Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA maakt laatste drie kanshebbers op prestigieuze Puskás Award bekend

Laatste update:

Marcin Oleksy, Dimitri Payet en Richarlison zijn de finalisten voor de Puskás Award. Vooral de uitverkiezing van Olesky is bijzonder. De Poolse voetballer is de eerste gehandicapte speler die kans maakt op de prijs Doelpunt van het Jaar.

De FIFA heeft de shortlist voor de Puskás Award teruggebracht tot drie kandidaten. Supporters over de hele wereld konden hun stem uitbrengen. Onder meer Olesky maakt nog steeds kans op de prestigieuze prijs. De gehandicapte voetballer komt uit voor het G-team van Warta Poznan en was tegen Stal Rzeszow trefzeker met een schitterende omhaal. De voetballer heeft maar één been, maar met behulp van zijn krukken wist hij op acrobatische wijze te scoren.

Payet maakte in april 2022 het doelpunt van zijn leven tijdens het Conference League-duel met PAOK Thessaloniki. De middenvelder schoot waanzinnig raak vanaf twintig meter en kreeg iedereen op de banken. Richarlison werd genomineerd vanwege zijn doelpunt op het afgelopen WK. Hij schoot de bal tegen Servië in de verre hoek na een geweldige bycicle kick en een aanname met links.

De FIFA maakt op 27 februari tijdens een speciale ceremonie in Parijs bekend wie de opvolger wordt van Erik Lamela. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij Sevilla, won de Puskás Award vorig jaar als speler van Tottenham Hotspur toen hij de verdediging van Arsenal het nakijken gaf met een rabona tussen de benen van Thomas Partey, waarna hij de verre hoek vond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een klasse goal. Een omhaal op krukken. De pass ervoor was prachtig. Deze is duidelijk gekozen vanwege de schoonheid. Helaas zagen we in de afgelopen jaren te vaak dat doelpunten gekozen werden om er maar een bepaalde groep bij te hebben (bijvoorbeeld een doelpunt van een vrouw).

11 februari 2023 om 12:14

Even een voorspelling voor de winnaar van de Puskas award van volgend jaar: transgender Kees maakt na een solo vanaf eigen 16 een goal vanuit zijn rolstoel met een ooglapje op. Hiervoor krijgt hij/zij de witte kaart gepresenteerd van scheidsrechter Caroline van der Plas.

11 februari 2023 om 13:31

@fave Het zit diep he..

11 februari 2023 om 12:35

Nog altijd beter dan dat doelpunt van Salah, hoe die ooit gewonnen heeft...

11 februari 2023 om 14:07

Kan echt niet wachten om twintig jaar verder te zijn en dat eeuwige gejank van een groep mentale koters over "vrouwenvoetbal is amateursport" niet meer zoveel te horen, omdat men net dat tikkeltje gegroeid is waarbij ze het hebben kunnen accepteren.

Geen haan die ernaar kraait bij tennis, hockey, volleybal of welke sport dan ook, behalve de zeikkoters van voetbal. Wat een treurig volk.

11 februari 2023 om 14:33

Wat zou jij een super saai leven moeten hebben. Waar je wel niet op wil wachten 😂

11 februari 2023 om 16:21

Kan niet wachten betekent niet lekkerlijk zitten wachten he tabriz 💡

Voor een Puskas Award had ik wel betere verwacht eerlijk gezegd😅 Enkel die van Payet is echt een parel. Richarlison heeft natuurlijk het podium mee en die van Olesky zit er bij om bekende redenen, al zal ik die ten alle tijden voor Richarlison zetten.

11 februari 2023 om 15:30

Ik vind die van Richarlison ook helemaal niet zo geweldig. Ik had hem al niet gekozen als doelpunt van het WK en voor een Puskas komt hij wat mij betreft helemaal te kort. Zo worden ze toch regelmatig gemaakt? Maar ik zal wel iets missen want doelpunt van het toernooi werd het en nu heeft hij hier de top drie gehaald. Van mij mag hij naar Payet. Of die meneer op krukken.

11 februari 2023 om 18:12

Zo vaak worden ze niet zo gemaakt hoor, haha, kom op. Ik vind het overigens ook niet de mooiste, dat lijkt me degene die met 1 been zo'n omhaal kan produceren. Veruit het knapste.

Die van Richarlison is wel de minste van de 3.
Vind die op krukken wel heel erg knap moet ik zeggen

Die op krukken is echt een geweldige goal. Hopelijk die of die droge knal van payet 😮‍💨

Dit is nou geweldig! Een inclusieve prijsuitreiking van de Fifa.
Kan ik echt blij van worden en wat een pracht goal

Weet niet of het aan mij ligt, maar volgens mij zag ik mooiere voorbij komen die ook genomineerd waren. Doe dan maar Payet.

Die goal waarbij Balotelli 100 scharen maakt en hem vervolgens met een Rabona binnenschiet was toch ook dit jaar? Persoonlijk vond ik dat veruit de mooist goal. Erg jammer voor die gekke Mario dat hij deze prijs niet ook bij kan schrijven.

Die van Payet is voor mij duidelijk de mooiste. Als die het niet wint weet ik het ook niet meer haha.

Hoewel die op krukken echt knap is, vind ik dat Payet het moet winnen. Zo'n volley prefect uitvoeren is echt moeilijk.

Tja, dit zijn geen van drieën nu echt doelpunten waarvan ik erg onder de indeuk ben…
Ok, op krukken had ik hem nog niet gezien, maar het lijkt bij hem makkelijker te zijn juist omdát hij krukken heeft.
Maar verder zijn het alledrie doelpunten die je elke week wel ergens vind op de velden wereldwijd.

11 februari 2023 om 18:14

Makkelijker omdat hij krukken heeft? Maat.

Hoe hoog kan jij springen op een been?

Ik heb zo'n goal mijn leven lang nog niet gezien (35 jaar) en jij gaat met droge ogen beweren dat die wekelijks gemaakt worden. Lol.

11 februari 2023 om 19:53

Haha, ik snap wat je zegt en ik zou het zelf ook niet kunnen. Maar als je hem goed terug kijkt, lijkt hij lang op z’n krukken te leunen, terwijl hij de omhaal doet. Dat bedoel ik met dat het bij hem makkelijker lijkt met krukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren