Arjen Robben overweegt te stoppen: ‘Het gaat niet goed, het valt tegen’

Vrijdag, 5 februari 2021 om 16:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:25

Arjen Robben weet niet of hij zijn rentree voor FC Groningen nog zal maken. Het herstelproces van de 37-jarige aanvaller verloopt uiterst moeizaam, zo geeft hij te kennen tegenover het clubkanaal. Robben blijft hopen op herstel, maar laat voorzichtig doorschemeren dat ook stoppen door zijn hoofd spookt. "Ik doe er alles aan", zegt de vleugelspits. "Als je dan niet beloond wordt, het gewenste resultaat komt er uiteindelijk niet uit, dan moet je dat misschien accepteren, maar dat is heel moeilijk."

"Hoe het gaat? Dat zijn op dit moment de vragen die je het liefst niet wil beantwoorden. Het gaat niet goed, het valt tegen", aldus de openhartige Robben. "Ik kan het niet mooier maken dan het is. Ik heb nog steeds kuitklachten, bij beide kuiten. Het is van de ene naar de andere gegaan. De ene kuit was op een gegeven moment weer beter, toen kreeg ik problemen met de andere. Het loopt op dit moment heel moeizaam. We moeten kijken of er genoeg perspectief is om het weer beter te krijgen."

Robben kwam dit seizoen tot slechts twee uiterst korte optredens voor FC Groningen en werkt al sinds 18 oktober aan zijn herstel. "Je wordt er niet vrolijker van, laat ik dat vooropstellen. Het is gewoon een hele moeilijke afweging. Ik heb aan het begin aangegeven: 'Ik ga er alles aan doen, ik ga mijn best doen, maar ik weet niet of het gaat lukken.' Op dit moment lijkt het alsof het niet lukt, maar ergens zit dan ook de topsporter in je, opgeven is ook niet iets dat in mijn woordenboek voorkomt. Dat is nu de fase waar ik in zit. Ik vraag me af of het nog realistisch is om door te gaan, om toch nog op het veld terug te komen en wedstrijden te spelen, waar je het uiteindelijk allemaal voor doet."

Maar Robben houdt ook rekening met een andere optie. "Of dat je moet concluderen: het is mooi geweest, het is heel jammer, maar we hebben er in ieder geval alles aan gedaan. Dat is gewoon zo. We doen er alles aan, we steken er heel veel energie in, ik niet alleen, maar iedereen binnen de club. Ik zeg op dit moment ook niet voor de volle honderd procent: we gaan er voor. Ik zit een beetje in zo'n fase waar je er tussenin zweeft. Ik moet rustig aan doen, je moet het toch tijd geven om het te laten herstellen. Eerst even alles op een rijtje zetten, maar op een gegeven moment zal je toch een keuze moeten maken: gaan we hier nog volle bak mee door, dan moet je wel een plan maken hoe het herstel eruit komt te zien. Over een paar weken komt wel meer duidelijkheid."

Robben ontvangt veel steun van supporters van FC Groningen. "Daar heb ik wel veel aan, moet ik zeggen. Dat houdt je af en toe wel op de been, als je het niet meer ziet zitten. Ik krijg heel veel hartverwarmende reacties van fans, die het enorm waarderen en het nu al zien als iets geslaagd. Zo sta ik er zelf niet in, want ik wil ook voor die mensen graag iets teruggeven en wedstrijden spelen. Dat is wel iets dat me raakt, als ik zie hoe de mensen meeleven en het al heel mooi vinden dat je het avontuur aan bent gegaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Dit hadden we op voorhand al kunnen zeggen, waarvoor doe je het nog voor de club? Die kan je ook op andere manier helpen. Bijvoorbeeld als trainer of welke functie dan ook. Arjen kerel ga genieten ondanks de lockdown van het leven buiten het voetballer zijn. Je verdient het.

5 februari 2021 om 16:32

Voor de club toch nog van waarde geweest , scheelt 6000 seizoenkaarten ! Maar achteraf had hij hier natuurlijk helemaal niet aan moeten beginnen.

5 februari 2021 om 16:43

Dat wel, maar de tik voor komend seizoen komt dan des te harder aan. Het is ook niet zo dat ze het geld lekker hebben staan oppotten om de tekorten te dekken. Daar kunnen ze nog weleens problemen mee gaan krijgen.

5 februari 2021 om 16:46

Baradona, en hebben deze mensen zelf ook waar gekregen voor hun geld? 6000 seizoenskaarten is leuk maar ik kan me ergens ook wel voorstellen dat deze mensen (helemaal in combinatie met de huidige maatregelen) wat spijt hebben van hun beslissing.

5 februari 2021 om 16:56

totaal niet, we konden ons geld terugkrijgen maar het is logisch om de club te steunen en dat niet te doen

5 februari 2021 om 17:31

Leuke opleving voor FC Grunn maar getuigd natuurlijk van weinig zelfkennis bij de man van glas..de wil kan er dan wel zijn maar het is voor weinigen weggelegd op die leeftijd.

5 februari 2021 om 18:09

Vergeet trouwens ook niet de grote hoeveelheid extra shirts er zijn verkocht door Groningen.

5 februari 2021 om 18:18

@jordy precies. 75% heeft afgezien van compensatie aldus RTV Noord.

5 februari 2021 om 23:14

@borrelhond - Daar ziet Groningen niets van terug. Puma betaalt FC Groningen een vastgesteld sponsorbedrag per jaar tot het einde van de contractduur. De opbrengst van de shirts gaat bijna volledig naar Puma. Een club van het formaat Groningen ziet daar misschien enkele tonnen van terug, als ze uberhaupt al iets terugzien. Dat zit allemaal al bij dat vastgestelde jaarlijkse bedrag.

6 februari 2021 om 09:32

@sirius elke cent is welkom voor ons.

Heeft hij na zijn rentree nog gevoetbald dan? Alle gekkigheid op een stokje, Robben had nooit opnieuw moeten beginnen. Hier was iedereen al bang voor.

Jammer, maar begrijpelijk. Had de hoop in dat zijn herstel na de winterstop beter gaat. Maar ja, hij heeft alles eraan gedaan. Niet geschoten is altijd mis. Hij heeft in ieder geval al een offer gemaakt om uberhaupt bij de club aan te sluiten.

Oprecht heel erg zonde dit, denk dat iedereen hem nog minimaal een jaartje had willen zien knallen in de eredivisie. Robben is een van de beste voetballers uit de Nederlandse voetbal geschiedenis, het ga je goed legende!

Spijtig, maar eeuwig respect dat hij dit wil opbrengen.. Dat getuigd van klasse dat je op deze leeftijd het probeert

Ontzettend jammer natuurlijk als hij nu toch moet stoppen, maar ondanks alle azijnzeikers en betweters valt het echt te prijzen dat hij het alsnog geprobeerd heeft. En hopelijk wordt hij alsnog fit.

5 februari 2021 om 16:37

Zo met je eens. Al die afzeikreacties. Hij wilde het graag en probeerde het.
Het is helaas niet geworden wat hij had gehoopt, maar als hij het niet gedaan had, zou hij misschien eeuwig spijt hebben gehad.

5 februari 2021 om 18:10

Ja, ik kan daar echt niks mee. Deze ongekende voetballiefhebber wilde voor 'zijn cluppie' gewoon nog wat terugdoen na z'n weergaloze carrière en nog hebben zeikerds daar nog een (slechte) mening over. Laat die gozer lekker doen wat hij wil en gelukkig deed hij dat ook. Alleen erg jammer dat het tot nu toe zo verlopen is. Maar hij heeft het in ieder geval sowieso geprobeerd en dan ben je voor mij echt een held.

5 februari 2021 om 16:48

Mits fit had hij er denk ik ook nog wel een aantal ingeschoten. Een speler als Robben zal op basis van techniek en talent altijd de Eredivisie ontstijgen. Verder gaat 't Groningen niets kosten, al zullen de seizoenskaarten de komende zomer wel flink uitblijven. Die krijgen behoorlijke tikken te verwerken, want ze hebben het geld ook niet echt opgepot.

5 februari 2021 om 17:58

Het tijdperk Nijland is alweer even voorbij hè, er zitten nu een paar hele verstandige jongens. Dus die tikken, dat valt ook wel mee. De komst van Robben, plus de huidige prestaties en alle acties omtrent het 'laat ons weer eens juichen' hebben de club een enorme boost gegeven. Er is nog geen cent onverantwoord uitgegeven. Die centjes voor Abraham waren al even gereserveerd hè, eerst voor Harraoui, toen voor Irandust.Gudde en Fledderus weten wel wat ze doen. Het zijn geen nieuwe Munstermannetjes.

5 februari 2021 om 23:11

Het hoeven ook geen Munstermannetjes te zijn om onverantwoorde risico's te nemen. Je beseft toch hopelijk wel dat clubs van het formaat FC Groningen met miljoenentekorten kampen door corona? Dat is geen aanname, maar een feit. Nu stel ik overigens niet dat FC Groningen onverantwoorde risico's neemt, maar je bent naief als je denkt dat Groningen break-even speelt tijdens de corona-crisis.Bovendien weet je hopelijk wat 'geld reserveren' inhoudt? Boekhoudkundig strijken ze dat uit over de komende boekjaren.

Zou heel erg jammer zijn maar je moet wel naar je lichaam luisteren. Je hebt het in ieder geval geprobeerd.

Jammer voor deze held en echt super teleurstellend dat we niet meer van hem kunnen zien maar goed je kan toch niet blijven zeggen dat ie het voor de club doet? Ik weet dat hij niks kost maar hij moet toch gewoon lekker kijken hoe hij de club op een andere manier kan helpen.

Had gehoopt dat hij sportief meer zou kunnen betekenen, maar dit scenario wat zich nu ontvouwt was ik al een beetje bang voor bij zijn rentree. Een jaar lang eruit terwijl hij daarvoor altijd al met blessures heeft lopen kwakkelen. Dan is terugkomen heel moeilijk met zo'n lichaam. Denk dat zijn wilskracht meer is dan zijn lichaam aan kan en dat zie je dan terug bij zo'n rentree. Stoppen of doorgaan is altijd zijn keuze, maar dit is niet waarvoor hij is teruggekomen. Zou mooi zijn als ie nog wat speelminuten kan maken, maar vrees er voor dat dit het is en dat is voor al het werk dat hij in zijn rentree heeft gestopt zeer teleurstellend.

5 februari 2021 om 16:40

Voor ons als voetballiefhebbers misschien wel, maar voor Arjen is het achteraf misschien toch minder teleurstellend? Hij heeft er alles aangedaan en dat is naar alle waarschijnlijkheid niet goed genoeg. Zo'n bevestiging kan misschien ook wel een bepaalde rust geven. Hij zal nooit later nooit kunnen denken 'wat nou als ik toch nog een jaartje bij Groningen had gevoetbald?'. Dat lijkt mij voor de persoon Arjen ook wel wat waard. Blijft waarschijnlijk alleen nog het 'wat als ik in 2010 nou gewoon had gestift' momentje bij hem hangen.

Sneu voor Arjen. maar zeker ook voor de mensen die een seizoenkaart van de FC hebben gekocht speciaal voor Robben. Hebben helaas weinig van hem mogen zien.

5 februari 2021 om 16:40

dat heeft niet alleen met zijn blessures te maken *kuch corona kuch*

Maar zag je wel een beetje aankomen. Het waren 2 mooie dagen

Hey man, je hebt het geprobeerd! Dat is alles wat we van je mogen en kunnen vragen. Lees niet die randstad comments, en weet dat je in Groningen en omstreken altijd als een held wordt gezien. De perfecte prof. altijd 200% inzet en een goed beeld naar de buitenwereld. Top sporter. Bedankt Arjen met wat je ook gaat doen.

5 februari 2021 om 17:02

Randstad comments, opmerkelijke woordkeuze. Niet dat ik uit de randstad kom dus ik voel me allerminst aangesproken maar ik vind dit toch een vreemde uitspraak hahah. Ik zie/zag hier positieve comments van supporters uit heel het land, ook uit de randstad. Je kan alleen maar respect hebben voor Robben's inzet en doorzettingsvermogen lijkt me. Daar is iedereen (op een verdwaalde negatieveling her en der na) het gewoon mee eens zover ik merk eigenlijk.

5 februari 2021 om 18:16

Hoop dat hij, als ik naar mezelf kijk, inderdaad wel naar genoeg Randstad comments kijkt.

In een week vol slecht nieuws, kon deze er ook nog wel bij. Vooruit, hij is nog niet gestopt, maar wat hij in dit interview zegt is weinig bemoedigend. Ik - en ongetwijfeld heeeeeel veel voetballiefhebbers met mij - had zo gehoopt dat hij nog 1 seizoen kon laten zien wat een prachtvoetballer het is, ook al haalde hij maar 75% van zijn topvorm dan was het al genieten geweest. Hopelijk kan hij zich nog één keer opladen. Zo niet, alle respect voor zijn keuze.

Geen enkele Groninger neemt je dit kwalijk Robben. Gelijk aan de technische staf toevoegen. Het blijft een legende.

Om te stoppen moet je eerst nog beginnen toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder281
M. El HankouriAanvaller283
J. LarsenAanvaller259
S. PadtKeeper290
T. SuslovAanvaller242
W. DammersVerdediger251
D. DankerluiVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1494 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 3 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Jesse Lingard heeft zich met zijn fantastische prestaties bij West Ham United in de kijker gespeeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren