Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Jij bent de allerbeste linksback die Oranje nooit gehad heeft’

Laatste update:

Rafael van der Vaart denkt dat Royston Drenthe de vaste linksback van het Nederlands elftal had kunnen worden. Tijdens de uitzending van Kick ‘t Met van Ziggo Sport laat de analyticus onder meer weten dat zijn voormalig ploeggenoot bij Real Madrid Cristiano Ronaldo vervelende trainingen bezorgde en dat hij even goed was als Marcelo.

“Er is maar één ding dat ik jammer vind aan zijn carrière, en dat heb ik ook weleens tegen hem gezegd”, zo vertelt Van der Vaart tijdens de uitzending, waarin ook Drenthe zelf aan tafel zit. “Ik denk dat jij, Royston, de allerbeste linksback bent die Nederland nooit gehad heeft.”

“Als hij zijn ‘egootje’ en straatvoetballertje even opzij had gezet, dan had hij tot vier jaar geleden nog steeds linksback gespeeld in Oranje.” Uiteindelijk kwam Drenthe tot slechts één optreden van tien minuten in het Nederlands elftal.

"Hij vond het leuk om tegen Ronaldo te spelen op de training”, vervolgt Van der Vaart. “Dat vond hij een uitdaging. Dan dacht hij van: Ronaldo, wie ben jij dan? Laat maar eens zien!”

“Die Ronaldo werd helemaal gek! Jij was snel, wendbaar en technisch. Hoe moest hij jou passeren? Die Ronaldo ging op een gegeven moment linksbuiten lopen, want hij wist niet meer wat hij moest doen.” Drenthe speelde in het seizoen 2009/10 in het elftal met Ronaldo.

“Het verschil met Marcelo was in die tijd ook niks: ze waren perfect aan elkaar gewaagd”, besluit Van der Vaart. “Het enige verschil was dat Royston liever linksbuiten wilde zijn dan linksback. Hij wilde acties maken en iedereen door de benen spelen. Maar Ronaldo was net gehaald, dus dat werd een beetje lastig.”

Drenthe maakte in de zomer van 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid, waar hij tot medio 2012 onder contract stond. Tussentijds werd hij verhuurd aan Hércules Alicante en Everton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het allerbeste voorbeeld in de voetballerij hoe belangrijk een goede mentaliteit is, gepaard met de mensen waar je besluit mee om te gaan.

Ik denk niet dat Drenthe Marcelo uit de basis had gehouden, maar ik ben ervan overtuigd dat hij bij vele topclubs een basisplek had kunnen hebben als hij de mentaliteit van Ronaldo had. Verder een leuke man en ik hoop dat de jaren wat wijsheid hebben toegebracht

24 november 2023 om 00:01

Nou, in het begin ging het gelijk op met Marcelo of hield hij hem zelfs nog uit de basis. Enorm knap, daarna zakte hij verder weg helaas. Doodzonde.Edit: zie dat dat echt heel kort was. Het eerste jaar kwam Marcelo tot 2100 minuten in de competitie en Drenthe tot 700. Maar goed, nog steeds 65 wedstrijden bij Real Madrid gevoetbald, kunnen niet zoveel mensen zeggen.Puur aan wedstrijd deelnames komt Drenthe op 65, Robben op 65, Sneijder 66 en vd Vaart op 73, wel hebben Sneijder Robben en vd Vaart veel meer minuten. Ligt verrassend dicht bij elkaar (Blijft ook bizar dat Real Robben zo makkelijk liet gaan, al had dat volgens mij te maken met de komst van Ronaldo)

24 november 2023 om 21:22

Ik vraag me af waarom je de voorbeelden noemt die je noemt? Ruud van Nistelrooy en Clarence Seedorf hebben bijvoorbeeld 96 en 121 wedstrijden voor Real gespeeld, maar je benoemd Robben, Sneijder en vd Vaart alleen? Dit is overigens niet om te trollen, ik vraag me oprecht af waarom je juist alleen hun benoemd 🙂

24 november 2023 om 21:33

Misschien omdat die spelers bijna evenveel wedstrijden hadden als Drenthe, en die andere er ver boven zaten waardoor het niet meer relevant was om hun te vergelijken?

24 november 2023 om 21:35

Omdat die wedstrijden vergelijken veel relevanter is met de namen die hij noemt, terwijl het beeld van ons bij Sneijder echt een held daar is en velen Roya als flop zien.

24 november 2023 om 00:11

Tja, ga er maar aanstaan op zo’n jonge leeftijd. Dat is relatief gezien zo weinig jongens gegeven op zo’n jonge leeftijd, wat dat betreft komt wijsheid voor de meesten echt pas om de hoek kijken naarmate de jaren vorderen. Same here btw, al was ik nooit een begenadigd voetbal talent hoor haha. Enerzijds enorm zonde aangezien hij een groot talent was in die tijd, maar voor de meesten is dit ‘helaas’ nou eenmaal inherent aan het leven. Al doende leert en groet men zullen we maar zeggen en daar is ook helemaal niks mis mee.

24 november 2023 om 00:37

Als je hem naar mijn mening enigsinds met iemand kan vergelijken is het Ihaterren. Ihaterren is jonger en ik kan niet voor hem spreken, laat staan voor hoe hij op de leeftijd van Royston terug zou kijken als hij die leeftijd heeft. Maar we hebben het bij Royston altijd over hoe veel talent hij had, en hoe ver hij het had kunnen brengen. Maar als ik Royston zie zoals nu al een jaar of vijf, heeft hij geen spijt van hoe het is gelopen en is hij tevreden met wie hij is. En dat is ook rijkdom.

24 november 2023 om 02:32

@StinoAmsterdam

Je vrienden kan je wel uitkiezen maar je familie niet en ik vind dat je dan onzin praat over het besluiten met wie je omgaat. Jij moet echt niet zoveel denken want iedereen vond Royston de meest technische talent ooit die Nederland had gezien daar kwam Marcelo niet in de buurt.

24 november 2023 om 06:51

Nou dat is weer een beetje overdreven niet?

24 november 2023 om 11:21

Dat is helemaal niet overdreven, Royston Drenthe was de meest technische voetballer die Nederland ooit had gezien. Als Real Madrid je wilt hebben dan ben je gewoon de allerbeste of je zal de allerbeste worden.

24 november 2023 om 12:18

Nee, ik denk toch dat je een beetje overdrijft 😅

24 november 2023 om 12:23

Weet je wie ook bij Real heeft gespeeld, John Metgod

Ruud Krol ?? 3e plaats Ballon D´or.

24 november 2023 om 00:04

Dat is dus een linksback die Nederland wel gehad heeft.

24 november 2023 om 00:33

Hij of gio v bronckhorst moet toch wel onze allerbeste linksback zijn geweest. Leuk dat raf royston op de training zo goed vond maar kom op he...

24 november 2023 om 05:41

Lees de titel nou een goed. VdV zegt "nooit" niet "ooit"

25 november 2023 om 00:02

je hebt gelijk.. wat slecht van mij.

24 november 2023 om 08:22

Prima dat je Ruud Krol zegt. Dat was natuurlijk een topper op linksback in de succesjaren van Ajax. Maar toen werd ie niet gekozen voor de Ballon d'Or, dat was pas vanaf midden jaren 70, toen ie al als libero speelde.

Ik kan dat wel geloven. Drenthe had talent genoeg en had eigenlijk alles van een moderne back. Hij kon zelfs een beetje verdedigen, vooral omdat hij een vechtertje was/is. Zoals Stinoamsterdam aangeeft was een basisplaats door de aanwezigheid van Marcelo onwaarschijnlijk, maar hij zou bij bijna alle clubs meekunnen als hij voor de sport had geleefd. Het verbaasde me destijds ook hoe makkelijk hij eigenlijk meekwam bij Real Madrid. Dat zie je eigenlijk zelden.

Zie hem in de toekomst best nog wel een leuke rol ergens in de spelers begeleiding vervullen.

24 november 2023 om 00:15

Lijkt me ook wel een rol die hem prima zou passen. Hoeft nog geen eens per se in het voetbalwereldje te zijn. Lijkt me oprecht een prima gozer (die voldoende bagage kan overbrengen).

24 november 2023 om 00:34

@nelson1, hij werkt toevallig ook echt in de zorg als begeleider oa hahaha

24 november 2023 om 01:13

Haha dat verbaasd me eerlijk gezegd niks, leuk om te lezen dank je wel! 👍🏻

Toevallig laatst nog een docu gekeken op Youtube over Drenthe (The Wonderkid Who LOST His Mind And Convinced Himself He Was God). Echt heel zonde hoe hij zijn carriere eigenhandig om zeep heeft geholpen. Hij was echt beestachtig goed en had zeker alles in zich om de beste linksback ter wereld te worden. Maar gewoon totaal verkeerde mentaliteit, hij kon niet omgaan met de roem en het geld. Heel jammer.

Edit: nog een reactie op Footyfoot: ik zeg nergens dat hij de beste linksback WAS, ik zeg dat hij alles in zich had om de beste te Worden. Dat is totaal iets anders, maar goed lezen is moeilijk natuurlijk.

24 november 2023 om 01:10

De beste linksback ter wereld??? Beestachtig goed? Hahaha.... Want Roberto Carlos was er niet? Paolo Maldini was er niet?
Ashley Cole was er niet?
Marcelo ook 10x beter gewoon.

Royston Drenthe heeft een succesvol jeugd EK/WK gehad en een handje vol wedstrijden in Feyenoord 1. Verder geen moer gepresenteerd.

Leuk dat hij op de training goed was tegen CR7... Maar een bekend gegeven in de voetballerij is dat je training spelers hebt, en wedstrijd spelers.
Nooit een wedstrijd speler geweest, wereldtopper op de training...

24 november 2023 om 07:06

Hij zegt van Nederland, niet de hele wereld en voetbalgeschiedenis.

24 november 2023 om 07:59

Hij zegt letterlijk “van de hele wereld”.

24 november 2023 om 13:44

@footyfoot: wat een zielige reactie schrijf jij hier. Royston was gewoon een heel groot talent dat helaas bijzaken belangrijker vond dan voetbal. Met goede (mentale) begeleiding had deze jongen in de top van het internationale voetbal makkelijk kunnen slagen. Echter, de benen konden de weelde niet dragen en is hij afgegleden naar een bedenkelijk niveau.

Ik weet niet of het bij hem alleen aan z'n mentaliteit lag. Er zijn ook heel veel voetballers geweest die het in de jeugd geweldig deden, die het kort na hun debuut bij de senioren nog even spectaculair gedaan hebben puur op adrenaline en onbevangenheid, maar die uiteindelijk gewoon toch niet goed genoeg bleken voor de echte stap naar de grote jongens. Drenthe kan ook best zo'n speler zijn geweest.

Drenthe heeft feitelijk maar één echt heel goed seizoen gehad, en daarna was het vijftien jaar niks. Ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand die echt genoeg talent heeft in al die tijd nooit ook maar eventjes weer z'n mentaliteit op orde heeft weten te krijgen. Dus ik denk dat hij uiteindelijk misschien toch niet zo heel erg goed was.

24 november 2023 om 02:39

Ben het hier wel mee eens. Kijk, zonder mentaliteit sta je niet jarenlang aan de top zoals Ronaldo, Messi, Ramos om er maar even een paar te noemen. Maar als je echt enorm veel talent hebt, zonder mentaliteit, dan heb je een carriere zoals bv Balotelli. Clubs die het keer op keer maar blijven proberen, een speler die in bepaalde wedstrijden echt klasse laat zien, af en toe een topreeks

Zelfde geldt voor Willems denk ik. Die had ook tot een wereldtopper kunnen uitgroeien.

24 november 2023 om 08:01

Willems heeft toch wel een compleet andere carrière dan Drenthe hoor. En bij hem zaten vooral blessures in de weg.

24 november 2023 om 09:29

Tuurlijk, maar die heeft uiteindelijk ook maar 20 interlands gespeeld. Had absoluut potentie om een wereldtopper te worden.

24 november 2023 om 10:29

Heel ander verhaal. Drenthe heeft het maar een seizoen goed gedaan, terwijl Willems zes jaar lang een gewaardeerde basiskracht is geweest bij PSV, en het daarna aanvankelijk volgens mij ook niet slecht gedaan heeft in Duitsland. Daarna heeft hij pech gehad met meerdere langdurige blessures.

24 november 2023 om 10:38

Joh, dat is duidelijk. Neemt niet weg dat Willems jarenlang een absolute topback voor Nederland had kunnen zijn.

24 november 2023 om 11:55

Zonde idd. Stel je voor dat je een Nederlands Elftal zou hebben waarin op rechts Dumfries en op links Willems in z'n oude vorm langs de lijn denderen.

Ik zag hem ooit rijden op de snelweg in een hele mooie bolide en heel mooie vrouw naast hem. Waarom ik dit vermeld, op de vrijdagochtend, wachtend op het weekend? Geen idee.

Tja, uiteindelijk heeft Drenthe zijn extreem lastige jeugd niet kunnen overwinnen en de stap kunnen maken naar een "volwassen" leven. Eeuwig zonde natuurlijk, maar ergens ook wrang dat je wordt gezegend met zoveel talent en dan neer wordt gezet in zo'n klote situatie als kind. Nooit helemaal een excuus, maar voor ons makkelijk praten.

24 november 2023 om 08:57

Ach de beste F1 racer zit misschien ook kansarm ergens in Afrika. Uiteindelijk brengt talent je ook maar zo ver. Je hebt naast doorzettingsvermogen en mentaliteit ook een behoorlijke bak geluk nodig. Als je de kansen al niet krijgt brengt het je ook nergens.

24 november 2023 om 10:08

Drenthe heeft zichzelf toch een vrij mooi leven gegeven. Het is nog wranger als je zonder enig talent in zo’n klote situatie wordt neergezet.

Mentaliteit is net zo belangrijk als talent en doorzettingsvermogen. Bij mij zeiden ze ook: als je wat meer je best zou doen, dan kon je naar het gymnasium. Maar als dat niet in je karakter zit, dan is dat gewoon niks voor je. Drenthe (of een Ihatarran, Willems, noem maar op) had zeker wel het talent, maar daar red je het alleen niet mee. Combinatie van factoren zeg maar. Plus natuurlijk ook een beetje geluk

1 optreden van 10 minuten en hem dan de beste links back ooit noemen.
Fantastisch dat je dit uit je mond kan krijgen.

24 november 2023 om 09:14

Lees het artikel anders nog een keer. Dat staat er toch helemaal niet

24 november 2023 om 13:03

Dat staat er wel degelijk, verspreid over een regel of twee.
V.d. Vaart plakt er tevens aan vast dat hij met de juist instelling tot op vier jaar geleden de vast LB van Oranje zou zijn geweest.

24 november 2023 om 13:17

Jij zegt: '1 optreden 10 minuten en hem de beste linksback ooit noemen'. Dat zegt Van der Vaart helemaal niet. Hij zegt letterlijk:

‘Jij bent de allerbeste linksback die Oranje nooit gehad heeft’

Ofwel hij had volgens van der vaart de potentie om de allerbeste te worden, maar hij heeft dat door zijn mentaliteit nooit gehaald. Vandaar dat er ook staat 'nooit gehad'. En dat is niet op basis van 1 optreden van 10 minuten, maar Van der Vaart heeft het over zijn tijd bij Real en vooral op de training. Er staat letterlijk dat bij Real op dat moment het verschil tussen Marcelo en Drenthe helemaal niet zo groot was.

24 november 2023 om 13:23

Excuses vriend, heb een drukke dag en vergeet gewoon een letter te lezen;
Ben het overigens wel met hem eens dat Royston met de juiste instelling veel meer had kunnen bereiken.
Nogmaals sorry.

24 november 2023 om 13:28

Haha, no problem. Het is een forum he, kan gebeuren. Ik dacht, daar heb je er weer een die alles erbij pakt om te zeiken. Maar gewoon over een letter gelezen. Gebeurd mij ook regelmatig.

24 november 2023 om 13:29

Overigens met alle uitspraken van (oud) voetballers de laatste tijd was een extreme uitspraak als 'drenthe is de allerbeste linksback ooit' niet eens meer opmerkelijk. Er worden wel vreemdere uitspraken gedaan nowadays

Bij Drenthe moet ik altijd aan een artikel denken uit denk ik de VI, dat een dag beschreef waarin de reporter met hem op pad ging. Het was een grote chaos. In het verkeer ging het mis, hij sprak met honderd mensen 10 seconden, nodigde iedereen uit om uit eten te gaan, het hield niet op. Deze jongen werd echt gek gemaakt in deze voetbalwereld en kon het allemaal niet aan. Dat is stikzonde maar geeft ook het grote belang aan van mentale weerbaarheid. Zo'n Drenthe is een sympathieke gast, waar b.v. een Balotteli toch een duister randje lijkt te hebben.

Ik kan me een wedstrijd herinneren tegen Villarreal waar Drenthe toen linksback stond en aan alle kanten voorbij werd gelopen door die rechtsbuiten. Durf niet meer te zeggen wie dat toen was maar erg pijnlijk. Dat moment dacht ik bij mezelf dat het beste voor hem was om daar niet meer te staan. Het is maar 1 wedstrijd maar het staat nog goed op mijn netvlies hoe hij toen tekijk werd gezet

Van bronkhorst. Dat was de beste back!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren