Eindelijk presidentskandidaat die Koeman steunt: ‘Gebeurde met Cruijff ook’

Vrijdag, 11 december 2020 om 14:06Rian Rosendaal • Laatste update: 14:20

Mocht Toni Freixa op 24 januari 2021 worden verkozen tot nieuwe voorzitter van Barcelona, dan kan dat weleens goed uitpakken voor Ronald Koeman. In tegenstelling tot verschillende andere presidentskandidaten is de Spaanse bestuurder van mening dat de Nederlandse coach gewoon op de bank moet blijven zitten in het Camp Nou. Tevens geeft Freixa zijn duidelijke mening over de situatie omtrent Lionel Messi, van wie veel mensen verwachten dat hij na dit seizoen vertrekt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend seizoen nog coach is van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door fusionizing)

Hele verstandige dingen zegt die man. Laat Koeman daar gewoon zijn werk doen, dan gaat het na de winterstop wel weer lopen. Was destijds met Rijkaard hetzelfde. Die haalde toen Davids in de winter als aanjager.

11 december 2020 om 14:16

Met Rijkaard begon het al voor de winterstop te lopen als een trein. 10 op 21 in de eerste 7 duels maar daarna won hij er wel 14 na elkaar.

11 december 2020 om 14:18

Wie wordt de Edgar Davids van Koeman. Het was jammer dat hij toen niet nog een seizoen bleef indertijd. Hij was echt goed.

11 december 2020 om 17:45

Ja. Dom van hem toen naar Inter te gaan. Maar zal wel met geld en contractduur te maken hebben gehad.

11 december 2020 om 16:52

Echter had Rijkaard het toch wel iets makkelijker. Het is nog nooit zo moeilijk geweest om coach te zijn van Barcelona als nu. De club is op alle fronten in verval. De selectie is volledig uit balans, de verwachtingen zijn nog even hoog, er is momenteel geen geld en de leeftijd begint de vedettes op te breken. Daarom snap ik ook niet waarom sommigen hieronder met een spreekbeurt over Cruijff komen. De situatie is nu totaal anders dan pakweg 32 jaar geleden.

Met als groot verschil dat Cruijff 1) de gehele identiteit van Barcelona van catenaccio/schopvoetbal (soort Atletico van nu) naar sensationeel voetbal transformeerde, 2) La Masia opzette zoals hij bij Ajax in jaren 80 ook de basis legde voor de 1995 generatie, 3) al gelijk de Europa Cup II won in beginjaren. Na twee seizoenen leidde dat tot Dream Team, een van de beste teams ooit, de eerste Champions League ooit + vier landstitels op rij.

11 december 2020 om 14:20

Cruijff heeft la Masia niet opgezet. Hij heeft la Masia een kans gegeven indertijd, maar la Masia als voetbalinternaat bestond al lang en breed toen Cruijff kwam.

11 december 2020 om 14:24

La Masia is aan het eind jaren 70, toen Cruijff als speler vertrok, op advies van Cruijff opgezet door president Nunez. Toen Cruijff terugkeerde als transfer transformeerde hij de volledige jeugdopleiding. Daarvoor moesten spelers bijvoorbeeld minimaal 1.80m zijn en werd er vooral naar fysiek gekeken. Barca kreeg een identiteit, die daarvoor op voetballend gebied ontbrak.

11 december 2020 om 14:36

Cruijff heeft een hele grote rol gespeeld bij Barcelona maar voor Cruijff had Barcelona een aanvallende identiteit met spelers als Kubala. Alles aan Cruijff toeschrijven is niet nodig want niemand zal de rol van Cruijf onderschatten. De invloed van Michels wordt ook teveel negeerd. Michels en Cruijff stonden aan de basis van Totaalvoetbal bij Ajax. En dus ook bij Barcelona.

11 december 2020 om 15:59

Met als groot verschil dat Koeman er pas een paar maanden zit?? Hoe kan je de prestaties van Cruijff in hemelsnaam afzetten tegen die paar wedstrijden van Koeman?

11 december 2020 om 16:40

Kom op, zeg! Je snapt toch wel hoe deze meneer dit bedoelt? Hij geeft gewoon aan dat je 'm een kans moet geven om zich te herpakken omdat het zomaar kan zijn dat er een ommekeer komt.

11 december 2020 om 21:13

@BobbyHaarms-- Ja klopt Cruijff had de gehele identiteit van Barca veranderd in zijn eerst week in dienst als coach. Hij heeft maandag het voetbal veranderd, dinsdag La Masia. Europa Cup twee had Cruijff al gewonnen als coach van Barca voordat hij coach was van Barca. en de Champions League won die aan het eind van de week. Snap je het nou echt niet of wel???

Eindelijk iemand die is een keer realistisch tegen de situatie aan kijkt daar bij Barcelona. Iemand die ook geen domme beloftes doet zoals Messi het hoofdproject maken, tattoo’s of pizza’s uitdelen en dat soort onzin. Het is gewoon een moeilijke tijd daar met weinig financiële mogelijkheden. Elke trainer zou het ontzettend moeilijk hebben.

Met het verschil dat Cruijff in z'n eerste jaar gelijk een Europese prijs pakte, slechts vier keer verloor in de hele competitie (koeman heeft nu al evenveel verloren) met een compleet nieuwe selectie, nadat de president het seizoen ervoor een bijna volledige selectie ontslagen had. Daar zaten duss nog geen automatismen in niet alle spelers waren van het gevraagde niveau.

Freixa is een populist pur sang. Met hem aan het roer, zakt Barça alleen maar verder de middelmaat in.

11 december 2020 om 14:38

Er zijn ook maar twee kanshebbers Font en Laport. Idealiter sluiten ze een pact.

12 december 2020 om 00:39

Precies dit. Als we zowel Font en Laporta hebben, denk ik dat dat voor meer zekerheid zorgt dan wanneer we moeten kiezen tussen een van die twee. Van Font weten we namelijk nog niet zeker of zijn beloftes slechts woorden zijn, of ook daadwerkelijk zullen worden omgezet in concrete handelingen. En van Laporta hebben we duidelijk gezien dat hij uberhaupt geen concreet plan heeft aangekondigd waaraan hij van plan is om te gaan bouwen de komende jaren. Dus idealiter kunnen ze beiden de macht delen wat mij betreft

12 december 2020 om 11:08

Laporta heeft gisteren een urenlange presentatie gehouden over zijn plannen. Ze moeten alleen niet angstvallig vasthouden aan Messi en Xavi. Messi wil weg en de vraag is of Xavi niet nog even wil rijpen.

11 december 2020 om 16:45

Had Cruijff voor deze groep gezet en het was zeer waarschijnlijk niet zoveel beter gegaan. Je kunt de huidige omstandigheden nauwelijks vergelijken met die van Cruijff in die tijd. Dit is in ieder geval een man die wel lijkt te snappen dat populistisch praten alleen totaal geen zin heeft als de omstandigheden er niet naar zijn.

Het grote probleem is dat ze daar in Catalonie al jarenlang in een bubbel leven. Het lijkt wel een sprookje zoals daar over voetbal gepraat word en ruimte voor realiteit en weloverwogen beleid is daar al jaren ver te zoeken. Het wordt juist tijd voor realisten daar. Dit Barcelona is namelijk in een veel slechtere staat dan Manchester United was in 2013-2014.

11 december 2020 om 22:14

Dat is het gevaar van het naar voren schuiven van Xavi als de verlosser. Zulk kort door de bocht beleid eindigt meestal slecht. Die Font is een luchtfietser.

11 december 2020 om 21:16

Maar daar investeerd Barca dan ook in. Wil je iets beter maken, moet je investeren. Dat is juist het probleem voor Koeman, hij heeft nog niks geinvesteerd, behalve in Dest. En Dest doet het toch uitstekend? Geef die man nou maar gewoon de tijd.

Negen (!) kandidaten liefst, alsjeblieft zeg. Allemaal mensen die dat stoeltje willen veroveren. Je moet je maar afvragen hoeveel daarvan het beste met de club voor hebben en hoeveel een soort Bartomeukloon zijn. Hopelijk voor onze aartsrivaal komt er een solide persoon aan het roer en niet een opportunist die denkt dat die club wel een leuk speeltje is om mee thuis te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3762 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren