‘We willen twee topspelers aantrekken en één daarvan is Neymar’

Donderdag, 26 november 2020 om 16:30Rian Rosendaal • Laatste update: 16:42

Emili Rousaud wil in januari de nieuwe voorzitter van Barcelona worden en hij stelt alles in het werk om te slagen in zijn missie. De Spaanse bestuurder wil Neymar dolgraag terughalen naar het Camp Nou, ondanks het feit dat de aanvaller van Paris Saint-Germain momenteel in een juridisch gevecht is verwikkeld met het bestuur van Barcelona.

"We werken eraan om Neymar terug te halen, al moet hij dan wel eerst de rechtszaak tegen Barcelona intrekken", zo verklaart Rousaud in een interview met Marca. Naast Neymar is het volgens de presidentskandidaat de bedoeling dat er volgend jaar nog een topspeler door Barcelona wordt gepresenteerd. "We willen minimaal twee topspelers aantrekken en één daarvan is Neymar. De naam van de andere topspeler hopen we snel openbaar te kunnen maken en ik weet zeker dat zijn komst veel enthousiasme teweeg zal brengen. We staan in ieder geval in direct contact met deze speler."

De advocaten van Neymar zijn onlangs in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van een rechtbank in Barcelona over een tekenpremie van de aanvaller. Neymar meent nog altijd recht te hebben op 43,65 miljoen euro als tekenpremie, toen hij in 2016 zijn contract bij Barcelona had verlengd tot medio 2021, met een optie voor een extra jaar. Een jaar later vertrok hij echter naar Paris Saint-Germain. Barcelona op zijn beurt eist 22 miljoen euro wegens contractbreuk. De rechter ging deels mee in de lezing van de Catalanen en veroordeelde de aanvaller in juni tot een betaling van 6,7 miljoen. Neymar zet nog altijd in op een betaling van 43,65 miljoen euro en daarnaast ook nog eens de rente over dat bedrag. In totaal gaat het om bijna zestig miljoen euro.

Presidentskandidaat Barcelona kraakt Neymar: ‘Staat niet eens in de top 30’

Lees artikel

De ambities van Rousaud reiken verder dan het terughalen van Neymar, want de presidentskandidaat denkt ook na over een nieuwe naam voor het stadion van Barcelona. "We zullen een referendum organiseren om te kijken of we de naam van het stadion naar 'Camp Nou – Leo Messi' kunnen veranderen." Rousaud wil tevens de band met enkele clubiconen aanhalen. "Mochten we de verkiezingen winnen, dan willen we Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol veel meer bij de club. het elftal en La Masia (jeugdafdeling van Barcelona, red) betrekken."

Toni Freixa, een andere presidentskandidaat, liet zich tegenover Cadena SER nog opvallend negatief uit over een eventuele comeback van Neymar. "Met zijn prestaties behoort Neymar momenteel niet eens tot de dertig beste spelers in Europa. Drie jaar geleden was dat nog wél het geval. Mocht ik worden verkozen tot president van Barcelona, dan zal ik hem zeker niet naar de club halen." In de optiek van de presidentskandidaat is niemand groter dan Barcelona, dus ook Neymar niet. "Het belang van de club staat altijd voorop. We zijn hier niet afhankelijk van één bepaalde speler."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door veloszo)

Van welk geld? Echt een kandidaat-voorzitter die gekozen wil worden door populaire maar onmogelijk waar te maken beloften te doen. Hopelijk trapt men er niet in.

26 november 2020 om 19:25

Wat VZ (al dan niet bewust) buitenwege laat, is dat Rousaud heeft aangegeven Neymar te willen halen zodra zijn conrtact is afgelopen. Zodra hij dertig is. Klasse plan, nietwaar? https://www.ccma.cat/esport3/rousaud-apunta-neymar...

Met zijn eigen geld hoop ik. Eerst moet de club worden gesaneerd. We moeten weer terug naar de basis, la Masia. Niet toevallig is deze verstevigde boerderij ook de hoeksteen van de Catalaanse cultuur. Zoveel goede spelers die nu elders spelen komen uit la Masia. Van Thiago tot aan Olmo.

26 november 2020 om 16:58

Laten we het niet overdrijven. Thiago wegdoen was destijds niet onlogisch. De concurrentie was minstens gelijkwaardig en Thiago wou spelen. De spelers die daarna vertrokken en uit de opleiding komen, zijn toch geen meerwaarde? Dan heb je het over jongens als Deulofeu, Bojan, Rafinha, Cuenca, Bartra, Tello, Dos Santos, Denis Suarez, Munir, Samper, Cucurella enzovoort. Dan heb je het over een Olmo die momenteel niet eens verzekerd is van een basisplaats bij Leipzig. Die jongens zijn niet eens enigszins gelijkwaardig met wat er nu in staat. La Masia is 1 van (al dan niet) de beste jeugdopleiding(en) ter wereld en toch word die opleiding door sommige supporters nog tot in het extreme overschat. Die opleiding kan ook geen wonderen verrichten. Als het zo makkelijk was om jongens als Iniesta te scouten voor ze miljoenen euro's waard worden deed iedereen het en als het zo makkelijk was om spelers als Xavi op te leiden, deed iedereen het ook (en dus inclusief Barcelona).

26 november 2020 om 17:01

Thiago werd ook niet weggedaan, die wilde zelf weg, en ging mee met Guardiola.

26 november 2020 om 17:09

Dat schijf ik ook, maar dan met andere woorden.

26 november 2020 om 17:10

Al die namen zijn misschien niet meteen basismateriaal, maar wel perfecte back-ups. Dus dan moet je 1) niet onnodig veel geld steken in spelers zoals Firpo, Neto en Braithwaite en 2) je nu geen zorgen maken omtrent de breedte van je selectie. En al die jongens halen het niet omdat ze de kansen niet krijgen. Het is geen toeval dat teams die jeugd veel kansen geven plots veel meer talent lijken te hebben. Anderlecht is daar een best goed voorbeeld van. Een tijdlang leek de o zo geroemde jeugdopleiding weinig talent af te leveren (omdat er coaches zaten die de jeugd lang niet genoeg kansen geven) en nu krijgt de jeugd kansen en plots staat er weer toptalent op.

26 november 2020 om 17:10

Sirius het gaag niet zo zeer over meerwaarde in de basis maar de spelers die jij opnoemt hadden toch gewoon perfecte bankzitters kunnen zijn en dan had je al die onnodige rare aankopen kunnen besparen? Bartra, Cucurella, Munir, Olmo, Grimaldo, Puig en Alena zijn toch spelers die je perfect minuten kan geven tegen mindere teams. Waarom haalt barca spelers als A.Vidal, Vidal, Boateng, Firpo, Mathiue, Braithwaite en Pjanic als je prima je bank kan vullen met bankzitters. Had een Grimaldo het slechter gedaan dan Firpo? Of een Perez, had hij het slechter gedaan dan Braithwaite of boateng? Gewoon wanbeleid. En niemand verwacht elk seizoen een Iniesta en een Puyol maar wat barca nu doet slaat werkelijk nergens op.

26 november 2020 om 17:11

Guardiola maakte handig gebruik van een clausule in het contract van Thiago. Best handig als je broer spelersagent its.

26 november 2020 om 17:11

Kan vullen met jeugdspelers.

26 november 2020 om 17:27

Daar ben ik het mee eens. Maar zoals hierboven als is aangehaald moet je toch kunnen voorkomen dat je spelers als Firpo en Braithewaite van buiten moet gaan halen. Een mix van 50% eigen spelers en 50% spelers van buiten zou ideaal zijn. En als je dan spelers uit het buitenland haalt dan moeten het echte topspelers zijn. In het verleden zouden spelers als Fabian Ruiz of Ferran Torres mogelijk bij Barcelona zijn beland. Spaanse spelers zijn een stuk gunstiger qua prijs kwaliteit verhouding.

26 november 2020 om 18:08

Ga je weer met je onzin ga je weer. Hoezo is neto geen goeie 2de keeper??? Verwacht jij een ter stegen en een neuer in 1 elftal? Of een courtois en een oblak in 1 elftal? Je praat alleen maar met haar richting Barcelona. Je wordt helemaal happy als Barcelona slecht in het nieuws komt maar ik heb je al ge-exposed. Je doet je voor als een neutraal iemand maar bent een die hard real fan wat helemaal niet uitmaakt maar komt daar voor uit en niet zeggen ja heb eerder een voorkeur voor real.

26 november 2020 om 18:17

Heb je me al “ge-exposed” 😅, voor iemand te exposen moet die persoon wel een geheim of iets dergelijks hebben. En zeg ik dat Neto een slechte keeper is? Ik zeg gewoon dat je beter een Iñaki Peña tweede keeper maakt dan iemand van 30 miljoen te kopen die misschien 10 wedstrijden speelt op een seizoen. Ik vraag me trouwens oprecht af waar ik in hemelsnaam “alleen maar haat praat”.

26 november 2020 om 18:58

Het is geen toeval dat teams die jeugd veel kansen geven plots veel meer talent lijken te hebben.

Niet helemaal akkoord Lierse. Ben er mee akkoord dat jeugd kansen moet krijgen om zich te ontwikkelen en je niet gelijk vanaf match 1 te veel mag verwachten, maar je kan de redenering ook omdraaien. Namelijk dat ploegen met meer talentvolle jeugd/talentvolle generaties die jeugd logischerwijs ook meer kansen geven. De waarheid zal allicht ergens in het midden liggen luidt het cliché dan, maar soms heb je nu eenmaal betere generaties dan anders. Jouw voorbeeld, Anderlecht, vind ik ook niet helemaal correct. Nu ze kansen krijgen, staat er talent op? Doku wel, die kreeg kansen en greep ze, voor de rest zitten er vooral veel niet-niet spelers zoals Sardella of Bornauw. Die kregen heel wat kansen en het werd niks. Zelfs Kompany zag uiteindelijk in dat de eigen jeugd tekort kwam en nu speelt er haast geen eigen jeugd meer. Sambo Lokonga spreekt in interviews vaak over een grote transfer naar het buitenland maar kan zelfs op Belgisch niveau nog het verschil niet maken. Anderlecht gfa de jeugd kansen en werd 8ste. Lang verhaal, ik wil gewoon zeggen, ben er mee akkoord dat Barça haar jeugd de laatste jaren tegen viel en dus logisch dat ze weinig minuten kregen. Jongens als Minor, Sandro, Alena... gaan niet plots de sterren van de hemel spelen als ze veel kansen krijgen, net zoals Amuzu en Sardella dat niet deden.

26 november 2020 om 19:14

Je kunt toch niet ontkennen dat er plots meer talenten opstaan? Die generatie Faes, Leya Iseka, Vancamp, Lukebakio, Svilar, Matthijs en Kabasele is gewoon volledig fout aangepakt. Natuurlijk draaide Kompany er even in door door meteen 8 tieners op te stellen bij wijze van spreken, maar nu krijgt jeugd tenminste kansen. Want nu is zo een Amuzu natuurlijk ook niet al te best, maar beter een Amazu op de bank dan een nutteloze aankoop zoals Musona. En je voorbeeld Bornauw, die heeft 8 miljoen opgeleverd. Want dat krijg je wel, jonge spelers met wat speelminuten daar krijg je sowieso meer voor dan jongens zoals Faes die nooit de kans krijgen.

26 november 2020 om 19:47

Ik weet niet of er meer opstaan. Ze krijgen/kregen meer kansen en springen zo meer in het oog, maar ze staan niet op. Simpelweg omdat ze niet goed genoeg zijn. Zeker nu Doku weg is is het toch magertjes. Is nu ook wel duidelijk dat ze vooral speelden door gebrek aan beter, want nu zie je nog weinig eigen jeugd. Barça hetzelfde, hebben nu mindere generaties gekend da's normaal dat zie je ook bij nationale ploegen. Of je dan liever een Amuzu dan een Musoka hebt, weet ik niet. Lood om oud ijzer. Maar je hebt toch trainers die liever dan voor ervaring kiezen (ook al is de ervaren speler even matig) dan een groentje. En wat er bij Barça is gepasseerd van 'toptalenten' nou ja ik heb nog veel liever een Arturo Vidal, Paulinho op mijn bank dan een Alena of Samper.

26 november 2020 om 19:54

Arturo Vidal die kun je het beste op de tribune zetten naar mijn mening. Die is echt een last tegenwoordig. En dan heb ik het niet over zijn gedrag. Voetballend was Inter vorig seizoen zonder Vidal veel sterker. Hij is ook nogal duur voor de bank. Dat geldt voor Paulinho. Die verdiende ook een kapitaal.

26 november 2020 om 19:54

Nu dat hangt er wat van af wat je smaak is. Natuurlijk moet je goede capabele back-ups hebben. Maar in het geval van Barcelona is Firpo of Miranda 1 pot nat en idem met een Delofeu en Braithwaite. En vooral qua financiën (wat bij Anderlecht en nu ook bij Barcelona relevant is) loont inzetten op jeugd. Maar zoals gezegd moet er natuurlijk een evenwicht zijn.

26 november 2020 om 20:01

@barcalover123 - Oh, maar ik zeg ook niet dat ze niet prima op de bank hadden kunnen zitten in tegenstelling tot een paar aankopen waarvoor te veel voor is betaald of die niets toevoegen. Echter is een speler vanuit de jeugd die niets toevoegt buiten de betaalde transfersom net zo'n blok aan het been als een aankoop die niets toevoegt. Het technisch apparaat is gewoon stuk bij Barcelona. Maar goed, die aankopen die jij noemt doen Barcelona financieel niet de das om. Dat doen de oudgedienden en de aankopen die als directe versterking gehaald waren en waarvoor abnormaal voor is betaald.

26 november 2020 om 20:15

Daar 100 procent mee akkoord uiteraard, in financieel zware tijden ben je beter af met jeugdspelers dan vaak duurdere ervaren spelers.

27 november 2020 om 08:59

We kunnen allemaal wel zeggen dat ze die spelers voor de breedte hadden moeten houden.
Maar dan moeten die spelers dat natuurlijk ook gewoon willen.

Geloof het of niet, op jonge leeftijd willen de meeste gewoon spelen.
Als ze kunnen kiezen tussen bank/tribune bij Barcelona of een (basis)plaats bij een europese subtopper (waar ze nog steeds goed geld verdienen) dan is deze ook snel gemaakt natuurlijk.

Leuk en aardig meneer Rousaud, maar PSG zal hem zeker niet weggeven. Ongelofelijk hoe dit soort figuren de supporters warm maken en uiteindelijk de club in chaos achterlaten. Eerst onze grote vriend Rosell, daarna Bartomeu en het lijstje wordt schijnbaar langer. Hoop voor de Barcafans dat er heel rap een verstandige bestuurder wordt gekozen

Liever niet, die trein is al gepasseerd. Kijk liever naar jongere spelers met veel potentieel. Maar als je toevallig Mbappe kan halen, zal je mij niet horen klagen.

26 november 2020 om 17:45

Ik denk niet dat ze mbappe kunnen betalen eigenlijk. Volgens mij heeft psg 180 miljoen voor hem betaald en hij is niet minder geworden. Wat zou hij nu moeten kosten?

26 november 2020 om 17:48

Veel te veel, maar neemt niet weg dat ik het graag zie gebeuren Maar die gaat al naar Real, als alles verloopt zoals ik denk. Die hebben ook dringend een scorende spits nodig.

Wel mooi, de een wil hem absoluut niet hebben en de ander wil het wel. Dit is toch altijd een grote spel en diegene die de meeste socios achter zich krijgt wint. Of ze nou leveren of niet. Het is zou toch mooi zijn als die socios met het verstand gaan stemmen. Wie heeft er een goed gestructureerd plan, wie heeft er oog voor de toekomst en voor wie er na hem komt. Meer dan een club zeggen ze dan maar tot op heden lijkt het meer op ikke ikke ikke en de rest mag...... Er zit al een trainer, gaan eens eerst met hem praten. Er is geen geld, ga dit eens eerst goed in kaart brengen en open kaart spelen. Er is een speler die op het moment niet lekker ligt, ga eens met hem praten en kijken of je uberhaupt nog iets kan betekenen voor deze jongen en hem onderdeel maken van de oplossing (salarisreductie als hij toch van de club houdt)

Die mensen zijn echt de realiteit verloren en doen er werkelijk alles aan om stemmen te ronselen. Er is momenteel niet eens genoeg geld om Memphis binnen te halen. Hoe wil je dan in hemelsnaam Neymar overhalen? Nu Messi wellicht ook vertrekt, wordt het voor Neymar niet eens meer zo interessant om PSG te verlaten voor Barcelona. Die potentiele voorzitters maken ook geen goede beurt zo. Ze hebben het allemaal over de plannen onder ideale omstandigheden, maar hoe gaan ze om met de huidige omstandigheden dan?

26 november 2020 om 19:30

Einde v/h contract afwachten, dat is het plan van Rousaud. Heeft ie ook aangegeven, maar zie je niet terug in het artikel.

Iedereen klapt over Neymar en Mbappe, maar de beste speler momenteel is haaland.
Ik denk dat Haaland ook de beste optie is voor dit Barca.
Barca heeft een spits nodig, die makkelijk scoort en ook snelheid heeft.
Haaland zou de ideale optie zijn

26 november 2020 om 17:03

Het zijn compleet verschillende types, Mbappe is een vleugelspeler-annex-spits, Haaland is een pure spits, en Neymar was vroeger buitenspeler maar speelt nu al een tijdje als spelverdelende 10.

26 november 2020 om 17:07

Je kunt je afvragen of Haaland zoveel scoort als Messi bij 'm in de buurt loopt. Bovendien is het voor Haaland ook veel moeilijker scoren in een ploeg die totaal niet draait. Maar goed, laten we vooropstellen dat Haaland in deze vorm een meerwaarde is voor elke ploeg ter wereld. Hij is alleen voor Barcelona in de huidige situatie niet te betalen.

26 november 2020 om 19:20

Haaland is niet te koop dit jaar. dat heeft de voorzitter duidelijk gemaakt, ook doe clausule van 75 milioen betaaat niet heeft hij verklaart. Ook normaal, waarom zou Dortmud haaland verkopen? Ze hebben geld genoeg en zijn contract öoopt nor een paar jaren.

Barcelona zou idd beter kijken naar joge talenten and misshien eens praten met red Bull, Die hebben altijd wel leuke jomge spelers in hun ploegen.

Weet zich wel direct te profileren als een populist. Eens zien of dat succesvol gaat zijn

Ze kunnen memphis niet eens kopen en nu wel neymar, die nu al 36 miljoen euro verdient?, fijn ook een speler aantrekken die constant rechtszaken tegen je begint.

Als je Neymar weer hebt gezien tegen RB Leipzig, dan weet ik niet waarom je hem in je team zou willen hebben. Wat een irritant mannetje is dat zeg.

Hahahaha dit gelooft hij zelf niet eens man. Maar goed, er is een pandemie en mensen vervelen zich thuis.

Er zullen veel mensen in trappen beetje a la de politiek veel mooie woorden maar wat komt ervan? Als je afgelopen jaar al een Depay niet voor 20/30 miljoen kon aantrekken hoe wil je dan Neymar halen? Dan moet het via extern geld gaan gebeuren of zijn eigen geld...

Daarnaast denk ik dat je beter kan gaan kijken om een echt team te maken en een Neymar is leuk maar het is wel een one man show. Je zou toch beter voor een de Bruyne kunnen gaan die past veel beter.

43 miljoen wordt op enkele jaren tijd 60 miljoen. Als je klaagt bij de bank der er geen of nog amper intrest is op het geld zeggen ze dat dat ook voor de rijken is, yeah right! Of Neymar zou een ongelofelijk goede gokker/belegger moeten zijn, maar dan krijg je dat niet gestaafd in de rechtbank.
In topic: Neymar is niet haalbaar voor Barcelona momenteel en hij is te veel geblesseerd..

Lekker jezelf helemaal voor paal zetten in de voetbalwereld. Denkt hij echt dat ie kans maakt? Met zo’n uitspraken? Hij wil een kwakkelend barca met een lach de financiële afgrond in duwen. Wil een speler terughalen die op een lelijke manier is vertrokken en ondertussen voor de tweede keer een rechtszaak aanspant tegen de club en is ondertussen ook nog eens ontzettend respectloos naar andere clubs toe door even te zeggen dat hij hun spelers gaat halen. Is de vorige keer niet heel goed afgelopen voor barca als ik het me goed herinner.
Wat een malloot

‘We zijn al in direct contact’.. Meneer is niet eens de voorzitter, maar heeft al wel contact met spelers.. Vind ik dat als enige gek?

Roussaud heeft hiermee meteen de verkiezingen verloren. Het contingent anti-Neymar socio's is groter dan de groep die Neymar terug wil hebben. Het zeer zit nog steeds diep daar, en het gesteggel in de rechtbank zal er alleen maar aan bijdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1289 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 10 3 2 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar zes tot acht weken uit de roulatie; beledigingen voor de ‘dader’

Neymar komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Paris Saint-Germain. De aanvaller viel zondag in de uitwedstrijd tegen Saint-Étienne (1-3 winst) uit met een enkelblessure en is naar verwachting zes...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren