Dumfries stelt PSV-fans gerust in aanloop naar topper tegen Feyenoord

Woensdag, 27 januari 2021 om 13:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:44

Trainer Roger Schmidt van PSV lijkt zondag in de topper tegen Feyenoord gewoon te kunnen beschikken over Denzel Dumfries. De verdediger viel dinsdagavond tegen FC Emmen (0-2 winst) in blessuretijd uit met een blessure, maar lijkt het duel met de nummer vijf van de Eredivisie te gaan halen. Dumfries kon overigens niet worden vervangen in de toegevoegde tijd omdat PSV alle vijf wissels al had verbruikt.

Mauro Júnior, die in minuut 77 inviel voor Adrian Fein, nam PSV bij de hand in de slotfase en met de 0-1 zorgde hij er mede voor dat de Eindhovenaren niet tegen onnodig puntenverlies aanliepen in Drenthe. Het uitvallen van Dumfries was een kleine smet op de uiteindelijke 0-2 overwinning. “Ik verwacht niet echt grote problemen naar zondag toe”, lichtte Dumfries zijn uitvallen toe voor de camera van ESPN. “Mijn linkerknie is nu wel een beetje dik. Ik klapte naar binnen met die knie. Ik denk dat ik geluk had dat ik niet vaststond met mijn enkel in het kunstgras. De pijn zal wel wegtrekken. Het was vooral de schrik, ik denk dat ik tegen Feyenoord gewoon kan spelen.”

Terugkijken | Dankzij Mvogo en Zahavi blijft PSV in het spoort van Ajax

De taken van de geschorste Schmidt werden dinsdagavond overgenomen door Lars Kornetka. “We zijn dit seizoen niet heel erg gelukkig op kunstgras”, concludeerde de Duitser na afloop van de zege op Emmen. Kornetka doelde daarmee onder andere op de blessure die Cody Gakpo opliep tegen Sparta Rotterdam (3-5 winst). De middenvelder viel in het duel met de Rotterdammers kort voor rust uit met een enkelblessure. PSV werkt aan een terugkeer tegen FC Twente op 6 februari. Ook Mario Götze moet dan weer inzetbaar zijn.

Afgelopen zaterdag liep Schmidt in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk ook al tegen een domper aan, toen Noni Madueke zich na een kwart wedstrijd noodgedwongen moest laten wisselen met een hamstringblessure. Ook hij is twee tot drie weken niet inzetbaar. Donyell Malen, die aanvankelijk rust kreeg van Schmidt, moest daardoor eerder dan gepland zijn opwachting maken bij de Eindhovense club. Madueke mist sowieso de wedstrijd Feyenoord. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn rentree maakt op het trainingsveld van PSV.


Poll

Zie jij PSV zondag winnen van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door pinko)

Dat stelt mij zeker gerust! Een echte backup voor beide backs is er nog steeds niet. Het is gewoon teze of boscagli naar de zijkant schuiven en baumgartl erin, dat is niet een ideale situatie. Mooi dat het allemaal meevalt.

27 januari 2021 om 13:53

Of Mauro daar posteren, maar dat is ook verre van ideaal.

27 januari 2021 om 14:08

Ja met die optie hou ik eigenlijk niet eens meer rekening. Viergever op links zou eventueel nog wel kunnen, maar ik hoop toch dat er nog iets binnen komst deze transferperiode. Het blijft echter opvallend stil.

27 januari 2021 om 18:00

Viergever is ook geblesseerd

Goed om te horen, Dumfries hoort erbij als aanvoerder. Ben benieuwd, PSV heeft het traditioneel lastig ij Rotterdam. Echter bakt Feyenoord er weinig van tegen top 3 clubs recentelijk. Verlies van Ajax en Az.
Ben echt benieuwd!

27 januari 2021 om 13:51

AZ staat 4e Prem, da's geen top-3 club. Of was je reactie louter bedoelt om even sneaky AZ i.p.v. Feyenoord bij de top-3 te scharen?

27 januari 2021 om 13:56

Dat zou niks voor Prem zijn 😜

27 januari 2021 om 13:58

Feyenoord staat 5e, dus volgens je eigen logica zou Vitesse dan de derde top-3 club moeten zijn

27 januari 2021 om 14:18

Nee hoor, ik denk dat we op dit moment 5 top 3 waardige clubs hebben.
Ajax, Psv, AZ, Vitesse en Feyenoord. (willekeurige volgorde).
En Feyenoord (samen met Psv) presteert niet goed in onderlinge duels.

27 januari 2021 om 14:27

Betreft de (voorlopige) score in onderlinge duels klopt dat wel inderdaad:

AZ: 9 punten uit 3 onderling duels;
Ajax: 7 punten uit 3 onderlinge duels;
Vitesse: 6 punten uit 4 onderlinge duels;
Psv: 1 punt uit 3 onderlinge duels;
Feyenoord: 0 punten uit 3 onderlinge duels.

Nu AZ - Ajax en Feyenoord - PSV om de heenronde van topduels te completeren. Persoonlijk denk ik dat Ajax en Feyenoord er met de overwinning vandoor gaan komend weekend.

27 januari 2021 om 14:31

Daarom, en wat betreft mijn chauvinisme over AZ: ik zie ze gewoon graag aanhaken in de top 3. Ik verwacht geen wonderen en kampioen worden we niet maar het is toch heerlijk dat een club als AZ mee speelt om Europees voetbal?

Mooie cijfers voor AZ en Ajax @sanderk.
Zondag wordt een leuke pot

27 januari 2021 om 13:55

PSV heeft 1 punt tegen Ajax en AZ gehaald. Met eerlijk gezegd vooral tegen Ajax uitzicht op meer. PSV deed de tweede helft in Amsterdam niks meer en was tegen AZ behoorlijk tegenvallend naar mijn mening. Kwalitatief zeg ik PSV, ik ben ook supporter, maar heb er een hard hoofd en ben bang voor een 1-1.

27 januari 2021 om 13:57

Prem dikke boef, je typte AZ maar je doelde denk ik op Vitesse van de top 3 waar Feyenoord van verloren heeft. Je had beter de top 4 kunnen roepen, daar hebben ze tot nu toe op PSV na alles van verloren en dan kon je AZ er nog bij moffelen.

27 januari 2021 om 14:19

Feyenoord bakte er niks van tegen de topclubs? 1 AZ is geen topclub. En 2 heel eerlijk Feyenoord had gewoon verdiend moeten winnen in de JC Arena. Ik ben in jaren niet zo teleurgesteld geweest na een overwinning op Feyenoord. Feyenoord speelde over de gehele wedstrijd gezien een stuk beter met een aantal dotten van kansen.

27 januari 2021 om 14:42

Boefje ben je he Prem? 😀 Hoe graag je het ook zou willen, AZ is echt geen top 3 club.

27 januari 2021 om 15:09

Nouja, Feyenoord speelde tegen Ajax, op het eerste half uur na, een hele goede wedstrijd. Wellicht kwam dat ook door de wissels bij Ajax, maar de complimenten moeten naar Rotterdam gaan. Dat Feyenoord geen punt in Amsterdam heeft gepakt is haar eigen schuld.

Zo won AZ nooit van de grote clubs en tot kort geleden stonden ze bekend als reuzendoders. Het kan allemaal verdraaien. Ik hoop op een gelijk spelletje zondag tussen Fey en Psv, winst Ajax en wij zijn de winnaars van het weekend.

27 januari 2021 om 15:19

Prem, je doet mij denken aan mijn 12-jarige zelf. Als enig Brabants jongetje uit de klas voor AZ staan, tussen alle Psv'ers. Dus grote vriend, ik zal je voortaan gaan helpen in je discussies. AZ is wel degelijk een top 3 club! De cijfers liegen niet, of niet dan Prem?

Okee dat lijkt goed nieuws! Kunnen het ons niet veroorloven dat er weer een basisspeler door een blessure niet bij is, zeker zondag niet. Hopelijk zijn Gakpo en Götze ook op tijd fit voor zondag, zo niet, zie ik het zondag erg slecht in...

27 januari 2021 om 13:44

Gakpo en Gotze zijn er zondag niet bij las ik vandaag al.

27 januari 2021 om 13:45

Okee dat is al zeker? In dat geval zie ik het somber in zondag. Voor de gokkers onder ons. Vul maar een 1tje in

27 januari 2021 om 13:57

Inderdaad wederom zonder Götze, Gakpo, Madueke en (waarschijnlijk) Ihattaren. Dat wordt wat haha

27 januari 2021 om 15:42

Dat word zeker wat. Lijkt me wel eens interessant om 532 ofzo te voetballen tegen bijv Feyenoord, is toch ook niks mis mee? Kunnen de backs extra hoog gaan staan. We hebben alleen Zahavi en Malen als aanvallers en we hebben gezien dat Thomas en Fein op die aanvallende posities compleet door de mand vallen dus dat lijkt me echt totaal geen optie. Een middenveld met Sangare - Rosario - Mauro/mo (mits fit) vind ik dan nog wel gaan.

Mvogo
Teze
Baumgartl
Boscagli
Sangare
Rosario
Dumfries
Mauro/Mo
Max
Zahavi
Malen

Zeker een geruststelling ookal is hij echt compleet uit vorm, mijn hemel wat was hij slecht gister maarja, zonder vechtlust win je niet van Feyenoord, Dumfries heb je daarbij nodig.

Zie hem de laatste wedstrijden vaker naar zijn hamstring enzo grijpen, tegen Emmen ook naar zijn rug, en dat ie uitviel tegen Emmen wijt ik ook enigszins aan vermoeidheid. Gewoon net wat minder alert en snel in het opspringen. Nu is het zo dat de vorige keren dat onze o zo belangrijke aanvoerder er tijdelijk uitlag met blessures, hij net als nu ook al een tijdje in het veld dat soort vermoeidheidsverschijnselen vertoonde. En net als nu haalde hij toen ook eerst een aantal wedstrijden zijn niveau niet. Tegen Feyenoord is hij natuurlijk onmisbaar. Maar ik zie de geschiedenis zich herhalen. We moeten echt kijken naar back-up backs. Jeugd of whatever. Dat geschuif met Teze heeft niet mijn voorkeur.

Ik schreef het gisteren al. Dumfries doet dit veel vaker. Waarom hij dit doet weet ik niet
Misschien denkt hij dat het professioneel is (bij een stand van 2-0 tegen Emmen met nog een paar minuten te spelen). Of misschien aandacht vragen.
Buitenlandse clubs kijken ook naar dit soort gedrag en vrolijk zullen ze er niet van worden

27 januari 2021 om 14:53

Waarom zou hij in hemelsnaam eruit gaan terwijl hij verder zou kunnen spelen? Die aanname van jou klopt echt van geen kant. Als je al je wissels al verbruikt hebt, blijf je gewoon staan als je kan, dan ga je niet eruit om aandacht te vragen of een wedstrijd professioneel uit te spelen. Bovendien werd bijna het brancardkarretje het veld op gereden. Ik denk echt niet dat Dumfries zich aanstelde.

27 januari 2021 om 15:06

Sommige mensen zijn nogal makkelijk beïnvloedbaar door de media, kennelijk. Als je wil lachen (of je net zoals ik wil ergeren), moet je eens de samenvatting van de wedstrijd tegen Emmen terugkijken van Studio Sport Eredivisie. En dan vooral goed luisteren hoe de commentator de mening over Dumfries stuurt. Als hij naar zijn rug grijpt met een pijnlijke grimas, als hij van achteren neergezeisd wordt, en als laatste dan wanneer iedereen kan zien dat zijn enkel dubbelgaat na een overtreding en hij zijn knie raar draait. Dan weet je waar zulke opmerkingen als die van Cas1 vandaan komen.

27 januari 2021 om 15:15

Ik weet het eerlijk gezegd ook niet meer met Dumfries, hij ligt op het veld alsof zijn carrière voorbij is. Trekt zijn shirt over zijn hoofd en ga zo maar door, dat met zijn duikelingen bij miniem contact, zijn afgescheurde hamstring in de beker tegen volendam (toen ging hij ook zo tekeer om 10 seconde later weer genezen te zijn). Ik snap wel dat mensen denken van wat een aansteller..
Al vind ik de opmerking van Cas1 wel heel extreem, ik begin toch ook te denken dat de man die eruit ziet alsof hij door muren kan lopen, best wel een aansteller is.

27 januari 2021 om 14:57

Misschien had die jeuk aan z'n rug en kon die er niet bij?

Als Feyenoord nog iets van het seizoen wil maken MOETEN ze winnen van PSV.Maar ben bang dat de Duitsers weer in de blessuretijd de winnende maken.

Psv heeft het inderdaad vaak moeilijk in Rotterdam, dat komt mede door het publiek, wat aankomend weekend niet van toepassing is. Daarnaast zijn er veel blessuregevallen aan de kant van PSV, maar met een voorhoede van Zahavi en Malen, en daarachter Ihattaren en Mauro, is dit gewoon vele klassen beter dan Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 22 1 4 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren