Grote ophef in Engeland om kerstfeest met spelers van Spurs en West Ham

Zaterdag, 2 januari 2021 om 13:01Chris Meijer • Laatste update: 13:10

Er is in Engeland ophef ontstaan over een op Instagram verschenen foto, waarop te zien is dat Sergio Reguilon, Giovani Lo Celso, Erik Lamela en Manuel Lanzini aanwezig waren op een kerstfeest met totaal achttien mensen. In Londen gelden momenteel de strengste coronamaatregelen, waardoor het verboden was om met verschillende huishoudens bij elkaar te komen. Tottenham heeft in een statement het voorval veroordeeld en het drietal heeft zaterdagmiddag geen basisplaats tijdens het thuisduel met Leeds United, waarin Steven Bergwijn en Pascal Struijk overigens wel aan de aftrap verschijnen.

Londen zit momenteel in het hoogste tier, waarmee de Engelse regering per regio de coronamaatregelen bepaalt op basis van het aantal besmettingen. In overige regio’s mocht je tijdens eerste kerstdag samenkomen met maximaal drie huishoudens, maar in de hoofdstad was het verboden om mensen uit een ander gezin te treffen. Uit een foto die een andere aanwezige op Instagram heeft geplaatst, blijkt dat Reguilon, Lo Celso, Lamela en Lanzini samen waren in een gezelschap met totaal achttien mensen. Lo Celso, Lamela en Lanzini zijn alledrie Argentijnen, terwijl Reguilon eveneens Spaanssprekend is.

Op de foto zijn naast de vier voetballers elf volwassenen, twee kinderen en een baby te zien. De Daily Mail concludeert op basis van replica's van de Ligue 1-troffee en Coupe de la Ligue dat de bijeenkomst heeft plaatsgevonden in het huis van Lo Celso, aangezien hij bij Paris Saint-Germain gespeeld heeft en met de Franse topclub deze prijzen won. Lanzini heeft overigens op dezelfde plek een foto gedeeld op Instagram, maar daarop is alleen zijn eigen familie te zien. Zijn werkgever West Ham United, die vrijdagavond met 0-1 won op bezoek bij Everton, heeft teleurgesteld gereageerd.

“De club hanteert een zo hoog mogelijke standaard met de coronamaatregelen, dus we zijn teleurgesteld door de actie van Manuel Lanzini”, schrijft West Ham United in een communiqué. Lanzini kwam vrijdagavond als invaller binnen de lijnen tegen Everton. “We hebben de zaak intern afgehandeld en Manuel is nadrukkelijk herinnerd aan zijn verantwoordelijkheden. Lanzini is negatief getest op het coronavirus nadat deze foto is genomen en er zit één speler (Ryan Fredericks, red.) momenteel in quarantaine.”

Ook Tottenham reageert met een scherpe veroordeling. “We zijn extreem teleurgesteld en veroordelen de foto waarop te zien is dat onze spelers samen zijn met hun familie en vrienden, vooral omdat we weten wat voor offers er momenteel door iedereen in dit land gebracht worden. De regels zijn duidelijk, er zijn geen uitzonderingen”, zo luidt een statement van Tottenham, die wordt gepubliceerd door verschillende Engelse media. “We herinneren onze spelers en staf regelmatig aan hun verantwoordelijkheid. Deze zaak zal intern worden opgelost.”

Reguilon, Lo Celso en Lamela hebben geen basisplaats tijdens de thuiswedstrijd tegen Leeds United, die zaterdagmiddag om 13.30 uur op het programma staat. Lo Celso was al afwezig, gezien hij kampt met een hamstringblessure. Lamela keerde vorige in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) terug na wekenlang afwezig te zijn geweest met een kuitblessure, maar behoort zaterdag niet tot de selectie. Reguilon had in de laatste twee competitiewedstrijden nog een basisplaats, maar begint tegen Leeds op de bank. Bergwijn keert na twee Premier League-duels op de reservebank te zijn gestart juist terug in de basiself, terwijl bij Leeds Pascal Struijk andermaal aan de aftrap staat.

Opstelling Tottenham Hotspur: Lloris, Doherty, Alderweireld, Dier, Davies, Winks, Højbjerg, Bergwijn, Ndombele, Son en Kane.

Opstelling Leeds United: Meslier; Dallas, Ayling, Struijk, Alioski, Phillips, Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison en Bamford.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door burtmacklin)

Dat je het doet is één ding.. maar je zelf ook nog latsn fotograferen. wat een kneuzen

2 januari 2021 om 15:14

Apart dat het aan de regels houden van voetballers die zoveel geld verdienen in een tijd waar veel mensen hun baan hebben verloren, familie niet kunnen zien en opofferingen maken hier gezien wordt als "een ding" - maar dat het maken van de foto's hier gezien wordt als knullig, daar kan ik niet zo goed bij, Imo.

2 januari 2021 om 15:39

Ik snap niet zo goed wat de financiën van deze mensen te maken heeft met deze kwestie. Bepaalt je inkomen in welke mate je, je aan regels houdt in het dagelijks leven?

2 januari 2021 om 16:14

Dat bepaalt helemaal niets, ik geef alleen maar aan hoe scheef het overkomt dat de "average joe" dit soort nieuwsberichten ziet. Voetballers weten dat ze een voorbeeldrol hebben, en horen zich bovenalles gewoon aan de regels te houden, als je dan zo'n voetbalvrouw hebt die denkt fuck it - mijn social media is belangrijker; dan ben je het contact met de wereld toch effe kwijt Imo.

2 januari 2021 om 16:30

Een voetballer hoeft zich niet anders te gedragen, omdat mensen die ze kennen hen een voorbeeldrol geven. Ik zie om me heen zoveel mensen die lak hebben aan de regels en meer mensen over de vloer hebben dan geadviseerd. Het is voor mij niet minder scheef om te zien hoe zij zich gedragen dan te lezen dat een voetballer teveel mensen over de vloer heeft gehad. De zogenaamde “average Joe” kan er ook voor kiezen om te specialiseren in een vak waarin je een hoog salaris kan krijgen dan dit soort nieuwsberichten te lezen.

2 januari 2021 om 16:49

Dan hebben wij een enorm verschillende kijk op de wereld; agree to disagree

Het niveau is weer hoog... verantwoordelijkheid is 1 maar in een tijd waarin veel mensen toch al veel thuis zitten en sociale contacten missen of zelfs eenzaam zijn, genieten de Voetballers nog best veel uitzonderingen. Zo hebben ze een prima dagbesteding met trainen en spreken ze medespelers vrijwel dagelijks in real life. Des te onbegrijpelijker is het dan om je met kerst zo te laten gaan.

Tja voetballers en boven de wet denken te staan. Gaat wel vaker zo...

2 januari 2021 om 13:23

Alsof alleen voetballers boven de wet denken te staan.

2 januari 2021 om 13:31

Idd. Genoeg mensen die door de corona geen werk hebben. Zich netjes aan de regels houden.Zij, die de regels aan de laars lappen. Een keer wedstrijdje missen. Gaan hun niet merken in hun portemonnee. Verantwoordelijkheid van niks.Zeker als er wordt gesproken om de competitie even stil te leggen

2 januari 2021 om 14:02

Dat staan ze ook. Daarom mogen zij wel voetballen en de rest van de wereld niet. Als je mensen uitzonderlijk behandeld is het ook niet vreemd dat zij zich daarnaar gaan gedragen.

2 januari 2021 om 14:49

Ja en leraren, politie agenten, studenten en weet ik het. Overal zijn er mensen die zich niet houden aan de regels.

2 januari 2021 om 15:44

Wat een onzin. Ik durf te wedden dat voetballers zich statisch gezien beter aan wetten houden dan veel andere beroepsgroepen. Heb jij idee dat iedereen die zich niet aan bepaalde wetgeving houdt denkt boven de wet te staan?

Ben benieuwd wat de FA nu gaat doen.

2 januari 2021 om 13:27

De clubs hebben de acties al veroordeeld. Denk dat alleen vanuit overheidswege nog sancties/boetes kunnen volgen

2 januari 2021 om 13:35

Ja dat zou je ook denken in de casus Cavani van afgelopen maand maar ook daar wilde de FA zich maar wat graag mee bemoeien, legden hem een boete van meer dan een ton op als ik me niet vergis. Dan zou je, mits ze een beetje consequent zijn, in dit geval toch wel een boete van enkele tonnen verwachten gezien dit vele malen erger is.. Mijns inziens hoort de bond bij een geval als dit juist wel in te grijpen, gewoon schorsen voor deze speelronde. In het geval met Cavani had de FA geen enkel recht van spreken, dat is echt een schande van de bovenste plank die schorsing en boete.

Denk dat er genoeg mensen regels schenden maar dat ze dat zelf openbaar maken... De logica ontgaat mij totaal. Wat als straks West Ham en Tottenham met positieve gevallen zitten en match gaan willen uitstellen ?

Enorm onprofessioneel en onverantwoord, ze mogen gerust een dikke boete krijgen. Zeer teleurstellend om te zien dat sommigen zich zo weinig aantrekken van de maatregelen en de medemens.

2 januari 2021 om 13:37

Zeker gezien de situatie nu in het VK is met betrekking tot Corona en overvolle ziekenhuizen is dit gewoon stuitend. Ik begrijp best dat "de gewone mens"/voetballiefhebbers hierdoor een soort afkeer kunnen krijgen richting voetballers/de voetbalwereld. Deze spelers hadden dit natuurlijk nooit mogen doen...

Tsja, dit voorbeeld onderstreept eens te meer dat de portemonnee van nogal wat betaald voetbalspelers voller is dan de herseninhoud. Hoe haal je het in je hoofd om naar een druk bezocht Kerstfeest te gaan en je daarbij ook nog te laten fotograferen......

Het merendeel van die spelers zouden toch niet starten, beetje waardeloos dat ze dit als 'straf' gebruiken. Voor mij mogen ze echt een flinke boete krijgen, al zal dit helaas niet gebeuren. Neymar kan ook prima zijn feest vieren, dus waarom zou het in Engeland niet kunnen?

Het toont toch echt aan dat het mensen echt geen ene moer meer uitmaakt. Moe, beu en gewoon geen zin meer om de maatregelen te vormen. Als het bij de politie gebeurt, wat moet het dan wel niet bij de gewone burger zijn? En dan nog wel op de foto gaan met zijn alleen. Het is echt ongelooflijk soms.

2 januari 2021 om 14:02

Bedoel je de politiek i.p.v. politie? Want voor mij is iemand als een Grapperhaus niet meer geloofwaardig, al doe ik het niet voor hun, maar voor mijn medemens en familie. De FA zal helaas hier niet voor ingrijpen, al zouden ze dat wel moeten doen, het kost geld als wedstrijden niet door kunnen gaan.

2 januari 2021 om 14:11

Nee, bedoel hier bij ons in Belgie was er een voorval met onze politie. Die hadden gezamenlijk een kerstdiner, groep van meer dan 6 personen. Ook grote ophef nu.

2 januari 2021 om 15:20

Terecht die ophef. De regels zijn nog wat strenger in België meen ik en dan moet je vooral met het hele politiekorps gaan zitten gourmetten..

2 januari 2021 om 15:32

Haha inderdaad. Maar ze onderzoeken nu of deze recent gemaakt is, of het een oude foto is. Ben benieuwd.

Ik begrijp best waarom deze gasten zichzelf met de nodige schijt laten fotograferen en dit vervolgens uploaden. Wat denk je wat er met hen gaat gebeuren? Een geldboete van een paar kilo gaat hen echt geen pijn doen. Een paar wedstrijden bankieren? Geen probleem. Na een tijdje wordt het hen weer vergeven en is alles vergeten, voor al als ze goed / uitstekend spelen.

2 januari 2021 om 14:24

Zal me niks verbazen als het bij één wedstrijd banken blijft en een boete t.w.v. een weeksalaris. Van mij mag hier keihard worden opgetreden en mogen de spelers de rest van het seizoen geschorst worden zonder uitkering van het salaris, maar dan zijn vooral de clubs de dupe in plaats van de speler zelf wanneer er een paar spelers wegvallen.

Ongelofelijk stom allemaal natuurlijk om jezelf te laten fotograferen als je doelbewust de fout in gaat. Wat dat betreft kunnen deze heren een voorbeeld nemen aan een aantal spelers van Feyenoord die met oud en nieuw met een mannetje of 30 bij Justin Bijlow thuis zaten. Die waren tenminste zo slim om de foto's achterwege te laten.

2 januari 2021 om 15:21

Geen foto's maar je weet dit wel? Zelf bij geweest?

2 januari 2021 om 15:47

Ik zelf niet maar sprak iemand om kwart over 12 die daar op dat moment wel aanwezig was. Niet slim maar ik denk dat we allemaal wel eens de afgelopen tijd de maatregelen iets hebben laten vieren.

Heel dom je moet dat gewoon niet op social media plaatsen want dan krijg je allemaal meningen hopelijk hebben ze een goeie kerst gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinMiddenvelder3717
H. KaneAanvaller3523
H. LlorisKeeper380
T. NdombèléMiddenvelder333
Lucas MouraMiddenvelder303
T. AlderweireldVerdediger251
M. SissokoMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

59 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren