Snoei laat gevoelige transfer Seuntjens naar NAC Breda niet onbestraft

Donderdag, 11 maart 2021 om 12:53Yanick Vos • Laatste update: 13:29

Ralf Seuntjens is zijn aanvoerdersband bij De Graafschap kwijt, zo bevestigt Mike Snoei. De trainer heeft hem de band afgepakt nadat de 31-jarige aanvaller woensdag zijn handtekening zette onder een contract voor twee jaar bij NAC Breda, concurrent van de club uit Doetinchem in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Ted van de Pavert is benoemd tot de nieuwe aanvoerder van de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Goedzo Snoei, niet gedacht dat hij dit zou doen. Heeft vaak genoeg uitgesproken dat Seuntjes zijn aanvoerder is etc. Van de Pavert is een echte SuperBoer dus een perfecte aanvoerder.

11 maart 2021 om 13:31

Hiermee wordt het alleen maar een groter issue. De aandacht wordt er nog meer op gevestigd, het motiveert Seuntjens niet. Als je als trainer zo je autoriteit moet forceren is dat geen goed teken

11 maart 2021 om 13:56

Vind het wel logisch. De aanvoerder is het boegbeeld van de club naar buiten toe en dus ook iemand waarmee de supporters enigszins een band moeten hebben of sympathie voor hebben. Die sympathie is hij natuurlijk door deze gevoelige transfer op een ongelukkig moment wel kwijt bij de achterban.

Dan kan je beter voor een ander uithangbord kiezen die nog wel geloofwaardig over komt naar buiten toe. Bedoel stel je verliest van NAC of je promoveert niet ten voordele van NAC dan kan hij moeilijk geloofwaardig de pers te woord staan en levert het alleen nog meer commotie en gedoe op.

11 maart 2021 om 14:40

Een voetballer dient altijd gemotiveerd te zijn en zijn best te doen, al is het maar om alles uit zijn eigen carrière te halen. Ronaldo is één van de twee beste voetballers ter wereld geworden doordat hij er hard voor werkte, andere zeer getalenteerde spelers belanden bij de amateurs.

11 maart 2021 om 14:58

Om vanuit het opzicht van de supporters deze keuze te maken lijkt me niet heel verstandig. Het gaat uiteindelijk om de resultaten op het veld en als Seuntjes hierdoor op een negatieve manier word beïnvloed gaat dat ten koste van de resultaten. Supporters hebben liever dat de Graafschap gewoon promoveert en als hij er nog een paar in knalt zal hij wel weer de held van de dag zijn, nogmaals als een coach een keuze moet maken naar aanleiding van een stel hypocriete supporters doe je het nooit goed.

11 maart 2021 om 13:58

Wat een onzin. Seuntjes wil juist dat De Graafschap promoveert en niet Nac Breda. Hij wil volgend seizoen zelf promoveren met Nac en niet onderaan in de eredivisie bungelen.

11 maart 2021 om 14:02

Dat is natuurlijk onzin. Als voetballer wil je het hoogst haalbare. Maar seuntjens zal gewoon willen promoveren, maar als hij de keuze heeft tussen kkd of Eredivisie ongeacht de graafschap dan zal het toch gewoon de Eredivisie zijn.

11 maart 2021 om 14:25

Als je jong bent en nog nooit eredivisie hebt gespeeld heb je een punt. Maar Seuntjens heeft dit al meegemaakt. 100% dat je dan liever mee doet voor het kampioenschap in je geboortestad dan dat je onderin meedraait in de eredivisie.

11 maart 2021 om 14:48

Dat is pas je reinste onzin. Elke voetballer wil op het hoogst mogelijke niveau spelen. Niet alleen vanwege de uitdaging maar vooral vanwege het geld. In de KKD kunnen ze amper leven van hun salaris. Je denkt toch niet dat als Seuntjes mag kiezen tussen nog een seizoen in de KKD of een seizoen in de Eredivisie, hij voor het eerste kiest?

11 maart 2021 om 16:24

1 probleem daarmee: hij heeft al een contract getekend. Zijn salaris staat dus al vast en of NAC nu promoveert of niet heeft daar weinig invloed op verder

11 maart 2021 om 19:41

Ken je de inhoud van zijn contract? Het is niet onmogelijk dat er een hogere vergoeding staat tegenover in de Eredivisie t.o.v. in de KKD. Ook al zou het alleen om bijvoorbeeld de wedstrijdpremies gaan. Daar weten wij, tenzij je het context hebt, helemaal niks over.

11 maart 2021 om 14:31

Snoei vertrouwt Seuntjes dus op de een of andere manier niet meer. Ik neem aan dat hij Seuntjes dan ook niet meer gaat opstellen.

Mike Snoei, parodie. Dekker aanpakken, nu Seuntjes. Ga er eens voor zorgen dat het team gaat lopen ipv dit soort acties.

11 maart 2021 om 13:13

Inderdaad. Geen aandacht aan geven. Je aanvoerder stapt over naar een directe concurrent waarmee je nog strijdt om promotie. Je kunt je natuurlijk gaan afvragen of Seuntjes er nu belang bij heeft om met de Graafschap boven NAC te eindigen. Dan vind ik inderdaad dat je dat moet laten voor wat het is en lekker moet laten sudderen binnen de club. Dat gaat vast goed.

11 maart 2021 om 13:18

Eens met comment van psv. De graafschap staat 2e.. hoe bedoel je het team laten lopen ook?

11 maart 2021 om 13:24

Ik denk eigenlijk dat het voor Seuntjens zelf juist beter is als niet NAC maar de graafschap promoveert. In de eredivisie zie ik Seuntjens namelijk nooit een basisplaats halen bij Nac. Geen idee of seuntjens genoeg zelfreflectie heeft om dat te zien overigens, maar dat is een ander verhaal.

11 maart 2021 om 13:32

Maar PSVFan, als hij Seuntjens wel blijft opstellen, wat maakt het dan uit?

Het lijkt me op dit moment bijna onmogelijk om niet deels met het hoofd bij de concurrent te zijn in de strijd om promotie. Je kunt altijd makkelijk zeggen dat het niet zo is, maar wat er werkelijk in dat koppie gebeurt.. Lijkt me een zeer lastige situatie voor zowel speler als de technische staf van de Graafschap.

11 maart 2021 om 13:42

Daarom begrijp ik niet dat hij niet gewoon wacht tot het einde van het seizoen met dit soort gesprekken. Als je een transfer naar de concurrent in zo'n belangrijke fase voor de promotie afrondt, heb je hoe dan ook de schijn tegen. Hij is nu de penaltynemer, dus ik ben benieuwd of hij een potentiële penalty zou nemen tegen NAC over 2 weken. Dan kan je het nooit goed doen.

11 maart 2021 om 13:59

@azchelsea, Het gaat hier ook om zijn inkomen he (zeker in corona tijd toch wel fijn om daar zekerheid over te hebben. Als hij te lang wacht kan het zijn dat clubs hem niet willen of dat hij een goede deal misloopt. Daarnaast is hij vanaf jongs af aan al fan van Nac, is hij al 2x dicht bij een transfer naar NAC geweest. Logisch dat je dan nu niet gaat wachten tot die interesse voorbij is...

11 maart 2021 om 14:00

Wat het nog ongelukkiger maakt is dat beide ploegen elkaar ook nog zullen treffen. Als je elkaar niet meer had getroffen dan had ik het ook nog minder onhandig gevonden. Maar nu kan hij het nooit goed doen in die wedstrijd. Mist die een enorme kans dan weet je de kritieken al en maakt die de winnende dan zal men in Breda dat ook niet snel vergeten als het er mede voor zorgt dat er niet wordt gepromoveerd. Zeker als spits kan je veel invloed hebben op het resultaat van een wedstrijd.

11 maart 2021 om 14:36

Voor het einde van mei is de competitie afgelopen (inclusief play-offs). 30 juni loopt zijn contract af. Dan kan je toch best even wachten tot na de competitie? Nu maak je het gewoon onnodig lastig voor de Graafschap, maar ook voor jezelf. De Graafschap komt NAC nog minimaal 1 keer tegen en wellicht ook nog in de play-offs, dat is gewoon erg onhandig.

Wat is dat toch de laatste tijd met clubs die op hun teentjes zijn getrapt doordat mensen van club veranderen Als ik aan het einde van mijn contract zit bij mijn werkgever, dan ga ik toch ook ruim van te voren zelf rond kijken? Dat is een heel normaal proces. En als hij de Graafschap de eredvisie inschiet is hij weer de held, wat een hypocrisie.

11 maart 2021 om 13:14

Zou dat ook normaal zijn als jij overstapt naar de concurrent waarmee je op dat moment in strijd bent om een grote order binnen te halen, waarvan jij al weet dat je bij de concurrent bent aangenomen als teamleider op diezelfde order? Dat is namelijk hoe de situatie is.

De emotie is volkomen begrijpelijk.

11 maart 2021 om 13:40

@silverhaze Wanneer je bezig bent met orders binnen halen heb je meestal geheimhoudingsplicht. Sterker ik denk wanneer jij informatie doorspeelt van je oude werkgever naar je nieuwe werkgever, zal je nieuwe werkgever ook twijfelen aan je integriteit en je oude werkgever kan gewoon aangifte doen voor het doorspelen van bedrijfsgevoelige informatie. Ook hebben zulke bedrijven gewoon een concurrentiebeding in hun contract staan voor een bepaalde tijd.

11 maart 2021 om 13:49

Exact mijn punt. Dat is hier dus niet het geval, want het is voetbal. Dus weinig geregeld, veel emotie, maar wel begrijpelijk!

11 maart 2021 om 13:21

Ik snap je vergelijking maar hij gaat niet echt op omdat de context totaal niet hetzelfde is. Gewone bedrijven zijn over het algemeen niet met elkaar in een concurrentiestrijd verwikkeld om te promoveren naar een hogere divisie waar beduidend meer geld te verdienen valt. Daarnaast is een aanvoerder en tevens spits van een voetbalclub natuurlijk veel invloedrijker op de uitkomst van het al dan niet promoveren dan bij een regulier bedrijf.

11 maart 2021 om 14:16

Twee dingen; je vergeet dat Seuntjens ook al een contractaanbod van De Graafschap had liggen waarover werd onderhandeld. Dat is ook een factor die meespeelt. En twee, volgens mij reageert De Graafschap juist heel netjes. Als je dat wilt zien tenminste, want dan moet je niet op Voetbalzone zijn. Vanuit verschillende geledingen binnen de club is er begrip voor de keuze van Seuntjens om de overstap te maken naar 'zijn club' NAC en is er zelfs (o.a. vanuit de spelersgroep) het vertrouwen dat hij zich de laatste wedstrijden nog 100% zal inzetten voor de club. Uiteraard was de club niet blij met de timing en de wijze waarop hij direct na de wedstrijd met het shirt van De Graafschap nog aan en de aanvoerdersband nog om, Espn heel enthousiast te woord stond over de interesse van Nac. Hoe begrijpelijk en oprecht ook, dat kan je gewoon niet maken. Daar heeft hij dan ook zijn excuses voor gemaakt en dat is ook geaccepteerd. Volgens mij is dat heel wat anders dan "op hun teentjes zijn getrapt". Seuntjens gaf zelf te kennen dat hij elke sanctie zou accepteren. Eigenlijk is het besluiten om verder te gaan met een andere aanvoerder de enige sanctie. Die sanctie is niet ingegeven als straf, maar omdat je als aanvoerder de woordvoerder bent naar buiten. Gezien de situatie is het dan verstandig en niet meer dan logisch dat je voor die rol iemand anders kiest.

11 maart 2021 om 15:33

Je vergeet te melden dat dat contractaanbod er "al" sinds afgelopen vrijdag 5-3-2021 lag.

11 maart 2021 om 16:25

Dat klopt. Halverwege februari hebben De Graafschap én Seuntjens echter aangegeven dat ze met elkaar door wilden voor nog een seizoen. Dat is dan ook de achterliggende gedachte van mijn opmerking. Het is niet zo dat De Graafschap heel geheimzinnig deed richting Seuntjens over de wens om wel/niet met hem verder te gaan en vice versa. Ik ga er dan ook vanuit dat als er een andere club, van vergelijkbare allure als Nac, was gekomen dat hij 'gewoon' bij De Graafschap had bijgetekend. Onder druk van de interesse van NAC zal De Graafschap inderdaad 'pas' vrijdag 5 maart een voorstel op papier hebben voorgelegd. Dat is op zich ook wel een logisch oorzakelijk gevolg. Je zou daardoor wel kunnen stellen dat De Graafschap niet snel genoeg heeft gehandeld. Maar goed, bottom-line is dat De Graafschap helemaal niet zo zuur reageert als sommigen hier willen doen laten geloven. In tegendeel zelfs.

11 maart 2021 om 17:37

Seuntjens heeft al jaren aangegeven ooit bij NAC te willen spelen

11 maart 2021 om 19:34

De toegevoegde waarde van deze opmerking ontgaat mij. Volgens mij schrijf ik dat al in mijn eerste reactie dat Seuntjens nog graag een keer voor 'zijn club' NAC wil spelen. Daar hebben heel veel mensen bij De Graafschap ook alle begrip voor. Dat zowel de club als Seuntjens medio februari naar buiten brachten met elkaar door te willen en een contract slechts een formaliteit zou zijn, is ook een feit. De timing is, mede daardoor en gelet op de concurrentiestrijd, echter ongelukkig. Dat in combinatie met dat Seuntjens voor de camera van ESPN, met zijn wedstrijdkleding nog aan en aanvoerdersband nog om, wel heel enthousiast reageerde op de interesse van NAC, zorgde voor wat onbegrip bij De Graafschap. Ook al was het een hele oprechte emotie van Seuntjens (wat in de Achterhoek over het algemeen wordt gewaardeerd aan hem), dat kan je t.o.v. je huidige werkgever niet maken. Daar heeft hij ook netjes zijn (zij het geregisseerde) excuses voor gemaakt. Ondanks wat sommige media (waaronder Voetbalzone) iedereen wil doen geloven, is er binnen de geledingen van de club begrip voor de keuze van Seuntjens en is er de overtuiging dat hij zich 100% voor de club zal blijven inzetten. Dat hij geen aanvoerder meer is ("op papier" wordt er niets voor niets bijgezegd), heeft vooral te maken met dat hij dan meer in de spotlights staat en een nadrukkelijke rol richting de pers heeft. Ik vind het heel begrijpelijk dat ze die rol nu niet bij hem vinden passen en daarmee houden ze hem eigenlijk dus ook uit de wind, want hoe dan ook zullen zijn woorden nu meer op een weegschaal liggen dan eerder.

Wat een onzin zeg! Seuntjes is oud en wijs genoeg om zich gewoon volledig te focussen op De Graafschap zo meteen krijgt hij ook nog de schuld als ze niet zouden promoveren.

11 maart 2021 om 13:33

Heeft niks met oud en wijs genoeg zijn te maken, maar meer met de emotie van anderen. Stel dat hij 2 grote kansen mist waardoor de Graafschap naast promotie grijpt ten kostte van Nac. Dan sluit ik niet uit dat er een paar supporters in zijn tuin staan of dat ie verschillende doodsbedreigingen krijgt. Dit terwijl het anders geen probleem was geweest als hij die kansen had gemist.

11 maart 2021 om 13:38

Ja maar dat zal met of zonder aanvoerdersband niet anders zijn, toch?

11 maart 2021 om 13:43

Ik verwacht om dezelfde reden ook niet dat hij nog per definitie heel veel gaat spelen. Die aanvoerdersband is maar een eerste stap.

Zo zie je maar weer de onkunde van deze trainer Die past helemaal niet bij deze mooie club Als ze een ruil met henk de jong hadden gedaan was dat veel beter geweest

11 maart 2021 om 13:47

Het is me nou niet helemaal duidelijk of je Snoei een kundige trainer vindt.. en een ruil met Henk de Jong beter was geweest..

11 maart 2021 om 13:58

Hoe bedoel je, een ruil met Henk de Jong? Die is van Cambuur en heeft niks met de Graafschap of NAC te maken.

11 maart 2021 om 15:41

Ik heb geen hoge pet van Snoei op, maar datzelfde geld voor Henk de Jong. Bij Henk had ik meer het gevoel dat hij door de weeks met zijn uitspraken bezig was dan met het trainen van het team.

Dus je mag met andere clubs praten, je mag je handtekening zetten, de andere club mag dit ook doen.
Alleen het daadwerkelijk spelen mag pas als de transfertermijn weer is aangebroken???

Seuntjes heeft mazzel dat hij niet bij Az speelt

11 maart 2021 om 13:44

Wanneer spelers in hun laatste contract jaar zitten mogen ze rond de winter inderdaad vrij praten met andere clubs. Sterker de transferperiode gaat over de overschrijving dus net als Ajax met Neres en Antony deed is de speler buiten de transferperiode binnenhalen en dan het contract inlaten gaan aan het begin van de transferperiode. De transferperiode gaat alleen over heet overschrijven van spelers maar dat betekend niet dat je buiten de transferperiode om geen spelers kan en mag contracteren.

11 maart 2021 om 13:45

Svensson heeft ook een aflopend contract, die speelt ook weer na zijn blessure, terwijl er geruchten zijn dat Feyenoord interesse heeft. Je punt is?

11 maart 2021 om 13:50

Twee opmerkingen
1. Svenson is een gerucht (van een paar man?)
2. Anderen die onder contract stonden zijn zo hard en zo snel geslagen dat de windkracht van vandaag een briesje lijkt.
Maar dat wist je zelf ook al. Vraag dus niet relevant

11 maart 2021 om 14:14

Gerucht is toch behoorlijk anders dan echt getekend hebben. Neemt niet weg dat dit

11 maart 2021 om 14:50

@cas1

1) Paar man is het gerucht kleiner maken dan het is, je zegt dit om aan je punt te willen ontsnappen, maar goed, zoals je wil.

2) Anderen (dat is trouwens alleen de trainer), deed het achter de rug om van de leideing. Zoals al aangegeven, als er open communicatie was geweest, had het een veel minder probleem geweest, dan het uit de media te moeten vernemen.
De assistent trainer is na een gesprek, met wederzijds goedvinden heen gegaan.

Dus nogmaals, wat is je punt?

11 maart 2021 om 14:51

@sergioramoshm

Wat wegneemt is of zoiets zonder mededeling gebeurd, of dat de club het vanuit de media moet horen dat je trainer bij een conccurent heeft getekend. Doet verder niets af aan het feit of ik het wel, of niet eens ben met de actie van AZ, dan wel Slot.

De timing van de transfer is natuurlijk helemaal beroerd. Ik denk dat iedereen Seuntjes de stap naar NAC gunt, ook omdat je met hem niet de Eredivisie in wil, maar het was allemaal een stuk chiquer geweest van NAC en Seuntjes om daar even mee te wachten. Hij is transfervrij, die transfer was er toch wel gekomen, waarom dan nu al spijkers met koppen slaan.

11 maart 2021 om 14:50

Ik snap je reactie wel maar wat dan? Achter de schermen het contract al regelen maar nog niks in de openbaarheid brengen. Nee toch. Het moment is ongelukkig hoor ik dan. Wat dan? Eerst aan De Graafschap vragen of en wanneer hij bij NAC mag tekenen of tot na het seizoen wachten? Zo werkt het niet he! Nee wees maar blij dat Seuntjens en NAC (steijn) hier meteen duidelijk over hebben gecommuniceerd, dat is i.i.g. niet achterbaks.

11 maart 2021 om 15:15

De andere 'gentlemans'-optie was geweest om tot na het seizoen te wachten en dan contact te zoeken. Normaal willen clubs en spelers dat risico natuurlijk niet lopen, maar het risico bestond nu eigenlijk toch niet? We hebben het ook niet zomaar over een jeugspelertje he, het gaat om de aanvoerder. Stel Berghuis is na dit seizoen transfervrij en brengt nu samen met AZ al naar buiten dat ze volgend jaar met elkaar in zee gaan... Zou ik vreemd vinden. (en ja ik gebruik bewust AZ in mijn voorbeeld vanwege de ironie )

11 maart 2021 om 16:27

Hoe zie je dat voor je? Dan moet je vanuit NAC wel aan Seuntjens laten weten dat je interesse hebt, anders tekent hij ergens anders of tekent bij, maar verder dat je pas na het seizoen zaken verder wilt bespreken. Dat werkt niet. En als je dat op een-of-andere manier kun regelen dan spreek je toch al de intentie uit om met elkaar in zee te gaan maar regel je alleen het contract nog niet. Ik blijf erbij dat zo open en eerlijk hierover communiceren ook voor De Graafschap het beste is.

Verder hoop ik op het beste voor De Graafschap en dat jullie snel weer in de Eredivisie spelen. De mooiste club van NL (na NAC uiteraard).

11 maart 2021 om 16:30

Het is toch wel enigszins naïef om zo te denken. Wachten tot het eind van het seizoen was helemaal geen optie. Seuntjens en De Graafschap hadden medio februari naar elkaar uitgesproken met elkaar door te willen. NAC wist dat hij wellicht gevoelig zou zijn voor hun avances, waarom zouden ze daarmee wachten? Dat is volstrekt onlogisch, want dan had hij al getekend in Doetinchem voor een verlenging.

Potverdikke ruig verhaal....
Hij is de aanvoerdersband kwijt...
Maar mag wel alle taken uitvoeren wat hij doorgaans deed op ..... voor de camera verschijnen? na...

Kijk ik snap dat Snoei pistoff is, maar dan moet je ook echte statements maken.
Als Seuntjes in je gezicht zegt, nee trainer er speelt niks en een dag later tekent hij bij Nac, zeg dan dat je tot juni lekker bij de beloften mag spelen....
En als je vind dat hij te belangrijk is voor het team om promotie, dan maak je geen statement....

Op dat gebied is AZ daadkrachtiger daarin

Ik denk dat als Seuntjens dit aanvecht bij de rechter, hij best gelijk zou kunnen krijgen. Wordt nu al werknemer gestraft terwijl ie niks doet wat niet mag.

11 maart 2021 om 14:48

Volgens mij heeft hij voor de camera reeds aangegeven dat hij éénder welke beslissing vanuit de Graafschap zou respecteren. En dit is in ieder geval een beslissing.

Het is gewoon een hele domme/knullige actie geweest van hem en de timing nog slechter.
Het is hypocriet om voor de camera eerst een pleidooi van excuses te maken om een dag later bij NAC te tekenen.

Ik had hem lekker laten banken en Konings erin gezet.

11 maart 2021 om 16:31

Op basis van welke wetgeving zou hij dat precies winnen dan? Het staat een club/trainer toch echt vrij om zelf te bepalen wie de aanvoerder is. Dat kan zelfs zonder opgaaf van reden en geen rechter die zich daarin gaat mengen. Wat hij bij een rechter misschien zou kunnen betogen is dat de werkrelatie verstoord is, maar ja dan is hij daar zelf veroorzaker van en dan zal de uitspraak van een rechter niet in zijn voordeel zijn. Het enige wat hij daarmee bereikt is dat zijn contract direct ontbonden wordt. Kan hij vast gaan trainen bij Nac. Geloof niet dat hij daar voordeel van heeft.

Gewoon een domme aktie van Snoei.
Had hem gefeliciteerd, een bos bloemen gegeven en hij was tot het eind van het seizoen tot het gaatje gegaan voor hem.
Ik twijfel er niet aan dat hij nu ook zijn best zal doen, gewoon zoals van een prof verwacht mag worden, maar tot het gaatje???

11 maart 2021 om 18:17

Had hetzelfde gebeurd zoals nu als hij bij Den Bosch had getekend denk je? Het gaat om het tekenen bij een concurent voor promotie, en ze moeten nog tegen elkaar. In hoeverre gaat hij met die bos bloemen tot het gaatje dan denk je? Juist, het is ook zijn toekomst...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. Mos Unknown
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Real Madrid heeft bij de zaakwaarnemers van Alexander Isak geïnformeerd naar zijn status. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren