Drenthe: ‘Fans spoten zelfs graffiti op de muren van mijn huis, heel vervelend'

Zondag, 7 februari 2021 om 12:35Rian Rosendaal • Laatste update: 12:40

Royston Drenthe kijkt in een uitgebreid interview met The Guardian terug op zijn soms turbulent verlopen loopbaan. De 33-jarige speler, thans actief voor het Spaanse Racing Murcia, laat onder meer zijn licht schijnen over diens verhuurperiode bij Hércules Alicante in het seizoen 2010/11. Drenthe, destijds contractspeler van Real Madrid, maakte in die periode nogal schrijnende dingen mee, zo blijkt uit zijn terugblik.

De spelers van Alicante kregen destijds niet betaald, tot woede en onbegrip van Drenthe, die zich op de trainingen overigens kon afsluiten van de problemen op financieel gebied. "Maar als de training dan voorbij is, denken spelers gelijk: Hoe moet ik nu aan mijn eten komen? Er waren echt spelers bij die niet eens meer eten konden kopen in de supermarkt", benadrukt de verdediger annex aanvaller de ernst van de situatie. "Dus kwamen sommige spelers bij mij eten. Ik had daarom op wat meer begrip van de supporters van Alicante gerekend. Ze spoten zelfs graffiti op de muren van mijn huis. Het was heel vervelend allemaal. Maar ik werd er niet bang van. Zeker niet", verwijst Drenthe naar zijn jonge jaren in Rotterdam.

Hij oogt nog niet topfit.

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 7 januari 2021

"Misschien had ik het toen allemaal anders kunnen doen, maar wie scoorde er bij de terugkeer twee keer tegen Real Sociedad? Inderdaad... ", doelt Drenthe op zijn dubbelslag in het treffen met Sociedad. Desondanks degradeerde de ex-Feyenoorder dat seizoen met Alicante. Drenthe kwam in de zomer van 2011 bij Everton terecht en ook over zijn Engelse periode heeft hij gemengde gevoelens. "Ik had kunnen blijven als ik akkoord was gegaan met salarisverlaging. Maar ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer: 'Echt niet'. Ik had dat echter wél moeten doen. Dan was het misschien allemaal anders en beter verlopen. Maar ik heb de gevolgen van mijn beslissingen altijd als een man genomen."

Drenthe kende geen al te beste werkrelatie met David Moyes, de toenmalige manager van Everton. "Het was een geweldige trainer die het in mij zag zitten, ondanks het feit dat we regelmatig met elkaar in de clinch lagen. Van mijn tijd bij Real heb ik ontzettend genoten, maar bij Everton heb ik mijn mooiste periode als speler beleefd. Hoe ze daar het voetbal beleven", benadrukt Drenthe nog maar eens zijn liefde voor het Engelse voetbal. "Maar of ik spijt heb? Nee, zo zou ik het niet willen noemen. Op dat moment was ik gewoon erg boos. Ik was jong en roekeloos", verwijst hij naar zijn besluit om salarisverlaging te weigeren bij Everton. De ervaren speler kwam later ook nog uit voor onder meer Reading, Sheffield Wednesday en Sparta Rotterdam.

Royston Drenthe reageert op persoonlijke faillietverklaring

Voetbalzone praat met Royston Drenthe over het persoonlijke faillissement van de speler.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Besef dat deze man gewoon drie jaar jonger is dan Cristiano, hoe het allemaal kan lopen in het leven echt gek.

7 februari 2021 om 12:47

Ben 3 jaar ouder dan Cristiano, besef ook opeens dat het anders is gelopen in het leven.

7 februari 2021 om 13:31

Ja maar jij werd genaaid door Wanda en Icardi

7 februari 2021 om 16:44

😂😂😂😂 te grappig dit. You made my day sir.

7 februari 2021 om 23:46

🤣

In 1 specifiek punt blonk deze persoon altijd uit: Arrogantie..

Wat is hij vol van zichzelf...
Maar wat was hij altijd slecht... Godklere, wat was die slecht...

Maar gezien zijn loopbaan, en het grote geld wat erbij hoort, heeft die het goed aangepakt. Niet kunnen voetballen maar wel een vermogen bijeen schrapen....

7 februari 2021 om 12:58

1 specifiek punt blinkt uit in je reactieJaloezie , zo erg dat ik twijfel of je aan het trollen bent.Zo slecht was hij in 2007 echt niet. Top eredivisie was zijn max.

7 februari 2021 om 13:30

Jij hebt in een diepe winterslaap op de IC gelegen of niet?

Royston is nou een persoon die totaal niet arrogant is.

7 februari 2021 om 13:38

Ik vind royston niet arrogant. Ik vind hem eigenlijk zelfs sympathiek overkomen.

7 februari 2021 om 14:51

Haha. Drenthe arogant noemen en zeggen dat hij een vermogen bij elkaar heeft geschraapt. Jij hebt het over een andere Royston denk ik?

7 februari 2021 om 15:33

Ik ben het met je eens. Maar het punt is dat hij juist geen vermogen meer heeft. Volgens mij is hij blut

7 februari 2021 om 15:39

Eh, Drenthe is failliet, dus heeft helaas voor hem geen vermogen bijelkaar geschraapt. Ik zie hem niet als arrogant, juist iemand die graag iedereen om hem heen wil helpen, waar blijkbaar flink misbruik van is gemaakt.

Hij heeft incidenteel bij Feyenoord en Real goede dingen laten zien. Vermoed dat Real dacht de nieuwe Edgar Davids binnen te halen, maar die was toch een paar klassen beter. Drenthe is naar mijn mening altijd veel te veel met randzaken bezig geweest, dit interview getuigt daar opnieuw van. Laat je voeten spreken en praat niet zoveel denk ik dan.

7 februari 2021 om 13:32

'drenthe is naar mijn mening altijd veel te veel met randzaken bezig geweest'

Zoals elke voetballer iets anders naast het voetballen doet...

Maar waar hield hij zich allemaal mee bezig volgens jou?

8 februari 2021 om 12:50

Drenthe was de opvolger van Roberto Carlos!!! Maar Drenthe wou niet op de linksback positie spelen, hoe hij bij feyenoord en jong oranje door was gebroken.. als Drenthe gewoon had geluisterd, dan was hij nu nog de linksback van real.

8 februari 2021 om 14:01

Zeker niet, het klopt wel dat hij voor die positie in beeld was. Maar Marcelo bleek uiteindelijk gewoon een stuk beter en stabieler.

Zonder grappen een van de grootste talenten die ik van Nederland ooit heb gezien (volg voetbal sinds 2004). Zeker niet minder dan een Frenkie of veel minder dan een De Ligt qua talent. Bij Feyenoord vond ik hem overschat, maar als ik dan zag hoe makkelijk hij als 19-jarige bij Real mee deed, Marcelo er soms uitspeelde en ook gelijk in zijn beginperiode de beste speler bij Everton en Hercules was (dat in die tijd grote namen als Trezeguet had), weet ik gewoon dat hij over ontiegelijk veel talent bezat. Het doet me dan ook pijn om zijn carrière te hebben aanschouwt. Hij had een legende kunnen worden naast spelers als V Bronckhorst, maar Had altijd al
Een beetje een apart karakter. Helaas. En ga aub alleen tegen mij in als je hem ook echt hebt gevolgd en niet van wat je de laatste jaren hebt gezien. Als 19-jarige In je debuut zo een doelpunt tegen Sevilla voor Real maken is niet voor iedereen weggelegd.’

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
23 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren