Justin Kluivert speelt hoofdrol in spektakelstuk tegen Bayern München

De topper tussen Bayern München en RB Leipzig is zaterdagavond geëindigd in een gelijkspel. De nummer één en twee van de Bundesliga maakten er in de Allianz Arena een spektakelstuk van, waarin uiteindelijk zes doelpunten vielen: 3-3. Justin Kluivert, die pas zijn tweede basisplaats had in Duitse dienst, was met het maken van de fraaie 2-2 belangrijk voor Leipzig.

Na negentien minuten kwam Bayern op achterstand, toen Leipzig een vlijmscherpe counter inzette. Het lag achterin open bij de thuisploeg, waardoor Emil Forsberg met een steekpass Christopher Nkunku kon lanceren. De aanvaller schoof de bal rustig langs doelman Manuel Neuer: 0-1. Invaller Jamal Musiala maakte na een half uur spelen de gelijkmaker. De middenvelder, die pas vijf minuten in het veld stond als vervanger van de geblesseerde Javi Martínez, ontving de bal op de rand van de zestien en plaatste hem hard in de rechterhoek: 1-1.

Het regende in die fase doelpunten, want vier minuten later werd een loopactie van Thomas Müller beloond met een goede pass van Kingsley Coman. Eerstgenoemde schoot vanbinnen de zestien ineens raak: 2-1. Leipzig liet het er niet bij zitten en kwam binnen twee minuten terug. Een prachtig en subtiel passje Amadou Haidara belandde in de zestien bij Kluivert, die aannam en hard de verre hoek vond: 2-2.

Drie minuten na rust pakte Leipzig de leiding in de wedstrijd weer. Angeliño legde de bal vanaf de linkerflank panklaar op het hoofd van Forsberg, die raak kopte: 2-3. Bayern zette vervolgens aan, had moeite om openingen te vinden, maar wist een kwartier voor tijd toch op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Coman vanaf de rechterflank werd knap binnengekopt door Müller: 3-3.

1
2

Leuk voor Kluivert dat hij scoort, goeie goal, niet zo geweldig als VZ wil doen voorkomen.

Verder was Musiala absurd goed, wat een talent

5 december 2020 om 20:35

Hoe geweldig wil VZ het doen voorkomen dan? Staat gewoon op een normale waarheidsgetrouwe manier beschreven hoe de goal tot stand kwam, that's it. "Een prachtig en subtiel passje Amadou Haidara belandde in de zestien bij Kluivert, die aannam en hard de verre hoek vond: 2-2."

5 december 2020 om 21:35

Heb je de titel gelezen? Met hoofdrol verwacht ik ook wel een stuk meer dan een goede goal in een pot waar er 6 vallen en verder onopvallend voetbal...

5 december 2020 om 21:53

Als je scoort heb je altijd een hoofdrol.

5 december 2020 om 22:52

ben ik het niet mee eens. Als er 6 spelers scoren in een 3-3 oid dan kun je toch niet spreken van 6 hoofdrolspelers? Er staan notabene 20 veldspelers tussen de lijnen, hoe kunnen de helft zometeen hoofdrolspelers zijn. Dat druist in tegen het woord hoofdrol. Naar mijn mening zijn dat er 1,2 of 3 en zijn er meer vereisten dan een doelpunt maken.

6 december 2020 om 03:28

Maar wat is het doel van een aanvaller in het veld? Beslissend zijn en Kluivert was vandaag beslissend

Jammer, ik had graag gehoopt op winst van Leipzig ze waren dichtbij... maar wat maakt het uit, Bayern word toch wel kampioen

5 december 2020 om 20:46

En zeggen dat Liepzig 4 basisspelers msite vandaag door ziekte (corona) of blessures. het scheelt degelijk op zo een intensieve wedstrijf van 90 minuten, dan hab je meer wissels mogelijkheden

wat een reclame voor het Duitse voetbal. ijzersterk duo die Konate en Upa. Muller ook weer enorm belangrijk voor Bayern.

5 december 2020 om 20:48

De Duitse toppers zijn sowieso heel aangenaam dit jaar. Zowel Bayern-Dortmund als Bayern-Leipzig waren echt prachtige wedstrijden.

Leuke wedstrijd die op en neer ging! Bayerns zwakke plek werd alleen weer pijnlijk duidelijk. De verdediging moet echt versterkt worden in januari.

Met deze uitslag kan ik absoluut niet tevreden over zijn. Het is gatenkaas achterin bij Bayern. Salihamidzic en Kahn kunnen nu al aan de slag. Anders lopen de andere clubs ermee weg.

wat een drama achterin! Wordt tijd dat davies terug is & hernandez hopelijk volgende week ook! Coman toch duidelijk de beste flank, indien hij fit blijft is dit een dikke topper! Musiala kan echt een wereldtopper worden.

5 december 2020 om 20:40

Haha ja! Maar hansi zei dat Sané nog tijd nodig heeft en er weinig tijd is om te trainen op bepaalde systemen vanwege corona.. maar vandaag was hij gestart en heeft 3 goals en 3 assisten tot nu toe.. het komt zeker goed met hem maar tot nu toe is coman de beste..

5 december 2020 om 20:42

Komt omdat sane last had van kleine blessures. Als je hem dan te vroeg als basis opstelt krijg je een nieuwe eden hazard geval. Hij was toch basis vandaag? en niemand van bayern dat was geblesserd dat vooraan speelt.

had liepzig gewonnen stonden ze eerste in de Bundesliga. hele mooie wedstrijd met twee ploegen die non stop heeft gevochten tot de laatste seconde. grappig was wel wanneer nuer als verdedeger en keeper tegelijk begon te spelen. Maar wel slim gezien. Liepzig ging voor de counter aanval.

Kluivert speelde zeker niet slecht maar hoofdrol? Volgens mij heb ik een andere wedstrijd zitten kijken

5 december 2020 om 20:39

1 van de 3 doelpuntenmakers, dan speel je dus een voorname rol in deze (absolute top)wedstrijd ja. En Kluivert is een Nederlandse jongen dus een Nederlandse site focust daar wat meer op. Nou poeh eh, erg he?

5 december 2020 om 20:55

@Sanderk91 Erop focussen oké, maar blijf dan wel objectief. Om een voorbeeld te noemen: je hebt blijkbaar al gauw een 'belangrijke' rol in een wedstrijd als je een voor-, voor-, voorassist hebt gegeven op slechts 1 doelpunt in een 4-0 overwinning. Dus ik begrijp zeker het punt van hallie015 en Hangover96.

5 december 2020 om 21:33

Kluivert was de 2e helft onzichtbaar, geen acties en nul dreiging. Scoorde een goal maar hoofdrol speelde hij niet..

Wat een heerlijke held is Angelino toch, zo jammer dat we hem niet langer bij PSV konden houden!

5 december 2020 om 20:54

En zo vreemd dat Man City er niks in ziet en meer vertrouwen heeft in Zinchenko. Angelino is zo bizar goed. Ik snap eigenlijk ook niet waarom Barca zich niet meteen voor hem is komen melden. Aanvallend bizar goed, staat verdedigend zijn mannetje, is jong en Spaans. Geweldige speler.

5 december 2020 om 21:05

Heeft Leipzig geen aankoopoptie?

5 december 2020 om 21:22

Hij is vervolgens mij sinds dit seizoen overgenomen voor 20 mil.

5 december 2020 om 21:34

Weer gehuurd, was een koopoptie van 30 miljoen maar die heeft rbl niet gelicht. Na dit seizoen een koopplicht van 18 miljoen volgens fox.

Mooi voor Justin, ik hoop dat hierdoor zijn vertrouwen groeit en hij consistent word, potentie is er nog gwn. Mensen houden ervan om hem af te kraken maar ze vergeten dat hij pas 21 is.

Wat een krankzinnig niveau was dit zeg. Zo ontzettend veel snelheid, intensiteit en techniek! Ik denk dat de topclubs uit Engeland en Spanje inmiddels peentjes zweten als ze dit niveau zien. Dit was echt een duel tussen 2 topclubs. Leipzig vorig jaar ver gekomen in de CL, maar ze laten nu weer zien waarom.

Ik heb de hele wedstrijd niet gezien, maar mijn god wat een niveau waren die doelpunten. De duitse competitie is wel erg sterk aan het worden. Genieten!