Naam van Cenk Tosun valt bij Feyenoord in zoektocht naar nieuwe spits

Dinsdag, 22 december 2020 om 15:13 • Laatste update: 15:39

In de zoektocht naar een nieuwe spits valt bij Feyenoord de naam van Cenk Tosun, zo berichten het Algemeen Dagblad en Feyenoord Transfermarkt. De 29-jarige Turkse spits staat momenteel onder contract bij Everton, maar komt nauwelijks aan spelen toe. Tosun kwam dit seizoen pas tot 32 speelminuten verdeeld over vier wedstrijden in de Premier League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Cenk Tosun een aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door odesza)

Is een hele degelijke spits volgensmij, een of 2 seizoenen scoorde hij nog aardig wat!

Tja, was in Turkije een prima spits maar heeft daarna ook niets meer gepresteerd. Al zou het qua naam wel een goede aankoop zijn. Ik laat me graag verrassen!

22 december 2020 om 15:17

Dit wordt een gevalletje van uitersten denk ik. Of iemand als Mitroglou of een Pellé. Slechter dan Jörgensen kan niet zou je zeggen.

22 december 2020 om 15:24

Tosun heeft meer kwaliteit dan Mitroglou en Jorgensen, en dus altijd een goede deal. Ik juich deze transfer iig toe.

22 december 2020 om 15:24

Dan zou die het Nederlandse niveau ook wel aan kunnen. En Jorgenssen heeft tijd en kansen genoeg gehad. Zou een aangename versterking kunnen zijn.

22 december 2020 om 15:30

Alles beter dan Jorgensen natuurlijk, Bozenik is nog geblesseerd en heeft echt nog tijd nodig om beter te worden.

Haha, ik krijg hier echt Mitroglou achtige vibes van. Is ie nog een beetje bruikbaar? Zijn statistieken de laatste jaren, 18 goals in 3 jaar, zijn matig iig

22 december 2020 om 18:05

Cenk Tosun is momenteel 29, waarop een spits normaal gesproken in de kracht van zijn leven zou moeten zijn. In Turkije heeft hij bovendien bewezen een prima speler te zijn en daarnaast laat de geschiedenis van de Eredivisie zien dat elke enigszins redelijke spits goals moet kunnen maken. Ik ben er dus van overtuigd dat dit voor Feyenoord een goede oplossing kan zijn, zeker als je kijkt naar Jorgensen die hopeloos uit vorm is en Bozenik die geblesseerd is, maar ook wanneer hij fit is nog niet overtuigend is. Dat Cenk Tosun bij Everton niet heeft kunnen uitblinken zegt voor mij niet zo heel veel eerlijk gezegd.

22 december 2020 om 18:41

Ik krijg juist Pelle achtige vibes!

22 december 2020 om 19:07

Deze jongen is een stuk beter dan dat zijn statistieken zeggen, is erg goede spits en in de basis bij Feyenoord zal hij echt rond de 20 goals erin leggen in de Eredivisie

Denk dat Feyenoord ook wel de gunfactor heeft voor Brands dus mocht hij zelf ook willen zou dit wel een geweldige optie zijn.

Heeft het even heel goed gedaan bij Everton, maar daarna heel snel afgegleden. Voor de Eredivisie denk wel een aanwinst, absoluut beter dan Jorgensen ook.

Lijkt me onhaalvaar voor feyenoord. Tenzij everton zijn salaris wil blijven door betalen.

Scoort de laatste jaren niet veel meer maar voor de Eredivisie misschien wel een prima spits.

Uhm wat is dit dan, veel Besiktas fans wachten op hem, hoe zit het daarmee dan

Hele, hele goede spits voor Feyenoord. Heeft een zware knieblessure gehad, maar zag er goed fit uit in de interlandperiode. Zou voor beide kanten een goede zet zijn, Cenk heeft ook zijn minuten nodig voor het EK.

Tegenwoordig is alles beter dan Jorgensen en Linssen bij elkaar.

Als hij water bij de wijn wilt doen qua salaris dan is het zeker een mooie aanwinst.

Wellicht ontstaat er een goeie turkse klik op het veld met Kokcu.

Prima aanwinst, maar je doet niet mee voor de titel en je ligt al uit Europa. Had begin van het seizoen gemoeten, nu heb je er weinig aan.

Waardeloze spits, scoort al jaren niet meer. Zou toch wel weer een teken van armoede zijn als Feyenoord deze jongen haalt. Geef dan gewoon een jeugdspeler de kans.

22 december 2020 om 15:24

Zoals Vente? En ook Bannis heeft niet veel laten zien in de minuten die hij heeft gekregen. Henk Tosun is net terug van een kruisbandblessure dus die zal graag weer speeltijd willen.

22 december 2020 om 15:25

de huidige lichting jeugdspelers is pas armoede, zeker de aanval. misschien 2 of 3 die het nog kunnen redden maar verder is het wachten op de O18 en de gouden O15 lichting. tot die tijd is dit ons niveau.

22 december 2020 om 15:34

In de O18 zitten ook geen goede spitsen. Die lichting heeft vooral uitstekende buitenspelers en middenvelders.

22 december 2020 om 16:01

zit inderdaad ff te kijken naar wat we in de jonge teams hebben lopen en wie er door kunnen breken. O21 - Azarkan - Hall - Hendriks - Owusu en als enige spits Lake als hij niet vertrekt. O18 - Milambo - T zand - Klein - Baars (geen spits in de lichting, eigenlijk alleen middenvelders) O17 - Slory (geen spits) O15 - Sliti (waarschijnlijk je grootste talent) Ronaldo, Kraaijeveld, van Persie. Bizar dat we sinds castaignos geen eigen spits meer hebben opgeleid.

22 december 2020 om 16:46

Achabar was gewoon een wereldtalent. Heeft het helaas alleen niet waar kunnen maken.Vente was in de jeugd ook ongekend goed en hadden we veel meer van mogen verwachten.Van Bannis heb ik nog steeds grote verwachtingen. Laat hem een paar wedstrijden spelen en je zult zien dat hij onder Slot uit kan groeien tot minimaal hetzelfde niveau als Boadu bijvoorbeeld.

22 december 2020 om 17:44

Achabar heeft weinig kansen gekregen. Eeuwig zonde. Een nr 10 om een team omheen te bouwen. Ik kan niet bevatten waarom het zo gelopen is. Harde wereld I guess.
Bozenik, Vente, Bannis en dan wil je een dure Turkse spits halen. Ik kan het weer niet volgen. Duur en geen investering voor de toekomst, slecht transferbeleid?!

22 december 2020 om 16:10

Ik zie liever dat Jørgensen het volledige vertrouwen blijft krijgen. Verklaar me voor gek, maar ik geloof nog in hem

Everton betaalde voor deze man volgens mij 2 jaar geleden nog 25 miljoen. zou wat zijn, zou hier in de eredivisie aan de lopende band scoren denk ik. paradijs voor dat soort spitsen.

22 december 2020 om 17:15

Dat soort spitsen? Zoiets als Zahavi?

22 december 2020 om 17:27

Giakoumakis, Pelle, de Jong, Tadic spelers die in een dip zitten en naar de eredivisie komen om weer op te leven.

22 december 2020 om 17:45

Ja, maar het blijft een gok.

23 december 2020 om 03:22

is dat niet het geval bij elke aankoop?

Gratis of voor weinig is dat prima. Hij heeft echter natuurlijk weinig restwaarde en zal een fors salaris vragen.
Heb hem maar een paar keer zien spelen maar op basis van die potjes ben ik qua kwaliteiten wel voor zijn komst.

22 december 2020 om 15:52

Mócht hij komen (en daar geloof ik niets van) dan zal het wel huur worden. En dan alleen als we maar een schijntje hoeven te betalen.

22 december 2020 om 19:54

Precies. Al heb ik ook liever geen gehuurde spelers meer bij Feyenoord. Daar schiet je op de lange termijn niets mee op. Europees al uitgeschakeld, kampioen wordt je met deze selectie zeer waarschijnlijk ook niet....geef dan Bannis of Bozenik de tweede seizoenshelft maar ruim de kans in de spits.

Damn ik zei het zondag in een forum als voorbeeld omdat ie maar 7 minuten heeft gemaakt en naar het ek wil.

Mooi dat ze meelezen

Messi lijkt mij ook een goede

Kan een oplossing zijn als hij in Januari gelijk wedstrijd fit is, anders zou ik het niet doen. Slechter dan Jorgensen kan hij in ieder geval niet zijn.

Mooie club voor Cenk en goede transfer voor Feyenoord. Hij moet echt meer gaan spelen met het EK op komst en ik denk dat de Eredivisie hem wel ligt. Besiktas wilt hem ook maar ik zou het niet erg vinden als hij voor Feyenoord kiest. Zolang die maar vertrekt bij Everton..

Maarliefst 10 doelpunten in 4 jaar. Klinkt inderdaad als een spits die we goed kunnen gebruiken. Als we maar genoeg spitsen met zo'n gemiddelde opstellen, dan kom je onder de streep toch nog op een redelijk aantal doelpunten uit.

22 december 2020 om 15:43

Ach, Pelle had een nog lager gemiddelde. Het zegt allemaal vrij weinig. De Eredivisie is namelijk een walhalla voor spitsen

Hij scoort makkelijk 20 goals in de Eredivisie,
Turkse spelers hebben vaak moeite in Engeland/Spanje.
Kijk maar naar Enes Unal, bakt er niks van in Spanje terwijl hij in de Eredivisie lopende band scoorde

22 december 2020 om 16:45

Waarom heeft Getafe deze zomer nog 9 miljoen voor Enes Unal neergelegd als hij er niks van bakt in Spanje?

22 december 2020 om 17:22

Misschien een goede zaakwaarnemer

22 december 2020 om 17:47

Nee, die jongen heeft echt wel wat laten zien daar.

22 december 2020 om 16:51

Turkse spelers worden altijd opgehemeld door hun landgenoten. Maar buiten Unal moeten we volgens mij helemaal terug naar Sahin voor Turkse spelers die het niveau in de eredivisie aan konden.Ik zeg niet dat Tosun een slechte spits is, maar makkelijk 20 doelpunten in de eredivisie? Ik denk het niet. Het Turkse voetbal wordt chromelijk overschat door de meeste Turken.Edit: Ik vergeet Kokcu natuurlijk maar die heeft nog heel veel te bewijzen.

22 december 2020 om 17:06

Omdat Turkse spelers die geslaagd zijn in de Turkse competitie bijna nooit naar Nederland verkassen. Het enige voorbeeld is Enes Unal en zelfs hij had zich nog niet bewezen in Turkije voordat hij naar Engeland vertrok.

Geef Bannis nou eens een keer een echte kans. Laat hem nou eens een paar wedstrijden staan. Wat heeft hij en wat heeft Feyenoord aan invalbeurten. NOG Een nieuwe spits halen die moet wennen en in mei mee kan doen daar heb je veel aan. Kom op Arnesen praat eens met Advocaat. Deze man denkt zal mij een zorg wezen, straks ben ik weg. Dit doet hij altijd en overal. Lekker makkelijk

Ik zou het niet doen.
Al die huurlingen heb je niks aan.
Ze komen ff en na een half jaar of jaar zijn ze er niet meer bij.
Vaak zijn ze nog niet wedstrijdfit ook.

22 december 2020 om 17:06

Je kunt je geld beter bewaren om de selectie voor volgend seizoen te versterken.

22 december 2020 om 18:42

Aan de andere kant moet je je eigenlijk wel plaatsen voor Europees voetbal en dat gaat met de huidige selectie nog een hele uitdaging worden. Er zijn via de competitie 3 directe plaatsen een een via de play-offs. Die eerste 3 zal een uitdaging zijn en ik zie dit Feyenoord ook niet zo maar Vitesse of AZ aan de kant zetten in de play-offs.

Die jongen verdiend een salaris wat Feyenoord niet zal betalen. Maar als het ze toch lukt halen ze een uitstekende spits in huis. De stap naar Everton was te groot maar Cenk zou voor de Eredivisie een topper zijn.

Op dit moment is alles beter dan Jørgensen, niet Feyenoord-fans?

Lijkt mij alleen enigszins haalbaar wanneer er ook een spits (degene met het hoogste salaris, lees: Jørgensen) van de loonlijst verdwijnt. Voor 2 grootverdieners op 1 positie heeft Feyenoord echt geen ruimte. Zelfs wanneer Jørgensen vertrekt zie ik het trouwens niet gebeuren.

Beter halen ze gewoon Pelle voor een half jaar en dan kijken of die er nog een jaartje achteraan kan plakken.Dan hebben Bozenik en Bannis ook wat meer tijd om te groeien.Bij Pelle weet je zeker dat hij er meteen staat en meteen gewend is aan de omgeving en de club.Bij Tosun ben je waarschijnlijk 3/4 maanden verder voordat hij op zijn plek is en dan is de competitie alweer voorbij.

Is opzich best een grote naam, maar denk dat hij zelf wel op iets beters hoopt dan een verhuur naar de Mickey Mouse competitie.

22 december 2020 om 16:54

Denk dat Feyenoord zijn niveau is. Is vergelijkbaar met zijn voorgaande clubs (europa League clubs zoals Besiktas, Frankfurt, Everton). Ook bij een club uit het rechterrijtje zoals Crystal Palace of Gaziantepspor scoorde hij niet heel veel. Van zijn voorgaande clubs is Everton de grootste, maar daar heeft hij niet voldoende kunnen overtuigen (was gehaald als eerste spits). In principe maar 1 top seizoen gehad, 20 goals bij Besiktas. Als die dat bij Feneoord ook kan, zou dat prima zijn.

Zou korte termijn beleid zijn. Competitie is al bijna op de helft en met dit team moeten ze ook Europees kunnen halen.

Waarom zou je dan geld steken in een spits die van de zomer weer vertrokken is.

Dat zie ik niet zitten, mensen zien hem al te graag zitten maar is op z'n retour helaas ook voor ere divisie begrippen, maar misschien hebben ze daarmee een redelijke spits

Dit is toch geen versterking? Dan zullen ze in de jeugd hopelijk toch wel iets beters hebben rondlopen. Of binnen de scouting.
Zeer matige spits dit...

Ik ben bang dat dit enkel voor huur zou zijn en dat hij eerste 2 maanden nodig heeft om echt wedstrijdfit te worden aangezien hij al zo lang niet gespeeld heeft. Als speler absoluut een versterking voor Feyenoord, maar gezien bovenstaande inschatting van timing zou ik hem toch niet halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.NEC8-2
8.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren