Presidentskandidaat Barcelona kraakt Neymar: ‘Staat niet eens in de top 30’

Donderdag, 26 november 2020 om 13:57Rian Rosendaal • Laatste update: 14:19

Neymar hoeft wat betreft Toni Freixa niet terug te keren bij Barcelona. De Spaanse bestuurder, die in januari 2021 een gooi wil doen naar het voorzitterschap in het Camp Nou, is in tegenstelling tot velen niet bepaald onder de indruk van de kwaliteiten van de aanvaller van Paris Saint-Germain. Mocht Freixa bij Barcelona de opvolger worden van Josep Maria Bartomeu, dan hoeft Neymar niet te rekenen op een belletje vanuit Spanje.

"Met zijn prestaties behoort Neymar momenteel niet eens tot de dertig beste spelers in Europa. Drie jaar geleden was dat nog wél het geval", oordeelt Freixa in een onderhoud met Cadena SER. "Mocht ik worden verkozen tot president van Barcelona, dan zal ik hem zeker niet naar de club halen." In de optiek van de presidentskandidaat is niemand groter dan Barcelona dus ook Neymar niet. "Het belang van de club staat altijd voorop. We zijn hier niet afhankelijk van één bepaalde speler." Neymar, die in 2017 Barcelona voor 222 miljoen inruilde voor PSG, is herhaaldelijk in verband gebracht met een terugkeer. Gezien de situatie op financieel gebied lijkt het echter onwaarschijnlijk dat de Braziliaan op korte termijn weer speler van Barcelona is.

Neymar gaat in de aanval en eist bijna 60 miljoen euro van Barcelona

De juridische strijd tussen Barcelona en Neymar is nog lang niet gestreden.Lees artikel

Leonardo, technisch directeur van PSG, hoopt dat de inmiddels 28-jarige Neymar zijn loopbaan afsluit in Parijs. "We beginnen op korte termijn aan de gesprekken, dat heeft zeker onze prioriteit", zo zei hij onlangs tegenover PSG TV over de geplande contractonderhandelingen met Neymar, die tot 2022 vastligt. TF1 meldde kort daarna dat de Braziliaanse aanvaller niet langer bezig is met een terugkeer bij Barcelona, de club die hij tussen 2013 en 2017 diende.

Freixa laat zich in het interview met het Spaanse medium ook uit over Lionel Messi, die het niet meer naar zijn zin lijkt te hebben bij Barcelona. "Het is belangrijk dat we Messi recht in de ogen aankijken en bespreken wat we nog voor elkaar kunnen betekenen. Je zult hem expliciet moeten vragen of hij nog toekomst ziet bij Barcelona. Ik ben ervan overtuigd dat Messi nog steeds graag bij de club wil blijven. Ik hoop echt dat hij aan Barcelona verbonden blijft, al weet ik ook heel goed dat de samenwerking ooit ten einde komt. Het bezorgt mij echter geen slapeloze nachten."


Poll

Zie jij Neymar ooit nog terugkeren bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door bf1994)

Na dat je geen fan van hem bent, of dat je hem niet mag kan ik me nog voorstellen, maar wat een clown om te zeggen dat Neymar niet bij de 30 beste spelers van de wereld hoort. Als FC Barcelona fan moet je hem dan toch meteen niet willen.

26 november 2020 om 14:23

Ja, helemaal eens. Als je niet inziet dat Neymar wel degelijk tot de 30 beste spelers van de wereld hoort, dan geef je er blijk van weinig kennis te hebben van voetbal. Een niet zo slimme opmerking dus. Aangeven dat je hem niet zal terughalen, vanwege de acties van Neymar jegens Barcelona is begrijpelijk. Deze extra (domme) opmerking is overbodig.

26 november 2020 om 14:27

Inderdaad na Messi komen Ronaldo en Neymar als 2 en 3 in mijn opinie. Zijn statistieken bij Brazilië zijn ook ongekend.

26 november 2020 om 14:38

Volgens mij is dat iets Catalaans of Barcelona eigens. Ik heb nu al vaker gezien als Barcelona haar zin niet krijgt ze (bestuursleden of mogelijke bestuursleden) dan als kleine kinderen reageren. Ze hebben nu onenigheid met Neymar en willen hem om deze manier natrappen. Ik denk dat iedere Barcelona dan verlangd om Neymar terug te zien. Hij zou het zoveel beter doen dan wat er nu voor in staat en misschien zou Messi ook weer wat opleven.

26 november 2020 om 18:25

Ik snap wel hoe hij het bedoeld! En dan misschien geen 30 maar ik kan denk ik ook 10 spelers noemen waar de club beter van wordt om te halen dan Neymar & Co! Ik noem een Mbappe, Haagland, Wijnaldum (financieel gezien) en zo nog wel een paar keuzes die verstandiger zijn.

Freixa is op geen enkele wijze een serieuze kandidaat. Waarom hij zich verkiesbaar stelt is een raadsel. Edit: zelfde verhaal gaat op voor Rousaud, die zich verkiesbaar heeft gesteld en met Neymar aan het praten is om hem ervan te overtuigen terug te komen én de rechtzaak te laten vallen.

26 november 2020 om 14:19

Die man verveelt zich ook maar gewoon in de lockdown...ik ben zelf niet de grootste neymarfan maar dat het een geweldig voetballer is staat toch vast? Ook kan barca hem realistisch gezien nooit meer halen, die komt heus niet voor niks voetballen

Ik vind Neymar een geweldige voetballer, maar de laatste paar jaar zijn er nogal wat goede spelers erbij gekomen. Daar komt bij dat PSG geen topvoetbal speelt, terwijl ze wel toppers in huis hebben.
Hun voorhoede is zo geweldig toch is het scoren in de CL een probleem.
De "oude" Neymar zou hier wel wat aan hebben gedaan. Misschien ligt het aan de speelwijze, misschien is hij minder gemotiveerd (wat de oorzaak ook moge wezen).
Als je hoort (kieft) en leest hoe Maradona door het leven moest gaan, nooit rust, dan kan ik me wel voorstellen dat je hier hinder van ondervindt, om het netjes te schrijven.
Of de artikelen hier, over voetballers die oprecht aangeven dat ze er niet meer tegen konden, de druk van het moeten presteren.

26 november 2020 om 14:39

Ik vind toch dat Neymar zich in de CL finale had moeten laten zien waarom mensen hem als een wereldspeler beschouwen. In die wedstrijd heeft hij (samen met Mbappe) gewoon gefaald, want de rest van het team speelde een hele goede wedstrijd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de laatste jaren niet echt indrukwekkend waren. Elk jaar wordt hij weer door blessures geteisterd, maar spelen er zich ook veel randzaken af.

26 november 2020 om 16:09

PSG speelt over het algemeen leuker voetbal als Barca imo

Neymar is natuurlijk gewoon top 10, wat mij betreft top 3. Ik vind hem niet van het niveau Messi/ronaldo, die twee zijn hun hele carriere dominant geweest op een uniek niveau. Maar daarna komt wat mij betreft wel Neymar.

26 november 2020 om 15:25

Het gaat toch niet om hun hele carrière maar om hun huidige niveau bij zo'n beslissing.

26 november 2020 om 16:15

Is hij wel de beste in zijn eigen club nu? Top 5 a 10 is hij zeker wat mij betreft.

Als neymar zijn focus nu op voetbal legt wordt hij met 2 vingers in de neus de beste speler op de wereld. Messi is uit vorm en ongelukkig bij barca, bovendien ook een stapje ouder. Ronaldo is een stapje ouder. Mbappe en Haaland zijn nog niet helemaal uitgegroeid als voetballer. Neymar zei dat hij uit de schaduw van messi wilde stappen en de ballon dor met PSG winnnen. Dit is zijn ultieme kans. Over het talent is geen sprankje twijfel mogelijk. Overigens behoort neymar in een slechte vorm ook met gemak bij de beste 30 op de wereld. Met gemak.

Eigenlijk is Neymar sinds zijn vertrek bij Barcelona niet meer de absolute topspeler die hij normaliter hoort te zijn. En daarmee doel ik met name op het langdurig fit blijven en zijn gedrag naast het veld. ‘Uit de schaduw’ van Lionel Messi gaan heeft hem sportief gezien wat mij betreft niet veel beters gebracht. Blijft jammer.

26 november 2020 om 16:14

Het helpt niet dat hij nu minder in de picture is omdat mij in een niet zo populaire competitie speelt. Vorig jaar kon hij in de CL wel weer in de picture komen en hij deed het toen natuurlijk goed. Hij is alleen wel erg afhankelijk van hoe hij het doet in de CL. Ik zou hem overigens voor geen goud meer terug willen hebben nu.

Helemaal mee eens, ik kan zo 30 spelers opnoemen waar ik liever voor naar het stadion ga dan die slechte acteur.
Denk na Messi/Ronaldo aan KDB, Bruno F, Felix, VVD, Mane, Salah, Frenkie, Ramos enz enz.....

26 november 2020 om 16:15

Hahaha Felix en Frenkie? Die hebben zijn niveau niet eens aangetikt

26 november 2020 om 16:25

Spelen beide beter op dit moment dan Neymar. Gaat toch om nu niet toen Neymar bij Barca het twee jaar goed heeft gedaan? Geef toe die gast speelt nu als een natte tosti...
Dan kun je iedere speler die 3 jaar geleden top was wel op gaan noemen

26 november 2020 om 16:52

@samschelfaut; vond hem niet eens zo bijzonder bij Barca eerlijk gezegd. Was er totaal niet rauwig om dat ie vertrok bij Barca. Mbappe daarentegen wordt echt een hele grote als ie zijn kop erbij houdt.

26 november 2020 om 17:20

Jullie 2 hebben er echt weinig kaas van gegeten. De een zegt dat niet in de top 30 hoort is lachwekkend en de ander zegt dat hij bij Barcelona niet eens zo bijzonder was. Jullie moeten gewoon gaan schaken ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1289 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren