Drommel niet verrast door zoveelste vraag over spelen in Amsterdam

Vrijdag, 15 januari 2021 om 09:36Rian Rosendaal • Laatste update: 09:48

Joël Drommel is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Twente. De inmiddels 24-jarige doelman verklaarde na de 1-3 nederlaag tegen Ajax van donderdagavond dat hij klaar is voor de stap hogerop. De verslaggever van Voetbal International bracht Drommel gelijk maar in verband met Ajax, als mogelijke opvolger van André Onana.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Joël Drommel klaar is voor een club als Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Aardig keeperstalent dat inderdaad een stap hoger kan. Maar wie zegt dat Onana weggaat?

15 januari 2021 om 09:59

HIj is net zo oud als Onana.
24 is niet echt meer een keeperstalent toch hij gaat nu in zijn beste jaren komen.
De vraag is of hij net zo goed als Onana kan worden

15 januari 2021 om 12:04

Niet mee eens. De beste jaren van een keeper zijn vaak pas vanaf zijn 28e. Je vergeet dat keepers vaker langer mee gaan als normale voetballers.

15 januari 2021 om 10:01

Onana zelf. Die heeft al anderhalf geleden laten doorschemeren dat hij klaar is voor een volgende stap. Door Covid is die mogelijkheid niet gekomen maar dat zal deze zomer waarschijnlijk wel anders zijn. Bij zijn contractverlenging tot 2022 (in 2019) werd ook gezegd dat de afspraak was dat Ajax zou meewerken aan een transfer in de zomer. De afspraak die ze met o.a. Nico ook hebben gemaakt.

Ik ben ondertussen wel overtuigd van de klasse van Drommel het is een sterke keeper op de lijn en de spelhervattingen van hem zijn toch een extra wapen. Mocht Onana vertrekken dan zie ik in hem ook zeker een potentiele vervanger en misschien dat we dan in de deal Scherpen twee jaar aan Twente kunnen uitlenen

15 januari 2021 om 09:55

Lijkt me een slechte deal voor Twente

15 januari 2021 om 12:32

Het is maar hoe je het bekijkt. Drommel vertrekt sowiso en voor Twente is Scherpen een prima keeper

15 januari 2021 om 10:00

Leuk die spelhervattingen, maar daar heb je niet zoveel aan bij Ajax. Ajax wil graag opbouwen. Beetje hetzelfde als Schuurs die de ballen feilloos achter de verdediging KAN leggen, maar het schijnbaar niet mag.

15 januari 2021 om 10:22

Niet mee eens.

Natuurlijk meestal bouwt Ajax op en speelt het beperkt de lange bal, maar ook Ajax wil toeslaan in de omschakeling. Als je keeper hebt die hier bedreven in is dan zal je dat dus meer doen. Is dan absoluut een extra wapen.

Kijk anders even naar het interview met Daley Blind over 'risicoballetjes' van gisteravond.

15 januari 2021 om 10:33

Het gevaar van Twente kwan veelvuldig bij Drommel vandaan die met een lepe trap/worp de backs wist te bereiken die diep gingen staan en zo hele linie over te slaan. hierdoor konden ze veel sneller naar voren om de buitenspelers daar 1op1 te krijgen.

Het is natuurlijk niet zo dat de spelhervattingen de belangrijkste reden moet zijn om hem te halen, Maar het is natuurlijk ook gewoon een hele goede keeper verder.

15 januari 2021 om 10:31

Ik vraag mij het nog af met Drommel hoor. Ik zag gisteren toch een paar ballen die die klem had, maar niet op de perfecte manier. Ik vraag mij af of hij in de CL nog steeds alle ballen klem gaat hebben en er niet zomaar een paar los zal laten. Misschien komt het door zijn prestaties in het verleden, maar ik hou toch een beetje onzekerheid over als ik naar hem zit te kijken. Beetje een speler die hele hoge pieken heeft, maar geen stabiel niveau gaat aantikken in de top.

15 januari 2021 om 11:31

Hij zal het toch moeten meemaken om het te bewijzen. Ik weet ook wel dat de spelers in de CL de bal op een andere manier inschieten maar hij ontwikkelt zich nog steeds

15 januari 2021 om 12:33

Als hij die ballen klem heeft, wat is er dan relevant aan de manier waarop hij dat doet?

15 januari 2021 om 12:52

Scheelt dan Onana zo goed keept... Die man slaapt ook nog wel regelmatig en bij Liverpool maakt hij toch een blunder. Gisteren in de eerste 5 minuten lepelt hij dat balletje met veel geluk over een Twente spelersbeen heen anders stond Ajax al gelijk met 1-0 achter. Persoonlijk vind ik Drommel dit seizoen beter keepen dan Onana en pakt hij ongelofelijk veel punten. Drommel gaat binnenkort waarschijnlijk zijn contract verlengen, waardoor Twente voor hem wel 8 miljoen gaat vragen. Streuer liet al weten dat hij momenteel 4 miljoen te laag vind. Een stap naar Ajax zou een mooie stap voor hem zijn, want ik denk dat Drommel eerder onder lat komt te staan bij Oranje dan een Bizot of Bijlow.

15 januari 2021 om 13:13

Sorry maar hier kijk je toch echt met een gekleurde bril, Onana is juist een superstabiele keeper. Tegen liverpool zeiden de de analisten ook dat ze zijn vorige blunder niet meer konden herrinderen. Soms kan hij wat laks overkomen, maar echt fouten kan je hem bijna niet op betrappen. On: Drommel ontwikkeld zich de laatste 2 jaar ijzersterk, zie hem dan ook zeker wel aangetrokken worden bij een vertrek van Onana.

Gewoon Scherpen de kans geven joh.

15 januari 2021 om 15:42

De enige wedstrijd die hij dit jaar speelde maakte hij dusdanig veel basisfouten, ook qua zijn techniek, dat ik het hoogst onwaarschijnlijk zou vinden als hij volgend jaar ineens basisspeler zou zijn.

Arme opvolgers van Onana. Fans zijn nu het niveau gewend van Onana en zullen hem als norm nemen. Zoals ook gedaan wordt met o.a. Mathijs. Maar of deze speler klaar is voor Ajax... Ik denk dat een AZ beter voor hem is. Paar niveaus hoger dan Twente. Speelt vermoedelijk Europees. Bizot wil ook weg. Ook voor AZ ideaal om een groot NL talent te hebben wat niet duur zal zijn. Ajax zou Cillissen moeten polsen. Paar jaar op goal zodat Scherpen nog meer ervaring kan opdoen.

15 januari 2021 om 10:03

Scherpen moet je straks gewoon in het diepe gooien. Van een paar jaar Cilissen raakt Scherpen nog minder gemotiveerd. (en zal hij ook minder zelfvertrouwen krijgen) Zal in de eerste paar wedstrijden grabbelen zijn, maar dat was met Onana precies hetzelfde.

15 januari 2021 om 10:16

Lijkt mij een heel slechte keus. Hij heeft tot nu toe niet laten zien dat hij er klaar voor is. En op die positie iemand in het diepe gooien is voor een club met de ambities van Ajax geen goed idee.

15 januari 2021 om 10:34

@nl_modric 2 seizoenen verhuren aan een stabiele middenmoter zou denk ik goed zijn voor hem. Probleem is dat Onana een groot gat achterlaat. Dus voor jonge keeper zal dat erg lastig zijn, want we zijn natuurlijk erg verwend door deze geweldenaar.

15 januari 2021 om 10:03

@Mr ik denk dat alleen iedereen wel moet beseffen hoe Onana bij ajax is begonnen.
Maakte op begin ook zijn foutjes. Is uitgegroeid tot een meer dan prima keeper.
Heb wel het idee dat hij niet meer elke week 100% gefocust is en dast hij toe is aan elke week wedstrijden op een hoger niveau.,

15 januari 2021 om 10:35

@bliek Dat klopt ook. Alleen is nu ambitie wel beetje veranderd. CL spelen en Europees overwinteren (EL of Cl). Dus keeper moet er wel gelijk staan. Hij is zeker toe aan een nieuwe stap.

15 januari 2021 om 10:45

Onana is dan ook echt meegegroeid met het niveau van Ajax natuurlijk en voor mij ook een van de spelers die een boegbeeld is van het 'nieuwe Ajax'. En dat de volgende keeper niet zo goed is als dat Onana zal zijn lijkt me ook wel vast te staan. Maar het basisniveau waar spelers nu aan moeten voldoen ligt natuurlijk wel veel hoger dan 5 jaar geleden.

15 januari 2021 om 12:31

En 'foutjes' is daarbij nog een understatement. Bij Jong (en ook bij het eerste) maakte hij regelmatig behoorlijke blunders. Ik heb regelmatig gedacht 'wat moet die jongen bij Ajax'. Maar de rest is geschiedenis.

15 januari 2021 om 10:11

Wat een onzin man hoezo niet zo duur FCTwente wil tussen 6 en 8 mil hebben

15 januari 2021 om 10:17

Geen geld voor een goede keeper!

15 januari 2021 om 10:37

@insite Tukker ik zie dat er nog een optie is voor 1 jaar. Was in veronderstelling dat contract afloopt miv juni 2021. Maar ook met jaar kan Twente niet hoog in boom zitten. Half jaar later kan hij met andere clubs praten voor transfervrije stap. Maar gun jullie absoluut de hoofdprijs (8 miljoen).

15 januari 2021 om 12:56

Zo heel goed is Onana nou ook weer niet. In de Eredivisie heeft hij niet zo veel te doen en een beetje een moeilijke bal vliegt er ook vaak gelijk in, bijv. uit bij Ado, Uit Groningen hoe hij de bal weg stopt, thuis Fortuna dat afstandsschot enz. Ik denk dat Drommel niet geïnteresseerde is in een stap naar AZ, het verschil is daarnaast gezien dit seizoen ook niet zo heel groot meer en AZ gaat geen bedrag tussen de 6-10 miljoen betalen voor een doelman.

15 januari 2021 om 18:15

Omdat Twente toevallig een seizoen goed presteert is de stap naar AZ ineens niet heel groot meer? AZ is in alles verder dan Twente en Drommel zou die stap maar al te graag maken. Gewoon voor een miljoen of 4/5, want 6 a 10 gaat niemand betalen natuurlijk.

Respect voor Drommel, heeft bakken kritiek over hem heen gekregen (niet altijd terecht), maar liet zich daardoor niet remmen in zijn ontwikkeling. Heb vertrouwen in deze jongen, heeft laten zien met druk om te kunnen gaan. Potentie hebben is 1, deze ook daadwerkelijk bereiken met alle druk die er bij komt (vooral bij keepers) is 2.

Wie zegt dat Onana weggaat? Die gaat al 2 jaar weg en zit er nog steeds. Kijkend naar de Uefa ranking heeft de top 20 clubs een stabiele doelman die nog even mee kan, dus dan zou Onana alleen kiezen voor een competitieverbetering en geen sportieve verbetering. Bovendien is de kans dan klein dat hij bij een club komt die in de CL speelt. Kan me niet voorstellen dat een keeper als Onana zal kiezen om naar een Bayer Leverkusen of Valencia/villarreal zal gaan.

15 januari 2021 om 10:21

AC Milan zou wel kunnen aangezien er veel geruchten over Donnaruma zijn. Daarnaast Dortmund eventueel. Verder misschien Inter, PSG? Voor de rest lijkt iedereen wel goed bezet inderdaad. Vraag me echt af waar hij heen gaat.

15 januari 2021 om 13:47

Donnarumma gaat nergens heen, want waar moet hij heen? Enige optie lijkt me Juventus, maar die hebben met Szcezny ook gewoon een goede doelman en zijn niet op zoek.

PSG heeft Navas dat is één van de beste goalies in de wereld. Inter heeft Handanovic (op leeftijd) en Radu (talent), dus ook die zijn niet echt op zoek.

Spurs zou mogelijk nog een optie kunnen zijn, maar alleen als Lloris terug wil naar Frankrijk. Maar ook dat zie ik niet gebeuren voor het einde van zijn contract in 2022.

15 januari 2021 om 17:37

Toch zijn er veel geruchten over Donarumma en PSG. Laten we ook niet vergeten dat hij nog steeds niet bijgetekend heeft.

Joel Drommel. Geboren in Bussum en spelend in de Twente voor een heel aantal jaren. Ben ik een oude azijnzeiker als ik mijzelf dan afvraag waarom de jongen met een semi Marokkaans accent spreekt? Of ik ben de enige die dit storend vind. Noa Lang light. Maar goed, leuke keeper. Als ik hem was zou ik nog een aantal jaar bij Twente blijven om vervolgens een stap te zetten naar de traditionele top 3.

15 januari 2021 om 10:40

Haha dit zei ik gisteren ook al tegen een vriend, maar daarentegen zijn de dingen die hij zegt wel weer verstandige dingen, dus tja, misschien wat storend maar verder geen probleem lijkt me.

15 januari 2021 om 13:26

Waarom hebben jullie eigenlijk problemen met een Marokkaans accent? Wat ik zelf totaal niet storend vind. Als die met een Engels accent sprak zou jij het ook zo storend ervaren? Oprechte vraag.

Ajax let je op? Liever vandaag dan morgen tekenen, ik hoop dat hij komt.

Aardige keeper, maar moet Ajax echt niet aan beginnen. Die gaat je in Europa niet verder brengen. Viel me trouwens op dat hij zich gisteren een beetje in de kijker wilde spelen met allerlei niet heel noodzakelijke uitgooien richting de middenlijn.

15 januari 2021 om 11:03

De keepers die Ajax echt verder kunnen brengen in Europa en ook nog eens betaalbaar zijn liggen nou niet echt voor het oprapen. Drommel laat zien het niveau tegen de toppers aan te kunnen in de eredivisie en is jong genoeg om door te groeien naar een hoger niveau.

Ik vind Drommel het dit jaar erg goed doen bij Twente, maar ben er nog niet van overtuigd dat hij de volgende keeper van Ajax moet worden. Dan zal hij nog wel een paar stappen moeten zetten. Mist ook nog een beetje uitstraling vind ik. Net als Scherpen. Maar die mist wel meer dan alleen uitstraling..

Waarom zou die jongen niet naar PSV kunnen? Ik vind Mvogo niet aantoonbaar beter en die vertrekt sowieso volgend jaar zomer zonder dat PSV er iets voor terug ziet. Met zijn snelle spelhervattingen lijkt hij ook nog eens goed te passen in Schmidts spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper240
DaniloAanvaller2413
T. EbuehiVerdediger231
J. BoschMiddenvelder231
G. RoemeratoeMiddenvelder220
Q. MenigAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

4 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 24 0 1 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cadeautje Hélène Hendriks bezorgt Heracles geen winst in Twentse derby

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in Erve Asito eindigde in 2-2 en daar schieten beide teams op de ranglijst relatief...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren