‘Feyenoord anticipeert op vertrek en start zoektocht naar defensieve kracht’

Vrijdag, 11 december 2020 om 14:26Rian Rosendaal • Laatste update: 16:46

Feyenoord gaat zich in de jacht op defensieve versterkingen richten op een nieuwe rechtsback. Die positie wordt op dit moment ingenomen door Lutsharel Geertruida, maar van hem wordt verwacht dat hij in de toekomst het centrale hart gaat vormen met Marcos Senesi. Bart Nieuwkoop, die door trainer Dick Advocaat ook als rechtsback wordt geposteerd, beschikt over een aflopend contract en de verdediger heeft met het oog op een eventuele contractverlenging nog niet met Feyenoord gesproken, zo weet Feyenoord Transfermarkt.

Nieuwkoop en Geertruida concurreren momenteel om de rechtsbackpositie bij Feyenoord, maar van Geertruida wordt verwacht dat hij na dit seizoen naar het centrum zal verhuizen. Daar speelt nu nog de van FK Krasnodar gehuurde Uros Spajic. Hij keert normaal gesproken komende zomer terug naar Rusland en wordt in het hart van de verdediging waarschijnlijk vervangen door Geertruida. De verdediger ontbrak dit seizoen een aantal weken en werd daarnaast meerdere keren als middenvelder ingezet door Advocaat. De vele afwezigen bij Feyenoord zorgen ervoor dat Nieuwkoop dit seizoen veel speelminuten maakt als rechtsback, maar zijn contract loopt deze zomer af en het is nog maar de vraag of contractverlenging tot de mogelijkheden behoort.

Een andere optie voor de rechtsbackpositie is Denzel Hall. De jongeling tekende eerder deze week een contract tot 2024 in De Kuip, maar wordt niet gezien als basiskracht en zal rustig worden gebracht door de vertrekkende Advocaat. Daarnaast is Hall nog herstellende van een forse knieblessure die hij aan het begin van het seizoen opliep. Hij zal de komende maanden nog niet inzetbaar zijn. Naast Nieuwkoop lopen overigens ook de contracten van Luciano Narsingh, Eric Botteghin, Sven van Beek, Nick Marsman, George Johnston en Ramón ten Hove volgend jaar zomer af bij Feyenoord.

Nog niet zolang geleden werd Rick Karsdorp, thans in dienst van AS Roma, nog in verband gebracht met de rechtsbackpositie van Feyenoord, evenals Daryl Janmaat. Technisch directeur Frank Arnesen benadrukte echter al snel dat Janmaat geen optie is voor Feyenoord. "Dat snap ik ook heel goed. Ik heb in het verleden een aantal keren aangegeven dat ik ervoor open stond. Op een gegeven moment moet je verder. Ik ga ook niet slijmen. Dan moet het ook van beide kanten komen. Ze hebben daar twee jonge jongens (Geertruida en Nieuwkoop, red.) lopen, dan is het niet het moment en heb ik daar gewoon een heel mooie tijd gehad en herinnering aan overgehouden", zo zei de clubloze rechtsback in november bij Ziggo Sport.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door jeliazkov2)

Ik denk dat ze bij Feyenoord langzaam al de focus hebben op het volgend seizoen.
Ze komen op dit moment gewoon tekort om PSV en Ajax uit te dagen.

Daarom hopen op die investeerders, dan hebben we weer een leuke traditionele top 3

11 december 2020 om 15:41

@prem93 voordeel voor AZ en feyenoord is dat ze na winter geen Europese verplichtingen hebben. Die kunnen wekelijks erop knallen, waar Ajax en PSV zware programma hebben.

11 december 2020 om 15:48

Feyenoord gaat helemaal nergens opknallen. Gisteren was voor mij echt een eyeopener. Wat een kutelftal. Het is een godswonder dat wij nog zo hoog staan.

11 december 2020 om 16:03

Als je naar gisteren kijkt heb je helemaal gelijk alleen als Sinisterra, Haps en Fer en Bijlow weer fit zijn en definitief terug heb je toch weer een heel ander elftal. Vooral op het middenveld mis je kracht die je met Fer wel hebt.

Er lijkt echt schoon schip gemaakt te worden.
Moet eerlijk zeggen dat ik nieuwkoop net eens verkeerd vind hoor.
Maar dat er afscheid word genomen van Van Beek, Narsingh ,botteghin,johnston vind ik allemaal prima.
Spanjic vind ik persoonlijk niet verkeerd maar die is gehuurd.
Begrijp een klein beetje dat Geertruida zich moet gaan richten op de plek van Spanjic.

Echter leuk dat je dit wil gaan doen alleen betekend dit dan ook dat er geld beschikbaar is komt voor versterking en breedte selectie.
Betekend dit dat ze rond zijn met investeerder?

Veel vragen...

11 december 2020 om 15:53

Schoon schip is alleen leuk als er ook een plan achter zit voor vervanging. De structurele verbetering heeft Feyenoord laten liggen door vast te houden aan Jörgensen en Berghuis die beide voor tientallen miljoenen hadden moeten vertrekken. Nu vertegenwoordigt Senesi de meeste waarde maar met alleen Senesi verkopen (in de hoop dat Berghuis blijft) kun je misschien net twee goede spelers achterin halen. Daar ga je 't niet mee winnen. Bij Ajax is de ommekeer gekomen op het moment dat investering in transfers en talentvolle jeugd samen kwam, dat laatste ligt echt op z'n gat bij Feyenoord. Je zou spelers die in 't eerste doorbreken gewoon eerder moeten verkopen als ze op termijn niet goed genoeg gaan zijn voor het niveau waar je naartoe wilt. Een voorbeeld, Nieuwkoop had gewoon verkocht moeten worden voor één of twee miljoen, nu loopt ie gratis weg en heb je een tijd met een matige back gezeten. Voor de grootste club in de dichtstbevolkte regio van Nederland halen ze bijzonder weinig uit de jeugd.

11 december 2020 om 16:06

Masterapie De omgang bij Ajax is toch gekomen door de fluwelen revolutie.
Er werden in alle lagen aangegeven dat er een koers werd gevaren en wie niet mee wilde kon het of werd gedwongen het schip te verlaten.

Die omgang is bij Feyenoord ook belangrijk. Op bestuurlijk niveau moeten er mensen weg en moeten de rotte appels vertrekken. Tuurlijk is op dit moment de jeugdopleiding niet goed genoeg aan de andere kant word er met genoeg eigen jeugd gespeeld en worden er nog steeds contracten uitgedeeld.

Dat Jorgensen en Berghuis bleven is natuurlijk niet uit weelde. Jorgensen had een top jaar en ik denk dat er niemand is die had kunnen inschatten dat sjakie zijn wondersloffen kwijt is geraakt.
Berghuis had je misschien kunnen verkopen al is de vraag of er echt interesse is geweest. Had je die verkocht had je de helft kunnen inleveren en wat heb je dan terug.?

Ik hoop echt dat er met de komst van Arnessen en Joris van Dijk Commercieel directeur dat er wat gaat veranderen en dat er op verschillende lagen nieuwe poppetjes komen.

Wij hebben een algemeen directeur die zich niet goed genoeg vond voor Commercieel directeur en dan opeens algemeen directeur word.

11 december 2020 om 16:17

Volgens mij is een recordtransfer kunnen maken op je spits die een goed seizoen heeft gedraaid een no-brainer, maar Feyenoord was erg eigenwijs. De fluwelen revolutie is alleen geslaagd door geld. En volgens mij is de enige zinvolle optie voor Feyenoord om veel transfers te doen, het liefste van jeugdspelers voor een paar miljoen. Het klinkt misschien wat Fifa-achtig, maar zo ga je structureel meer geld hebben om te besteden en kun je meer naar de Senesi's op zoek i.p.v. de Linssens en Diemers van deze wereld. Ajax heeft lange tijd ook alleen aankopen van 4 á 5 miljoen gedaan! Maar als je dat soort jongens vervolgens voor vergelijkbare bedragen weg kunt doen en aan de onderkant de mindere jeugdspelers kan slijten dan bouw je vermogen op. We gaan het meemaken met Slot, die kreeg de talenten in z'n schoot geworpen bij AZ, ik heb geen idee of hij zo'n trainer is die jeugd veel de kans geeft. Hopelijk kan Arnesen een tijdje blijven zitten en voor wat rust zorgen. En eerlijk gezegd hoop ik niet op een investeerder, dat levert alleen maar frictie op op lange termijn.

11 december 2020 om 16:17

Pleur toch op man met je bij ajax. Bij ajax kopen ze alles extern. Ook jeugdspelers worden gekocht bijna helemaal niets vanaf het begin zelf opgeleid.

11 december 2020 om 16:23

Rustig maar hoor grillmaster, ik zeg toch ook niet dat het altijd maar helemaal van kinds af aan moet? Feit is wel dat jeugdspelers opleiden en verkopen een aanzienlijk aantrekkelijker verdienmodel is gebleken dan dure volwassenen kopen. Het kan mij niets schelen dat Frenkie de Jong voor een miljoen van Willem 2 gekocht is en een flinke periode in Jong Ajax heeft gespeeld als hij vervolgens naar Barca gaat voor 80m+. Als je meer waarde hecht aan de sentimentele gedachte dat je alleen maar jongetjes vanaf hun vierde levensjaar zelf mag opleiden om het eigen jeugd te noemen dan kom je niet verder want dan is het nooit goed. Feit is wel dat een de Ligt ook voor tientallen miljoenen vertrekt, net als een v/d Beek. Die tezamen zijn denk ik net zoveel waard gebleken als alle transferinkomsten van Feyenoord van de laatse 5 jaar?

11 december 2020 om 16:33

Dest, De Ligt, Kluivert en vd Beek zijn van kleins af aan opgeleid en hebben met zijn 3en alleen al Ongeveer 170 miljoen opgeleverd de afgelopen twee jaar. Lijkt me een fantastsisxh gemiddelde.dan lopen nu Bv Mazraoui en Gravenberch als basisspeler rond die van kleins af aan spelen die een aardig bedrag kunnen opleveren. Zie je Rensch en Brobbey alweer debuteren van de lichting eronder. Hebben jongens als Blind en Klaassen de afgelopen jaren al mooie bedragen opgeleverd. Ik denk dat je iets beter in de selectie van Ajax moet verdiepen voordat je reageert Grillmaster.

11 december 2020 om 17:40

Het topic startte met de mededeling dat nieuwkoop bij feyenoord gaat vertrekken. Maar fijn dat jullie je Ajaxhart hebben kunnen ophalen hier met irrelevante comments.

Ik mis in het rijtje vertrekkers nog onze kleine vriend Kelly; ik dacht dat zijn contract ook na dit seizoen zou aflopen. Verder logische namen, hoewel ik Nieuwkoop nog wel zijn waarde vond hebben in de samenwerking met Berghuis en Marsman de laatste wedstrijden de enige was die nog wat liet zien. Al met al, dat doorselecteren een kille noodzaak is, werd gisteren pijnlijk duidelijk. Ik zou er nog een paar aan het rijtje kunnen toevoegen... Verder een raar stukje in de tekst. " Hall ... wordt niet gezien als basiskracht en zal rustig worden gebracht door de vertrekkende Advocaat. ...is herstellende van een forse knieblessure ... Hij zal de komende maanden nog niet inzetbaar zijn." DIe speelt gewoon dit seizoen niet meer.

11 december 2020 om 15:14

Contract van Kelly loopt tot 2022. Wat een blok aan het been is die jongen. Bedankt he Stam!

11 december 2020 om 15:21

Kelly heeft jammer genoeg nog een jaar hierna.

11 december 2020 om 15:25

@repuiztav & @V-Watcher
Ik geloof jullie op je woord (te lui om op te zoeken), maar inderdaad wat een ellende om zo iemand dan ook nog eens 3 jaar vast te leggen.

ondanks het drama van deze week ziet de toekomst er voor de Feyenoordfan positief uit. er wordt schoon schip gemaakt van binnenuit met hulp van Sportsology en Frank, er wordt doorgeselecteerd, Feyenoord City is weer een stap verder gekomen, we hebben een TD en (waarschijnlijk) een coach die naar de lange termijn kijken, Er wordt gekeken naar investeerders, de jeugdspelers worden met het nieuwe 5 ringen systeem veel beter klaargestoomd voor het eerste. nee ondanks de resultaten sta ik er positief en vrolijk in. (al heb ik me gister kapot zit ergeren)

11 december 2020 om 15:54

Wat is dat vijf ringen systeem precies? Nog nooit van gehoord!

11 december 2020 om 16:04

Met het plan wil Feyenoord hun 'high potentials' op vijf vlakken zoveel mogelijk begeleiden richting het eerste. Jeugdige talenten als 't Zand, Baars, Milambo, Kleijn en Slory krijgen iedere dinsdag extra training om samen een hoger niveau te bereiken. De talenten worden extra begeleid op het gebied van core stability, diëtiek en lifestyle. Het moet er nog meer toe leiden dat talentvolle spelers zich langer aan Feyenoord willen binden.

11 december 2020 om 16:09

Ik kan hier geen link plaatsen maar als je dit kopieert en plakt: ''op deze manier wil Amerikaans bedrijf Feyenoord op de schop nemen' kom je op een kort en helder artikel van Rijnmond waar het wordt uitgelegd. komt er ongeveer op neer dat de grootste talenten per positie en per leeftijdsgroep allemaal met elkaar een extra training gaan doen, zodat ze zich aan elkaar kunnen optrekken en er meer concurentie op een hoger niveau is voor die jongens. Edit: wat repuiztav zegt idd.

11 december 2020 om 16:19

Zo'n allroud programma is gegarandeerd waardevol. Ik ben benieuwd, statistisch gezien zouden er meer spelers met de kwaliteit van Wijnaldum door moeten breken dan dat nu het geval is. Uiteindelijk heb je meer aan een half miljoen aan begeleiding uitgeven dan datzelfde bedrag aan een Kelly of Johnston.bizar dat ze daar in getrapt zijn.

11 december 2020 om 20:11

Niets speciaals, maar door een coole naam moet het worden gezien als het wonder dat Feyenoord weer een Topclub gaan maken. Ps: niet negatief bedoeld. Het is negatief dat ze daarmee aangeven de jongens nu niet goed te begeleiden. Laten we hopen dat het kwartje eindelijk gaat vallen bij feyenoord en dat ze terugkomen op het niveau wat bij een club als feyenoord hoort.

12 december 2020 om 09:50

Maar Musi het is in ieder geval goed dat die gasten extra aandacht krijgen. Ze voelen zich gewaardeerd en zullen er eerder voor kiezen om langer te blijven

Er loopt op dit moment geen fatsoenlijke kandidaat rond in de Eredivisie helaas. Ik zou toch proberen Rick Van Drongelen te halen of misschien Karim Rekik. Die zijn goed haalbaar met het geld van Senesi. Ook zou Bazoer geen verkeerde optie zijn als hij zich zo blijft ontwikkelen.

11 december 2020 om 15:31

Wat een achteruitgang zou dat zijn, ik mag toch hopen dat er wat spelers met potentie op het lijstje staan als potentiële opvolgers van senesi.

11 december 2020 om 17:42

Van Drongelen zou een goede optie zijn maar is, denk ik, al niet meer betaalbaar voor het huidige Feyenoord tenminste. Rekik is natuurlijk geen optie. Nooit een topper geweest, geen rechtsback en te traag. Zou nog maar een sgoed in de KK-divisie kijken o.i.d.. Misschien loopt daar nog een topper in spë. Overigens is die van Ewijk van Den Haag ook niet verkeerd.

11 december 2020 om 18:49

Rekik speelt weleens basis bij Sevilla. Denk niet eens dat hij wilt komen.

Alle aflopende contracten niet verlengen. Hopelijk kunnen we Svensson transfervrij overnemen van Az maar die zal ook wel naar een Italiaanse middenmoter kunnen en dan gaat het al niet lukken.

Ik zou Svensson transfervrij binnen halen of Frimpong van Celtic. Twee aanvallende backs die uitstekend zouden passen in het voetbal dat Slot wil gaan spelen met Feyenoord.

Svensson is transfervrij. Bekend met Slot en zijn speelstijl. a,b,c'tje toch?

11 december 2020 om 20:13

De speelstijl van az is niet toe te passen met alleen svensson. Daarvoor moet je nog de helft van het team vervangen. Dus voor mij niet direct een abctje

Ik zou het niet helemaal snappen mocht het contract van Nieuwkoop niet worden verlengd. Speelt prima wedstrijden en is op weinig foutjes te betrappen en is voor de breedte natuurlijk een prima speler.

Achterin zullen er toch weer veel contracten gaan aflopen en ik ben benieuwd hoe men dit gaat oplossen. Van Beek, Botteghin, Johnston en dan Spajic als huurling. Vanuit de U21 heb je alleen Hendriks die je misschien kan doorschuiven en natuurlijk Owusu maar die laatste is dan ook pas 18. Er zal dus zeker wat bij moeten komen en ik ben benieuwd hoe men dat gaat oplossen als er geen geld is en vanuit de jeugd niet de talenten klaar staan.
Een Janmaat kan je gezien zijn leeftijd er prima bij hebben voor op rechts. Hij wil graag en kan nog een paar jaar echt goed mee. Komende zomer heb je gewoon weer hetzelfde liedje als deze zomer dat er geen geld is en er een hele hoop spelers uit hun contract lopen. Daarnaast kan je er donder op zeggen dat Berghuis echt niet nog een jaar blijft of zijn contract gaat verlengen.

Luciano Narsingh, +/- 1 miljoen salaris
Eric Botteghin, +/- 800.000 (gekort op de 1 mil die hij voor zijn verlenging kreeg).
Sven van Beek, +/- 900.000

Als dan ook nog jongens als Johnston en Kelly van de balans verdwijnen kom je toch al bijna op 4 mil vrije salarisruimte. Berghuis zal ook wel weggaan en die zit al op 2 mil.

Komt echt wel wat ruimte op de balans bij Feyenoord.

11 december 2020 om 15:55

Alleen ruimte voor salaris, maar weinig om te investeren toch? Dus dan vis je weer in dezelfde vijver lijkt me van transfervrije/gratis over te nemen spelers?

11 december 2020 om 16:46

Die budgetten staan toch niet in steen gegrift?

Als jij op je balans iemand zoals berghuis met een contract voor 3 jaar hebt staan. Dan weet je dat je daar 6 miljoen voor opzij moet zetten. Als je een speler van 3 miljoen euro haalt dan kun je hem een salaris van 1 miljoen geven en zijn transfersom over 3 jaar betalen en ben je op de balans even goed uit.

Ja spelers in de categorie Senesi, de 7 tot 10 miljoen aankopen, daar kun je je er hooguit 1 per jaar van verloven zonder de investeerders. Denk dat de hoop daarom gevestigd is op spelers door laten stromen en dan verkopen om zo aan budget te komen.

11 december 2020 om 16:58

Maar het is niet zo dat als het potje van de salarissen gevuld blijft dat dat geld zomaar kan worden uitgegeven aan een transfersom. Op die manier mag er niet worden geschoven met geld. Je hebt een begroting en een salarispost en die kan je vullen. Doe je dat niet dan blijft die ruimte gewoon open en kan je daar niet andere gaten mee dichten.

11 december 2020 om 18:10

Ik had het laatst nog met een PSV’er over het feit dat de salarishuizen van Feyenoord en PSV niet eens zo veel van elkaar schelen, terwijl je toch bij PSV wel duidelijk meer kwaliteit ziet. Maar als ik dan lees dat spelers als Kelly en Narsingh zoveel verdienen dan ga ik me echt afvragen hoe je het als TD ooit in je hoofd haalt om die gasten zoveel salaris te bieden? En is het echt zo dat van Beek ongeveer 9 ton (!) verdient voor permanent geblesseerd zijn en fouten of eigen doelpunten maken als hij speelt? Echt van de zotte.

Svensson zal wel op de lijst staan om de rechtsback positie te vullen en omdat Geertruida als eigen jeugd speler ook moet spelen wordt hij centraal. Ik zou zeg doe er alles aan om Spajijc vast te leggen en kom niet met een half zachte Geertruida aanzetten voor die positie. Spajijc doet het toch goed? Er zal vast wel wat geld te besteden zijn voor volgend seizoen en die jongen rendeert prima met Senesi, dus ik zou het niet begrijpen als ze niet proberen hem binnen te hengelen.

Vertrekken: Marsman, Ten Hove, Nieuwkoop, Van Beek, Haps, Botteghin, Johnston, Diemers, Kelly, Linssen, Narsingh, Toornstra, Texeira, Jorgenson en Berghuis. Dan blijft er nog over: Bijlow, Geertruida, Hall, Senesi, Malacia, Fer, Kokcu, Burger, Antonucci, Sinisterra, Bannis, Azarkan. Dit jonge elftal aanvullen met gerichte aankopen (en dan graag een keer aankopen die niet blessuregevoelig zijn): Paes, Drommel, Svensson (transfervrij), Bazoer, Ndayishimiye, Veerman, Van Bergen, Giakoumakis, Balk, Flemming. Genoeg opties in de eredivisie maar ik vertrouw Arnesen ook wel op zijn netwerk in het buitenland. Een paar Zuid-Amerikanen zou niet verkeerd zijn.Zo snel mogelijk Jong Feyenoord versterken zodat ze naar de Jupiler kunnen. Talenten komen er wel weer aan doordat Stanley Brard gelukkig alweer terug is op het oude nest, en het nieuwe hypermoderne jeugdcomplex al in gebruik is. Al zou ik ook eens goed kijken naar de jeugdtrainers. Verder nog de complete scouting eruit gooien (wat er nog van over is) en een compleet nieuw scoutingsapparaat opzetten. De hele RVC doorlichten (ontslaan) en eindelijk alle koppen dezelfde kant op krijgen. Want nu zijn er veel te veel partijen die puur uit eigenbelang elkaar tegenwerken.Koevermans ook graag vervangen want die mist gewoon de juiste kwaliteiten. Die Vrienden van Feyenoord zo snel mogelijk uit zien te kopen. En dan natuurlijk zorgen dat die Kuip verbouwd wordt of dat er eindelijk een nieuw stadion gebouwd komt. Zolang dit niet gebeurd blijft Feyenoord op deze manier doormodderen.Maar dan is er 1 groot probleem en dat is geld. Dus laten we hopen dat het doorgaat met die Amerikanen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren