‘Roger Schmidt ging mee met Madueke, dat had hij nooit moeten doen’

Zondag, 24 januari 2021 om 23:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:20

Valentijn Driessen zegt niet te begrijpen dat Roger Schmidt niet direct ingreep toen Noni Madueke aangaf last te hebben van een hamstringblessure. De aanvaller van PSV raakte in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) zaterdagavond al snel geblesseerd en moest na een kwart wedstrijd geblesseerd naar de kant. Donyell Malen, die aanvankelijk rust kreeg van Schmidt, moest daardoor al snel van de bank.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

En op het lijstje van waar kunnen we schmidt deze keer de schuld van geven is het volgende item weer toegevoegd. Dit is gewoon 1 de verantwoordelijkheid van de speler en 2 de verantwoordelijkheid van de fysio. Was Schmidt daar tegenin gegaan dan was hij weer een betweter genoemd.

24 januari 2021 om 23:35

Dit is Valentijn he. Had die hem er wel afgehaald, dan had hij waarschijnlijk gezegd dat hij niet op zijn spelers vertrouwd.

24 januari 2021 om 23:51

Volgens mij neemt Voetbalzone Valentijn ook niet meer zo serieus en gaan ze eerst checken of het wel klopt wat hij allemaal roept. Dit is volgens mij al het tweede artikel in korte tijd waar Valentijn zijn feiten verkeerd heeft en dat in hetzelfde artikel nog gerectificeerd wordt Een hamstringblessure is wel vrij makkelijk te beoordelen volgens mij. De dokter of fysio had inderdaad gewoon in moeten grijpen. Geen risico nemen tegen, met alle respect, Rkc. Schmidt had het wel kunnen zien, maar je kunt hem er niet verantwoordelijk voor houden. In ieder geval een leermomentje voor Madueke zelf.

25 januari 2021 om 00:29

@psvfan700 Schmidt doet zelf ook exact maar al te graag hetzelfde als wat Driessen hier doet. hij stelt de net herstelde Gakpo op een superslecht veld die zichzelf blesseert bij een overtreding op een Spartaan en wat zegt Schmidt? het is de schuld van Nijhuis. PSV gaat zelf akkoord met de regels omtrent Corona van de Knvb, vervolgens komen die regels je even niet zo lekker uit en wie is de schuldige voor de mindere prestaties van PSV volgens Schmidt? de Knvb

25 januari 2021 om 09:23

Je moet me even herinneren aan je laatste bewering, wanneer heeft Schmidt expliciet de schuld bij de KNVB gelegd voor de mindere prestaties?

25 januari 2021 om 10:06

Schmidt en Gerbrands betichtten de Knvb van allerlei dingen een tijdje terug omdat het speelschema te vol was en er geen rekening werd gehouden met de Corono gevallen bij PSV

Hahaha heerlijk, Schmidt zegt links en Valentijntje verdedigt voor rechts. Als een speler zegt dat hij verder kan, dan moet een trainer hem eraf halen? Stel Schmidt hem uit angst voor een blessure had gewisseld en Madueke had in een interview na tijd uitgelegd dat hij nauwelijks iets voelde en heeft aangegeven verder te willen. Dan had Driessen eveneens de messen geslepen en Schmidt verweten niet naar zijn spelers te luisteren en eigenwijs te zijn. En zo, lieve kinderen, houdt de zogenaamd kritische Valentijn Driessen, altijd het gelijk aan zijn zijde. En daarmee kun je het tot Chef (!) Voetbal bij de Telegraaf schoppen... No questions asked.

24 januari 2021 om 23:50

Schmidt weet het gebrek aan ervaring met blessures van Madueke aan het verkeerd inschatten van z'n eigen blessure. Als hij het achteraf kan verklaren had Schmidt toch ook eerder in kunnen grijpen?

24 januari 2021 om 23:51

Simpel gezegd maar ja dat had schmidt moeten doen. Een trainer is er niet alleen om spelers te laten voetballen maar ook om te bepalen als het niet verantwoord is. Ik zou persoonlijk het mezelf niet snel vergeven als een van mijn spelers langere tijd eruit ligt doordat ik hem of haar door laat spelen.

25 januari 2021 om 00:35

Aaaah dus daar is een trainer voor, volgens mij heeft ten eerste de speler een verantwoordelijkheid om aan te geven wat er aan de hand is en daarna lijkt me het advies van zijn fysische staf leidend. Schmidt is eindverantwoordelijk, maar zoals de Duitser wordt verweten alles en iedereen de schuld overal van te geven kun je andersom hem natuurlijk ook niet overal de schuld van geven. Bovendien, wanneer Schmidt wel week in week uit uit voorzorg mensen wisselt of er naast zet, krijgt hij die bak stront ook elke keer over zich heen. Geef het gewoon toe, veel mensen en in bijzonder Driessen en Derksen, hebben gewoon zwaar de pik op deze trainer in. En daarom krijgt hij voortdurend kritiek. De waarheid is nog steeds dat PSV meedoet voor de nationale dubbel, in Europa overwintert en in 28 wedstrijden slechts vier keer verloor. Dat is echt een keurig rapport so far, dus laat die man gewoon eens zijn werk doen in plaats van hem zonder achtergrondkennis van afstand steeds af te fakkelen elke week.

24 januari 2021 om 23:52

Gomes, sorry man dat ie zijn pijlen nu steeds richt op jullie coach. Weet je een beetje hoe wij ons altijd voel(d)en 😉

Het is wel duidelijk dat het bij Schmidt niet uit maakt wat hij doet, ookal doet hij niks, hij doet gewoon alles fout volgens meneer Driessen. Volgens mij kan Schmidt ook helemaal niet beslissen over of een speler niet of wel door moet voetballen, dit advies geeft toch altijd de fysio of dokter van de club? Echt waar .. het word wel een beetje oud nu hoor, de sensatie is er wel een beetje vanaf en heel geloofwaardig is Driessen natuurlijk zowiezo al nooit geweest.

24 januari 2021 om 23:52

Dit lijkt me inderdaad ook iets voor de fysio. Ik vond het wel, net als Driessen constateerde, heel opmerkelijk dat Manueke het gewoon weer ging proberen nadat het er dus flink inschoot. De fysio had met een paar simpele tests zo kunnen bepalen of dat wel/niet verantwoord is het veld weer in te gaan. Want nu is het mogelijk verder ingescheurd.

25 januari 2021 om 08:08

Denk ook de onervarenheid van Manueke ofzo.. op tv riepen ze allemaal, oh dat is de hamstring, dan moet je er gelijk uit. Ik heb zelf geen ervaring met een dergelijke blessure, maar ik denk dan Madueke de volgende keer ook wel 2x nadenkt voor hij terug het veld in gaat. Laat het een goede les zijn. Overigens was de situatie met v Bommel volgens mij wel degelijk anders, die Bergwijn min of meer verplichtte nog even te blijven staan tot de wisselspelers zijn warming-up had afgerond, staat me iets van bij.

Ach Valentijntje toch ..... Als een speler zegt zelf wel verder te kunnen dan respecteer je die keuze!! De verantwoordelijkheid ligt bij de speler zelf. Hij zal na de wedstrijd wel met Madueke hebben gesproken dat hij dat niet meer moet doen en in het belang van het team moeten denken ipv de individu!!

Driessen is gewoon een luis.. totaal niet serieus te nemen. Hij moest eerst ten Hag hebben, daarna probeerde hij het bij Dick. Die Driessen overigens meteen op zijn plek zette. En nu probeert hij het weer bij Schmidt.. nare vent.

Ik ben echt een Ajax fan, met mijn Ajax bril dacht ik de Falentijn Driessen, pakt alleen Ten Hag. Maar ook bij PSV doet hij zijn naam eer aan. Ook faalt hij volledig met zijn analyses. Vol met aannames en uitspraken volledig gebaseerd op zijn mening. Geen enkele journalistieke onderbouwing/ onderzoek. Madueke is de eerste persoon die moet aangeven of hij verder kan of niet, daarna de medische staf en als eindverantwoordelijke is het Schmidt die op basis van deze ervaring een conclusie trekt en daarna handelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Engeland
1 fan
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 24 7 1 0
2019/2020 PSV U19 11 6 2 1
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2018/2019 PSV U19 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ihattaren: ‘Ik ken echt niemand anders die zo sterk in zijn schoenen staat’

Diverse spelers van PSV hebben dinsdag gereageerd op het vertrek van Pablo Rosario. De middenvelder werd gepresenteerd bij OGC Nice en zal gemist worden door zijn ploeggenoten in Eindhoven, zo blijkt...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren