Derksen: ‘Ik denk dat ze bij Ajax dolblij zijn dat ze dat eikeltje kwijt zijn’

Zaterdag, 27 februari 2021 om 13:43 • Laatste update: 14:48

Johan Derksen is van mening dat Ajax goede zaken heeft gedaan door Quincy Promes te verkopen, zo liet de analist vrijdagavond weten in Veronica Inside. Hoewel de Amsterdammers de 29-jarige aanvaller met verlies laten vertrekken naar Spartak Moskou, zijn de tafelheren van het praatprogramma van mening dat er een goede deal gesloten is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Buiten alle randzaken, denk ik dat Ajax op voetbaltechnisch gebied ook prima tevreden kan zijn met het vertrek van Promes. En dat lijkt me toch het belangrijkste, want voegde echt weinig toe dit jaar.

27 februari 2021 om 03:47

Dit jaar inderdaad weinig laten zien. Nieuwe positie, veel beginnen vanaf de bank. Maatje die vertrekt die voor 50% van je goals zorgde. Ondanks alles toch voor een hoop mooie momenten gezorgd. Gun hem de wereld maar Marc is natuurlijk wel een Goat met het bedrag en het risico voor spartak voor een evt vervolging. Marc zou een Atouba/kerlon nog voor 10 miljoen kunnen verkopen.

27 februari 2021 om 05:49

Voegde niks toe dit jaar maar kijk ooo ff waar die gast het grootste gedeelte van z’n wedstrijden moest spelen. Totaal niet op z’n plek op nr 10.

27 februari 2021 om 08:47

Hoe is spits in een 2-spitsensysteem (wat hij bij Spartak speelde) in hemelsnaam vergelijkbaar met nummer 10 positie in 4-3-3? Dat is echt een heel andere positie waar totaal verschillende kwaliteiten voor worden gevraagd.

27 februari 2021 om 10:07

Dan weet je al of de beste man ooit op t veld heeft gestaan!

Het is maar goed dat Erik dit programma niet kon zien, die heeft Promes zojuist uit staan zwaaien op Schiphol. Tranen in zijn ogen , nog 1 x elkaar in de ogen kijken nog een laatste knuffel en daar gaat hij... Vrienden voor het leven. Natuurlijk is de rest van Amsterdam en omstreken blij dat ze van deze jongen af zijn.

26 februari 2021 om 23:39

De promes van dit jaar zeker, maar was vorig jaar wel belangrijk. Zn voetbalmentaliteit leek ook gewoon prima. Bij eagles, spartak iig wel en bij twente dacht ik ook. Snap niet wat je bedoeld qua tranen in de ogen, logisch toch als je een band hebt met een speler die je zolang kent?. Wat heeft ten hag hiermee te maken? Qua dat steekincident ga ik nog niet oordelen, want we kennen de feiten niet. Dat van ibiza is natuurlijk wel schandalig als het klopt. Kan nergens vinden dat hij daadwerkelijk daarvoor berecht is/dat het bewezen is.

27 februari 2021 om 16:22

Promes voor Ajax 53 wedstrijden 28 goals & assists. Zoals je zegt zeker in het eerste jaar heeft hij zeker zijn waarde gehad. En 11,5 miljoen terug krijgen nadat je 16,5 miljoen voor hem hebt betaald is ook niet verkeerd. Over het steekincident ga ook ik niet oordelen. Mocht hij voorkomen dan zal blijken of hij het wel of niet gedaan heeft. En van het Ibiza gebeuren kan ik ook helemaal niks vinden, behalve wat Derksen zegt. Kortom ik vind niet dat Promes bij Ajax mislukt is ondanks alle randzaken. In Rusland is hij al groots verwelkomt. Hoop dat hij daar weer zijn vorm weet te hervinden.

26 februari 2021 om 23:41

Ik vind dat je wel altijd overdreven negatief bent, beetje objectiviteit vwb Ten Hag kan geen kwaad toch?

27 februari 2021 om 02:12

baradona en objectiviteit? Die dag moet nog komen.

27 februari 2021 om 08:51

Ik ben op het punt gekomen dat ik het gewoon onprettig vind om reacties van baradona te lezen. De beste man heeft mijns inziens een probleem want een dergelijke mate van pessimisme kan niet gezond voor jou en (met name) je omgeving zijn.. Buiten een verdwaalde liefdesverklaring aan Noa Lang echt nog nooit iets positiefs uit de mond van baradona horen komen, da's toch wel verontrustend. Ik zou zeggen, probeer wat positiever in het leven te staan kerel, je zult je er veel beter door voelen!

27 februari 2021 om 14:26

Vergeet zijn liefde voor koopmeiners niet...

27 februari 2021 om 02:00

Dat je weinig positief bent over Promes kan ik nog enigszins inkomen, maar wat heeft Ten Hag je misdaan man? Je begint nog net geen heksenjacht! Uitstekende trainer en een beetje vreemde vogel(maar dat zijn Pep, Mourinho en v. Gaal ook). Op deze manier ben je moeilijk serieus te nemen, jammer, want je hebt met enige regelmaat ook wel wat te melden vind ik.

27 februari 2021 om 02:05

Bij jou heb ik echt het gevoel dat als je de Staatsloterij zou winnen je alsnog 100 negatieve punten zou benoemen.

27 februari 2021 om 14:56

Die kan ik ook nog wel benoemen.

8 miljoen verlies in 1.5 jaar tijd en nog steeds een wereld deal. Ik heb het nooit wat gevonden. En het was niet een ervaren speler die anderen beter maakte. Blij dat hij weg is en er plek is voor een andere speler. Als die braziliaan komt die overal komt spelen gaan we er waarschijnlijk dik op vooruit

27 februari 2021 om 00:42

Nee, ik snapte de aankoop ook niet echt. Ja, hij deed het lekker op de ballen van Ziyech, maar Overmars moet toch ook die wedstrijden in Oranje hebben gezien. Ik vind hem technisch zo beperkt, de ballen gaan bij aanname alle kanten en zijn schoten zijn 9 van 10 keer matig tot zeer slecht.

27 februari 2021 om 01:08

Vorig jaar 12 goals uit 20 wedstrijden is wel netjes en ook europees belangrijke goals gemaakt (4 goals uit 5 wedstrijden). Ziyech was zeker belangrijk, maar lag daar niet alleen aan lijkt me. Dit jaar ging alles mis, die vorig jaar nog wel goed gingen, ook als ziyech daar niet bij betrokken was. Technisch idd wel beperkt en voor beiden goed dat hij weg is.

27 februari 2021 om 15:42

Volgens mij speelde het feit dat-ie Nederlander is ook mee, wilde Ajax daar zijn identiteit mee versterken. Ajax-vrienden van me hadden daar wel begrip voor, maar als je €16 miljoen uitgeeft, zie je toch liever dat Ajax dat doet voor spelers als Anthony en Neres, dan geflopte middelmaat als Promes? Kan mij echt niets schelen of het nu Nederlanders zijn of niet. Sterker, als PSV uit de krochten van Bora Bora een middenvelder weet op te duikelen denk ik al gauw dat het een verbetering is ten opzichte van Rosario en hebben ze mijn zegen!

27 februari 2021 om 17:32

Precies dat. Ik vond het een vreselijke aankoop en helaas heb ik gelijk gekregen. Bedrag is goed, maar het kost je gewoon 8 miljoen voor anderhalf seizoen. Erg domme zet van de rvc. Hopelijk goed geinvesteerd leergeld. Volgens mij is Spartak spekkoper. Die hebben hem eigenlijk 3 jaar verhiurd voor 15 miljoen...

Ajax (ten Hag) deed fantastisch zijn best om Promes te beschermen in de media. Ze geloofden hem, zo maakten ze duidelijk. Maar als ik vervolgens zie dat Promes ineens van zijn contract af wil en Ajax onmiddellijk haar medewerking aan een transfer verleent en uiteindelijk een miljoen of 6 a 7 verliest dan kan ik eigenlijk nauwelijks meer in de onschuld van Promes geloven. Ik mag domweg niet zeggen dat hij wel schuldig is omdat we in ons land gelukkig een uitstekend functionerend systeem hebben waarin geldt dat je niet eerder schuldig bent dat je dat door een rechter bevonden bent. Maar ik weet niet meer hoe ik in de onschuld van Promes moet blijven geloven.

Het zou toch wat zijn als hij word vrijgesproken. Hoe je het ook wendt of keert in zijn eerste seizoen is Promes toch redelijk belangrijk geweest.

27 februari 2021 om 02:16

Puur vanuit voetballend oogpunt is Promes ook geen slechte speler, maar het type speler dat hij is past niet in de speelwijze van dit Ajax. Hij is goed met ruimte voor en achter de verdediging, maar ploegen die tegen Ajax spelen, staan doorgaans compact.

Ajax kan inderdaad blij zijn dat hij weg is. Als je hem zag voetballen nadat het incident naar buiten kwam, leek het net alsof hij het spel probeerde te saboteren. Zelfs de meest simpele balletjes over 5 meter kwamen nog niet aan, omdat meneer in geen enkele actie echt moeite stak.

Er is maar 1 eikeltje en dat is Derksen! Heeft al jaren geen bronnen om nieuws te brengen en loopt nu alleen maar wartaal uit te slaan en spelers uit te schelden. Zielig oud mannetje is het!

27 februari 2021 om 06:34

Kijk ik snap dat men twijfelt aan het niveau van Promes. Vooral dit jaar liet hij het niet zien. Maar als Ajax zijnde moet ook Nederlands 11tal herbergen. En die heeft Ajax amper. Dus als je die voor 15 miljoen kan kopen waarom niet. Hij was volgens mij de goedkoopste.

27 februari 2021 om 11:28

Geen bronnen? De beste man is ooit hoofdredacteur van Voetbal International geweest. Dan kom jij aan met 'geen bronnen'. Als er iemand wél bronnen heeft, en goed geïnformeerde, dan is het Derksen wel.

27 februari 2021 om 11:33

Zijn bronnen waren in die tijd de journalisten die voor t blad werkte. Dat jij nog denkt dat die hem informatie doorspelen zegt meer over jou naïviteit. De tijd dat Derksen goed geïnformeerd is, ligt ver achter ons!

27 februari 2021 om 11:49

Jij doet ook alleen maar aannames. Hoe weet jij dat die geen info doorgeven? Misschien hebben ze nog steeds goed contact. Dat weet jij helemaal niet. Er zijn ook journalisten andere gasten als die Chris Woerts enzo te gast. Misschien lichten die hem wel in over zaken.

Kijk. Johan vertelt het dan niet op de meest soepele en aantrekkelijke manier. Want Johan weet ook, als je in de voetballerij niet meepraat met het merendeel je afhaakt en ze je de deur wijzen. Johan is op dit vlak natuurlijk volkomen onafhankelijk. Lijkt mjet overigens heerlijk om zo voor de televisie te zitten.
Anderzijds heeft hij hierin gelijk. Je verkast niet zomaar naar een Spartakje Moskou. Je gaat daar echt niet heen vanwege het lekkere weer, goede eten en aardig volk. Het is een machtspelletje wat er gaande is tussen justitie en Promes. Nogmaals. Hij ontloopt hiermee zoveel kwaad en risico's, dat kun je je niet voorstellen. Ajax is ook dolblij dat Promes is vertrokken. Geloof mij. Intern hebben ze de hele nacht gezopen alsof het hun laatste dag was. Het is een van de beste dagen in Ajax' geschiedenis. Je moet er toch niet aan denken dat een club, welke eveneens op de beurs actief is, wederom slecht in het nieuws komt na 'akefietjes' met Nouri en Onana? Dit is wereldnieuws voor Ajax, dat Promes vertrokken is naar Rusland.

27 februari 2021 om 10:05

Nou ik ben toevallig twee keer in Moskou geweest. Het goede weer is best wel lekker vanaf de lente, het eten en de restaurants zijn van wereldniveau en of het een aardig volk is dat kan iedereen voor zichzelf bepalen. Ik wil maar zeggen dat je uit je nek lult. Want hij was als in Moskou beland ooit voordat ie ooit verdachte is van een strafzaak en nu breng jij het alsof het z’n laatste uitweg is. Verder vind ik jouw aanname dus van een bepaalde arrogantie getuige die Nederlanders vaker hebben, als het niet gaat zoals wij het kennen dan is het niet goed. Wie heeft Nederland ooit de morele kompas van de wereld gemaakt? Uiteindelijk niemand en we kunnen hier ons zelf zo groot praten als we willen, uiteindelijk lacht Rusland ons keihard uit! Maar dat terzijde. Natuurlijk is Ajax blij dat Quincy weg is en dat begrijp k volkomen, maar mijn punt is waarom meneertje Derksen het nodig vind om die jongen voor eikeltje uit te maken?!

27 februari 2021 om 11:27

Ik ben toevallig ook in Moskou geweest in 2009 met Nec, maar dat was natuurlijk in de winter. Maar ga er maar zitten. Ieder zijn eigen smaak en keuze natuurlijk, maar ik zit liever in Sevilla (waar Promes overigens ook gespeeld heeft). Het is gewoon zo, en daar kun je vanuit gaan dat je Ajax niet zomaar eventjes inruilt voor de Russische competitie. Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat Promes niet was vertrokken uit A'dam als dat 'nieuws' niet wereldkundig werd gemaakt. Het is maar hoe je het bekijkt. Het stinkt van alle kanten. En dat Promes dan hals over kop wil vertrekken uit Nederland zegt natuurlijk ook iets, he? Ik suggereer, dat klopt. Maar het is zó verdacht...

Iemand gaat johan derksen een keer volop zijn muil slaan op straat en ik zou er niet eens scheef van opkijken. Het is alsof hij na het akkefietje met akwasi ofzo of hoe die gast ook heet nog harder respectloos is gaan praten over andere. Dit kan niet eeuwig goed blijven gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren