‘Je moet ook kijken naar hoe er bij Oranje gespeeld wordt en bij Club Brugge’

Maandag, 8 februari 2021 om 12:05 • Laatste update: 12:11

Aad de Mos acht Noa Lang nog niet klaar voor het Nederlands elftal. De 21-jarige middenvelder annex buitenspeler is dit seizoen de grote revelatie bij Club Brugge en wordt als gevolg in de Belgische media gelinkt aan Oranje. Vorige week gaven analisten als Dirk Kuyt en Ibrahim Afellay al aan dat Lang nog even geduld zal moeten hebben voor een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer en die mening deelt De Mos. “Laten we eerst de hype maar eens afwachten. Bovendien was Lang nog wisselspeler bij Jong Oranje… We zijn in Nederland kampioen in spelers kapotmaken, maar laten we maar even geduld met hem hebben.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Noa Lang verdient in maart een plek in de Oranje-selectie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door fionn)

Babel en Promes laten het al een hele lange tijd zien dat zij niet goed genoeg zijn, zelfs al langer dan 2 seizoenen, telt dat ook? Vraag mij echt af wat de alternatieven zijn volgens hen? Babel, Promes, Stengs, Berghuis, Kluivert, Gakpo, Dilsorun, Groeneveld. Ik moet inderdaad toegeven dat dat een rijtje is met pure AAA klasse kwaliteit en kunnen het ons veroorloven om de man in vorm nog minstens 2 seizoen het te laten zien. Dat dit soort mensen gewoon geld krijgen om hun mening te mogen verkondigen en dan ook nog met zulke lege statements te komen. Kom dan met namen die het volgens hen wel verdienen. Ik zie ze momenteel niet hoor. De enige aanvallers die echt een oproep verdienen zijn op het moment Depay, Malen en Weghorst. De rest zit erbij op basis van het verleden of gebrek aan beter. Met deze 'luxe' ben je juist veroordeeld tot de (jonge) spelers in vorm, want de basis is al heel fragiel. Want ook Ik weet het nog niet met lang, maar momenteel is het zo droevig gesteld dat je het wel moet proberen.

8 februari 2021 om 12:20

Babel zit in Turkije alweer op vier goals en vier assists. Promes had verleden jaar een wereld seizoen (afgebroken seizoen) met zestien goals en vijf assists waarvan vier goals in de CL. Beide hebben al veel in Oranje gespeeld. Vergelijk dat met een speler die net aan het doorbreken is.

8 februari 2021 om 12:25

4 goals en 4 assist in een matige competitie als Turkije? Dit weekend heeft die ook weer 12 minuten gemaakt. Noem jij dat serieus goed? Voor een buitenspeler die schijnbaar nodig is voor zijn ervaring op het EK moet je toch veel meer verwachten? Daarnaast heeft die misschien 1 fatsoenlijke wedstrijd gespeeld voor het Nederlands elftal. Heeft genoeg kansen gehad. Promes is een gevalletje scorebordjournalistiek. Voetballend is het altijd een drama geweest en zal altijd zo blijven. En inderdaad hebben zij allebei al veel in oranje gespeeld, zegt genoeg over de huidige situatie. Babel is al eens afgetest bij Oranje en is door gebrek aan beter er bij gekomen. Waarom zou je in vredesnaam een wisselspeler van galatasaray en een wisselspeler van Ajax (die hem ook nog graag liever kwijt dan rijk is) nog oproepen voor het Nederlands elftal? Zou toch fijn zijn om een keer een speler linksbuiten te hebben staan waar de bal niet een meter van de voet springt als die een bal aanneemt. En wellicht loopt hij niet zoals Promes de ballen zelf over de zijlijn. Zou al een flinke verbetering zijn.

8 februari 2021 om 12:30

Vergeleken met de Belgische competitie vind ik de Turkse competitie niet zo matig. Babel heeft in 67 wedstrijden in Oranje toch nog 10 goals gemaakt en 8 assists gegeven. Promes heeft in 47 wedstrijden 7 goals gemaakt en 7 assists gegeven. Ervaren internationals waarmee afgelopen jaren toch succes geboekt is tegen landen als Duitsland en Frankrijk. die vervang je niet zomaar eventjes door jonge spelers. Daar hebben we jong Oranje voor.

8 februari 2021 om 12:31

Dus Promes had vorig seizoen een wereldseizoen met die cijfers. Dan speelt Lang volgens jou een super mega wereldseizoen? Want ja die gaat die cijfers gewoon breken.

8 februari 2021 om 12:36

Heeft Lang vier maal gescoord in de CL, op het allerhoogste niveau? Of zit hij op een enkele CL goal?

8 februari 2021 om 12:44

Haha dat is het argument? Drie goals meer in de CL? Daarom speelt iemand een geweldig seizoen of een niet geweldig seizoen?

8 februari 2021 om 12:47

Speedyafc. Kijk jij überhaupt voetbal of kom je niet verder dan teletekst? Leuk dat jij 4 goals en 4 assist in de Turkse competitie (die al een beetje over de helft is) goed vindt, maar dat is toch matig? Nogmaals hij heeft geen eens een basisplek, zal vast een reden hebben? Ik beoordeel spelers gewoon op hun spel en niet op hun statistieken, al raak ik daarvan ook niet echt onder de indruk. Maar zoals ik al zei moet ik het ook zien bij Lang, maar zolang wij geen buitenspelers van het niveau Robben en Kuyt hebben, is er niemand zeker van zijn plek op de flank. Maar ik raad je aan om eens een wedstrijd van Promes te zien, want ik kan er werkelijk niet bij dat je zo'n speler zou opriepen als je hem hebt zien voetballen. Ook in het seizoen dat die soms tegen een bal aan liep was hij voetballend ook niet goed. Het is eerder slecht te noemen als je als voorhoede speler van Ajax er niet meer dan 15 per seizoen in kan leggen. Hoe vaak je wel niet in de 16 van de tegenstander komt.

8 februari 2021 om 12:51

Wat is je punt nou precies Speedy? Ik heb het gevoel dat je Promes en Babel positief in het daglicht probeert te plaatsen, maar met elk argument (10 uit 67, 7 uit 47, 4 en 4 uit 20 (babel bij Gala) en 6 goals, 1 assist uit 25 wedstrijden voor Promes) zet je die 2 meer voor schut. Verder benadruk je precíes het punt van PNA door aan te geven dat alle redenen om ze te selecteren uit een ver verleden komen.. Het gaat maar om 1 ding, wie is NU het best. Ik hoef je vast niet uit te leggen wie dat is..

8 februari 2021 om 12:51

Nogmaals goedkope scorebordjournalistiek. Promes heeft bij het Nederlands elftal al jaren geen goede pot afgeleverd. Net als Babel. Kan dat niveau blijkbaar niet aan daar hij dat in de Eredivisie ook niet kan. Leuk die doelpunten maar zeg nou eerlijk, had je liever Lang of Promes bij jouw aller-Ajax? Promes speelt al een jaar ook ontzettend slecht zelfs met goede cijfers. Hetzelfde zal gelden voor Babel als ook hij een jaar aflevert met meerdere doelpunten. Beide jongens zouden gewoon klaar moeten zijn bij het Nederlands elftal daar ze NIETS hebben laten zien op het moment dat het moet. Bij het Nederlands elftal.

8 februari 2021 om 13:07

Promes heeft in 2020 helemaal niet gescoord in de CL. Babel heeft niet eens een hoofdtoernooi bereikt, Lang heeft gescoord en een assist gegeven in de CL. Promes 1 assist, Babel 1 goal in de voorrondes EL. Dus in feite doet Lang het net zo goed als Promes en Babel samen.

Ik ben benieuwd of je nog meer nutteloze statistieken hebt om mee te schermen, leuk spelletje om ze steeds weer onderuit te halen. Ik zou zeggen, zoek eens een statistiek hoeveel tegenstanders ze hebben gepasseerd. Kan je alvast verklappen, Promes 0, Lang alleen bij de goal van van de week al 4. Dat was slechts 1 actie....

8 februari 2021 om 13:11

@lierse1997 De CL laat zien of iemand ook goed kan spelen tegen goede verdedigers. Of je ook kan scoren tegen Dordtmund of Lazio. Dat zijn toch hele anders wedstrijden dan de lokale kraker tegen Waasland-Beveren waar geen enkele speler een marktwaarde heeft van boven de miljoen euro.

8 februari 2021 om 13:27

Dan is het dus een enorm probleem voor jou dat Promes geen enkele keer gescoord heeft dit seizoen in de CL?

8 februari 2021 om 13:31

Babel doelpunt vs Hajduk Split.
Lang doelpunt vs Zenit.
Promes assist vs Mietjesland.
Lang assist vs Lazio.

Nog meer stats?

8 februari 2021 om 13:34

Speedy. Hoeveel topverdedigers heeft Promes verschalkt? Is hij überhaupt ooit 1 verdediger voorbij gekomen met een goede individuele actie? En wanneer speel jij in jouw ogen goed? Heb het idee dat in jouw visie een speler alle ballen kan inleveren, zolang die maar scoort.

8 februari 2021 om 13:45

Promes liet het zien tegen Valencia, tegen Sevilla en tegen Chelsea. Liet het zien in de CL, in Oranje, in de eredivie, in Rusland en in Spanje. 123 goals en 67 assists. Noa speelde matig bij Ajax en Twente en komt nu pas tot leven in Belgie.

8 februari 2021 om 13:48

In Spanje liet hij het inderdaad zien, is na 1 seizoen met een aardig verlies weer doorverkocht.... Je lult je steeds meer en meer tegen. Wat liet hij precies voetballend zien tegen de 'grootmachten' Valencia, Sevilla en Chelsea? Hoessen heeft gescoord tegen Barcelona, misschien die maar eens oproepen? Lang deed het volgens de Twente fans heel aardig hoor. Baseer je mening niet op statistieken, mssr gebruik eens meer van je zintuig: zicht. Wellicht kom je dan met een mening waarin jij jezelf niet telkens tegenspreekt.

8 februari 2021 om 13:50

Ja en hij is 21 en dus 8 jaar jonger dan Promes. Volgens jouw redenering kan Frank De Boer ook beter Siem de Jong oproepen voor op het middenveld. Je haalt alleen maar cijfers uit het verleden aan, terwijl het heden ook heel relevant is.

8 februari 2021 om 14:01

@puntnaarachter Als je het niet wil begrijpen, prima hoor. Maar in Oranje heb je ervaring nodig. Ervaringen in Rusland, in Spanje, in de eredivise en in Oranje. Die ervaring heeft Noa nauwelijks. Hij speelt op een lager niveau dan de eredivisie en is daar de grote ster.

Hoeft ie nauwelijsk mee te verdedigen, kan ie zo een paar verdedigers van Waasland-Beveren, die een paar ton waard zijn, omspelen in een mooie slalom. Maar dat gaat niet gebeuren in Oranje. Dan krijgt hij ineens weerstand, dan krijgt hij verdedigende taken, dan moet hij zich aan de taktiek houden en dan wordt het ineens heel erg lastig.

8 februari 2021 om 14:08

Dus geen jonge spelers meer oproepen dan?

8 februari 2021 om 14:11

Voor jonge spelers heb je jong Oranje. Jonge spelers moeten eerst stabiel worden voordat je op gaat roepen voor Oranje. Want jonge spelers zijn zelden meteen een succes in Oranje. Op grote toernooien draait alles om ervaring.

8 februari 2021 om 14:14

Op grote toernooien draait alles om een mix van ervaring en kwaliteit. Er zitten nu al meer dan genoeg ervaren spelers in de selectie.

8 februari 2021 om 14:17

Eerst stabiel worden? Als er 1 speler is die, zowel binnen als buiten het veld nu niet stabiel is, is het wel Promes😂. Andere vraag: hoeveel minuten hebben Frenkie en Mathijs gemaakt in Jong oranje? Hoeveel minuten ervaring hebben Babel en Promes gemaakt op een eindtoernooi? Allebei de spelers komen momenteel geen lantaarnpaal voorbij, maar inderdaad gewoon oproepen....

8 februari 2021 om 14:25

Promes heeft een heel mooie carriere gehad. Deed het heel goed bij Twente. Is daaran in Rusland de beste speler van het jaar geworden. Heeft bij een grote club in Spanje gespeeld en daarna bij Ajax waar hij prima speelde in de CL. Dat is stabiliteit. Dat is iets heel anders dan bij Ajax weinig laten zien, bij Twente weinig laten zien en nu dan eindelijk het een half jaartje goed doen in Belgie.

8 februari 2021 om 14:25

@speedyafc.

En waarom geen mix van ervaring en talent? Je hebt ervaring zat in je selectie. De vaste kern beschikt over meer dan genoeg ervaring. Het gaat erom dat spelers wat kunnen toevoegen aan je selectie. Babel heeft ervaring, maar takelt af. Promes heeft ervaring, maar past in Oranje niet goed. Er zijn gewoon een aantal spelers die op basis van vorm geselecteerd kunnen worden. Dat zijn variabele posities in mijn optiek. Je bouwt een kern van een X aantal spelers, dat zijn spelers als Depay, De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Wijnaldum, de Jong en nog een paar. Dat vul je dan aan met nuttige selectiespelers en talenten. En met nuttige selectiespelers bedoel ik types als Blind die multifunctioneel zijn, of De Roon die een goed slot op de deur is. Niet spelers als Babel die vergane glorie zijn en ook niet op meerdere posities inzetbaar zijn.

Waarom kun je die dan niet een keer vervangen voor aanstormend talent? Zodat je die van dichtbij kunt bekijken. Jong Oranje leer je echt niet meer zo veel van hoor.

8 februari 2021 om 14:28

Hij speelde niet matig bij Twente, dat lieg je gewoon. Hij heeft in die 7 wedstrijden de meeste kansen van de hele eredivisie gecreëerd. Meer dan Ziyech bij Ajax..

Promes liet nog nooit iets zien bij Oranje, ook een leugen. Op zn 21e had Promes net aan 32 keer het netje gevonden en 19 assists, Lang 49 doelpunten en 32 assists. Als je vergelijkt, doe het dan goed en niet zo scheef als een hoer die al 50 jaar in het vak zit. Overigens grappig dat je ook gewoon de statistieken van Promes in de A junioren meetelt. 6 wedstrijden, 1 goal, je had ze beter achterwege kunnen laten

O en in Spanje liet Promes precies 2 goals en 4 assists zien in 33 Laliga wedstrijden. Ik weet nog steeds niet wat je precies wilt bewijzen allemaal, Speedy..

8 februari 2021 om 14:39

Je hebt pas wat aan ervaring als dat gepaard gaat met kwaliteit, dat kon je hã©ã©l goed zien aan? Juist Babel! Verder speelt er een vrij jong gassie bij Oranje centraal in de verdediging. Die is jonger dan Lang, ook ff terugzetten? Hij is immers jong...

8 februari 2021 om 14:41

Ach ik geef het op....

8 februari 2021 om 14:48

@trodat4300 En wat gebeurde er ook alweer met die jonge verdediger toen die te vroeg opgeroepen werd voor Oranje? Wat riep toen iedereen over bondscoach Blind? Precies, I rest my case.

8 februari 2021 om 17:49

Bergwijn os toch sws de eerste linksbuiten? Malen daarachter dus hou aub op met namen zoals Promes en Babel en helemaal ophouden met Lang aub. Spitsen zijn Depay en de Jong op rechts Berghuis en Stengs. Snap niet dat jullie over Babel Promes en Lang praten...

8 februari 2021 om 12:23

Precies dit. Roep lang nou gwn op, dan kunnen we promes en babel thuislaten.

8 februari 2021 om 13:23

Babel zal altijd opgeroepen worden want hij is zo’n belangrijke factor in de kleedkamer.

8 februari 2021 om 15:26

Haha de hele meute wordt weer opgetrommeld om Noa Lang ook uit Oranje te houden. Noa mag eerst niet slagen bij Ajax (hoe fantastisch hij ook presteerde) en nu ook niet bij Oranje. Eerst het rare spel van Frank de Boer met Noa Lang in Jong Oranje (na een historische wedstrijd waarbij Noa Lang bizar goed was en op een fantastische manier betrokken was bij 5 doelpunten zat hij de volgende wedstrijd gewoon op de bank en mocht de middelmaat weer basis staan - hoezo pesterij?). Nu moeten we allemaal kromme smoezen aanhoren waarom Frank de Boer Noa Lang niet zou moeten oproepen. Hoe goed moet die jongen nog presteren? En hoe slecht moeten Stengs, Donny van de Beek, Babel en Promes presteren om niet te worden opgeroepen? Met een hoofdrol voor de abominabele prestaties van Donny van de Beek bij Manchester United en in Oranje. Laten we vooral prestaties als maatstaf blijven nemen voor selectie in plaats van vriendjespolitiek waar Frank de Boer overigens om bekend staat (stengs en Van de Beek) Ik hoop dat dat in het geval van Noa Lang eens ophoudt want wat kunnen we dan gaan genieten van deze rasvoetballer in Oranje.

Je moet ook kijken hoe de spelers bij de eigen club spelen Aad (zie Babel en Promes). Tuurlijk zal het niveau verschil er zijn, maar roep gewoon is wat andere jongens op bij van die nutteloze oefenwedstrijden. De Spanjaarden doen het al jaren. Gewoon totaal verschillende selectie meenemen voor bepaalde wedstrijden. Desnoods speel je tegen landen als Wales en laat je de wat oudere jongens en spelers met een overvol schema thuis. Probeer een keer Lang Malen Gakpo als aanval of iets in die richting.

8 februari 2021 om 12:32

Laatste interland dateert van november en de volgende interlands bevinden zich pas vanaf maart. Waarom lees ik hier net alsof dat het Nederlands elftal elke maand een selectie heeft bekend gemaakt? Effe rustig aan doen, in maart zien we wel wie er worden opgeroepen. Gakpo was in de vorige interlands geselecteerd voor de laatste paar interlands van Jong Oranje voor de laatste kwalificatiewedstrijden om eerste te worden van de poule. Hij ligt nu ook eruit met een enkelblessure, dus we zien wel wie Frank gaat selecteren. Lang mag van mij part wel voor de oefeninterlands geselecteerd worden, maar 1000x dezelfde comments lezen begin ik ook wel moe van te worden (promes en Babel eruit voor Lang, bla bla bla). Frank bepaalt en na de bekendmaking van de selecties kunnen we wel weer onze opmerkingen plaatsen. Misschien selecteert hij Lang wel.

8 februari 2021 om 14:14

Ik vind het mooi hoe er bij twijfelgevallen als Lang 100 argumenten worden aangehaald waarom hij evt. nog niet geselecteerd moet worden, terwijl er andere jongens met een "grotere" naam die op vergelijkbaar of lager niveau spelen, niet zulke vragen worden gesteld. Iets met "onbekend maakt onbemind" denk ik, in plaats van "probeer t gewoon met die jongen, wat voor kwaad kan t?"

Mooi gezegd punt na achter naast Babel of wie dan ook je moet gewoon de beste selecteren die er nu juist uitspringen en eerlijk is eerlijk Noah Lang is er 1 van haalt een goede niveau en niet als eendagsvlieg

8 februari 2021 om 13:23

Maar misschien wel als one season wonder. Je weet het allemaal nog niet.

8 februari 2021 om 13:38

Je kan van een 21 jarige natuurlijk moeilijk verwachten dat ie al 10 seizoenen dubbele cijfers haalt. Neen, Lang is geen one season wonder, dat zie je zo.

8 februari 2021 om 13:42

We hebben het over een Noa Lang bij Club Brugge he niet bij Real of Liverpool die daar wekelijks de uitblinker is. En dan de verhuurperiode van Twente erbij zetten voor de context en dan is de roep om Lang en misschien de verwachting wel erg optimistisch en buitenproportioneel. Om straks met zijn allen te roepen dat ie er niets van kan?

Kom op zeg, men is al vergeten hoe belangrijk Babel was in menig wedstrijd toen we als kleuters in Oranje speelde. Hoe goed Promes in Rusland en vorig jaar bij Ajax was is men ook vergeten door een paar wedstrijden in België van een talent die het prima doet.

8 februari 2021 om 13:52

Dus jij wilt serieus Babel en Promes nog op het veld zien staan bij Oranje?

8 februari 2021 om 13:58

Zeg ik dat ergens? Ik vergelijk de argumenten om Lang op te stellen. Meeste argumenten zijn bullshit of gesteld door mensen met korte termijns geheugen. Noa doet het nu goed bij Club en dat gun ik hem maar hoe men nu van de hak op de tak gaat met vergelijkingen is bizar.

8 februari 2021 om 14:00

Je zegt toch dat al die argumenten bullshit zijn? Dan kun je toch niet anders dan concluderen dat je Promes en Babel er wel bij wilt hebben?

8 februari 2021 om 14:28

Maar is het niet zo dat je een bepaalde vaste kern hebt Thamike? En daarom heen wat nuttige krachten zoals Blind en De Roon. En dat dan kunt aanvullen met spelers in vorm? Dat zijn een 3-4 tal posities in die grote selectie. Babel takelt af en wordt steeds minder. Promes heeft een dramatisch seizoen. Kun je hen dan, als zijnde inwisselbare spelers, niet een keer vervangen door jongens die een goed seizoen draaien? Zelfde als Luuk de Jong en Wout Weghorst. Iemand die al een tijdlang niet top presteert versus iemand die al een tijd goed presteert. Waarom wissel je ze dan niet een keer om?

8 februari 2021 om 15:30

@lierse vreemde redenatie, omdat ik in ga op een aantal posts en reageer op de post die zegt geen Babel en Promes maar wel Noa. Dus dat zijn alle opties die ik van je krijg Lierse?

8 februari 2021 om 15:33

@jackieboy, je hebt zeker een vaste kern en zelf een vaste kern van alternatieven. En daaromheen mag je van mij zeker ruimte geven aan spelers die erg in vorm zijn . Ik zet alleen mijn vraagtekens bij Lang op dit moment omdat hij in vorm wel uitmaakt waar en wat maakt dat je in vorm bent en is dat de bijdrage die de bondscoach op dat moment nodig heeft. Het is alleen niet zo zwart/wit als de reactie waar ik op reageer. Ik zou Promes ook zeker niet nu uitnodigen. Weghorst is een prima alternatief voor een bepaalde speelstijl.

8 februari 2021 om 17:30

Je bent altijd vrij om je mening erbij te zetten natuurlijk, ik kan nog net geen gedachten lezen 😉.

8 februari 2021 om 18:19

Maar van Babel en primes weet je dat ze niet beter worden en ook niks echt toevoegen.dan zie ik liever twee grote talenten die plekken innemen.de kern heeft al genoeg ervaring.en wat heb je aan twee over paard getilde schoffies op de bank als ervaring..

Ik denk ook dat het wat te vroeg is voor Oranje. Maar moet wel zeggen dat ik echt positief verrast ben door Lang. als fan van Club was ik helemaal geen voorstander van de transfer, maar hij heeft mijn ongelijk echt bewezen. Als Lang er niet was geweest was ik echt pissig geworden van het vertrek van Diatta. Maar nu maakt het me eigenlijk allemaal heel weinig uit en ben ik vooral heel benieuwd waar die jongen kan eindigen qua niveau

Wat ik merk is dat bij Noa Lang de gunfactor ontbreekt. Komt ook waarschijnlijk door zijn hele persoon. Ik lees de laatste weken alleen maar excuses om hem maar niet op te roepen. Terwijl ieder ander speler die dezelfde cijfers weerlegt haast een mediacampagne voor wordt opgezet.

Babel en Promes hebben het nooit laten zien. En als je hun cijfers nu wegzet tegenover die van Lang dan verdient Lang die oproep zeker boven die twee.

8 februari 2021 om 14:50

Welke speler ken jij dan die vijf maanden na zijn doorbraak opgeroepen werd voor Oranje en vervolgens ook nog een succesvol was? Het heeft niets met gunfactor te maken, Noa speelt pas een paar maanden goed, dit jaar is zijn doorbraak. En dan op een niveau net onder de eredivisie.

8 februari 2021 om 16:24

De Ligt? Frenkie?
Maar ik ken ook geen spelers die na 1 maand in zijn eerste echte seizoen al de absolute smaakmaker werd van een competitie, vergelijkbaar met de eredivisie...

8 februari 2021 om 16:41

Je zegt het zelf al goed, de Ligt. Dat ging meteen fout, hij was er nog niet aan toe. Hij had nog niet genoeg vlieguren gemaakt. Heel veel kritiek op bondscoach Blind dat ie de Ligt al zo jong op riep. Ter herinnering:

"de Ligt beleefde zaterdag een dramatisch eerste optreden in het Nederlands elftal. De zeventienjarige verdediger ging pijnlijk in de fout bij de 1-0 van Bulgarije, terwijl hij ook niet geheel vrijuit ging bij de tweede treffer van Spas Delev."

Jupiler league is niet vergelijkbaar met de eredivise, het is echt een stapje lager. Spelers die het in de eredivisie niet redden, kunnen daar wel mee komen.

8 februari 2021 om 16:43

@speedyafc op wat voor basis zit de Belgische competitie onder de Nederlandse competitie qua niveau? volgens mij is het niveau gewoon gelijkwaardig

8 februari 2021 om 17:24

Arjen Robben

8 februari 2021 om 19:45

De big four: Sneijder, Vdv, Robben en RVP debuteerden redelijk snel... Wat goed is komt snel. Het gaat om het momentum. En op dit moment zit Noa Lang in zo'n goede flow dat met betere spelers om zich heen hij waarschijnlijk nog makkelijker kan exceleren.

Dus ja, dat excuus van het gaat veel te snel vind ik maar slap gelul.

Ik denk zelf dat het wat vroeg is voor Oranje, maar het hangt echt totaal af van de concurrentie. Zoveel smaken hebben we momenteel niet voorin. Weghorst, Malen, Depay en Bergwijn zouden in mijn ogen zekerheidjes moeten zijn voor het EK en voor de overige plekken ligt het helemaal open. Zou vooral veel experimenteren de komende interlands en kijken hoe bijvoorbeeld Lang mee komt op de trainingen. Spelers als Babel en Promes kunnen we in ieder geval van stellen dat het niet meer kan.

8 februari 2021 om 14:40

Maar waarom eigenlijk Bergwijn Magistra, als ik vragen mag? Draait een dertien in een dozijn seizoen bij Spurs, waar hij voornamelijk als werkpaard gebruikt wordt. Daarnaast bij Oranje nooit echt bijzondere wedstrijden laten zien. Op basis waarvan is hij dan een zekerheid? Er zijn gewoon een aantal plekken die in mijn optiek met vorm te maken zullen hebben.

De zekerheidjes, mits fit, zijn in mijn optiek:
Van Dijk, Depay, De Ligt, De Jong, De Vrij, Aké, Malen, Dumfries en Wijnaldum.

Dan heb je nog een aantal spelers die er vrijwel zeker bij zullen zijn, tenzij ze echt belabberd slecht spelen:
Blind, Veltman, De Roon, Cillessen, Krul, Klaassen, Berghuis, Wijndal, Pröpper.

En dan blijven er nog een aantal plaatsen over. En daar kan het in mijn optiek alle kanten op. Voor die spelers zul je in mijn optiek juist ook naar vorm moeten kijken.
Gravenberch, Lang, van de Beek, Promes, Babel, Koopmeijners, Stengs, Botman, Bakker, Hateboer, Luuk de Jong, Weghorst, van Aanholt, Bizot, Drommel etc.

8 februari 2021 om 15:53

Vind Bergwijn wel een nuttige speler om erbij te hebben, toch iemand die vrijwel alles speelt bij Spurs. Met name in vergelijking met spelers als Berghuis, Stengs, Gakpo etc. is hij toch wel een stuk verder.

De groep zekerheidjes klopt inderdaad, terecht ook. Van de onderstaande groep zou ik niet zo snel uitgaan. Veltman, Propper, Klaassen en Berghuis zitten er echt niet zomaar bij. Centraal hebben we veel betere opties en op rechts inmiddels ook genoeg concurrentie met o.a. Karsdorp. Klaassen speelt de laatste tijd vrij matig en Propper speelt amper. Berghuis heeft aan de zijkanten ook genoeg concurrentie nog.

Je hebt een stuk of 15 spelers die er denk ik vrijwel zeker bijzitten en de rest vind ik echt nog afwachten. Helemaal voorin en op het middenveld ligt op het op de eerste 3 spelers na echt volledig open nog. Er kan nog heel veel gebeuren in de tweede seizoenshelft. Alleen maar leuk om te volgen natuurlijk.

8 februari 2021 om 17:26

Ik vind Bergwijn eigenlijk helemaal niet zo indrukwekkend bij Spurs. Hij is een soort matigere Kuyt. Een verdedigende aanvaller, met zn 1 assist en 0 doelpunten in iets van 20 wedstrijden. Geef mij dan maar Berghuis, die kan tenminste een voorzet geven. En ik gun het hem om af en toe met goede spelers samen op het veld te staan.

Je moet bovenal naar het niveau kijken Belgie is het kleine broertje van Nederland Ajax kijkt naar Bayern. Bij kijken zal het blijven Brugge kijkt naar Ajax. Bij kijken zal het bljjven

Wat een slap lulverhaal zeg! Dus het feit dat Lang bij Brugge met een sterk middenveld in zijn rug speelt, is reden om twijfels te hebben om hem een kans te geven bij Oranje? Hoe is dat ineens relevant dan? Laten we sowieso weer teruggaan naar het criterium om selectie van spelers gewoon weer op basis van prestaties te laten plaatsen. Bedank Babel en Promes dus vriendelijk voor bewezen diensten en laat Stengs in zijn huidige vorm thuis. In hun plaatsen zijn Lang, Weghorst en Gakpo jongens die zich wél onderscheiden en het dus verdienen de eerst volgende interlands mee te gaan.

8 februari 2021 om 13:37

Ik denk dat hij meer bedoelt dan in Brugge het team echt wel rond Lang draait (zijn verdienste uiteraard, heeft ie zelf afgedwongen) en dat gaat bij Oranje natuurlijk minder zo zijn. Depay en Wijnaldum zullen de ballen minder vaak afgeven aan Lang. Dus ik snap zijn scepsis wel. Lang heeft een relatief vrije rol bij ons (in aanvallend opzicht toch, defensief moet ie natuurlijk wel zijn mannetje afstoppen) en ik weet niet of de Boer hem dat ook zal gunnen. Je moet Lang niet te veel aan de zijnlijn laten en hem vooral laten zwerven tussen de linies. Dus ik vind het ook moeilijk inschatten wat hij kan bij een beter team waar het minder rond hem draait. Maar hij is natuurlijk wel extreem goed en als hij in deze vorm niet geselecteerd wordt boven een Stengs of Babel, zou dat belachelijk zijn.

8 februari 2021 om 15:24

Het kan wel zijn dat Lang in Brugge meer een sleutelfiguur is. Maar het slaat nergens op dat dat een rol zou spelen bij het selecteren van een speler. Zeker niet als dat voor andere internationals ook geldt. Dumfries is een hardwerkende back in de basis van Oranje, waar hij als charismatisch aanvoerder bij PSV tot de spelerskern van de selectie hoort. Bij Feyenoord hangt veel af van Steven Berghuis, maar ondanks dat hij gewoon een breedte-optie is voor het nationale team wordt hij wã©l geselecteerd. Als Lang dezelfde prestatie bij Ajax zou neerzetten, was er geen houden meer aan en zou Frank de Boer verbaal gevierendeeld worden in elk voetbalmedium. De kritische houding naar die jongen - die met zijn presentatie in de media sowieso niet erg aaibaar wordt gevonden in Nederland - is verdacht selectief wat dat betreft. Persoonlijk lijkt me het ook een etterbakje, maar dat neemt niet weg dat die jongen gewoon selectie verdient natuurlijk.

Misschien is hij er ook nog niet helemaal klaar voor, maar welke alternatieven heb je? Babel en Promes laten voor club en land al 3 jaar lang niets zien. Lang is in ieder geval een speler met veel lef die ook iets durft te laten zien, vraag me af waarom je hem dan niet een kans zou geven. Slechter doen dan Babel en Promes kan haast niet, die laten echt niks zien.

8 februari 2021 om 14:56

Alternatieven genoeg. We hebben Bergwijn, Berghuis, Kluivert en Depay die op de vleugel kunnen. En hoe bedoel je Promes laat al drie jaar niets zien in Oranje? Hij scoorde tegen Engeland en tegen Duitsland in de nation league. Verder hebben we ook andere talenten zoals Garkpo en Stengs voor op de vleugel. Spelers die al wat meer seizoenen succesvol zijn.

8 februari 2021 om 18:13

Bergwijn doet het ook geweldig sinds ie bij de Spurs zit en heeft nog geen goede interland gespeeld. Kluivert zit alleen maar op de bank en Berghuis speelt nooit op links. Fijn dat Promes gescoord heeft in die wedstrijden, maar vind jij serieus dat dat al zijn superslechte wedstrijden goed praat? Gakpo is net als Lang een groot talent en een prima speler, dat is inderdaad een prima alternatief. Stengs speelt nooit op links en vind ik maar een slappe zak.

8 februari 2021 om 20:38

Bergwijn doet het trouwens gewoon matig bij Spurs. Ik snap niet waar het idee vandaan komt dat ie het daar geweldig doet. Hij heeft behoorlijk wat gespeeld maar de blessures van Kane, Lamela en een Bale die nog geen schim is van zichzelf hebben daar wel mee geholpen.

Het is echt bullshit wat er gezegd wordt. De hype op lang eerst afwachten, dan wordt er weer gekeken naar het middenveld van Brugge en al dat soort dingen. Waarom werd dit niet gezegd bij een Stengs bijv?. Die werd na een handvol wedstrijden waarin hij goed speelde direct oranje ingepraat. Waarom wordt er nu niet gezegd over dat Stengs dan ook niet bij Oranje hoort. Stengs presteert veel slechter, veel langer dan Lang speelt hij ondermaats en Stengs heeft totaal geen rendement. Waarom wordt daar niets over gezegd dan?. Waarom moet Lang het wel langer laten zien, terwijl Lang het op een hoger niveau zelfs heeft laten zien een aantal wedstrijden (champions League). Het is echt zo'n onzin om Lang daarvoor te laten wachten, als een Stengs (die snel wel redelijk snel werd opgenomen), Promes en Babel (die nauwelijks nog wat hebben laten zien) wel een uitnodiging krijgen. Dan hoort Lang er sowieso een te krijgen. Kom op hey.. Zelfde als bij Weghorst trouwens en bij Weghorst is het nog erger, want die laat het al ruim 1,5 jaar lang zien.

8 februari 2021 om 20:45

Weghorst word ik helemaal gek van. "hij past niet in het spel" "te beperkt". Maar ondertussen wel met flankspelers blijven spelen die nog geen voorzet kunnen geven al hangt het leven van hun moeder ervan af. Een spits moet wegen op een verdediging en goals maken. Maar o jee als het wat houterig toont, dan hebben we liever iemand die 14 dribbels doet en geen eindproduct heeft.

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer ben je wel klaar. Nodig hem uit, laat hem meetrainen en kijk waar het eindigt. Minder dan Babel en promes kan het niet worden lijkt me

Wat een onzin! Op dit moment als je in een 4-3-3 systeem wilt spelen de enige echte optie. Liefst zou ik een ander systeem zien!! Maar Depay, Lang, Weghorst, Bergwijn zijn voor mij de 4 kandidaten voor de 3 plekken. Wat mij betreft Depay-Weghorst- Lang Middenveld; Gravenberg-Wijnaldum-De Jong Verdediging; Malacia-De Ligt-De Vrij-Geertruida Keeper; Cilissen Dat vind ik op dit moment de beste opties. En sommige vinden me nu misschien bevooroordeeld maar ik vind Malacia en Geertruida echt beter dan Blind/Wijndal/Dumfries/Hateboer al ligt het allemaal dicht bij elkaar.

Laat jongens als Noa Lang en Joey Veerman maar opgeroepen worden voor de voorselectie van Oranje.
Dan kan Frank de Boer zien wat voor vlees hij in de kuip heeft en die jongens zelf kunnen dan ervaren welk niveau zij moeten behalen om definitief aan te mogen haken.
Hopelijk kan de bondscoach een selectie samenstellen waarmee hij meerdere systemen kan spelen: 4-3-3, 3-4-3, 4-4-2, 3-5-2.

Nu met Aad zijn input hebben we denk ik alle debiele argumenten wel gehoord over waarom deze jongen niet opgeroepen zou moeten worden. Wat een afgunst ook! hahah Ik vind dat voetballers tegenwoordig te vaak en snel critici neerzetten als haters, maar in deze kwestie drupt de rancune en afgunst ervan af! Het is allemaal ook niet heel erg, volgens mij wordt zo een jongen als lang hier mentaal alleen maar sterker van.

Galatasaray speelt ook anders als Oranje maar Babel zit er ook steeds bij, dan moet Lang ook kunnen

Als we nou toppers op links voor hadden prima, maar zullen we hem gewoon ipv Babel en/of Promes oproepen? Of ie echt zo goed is, moet ik nog zien. Ruudje Vormer is daar ook goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren