Ten Hag had ondanks ontkenningen ‘wel degelijk’ contact met Gladbach

Maandag, 25 januari 2021 om 07:11

BILD wist vrijdag te melden dat Erik ten Hag een ‘verkennend gesprek’ zou hebben gevoerd met Max Eberl, sportief directeur van Borussia Mönchengladbach. De trainer van Ajax ontkende zondag na afloop van het duel met Fortuna Sittard (1-2 zege) met klem dat hier sprake van was. Arno Vermeulen stelt in het programma Studio Voetbal van de NOS dat er wel degelijk contact is geweest tussen Borussia Mönchengladbach en Ten Hag.

“Ze hebben een lijst met drie kandidaten waar hij op staat. Er is volgens de Duitse collega’s wel degelijk contact geweest met hem of zijn management”, zo begint Vermeulen. Ten Hag ontkende voorafgaand aan het duel met Fortuna bij ESPN al dat er contact was geweest met Borussia Mönchengladbach en stelde dat BILD in dit geval ‘dus niet’ goed geïnformeerd was. Na het duel herhaalde hij dit nog eens.

“Nee, dat zijn geruchten. En op geruchten gaan wij bij Ajax nooit in. We spelen om de drie dagen een wedstrijd en dan ga ik me niet bezighoudend met andere zaken. Ik ben totaal gefocust op Ajax”, gaf Ten Hag te kennen. Bij de NOS zei Ten Hag aanvankelijk hetzelfde, maar na enig aandringen antwoordde hij dat spelers en de trainer van Ajax door de goede prestaties de ‘afgelopen periode’ weleens gebeld worden. “Maar dat is geen reden om dat te gaan melden. We richten ons op Ajax, op het spel. We hebben genoeg te doen.”

Hoogtepunten | Ajax wint voor 100e keer onder Erik ten Hag

“Bij ons deed hij dat niet zo, daar hield hij het wel een beetje in het midden. Dat was absoluut geen duidelijke ontkenning. Bij ESPN zei hij wel gewoon ‘nee’. Maar bij ons vond ik hem daarin wat behoudender”, stelt NOS-journalist Vermeulen. Ten Hag heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022 en Rafael van der Vaart denkt niet dat de oefenmeester goed aan doet om naar Borussia Mönchengladbach te vertrekken.

“Gladbach doet het goed, hè? Ik denk niet dat het de juiste club is”, stelt Van der Vaart. Borussia Mönchengladbach is momenteel de nummer vijf van de Bundesliga en slaagde erin om te overwinteren in de Champions League. De huidige trainer Marco Rose zou nadrukkelijk in beeld zijn bij Borussia Dortmund. “Ik vind het link als je naar zo’n club gaat als je het bij Ajax goed gedaan hebt. Gladbach is geen club in nood, ofzo. Dortmund was beter geweest, die spelen gewoon slecht. Gladbach leeft boven zijn stand, je kan ook zomaar tiende worden. Dat is met zo’n ploeg helemaal niet gek.”

“Dat klopt wel. Dortmund is een ploeg die problemen heeft. Gladbach speelt juist erg goed. Ik zou dat niet doen”, zo haakt Theo Janssen in. Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt zich af of Ajax Ten Hag moet laten gaan. “Ik denk dat Overmars er alles aan zal doen om Ten Hag te houden”, antwoordt Pierre van Hooijdonk. “Hij heeft hem zelf aangesteld, zich voor hem hard gemaakt. Behalve als Overmars zelf vertrekt? Ja, dan geldt het niet meer. Zolang dat niet het geval is, denk ik dat Marc er alles aan zal doen.”


Poll

Is Borussia Mönchengladbach een goede club voor Erik ten Hag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Als het waar is dat die wel heeft gesproken en het blijft ontkennen dan heb je in mijn ogen als bedrijf een groot probleem. Vertrouwen openheid eerlijkheid zijn zeer belangrijke aspecten. Die zijn beschadigd conclusie opstappen!

25 januari 2021 om 07:52

Maar misschien weten overmars en vd sar het wel? Wat gaat de rest van Nederland het verder aan

25 januari 2021 om 07:53

Het kan toch zijn dat dit intern allemaal besproken is? Vind het juist goed dat hij er niets van naar buiten brengt.

25 januari 2021 om 08:00

Wat een onzin hz26 waarom zou hij in de media dat soort dingen moeten bespreken dan? Om jouw een plezier te doen? Hou op hoor word met de dag gekker in dit land.

25 januari 2021 om 08:09

Wie zegt dat hij het niet heeft besproken binnen Ajax? Ik meldt het ook lang niet altijd als ik benaderd wordt door een ander bedrijf. Je hebt de eerste fase van verkenning, hierin kijk je over en weer of er aansluiting is. Dat gaat meer over invulling en richting. Mocht dat interessant zijn en je hebt een tweede of derde gesprek dan is het wel netjes dat je dat gaat aangeven richting je huidig bedrijf of je die invulling ook binnen je huidige baan kunt krijgen. Zou wat zijn als je dat steeds zou melden, dan zou HR overspoeld worden.

25 januari 2021 om 08:21

Tegen je bedrijf ja maar niet in de media. Hij heeft volkomen gelijk alles in de media te ontkennen wat hebben wij er mee te maken dan? Dat is wat ik aangeef aan hz26 die vind dat ten Hag alles maar moet bespreken via de media.

25 januari 2021 om 09:03

@BJP79 natuurlijk moet dat niet via de media wij hebben daar niets mee te maken. Mocht het zo zijn dat hij toch heeft gesproken dan heb je gewoon een probleem. Je bent dan als coach trainer enz niet meer betrouwbaar.

25 januari 2021 om 10:13

Niet als alles met de directie besproken is. Dan is het prima en mag hij gewoon ontkennen in de media aangezien zij en wij niets te maken hebben met of hij wel of geen contact heeft met BMG of desnoods bal op het dak 5.

25 januari 2021 om 08:06

Sinds wanneer zijn spelers en trainers open over evt transfernieuws? Dat is ook helemaal niet nodig zodra er niks concreets is.. Gladbach zal vast wel even geïnformeerd hebben, als het tot zover daarbij blijft wat is de nieuwswaarde dan? Als hij zegt dat hij wel gesproken heeft dan krijg je weer gezeur dat hij niet met Ajax bezig is, dus je kan het toch nooit goed doen

Borussia Mönchengladbach: Hoi Erik, wil je met ons praten?
Erik Ten Hag: Nee, geen interesse.

Is dit al contact? En waarom denkt die Arno Vermeulen het altijd weer beter te weten? Is hij psycholoog ofzo? Dat hij uit de manier van beantwoorden kan zien dat Erik Ten Hag niet de waarheid spreekt?

25 januari 2021 om 07:57

Mee eens, en in mijn ogen kan luisteren sowieso nooit kwaad. Al zou zijn antwoord zijn, ja een "gezellig" praatje kan altijd, dan nog is er niks aan de hand lijkt me. Als hij nou uit eigen initiatief volop aan het lobbyen is bij clubs, dan is het een ander verhaal.

25 januari 2021 om 12:45

@Paul doe nou niet alsof dit onzin is. Ten Hag komt wel vaker, zie de Zahavi transfer bijvoorbeeld. Is het erg nee niet per se maar om de aangever meteen te ridiculiseren is belachelijk. Erik is overduidelijk toe aan een nieuwe uitdaging beter dan 18/19 zal het niet worden.

25 januari 2021 om 13:11

Was jij overal bij? Hoe weet jij dat Ten Hag over deze 2 zaken niet de waarheid spreekt? Stel dat ik al zou beweren dat het niet waar is, dan is dat niet zo onbetrouwbaar als dat jij zegt dat het wel waar is. Ik weet het niet, en jij weet het niet. Maar ik zou niet weten waarom Ten Hag hier over zou moeten liegen of dit bekend moet maken als het intern al besproken is. Al die journalisten zouden eens moeten kappen om te zoeken naar nieuws wat er misschien helemaal niet is.

Ik denk dat Gladbach een mooie club is voot hem. Persoonlijk vind ik hem een beetje overhyped, gewoon omdat je simpelweg met dit materiaal deze resultaten toch wel het minimum zijn. Gladbach heeft een leuk team met jonge spelers die vrijwel altijd in Europa spelen maar met minder druk dan de topteams.

25 januari 2021 om 08:50

Bijna de CL finale halen is 'het minimum' met dit materiaal? Totaal niet mee eens. Ten Hag had toen een heerlijke selectie maar hij presteerde er gewoon geweldig mee, echt bizar dat mensen nog altijd doen alsof dat doodnormaal is wat Ajax in 18/19 liet zien. En kom a.u.b. niet met de 'dat kwam door Schreuder' comeback, dat is helemaal te gestoord voor woorden hahah.

25 januari 2021 om 09:22

Dat CL avontuur was fantastisch, dat ben ik het helemaal met je eens, maar dat zeg ik ook niet. Als je kijkt naar wat Ten Hag heeft laten zien de laatste 2 jaar is dat niet geweldig met dat materiaal. Twee keer had Ajax in diezelfde CL moeten overwinteren, dat gebeurt niet. Kom nou niet aanzetten met de scheids in Londen. Maar als je kijkt naar het team van Ajax op dit moment, mag dat toch nooit meer zo wisselvallig zijn als dat ze nu zijn? Vooral als je 15 miljoen kunt neerleggen voor enkele spelers. Maarja kritisch zijn op Ajax is meteen onzin, maar kritisch zijn op bepaalde personen binnen Ajax is dan heel normaal.

25 januari 2021 om 11:01

@Sanderk91 , en hoezo is dat gestoord? Omdat je er zelf geen fatsoenlijk antwoord op heb zie je dat als gestoord? Dat jaar was ook voor 80 procent op het conto van Schreuder te schrijven, want hoe komt het dat ETH het met anderen stafleden en nagenoeg een zelfde kwaliteit aan selectie niet eens op de helft van die resultaten an komen. Hij zou een perfecte peoplemamager zijn maar tactisch is het gewoon niks.

25 januari 2021 om 08:53

Weet je wie overhyped is? De trainer van PSV. Teert enorm op 2 wedstrijden tegen Ajax met een Salzburg dat echt veel betere spelers had dan toendertijd erkend. Wordt vervolgens overal weggestuurd en staat nu in de Nederlandse competitie met veel gegoochel en poeha lager dan de ondergewaardeerde coach van Vitesse die goed voetbal met resultaat behaald en de volle potentie uit een selectie weet te halen. Ten Hag heeft zijn nukken en persoonlijk denk ik dat de koek tussen hem en Ajax langzaam op raakt, juist doordat hij iets te veel zeggenschap heeft bij het halen van spelers. Was beter geweest als hij kon aangeven wat hij mistte en vervolgens Overmars ermee op de proppen kwam. Waardeloze Magallan wordt hem niet kwalijk genomen. Klaiber, Labyad en Marin wel. Waren dat vergelijk bate spelers maar niet namen uit zijn koker dan lag dat weer anders. Maar laten we wel wezen. Elke coach die met een Nederlandse club halve finale CL haalt en uitgeschakeld wordt door een verschil in uit doelpunten kan niet bestempeld worden als overhyped. Die coach heeft niet het beste materiaal en moet op basis van tactiek en spelopvatting beter materiaal verslaan.

25 januari 2021 om 09:26

Met dat CL avontuur ben ik het eens. Maar wat heeft Ten Hag de afgelopen 2 jaar laten zien? Schmidt is ook overhyped, al zie ik de link met Ten Hag niet zo. Is het niet vreemd dat Ten Hag meer zeggenschap heeft in het halen van spelers, het dan nog steeds te wisselvallig is. Je zou toch zeggen dat een trainer die zeggenschap heeft vaak beter kan presteren dan iemand die dat niet heeft. Gladbach is prima voor Ten Hag, als hij naar Dortmund gaat zal het een Bosz avontuur worden of nog erger een de Boer avontuur.

Ik denk dat Erik ook contact heeft gehad met Gladbach, en daar is zeker niks mis mee.
Als Overmars en Vd Sar op de hoogte zijn gesteld en Erik graag wilt vertrekken na dit seizoen dan is contact hebben met een andere club toch geen enkel probleem?

Dit geeft Ajax rustig de tijd om een eventuele vervanger te zoeken, en geeft Ten Hag en Gladbach de tijd om er samen uit te komen.

Gladbach is wel degelijk een stap voor uit, ze hebben geweldige spelers doen mee boven in de bundesliga en spelen mischien (helaas) nog wel vaker CL dan Ajax de afgelopen jaren.

het is in ieder geval niet zo gegaan als tussen Feyenoord en slot , die hebben n vies spelletjes gespeeld en uiteindelijk komt het toch aan het licht dus mocht eth het gesprek hebben gevoerd dan heeft eth het wel gemeld bij de directie anders had dit allang op straat gelegen, het is heel normaal dat er interesse kan zijn voor n trainer/speler maar doe het transparant

Moet Ajax hem dan ontslaan of zo? Misschien hadden ze het wel over een job voor volgend seizoen? Wie weet heeft Ten Hag zelfs de Duitse club verteld dat hij nu in Amsterdam blijft. Het is allemaal gissen, maar de media wil nou eenmaal onrust zien. Ik ga hier echt niet van in paniek raken. Tenslotte heeft Ajax ook wat te zeggen hier over en die kan de trainer ook aan z'n contract houden.

Ten Hag heeft ontkend te hebben gesproken met Gladbach, maar geeft aan dat er wel gebeld wordt voor spelers en trainers. Misschien kiest hij daarmee heel zorgvuldig zijn formulering, maar misschien is het ook alleen dat: er is gebeld, vermoedelijk met Overmars, wat nog niet wil zeggen dat Ten Hag zelf met ze gesproken heeft.
Overigens denk ik dat Ten Hag er niet verstandig aan doet om over te stappen. De verwachtingen zijn torenhoog, enerzijds vanwege de goede prestaties met Ajax, anderzijds vanwege de huidige hoge positie op de ranglijst van Gladbach. Alles lager dan de 5e plek zal hem aangerekend worden en dan kan het zomaar een kort avontuur zijn gebleken. Dat maakt een stap naar de top moeilijk.

Als Gladbach contact heeft opgenomen met z’n zaakwaarnemer, dan hoeft hij toch niet te liegen? Er werd specifiek gevraagd of ze met hem contact hebben opgenomen. Daar heeft hij ontkennend op gereageerd. Een slimme interviewer had daarna gevraagd of ze wellicht met z’n zaakwaarnemer of Overmars contact hebben gelegd. Misschien dat Ten Hag dan had verwezen naar z’n zaakwaarnemer, maar dat zal hij dan waarschijnlijk niet ontkennen. Blijft natuurlijk sowieso allemaal vaag.

Storm in een glas water. Natuurlijk zou Gladbach graag ten Hag willen hebben. Maar omgekeerd is dat anders. Waarom zou iemand van de nr 1 van Nederland en traditionele CL deelnemer naar de nummer 5 van Duitsland en éénmalige CL deelnemer willen gaan? En naar een setting waarin hij het alleen maar slechter zou kunnen doen? Als ten Hag weggaat naar Duitsland zou hij alleen naar Dortmund of Bayern moeten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren