‘Die pluim vertelde ook iets over de status van die twee bij Ajax’

Vrijdag, 19 februari 2021 om 07:29 • Laatste update: 10:01

Door een knotsgekke slotfase wist Ajax donderdagavond de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League met 1-2 te winnen, door doelpunten van Dusan Tadic en Brian Brobbey. Een terechte overwinning, zo oordelen de Nederlandse ochtendkranten. Er klinken positieve geluiden na de zege van de Amsterdammers in Noord-Frankrijk.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Ajax ‘heer en meester’ was. “Maar ze konden het optische overwicht en het frisse combinatiespel niet projecteren op het scorebord. Ook niet na rust, toen Ajax de druk verder opvoerde”, stelt de krant. “Na een handvol nationale topduels, waarin Ajax een forse buit bemachtigde, ging de gedoodverfde Eredivisie-kampioen bij de eerste serieuze Europese graadmeter bijna kopje onder. Daar zag het driekwart wedstrijd nauwelijks naar uit, totdat een moment van slordigheid en onachtzaamheid bij Nicolás Tagliafico de uitgangspositie flink vertroebelde.”

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag trots: 'Heel hoog niveau'
Meer videos

“Ajax was tot dan toe zeventig minuten lang met zeventig procent balbezit op zoek naar dat ene gaatje en die felbegeerde treffer op vreemde bodem”, vervolgt het ochtendjournaal zijn wedstrijdverslag. “Maar als één ploeg in Europa het spelen op de nul tot kunst heeft verheven, is het Lille wel. De zes opponenten die Ajax dit jaar voorgingen, lukte dat bijvoorbeeld niet één keer. Die ijzersterke defensie ligt aan de basis van een geweldige opmars, waarin Lille vooralsnog zelfs het schier ongenaakbare Paris Saint-Germain onder zich houdt.”

De Telegraaf haalt aan dat in 2017, toen Ajax de finale van de Europa League verloor van Manchester United, al bleek dat het geen straf is om ‘een treetje lager’ actief te zijn, omdat daar voor de jonge spelers de basis werd gelegd voor het goede seizoen in de Champions League twee jaar later. "Het zal de opleiders op De Toekomst dan ook deugd doen dat Ten Hag tegen Lille OSC een basisplaats inruimde voor de net achttienjarige Devyne Rensch, die in Noord-Frankrijk zijn Europese debuut maakte, en de anderhalf jaar oudere Jurriën Timber (19).”

“Rensch had de zware taak om de Franse spierbundel Jonathan Bamba in bedwang te houden en slaagde daarin met verve. Timber speelde met de rust en overtuiging van een routinier”, gaat de krant verder. “Waar het optreden van de jonkies een pluim inhield voor de geroemde Ajax-academie, vertelde het ook iets over de status van Sean Klaiber en Perr Schuurs. Op dit moment is de blessuregevoelige Noussair Mazraoui normaal gesproken nog eerste keus van Ten Hag. Klaiber kwam voor bijna vijf miljoen euro over van FC Utrecht als stand-in voor de Marokkaans international, maar is inmiddels dus nummer drie in de pikorde. Schuurs, die aan het begin van het seizoen het volste vertrouwen van Ten Hag kreeg, is voorbij gedenderd door Timber. Al is het veel te vroeg om de Limburger helemaal af te schrijven.”

De Volkskrant zag dat Lille - Ajax lang een ‘voorzichtige dans’ was. “Lille valt helemaal niet aan, althans niet massaal. Niet in de competitie, ook niet in Europa. Geen behoefte aan. Lille viel tegen, mede door het op dat ene moment van Tagliafico na geconcentreerde spel van Ajax. Het voetbal van Lille is spel in een saai korset, gestoeld op degelijkheid en veel snelheid voorin. Zo was het een kwestie van voorzichtig geschuifel.”

Volgens de krant oogde Ajax ‘sober en ervaren’. “Met Lisandro Martínez, Nicolas Tagliafico en Edson Álvarez staan daar echte mannen uit culturen van overleven. Goede voetballers bovendien. Hoe Martínez passt, dat is toch een genot om te zien”, zo luidt de conclusie. “Eindeloos speelde Ajax de bal rond, in driehoekjes, als in een soort van trainingsvorm. Vrij saai om te zien. Gewoon degelijk. Wie thuis twee duels op rij naar tv keek, eerst naar PSV en daarna naar Ajax, zag vooral het verschil met PSV. Daar is elke bal in de opbouw een potentieel gevaar. Het is voetbal zonder fundament. Bij Ajax is juist vastigheid in het spel geklonken en doen tieners als Jurriën Timber en Devyne Rensch gewoon mee, jongens met technische bagage, niet voortdurend bang om fouten te maken, om de doodeenvoudige reden dat ze weten wat ze kunnen.”

Het Parool deelde met een 7 de hoogste cijfers uit aan Rensch, Timber, Brobbey en Martínez. “In de eerste helft was het spel zeer geconcentreerd, verstandig en risicomijdend. Een typisch eerste duel in een Europees tweeluik waarin beide ploegen absoluut geen tegentreffer willen incasseren”, stelt het ochtendjournaal. Het Parool zag dat er ‘amper’ gevaar kwam van Lille. “De kracht van de ploeg zit in de gesloten verdediging, in januari en februari kreeg Lille in tien uur speeltijd geen enkele tegentreffer. Ajax kreeg zonder groots te spelen vooral na rust genoeg kansen en benutte er twee.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door messino)

Goede wedstrijd. Misschien op een lelijke manier op gelijke hoogte gekomen (ook lelijk achter gekomen natuurlijk) maar jarenlang werden we afgetroefd en verloren we dit soort wedstrijden op naïviteit of omdat we de scheidsrechter tegen hadden. Goed geconcentreerd, volwassen en geduldig gespeeld. Terecht gewonnen.

19 februari 2021 om 09:46

17-9-2019 Ajax vs Lille (3-0)
27-11-2019 Lille vs Ajax (0-2)

Dit soort potjes werden al wel gewonnen hoor. Ik vind dit Lille niet zoveel anders dan die defensieve meuk van anderhalf jaar terug. Ze hebben alleen wat kwaliteit gewonnen in verdedigend opzicht en hebben nog snellere jongens voorin voor een counter rondlopen.

19 februari 2021 om 10:37

@messino Nou, vorig jaar hadden ze echt wel een paar levensgrote kansen die ze niet hadden benut. Kijk die wedstrijden maar terug, over 2 wedstrijden zijn die gasten gewoon meerdere keren voor de keeper gekomen. Vandaag hebben ze letterlijk niet een kans zelf gecreëerd en daarin zie je toch dat het bij Ajax in dat opzicht beter stond dan het seizoen ervoor.

19 februari 2021 om 10:51

@messino

Leuk die uitslagen en ze waren ook belangrijk, maar dat was wel geflatteerd.
Zoals Missinglink al aangeeft, kijk die wedstrijden maar eens terug en je ziet dat het ook heel anders had kunnen aflopen. Zelfs Erik ten Hag gaf gisteren eerlijk toe dat die uitslagen destijds geflatteerd waren.

Gisteren speelde Ajax echt uitmuntend en heeft Lille niet laten voetballen, iets wat ook bevestigd werd door de coach van Lille. Nu is het van belang dat Ajax dit volgende week vast weet te houden, geconcentreerd blijven en niet verslappen.

19 februari 2021 om 12:43

Uitslag had zowaar andersom kunnen zijn. Beiden kregen toentertijd veel kansen, maar Ajax wist ze wel te benutten. Maar dat zijn ook een van de weinige voorbeelden.

22 februari 2021 om 10:12

Ik ben bij beide wedstrijden live in de stadions aanwezig geweest. Ik was niet zo onder de indruk van Lille. Die wedstrijden werden gewoon eenvoudig gewonnen door Ajax.

Ik vind de proef voornamelijk volgende week. Hoe gaat Ajax er mee om. Gaan ze het professioneel uitspelen of wordt het billen knijpen. Als ze het professioneel uitspelen dan kunnen ze dit jaar heel ver komen.

19 februari 2021 om 08:06

Klinkt als 2018, toen vond de helft ook dat er nooit iets bewezen was. En elke loting was weer een zekere uitschakeling. Probeer er ook van te genieten dat Ajax op voorhand door velen kansloos tegen de koploper van Frankrijk die al weken geen goal tegen krijgt, op vreemde bodem toch het volle pond pakt. Dat is weleens anders geweest. Door werkelijk niks wat ik gisteren van Lille zag kan ik me zorgen maken over de return. Zeker als Lille moet scoren en dat moeten ze twee keer, dan zal er meer ruimte liggen en is er geen vuiltje aan de lucht. Viva Álvarez/ Martínez, door velen al als miskoop afgeschreven.

19 februari 2021 om 08:31

Dat is toch meestal het geval. Wint Ajax dan: 1. Is de tegenstander uit vorm 2. Neemt de tegenstander de wedstrijd niet serieus 3. speelt de tegenstander met een B elftal 4. Soms zelfs met een C elftal 5. wordt Ajax geholpen door de scheidsrechter 6. is het zwaar onverdiend 7. heeft Ajax geluk met de loting 8. Is Juve / Bm/ Real Madrid echt niet meer de topclub van 10 jaar geleden (dank je de koekoek) 9. Zijn ze in het zadel geholpen door de scheids. Verliest Ajax dan 1. Is het logisch want Mickey Mouse competitie 2. Ajax is niet geslepen genoegen 3. Ajax wordt in Europa niet door de VAR geholpen. Laat iedereen maar lekker praten, gisteren is het verschil tussen Ajax en PSV duidelijk geworden. Naast kwaliteit heeft dat ook te maken met stugheid, rust en ervaring. Ik ben blij dat Ajax gisteren rustig bleef en niet zoals tegen Getafe dat ze meegingen in het spel van de tegenstanders. Want ook gisteren lag heel Lille vanaf minuut 70 op de grond met kramp. Maar na die paar minuten na de 2-1 konden ze wonderbaarlijk weer rennen. Toen Ajax dit deed tegen Feyenoord was het een luizen ploeg en geen haar beter dan Getafe. Gisteren heb ik daar niemand over gehoord.

19 februari 2021 om 08:33

Precies dat laatste inderdaad. Moet eerlijk toegeven dat ik het ook nooit echt in Alvarez heb gezien. Maar misschien is de komst van zijn familie wel echt het kantelpunt gebleken in positieve zin. Het gebash op Martinez heb ik nooit begrepen, dit kwam vooral van de mannen van VI. Die speelde vorig jaar gewoon uitstekend in zijn debuutjaar. Is af en toe een tikkeltje nonchalant in de passing, maar voor de rest echt een heerlijke speler.

19 februari 2021 om 09:09

Is wat anders een halfuurtje tegen Feyenoord of een hele wedstrijd zoals Lille deed

19 februari 2021 om 09:28

Andersom is het ook altijd zo dat als Ajax een keer punten verspeelt, dan spelen ze ineens op 50% van hun kunnen. Dat soort zaken gaat over en weer van supporters van clubs. Ajax was gisteren gewoon duidelijk de betere en Lille viel voor de meesten onder ons denk ik zwaar tegen. Ik kan me niet voorstellen dat Lille het volgende week Ajax nog heel moeilijk kan gaan maken. Mocht dit wel zo zijn, dan heeft Ajax het waarschijnlijk aan zichzelf te danken. Gisteren hadden ze er ook 1 of 2 meer moeten maken, ik hoop niet voor ze dat hen dit gaat opbreken.

19 februari 2021 om 10:52

Maar dat is toch zo, want we weten wat het niveau is wat ze kunnen halen als ze op 100% spelen? Als ze de hele eredivisie op 100% spelen werden ze met twee vingers in de neus kampioen. Ik snap waar je op doelt alleen dat ze op 50% van hun kunnen spelen, klopt gewoon.

19 februari 2021 om 08:08

Gewoon voornamelijk spelen zoals ze vandaag deden. Dus zoveel mogelijk in balbezit komen zodat tegenstander geen vertrouwen krijgt. Winst, gelijkspel, 0-1 verlies is allemaal voldoende om door te gaan.

19 februari 2021 om 08:12

Moeten volgende week niet in 1x anders gaan spelen, dat kunnen we niet. Gewoon zo doorgaan op deze manier. Lille moet wel komen, wat ook voor mogelijkheden gaat zorgen voor ons.

Eigenlijk vond ik heel Ajax prima spelen, allemaal dikke voldoendes. Neres was misschien de minste, met een zesje. Ging wel veel dreiging van uit, maar er ging ook veel mis en die ene kans had hij nooit mogen missen. Voor de rest krijgen van mij alle basisspelers minimaal een 7,5.

19 februari 2021 om 08:06

Eens alleen Idrissi vond ik echt minder maar die was geen basis.

19 februari 2021 om 08:13

Die kan je nog niet echt afrekenen vind ik. Die krijgt voor het eerst wat minuten.

19 februari 2021 om 08:30

Die is 8 minuten voor tijd ingevallen, daar kun je echt geen fatsoenlijke beoordeling aan hangen hoor. Gaf wel 1 hele matige pass bij die countermogelijkheid, verder weinig zinnigs over te zeggen.

19 februari 2021 om 08:49

Als Brobbey in de blessuretijd gewoon die bal afgeeft kan Idrissi alleen op de keeper af. Dan had ik hem nog wel willen beoordelen. Nu heft hij geen bal gehad

Ajax speelde goed tegen de nummer 1 van Frankrijk. Ajax werd op het middenveld niet overlopen en werd fysiek ook niet afgetroefd. Ik denk wel dat Alvarez en Martinez het verschil maken bij Ajax. Door deze twee kunnen andere spelers iets meer risico's nemen of wat meer vrij uit voetballen

19 februari 2021 om 08:11

Exact Blind leeft zo op dankzij dat soort brekers. Echt het smeermiddel voor dit type spel. En mooi dat het de trainer opties geeft. Alleen zo zonder dat Ten Hag elk jaar weer een half seizoen nodig heeft om het aan de praat te krijgen. Al met al moet geconcludeerd dat Overmars weer een topselectie neergezet, breed en met veel smaakjes. Hulde

19 februari 2021 om 09:37

Ik heb Martinez altijd wel iets gevonden, echter geen idee waar ik hem zou moeten neer zetten als iedereen beschikbaar is. Ik vind hem links centraal achterin het beste, echter vind ik blind aan de bal veel beter. Verdedigend is dit dan weer het geval bij Martinez. Over Alvarez gesproken, wat is die jongen bezig aan een sterke periode. Een extra Blok op het middenveld, loopt constant vrij in de vrije ruimte. Ik had hem enigszins al afgeschreven voor de positie van CVM, zag misschien nog iets als CV voor hem. Maar sinds zijn familie er is doet hij het geweldig

19 februari 2021 om 12:10

Niet alleen sinds zn familie er is. Hij krijgt nu gewoon een serie wedstrijden de kans. Dat kreeg hij eerder niet waardoor hij continu heen en weer geslingerd werd. Dan weer op de bank, dan weer in de basis, dan weer wekenlang op de bank, dan weer eens invallen. Dan weer op het middenveld, dan weer centraal achterin. Dan kan je ook niet in je ritme komen. Nu krijgt hij een serie de kans en zie je wat hij kan.

19 februari 2021 om 10:01

Deze wedstrijd laat weer eens zien hoe belangrijk het is om snelheid te hebben achterin. De voorhoede van Lile is de langzaamste niet. Door snelle verdedigers te hebben die bovendien ook aardig technisch zijn, konden ze met veel ruimte in de rug spelen en hoog druk zetten.ze hoefde niet bang te zijn dat ze er uitgelopen werden. Dat is toch wel de grote zwakte die ajax had met blind en schuurs achterin. Nu Martinez en Alvarez opgeleefd zijn kan blind ook op een dirigerende rol spelen op het middenveld. Dit zorgt ook voor dreiging omdat hij met zijn ervaring en pastechniek toch beter de vrije man kan vinden ivm gravenberch die nog heel jong is. Ik hoop echt dat Alvarez deze lijn doorzet nu zijn familie eindelijk met hem herenigd is. Hij heeft de techniek en de kracht, als hij nog zijn handelingssnelheid traint en daardoor wat meer overzicht krijgt op het veld, zal hij echt een hele waardevolle kracht worden voor heel wat clubs.

Sober en ervaren. Zelden zoiets over Ajax gehoord en wat ben ik er blij mee. Niet meer naïef in de aanval, vergeten te verdedigen en 2-0 verliezen. Gewoon zoeken naar de ruimte en toeslaan waar het kan. Dit wordt lastig voor Erik. Het stond als een huis gister. Met Gravenberch erbij krijg je ook weer wat meer drang naar voren. Wat gevaarlijk kan zijn tegen deze gasten

19 februari 2021 om 08:19

Hier heb je wel een punt. Wat mij betreft gaat Gravenberch even banken de komende tijd. Blind op het middenveld werkt prima en met Martinez, die het verdiend om minuten te krijgen, achterin iets meer snelheid. Lastige keuze voor ten Hag. Alvarez past er op dit moment ook perfect bij ook al is dat misschien niet de allerbeste voetballer.

19 februari 2021 om 08:56

nou nou, nu doe je Gravenberch ook wel weer te kort. Die was dit seizoen geregeld de beste man tegen de moeilijkste tegenstanders. Zou raar zijn als je die nu zo maar op de bank zet. Gelukkig speelt ajax genoeg wedstrijden. En helemaal zondag tegen sparta speel je toch gewoon met gravenberch ipv alvarez. En dan is Kudus ook nog op de weg terug :-o. Nog even en Man City is jaloers op onze bank Xdxd Trouwens..komend weekend gewoon gravenberch en alvarez op het middenveld. Blind links back. Nico was niet helemaal fit, prima moment voor weekendje rust dus.

19 februari 2021 om 09:23

Ja komend weekend is prima met Blind op links. Maar ik bedoel verder totaal niks negatiefs over Gravenberch, maar zoals hij minuten verdient door zijn goede prestaties, verdient Martinez (en Alvarez) dat nu ook vind ik. En er lijkt balans te zijn op deze manier. Het zal misschien wat rouleren worden komende tijd, als ze een ronde doorgaan blijven ze een druk schema houden. Vind het wel mooi om te zien hoe Martinez en Alvarez zich staande houden, zijn de afgelopen maanden door de media regelmatig richting de uitgang gepraat.

19 februari 2021 om 12:11

Punt is dat Gravenberch te aanvallend speelt. Dan breng je je verdediging in de problemen en doordat Blind wat meer naar achteren speelt zie je dat het achterin veel minder stressvol is.

19 februari 2021 om 08:21

Exact dat dacht ik ook. Toch Ajaxjeugd die altijd naar voren willen. Terwijl Alvarez er prima mee is een uurtje heen en weer te kaatsen met Stekelenburg als het een plekje in de loting oplevert ... Het is echt nog niet gespeeld tenzij ze het geconcentreerde schaakspel van gisteren gewoon weer zo doen; als Lille de enige is die risico neemt volgende week wint Ajax met gemak

19 februari 2021 om 09:32

Helemaal mee eens. Zag voor het eerst in tijden een Nederlandse club die grote mannen voetbal speelden. Gewoon solide en consistent voetbal het foutje van Nico was echt zonde anders had je gewoon een perfecte uitvoering gehad. Nu nog wat klinischer in de afronding en je bent gewoon in Europa een bijzonder lastig team om te verslaan. Ben idd ook benieuwd maar denk dat Gravenberch ook gewoon een verbetering zal zijn. Die doet tegenwoordig ook gewoon z'n verdedigende werk en heeft daarin flinke stappen gezet.

19 februari 2021 om 11:02

Daarmee doelde ze specifiek op Martinez, Alvarez en Tagliafico. Die 3 moeten gewoon altijd spelen.

Een gelukje natuurlijk dat je hem nog wint na die achterstand. Penalty ook zeer goedkoop gegeven. Qua spel was je natuurlijk wel gewoon de betere ploeg en had je eerder zelf al de voorsprong moeten pakken. Kansen genoeg daarvoor. Wat dat betreft was de overwinning zeer verdiend. Op het doelpunt na helemaal niks weggegeven, dan stond het geheel dus gewoon prima zowel achterin als op het middenveld. Dit volgende week nog een keer en je gaat door. Ik vond Lille zwakker dan vorig seizoen. Toen werd Ajax met enige regelmaat nog weggecounterd en had je geluk dat ze hem er niet in schoten. Gisteren eigenlijk helemaal niks en juist die counters werden slecht uitgespeeld. Voor mij echt niet duidelijk waarom deze ploeg in dit stadium van het seizoen op kop staat in Frankrijk. Daarvoor was het in de omschakeling wel erg pover.

19 februari 2021 om 08:39

Het stond inderdaad heel goed. Schoof Martinez in, dan zag je Alvarez die positie overnemen. Liet Blind zich zakken tussen beiden centrale verdedigers, dan liet Klaassen zich zakken naar het middenveld. Ging Blind hoger spelen, dan ging Klaassen ook dieper staan. Ik heb veel reacties gezien dat Klaassen matig zou spelen, maar wat maakt die heel veel vuile meters waardoor anderen beter renderen. Daarnaast was het tussen Blind, Klaassen en Tadic vaak één keer raken, waardoor Lille er niet aan te pas kwam. Rensch en Timber uitstekend en sober gespeeld. Niet als een gek naar voren maar alleen wanneer daar gelegenheid toe was. Na de achterstand de juiste wissels van Ten Hag. Conclusie: een meer dan uitstekende teamprestatie en het team begint steeds beter te draaien. Bij elkaar houden deze mannen na dit seizoen en Overmars toch nog maar eens om de tafel met Brobbey.

19 februari 2021 om 08:51

Snap op zich wel waarom sommigen Klaassen een dissonant vonden. Voor rust in balbezit amper in het spel betrokken en in de eerste 5 minuten na rust dat hij 2 goedlopende aanvallen om zeep hielp voor er doel gevaar kon komen. Dan laat ik dat wippertje van Martinez waar Klaassen net niet bij kon nog even achterwege.

19 februari 2021 om 09:45

@petterson

Met je eens over Klaassen, maar wat betreft Rensch en Timber... Heb je de analyze van Perez gehoord? Die gaf aan dat zij beiden op rechtsback van Ten Hag de taak hadden gekregen juist wel als een gek naar voren te gaan. Dit was ook duidelijk te zien, Rensch kwam echt heel vaak in de 16 van Lille, Timber ook toen hij RB stond. De reden waarom ze dit moesten doen is simpel: Bamba onschadelijk maken door hem achter de back aan te laten rennen. Dit geeft maar weer aan toe sterk Ten Hag tactisch is. De keuze tussen behouden en aanpassen, of bluffen en in je eigen kracht spelen. Lille dwingen om zich aan te passen. Ik heb bijna geen counter gezien. Goed plan, perfecte uitvoering.

19 februari 2021 om 11:32

Silverhaze, ik hoor Perez wel vaker dingen roepen die niet waar zijn.
In deze wedstrijd zal Ten Hag hebben aangegeven op te passen op de omschakeling omdat Lille het met name moet hebben van hele snelle counters. Als er ruimte is, dan aanvallend inschakelen, anders gewoon je man uitschakelen. Dat hebben ze meer dan prima gedaan naar mijn mening.

Vinden jullie het nog steeds lollig als ik zeg dat we meer dan 11 basisspelers hebben ??? 😌

19 februari 2021 om 08:35

Erik je kan er maar 11 op stellen dus misschien kun je er een paar van de handdoen? Verder chappeo voor het getoonde spel gisteravond u bent een voorbeeld

19 februari 2021 om 08:50

Het seizoen is nog lang we hebben iedereen nodig blijkt wel.. Maar bedankt voor uw waardering 😌

19 februari 2021 om 08:53

Klaiber heb je niet nodig hoor en voorlopig heb je of Idrissi of Promes ook niet nodig, terwijl Traore ook wel overbodig is zolang Brobbey op de bank zit.

Timber en Martinez zijn wat mij betreft echt een verademing tegen een niet fysieke voorhoede. Allebei fel in de duels, zitten er kort op en hebben snelheid om het te corrigeren. Doen daarnaast geen gekke dingen aan de bal. Voor de Eredivisie echt een top centrum. Europees wellicht te klein. In de opbouw merk je nog wel dat Rensch en Timber risicomijdend zijn met veel tikjes breed en terug. Als ze het lef/vertrouwen krijgen om vooruit te spelen werd het misschien wat minder sober gister. Wordt steeds lastiger voor Ten Hag om iedereen tevreden te houden met zoveel spelers die indruk maken.

19 februari 2021 om 08:26

Mooi gezegd, en prachtig om die gasten te zien. Bizar hoe Alvarez anderzijds het grootste talent Gravenberg eigenlijk gewoon op de bank zou moeten krijgen (doet Ten Hag niet..) want met hem en Blind daar ben je zoveel sterker dan met Gravenberg daar en Blind achterin... Best een lastige puzzel voor Ten Hag..! Blij dat ie tegenwoordig niet meer Schuurs, Promes en Labyad ook nog in dat verhaal meeneemt

19 februari 2021 om 12:22

Maar laat Schuurs wel weer invallen wat dus gewoon billenknijpen betekent

Ik vond Janssen en Boskamp vrij negatief tijdens de rust. Vond het zelf een goede wedstrijd, Ajax had de controle, gaf niks weg maar creëerde ook nog niet veel. Had overigens geen enkel moment het idee dat Lille iets zou kunnen bewerkstelligen tot dat doelpunt. Zeer terechte uitslag, op naar de volgende ronde!

19 februari 2021 om 09:12

Nouja, het was wel een beetje alsof Lille het ook oke vond de 1e helft om Ajax de bal te laten. En echt grote kansen heeft Ajax ook niet gehad in de eerste helft. Wel duidelijk een overgewicht natuurlijk. Maar goed, ze waren inderdaad wel een klein beetje negatief, je speelt immers tegen de koploper van Frankrijk en niet uit tegen Rkc.

Ik vindt de media over Ajax wel een beetje negatief, als ik op twitter de franse reacties zag over ajax, dat ze wel heel lovend waren over Ajax dat ze goed vonden voetballen en de wedstrijd domineerde. Ik denk dat we in Nederland wel echt van uiterste zijn. Dit is in mijn optiek gewoon echt een fantastische prestatie tegen de Franse koploper die weinig weggeeft. Had Ajax dan hetzelfde moeten doen als in de eredivisie met de kans dat ze in het mes lopen, nee. Ajax speelde echt heel volwassen waar zelfs topclubs in Europa moeite mee hebben. Het zal echt niet een pittige kluif worden in de Arena.

Ik vond Ajax heel volwassen spelen en ik denk dat spelers als Blind en Martinez zeker meer verdienden dan een 7 van de Volkskrant. Ik denk wel dat Lille niet hun beste wedstrijd speelde. Misschien hebben ze Ajax ook wel onderschat. Ik denk dat het nog een hele pittige klus wordt in Amsterdam. Lille heeft ook uit met 0-3 gewonnen van AC Milan dit jaar. Maar ze moeten twee keer scoren en dat legt de druk duidelijk bij hun.

19 februari 2021 om 09:07

Ze hebben anderhalf jaar geleden ook al met 2-0 en 3-0 verloren van Ajax. Dus dat onderschatten lijkt me vreemd dan. Zoals Klaassen zei na afloop had Ajax weinig zin om in die valletjes te lopen op de counter. Gewoon de juiste tactiek gehanteerd.

Die Renato Sanches gaat volgende week kennis maken met Ryan Gravenberch! Die hebben van stuiver gewisseld. Renato stond bekend als the next big thing, maar dat is er nimmer meer uitgekomen. Hoop dat we ze thuis weer kunnen verslaan!

19 februari 2021 om 12:24

Ik denk dat vooral Gravenberch op moet letten. Die speelt vaak te aanvallend waardoor Sanches alle ruimte gaat krijgen.

Zo zie je maar weer dat ondanks de nodige miljoenen aankopen er altijd talenten de kans krijgen. Timber en Rensch en normaliter staat daar Gravenberch ook tussen. De opleiding van Ajax levert telkens weer nieuwe toptalenten af.

Ik wil die jongen na één goede wedstrijd niet meteen een plaatje op zijn voorhoofd plakken, maar die Rensch deed mij gisterenavond ineens aan rent Alexander Arnold denken. Beetje zelfde uiterlijk, wellicht dus ook daardoor, maar ook brutaal aanvallend. Complimenten voor hem en Timber !

linke uitslag, als ajax niet hoeft aan te vallen spelen ze een heel ander spel dan wanneer ze moeten winnen, nu hink je op 2 gedachten , tegenhouden of aanvallen en aangezien aanvallen in de aderen zit van de ajax filosofie en loop je straks weer met teveel mensen voor de bal lopen, zo ging het in het verleden wel vaker mis terwijl je niet hoefde te scoren maar wel in het mes liep

19 februari 2021 om 12:24

Denk je nou echt dat Ajax gaat tegenhouden? Die gaan gewoon hetzelfde spel spelen hoor.

19 februari 2021 om 14:20

Dat is wat ik aangeef, dat ze hun spel willen spelen maar weer in t mes lopen omdat we dan met teveel mensen voor de bal lopen met zoals bijvoorbeeld tegen spurs terwijl wij niet hoefden te scoren

Vooral Blind vind ik in vorm en die speelde goed. Iedere bal naar voren begon bij hem. Hij maakte bijna iedere keer de beste keuze. Martinez speelde inderdaad ook echt goed met name verdedigend, maar je ziet dan wel met hem dat er eigenlijk net iets te veel balletjes breed en terug gespeeld worden. Waar blind ze bijvoorbeeld slim naar voren inspeelt.

Ik vind Timber echt een verademing vergeleken met Schuurs. Voetballend ook veel beter. Rensch heb ik ook geen moment het gevoel van oh die is er nog niet klaar voor. Mooi voor die jongens dat ze de kans krijgen. Hoop dat Timber gewoon mag blijven staan. Rensch zal gewoon weer plaats moeten maken voor Nous.

mazz vind ik aanvallend wat meer brengen, heeft meer lef maar dat moet bij rensch nog groeien maar heeft de potentie zeker. vwb timber , hij raakt ook niet in de war als hij onder druk gezet word en brengt hij aan de bal ook nog het e.e.a., dat in tegenstelling met schuurs, van allebei net niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 0 1 0
2020/2021 FC Utrecht 2 1 0 0
2019/2020 FC Utrecht 24 4 5 0
2018/2019 FC Utrecht 37 2 5 1
2017/2018 FC Utrecht 36 1 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren