Perez legt uit waarom hij gelooft in stunt van Ajax tegen Liverpool

Woensdag, 25 november 2020 om 08:37Rian Rosendaal • Laatste update: 09:16

Kenneth Perez is optimistisch gestemd over de overlevingskansen van Ajax in de Champions League. De analist, die enige tijd uitkwam voor de Amsterdamse club, sluit niet uit dat het elftal van trainer Erik ten Hag op 1 december met een zege van het veld stapt tegen Liverpool. Perez denkt dat de vele blessures de regerend kampioen van Engeland weleens de kop kunnen kosten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Ajax stunten tegen Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door schop1989)

Ja, vooral hopen dat Liverpool vanavond wil winnen van Atalanta, zodat ze de laatste 2 wedstrijden met alle wissels kunnen spelen ivm het volle programma.
Maar goed, Ajax moet eerst zelf maar winnen vanavond.

25 november 2020 om 10:32

Heb je ooit Liverpool zien spelen met hun B-team? Dat zijn echt geen koekebakkers. Het is nu echt een enorm sterke selectie aan het worden. Ajax zou echt alles op alles moeten zetten en hopen op een slechte dag van Liverpool willen ze stunten

25 november 2020 om 12:36

zeker, ik zeg ook nergens dat ze die even oprollen met 2-0.
Maar als Salah en Mane rust krijgen worden ze er op geen enkele manier beter van.

25 november 2020 om 18:22

Vooral Mane dan, Salah is wmb niet echt meer de Salah die het was. Ik vind Shakiri ook geen slechte speler, pakt ook flink wat punten. Probleem is vooral wanneer Adrian op doel staat, wat een belachelijke blunders maakt die vent, Ajax had daarvan moeten profiteren in de heenwedstrijd

Voor Ajax te hopen dat ze vanavond zelf winnen en Liverpool ook wint van Atalanta. Dan is Liverpool zeker van de tweede ronde en zou het mij niets verbazen als ze met een veredeld B-elftal aantreden tegen Ajax.

25 november 2020 om 09:45

Veredeld B elftal stond ook al de eerste poule wedstrijd op het veld

25 november 2020 om 09:53

Ja want als van dijk en henderson niet spelen heb je natuurlijk meteen een b-elftal

25 november 2020 om 10:04

Thiago (normaliter basis), Matip en Allison werden ook gemist. Tel daarbij op dat de gehele aanval gewisseld werd in de 60ste minuut en dat een middenvelder centraal achterin moest worden opgesteld door alle blessures.

25 november 2020 om 10:04

Er stonden 8 basisspelers/ A-spelers in, lichtelijke provocatie Zo kwam Henderson er na 45 minuten in en stonden er zelf eventjes 9 A-spelers op het veld. En laten we vooral Jota niet een B-speler noemen, wat een geweldige voetballer. En ook Ajax bracht uiteindelijk wissels en ging dus in kwaliteit omlaag.

25 november 2020 om 10:05

Tsja, je maakt meer kans tegen B dan tegen A. Is geen hogere wiskunde, lijkt mij.

25 november 2020 om 10:10

Dat dus.
Hieronder word het zelfs lichtelijk provocatie genoemd, terwijl het gewoon een feit is dat Liverpool niet met de sterkste 11 startte en zeker niet eindigde.

25 november 2020 om 11:08

Feit is ook dat Ajax niet met de sterkste 11 startte ivm blessures en op een gegeven moment met Huntelaar, Labyad, Traore en Ekkelenkamp op het veld stond na een aantal wissels, dus dan speelde wij ook met een veredeld b-elftal of hoe werkt dat precies? Feit is dat Liverpool met het sterkst mogelijke beschikbare team begon muv Henderson die er in de rust in kwam, want Thiago of van dijk kan je moeilijk opstellen met een paar krukken. Net zoals Ajax Antony en Kudus (na 5 minuten) moest missen. In de 2de helft wisselde beide teams 5 keer, dus dan eindigen ze beide ook niet met het sterkste team. Snap niet waarom het bij Liverpool dan opeens een "veredeld" b-team is als Ajax qua namen net zo'n team had staan na 90 minuten.

25 november 2020 om 11:38

Een verdedeld B-elftal is gewoon kansloos overdrijvenals je met 8 basisspelers start, dan reken ik Milner niet eens mee die gewoon 37 wedstrijden vorig seizoen gespeeld heeft. Je weet het zelf ook wel maar je hebt je reacties weer gekregen knul.

25 november 2020 om 11:52

Dat is wel een mooi punt dat je aangeeft JK-Ajax. Wat is nu de definitie van een B speler? Is dat een jeugdspeler, is dat een speler die buiten de boot valt bij de beoogde basiself of zijn dat alleen spelers die worden gebruikt bij blessures? Dat is wel belangrijk om te weten. Ikzelf noem een speler die officieel geen basis is een B speler. Maar diezelfde speler kan bijv wel 40 wedstrijden spelen.

Laten we hopen dat Liverpool wint dat is beter voor Ajax. Moet Ajax natuurlijk zelf ook weten te winnen . Nu zal het zonder pubkiek weinig uitmaken of je nu thuis of uitspeelt, dus ze kunnen het beter benaderen als een uitwedstrijd dan hebben ze meer kans om te winnen.

Het blijft zo zonde dat ze de eerste wedstrijd verloren. Ze hadden een paar goede mogelijkheden en dan zo'n ongelukkige eigen goal tegen. Die wedstrijd speelde Ajax echt goed. Ajax verdiende daar meer. Maar aan de andere kant speelden ze tegen Atalanta en Midtjylland alweer wat minder. Hopelijk wordt het nu niet weer een zure derde plek. Dan voelt Europa League toch niet echt als een beloning en kun je er tegen een taaie tegenstander in zo'n leeg stadion zo weer uitvliegen. Maar Liverpool is zeker te pakken, zelfs tegen het sterkste team maakte Ajax immers goede kans. Alleen moet je de kans nu wel pakken.

25 november 2020 om 10:07

"maar Liverpool is zeker te pakken, zelfs tegen het sterkste team maakte Ajax immers goede kans. Alleen moet je de kans nu wel pakken."

Wanneer speelde Ajax tegen het sterkste team dan? Het Liverpool van die wedstrijd was verre van het sterkste team.

25 november 2020 om 10:13

Er werd niemand gespaard, laat ik het zo zeggen. Die kans heb je nu wel de volgende wedstrijd. Ik meen te herinneren dat Virgil en Allisson geblesseerd waren inderdaad. De kans is nu aanwezig dat de 3 toppers voorin bijvoorbeeld niet allemaal zullen spelen als Liverpool al geplaatst is.

25 november 2020 om 10:16

Dat geldt ook voor Ajax door oa. het missen van Kudus (vroeg uitvallen) en Antony en de net nieuwe aanwinst Klaassen die nog wat moest wennen. Ajax groeit altijd in het seizoen, Gravenberch en Schuurs zijn alweer een niveautje gegroeid net als bv. een Traore.

25 november 2020 om 10:21

Schuurs alweer een niveautje gegroeid? Omdat hij geen fout maakte tegen Heracles? Sorry hoor maar schuurs is constant door het ijs gezakt in de CL. Die is helemaal niet een niveau gegroeid. Overigens is het niet erg dat hij die fouten maakt want hij is nog jong. Zo’n jongen hoort niet meteen in de basis maar dat is een andere discussie.

25 november 2020 om 11:53

Ach elke verdediger doet wel eens iets fout. Moeten het niet zo overdrijven. Anders zou er ook niet gescoord worden.

25 november 2020 om 12:41

Ja elke verdediger doet wel eens wat fout. De 1 vaker dan de ander.

Ajax moet vanavond gewoon zelf winnen van de Denen, dan heb je het nog helemaal in eigen hand ongeacht het resultaat op Anfield vanavond. Een overwinning van Liverpool vanavond zou wel ideaal zijn aangezien dat betekend dat ze dan zeker zijn van de volgende ronde. Gezien de uitgedunde selectie en het drukke schema zal het mij niet verbazen als ze belangrijke spelers (mane, Salah, Wijnaldum, etc) rust geven de laatste twee wedstrijden. Als Ajax dan weet te winnen van Liverpool sta je met een been tussen de laatste 16.

Ik verwacht dat het uiteindelijkt toch dat het op de laatste wedstrijd aan gaat komen tegen Atalanta. Zelfs het B team van Liverpool is een heel sterk team waar Ajax absoluut niet zomaar even overheen loopt. Het word hopen op een goed resultaat tegen Liverpool zodat Atalanta ECHT moet tegen Ajax zodat er ruimte ontstaat.

Je moet hopen dat Liverpool vandaag wint van Atalanta dan zijn ze er al en ga je dus als Ajax zijnde spelen tegen het c team van Liverpool en dan kan je inderdaad winnen en de 2de plaats veilig stellen. Maar alles hangt wel van Liverpool vanavond af en Atatalanta.

25 november 2020 om 10:08

Maar dan stel je tegen Liverpool niet de tweede plaats veilig. Die wedstrijd tegen Liverpool gaat er waarschijnlijk niet superveel om doen. Als Ajax vanavond wint en Atalanta verliest, sta je 3 punten voor op Atalanta. Stel je verliest van Liverpool en Atalanta wint van de Denen, dan ga je weer met een gelijk puntenaantal de laatste pot in. Conclusie: je moet dan winnen of gelijkspelen met maximaal 2-2, waarna doelsaldo telt. Stel je speelt gelijk tegen Liverpool en Atalanta wint van de Denen (ervan uitgaande nog telkens dat Ajax vanavond wint en Atalanta verliest, dan ga je met 1 puntje voorsprong de laatste pot in. Je moet dan winnen of gelijkspelen. En als Ajax onverhoopt wint van Liverpool en Atalanta wint van de Denen, dan begin je met drie punten voorsprong. Conclusie: je moet dan winnen of gelijkspelen, want bij winst van Atalanta vlieg je er uit op onderling resultaat. Dus alleen bij een misstap van Atalanta tegen de Denen of punten tegen Liverpool - oftewel als de komende potjes niet lopen zoals verwacht - is de wedstrijd tussen Ajax en Liverpool relevant. In eigenlijk alle andere gevallen moet je vooral zorgen dat je daar niet 6-0 verliest om je doelsaldo niet te verpesten.

Dat denk ik niet eerlijk gezegd. Liverpool mistte in de heenwedstrijd ook al enkele cruciale spelers. Liverpool presteert gewoon boven verwachting met dit team vol blessures. Gelijkspel bij city en een ruime zeges op een sterk leicester en atalanta.

Liverpool zal dan waarschijnlijk ook al door zijn en zo mogelijk met een half B elftal aankomen zetten (waar hebben we dit eerder gezien). Ook door de vele blessures zullen ze, mits ze al geplaatst zijn niet veel doen of alles geven. Ik hoop dat de B of zelfs C keus aan de bak mag en die kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Ideale situatie zou zijn: Ajax wint van midjiland. Atalanta verliest van liverpool. Dan sta je er echt goed voor!

Een dag voor Ajax tegen die Denen en Liverpool - Atalanta het gaan hebben over Liverpool - Ajax. En dan zoveel gelul in de ruimte aangezien de resultaten van de wedstrijden van vandaag invloed zullen hebben op de opstelling en het benodigde resultaat. Het ene moment hebben ze amper spelers meer over. Maar wel Ervanuitgaande gaan dat simpel gewonnen wordt van Atalanta. Volgens mij staat er ook gewoon nog steeds een fantastisch team alleen is de verdediging wat minder sterk.

25 november 2020 om 10:25

Het gaat over de overlevings kansen van Ajax in de CL. Dan is het niet geheel onlogisch dat ook die wedstrijd er bij gepakt wordt toch?

25 november 2020 om 10:41

Ik leg toch uit waarom er nog weinig zinnigs over die wedstrijd te zeggen is?

25 november 2020 om 11:49

En BadHabbit legt uit waarom het logisch is dat de volgende wedstrijden er ook bij wonder gehaald.

Ajax gaat echt wel door. Reden is dat ze uit gelijk hebben gespeeld bij de italianen en dat gaat doorslaggevend zijn. Nu kunnen ze thuis ook gelijk spelen winnen van de denen en verliezen of wat dan ook van Liverpool en ze gaan door.

Liverpool C hebben ze zeker kans tegen. Zelfs de meeste wisselspelers zijn niet beschikbaar bij ze, zou een schande zijn als je nu geen kans zou maken. Uiteraard kun je verliezen, de meeste reservespelers van Liverpool zijn nu eenmaal een klasse beter maar je bent zeker niet kansloos nu ze zoveel spelers missen.

Ik verwacht dat Ajax met nog 4 punten gewoon doorgaat omdat Atalanta ook niet van Liverpool gaat winnen en Ajax dus aan een gelijkspel thuis genoeg gaat hebben (tenzij het 3-3 wordt).

25 november 2020 om 10:50

Gelukkig heb jij een glazen bol, zou ik die een keer mogen lenen? Dan weet ik of Arsenal nog is wat nieuwe spelers haalt en dan kan ik even de toto inzetten voor vanavond.

25 november 2020 om 18:48

Vorig seizoen hadden we aan een gelijkspel tegen valencia ook genoeg om door te gaan. Ook die pot was in eigen huis. Dus ik schat die kans niet zo hoog in als dat jij dat doet. Atalanta is immers geen mindere ploeg dan valencia vorig jaar. Ik hoop wel met je mee, dat dan weer wel.

Perez moet niet zo rekenen zoals wel meer Ajax fans altijd doen. Focus je op deze wedstrijd en win je eigen wedstrijden.

Liverpool B speel je nog steeds tegen toppers en grote talenten en deze spelers grijpen het aan om zich te bewijzen voor verdere wedstrijden. Liverpool is de laatste 2 jaar een selectie dat functioneert, niet een elftal. Dat hebben we bewezen in Pl wedstrijden maar ook in topwedstrijden zoals bijv. een Origi tegen Barca....

25 november 2020 om 11:51

Hoe kom jij er in Godsnaam op dat Perez een Ajax-supporter is? Dat suggereer je namelijk met "zoals wel meer Ajax fans". Als er iemand altijd kritisch is op Ajax, is hij het wel.

25 november 2020 om 20:30

Lees de zin nog eens en misschien kun je dan toegeven dat je het ook anders kunt interpreteren. Typische reactie, je leest wat je wil lezen en slaat daarmee volledig de plank mis. De plank is in deze de focus op deze wedstrijden.....

Het is te hopen dat Liverpool het niet rustig aan doet en gewoon wint van atalanta. hun schema is enigzins gunstig met brighton, wolves en fullham op komst. Echter denk ik dat atalanta heel gemotiveerd zal zijn om zich te vergelden na de 5-0 afstraffing in bergamo. Daarbij zit Liverpool ook momenteel wel in de hoek waar de klappen vallen. Zeker als je kijkt naar hun verdediging. Atalanta blijft een tegenstander om rekening mee te houden. Ajax kan er helaas niet vanuit gaan dat liverpool atalanta even oprolt. Ajax zal 3 wedstrijden 100% moeten zijn om te zorgen dat ze niet afhankelijk gaan worden wat er op het andere veld gebeurd. dat Ajax kansen heeft volgende week tegen liverpool is zeker waar. Maar laten ze alsjeblieft eerst zorgen dat vanavond gewonnen wordt.

25 november 2020 om 11:06

Liverpool zit in de hoek waar de klappen vallen? Kwa blessures bedoel je? Kwa prestaties doen ze het gewoon goed hoor. Alles gewonnen in de CL en bovenaan in de PL. Die problemen van Liverpool worden ze meer aangepraat dan dat ze er daadwerkelijk zijn.

25 november 2020 om 11:36

Ik doel op de blessures inderdaad. Ze missen toch wel een aantal belangrijke spelers achterin en laat atalanta nou juist heel erg gefocused zijn op de aanval. ik ben het met je eens dat ze het voor nu heel goed volhouden. Daarbij komt dat atalanta het gevoel zal hebben iets recht te willen zetten na die 5-0. Mocht die uitslag tegen atalanta vanavond tegenvallen in het nadeel van ajax, zie ik liverpool niet met een B of C team spelen volgende week. Dan zullen ze eerder in de competitie met een 'zwakker' elftal spelen tegen brighton.

25 november 2020 om 11:49

Klopt, daar ben ik het met je eens. Al denk ik dat Liverpool gewoon op dezelfde voet verder zal gaan. Ja ze missen inderdaad een aantal spelers maar ze hebben best een brede selectie en spelen nog steeds goed voetbal. Afgelopen zondag nog leicester weggespeeld met al die blessures die de hebben.

25 november 2020 om 12:34

Ik heb nog even de opstelling van de wedstrijd tegen leicester opgezocht. Als ik dat zo zie, zie ik het ook niet fout gaan voor liverpool. De breedte van de selectie is groter dan ik voor ogen had. Ik ben heel benieuwd hoe Atalanta uit de startblokken zal gaan. Als ze op achterstand komen is het klaar. Mochten zij de eerst goal maken, zie ik het nog wel spannend worden.

25 november 2020 om 12:43

Dat denk ik ook. Al verwacht ik dat Liverpool wel weet te winnen. Die zullen rustig afwachten en counteren. Atalanta valt graag aan en is daarom verdedigend niet sterk. Verwacht dus een makkelijke zege.

Als Liverpool wint vanavond zijn ze inderdaad (zo goed als) door en dat zou gunstig kunnen zijn voor Ajax, want ik denk dat Klopp dan inderdaad wat spelers rust gaat gunnen. Wint Liverpool vanavond niet en moeten ze volgende week in de sterkste samenstelling optreden, dan verwacht ik niet dat Ajax daar punten gaat pakken. Ondanks alle blessures zag je dat ze op een indrukwekkende manier van een dit seizoen sterk Leicester wonnen, dat is echt knap gezien de situatie waarin Liverpool op dit moment ziet.

Ik word zo moe van die teksten dat Ajax al een jaar lang geen thuiswedstrijd in de CL heeft gewonnen. Dat klinkt natuurlijk slecht, maar als je gewoon naar de wedstrijden kijkt, dan valt het wel mee. Er zijn in dat jaar maar 3 thuiswedstrijden in de CL gespeeld, tegen Chelsea, Valencia en Liverpool. Tegen Chelsea werd met 1-0 verloren en werd er een doelpunt afgekeurd, naar mijn mening was dat zeer discutabel. Tegen Valencia was niet best en heeft Ajax terecht verloren. En de laatste wedstrijd tegen Liverpool speelde Ajax gewoon prima, maar maakte het de kansen niet af. Door een ongelukkige eigen goal verlies je die wedstrijd. Dus deze kop klinkt heel leuk, maar is vooral voor de stemmingmakerij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren