outs, dus ik reageer op jouw stelling en de informatie die mij onder ogen komen in de media.

13 maart 2021 om 11:34

Je afkeer tegen Raiola is lachwekkend. Een speler bepaalt toch zelf wat hij wilt? De zaakwaarnemer van Brobbey is mijn buurman en ik ken hem al 20 jaar. Ze hebben een duidelijk plan en proberen altijd het maximale uit de onderhandelingen te halen.

13 maart 2021 om 12:00

Yoda: Brobbey tekende niet bij, dat wist Ajax echt wel in januari (na anderhalf jaar onderhandelen). Die hadden ze misschien nog wel willen verkopen om nog wat geld over te houden.Dus doorschakelen en dus Haller halen. Dat heet ageren, niet reageren. Dat is toch heel logisch, zeker als Hunt weggaat en Traore (en Brobbey) geblesseerd zijn. En waarom zou je dan niet een eerste keus spits kopen, ook al kost ie geld, ipv een tweede keus? Je snapt toch dat dat goede bedrijfsvoering is. Bovendien kon Brobbey nog geen hele wedstrijden aan. En in november had ie nog gezegd dat alles goed zou komen en ineens is het goede gevoel weg?! Kluivert 2.0. Zeg gewoon dat je gaat. Hoeft Ajax er geen moeite in te steken om je contract proberen te verlengen. Maar Haller was pas erna. Dat lijken velen echt niet te willen zien.

13 maart 2021 om 12:08

ryan888, maar dan is dat als club toch je grootste tegenstander? En leg je het als een Ajax altijd af tegen de gesponsorde rijke clubs in de wereld? Misschien moet je dat maar gewoon niet meer willen. En dan heb ik het nog niet eens over de leugens die in de media worden geslingerd door dat kamp en het constante aan het lijntje houden. Ik hou van open kaart. Doe ik ook altijd met mijn eigen onderhandelingen. En dan is het: take it or leave it. En geen spel zoals Raiola dat er altijd van maakt. Oh, en mijn buurman kende zijn vrouw ook al twintig jaar en die bleek er twee affaires op na te houden. Zegt helemaal niets 😉

13 maart 2021 om 12:16

@Dr.Mario dat kan maar als Brobbey twijfelde aan zijn perspectief bij Ajax kan ik dat ook prima begrijpen. Nu Haller niet meedoet in de EL staat Tadic in de spits en niet Brobbey

13 maart 2021 om 12:23

Als je niet persoonlijk bij de onderhandelingen aanwezig was dan kan iedereen je wat wijsmaken. Laat Brobbey maar zijn kant van het verhaal vertellen voor je conclusies ga trekken, misschien is de reden geld maar misschien wel een duidelijke plan of vertrouwen weten wij veel. Het is een potienteel eerste spits van oranje die gevormd is in de opleiding van Ajax. Gun die jongen zijn succes

13 maart 2021 om 12:50

Record aankoop of niet, als Brobbey dag in dag uit laat zien dat hij beter is dan Haller, stond hij gewoon in de basis. Ik sluit niet uit dat dat op korte termijn had kunnen gebeuren, aangezien Brobbey alleen maar beter ging spelen en Haller steeds minder.

13 maart 2021 om 14:56

ryan, maar waarom dan de zegen in november dat "het wel goed zou komen met zijn contract". Waarom dan een club anderhalf jaar aan het lijntje houden? Dat zijn toch bekende (Raiola) spelletjes? Speel gewoon eerlijk, maar dat lijkt echt wel ingewikkeld met Raiola. Goed voor zijn cliënten, slecht voor de iets minder rijke clubs. En daarom slecht voor Ajax. Die kan een talent geen 3 miljoen geven. Never. Maar kom er dan gewoon voor uit. Dat vind ik vreselijk, net als bij Kluivert. En gun ik het ze niet? Tuurlijk wel. Maar ze zijn niet netjes naar hun club en supporters. En dan kunnen ze even de pot op 😉

13 maart 2021 om 15:09

Dat heeft Brobbey inderdaad gezegd daarom lijkt het me dat geld niet het probleem was. Misschien het vertrouwen van Ten Hag en/of Overmars? Nogmaals wij waren beide niet bij de onderhandelingen dus het blijft gissen voor ons. Volgens Fortes heeft hij een keuze gemaakt op basis van gevoel dus ik denk echt dat geld niet de reden is.

13 maart 2021 om 22:52

Weet je ryan, tuurlijk kan je het zo bekijken. Maar de Ajacieden onder ons kennen dat spelletje van Raiola ondertussen. "Het komt wel goed" en "Geen zorgen over contractverlenging" zijn woorden die zijn cliënten vaak bezigen. Dan lijkt me er toch een bepaalde structuur in te zitten dat er gewoon hard gelogen wordt? Of zal Ajax ineens geen vertrouwen meer hebben gehad? Nou, Ajax had geen vertouwen meer idd toen Brobbey niet wilde tekenen. Na anderhalf jaar! In anderhalve maand is niet het gevoel of perspectief voor Brobbey veranderd. Dat is pas veranderd toen en omdat ie niet wilde bijtekenen. Dus toen heeft Ajax gehandeld en Haller gehaald. Echt, in anderhalve maand kan niet ineens alles weg zijn dat je in 10 jaar hebt opgebouwd. Nooit. Maar 3 miljoen kan daar wel voor zorgen. Wees gewoon een vent als Brobbey zijnde en zeg dat gewoon. Net als de laatste weken. Niks zeggen tegen je club en medespelers, maar je vriendje Lang weet er al van. Schijnheilig imo. Alles spreekt tegen de "o zo benadeelde Brobbey' omdat Ajax na zo lang uitstellen van Brobbey het beu was en Haller haalde. Voor hetzelfde geld was Brobbey in de winter al weg gegaan. En zat Ajax met lege handen. Nogmaals, alles spreekt tegen het handelen van Brobbey in de tijdlijn. Gaat natuurlijk gewoon voor het goede gevoel naar Leipzig. Een 3 met 6 nullen. Per jaar. Heerlijk gevoel idd.

13 maart 2021 om 08:03

@De Toekomst, aan het begin van het seizoen kon Brobbey nog geen hele wedstrijd spelen in Ajax 1 en nu vinden mensen dat hij 3 miljoen had moeten krijgen van Ajax? Ik vind het aanbod van Ajax al zeer riant voor hem. Ik wens hem het beste toe maar ben blij dat Overmars niet verder is gegaan. Dat zou voor onvrede hebben gezorgd.

13 maart 2021 om 08:07

Dat zei ik dus ook onder een ander artikel. Het eerste halfjaar had hij nog moeite met 90 minuten en mede daarom speelde Traore veel in het eerste. Nu is Brobbey fitter en krijgt hij steeds meer minuten. Ajax heeft hem echt totaal niet slecht behandeld, maar goed.

13 maart 2021 om 08:12

Het valt me op dat het vooral supporters van andere clubs zijn die vinden dat Ajax nog meer had moeten bieden. Brobbey kan een geweldige spits worden maar is dat nog niet. Ajax zou alleen maar onvrede creëren als ze hem 3 miljoen hadden geboden. Wat zouden ze Timber dan moeten geven die het op zijn positie ook geweldig doet? En Gravenbergh? Bovendien roept Driessen maar wat over het salaris van Haller.

13 maart 2021 om 08:24

Helemaal mee eens. Het is al zo vaak uitgelegd maar die mensen zoeken alleen maar iets om te bashen en dan zijn leugens van Valentijn ineens feiten. Daarna draaien ze als een blad aan een boom als ineens Schmidt op de korrel genomen wordt en is Valentijn ineens wel de leugenaar/stoker.

13 maart 2021 om 08:32

Dat klopt. Als het over Schmidt gaat, is Driessen een grote leugenaar maar nu het over Brobbey en Ajax gaat, heeft hij gelijk. Hoe opmerkelijk...

13 maart 2021 om 08:33

@de toekomst Brobbey kan nog steeds geen 90 minuten vol maken. Volgens mij zelfs geen 45. Ten Hag brengt hem niet voor niets steeds zo laat in. En dat is bij Ajax als spits he. Bij leipzig moet hij als spits echt een stuk meer meters maken. Verwacht dat hij in het begin wat inval beurten krijgt, dat totaal niet aankan, zijn conditie moet gaan vergroten maar dat dit zoveel tijd vergt dat hij tegen die tijd al is vervangen. Beetje zoals bij Mo bij PSV. Ook geen loopwonder en gaat kapot doordat het wel van hem verwacht wordt. Bij Ajax weten we wel hoe we zulke jongens perspectief moeten bieden, ondersteunen en verder helpen. PSV kan dat gewoon niet en het zou dan ook logisch zijn als Mo niet bijtekend en transfervrij of voor een zeer gering transferbedrag vertrekt. PSV heeft gewoon niet golenoeg gedaan......

13 maart 2021 om 08:36

@ninjakai, het zou kunnen dat Brobbey nog geen 90 minuten kan spelen, maar wat hebben PSV en Ihattaren hiermee te maken?

13 maart 2021 om 08:36

Hij kon geen hele wedstrijden spelen maar dat doet die nu toch ook niet? Hij valt pas sinds een paar maanden aan het einde in. Dat kon aan het begin ook niet?

13 maart 2021 om 08:42

Ik begrijp niet helemaal wat je punt is?

13 maart 2021 om 09:05

Traore speelde ook gewoon in de kkd boven brobbey voor hij bij het eerste elftal kwam en geblesseerd raakte. Ik snap al de commotie over brobbey niet. Hij scoort nu als invaller zijn goals. Heeft een belangerijke tegen lile gemaakt en iedereen wil hem houden. Ze wisten toch dat hij niet bij zou tekenen. Hij heeft zeker Talent maar wil het wel zien wanneer hij 90 minuten moet presteren op het veld onder hoge intensiteit en een series wedstrijden speelt. Ben blij dat hij geen 3 miljoen van ajax krijgt. Dat zou de verhouding in de kleedkamer scheef trekken. Je kan wel zeggen haller 5 miljoen en tadic 5 miljoen maar daar zit een CL overwinteringsclausule in heb ik gelezen. Overigens vind ik dat je voor een salaris van 5 miljoen een betere spits had kunnen halen dan Haller. Terug naar brobbey die 3 miljoen krijgt met zijn inval goals...Dan had Melvin Platje nu ook 3 miljoen moeten krijgen. Hahah

13 maart 2021 om 09:11

Waarom die dan aan het begin niet inviel toen Haller nog helemaal niet in beeld was. Huntelaar, Tadic en Traore hadden de voorkeur..

13 maart 2021 om 10:09

Het is jou nu toch wel eindelijk duidelijk dat het om het geld gaat.
Twee ot drie keer meer salaris, tekengeld en een heel blije zaakwaarnemer..

13 maart 2021 om 12:54

Precies dit. Overmars zal zeker flink balen dat hij hem niet binnen heeft kunnen houden, maar zeer verstandig dat hij, als het klopt, max 1mln geboden heeft. Het reisje naar Monaco, de persoonlijke aandacht, hadden misschien nog het verschil kunnen maken maar ergens moet je de grens trekken en vind dat Overmars hier ook wel weer zijn kwaliteiten heeft laten zien. Kan me voorstellen dat het verleidelijk is om met een zak geld te zwaaien als je perse iemand binnen wil houden, en hij heeft netjes ergens de grens getrokken. Al denk ik ook dat een hoger salaris uberhaupt nooit goedkeuring binnen de club had gekregen.

13 maart 2021 om 09:19

Driessen is een rasopportunist en niet in staat om verder te kijken dan zijn neus lang is. Als Ajax een jeugdspeler als Brobbey nog meer zou geven dan al geboden is, zou dat een precedentwerking tot gevolg hebben en zullen ook andere jeugdspelers hogere salariseisen gaan stellen bij de contractonderhandelingen. Terwijl het salarisbudget zonder dat al uit zijn voegen barst en amper is op te brengen. Volgens eigen zeggen (van der Sar) moet Ajax nu al CL halen en uitgaande transfers doen om überhaupt uit de rode cijfers te blijven. Het laatste wat je in zo'n geval moet doen, de kosten nog hoger op te laten lopen met alle risico's van dien. Brobbey is bij lange na niet goed genoeg om dergelijke risico's te rechtvaardigen. Ik vind de reacties op zijn vertrek bovendien zwaar overtrokken, ik heb persoonlijk sowieso al veel meer vertrouwen in Sontje Hansen.

13 maart 2021 om 10:59

@De Toekomst

Waarom doe je zo moeilijk over iemand zijn loon? Jij moet het toch niet betalen?

Genoeg jongens in Engeland die al 1-2 miljoen euro netto per jaar verdienen op jonge leeftijd. Maar oh wee als Brobbey dit ook zou krijgen, dat is hij niet waard zogezegd, zoveel mag hij als jonge speler niet verdienen.

Als je met zo'n mindset zit ben je ook fout bezig.

13 maart 2021 om 11:38

Daar ben ik het dan weer totaal mee oneens @ de toekomst. Er moet eens opgehouden worden met dat spelers teveel verdienen want er gaat enorm veel geld om in de voetballerij en het is juist heel eerlijk dat dit geld bij de spelers terecht komt. Kijk zo een brobbey is over 2 jaar minimaal 10 miljoen waard dus ajax is gek dat ze hem geen 2,5 miljoen bieden. Oke misschien kunnen ze dat salaris beter investeren in 1 of ander braziliaans talent maar das altijd een gok.

13 maart 2021 om 13:40

Dat Brobbey over 2 jaar minimaal 10 miljoen waard is, is dus helemaal geen zekerheid. En als Ajax op basis van zulke aannames zou handelen, zouden we nu een onbetaalbaar salarishuis hebben. Gelukkig doet Ajax het niet.

15 maart 2021 om 11:51

Dat is maar hoe je brobbey als een talent ziet. Spitsen betaal je tegenwoordig al heel snel 10 miljoen voor. Hij zit nu toch al tegen de basis aan? Over 2 jaar zit hij echt op dat nivaeu geloof mij maar.

13 maart 2021 om 17:51

Mee eens. Ajax heeft al aangetoond het niet te schuwen een speler te betalen naar z'n prestaties. Als hij een jaar met scherp had geschoten, breekt Ajax zo'n contract open en gaat hij alsnog zoiets verdienen. Ajax is gewoon heel coulant geweest, maar tegen 3 miljoen euro per jaar kun je niet op tenzij je de hele hierarchie op het spel gaat zetten. Als je die jongen 3 miljoen euro per jaar geeft, gaan andere talenten hun prestaties ook aan dat salaris spiegelen. Dan is straks het hek van de dam.

14 maart 2021 om 07:37

Maar zou Driesn dit zelf wel menen? Of roept hij gewoon impopulaire en domme dingen om maar weer even besproken te worden op sites als VZ? Ik denk het laatste. Want als Ajax 2 miljoen had geboden, dan had ie daar weer over geschreeuwd dat het belachelijk veel was. Zullen we met zijn allen stoppen om deze domme vervelio nog aandacht te geven? Is ie echt niet waard.

Kom op zeg 1 miljoen voor een talent van 18 jaar is voor nl begrippen een fantastische aanbieding. Ajax is wel rijk maar 3 miljoen voor een talent is teveel. Gaat ook voor rare situaties in de kleedkamer zorgen.

13 maart 2021 om 08:04

Inderdaad. Wat moet je een basisspeler als Timber dan niet hebben moeten betalen opeens. Het zou het verkeerde signaal hebben gegeven. Stel je voor dat elk talent zijn contract af laat lopen. Zaakwaarnemers zouden in hun handen hebben gewreven met een salaris van 3 miljoen.

13 maart 2021 om 08:14

Een verkeerd signaal, maar ook een toekomstig faillissement van de club. Als je alle salarissen nig veel verder gaat optrekken (want dat is dan het gevolg), dan krijg je op een bepaald moment een situatie als nu met barca.

13 maart 2021 om 08:23

Zeker. Het moet wel worden gezegd dat Barcelona Simons liet gaan indertijd. Ze wilden indertijd niet megaan in die salarissen. Moriba was spekkoper. Moriba verdient heel aardig voor zo'n jonge speler nu maar weinig vergeken met Simons.

13 maart 2021 om 17:55

Het is sowieso wel een dingetje dat momenteel speelt in de voetballerij. Clubs hebben niet oneindig veel geld en er lijkt maar geen rem op de inflatie van spelers te zitten. Clubs zochten de grenzen op en haalden een spreekwoordelijke dop van een fles die ze er niet meer op past. Clubs geven hun macht uit handen in de strijd om relevantie, terwijl ze uiteindelijk toch gewoon zelf bepalen hoeveel ze voor een speler willen betalen.

13 maart 2021 om 10:41

Wat ook voor rare situaties zorgt is dat aankopen een salaris van 5miljoen krijgen en dat bij minstens gelijkwaardige eigen jeugdspelers 1miljoen al veel is.

13 maart 2021 om 11:14

@goalski dat is logisch? Een Tadic of een Haller hebben zich al bewezen in engeland of duitsland dus dan is het logisch dat die 5 miljoen krijgen. Een 18 jarige jeugdspeler kan in een vorm zijn waar hij even goed lijkt maar het is toch altijd afwachten hoe hij zich verder ontwikkeld. Als je Brobbey 3 miljoen geeft dan wil een andere jeugdspeler dat ook. Dan heb je straks een heel tweede elftal, want ajax heeft natuurlijk meerdere grote talenten lopen dat 3 miljoen wil verdienen. Dat is niet te doen.

13 maart 2021 om 17:56

Zoiets heet hierarchie. Contracten kun je opwaarderen, maar als de hierarchie eenmaal volledig scheef is, krijg je hele gevaarlijke situaties. Op die manier vinden clubs hun faillissement.

13 maart 2021 om 11:41

Wat maakt nou uit dat tie 18 is. Hij tikt gewoon niveau basis aan en mag dan ook zo betaald worden vind ik. Plus je moet het zien als een investering die je je 3 dubbel terug gaat krijgen als je zijn potentie ziet.

13 maart 2021 om 12:19

Klopt maar het is natuurlijk ook niet raar als zo een speler voor 3 miljoen salaris kiest en niet voor 1 miljoen. Het zou vreemder zijn als hij daar nee tegen zou zeggen imo

Nou daar zullen ze bij Ajax wel wakker van liggen, wat de grote Valentijn Driessen hier van vindt.

Ik vraag me oprecht af, heeft zo'n podcast met Driessen en Verweij echt luisteraars? Ik kan me dat niet voorstellen.

13 maart 2021 om 08:16

Precies. Alles wat die Diessen vindt moet ie bij de politie brengen. Verder niets. Journalistiek van de keukentafel.

13 maart 2021 om 08:16

Precies. Alles wat die Diessen vindt moet ie bij de politie brengen. Verder niets. Journalistiek van de keukentafel.

13 maart 2021 om 09:39

Ja, een schare trouwe luisteraars. De complete redactie van Voetbalzone. Klaar om van elke zin een artikel te schrijven.

Ik vind een potentiële 1,5 miljoen voor een jeugdspeler die nog geen 5 volle wedstrijden heeft gespeeld in het 1e al een bizar hoog aanbod. Prima dat Ajax niet meer heeft geboden. Jammer dat hij weg is, maar tegen dat soort bedragen moet je ook niet willen vechten. Succes Brobbey!

Tja.. bied hem 2.5 miljoen, geef hem vertrouwen en hou je het geld van Haller op zak. Verkoop je hem over 2 jaar voor >25miljoen. Maar geen enkele garantie natuurlijk (al heb je die met Haller ook niet)

13 maart 2021 om 08:00

Dus volgens jou hadden ze Haller niet moeten halen terwijl Brobbey nog steeds niet had bijgetekend na anderhalf jaar? Haller is gehaald omdat Brobbey niet bijtekende en omdat alle spitsen geblesseerd waren vlak voor een belangrijke periode.

13 maart 2021 om 08:03

Tuurlijk had Brobbey wel getekend voor 2,5 miljoen. Dan had ik liever Traore verkocht en dat transfergeld gebruiken voor het salaris.

13 maart 2021 om 08:08

Waarom zou je een speler die nog niet in het eerste heeft gespeeld, 18 moet worden, 2,5 miljoen geven? Ik mag hopen dat jij niet degene bent die de uitgaven in je bedrijf bepaalt.

13 maart 2021 om 08:38

Op basis van potentie en het feit dat hij transfervrij wegloopt. Zijn potentiële waarde is het veelvoud. Maar ja.. als je het toch niet voldoende in hem ziet zitten, is het vast ook niet erg dat hij nu verkast.

13 maart 2021 om 08:45

Op basis van potentie? Wauw! Dan kan Ajax wel aan elke jeugdspeler 3 miljoen bieden. Wat moeten ze Timber en Gravenbergh dan geven?

13 maart 2021 om 08:46

Lopen die transfervrij de deur uit? Als Ajax kan kiezen uit een salaris van 3 miljoen voor Gravenberch of 40 miljoen kapitaalvernietiging dan is die keuze heel snel gemaakt

13 maart 2021 om 08:53

Ah! Dus Brobbey gaat 40 miljoen opbrengen? Mag ik jouw glazen bol lenen? Daarnaast gaat het om de stemming in de kleedkamer. Het zou voor onvrede zorgen als een speler die zich nog moet bewijzen, een veelvoud zou krijgen dan spelers die zich al bewijzen.

13 maart 2021 om 08:57

Zeg ik dat dan? Ik heb het over potentie en zeg hier meermaals dat er geen garantie is. Heb wel wat beters te doen om op te reageren op iemand die niet begrijpend lezen kan.

13 maart 2021 om 12:37

Hahaha. Ja. Niet voldoende ziet zitten. Salaris van rond de miljoen voor een jeugdspeler die nog niets heeft bewezen is het niet in hem zien zitten. Voortaan moeten alle Nederlandse clubs maar megasalarissen aan gaan bieden aan hun talenten die zich nog moeten bewijzen, want hun potentiële waarde is het veelvoud. Ga toch weg man.

13 maart 2021 om 08:11

Op basis van wat zou Ajax het gokken 2,5 miljoen te geven? Vorig jaar flink deel gemist met blessures, begin dit seizoen niet fit en dan salaris van een basisspeler aanbieden? Een aanbieding van tussen 1,2 en 1,5 (1,5 is wat Driessen hier noemt) vind ik persoonlijk al te veel, dat is meer dan grotere talenten in in recente verleden kregen met eerste langdurige verlenging en al basisplaats. Zo'n geld voor een speler wiens kwaliteiten als supersub momenteel grootste waarde hebben is wel echt veel. Had dan persoonlijk liever gezien dat ze verder durfde te gaan voor Rijkhoff. Brobbey met ruimte is echt een gigantisch gevaarlijke speler maar moet nog echt stap zetten om zo'n bedrag te rechtvaardigen. Met 2,5 miljoen ben je bovenkant van de selectie, dat is hij bij lange na niet.

13 maart 2021 om 08:26

@wolterx, ik denk dat het vooral supporters van andere clubs zijn die Ajax graag failliet zien gaan die dat roepen. Bovendien kijken ze alleen naar de doelpunten die Brobbey de laatste tijd heeft gemaakt en niet hoe hij was aan het begin van het seizoen. Als je hem 3 miljoen biedt, wat moet Ajax dan doen met het salaris van Gravenbergh en Timber?

13 maart 2021 om 08:43

Klopt, het is heel veel en daar ben ik het mee eens. Wat kost het om weer een investering te doen in de breedte nu door vertrek van Brobbey en Huntelaar de spoeling dunner is? (En welke garantie geeft deze?) Hoeveel potentie heeft Brobbey? Je weet ook dat een Ajacied in een jaartje rijpen zo 10 miljoen meer waard kan worden. Zoals gezegd: garanties heb je niet, maar ik zou me de investering heel goed kunnen voorstellen.

13 maart 2021 om 08:58

Dat laatste is wel een interessant punt. Gravenberch zal Ajax binnenkort mee om tafel moeten en dan zal de inzet rond de 3 miljoen zijn. Die is stuk meer bewezen en imo gewoon meer getalenteerd. Maar spelers als Rensch en Timber zouden dan ook zo'n bedragen willen. Dat is niet houdbaar.

13 maart 2021 om 09:18

Joenite, deels mee eens. Als Brobbey nu enige talent zou zijn valt dat al stuk meer te billijke. Maar bij Ajax komt elk jaar wel een talent door wat interesse geniet van buitenland en waar Ajax geen miljoenen elke keer aan kan gaan geven. In dat scenario zouden Rensch, Timber en Gravenberch naast Brobbey dus 2,5 miljoen willen. Dan ben je 10 miljoen kwijt aan 4 spelers tussen 18 en 20, en dat elke 2 jaar opnieuw. Dat is niet haalbaar, eerste langdurige contract miljoenen maken is gewoon startschot voor elk talent om dat te willen. Iemand als De Ligt of Gravenberch die met 17 basisplaats grijpen kan ik begrijpen dat je verder gaat maar Brobbey is nog niet doorgebroken.

13 maart 2021 om 12:21

Gokken? Overmars was er toch kapot van omdat hij zo een groot plan had voor Brobbey? Dan had je die Haller miljoenen ook in Brobbey kunnen steken mocht dat verhaal van Overmars waar zijn want dan had je heel veel vertrouwen in dit talent

13 maart 2021 om 15:12

Ja, gokken. 2,5 salaris × 4 (?) jaar zou 10 miljoen investeren qua salaris. Dat haal je echt niet uit elke speler. En tuurlijk wilt Overmars hem behouden, het is een simpele manier om geld te maken. Je hoeft hem niet af te schrijven in boekhouding en kosten liggen sowieso al relatief laag. Maar het is een onbewezen speler die qua fitheid laatste 1,5 jaar flink heeft liggen kwakkelen en waar toch altijd twijfels rond zijn geweest. Het is een spits met hele specifieke kwaliteiten maar ook op bepaalde vlakken gewoon niet niveau Ajax (vooral zijn zwakke been en variatie in afmaken moet beter want je gaat niet 80x 1 op 1 komen met doelman zoals in de jeugd) Maar denk wel dat Leipzig een goede keuze is voor hem, spelen vrij direct en kan daar zijn snelheid in kwijt. Voor Ajax vind ik verlies van Rijkhoff veel frusterender, zag in hem veel meer een spits voor eerste ploeg dan in Brobbey.

13 maart 2021 om 08:15

En als je hem 2,5M biedt, wat denk je dan dat de rest van de selectie wil? Overal maar 1M bij?

13 maart 2021 om 08:44

Mijn collega weet ook niet wat ik verdien

13 maart 2021 om 08:46

Bij voetballers is dat iets anders. Echt. Probeer eens wat verstandiger te reageren. Edit: staan jouw salarisonderhandelingen ook in de krant? Heb jij een belangenbehartiger die namens jou met je baas onderhandelt?

13 maart 2021 om 08:54

Oeff, wat een frustratie komt uit je Kyle, haha. Salaris onderhandelingen in het openbaar verspreiden is een keuze. Niemand wordt verplicht om er iets over te melden.

13 maart 2021 om 08:18

Als je dan zeker wist dat hij bij zou tekenen... Maar na anderhalf jaar onderhandelen moet je de knoop een keer doorhakken. Want dat is het spelletje altijd van Raiola: vertragen tot en met. Uiteindelijk verdwijnen de meeste spelers die bij Raiola zitten, van Ajax tenminste, razendsnel naar het buitenland. Bijvoorbeeld Tete en Kluivert. Alleen Gravenberch tekende bij, waarschijnlijk omdat zijn familie hem er goed over laat nadenken wat hij moet doen.

13 maart 2021 om 08:33

Zelfs niet als hij dan zeker had bijgetekend. Wat voor signaal geef je dan aan spelers als Timber en Gravenbergh die op hun positie minimaal net zo goed zijn?

13 maart 2021 om 08:46

Wat is dan onderhandelen? 1 miljoen bieden waar hij elders 3 miljoen kan krijgen? Ik begrijp Brobbey volkomen

13 maart 2021 om 08:55

Fijn dat je het begrijpt. Ik begrijp Brobbey ook. Voor de rest verwijs ik je naar mijn antwoord hierboven over soms niet reageren. En in jouw geval verwijs ik naar optie b.

13 maart 2021 om 12:03

@mayarood, Tete heeft ook bijgetekend hoor. Die vertrok op zijn 21e met nog een contractjaar.

13 maart 2021 om 14:01

Dan nog was het verschil te groot geweest, het is 3 miljoen netto, om dat te evenaren had Ajax hem dus 6 miljoen bruto moeten bieden waarmee hij de best betaalde speler in de selectie zou worden. (blind Tadic en Haller zouden nu 4 a 5 miljoen bruto verdienen)

En je kan toch ook niet elk talent uit de jeugd 2.5 miljoen gaan bieden terwijl ze hun debuut nog niet hebben gemaakt. Zelfs voor de bovenste helft van de PL is 3 miljoen netto een salaris wat ze alleen aan basis spelers betalen.

Om het toch even in perspectief te zetten, 3 miljoen netto is meer dan het salaris van van de Beek bij united en dat zou Ajax dan aan een jonge wissel speler moeten gaan betalen. Dat compleet onzinnig en kan natuurlijk niet. Ook al niet omdat er dan direct 20 of 30 andere spelers hetzelfde salaris willen hebben.

13 maart 2021 om 17:59

En straks schiet die jongen er 15 in een seizoen in en denken andere jeugdspelers: Tja, ik presteer minstens zo goed, dus waarom zou ik dan geen 2,5 miljoen euro mogen verdienen? Dan denkt een Tadic: Ja, maar ik verdien niet eens zoveel meer dan zo'n knaap die net komt kijken, bij mij mag er ook wel wat bij. Dat is hoe clubs in de financiele problemen komen. Daar kunnen wij als geen ander over meepraten, want we hebben het bij onze eigen club zien gebeuren.

Wat mij betreft is dit een prima "starsalaris" voor iemand op die leeftijd bij Ajax. En ik vind het goed dat ze niet verder zijn gegaan. Dan wil de volgende nog meer en dan is het niet meer te doen. Jammer dat hij weggaat, maar dat is dan maar zo.

Oneens. Drie miljoen voor Brobbey had zwaar buitensporig geweest. Hij laat het nu met flitsen zien in de Europa League, maar wat hadden hiervoor nou van Brobbey gezien? Op het hoogste niveau vrijwel helemaal niks. Ik vind een tot anderhalf miljoen echt al een behoorlijk hoog bedrag om eerlijk te zijn. Ajax/Overmars valt in deze weinig te verwijten.

Lekker laten gaan.18 jaar en niet genoegen nemen met 1miljoen per jaar en kans op spelen.Hij heeft nu all1 haller voor zich als haller er 20 30 inschiet volgend seizoen is brobbey met 19 20 jaar eventueel basis spits.Ligt aan zijn prestaties.Maar 3miljoen voor deze jongen jongen is veel te veel.Op deze manier maken ze spelers kapot door te lokken met geld.En zogenaamd basisplaats.Als die bij Ajax niet goed zou spelen word er geduldig gewacht.Bij Leipzig gaan ze hem niet de tijd geven die die bij Ajax wel zou krijgen.Zonde maar ga dan maar weg.

Heel leuk dat Leipzig nu een potentiele topspits haalt, maar ze hebben een jaar geleden al lopen slapen door Haaland niet goedkoop over te nemen, nota bene een club binnen je eigen concern. Puur omdat ze dat tekengeld niet wouden betalen.

13 maart 2021 om 08:39

Lekker relevant ook..

13 maart 2021 om 09:47

Oh want je mag alleen vanuit Ajax perspectief praten? Bijzonder.

13 maart 2021 om 12:43

Dat is toch een koe in de kont kijken? Er waren wel meerdere grote clubs die hem hebben laten lopen/misgelopen. Schijnbaar is het dus geen kwestie van de ene na de andere Red Bull club gaan maar dienen er gewoon onderhandelingen plaats te vinden als tussen 2 afzonderlijke clubs. Dan loop je inderdaad wel eens wat mis ja. Net als dat Richarlison naar Watford ging etc. Daarnaast was Haaland niet gratis en deze ontwikkeling zagen weinig aankomen ondanks zijn geweldige cijfers bij Salzburg.

Allemaal aannames zo te lezen. Niemand van deze heren weet blijkbaar wat er echt is besproken tussen overmars en Brobbey. Zelfs het salaris van Haller blijft gis werk .
Nadat Haller werd gekocht door Ajax kan je het Haller argument gebruiken , daarvoor nog niet. Of men moest inside information hebben dat Ajax bezig was om een spits te kopen in de winter

13 maart 2021 om 08:11

Dat is het dus, stemmingmakerij. Zeker Driessen is al een lange tijd bezig om continue herrie te schoppen. Deze man moet geen een fan serieus nemen.

Zeker dom had het geld voor Klaiber gebruikt voor Brobbey hadden we de komende jaren een top spits gehad!!! Verkeerde zuinigheid dit. Wel 6 miljoen voor zon pipo neerleggen. Goh wat heeft Overmars zijn best gedaan. Je moet je schamen dat je om 2 miljoen zo speler laat lopen Ajax!

13 maart 2021 om 08:10

Complete onzin. Ajax heeft een duidelijke plan van aanpak. Ook financieel. Brobbey moet nog maar alles bewijzen. Er is geen reden om ineens dingen te veranderen. Haller is tig jaren ouder, en heeft tig meer ervaring. Heus, als Brobbey echt een reuze succes zou zijn dan had Ajax hem tenslotte meer gegeven. Voor nu was er geen reden om dingen te veranderen.

13 maart 2021 om 08:12

Iets met appels en peren.

13 maart 2021 om 08:23

Weet je waar jij je voor moet schamen? Voor het roepen van leugens: Klaiber heeft geen zes miljoen gekost, maar iets meer dan 4. Dat scheelt zo'n 30 %. Een aanzienlijk bedrag dus. Daarnaast is Klaiber gehaald toen Ajax geen backup had voor Mazroui en Dest net was vertrokken. Gelet op het bedrag dat voor Dest is betaald is de aankoop van Klaiber prima te verantwoorden.

13 maart 2021 om 08:44

@RoySil, je overdrijft. Een dat Klaiber achteraf totaal overbodig is gebleken. Echter trn tijde van zijn aankoop kwamen zowel Rensch als Timber net terug van blessures/waren ze geblesseerd. Dan nog is het onzin om dat geld in Brobbey te steken. Naast dat het veel te veel zou zijn, is je verwachting dat hij een topspits voor Ajax een zou worden niet realistisch. Een topspits voor Ajax is een speler met de kwaliteiten van Tadic, lengte van Haller en de fysieke kwaliteiten van Brobbey. Moeilijk, maar Haaland is het bewijs dat dergelijke spitsen wel degelijk bestaan en dan is twee niveau's lager zoals een Dolberg in vorm nog altijd top voor Ajax. Brobbey is vooral heel jammer omdat hij goed bruikbaar is als super sub en sinds tijden een zelf opgeleide spits op de deur klopte. Maar voor potentiële topspits had Ajax bv veel beter meer moeite gedaan voor behoudt of terughalen Malen. En zelfs dan moesten het geen idiote salarissen worden die een miljoen overstijgen nog voordat er een basisplaats is afgedwongen.

13 maart 2021 om 14:24

Ik begrijp de kritiek op Klaiber niet, die 6 miljoen klopt zo wie zo niet, het is 3.8 wat op kan lopen naar iets net boven de 4. Dat lijkt me een heel aardig bedrag voor een wissel speler bij Ajax. Hij is ook helemaal niet gehaald als basis speler, alleen had je aan het begin van het seizoen met Mazraoui een blessure gevoelige speler (die liep toen al een jaar te kwakkelen) en daar achter zaten alleen een paar jonge talenten. Dat die talenten Klaiber voorbij zijn in de pikorde is mooi, maar je mag het ook omdraaien, als die zich niet zo hadden ontwikkeld als nu dan had iedereen geroepen dat Ajax een vervanger voor Dest had moeten halen. Het gaat ook niet om 2 miljoen. Het gaat om veel meer, als je de quote goed leest dan zou het gaan om 1 miljoen wat oploopt naar 1.5 bruto, wat voor Ajax een goed salaris is (dat ligt al boven wat de meeste basis spelers bij PSV en Feyenoord verdienen). De 3 miljoen bij die hij in duistland kan verdienen is netto, dus je heb het over 6 miljoen bruto, dat is meer dan de huidige best betaalde spelers in de selectie verdienen (blind, Tadic en Haller zouden rond de 4 a 5 miljoen bruto verdienen). Dat salaris kan Ajax niet aan de hele selectie gaan bieden. Ajax heeft een salaris budget van 90 miljoen voor het eerste en alle jeugdspelers, dan kun je geen jonge wissel speler 3 miljoen netto gaan bieden (dat is 6 bruto en inclusief loon belasting en sociale lasten e.d. bijna 8 miljoen per jaar). Je kan uiteindelijk ook nooit echt inschatten hoe een speler het gaat doen. Een jaar, anderhalf jaar geleden toen de groep talenten waar Brobbey tussen zat begon met onderhandelen over een nieuw contract, was van de aanvallers sontje Hansen nog de jongen waar iedereen het meeste in zag. Het kan best dat die het ook nog gaat maken maar die zijn de meeste mensen al weer half vergeten.

Driessen is weer aan het stoken. Kom op zeg, wat Ajax Brobbey wilde geven is een prima salaris. Heus, zou hij deze bedragen hebben geaccepteerd en daarna Haller uit de basis had gespeeld dan weet ik zeker dat Ajax de jonge spits een beter contract had gegeven. Wat Valentijn Driessen denkt kan me niks schelen. Deze man is continue bezig om te stoken. Bij ons, bij PSV. Noem het maar op. Brobbey gaat naar Leipzig en de rest interesseert me niet. Einde verhaal.

13 maart 2021 om 13:07

Valentijn is niet serieus te nemen. Anderhalf miljoen voor een jeugdspeler die nog niet eens 5 wedstrijden heeft gespeeld is te weinig, maar 350.000 euro per jaar voor een ex international en jarenlange basisspeler in de Premier League (Janmaat) vindt hij schandalig veel. De realiteit is volkomen kwijt.

Waarom zou je hem überhaupt zo een salaris bieden, hij is 19 jaar en op wat goals na moest hij zich nog bewijzen. Volgens zou je dan ook scheve gezichten krijgen in de selectie. Nu men weet dat hij voor 3 miljoen gaat bij Leipzig, dan kon dit niet met salaris gewonnen worden door Ajax.

Leipzig hoeft ook geen transfersom te betalen. Dus met tekengeld en hoger salaris en ws een plek op de bank snap ik deze jongen wel.🤔

13 maart 2021 om 17:25

Ik snap het ook volkomen, en dan ook voor alle betrokken partijen. Ajax moest sowieso niet meer salaris gaan bieden want dan is het einde zoek. En Leipzig heeft op deze manier een heel goed talent binnen weten te slepen. En hopelijk breekt Brobbey daar ook echt door

Valentijn kan wel meer zeggen en willen. Maar voor Ajax begrippen was dit al behoorlijk hoog en je moet duidelijk een grens stellen. Natuurlijk is het jamner dat Brobbey weggaat maar het is (nog ) niet een volwaardige A selectie speler. En ook zonder Brobbey zal Ajax het doel wel halen. Er komen nog genoeg talenten aan. Maar het is Driessen zijn geld niet toch?.

Ik weet niet wat de familieomstandigheden zijn bij Brobbey maar 12 miljoen is 4 jaar is nogal wat. Niemand hoeft zich nooit geen zorgen meer te maken. Denk dan ook dat de meesten een dergelijke aanbieding wel hadden aangenomen. Vind het jammer dat hij vertrekt want in potentie heeft hij meer dan Danilo en Traoré. En met wat meer wedstrijden in de benen denk ik ook wel dat hij beter dan Haller zal worden. Maar goed tis jammer.

13 maart 2021 om 08:30

Hij heeft 3 broers die goed kunnen voetballen, ze zijn met 3 die nu prof zijn en eentje waar ik zo snel niet van weet of hij nog bij een BVO zit. Natuurlijk weet je nooit tot in hoeverre hij meedeelt in dat geld maar kan mij niet voorstellen dat zijn (half)broer Luckassen (oud AZ, PSV) geen miljoen heeft bij elkaar gespeeld heeft.

13 maart 2021 om 08:57

Haller is van eredivisie niveau 🙂

Wat ik niet begrijp is dat, als de relatie tussen Ajax en Brobbey zo goed, er geen overeenkomst is gekomen. In een eerder stadium bedoel ik dan.
Hadden ze (Brobbey en co) dan vorig jaar kunnen tekenen met een vertrekclausule?
Hij verdiend nu echt scheppen met geld en is voor z'n leven financieel onafhankelijk. Dus ik snap dat hij nu tekent. En nog niet eens bij zo'n rare club qua perspectief.
Dit mag allemaal natuurlijk, maar echt chique vind ik het niet.
Verder moeten we ons er niet te druk over maken. Ajax is Ajax. Overmars heeft prima gehandeld. Jammer, maar door.

13 maart 2021 om 08:29

Tja, als Raiola en Brobbey blijven zeggen dat het wel goed zal komen, begrijp ik dat Overmars dat ook dacht. Naarmate het seizoen vorderde en Brobbey ook beter ging spelen, heeft Overmars het aanbod ook aangepast. Ik gun Brobbey het beste, hoop dat hij het geweldig gaat doen, maar ben blij dat Overmars geen 3 miljoen heeft geboden.

Wat een verziekte markt is het geworden zeg. 1,5 miljoen te laag? Weet men wel waar ze over praten. Ik vind het buitensporig hoog, laat staan 3 miljoen. Brobbey laat zich lokken door het grote geld.

Wat zwam je nu weer Driessen.. een salaris van meer dan een miljoen per jaar voor een 19 jarige? Dat lijkt me meer dan voldoende!!!

Wordt die driessen niet moe van zichzelf? Verliest elke vorm van realiteit! Het salarishuis van AJAX is verhoogd om toppers te halen en binnen te houden, spelers die zich al (ruimschoots) bewezen hebben en de club vooruit zouden helpen.

Spelers als Tadic, Blind, Tagliafico, Onana, Ziyech, Vd beek hebben en nog een aantal konden om die reden naar de club gehaald worden of juist behouden worden..

Stelt hij nou serieus voor om een talent die net komt kijken en 2 handen vol wedstrijden in het 1e heeft kunnen spelen, het salaris te geven wat jarenlang als max salaris voor de topspelers gold?

Dat zou pas van wanbeleid getuigen.. 1 a 1.5 miljoen per jaar is prima voor een talent als brobbey en bijvoorbeeld ook gravenberch, timber, rensch, etc.. laat ze zichzelf 1 a 2 seizoenen bewijzen en zodra ze zich over langere periode bewijzen komen de contracten van 3 miljoen en hoger vanzelf wel..

Leipzig. De club van bank en tribuneklant Kluivert. ooit een belofte en goed bij Ajax, maar niet goed genoeg voor de boze buitenwereld. Nu Brobbey. Hoe kan hij staande blijven en een positie in de spits krijgen bij topclub Bundesliga. Dit is een te grote stap. Jammer voor hem, daar horen we voorlopig weinig meer van vrees ik. Maar ja, heeft wel veel meer geld op de bankrekening dan ik. Net als Vd Beek, Kluivert , Zirkzee, Simons, enz.

Gelukkig dat Driessen niet over de centen van Ajax gaat want dan waren ze failliet.

Vind het wel gezeik van driessen, brobbey wilde niet bijtekenen daarom is haller gehaald, en als je jeugd spelers van 19 jaar nu al 1miljoen per jaar moet geven schiet ook niet op.

13 maart 2021 om 11:10

Idd daarom is haller gehaald. Mensen snappen nog steeds het hele verhaal niet. Brobbey wilde niet. Dan gaat Ajax niet wachten wachten wachten.

Los van of het allemaal waar is: Hoe kun je 1 miljoen aan salaris nu weinig vinden voor Brobbey? Als je die meer had geboden dan was nu het einde zoek. Ik moet nog zien hoe Brobbey zich gaat ontwikkelen, daar zijn de kenners het ook nog niet over eens. Ik kan me trouwens ook niet voorstellen dat Haller 5 miljoen verdient, want zo'n geweldenaar is dat ook niet.

Die Driessen is echt niet goed. Ajax heeft zo te horen een fantastisch aanbod gedaan aan Brobbey en Leipzig een absurd goed aanbod. Brobbey zijn goed recht om voor een mooi avontuur bij Leipzig te kiezen maar ik vind niet dat Overmaat hier tekort is geschoten. Kom op zeg het is een jongen van 19 jaar die op het punt stond om door te breken.

We doem net.alsof brobbie zich al heeft bewezen,dat hij het team draagt zoals Tadic.
Ik ben in ieder geval heel blij dat hij niet meer verdient.
Ook niet helemaal te vertrouwen.
Hij heeft wel gelijk om 3mln hoger te waarderen dan 1mln

Typisch telegraaf....aannames,suggestieve praat maar een greintje bewijs hebben deze 2 kleuters niet
En dat doet de telegraaf al jaren
Walgelijk

Vind het wel bizar dat sommige mensen hier beweren dat 1 miljoen euro een geweldig salaris is en dat Brobbey niets heeft gepresteerd etc. Leuk, maar als Brobbey toevallig een 5-jarig contract had en Leipzig zou aankloppen, voor hoeveel zou je hem dan verkopen? Zou je een afkoopsom van 3 miljoen euro accepteren? Ajax zou 20 miljoen euro vragen, minimaal.. Als het al niet meer is. Dan is Brobbey ineens niet meer de jeugdspeler die niet eens 45 minuten kan volmaken, maar is het ineens een enorm talent dat de komende jaren de velden zal domineren en is hij 30 miljoen euro waard. Flikker toch op man. De Ligt en Frenkie zijn 2 jaar geleden voor bijna 150 miljoen euro verkocht. Van dat geld kan je bij wijze van spreken 10 jeugdspelers als Brobbey een jaarsalaris van 3 miljoen euro per jaar geven bij een 5-jarig contract en zelfs dan kom je quitte uit. Tuurlijk werkt een club runnen niet op deze wijze, maar even de berekening om te laten zien hoe absurd de salarissen zijn. En dan hebben we het niet over 10 jeugdspelers maar 1 en niet eens een salaris van 3 miljoen euro, maar wellicht 2-2.5 miljoen euro. Heerlijk wat Brobbey doet. Ik hoop dat vele jeugdspelers hem ook zullen volgen en lekker gebruik zullen maken van de Bosman en de gierige Nl'se clubs (m.n. Ajax) een lesje leren. Bij een verkoop lekker incasseren en aan je eigen kas denken, maar als het op salarissen aankomt lekker gierig doen. Het feit dat Brobbey ergens zo makkelijk 3x meer kan verdienen zegt al genoeg over de gierigheid van Ajax. En zelfs 1/3 van dat bedrag wordt hier als te veel gezien!

13 maart 2021 om 10:13

Goed verhaal lekker kort ook.
Maar wat gaat Ajax met die twintig andere achttienjarige talenten doen?
Allemaal drie miljoen salaris en vijf miljoen tekengeld?
Gaat niet he?

13 maart 2021 om 10:59

Onderscheid in maken. Alsof Ajax ieder jaar 5 spelers van het kaliber Brobbey laat doorstromen. Nogmaals; transfersom en salaris moeten in verhouding zijn. Als hij een speler is dat niets heeft laten zien en niet meer dan een prikkie verdient moet je geen transfersommen zoals bij Dest vragen. En als je 20-25 mio vraagt moet je hem geen prikkie als salaris bieden.

13 maart 2021 om 12:59

Tja je kan 1,1 per jaar een prikkie noemen.
Door de loop van dit geheel begrijp je dat dit is uitgespeeld om zoveel mogelijk geld er uit te slepen. Dat is hun goed recht, maar goed dat Ajax zijn grens kent.
Dat dit emotioneel iets doet in Amsterdam begrijp ik ook..

13 maart 2021 om 10:35

Wat een onzin. Als je Brobbey in oktober 3 miljoen had gegeven. Dan hadden een dag later Taylor, Gravenberch, Rensch, Timber, Unuvar en Hansen ook op de stoep gestaan, want die worden qua talent net zo hoog ingeschaald. Duur geintje wordt dat dan. Maar dat is dus jouw voorstel dat Ajax elk groot talent 3 miljoen per jaar gaat geven. Fijn ook voor het salarishuis. Martinez pakt ook geen 3 miljoen, die wil dan ook meer geld.

13 maart 2021 om 11:09

Ze snappen dat niet hè. Ze zien niet in dat je dan je eigen graf graaft omdat dan iedere puber 3 miljoen wil.

13 maart 2021 om 13:19

Het is wel een spits hè, die zijn over het algemeen meer waard dan verdedigers en middenvelders. Bovendien breken er geen zelfopgelegde spitsen door bij Ajax. Kluivert was volgens mij de laatste. Ze hebben hem veel te makkelijk laten gaan en Overmars had al veel eerder een deal kunnen sluiten en het contract moeten verlengen.

13 maart 2021 om 13:29

Positie is irrelevant als het om dit soort bedragen gaat. 3 miljoen voor een jeugdspeler die nog geen basisspeler is en die in oktober fysiek nog niet eens in staat was om 90 minuten in de KKD te spelen is gewoon belachelijk veel. Want in potentie lopen en liepen er nog wel meer jeugdspelers rond die in potentie veel waarde hadden. Kijk hoe Timber en Rensch zich ontwikkelen. Die zijn verder dan Brobbey, maar die ga je ook geen 3 miljoen geven. Overmars is meer dan een jaar bezig geweest om dat contract te verlengen en met alle jeugdspelers zoals Taylor, Hansen, Gravenberch en Timber ging dat moeizaam, maar uiteindelijk heeft iedereen bijgetekend. Als iemand niet wil houdt het op. Als Ajax hem anderhalf miljoen geboden heeft, is dat voor de club gewoon een prima aanbod. Als hij ergens anders 3 miljoen kan krijgen houdt het op, want dat kun je gewoon niet bieden, zonder dat je salarishuis scheef groeit.

13 maart 2021 om 12:33

Nee, inderdaad. Nederlandse clubs moeten jeugdspelers die nog niks hebben bewezen monstersalarissen aanbieden. Krijg je dalijk scheve gezichten en willen de ervaren spelers ook meer salaris. Dan kunnen de clubs over 2 jaar bij de bank wat geld lenen, omdat het allemaal niet te betalen is. Gelukkig ben jij niet de technisch directeur van Ajax.

Ajax moet ook uitkijken dat ze niet hun eigen graf graven. Met de alsmaar verder oplopende salarissen en transfersommen schep je verwachtingen. Los van Brobbey.
Als je dan ziet dat het kampioenschap zo zeker is als de concurrentie punten laat liggen kan je dit op den duur veel geld gaan kosten.

13 maart 2021 om 11:17

Mwoah. Doordat Ajax spelers als Blind, Tadic en Klaassen nu aan boord heeft / houdt verdien je Europees ook veel meer punten en geld. Ze moeten er net tussendoor schipperen zodat het gat met een aanbieding van clubs als Leipzig niet te groot is. Maar misschien vindt Ajax hem wel goed, maar ook weer niet zo goed. Dat zou ook kunnen toch? Vergeet niet dat Brobbey een heel fijne aanvoer krijgt bij Ajax met al die creatieve spelers om hem heen.

Wie Brobbey ?, leuk joch, stoer. kijken wat het wordt. Paar ton per jaar lijkt me wel voldoende. Als ie goed wordt dan pas hebben we het over miljoenen.

Te weinig?
Hij is 19 jaar en heeft alleen een paar invalbeurten gehad in ajax 1.

13 maart 2021 om 11:08

Idd. Van de zotte. En toch zijn er mensen die nu overlast de schuld geven . Niet te geloven zeg. Die zouden nooit een bedrijf kunnen runnen.

Haha die Driessen. Hij is de eerste die zou zeiken als Ajax hem in oktober (toen hij zijn debuut nog niet eens gemaakt had vanwege blessures en conditionele achterstand) een 4-jarig contract had aangeboden van meer dan 2 miljoen per jaar en hij vervolgens geen knikker zou raken waardoor je nog jaren aan dat miljoenen salaris vastzit.

Dat vindt Valentijn helemaal niet. Maar hij houdt nu eenmaal van mensen afzeiken. Als Brobbey had bijgetekend met een jaarsalaris van 2 miljoen, was ie ook los gegaan. Ik heb dat kunstje van Driessen nu wel gezien.

Soms is het toch echt de kunst de potentie in een speler te zien voordat hij dat wekelijks laat zien in eredivisie wedstrijden waar iedereen het ineens ziet. Dat is gewoon iss erg moeilijk en dan kan je er een keer wat naast zitten. Denk als Overmars geadviseerd door de trainer dat door krijgt in een eerder stadium dat hij echt wel bereid is de portemonnee te trekken. Op het trainingsveld waar veel concurrentie en kwaliteit aanwezig is bij Ajax is de weerstand die een speler krijgt denk ik vele male hoger dan in veel duels tegen mindere goden de eredivisie en eerste divisie. Dus daar lijkt het mij juist te moeilijk om je vroeg te laten zien.

13 maart 2021 om 11:07

Want anders hadden ze 3 miljoen moeten bieden voor dit jochie? Dan gaat Ajax over een paar jaar weer financieel de afgrond in. Je gaat dit soort jongens niet dat soort bedragen geven. Zeker niet als raiola de zaakwaarnemer is. Die gaat dan voor z’n andere toppers ook te hoge salaris eisen stellen. Dit is prima beleid. Niet laten meeslepen door clubs die wel meer willen betalen aan een puber die eigenlijk nog niks heeft laten zien. Want dan is het hek van de Dam.

Pff 12 miljoen verdienen in 4 jaar. Dan geef ik brobbey helemaal gelijk.

Tuurlijk het kan uitlopen op een mindere carrière. Maarja iedereen zou daarvoor gaan mocht men kiezen tussen 2 werkgevers waarbij de ene meer dan 3 keer zoveel biedt. Brobbey verzekerd zijn toekomstige kids en kleinkids van een goed leven bij wijze van.

Maar wat die valentijn lult gaat nergens over. Ajax moet helemaal niets. Ajax heeft een aanbod gedaan en daar gaat brobbey niet op in. Dan ga je niet voor scheve gezichten zorgen in de kleedkamer door een talent 3
mil te schenken waarbij meer dan de helft van de selectie minder verdiend en zichzelf meer heeft bewezen. Die valentijn moet eens gaan nadenken. Iedere keer die gare sensatie berichten verzinnen om interessant te doen. Laag niveau hij en dat telegraaf krantje.

Als Brobbey de speler wordt die hij nu in potentie uitstraalt, was ik als Ajax zijnde heel ver gegaan om hem een aanbieding te doen die recht deed aan zijn toekomstverwachtingen. Los van het gedrag van Raiola/brobbey het laatste anderhalf jaar. Ik zie namelijk ook enorme potentie in deze jongen, en daarom baal ik er van - en Overmars! - dat hij straks niet meer speler is van Ajax. Je laat een megatalent lopen en haalt een beperkte spits voor 22,5 miljoen. Zet dat eens tegen elkaar af, en dan weet je wat Overmars nu ook al weet: ik heb het fout gedaan....

13 maart 2021 om 11:04

Hij wil al
Anderhalf jaar niet bijtekenen. En als jij niet snapt dat een bedrijf niet een puber 3 miljoen gaat bieden omdat dan straks elke 17 jarige al een miljoen wil daar dan begrijp je er echt niks van. Als je hier overmars de schuld van geeft.....ga je dan diep schamen. Een jongen van zijn leeftijd 1 miljoen bieden is al van de zotte! Nog meer bieden.... dan gaat je bedrijf naar de filistijnen...want dan staan straks alle talenten dat soort bedragen te eisen. Niemand is groter dan de club. Ook brobbey niet. Dit is juist goed beleid.

13 maart 2021 om 12:43

Het gaat niet om groter dan de club. Ben wel met je eens dat het gedrag van Brobbey/raiola onder de maat is, maar daar als bedrijf doorheen kijkend moeten concluderen dat je wel eens goud in handen kan hebben met deze jongen, moet je daar maar overheen stappen. Wat is voor Ajax een miljoen meer of minder als Brobbey waarmaakt wat velen in hem zien? Ajax koopt toch ook talenten voor meerdere miljoenen, met de wetenschap dat er ook redelijk vaak niet uitkomt wat werd verwacht? In dat kader was een gok met Brobbey helemaal niet een enorm groot financieel risico. Maar misschien presteert hij niet bij RB Leipzig, en mag je blij zijn. Maar als dat wel het geval is - en uit de reactie van Overmars spreekt ook die verwachting - ben je toch (veel?) te zuinig geweest. De tijd zal het leren...

1 miljoen voor een puber die net komt kijken is juist ontzettend hoog. Maar nu is wel duidelijk natuurlijk dat het alleen om geld draait bij deze transfer. Zo jammer. Als je je ontwikkeld bij Ajax en dan een flinke stap maakt dan ga je uiteindelijk nog meer verdienen dan wanneer je straks 3 keer uitgeleend wordt en over 5 jaar bij een Zwolle of Vitesse terecht komt. Met alle respect natuurlijk.

13 maart 2021 om 12:27

En als hij zich bij Leipzig ontwikkeld dan kan hij straks zelfs nog meer verdienen bij een grote club

Er komt werkelijk geen zinnig woord uit de mond van die Valentijn. Doet hij dat opzettelijk om media aandacht te krijgen of heeft hij geen verstand van realiteit in voetbalwereld? Een Brobbey die nog maar 19-jaar is mag blij zijn dat die 1 miljoen aangeboden krijgt. Dat hij bij Leipzig 2-3 miljoen krijgt is puur omdat hij transfervrij is. Als Leipzig hem voor 15 miljoen had aangetrokken, dan hadden ze hem denk ik echt niet zoveel betaald voor zijn leeftijd. Het is allemaal ingecalculeerd. En Haller verdiend zeker niet meer dan 2,5 tot 3 miljoen per jaar. Valentijn zegt 5 miljoen. En zijn argument is de hoogte van transferbedrag. Wat een pannenkoek. Is hij vergeten in wat voor situatie Haller zat in England? Haller zou lopend naar Amsterdam gaan voor een salaris van 3 miljoen om ook met EtH te mogen werken. Valentijn wees een keer realistisch man!

Meer dan 1 miljoen voor een vaste invaller van 19. Die Driessen is echt helemaal de weg kwijt.

Als deze bedragen kloppen, dan zou dat natuurlijk een prachtig salaris zijn. Ook is het logisch dat als een speler ergens anders drie keer zoveel kan verdienen, hij daar uiteraard minstens over zal nadenken. Ik denk dat het wel vaker een probleem voor Ajax kan gaan worden dat ze, door bepaalde spelers zoveel meer te zijn gaan betalen, meer spelers krijgen die daarom ook veel meer salaris gaan vragen dan eerst. Salarissen aan de "bovenkant" omhoog, dan gaan de salarissen aan de "onderkant" ook omhoog.

Verdiende Ziyech nou echt 5 miljoen bij Ajax??
Dat lijkt me sterk. 5 miljoen salaris voor een eredivisiespeler? Ik dacht dat de hoogste uitgekeerde salaris tot nu toe 3 miljoen per jaar was.

5 miljoen? Ziyech verdient nu ongeveer 112.000 euro per week. Dat is 5,8 miljoen per jaar. Dus bij Chelsea verdient hij 5,8 miljoen per jaar, terwijl hij zogenaamd bij Ajax al 5 miljoen kreeg.

Waarschijnlijk weer een verzinsel van deze journalisten. Die journalisten hebben in ieder geval een rijke fantasie, want ze brengen zoveel onzin uit. Dat is echt niet normaal.

13 maart 2021 om 13:07

Ik meen alleen het laatste jaar, maar dat was om hem nog een jaartje langer in Amsterdam te houden. Maar ik ben hier niet heel zeker van.

13 maart 2021 om 13:20

Die bedragen worden ook met de week hoger lijkt wel. Klaiber zal onderhand wel 54 miljoen hebben gekost volgens sommige insiders/kenners. Voetbalsalarissen zijn trouwens zijn ook niet altijd zo vast. Meestal zitten in contracten er al constructies in dat er ieder jaar een x bedrag bijkomt. Van een Veldwijk is bijv bekend dat hij dit precies andersom doet eerste jaar het meest en daarna afbouwen.

Ik zie heel veel in deze jongen, maar zijn inhoud is op dit moment nog kang niet van het niveau wat je als basisspeler moet hebben. 20 minuten en hij lijkt al kapot. Aanbod was gewoon echt ontzettend hoog en ajax was dua gewoon kansloos in deze onderhandelingen.

Eigenlijk had Ajax een gok moeten wagen om Brobbey rest van het seizoen als basiskracht te gebruiken en Haller niet moeten kopen. Zo kan je ook doelstellingen met elkaar afspreken, maak dit seizoen minimaal 25 doelpunten in alle competities. Is het behaald, dan seizoen 2021-2022 2milj salaris + bonus van 1 milj als je CL haalt. Volgens mij CL Groupfase/start provisie 10 miljoen dacht ik.

Nu is het meer lucht praten van, BEN JE NOU Echt ZO Goed, BEN JE WEL 1milj Waard terwijl je nooit de kans krijgt met volle 90 min, 12 wedstrijden achter elkaar.

Want in feite, bij mislukte gok had je Tadic als CS kunnen gebruiken, vindt die 22.5 milj echt zonde met Haller aankoop. Die schiet ook niet 40x per seizoen in PL, dus echt een raadsel voor mij. Is ook geen jong talent waarbij je over 2 jaar voor 100 milj kan verkopen.

En zo vinden we altijd wat van het salaris van een ander. Ik vind het salaris van Driessen weer veel te hoog. En ik weet niet eens wat ze hem betalen !

Brobbey lijkt een mooi talent te zijn, zeer doelgericht en imposant fysiek sterk. Dat hebben ze bij Ajax wellicht te laat gezien. Hij is een talent. Het aanbod van een miljoen lijkt me werkelijk top voor een talent. Hij zou beslist genoeg speeltijd kunnen krijgen bij Ajax en zo uiotgroeien tot een vaste waarde.

Stel dat het niet lukt bij Leipzlig, hoe gaat hij dan weg komen. Niemand wil dan ook maar in de buurt komen van de 3 miljoen die hij dan al opstrijkt. Ik zie hem al als Bogarde bij Chelllsea zijn geld op de tribune verdienen en dat is zonde. ik hoop dat ik het mis heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 6 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Erik ten Hag heeft keuze al gemaakt

Ajax kan vanavond een grote stap zetten in de richting van overwintering in de Champions League. De koploper van Groep C moet dan wel een goed resultaat boeken tegen Borussia Dortmund...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren