‘Tegen Ajax was hij écht top, de beste man van het veld, in alle opzichten’

Donderdag, 21 januari 2021 om 08:09 • Laatste update: 08:36

David Endt is zeer te spreken over de ontwikkeling van Marcos Senesi bij Feyenoord, zo verklaart de kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal in gesprek met verslaggever Kalum van Oudheusden. Endt vond de centrumverdediger zelfs de beste speler van Feyenoord in de met 1-0 verloren Klassieker tegen Ajax van afgelopen zondag. Daarnaast is oud-Feyenoorder Regi Blinker gelukkig met de komst van Lucas Pratto, die in De Kuip de concurrentiestrijd aangaat met Nicolai Jörgensen.

Met name Senesi viel dus op bij Endt. "Het is een jongen met een geweldige instelling, dat is niet zo gek voor Argentijnse verdedigers, maar hij kan ook wel aardig voetballen", aldus de voormalig teammanager van Ajax. "Tegen Ajax was hij écht top, de beste man van het veld, in alle opzichten. De vraag is of Senesi, in het bezit van een Italiaans paspoort, wel behouden kan worden voor Feyenoord. Dan is het te hopen voor de club dat ze een flink bedrag meer voor hem krijgen dan ze voor hem hebben betaald." De Rotterdammers telden in 2019 overigens ongeveer zeven miljoen euro neer voor de 23-jarige verdediger.

Ook is Endt positief over de komst van Pratto, die gehuurd is van River Plate. "Hij heeft de afgelopen drie jaar bij River Plate gespeeld. Dat is niet de eerste de beste club, dat is een club die altijd in de top van het Zuid-Amerikaanse voetbal speelt, finales haalt. Als je daar een rol speelt, niet alleen als spits die hard werkt, die slim is, die voelt waar de momenten liggen, dan heb je niet zomaar iemand binnen. Hij speelde binnen het team van River Plate ook een grote rol als bindmiddel, als karakter zeg maar. Hij ligt wat achter in conditie, maar als ze hem goed gebruiken, denk ik dat hij een hele belangrijke waarde voor Feyenoord kan zijn."

'Feyenoord blijft lang meedoen om de titel, de komst van Pratto is enorm belangrijk'

Ook Blinker denkt dat Feyenoord met Pratto een belangrijke slag heeft geslagen. "En het scheelt echt dat Leroy Fer er weer bij is", aldus de oud-aanvaller. "Met zijn ervaring en drive heb je op het middenveld veel meer balans nu. En voorin zijn de mogelijkheden ook veel groter geworden: Luis Sinisterra is terug, Pratto is erbij gekomen. Ik vind wel dat er een selectie staat waar een beetje muziek in zit. Ik heb het al eerder gehoord, maar door de komst van Pratto is Nicolai Jörgensen natuurlijk ook op scherp gezet."

Voor Bryan Linssen, die tegen Ajax negentig minuten op de bank bleef, wordt het volgens Blinker 'een moeilijker verhaal'. "Maar dat is inherent aan de concurrentiestrijd. Maar het feit dat hij ernaast staat: ik denk dat hij reëel genoeg is om dat te accepteren, want hij heeft niet gebracht wat hij zou moeten brengen. Ik moet eerlijk zeggen: toen ik hoorde dat hij naar Feyenoord ging, was ik daar erg blij mee. In mijn ogen was de Bryan Linssen van Vitesse een aanwinst voor de club die in ieder geval tien goals gaat maken. Ik heb niet het idee dat het de druk is, maar je kan ook niet zeggen dat hij een goed geolied Feyenoord terechtkwam.


Poll

Zie jij Feyenoord nog steeds meedoen om de landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Senesi leuke voetballer hoor maar niet heel bijzonder. Heeft mooie goals gemaakt maar zeg nou zelf.. wanneer herhaalt die dit weer? Dat ze hier 20miljoen mee binnen halen is nog steeds bizar maar wel van deze tijd. Hij heeft minder moeite met grote spelers als van die kleine behendige en snelle voetballers. Ik zal hem welleens willen zien als voorstopper met daarachter iemand die hem rugdekking kan geven en wat sneller is. Voor de rest voor eredivisie begrippen een leuke speler. Ik persoonlijk heb liever Doekhi maar daardoor kijk ik ook door een Vitesse bril.

20 januari 2021 om 13:08

Doekhi > Beckenbauer

20 januari 2021 om 13:29

Beste lcv van de eredivisie op dit moment vind ik.

20 januari 2021 om 13:55

en dat is prima dat je dat vindt! iedereen zo zijn mening

21 januari 2021 om 09:15

Senesi is prima daar ben ik het volledig mee eens maar wel voor de eredivisie. In de top wordt je beoordeeld op bepalende momenten en Ajax won met 1-0 waarbij juist Senesi kinderlijk eenvoudig werd uitgekapt door een 18 jarige (wel toptalent). Daar wordt je dan op beoordeeld door de top.... en ja daardoor verloor Feyenoord wel. Nogmaals Senesi is prima en een van de beste in NL maar geen absurd talent zoals bijvoorbeeld Gravenberch dat wel is.

20 januari 2021 om 16:38

Doekhi doet het bijzonder goed dit seizoen en imo zeker één van de betere cv's van de eredivisie, maar ik moet zeggen dat hij het wel een stuk makkelijker heeft omdat hij in een 3-mans centrum speelt. Dan kom je er al snel beter uit te zien. Zelf Bruno Martins Indi leek in 2014 een wereldverdediger.

20 januari 2021 om 17:04

Daar heb je een punt. Zo heb ik het niet bekeken. Wel komt hij vaak met een 4mans verdediging uit als Bazoer naar het middenveld opschuift.

21 januari 2021 om 08:32

Als deze man bij Ajax had gevoetbald was hij op dit moment 60 miljoen euro waard. Deze man heeft een techniek die de gemiddelde aanvaller buiten de top 3 mist en een fantastische inspeelpass, daarnaast kan hij ook nog is fantastisch verdedigen. Ik zie hier nog steeds reacties van mensen die aankomen met het feit dat hij zich simpel liet uitkappen door Gravenbergh of dat hij 20 minuutjes wat minder voetbalde, maar deze man laat het gewoon vaak zien en het is niet voor niets dat de top hem in de gaten houdt.

21 januari 2021 om 08:50

Haha 60 miljoen kom nou toch.. Ajax weet zelfs spelers als Ziyech, Onana, Donny en Nico bij lange na niet voor zo'n bedrag te slijten. Dat soort bedragen betalen ze voor talenten van het niveau De Ligt en Frenkie. We kunnen het toch wel eens worden dat Senesi een prima speler is maar wel van een minder niveau dan die twee?!

21 januari 2021 om 09:17

Dat uitkapmoment was wel bepalend dus om dat niet te noemen is natuurlijk niet terecht. Je kunt moeilijk die goal niet noemen doordat hij zich kinderlijk laat uitkappen verliest Feyenoord, zo simpel is het.

21 januari 2021 om 09:56

Omdat Ziyech ook 27 jaar oud is. Hij is van een minder niveau dan de Ligt. Ik weet ook wel dat hij niet dit bedrag waard is, maar bij Ajax zou hij omhoog gepraat worden als de god van Argentinië. Feyenoord heeft gewoon beet na het betalen van een transferbedrag van 6.2 miljoen euro. Nu doet men alsof hij zich simpel liet uitkappen, maar ik wek de indruk dat het meer jaloezie betreft bij sommige dan daadwerkelijk het voetbal verstand.

21 januari 2021 om 10:00

Hij laat zich helemaal niet kinderlijk uitkappen. Wat een gelul.. Hij word 1 op 1 gezet doordat het middenveld (in dit geval Diemers) niet mee loopt met zijn man. Daarnaast had Spajic dit gat op moeten vullen, wat hij ook na liet.

21 januari 2021 om 10:12

Die goal was helemaal niet te wijten aan Senesi. Zoals aangegeven wordt lag het eerder aan Diemers, en mag de pure klasse van Gravenberch ook echt wel genoemd worden. Verder vind ik Senesi momenteel misschien wel de beste CV van de Eredivisie, en heerste tegen ons. Hij is natuurlijk geen 60 miljoen waard, ook niet als hij bij Ajax speelt.

Ook zijn spelers van Ajax meer waard dan anderen omdat ze zich ieder seizoen op CL-niveau kunnen laten zien. Ook al zijn dat vaak maar acht wedstrijden. Tijdens die wedstrijden zitten er scouts te kijken en die zien dan Gravenberch, De Jong of De Ligt uitblinken of groeien.

Feyenoord speelt prima helft tegen (zwak) ajax , verliest ! En toch als ik alles lees is feyenoord geweldig en ajax geen titelkandidaat.. Hebben die mensen de eerste 16 wedstrijden niet gezien? Wat gebeurt er als Ajax wel zn niveau gaat halen. Zondag was ajax 2e helft ontstellend slecht..

20 januari 2021 om 13:56

Joh er wordt eens 2 dagen positief geschreven over een speler van Feyenoord is dat nou echt zo erg? Volgende 8 weken is het echt wel weer ajax voor en ajax na hoor op voetbalzone, kom op nog ff doorbijten.

20 januari 2021 om 14:13

Helemaal met je eens. Ik vond Senesi ook heel goed hoor, haalde Haller uit de wedstrijd, maar hij word ook kinderlijk eenvoudig uitgekapt door Gravenberch bij de 1-0 hoor.

20 januari 2021 om 14:13

Ajax, heeft afgelopen wedstrijden bewezen ondanks de miljoenen investeringen niet erg sterk te zijn en kan mij niet voorstellen dat je kan stellen dat Ajax geen titelkandidaat is. Als jij dit kan concluderen uit alles wat je leest dan zou ik echt een cursusje begrijpend lezen gaan volgen. Ajax is de grootste titelkandidaat en zetten daar kracht bij door en spits te kopen van 22.5 miljoen (in mijn ogen veel te veel) maar het is elke keer als als als Ajax zijn niveau haalt wat dan als Psv, Feyenoord en AZ deze halen. Ajax is altijd heel wisselvallig je verwacht dat ze met kop en schouder er bovenuit zouden steken maar dat valt reuze mee. Ajax haalt al ruimere tijd niet zijn niveau maar als jij denkt van wel dan gaat het tegenvallen. Ajax moet nog naar AZ, Feyenoord, Vitesse, PSV en Heereveen. Dus als ze in maar 1 a 2 wedstrijden verzuimen kunnen ze zo de titel verspelen.

20 januari 2021 om 14:16

Hahaha kijk hier al die reacties in het gehele topic. Het doet bij veel mensen pijn om te zien dat Feyenoord een keer een goede speler heeft en dat er over geschreven wordt. Ze zijn er als de kippen bij om zijn mindere kanten uit te lichten. Als dat gebeurt weet je pas dat hij echt goed bezig is.

20 januari 2021 om 14:27

Het begint inmiddels treurige vormen aan te nemen. Ik zou het enerzijds begrijpen want ik ben ook leip geworden van de vele berichten over de volgende Ajax hype, maar het is wel typisch dat als het 1 keer gebeurd bij een Feyenoordspeler ze op hun achterste benen staat terwijl dit met enige regelmaat gebeurd met de halve selectie van Ajax. Maar dan moet de polonaise worden meegelopen door de rest dat er weer een diamant in Amsterdam rondloopt. De reacties in de topics over Senesi ( Feyenoord zou in zijn handen moeten knijpen met 18 tot 20 miljoen) laten ook wel zien dat wanneer men eindelijk een x in Rotterdam kan cashen, men toch liever heeft dat Feyenoord dat niet lukt. Want dan hebben ze minder om op af te geven. Iedere vorm van een normale discussie wordt wel in de kiem gesmoord.

20 januari 2021 om 15:09

Op basis van wat moet senesi meer dan 20mil opleveren dan? Is geen A international, speelt bij feyenoord (gaan ze niet voor topbedragen de deur uit), speelt leuk in de eredivisie. Europees wel aardig maar ook daar geen grote prestaties. Zoals ik al zeg is senesi prima speler maar kan mijzelf goed voorstellen dat ze niet meer dan 20mil ervoor krijgen. Tegen ajax wordt zijn prestatie ook wat overdreven. Zeker beste man van het veld over de gehele wedstrijd maar vond hem 1e helft heel slordig. 2e helft goed.

20 januari 2021 om 15:19

Op basis van kwaliteit Haastrecht, nou goed. Jij bent precies zo’n persoon die FrDirk beschrijft. Sven Botman, die nog nooit voor Ajax 1 gespeeld heeft en Marin en Wober, die nog geen deuk in een pakje boter konden schieten mogen allemaal maar voor 10 tot 12 miljoen weg maar als Feyenoord meer dan 18 miljoen voor de beste verdediger van de Eredivisie vraagt is dat weer opeens gek.

20 januari 2021 om 15:19

Wat hij uiteindelijk op gaat leveren is koffiedik kijken. In normale omstandigheden ben ik het met je eens hoor. Ik sluit daarom ook niet uit dat hij nog een seizoen langer in Rotterdam blijft. Alleen is de markt knettergek op dit moment. En hij heeft zich nu in de wedstrijd tegen Ajax laten zien, kan goede statiatieken overleggen dit seizoen, is linksbenig, kan verdedigen, kan opbouwen (soms nog wel iets te slordig), heeft wel lef aan de bal, is technisch (kijk oa. Zijn 2 goals en de voorzet op sini in de laatste seconde maar terug) heeft al een europees paspoort en is nog maar 23 jaar oud. Heeft zich vorig jaar tegen PSV ook prima staande gehouden. Als hij de komende toppers iedere keer 1 van de beste van het veld is, is dat ook een teken aan de wand. Daar ligt de uitdaging voor hem. Senesi is nog jong en laat bij Feyenoord een mooie leercurve zien. Mede op basis van de bovenstaande opsomming zie ik veel potentie en we hebben gezien de laatste jaren dat ook voor potentie wordt betaald. Enige nadeel is inderdaad Europees. Teveel blessures en pech met de arbitrage heeft ervoor gezorgd dat Feyenoord niet op de mat heeft gelegd wat wel had gemoeten. Overwintering had wat extra's gegeven. Bovendien is hij al een x opgenomen in de voorselectie maar afgevallen. Dat zal gok ik de volgende keer anders zijn.

20 januari 2021 om 15:29

@de. theking, Bij Ajax wordt er overmatig zeuren op het Ajaxspelletje en wat een Ajaxverdediger moet kunnen en doen heeft als gevolg dat genoeg goede spelers niet slagen bij Ajax. Het 'voordeel' is dat andere clubs weten dit onderhand ook wel weten.

20 januari 2021 om 15:30

Precies, goede reactie. Wat minder oververhit dat king die gelijk op zijn teentjes is getrapt😂. Maar eerlijk wat denk jij dat hij gaat opleveren? Ik geef alleen eerlijk wat prijsverminderende zaken aan. Daarnaast al had senesi inderdaad bij ajax gevoetbald was hij voor 30 de deur uitgegaan. Maarja de naam ajax en de cl erbij is wel wat anders.

20 januari 2021 om 15:34

Beste king, Dat boze toontje staart mij niet zo aan. Dat ajax 10-12 voor die jongens krijgt komt door overmars en de goede naam van ajax. Kan ik helaas niks aan veranderen. Iets willen en krijgen zijn daarnaast grote verschillen. In geef alleen maar inhoudelijke punten aan waarom hij minder waard is in mijn ogen. Weerleg deze of zeg niks. Ik gok dat het 20mil max zal worden. Ik hoop dat ik je met deze woorden kan troosten. Fijne middag!

20 januari 2021 om 15:49

Ach Jeroen, jij staat gelukkig ook niet bekend als de meest ( helemaal niet) objectieve poster. Het zal me een worst wezen of Senesi wel of geen 20mil opbrengt het is een redelijke verdediger. Maar ( ja een maar, ik weet dat het gevoelig ligt dat een Ajax supporter een maar geeft) maar hij heeft het nog niet op CL niveau laten zien, en op EL niveau was het ook niet altijd geweldig. Ik denk dus dat het wel of geen 20mil daarop gebaseerd is. @frdirk neem nog een glaasje..... wees blij dat er over een Feyenoord speler gediscussieerd wordt het is ook nooit goed he.... Even voor de duidelijkheid frdirk, dit was een reactie op je eerst bericht hierboven niet je tweede, die is een stuk genuanceerder.

20 januari 2021 om 15:52

Ik ben niet boos, maar ben er wel moe van hoe alles vanuit Amsterdamse contreien maar wordt tegengesproken nadat dat we week in weet uit hebben moeten lezen wat voor brandhout er wel niet op het veld staat bij Feyenoord en alleen de vraag restte of het het 3 of 4-0 wordt. Nou, dat hebben we kunnen zien zondag. Nu gaat het 2 dagen over hoe goed Senesi en is 18 miljoen opeens weer te veel gevraagd, wat in deze tijd alles behalve een raar bedrag is voor een speler met zijn kwaliteiten en leeftijd. Als hij Champions League speelde en bij Ajax, dan had er inderdaad 30 tot 40 miljoen gevraagd kunnen worden. Dat is niet het geval en vandaar dat Feyenoord 10 miljoen minder mikt, waarin 18 miljoen zelfs een minimum is. Zelf denk ik dat hij voor 25 tot 27.5 weggaat als hij Argentijnse elftal haalt, zo niet is 20 tot 22.5 makkelijk haalbaar. Clubs als Napoli moeten al gauw het dubbele betalen voor alternatieven.

20 januari 2021 om 16:03

Ik ben ook niet objectief, maar kan wel complimenten geven over talenten van andere clubs. Bijvoorbeeld een Gravenberch. En die doet ook niet alles goed, maar bij Senesi gaan ze het ineens allemaal hebben over dat moment dat uitgekapt is en dat hij een paar verkeerde passes gaf in een fase dat geheel Feyenoord niet thuis gaf. Maar ik vind de reacties onder de topics van Senesi veelzeggend. Het is natuurlijk vooral leuk als het over Frenkie, Matthijjs, Antony of Haller gaat

20 januari 2021 om 16:05

@de. theking, ''zelf denk ik dat hij voor 25 tot 27.5 weggaat als hij Argentijnse elftal haalt, zo niet is 20 tot 22.5 makkelijk haalbaar. Clubs als Napoli moeten al gauw het dubbele betalen voor alternatieven.''

Clubs als Napoli geven echt niet zoveel uit aan verdedigers hoor. Manolas was hun duurste verdediger voor 36 miljoen en dat was echt een flinke uitschieter voor hun doen. Het dubbele van 20/25 miljoen dan zit je meer naar Engelse clubs te kijken of

20 januari 2021 om 16:48

Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden, want als hij in een Ajax shirt had gespeeld dan zou het bieden pas mogen beginnen bij 50 miljoen. Maar het is Feyenoord en dan mag je vaak blij zijn met 20. Laat ze er maar aan wennen dat Arnesen een andere TD is die dit soort spelers niet voor een appel en ei verkoopt. En willen clubs niet toehappen voor 30 a 35 dan kun je er toch zeker 25 a 27 miljoen voor vangen mits hij fit blijft en zo blijft presteren. Lijken mij vrij normale bedragen voor een mogelijk toekomstig international.

20 januari 2021 om 15:34

Ajax geen titelkandidaat? Heeft serieus iemand dit gezegd? Ze hebben de beste en breedste selectie, zou een hele vreemde opmerking zijn. De vraag is alleen, wat is het niveau van Ajax? Tegen PSV kunnen ze geen wedstrijd beslissen en tegen Twente was het ook allesbehalve fantastisch.

20 januari 2021 om 18:11

Maar Ajax haalde hun niveau niet omdat Feijenoord ze dat onmogelijk maakte. Zo was het nou eenmaal. Die wedstrijd zegt verder niks over alle reeds gespeelde duels en ook niet wat er nog komen gaat. Op hoofdlijnen vind ik dat Ajax betere spelers heeft en een constanter niveau laat zien. Maar in de wedstrijd tegen Feijenoord lukte het ze niet. Maar dat maakt voor mij van Feijenoord nog geen kampioenskandidaat.

Sorry hoor maar ik heb Senesi gewoon iets van 6 ballen zien inleveren zonder dat er ook maar enige druk op hem was. Ik snap de hype totaal niet rond hem.

20 januari 2021 om 14:20

Heb je alleen de eerste 25 minuten gekeken of heel de wedstrijd? Dan zal je de hype wel snappen.

20 januari 2021 om 14:32

6 ballen ingeleverd. Maakt een spits van 22,5 miljoen kansloos, heeft al meer gescoord dan gemiddeld in vergelijking. Zijn statistieken zijn geweldig en tegenwoordig kijken clubs daarnaar en het is dezelfde hype als Gravenberch, de Ligt, Malen, Onana en Bazoer.

20 januari 2021 om 14:32

Ik begreep en begrijp soms nog steeds niet de hype omtrent de Jong en de Ligt, ma(a)k(t)en geregeld foutjes en fouten. Maar ja... dat doet blijkbaar niet altijd terzake wanneer er een hype ontstaat.

20 januari 2021 om 14:32

Dat hij nog te slordig is ondanks dat hij prima kan opbouwen en daardoor ballen inlevert klopt. In de tweede helft deed hij ook dat heel goed en kapte ook nog wel eens tegenstanders uit. Maar dat je niet snapt dat de hype ook komt omdat hij samen met Spajic even the next best thing van Ajax uit de wedstrijd heeft gespeeld, moet je het denk ik bij je eigen voetbal verstand zoeken.

Bij de goal van Gravenberch werd hij kinderlijk uitgekapt en dat was gelijk de eindstand. Zo top was het dus niet. Haller is ook nog niet topfit. Wil het de 2de wedstrijd nog wel zien die 2. Hij speelde voor de rest goed maar Malacia vond ik nog veel beter

20 januari 2021 om 14:01

Waarom zou Haller niet topfit zijn? Die speelde gewoon alles bij West Ham voor zijn transfer.

20 januari 2021 om 14:07

Klopt, kinderlijk uitgekapt. Maar kleine sidenote: stond in een 2 tegen 1 tegen twee spelers die beide niet zijn man waren (diemers stond op 6 meter toe te kijken naar hoe zijn man Senesi uitkapte) en gokte toch vooral op de steekbal of het directe schot. Desondanks mocht hij absoluut beter ingrijpen. En ja, hij had nog enkele slordige ballen in het eerste half uur (zoals heel Feyenoord alles met speels gemak inleverde). Maar erna was hij heer en meester.

20 januari 2021 om 14:28

Nu is Haller weer ineens niet topfit. Het is ook wel verdraaid lastig om een ander dan Ajax credits te geven of wel?

20 januari 2021 om 14:55

Wellicht dat wij nog wat harder moeten roepen dat wij met minimaal 10 man (Diemers) speelden 84 minuten lang?

20 januari 2021 om 15:07

Nee joh, volgens mij speelde Promes met jullie mee MGMV, man wat heb ik me lopen ergeren aan hoe vaak hij verkeerde keuzes maakte. Op de 10 positie moet je driehoekjes maken, was heel goed te zien met Nico en Tadic de hele wedstrijd. Ze kwamen er niet uit omdat Promes iedere keer als een sneltrein de 16 in sprintte. Ongelooflijk domme speler, ziet het spelletje totaal niet.

20 januari 2021 om 16:30

Haha ja is waar, die kunnen we tegen elkaar afstrepen.

21 januari 2021 om 08:36

Dit is gewoon popie jopie doen. Als hij bij Ajax zou spelen, was de beste man 50/60 miljoen euro waard. Die opmerking over het kinderlijk uitkappen heb ik vaker voorbij zien komen, maar dit is iedereen zijn schuld, behalve die van Senesi. Hij moet een keuze maken en Gravenbergh deed dit fantastisch. Real Madrid schijnt Senesi te bekijken en doen dat echt niet omdat het een koekenbakker is.

Verdedigend was hij ijzersterk maar leverde wel teveel ballen in de 1e helft. Ik vond zowel Spajic als Geertruida en Malacia alledrie nog beter. Iedereen roept nu wel dat Ajax zo slecht was, maar dat kwam echt door het uitmuntende verdedigen van Feyenoord. Ze speelden zo scherp en gaven Ajax geen enkele ruimte. Passes die normaal wel aankomen bij Ajax werden nu onderschept omdat Feyenoord de concentratie op meer dan 100 procent had. Was echt geweldig om te zien, ze overklaste Ajax echt door de organisatie, scherpte en het plan waar ze mee speelden. Maar helaas staan we wel weer met lege handen net als tegen Vitesse. Tegen Utrecht kregen we een punt teveel maar tegen Vitesse Twente en Ajax in totaal 8 te weinig. Dan hadden we ruim bovenaan gestaan ondanks de vele blessures en smalle selectie.

20 januari 2021 om 14:09

Dat valt ook wel mee. Ajax mist echt twee keer een enorme kans die volgde uit idioot balverlies van die o zo geroemde defensie. Daar hadden ze dus echt alle geluk van de wereld dat Ajax met momenten ook niet kon voetballen of het staat 2 of 3 tegen 0. Het laatste uur was inderdaad goed (al moet de kanttekening ook wel gemaakt worden dat Ajax met een alles behalve indrukwekkende aanval en middenveld aan het spelen was het laatste half uur). Maar in dat eerste half uur ging er heel veel mis.

20 januari 2021 om 14:43

Welke kansen? Buiten doe halve van Haller zijn ze 0x gevaarlijk geweest. Letterlijk geen enkele 100 procent kans gecreëerd.

20 januari 2021 om 14:54

Ja omdat ze ze tenenkrommend slecht uitspelen. Maar dat is gewoon geluk, want daar had Feyenoord geen invloed op.

20 januari 2021 om 15:06

Tenenkrommend slecht uitspelen? Als er zo goed verdedigd word kun je geen kansen uitspelen. Feyenoord stond gewoon veel te sterk. Als je zo'n situaties al als kansen gaat bestempelen dan kun je net zo goed bij een uittrap van Onana beginnen die de bal naar Pietje iov Klaasje had moeten spelen want dan was er een kans geweest dat de bal wel in het doel van de tegenstander beland was. Ajax is werkelijk niet 1x ook maar een klein beetje in de buurt van een kans gekomen buiten de goal en die halve kans van Haller.

20 januari 2021 om 15:10

Ajax had een aantal situaties waarbij ze zelf verkeerde keuzes maakten of de pass niet goed was. Daar had de defensie van Feyenoord niet zoveel mee te maken. Veel van die situaties ontstonden doordat de verdediging van Feyenoord de verkeerde keuzes maakte en de bal makkelijk veroverd kon worden door Ajax. Dat Ajax het dan zo slecht uitspeelt was niet volledig de verdienste van Feyenoord.

20 januari 2021 om 15:19

Dat is dus werkelijke onzin. Die situatie na het balverlies van Geertruida was een enorme kans. Dat ze die niet uitspelen was geen gevolg van goed verdedigen maar van slechte beslissingen nemen.

20 januari 2021 om 15:24

@lierse Wel mooi verhaal.
Feyenoord speelde goed maar verloor daarom mocht het zich geen topclub noemen.
Nu speelt Ajax het slecht uit e4n is het gewoon slecht.

Pffff dat Feyenoord niet scoorde had ajax ook geen invloed op. Berghuis rond 2 keer slecht af. Sinistera kopt net op de lat was gewoon slecht.

Waarom is het nu zo moeilijk om te zeggen dat door de verdediging van Feyenoord, Ajax nik creëerden.
Dat van Haller was niet eens een kans. Was een voorzet waar Haller niet stond en kon onmogelijk op doel schieten.

Ik las een ander stukje van iemand die aangaf procentueel gezien door cijfers van tussen de linies heeft ajax meer kansen gehad.
Dat van Gravenberg was eigenlijk geen kans omdat hij vanaf die positie er maar 0.006 keer ingaat.

Tuurlijk laat Senesi zich te makkelijk aftroeven. Er is geen speler op het veld geweest die 100% foutloos was. Maar komop het is echt niet zo moeilijk hoor.
Probeer het te zeggen.
Senesi was 1 van de beste spelers op het veld komop je kan het.

Vanaf morgen praten we weer 100 topics over spelers van ajax ok...

20 januari 2021 om 15:37

Jezus wat is dat toch met al die lange tenen? Feyenoord speelde een goede wedstrijd en defensief was het gewoon goed. Maar de hosanna stemming die sommige rond de defensieve prestaties hangen zijn zwaar overdreven. En zeg ik ergens dat Ajax wel goed verdedigde dan? Ook niet. Maar als je al niet mag benoemen dat er zeker in het begin door knullig balverlies twee keer een grote opportuniteit geboden wordt aan Ajax, maar dat die dat zelf slecht uitspelen, dan gaat er heel wat mis. Ik heb het nergens over Ajax hun verdediging en of ze heel veel kansen hadden in de wedstrijd, ik heb het nergens over individuele spelers zoals Senesi en ik zeg nergens dat Ajax veel beter was. Zoals gezegd zeg ik gewoon dat het niet allemaal rozengeur en manenschijn was. Maar dan ben je weer een of andere feyenoordhater die Feyenoord niks gunt zeker? Best vreemd want in Nederland heb ik het meeste sympathie voor Feyenoord. Maar nee ik zal wel blind van jaloezie zijn of iets dergelijks... Probeer misschien eens te kijken wat mensen schrijven en niet allemaal aannames te maken wat ik er bij denk. “komop je kan het”.

20 januari 2021 om 15:46

Het gaat erom dat het verdomode moeilijk lijkt te zijn om toch die compliment eens uit te delen.
Senesi was gewoon 1 van de beste van het veld en eens hij maakte ook fouten.
Maar nu heb je denk in elk topic van Senesi dit verhaal verteld.

Weet je alles kan je altijd op een bepaalde manier mooi maken. Dat ajax won lag niet aan ajax maar aan de kansen die Feyenoord niet maakte.
Dat Senesi zo goed kon zijn kwam doordat de spelers van Ajax niet top waren.
En zo kan ik er nog 100 opnoemen.
Nu is het geluk dat Ajax slecht uitspeelde. Geluk dwing je af.....

Je kan ook eens een keer de andere kant op kijken en de positieve dingen benoemen de negatieve heb ik nu al 3 dagen gezien.

Kom eens met Senesi speelde een prima wedstrijd eigenlijk het gehele seizoen al zeer sterk. Misschien wel de beste lcv van de competitie.


20 januari 2021 om 15:55

Waarom zou ik dat moeten zeggen als 98% van de reacties dat al zegt? Als iemand anders reageert "senesi was één van de beste zo niet de beste op het veld" dan ben ik het daarmee eens en dan geef ik die reactie een duimpje, dan ga ik niet nog eens hetzelfde verhaal neerpennen of even reageren "hier ben ik het mee eens". Als er echter gesteld wordt dat hij in alle aspecten de beste was op het veld of dat hij foutloos gespeeld heeft dan ben ik het daar niet mee eens en dan reageer ik erop. Dat lijkt me namelijk de opzet van een forum.

20 januari 2021 om 16:02

Lees even je eerste reactie terug op die van Luis Sini.
"verdedigend was hij ijzersterk maar leverde wel teveel ballen in de 1e helft. Ik vond zowel Spajic als Geertruida en Malacia alledrie nog beter"

Wat is je reactie? Nee Ajax verprutste alles zelf. En daarna ajax speelde de laatste 30 min met alles behalve indrukwekkende middenveld en aanval.

Zie je wat je doet? Ik zal het je vertellen je haalt wederom de prestatie van Feyenoord omlaag omdat Ajax alles verprutste en nu was de aanval en het middenveld van Ajax behalve indrukwekkend.

Weet je hoe dat kwam omdat ze dol werden gespeeld door de spelers van Feyenoord en niet omdat ze een slechte dag hadden.

Je zegt precies in dat stukje i het eerste half uur was Feyenoord slecht en daarna kwam het doordat Ajax niet indrukwekkend was.

Maar Lierse het is prima Senesi kan er geen klote van het komt doordat de tegenstander geen geluk heeft.

20 januari 2021 om 16:07

Helemaal mee eens met Bliek. Heel de week lang hebben we moeten lezen wat voor zooitje er bij Feyenoord wel niet op het veld loopt. Nu is het tegendeel bewezen en de ene na de andere oorzaak komt bovendrijven. De wissels van Ten Hag, een off-day van Ajax, de overtredingen van Malacia en ik heb vandaag ook alweer moeten lezen dat Haller niet in vorm was, die hiervoor gewoon bij West Ham speelde. Lierse doet ook weer een duit in het zakje hoor. Het komt omdat Ajax de kansen niet goed uitspeelde, terwijl dit er maar één was. En omdat het laatste halfuur het middenveld van Ajax niet zo indrukwekkend was. Want Toornstra, Diemers, Pratto en Jorgensen zijn zo indrukwekkend wil je zeggen?

20 januari 2021 om 16:17

Wat voor een zielige conclusie is dit nu weer? "maar Lierse het is prima Senesi kan er geen klote van het komt doordat de tegenstander geen geluk heeft." Terwijl ik gewoon letterlijk het volgende schrijf: "als iemand anders reageert "senesi was éã©n van de beste zo niet de beste op het veld" dan ben ik het daarmee eens en dan geef ik die reactie een duimpje", en dan kom je aanzetten met het feit dat ik vind dat Senesi er niks van kan? En ik reageer op het gedeelte "iedereen roept nu wel dat Ajax zo slecht was, maar dat kwam echt door het uitmuntende verdedigen van Feyenoord. Ze speelden zo scherp en gaven Ajax geen enkele ruimte". Daar ben ik het dus niet mee eens. Er werd niet 'uitmuntend' verdedigd, er werd gewoon goed verdedigd maar het eerste half uur ging er gewoon veel mis wat resulteerden in grote mogelijkheden. Dat was het, ik zeg niks over de wedstrijd, ik zeg niks over hoe Ajax speelde, ik zeg niks over wie er moest winnen. Geen enkel waardeoordeel over de wedstrijd. Dat verzin je er allemaal bij. Ten slotte is het ook onzin dat die slecht uitgespeelde kansen (als je een beetje begrijpend kan lezen dan zou je trouwens opgemerkt hebben dat dat gedeelte enkel ging over de twee grote kansen die volgden uit het slecht uitvoetballen) door goed verdedigen kwamen. Dat is echt alsof ik zou zeggen (wat ik dus niet doe wat hierop volgt noemen ze een hypothetisch tegenvoorbeeld) dat die gemiste kansen van Berghuis kwamen door goed verdedigen van Blind (wat dus onzin is want dat ligt gewoon aan het ernaast trappen door Berghuis, net zoals het aan de Ajax-spelers ligt dat ze situaties in overtal niet goed uitspelen).

20 januari 2021 om 16:34

Je zegt toch in je reactie: al moet de kanttekening ook wel gemaakt worden dat Ajax met een alles behalve indrukwekkende aanval en middenveld aan het spelen was het laatste half uur). Maar in dat eerste half uur ging er heel veel mis. Volgens mij zeg je daar toch doordat Ajax met een allesbehalve indrukkwekkende aanval en middenveld speel. Dan haal je daar toch de prestatie naar beneden omdat Ajax dus met een niet indrukwekkende aanval en verdediging speel. Jij hebt ze getypt ik niet.. En na het eerste half uur (20) minuten werd er niet uitmuntend verdedigd maar goed.... Goed is niet voldoende tegen ajax . De voorhoede is volledig uit de wedstrijd gespeeld dat lukt niet met goed verdedigen. Maar prima daar kan e mening van verschillen als je uitmuntend niet uit je mond kan krijgen. Maar wij verschillen eenmaal van Mening en ook dat mag op een Forum voor de rest even goede vrienden hoor.

20 januari 2021 om 16:38

Dat was toch ook zo? Brobbey, Promes, Labyad, Ekkelenkamp en Alvarez zijn toch niet enorm indrukwekkend of mag dat ook niet gezegd worden?

20 januari 2021 om 16:42

Alles mag gezegd worden.
Maar dat was niet na 30 minuten.
Voor die tijd hadden ze Haller, Tadic en Anthony al in de broekzak.
Dat was na 65 minuten en ook niet allemaal. Maar ze hebben allemaal cl gespeeld mag toch wel wat van verwacht worden?
En dat mag je ten Hag aan rekenenen.

20 januari 2021 om 16:44

Dat is ook zo, dat ontken ik dan ook nergens. Want zoals gezegd het was gewoon een goede wedstrijd van Feyenoord en ze hadden minstens een gelijkspel verdiend. Maar naar mijn mening kunnen er enkele kanttekeningen bij sommige comments geplaatst worden. Het is dus zeker niet mijn intentie de prestaties van Feyenoord naar beneden te praten.

20 januari 2021 om 16:50

Top.
Dan wens ik je nog een fijne avond ik ben naar huis

De hele verdediging vond ik enorm sterk na de eerste 20 min. Zo goed verdedigen tegen de aanval van Ajax is natuurlijk niet zomaar iets. Als ze zo blijven verdedigen hoeven ze er per wedstrijd maar 1 in te schieten.

Ik merk toch een stukje jaloezie bij vele. Maar Senesi is gewoon een geweldige verdediger iedereen die op enig niveau heeft gespeeld weet dat hij weinig kon doen aan die tegen goal. Hij is zelf al bezig om fouten van 2 van zijn medespelers recht te zetten. Ik zou hem graag in een Ajax shirt hebben gezien. Als Ajax slim is kopen ze hem voor 30 miljoen en met deze ontwikkeling is hij straks 50 miljoen waard.

20 januari 2021 om 16:08

Dit is de juiste observatie. Heb, als feyenoorder, altijd al gezegd dat Senesi eigenlijk bij Ajax had moeten spelen. Is echt een Ajax verdediger namelijk, eigenlijk veel te technisch voor de stereotype Feyenoord-verdediger. Des te beter dat wij hem eens hebben haha. Ik denk dat Senesi oprecht een gigantisch gat zou opvullen bij Ajax.

20 januari 2021 om 16:20

@powned_nl ik denk dat het wel meevalt. Ik vind Senesi natuurlijk een betere verdediger dan Blind, maar soms vergeten we hoe belangrijk Blind is voor Ajax in het opbouwen. Het eerste halfuur was Ajax sterk omdat Blind alle tijd en ruimte kreeg om op te bouwen. Als je iets niet moet doen is het dat wel. Was Senesi rechts geweest dan had hij een groter gat kunnen opvullen.

20 januari 2021 om 16:37

Je hebt wel gelijk, Blind lijkt zich weer te herpakken na een dramatische start van het seizoen. Ze zijn vergelijkbare verdedigers al is Senesi verdedigend wat beter en Blind voetballend. Dus valt inderdaad mee. Misschien kijken of je Botteghin kan halen ))

Heb echt nog wel zin in deze tweede seizoenshelft. We krijgen ondertussen een nagenoeg fitte groep (onderlinge concurrentie), krijgen sterkhouders weer terug (sinisterra!) en raken toch zeker wel weer in vorm. Bovendien kunnen we ook echt leunen op een inmiddels uitstekende defensie. En gek genoeg heeft die Pratto ook het vuurtje bij Jorgensen aangewakkerd, al blijft dat afwachten.

20 januari 2021 om 15:27

En weet je je bent zo sterk als je laatste wedstrijd. Daar kunnen we zeker hoop op vestigen al kan het bij ons vaak weer totaal omgedraaid zijn.
Ik reken niet eens op een kampioenschap maar wat je zeg ze gaan lekker draaien en de punten komen wel weer.
Misschien een zelfde serie als vorig seizoen neerzetten

Zonder ook maar 1 enkele reactie te lezen hierboven, gok ik dat er een paar mierenneukers tussen zitten die nog even voor de 20.000e x willen benadrukken dat hij toch wel erg makkelijk werd uitgekapt bij de 1-0.

Was dat niet de verdediger die stond te slapen toen Ajax de 1-0 maakte? Andere verdedigers worden na dezelfde fout met de grond gelijk gemaakt.

Hij speelde de bal in de eerste helft wel 2keer in de voeten van de tegenstander. Ik vond hem ook steengoed, maar als Ajax dat 2 keer uitspeelt sta je 3-0 achter en kan je in de rust gewoon op de bus stappen.

Wel echt een topper verder.

21 januari 2021 om 09:29

precies, nou speelde natuurlijk heel Feyenoord dramatische in die eerste 20 min maar dit waren wel gevaarlijke momenten, ook bij de goal ging het allemaal iets te makkelijk.

Dit neemt niet weg dat hij momenteel echt 1 van de beste verdedigers van de competitie is.

Off topic: weet iemand waarom dit topic telkens weer naar boven word gehaald terwijl we ondertussen alweer een hele (beker) speelronde verder zijn ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
2017/2018 San Lorenzo 13 1 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren