BILD: Erik ten Hag verschijnt op vierkoppig lijstje van Gladbach

Dinsdag, 16 februari 2021 om 11:10Rian Rosendaal • Laatste update: 19:01

Erik ten Hag blijft in beeld bij Borussia Mönchengladbach, zo weet BILD dinsdag te melden. De trainer van Ajax staat naar verluidt op een vierkoppig lijstje, samengesteld door Max Eberl, de technisch directeur van die Fohlen. Ten Hag ontkende nog niet zolang geleden dat hij had gesproken met de huidige nummer zeven in de Bundesliga. Gladbach zoekt een opvolger van Marco Rose, die met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer is van Borussia Dortmund.

Eberl is volgens bovengenoemde Duitse krant al enkele weken bezig met de opvolging van Rose, die vanwege een ontsnappingsclausule de stap naar Dortmund kan maken deze zomer. De technische leiding van Gladbach richt zijn pijlen echter niet alleen op Ten Hag. Ook Jesse Marsch (Red Bull Salzburg), Florian Kohfeldt (Werder Bremen) en Gerardo Seoane (Young Boys) staan op de nominatie om na afloop van dit seizoen in te stappen bij de Duitse subtopper. BILD dicht met name de relatief onbekende Seoane goede kansen toe. De 42-jarige Zwitser nam in 2018 bij Young Boys het stokje over van Adi Hütter, thans de hoofdcoach van Eintracht Frankfurt.

Het artikel gaat verder onder de video
TOP 10 GOALS - Ajax met Erik ten Hag als manager
Meer videos

Ten Hag had ondanks ontkenningen ‘wel degelijk’ contact met Gladbach

De trainer van Ajax heeft volgens Arno Vermeulen zeker wel contact gehad met Borussia Mönchengladbach.Lees artikel

Diezelfde Hütter werd maandag door Kicker ook in verband gebracht met de trainerspositie van Gladbach. Ook Mark van Bommel werd naar voren schoven als mogelijke kandidaat, zeker ook omdat de momenteel clubloze oefenmeester graag in de Bundesliga zou willen werken. De voormalig middenvelder van onder meer Bayern München werd vorig jaar nog in verband gebracht met Schalke 04. De hekkensluiter in de Bundesliga koos uiteindelijk voor Christian Gross als nieuwe coach in de strijd tegen degradatie.

De link tussen Ten Hag en Gladbach is overigens niet nieuw. De Ajax-trainer ontkende in januari dat hij 'een verkennend gesprek' had gehad met Eberl. Volgens hem was BILD 'niet goed geïnformeerd'. Sportjournalist Arno Vermeulen wist echter in Studio Voetbal te melden dat er contact is geweest tussen Ten Hag en de Duitse club. “Ze hebben een lijst met drie kandidaten waar hij op staat. Er is volgens de Duitse collega’s wel degelijk contact geweest met hem of zijn management”, zo klonk het enkele weken geleden.


Poll

Denk jij dat Erik ten Hag bij Borussia Mönchengladbach past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door zinedane)

Ik zou dit altijd doen als een Ten Hag zijnde. Met Ajax ga je niet nog meer bereiken dan hij al gedaan heeft. Gladbach heeft een geweldige lichting spelers waarvan er 3 of 4 deze zomer voor veel geld weg gaan. Deze zomer kan je met nog steeds 12 a 13 hele sterke spelers aan een nieuw elftal bouwen waarmee je misschien wel structureel om de CL plekken kan gaan meedingen. Prachtige stap voor Ten Hag denk ik

16 februari 2021 om 11:19

Ik acht Ten Hag ambitieuzer. Je zegt het zelf al, er vertrekken 3/4 goeie spelers. Wie halen ze daarvoor terug..? Ik denk dat elke trainer het alleen maar minder kan doen dan de huidige trainer. Ik zou lekker wachten als ik Ten Hag was. Misschien dat hij vertrekt als Overmars ook weg gaat, die verhalen gaat tenslotte ook rond.

16 februari 2021 om 11:23

Hoezo minder? Gladbach staat 7de. Europees doen ze het goed, maar het is niet dat ze in de competitie zo geweldig presteren.

16 februari 2021 om 11:41

Ambitieuzer? Welke clubs zie jij voor ten hag komen dan? Gladbach is een mooie club en doen het normaliter in de competitie en Europees erg goed.

16 februari 2021 om 11:54

Bij Gladbach zullen de beste spelers worden verkocht, dus daar is inderdaad de kans dat Ten Hag het minder gaat doen dan zijn voorganger.
Indien Ajax in staat is om Sulemana te halen en Onana zou blijven, dan staat er volgend jaar met Haller, Tadic, Klaassen en Blind een uitstekend team. Dan was dit het overgangsjaar van Overmars en moet volgend jaar ook Europees beter gepresteerd worden. Een dat zou zo maar eens kunnen.
Ten Hag zal daarom alleen vertrekken als hij meer kansen ziet bij de nieuwe club dan bij Ajax.
Laten we hopen dat hij blijft. Hij doet het prima. Zeker nu Alvarez en Martinez ook weer ingezet worden.

16 februari 2021 om 12:34

Dat overgangsjaar vind ik echt onzin eerlijk gezegd. Je hebt nu al een prima elftal en vorig seizoen ook. De CL van vorig seizoen sprak voor zich maar over het EL seizoen werd dan weinig gezegd. Overgangsjaar klinkt meer als indekken als het misgaat.

16 februari 2021 om 15:40

Zeg er misschien even bij dat Gladbach op 6 punten van de derde plek staat.

17 februari 2021 om 15:24

Gladbach is natuurlijk qua mogelijkheden en competitie een pracht club. De absolute top gaat echt niet voor hem komen. Leuk dat hij op een lijstje stond bij Dortmund maar die kozen juist voor de Gladbach trainer omdat hij het in een top competitie heeft laten zien. Gladbach is een perfecte tussenpaus. Een hele logische stap. Hoger mikken dan Gladbach is wel typisch die Ajax gedachte dat omdat je het in de eredivisie goed doet en het 2 a 3 jaar lekker doet in Europa je kan meten met Gladbach. Misschien qua team wel, maar als Gladbach speel je geen wedstrijden tegen RKC en Emmen. Zo simpel is het

16 februari 2021 om 11:21

Bij Ajax moet hij toch precies dezelfde doelen halen? (Elk jaar bouwen aan een nieuw elftal en CL halen) Dus daar zit de uitdaging niet in. Hooguit dat hij ervaring opdoet in een ander land en als hij echt succesvol is de stap kan maken naar Bayern of Dortmund, Europese topclubs. Ik vind titels pakken met Ajax en proberen een van de meest succesvolle coaches te worden naast van gaal, Michels etc nog een veel mooier doel eigenlijk.

16 februari 2021 om 11:37

Bij Ajax kan je met zo een gigantische begroting, voor Nederlandse begrippen, alleen maar mislukken in de Eredivisie. De titel en beker moet je in principe ieder jaar binnen slepen. Dan blijft alleen nog de Europese wedstrijden als uitdaging. Met Gladbach heb je een iets groter budget (ongeveer 200 miljoen omzet) en moet je elke week laten zien wat je in petto hebt. Ook is in Twente de Bundesliga een competitie die veel mensen volgen. Ik denk dat Ten Hag als echte Tukker ook wel de droom heeft om een gigantische club in Duitsland te coachen. In mijn ogen een perfecte vervolgstap voor Erik ten Hag.

16 februari 2021 om 11:52

@zidane Ik zou het anders zien. Speelt bij club met grootste budget. Tegenwoordig kan Ajax spelers langer houden. Hebben zelfs 3 ervaren spelers (blind, Klaassen en Tadic) die veel langer zullen blijven. Kan aankopen en talenten rondom deze spelers inbrengen. Blijven goede spelers uit de jeugd komen. Ajax kan steeds voor hoger bedrag aankopen doen zoals met Haller.

Doel is steeds kampioen te worden en overwinteren in Europa. Heerlijk toch.

Tsja, ik begrijp wel als Ten Hag na dit seizoen weer een andere uitdaging zou willen. Gladbach is echt wel een prima ploeg (maar zal denk ik wel altijd in de schaduw van Bayern en in iets mindere mate van Dortmund staan) in weer een stuk sterkere competitie. Ik hoop echter dat Ten Hag wil blijven, er lijkt wat mij betreft genoeg rek in de spelers die hij gewoon goed weet te benutten (natuurlijk maakt hij ook fouten).

Ach ja natuurlijk. Nu Dortmund niet meer haalbaar is schrijven we hem maar weer naar gladbach net zoals een aantal weken geleden. Elke keer verschijnt hij zogenaamd op lijstjes maar ondertussen klopt het allemaal van geen kant.

16 februari 2021 om 11:20

Waarom zou het niet kunnen dat hij op lijstjes verschijnt?

16 februari 2021 om 11:21

Hoe weet je dat het niet klopt? Ik zou het niet vreemd vinden als Gladbach hem als één van de kandidaten ziet.

16 februari 2021 om 12:15

Op een lijstje staan betekent niet direct dat ze voor hem kiezen, Gladbach kan nu ook nog voor iemand anders op het lijstje kiezen.

Er wordt onder Ajax supporters vaak kritiek geleverd op Ten Hag, maar ik zie hem toch niet graag vertrekken. Ik zou niet 123 een goede opvolger kunnen bedenken en ondanks zijn af en toe vreemde keuzes doet hij het toch ook weer goed dit jaar. Ik denk dat Gladbach een mooie club voor hem kan zijn, maar ik hoop toch dat hij er nog een jaartje aan vastplakt.

16 februari 2021 om 11:20

Klopt, er zijn echt nog wel verbeterpunten (voor wie niet) maar ondertussen heeft hij toch weer een ruime voorsprong te pakken en pakt hij dit seizoen tot nu toe ook de punten in de 'topwedstrijden'. De laatste weken pakken zijn tactische keuzes ook erg goed uit, terwijl hij er voorheen nog wel een handje had om eigenwijs zich nooit aan te passen aan de situatie of tegenstander. Dus ik vind vooral moeilijk om een goede opvolger aan te wijzen, dus hopelijk blijft hij. Ik denk dat hij graag nog een keer overwintert in de Champions League.

16 februari 2021 om 11:25

Ik vind het zelf om heel lastig in te schatten. De voorsprong die Ajax heeft in de competitie mag je ook echt wel toeschrijven aan het beleid en spelersmateriaal. Daarnaast moet je hem beoordelen op de CL en dat viel toch wel een beetje tegen. Nog even afwachten hoe het in de EL gaat. Aan het einde van de rit kan hij kampioen zijn, de beker gewonnen en goed gepresteerd hebben in Europa.

16 februari 2021 om 11:27

Moet zeggen dat ik ook iemand was die heel hard riep dat ik er wel klaar mee was, maar dat is eigenlijk gewoon niet fair tov Ten Hag, laat maar weer zien hoe erg supporters uit emotie reageren haha. Hij laat ons met vlagen geweldig voetbal spelen, en niet te vergeten dat hij echt ontzettend veel talenten de kans geeft. Het enigste waar ik me nog wel aan erger is z’n wisselbeleid, en het brengen van een Ekkelenkamp etc, maar ook dat lijkt de laatste tijd veel beter te gaan

16 februari 2021 om 11:44

Ja zelfde hoor, op sommige momenten is hij totaal niet te volgen en ben ik er volledig klaar mee. Labyad/promes op 10 was bijvoorbeeld niks en ook vind ik dat wij Martinez veel te weinig gebruikt hebben in de eerste seizoenshelft. Maar vanaf de start van dit jaar doet hij het weer uitstekend met ook goeie en logische keuzes. Gaan het zien.

16 februari 2021 om 11:29

Mocht Ten Hag vertrekken, zie ik graag Fred Grim als opvolger. Doet het ontzettend leuk bij RKC en kent de club ook door en door. Dat verhaal over dat keepers geen goede trainers zijn moeten we dan maar even opzij schuiven.

16 februari 2021 om 12:00

Als Ten Hag weggaat proberen Wenger te halen anders? Is lastig maar altijd ambitieus zijn. Zelf zou ik Ten Hag liever niet zien vertrekken. Ik vind het een topcoach die gewoon goed op z'n plek zit. Ik denk dat Ten Hag ook op hoger mikt eigenlijk.

16 februari 2021 om 12:13

Ja Wenger zou geweldig zijn natuurlijk, niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als manager maar vanwege het aanzien voor Ajax. Maakt het voor speler natuurlijk een stuk interessanter om voor Ajax te kiezen of nog een jaar te blijven.

Kijk AZ, zo kan het ook. Ik zie dat Dortmund en Monchengladbach direct onder elkaar staan. En toch mag de trainer het seizoen afmaken.
Voor Ajax en Ten Hag is het denk ik prima als men uit elkaar gaat. Voor de Ajacieden hoop ik dan op Bosz, Jonk (of gewoon een hele eigenwijze Duitser, zodat we volgend seizoen eventueel kans maken )

16 februari 2021 om 11:46

Maar is dat dan beter dat hij het hier wel mag afmaken? Als Erik Ten Hag morgen aankondigt volgend seizoen bij PSV trainer te worden dan heb ik het liefst zo snel mogelijk de deur uit, en dat terwijl ik best fan ben van Ten Hag en hem graag houd

16 februari 2021 om 13:52

Erg gemakkelijk scoren dit. Er zit naar mijn mening veel meer tussen Gladbach en Dortmund, dan tussen AZ en Feyenoord. Dortmund speelt jaarlijks CL, dat kun je van Gladbach zeker niet zeggen. Tevens speelt Dortmund, na Bayern, altijd voor het kampioenschap. Feyenoord speelt net als AZ altijd EL en vaak doet AZ het daar ook nog beter. Tevens is Feyenoord voor de meeste voetballiefhebbers geen grotere kanshebber voor de titel dan AZ.

Ten Hag is een prima trainer maar zal niet in aanmerking komen voor een Europese topclub. In Duitsland heeft hij er altijd uitstekend opgestaan en zal denk ik ongeveer op hetzelfde niveau als Bosz ingeschat worden. Leverkussen en Mönchengladbach ontlopen elkaar in kwaliteit en vermogen niet veel, dus vind het opzich wel een logische stap mocht hij het doen.

Ik kan mij persoonlijk niet voorstellen dat Erik ten Hag's ambities als voetbalcoach worden bevredigd met een aanstelling als trainer-coach bij Borussia Monchen Gladbach. Zijn ambities schat. ik, met alle respect, toch wat hoger in. Het enige voordeel wat ik zie is dat Monchen Gladbach niet al te ver van de regio Twente af ligt. Een club als Borussia Dortmund schaal ik b.v. toch wat hoger in.

16 februari 2021 om 13:08

Ambities zal hij vast hebben maar de kwaliteit ontbreekt om teams van een hoger kaliber te coachen.

@ikkezwolle Feitjes: Borussia Monchen Gladbach heeft in de laatste 70 seizoenen, dus sinds 1950, 5 seizoenen in de 2e Bundesliga gespeeld, ofwel 65 in de eerste. Daarnaast is de club in de laatste tien jaren zonder uitzondering in het linker rijtje geeindigd. Met andere woorden, zo lang speelt de club al geen degradatievoetbal meer. Beetje rare bewering dus die jij doet.

Kans is natuurlijk redelijk groot dat BMG na dit seizoen terugvalt, en er dus weinig eer meer valt te behalen. Rose heeft alles eruit gehaald en ongetwijfeld gaan 2 of 3 spelers van dit team naar een nóg betere club. Kortom, als Ten Hag verstandig is blijft hij nog een seizoen bij Ajax en gaat alles op alles zetten om de volgende ronde in de CL te halen.

16 februari 2021 om 13:21

Ineens een terugval, dat denk ik niet hoor. Er zullen een paar jonge talenten vertrekken wellicht, maar de volgende generatie staat alweer klaar daar. Dat kunnen ze prima opvullen. Ik vind dat Ten Hag wel toe is aan een nieuw hoofdstuk, maar de andere mensen op het lijstje zijn ook zeker goede trainers voor Gladbach.

Ik mag hopen dat Gladbach niet de fout maakt om met Ten Hag in zee te gaan. Hij is tactisch zo dramatisch en ook in de omgang met spelers laat hij de nodige steken vallen. Gladbach kan zoveel betere trainers krijgen dan Ten Hag.

@joventut Voor alle duidelijkheid, ik ben geen specifieke fan van Bmg, maar ik wil toch graag weten waarop jij baseert dat de kans redelijk groot is dat BMG na dit seizoen terug valt. Ik zie dat niet gezien de stabiele prestaties de laatste tien jaren ondanks dat ze ook in die periode vaak van hun betere spelers zijn beroofd. Ik ben dus benieuwd naar je antwoord op mijn vraag.

@houtapp Met welke spelers heeft Ten Hag een slechte relatie ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren