Bazoer rekent op rentree in Oranje: ‘Tegen PSV kwam De Boer kijken’

Zaterdag, 21 november 2020 om

Riechedly Bazoer verwacht op termijn terug te keren in het Nederlands elftal. De zesvoudig Oranje-international maakt dit seizoen indruk in het shirt van Vitesse als centrale verdediger en krijgt daarom van Soufiane Touzani de vraag of hij rekening houdt met een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer. “Ik heb mijn zinnen gezet op dit seizoen, dit moet mijn jaar worden”, aldus Bazoer.

Bazoer beaamt dat hij een goed seizoen draait bij Vitesse, dat na acht competitiewedstrijden evenveel punten heeft als koploper Ajax (21). “Iedereen zegt nu: hij staat op een andere positie, hij is een andere speler. Alleen het is maar één positie naar achteren”, aldus Bazoer in het televisieprogramma Tiki Taka Touzani. “Ik was verdedigende middenvelder en nu speel ik tussen de centrale verdedigers. Dat gaat goed. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer (Thomas Letsch, red.). Hij hamert veel op dieet en vetpercentage. Dat moest ik veranderen en dat heb ik gedaan. Ik merk het ook aan mezelf, want ik ben fitter en hou het langer vol.”

Touzani geeft aan dat Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt de afgelopen interlandperiode ontbraken bij Oranje vanwege blessures. Waar De Ligt op het punt staat om zijn rentree te maken bij Juventus, staat Van Dijk nog maanden aan de kant met een knieblessure. Of Bazoer daardoor denkt terug te keren in Oranje? “Je noemt al een paar namen op die achterin spelen”, reageert Bazoer met een lach. “Dit moet ik nu vasthouden. Thuis tegen PSV kwam Frank de Boer kijken (2-1 winst, red.). Helaas heeft hij me niet in zijn voorselectie opgenomen. Ik moet dit proberen vast te houden en dan komt Oranje wel weer vanzelf, denk ik.” Na aandringen van Touzani op de vraag of hij terugkeert in Oranje: “Ja, ik kom terug in Oranje.”

Bazoer beseft dat hij door sommigen wordt gezien als ‘een moeilijke jongen’. Volgens de verdediger van Vitesse komt dat door zijn verleden. “In het verleden zijn dingen gebeurd, dat weet iedereen. Alleen ik vind dat de media vaak snel over mensen oordelen”, stelt hij. “Mensen nemen dat over en dan krijgen ze een bepaald beeld over je. Soms is het goed om dingen te laten lopen. Maar je moet voor jezelf ook wel ergens de grens trekken: tot hier en niet verder. Sommige mensen kunnen er niet tegen als je je mening laat horen”, aldus Bazoer, die aangeeft dat hij veel heeft geleerd en beter met situaties omgaat. “Ik ben ouder, slimmer. Dat leer ik nu gewoon.”

Bazoer werd bij PSV gezien als groot talent. Dat hij in 2012 de overstap maakte naar Ajax werd hem niet in dank afgenomen. Zowel de club als supporters waren niet blij. “Ik had destijds nog Twitter en ging allemaal dingen lezen. Ik moet zeggen dat dat wel veel met me deed. Ik kreeg veel haatreacties, mijn moeder werd uitgescholden.” Bazoer zegt ook bedreigingen ontvangen te hebben. “Zo van: we weten waar je woont. Daar had ik het wel moeilijk mee. PSV wilde me ook geen vrijstelling geven om wedstrijden te spelen voor Ajax. Ze waren natuurlijk boos dat ik naar Ajax ging. Dat was wel lastig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Zijn contract loopt tot 2022. Zou dit niet voor Ajax of PSV een versterking zijn ipv Schuurs bijvoorbeeld? Mocht Schuurs dit seizoen zijn kans niet pakken en Bazoer zich zo blijven ontwikkelen. Als daadwerkelijk de knop om is, dan denk ik dat hij zo mee kan bij Ajax, is echt heel compleet. Is het niet als cv dan wel als 6. Weet alleen niet of hij nog zo goed ligt bij beide clubs. Al heb ik er zelf geen problemen mee. Bij Oranje heeft hij gewoon pech denk ik, voor de rechter cv heb je al De Ligt en De Vrij. Je gaat niet 3 spelers voor die positie meenemen.

21 november 2020 om 09:09

Denk dat dit een no-go is. Zie Bazoer zeker niet bij Ajax terugkomen. PSV zie ik hem ook niet halen. Denk ook juist dat zo een club als Vitesse meer iets voor hem is omdat de druk daar lager ligt en hij vrijer kan voetballen.

21 november 2020 om 14:26

Toch zou Bazoer wel iets toevoegen tov Blind en Schuurs met zijn snelheid en loopvermogen, geen overbodige luxe met dat hoge drukzetten van Ajax

21 november 2020 om 17:08

Promes is uiteindelijk ook terug gekeerd bij Ajax. Er zijn volgens mij wel meer voorbeelden waarvan gezegd werd dat t onmogelijk zou zijn. Hij doet het goed bij Vitesse, ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Als verdediger doet hij t goed maar ik zou hem weleens willen zien op de plek van Klaassen bij NL.

21 november 2020 om 09:37

Heb je Bazoer gezien met zijn vedettegedrag in de Arena? Mag ver weg blijven deze jongen.

21 november 2020 om 09:53

Ook al speelt hij nu tussen de centrale verdedigers in, ik zou hem zeker meer als een verdedigende middenvelder zien dan een verdediger.

21 november 2020 om 10:10

Het lijkt nu heel wat omdat als 5e verdediger staat. Oftewel hij heeft geen directe tegenstander en hoeft ze vooral te beperken tot opbouwen. In een 4 mans verdediging waarin hij in veel meer 1 op 1 situaties komt zal hij het waarschijnlijk afleggen.

21 november 2020 om 11:22

Plus dat hij bij Vitesse speelt(met alle respect) Zeggen we niet vaak dat spelers zich op een hoger niveau moeten bewijzen. Hij kon niet slagen bij Ajax, laat staan een topclub in Europa, maar wel goed genoeg voor Oranje? Wat een armoede

21 november 2020 om 11:37

Hij speelt uitstekend hoor. Omdat hij een paar jaar terug niet goed was wil dat niet zeggen dat hij nu niet goed genoeg is. Ik vind hem echt niet minder als een Schuurs of Veltman bv

21 november 2020 om 11:43

Verrassend dat je hem niet minder vindt dan Ajacieden. Ook zeer verrassend dat je Veltman weer noemt. Dat doe je nooit!

21 november 2020 om 12:06

Wat een onverwachtse vergelijking, die met Veltman! Die zag ik niet aankomen... On topic: Bazoer speelt nu a) in een vijfmansverdediging. Dat speelt heel anders dan in Oranje of Ajax. B) de druk bij Vitesse om te presteren, is, met alle respect, veel minder dan bij Ajax of Oranje.

21 november 2020 om 12:35

Dan kan je spelertjes van Feyenoord, AZ, Atalanta ed voortaan ook maar thuis laten dan? Zijn volgens mij allemaal subtoppertjes.

21 november 2020 om 13:40

Hateboer, Van Aanholt spelen bij hun club met 5 verdedigers en hebben duidelijk moeite in een systeem met 4 verdedigers zoals bij Oranje. Snap niet dat De Boer dan niet kiest om Botman erbij te zetten naast Blind en De Vrij. Dit werkte niet wat mij betreft

21 november 2020 om 17:23

@RUTGERRR Man Man man. Veltman is toch gewoon de verdediger die op Bazoer zijn positie speelt als reserve RCV?

Het wordt nog eens druk achterin bij oranje. Toch wel lekker als je zoveel keuzes hebt. Dat in tegenstelling tot de spitspositie.

Lastige jongen, zou ik niet als collega willen hebben. Lijkt me ook geen basis materiaal PSV , Ajax

21 november 2020 om 10:25

Denk inderdaad dat het stempel "lastige" jongen hem in de weg staat. Zou ook niet weten voor welke positie hij bij Oranje moet, maar heb eerlijk gezegd nog geen wedstrijd van Vitesse bekeken dit seizoen. Overigens vind ik het altijd een redelijke dooddoener als men zichzelf Oranje in gaat kletsen. Oranje moet je verdienen en niet om vragen, het komt dan vanzelf wel.

21 november 2020 om 10:54

Die stempel heeft hij er toch zelf opgeplakt. Eerst bij PSV en daarna bij Ajax.

21 november 2020 om 11:32

Daar heeft hij inderdaad zelf voor gezorgd, vandaar dat ik ook aangeef dat dat hem in de weg gaat zitten.

21 november 2020 om 11:39

De taak aan een goede coach zoals die Letsch van Vitesse nu zo een lastige jongen aan de praat te krijgen. In Nederland schrijven we de zogenaamde lastige jongens veel te makkelijk af

Het kan aan mij liggen maar ik zie het niet snel gebeuren. Hij speelt nu natuurlijk goed, maar zijn positie hebben we in oranje niet. En als we die al een keer zullen hebben, dan zijn er juist centraal achterin al veel goede spelers.

21 november 2020 om 11:06

Als hij echt de pannen van het dak gaat spelen zou ik hem willen zien als Libero in een 5-3-2 tussen VVD en De Ligt (als die weer fit zijn). De positie van Klaassen/De Roon haal je hiermee weg. Neemt wel wat kwetsbaarheid van die backs weg.

Ging deze jongen ook niet weg bij PSV omdat PSV hem als cv wilde gebruiken en hij in zichzelf een middenvelder zag?

21 november 2020 om 09:46

Haha precies. Moest toen perse weg bij PSV omdat meneer zich te goed voelde als verdediger en dacht dat die middenvelder moest zijn. Toch wel ironisch dat die dan nu zijn beste wedstrijden in jaren als CV speelt. Komt naar mijn mening toch wat handelingssnelheid te kort als middenvelder.

21 november 2020 om 09:49

Ja klopt, des te meer is het fijn dat hij nu zelf heeft ingezien dat dit het beste voor hem is. Hierdoor gaat hij nog een keer naar een grotere club dan Vitesse en haalt hij misschien Oranje. Ik denk persoonlijk dat hij prima naast een echte verdediger kan spelen (van dijk, de ligt, de vrij)

21 november 2020 om 18:15

Ja dat klopt! En grappig dat dit telkens Door iedereen op vz herhaalt moet worden. We weten het nu wel

Als hij zo doorgaat als dit seizoen komt ie vanzelf weer in beeld bij Oranje. Of dat dan al voor het EK is of er na dat is gissen, maar hij valt qua spel zeker in positieve zin op. Dat stempel van moeilijke jongen heeft hij wat mij betreft helemaal niet gekregen vanwege het snelle oordelen. Die heeft hij gekregen omdat hij achtereenvolgens bij Ajax, Wolfsburg en Porto problemen veroorzaakte en bij Utrecht ook al vrij rap tegen een schorsing van een aantal wedstrijden op liep.

21 november 2020 om 09:37

En vergeet de rode kaarten en disciplinaire straf bij Vitesse niet

21 november 2020 om 10:27

Precies dit allemaal maakt hem totaal ongeschikt voor een rol binnen Oranje. Lijkt me ook echt iemand die amok gaat maken als hij 3 interland achter elkaar op de bank blijft.

21 november 2020 om 10:26

Dat vond ik ook wel grappig om te lezen. Het is ook wel vrij makkelijk natuurlijk.. oke, ik ben miss vaak lastig geweest, maar de media moet niet oordelen want ik ben thuis echt een lieve jongen. Het is ook een stukje verantwoordelijkheid nemen door niet gelijk de media de schuld te geven en je hand in eigen boezem te steken zonder een "maar". Ik geloof niet dat Bazoer echt zoveel volwassener is geworden. Laten we maar eerst eens even kijken of hij het een seizoen zo kan volhouden.

Bazoer, het voorbeeld van hoe je een glansrijke carrière om zeep kunt helpen. Ik bedoel maar, in 2016 stond hij vol op de radar bij clubs als ac milan en man u etc. maar het liep ff anders en puur alleen om zn gedrag. Nou ja, hopelijk wordt hij dan ook weer een voorbeeld van hoe je het ook alsnog kunt repareren.

21 november 2020 om 11:33

Je doet net of Bazoer een uitzondering is. er zijn zoveel spelers waarbij zoveel verwacht wordt, maar waar uiteindelijk je afvraagt waar het fout is gegaan.

21 november 2020 om 12:09

Hij zegt toch niet dat Bazoer de enige speler is dat dat heeft? Maar dit artikel gaat over Bazoer en niet over andere spelers.

Ik hoop voor deze jongen dat hij het licht gezien heeft. In potentie een hele goede voetballer. We zullen het zien de komende jaren of hij deze lijn kan voortzetten. Qua fysiek, techniek en atletisch vermogen zit het wel goed bij hem. Vind het nog steeds jammer van dat groepje toendertijd bij ajax tete, bazoer, riedewald en el ghazi dat ze zo ver zijn teruggevallen. Wellicht teveel gehyped maar ze kunnen echt wel wat ook fysiek zat het wel goed met ze. Hoop echt dat ze toch de top halen via een omweg.

Na jaren waarop iedere speler die een leuke wedstrijd speelden zijn debuut het het NL mocht maken (op Ziyech na, wat een pech) moet je het nu eindelijk verdienen omdat het nivo aardig omhoog gegaan is met spelers die vooral in de Europese (sub) top uitkomen. Ineens praten we wederom middelmaat het NL team in met een Klaassen, Klaiber, Haps en nu Bazoer. Ik sluit de laatste niet uit, maar eerst voor langere tijd laten zien, daarnaast vraag ik me af waar hij dan moet spelen.

Ik keek nooit naar dat programma maar zapte er gister toevallig langs. Leuk programma en wel goede gozer die Bazoer. In het veld lijkt het soms wat gemaakt, als hij dat van zich af kan laten glijden nu hij ouder wordt dan gaat hij het NL elftal mogelijk wel halen.

Nou, bedankt! Ongeleid projectiel, bij Ajax dacht hij ook dat hij het was. Hij bewijst dat talent alleen niet genoeg is in het huidige profvoetbal.

Laat hem eerst maar eens over een langere periode laten zien dat hij 1. op hoog niveau blijft spelen en 2. een langere tijd normaal kan doen. Daarna kan hij wellicht een transfer maken en las hij dan laat zien met de druk om te kunnen gaan en dus niet weer rare dingen doet dán zou je hem kunnen overwegen voor het nederlands elftal.

Oh ja en daarnaast graag in een 4 mans verdediging of op het middenveld, niet in een rol die in het NL elftal niet bestaat.

Nu Virgil geblesseerd is lijkt het me logisch dat we het EK spelen de Ligt en De Vrij. Daarachter hebben we Ake en Blind nog. En ja de Vrij en Blind waren slecht de laatste interlands maar beiden zijn beiden in normale doen veel beter dan wat ze hebben laten zien de laatste in interlands. En ik snap niet waarom Ake altijd onderschat wordt die jongen speelt ook bij City stabiel. Bazoer speelt pad als Cv in een 3 mans verdediging dat is echt anders dan 4 mans vedediging de Vrij kan normaal gesproken op deze interlands na van deze week die omslag wel maken omdat hij een pure cv is. In de toekomst Bazoer erbij prima maar nu halfjaar als cv weet niet hoor

Als deze gozer ooit iets van iemand had aangenomen dan had hij nu als centrale verdediger in de Europese top gespeeld.

Hij kan goed zijn ja, maar het blijft een groot risico om deze jongen in je elftal op te nemen. Niet voor niets is er enorm veel waardering voor de trainer van Vitesse, Letsch, dat hij met de bad boys Bazoer en Tannane om kan gaan. Maar dat kan gezien hun , nog steeds, aanhoudende gedrag om confrontaties op te zoeken, zowel in als buiten het veld, ook zo maar veranderen. Ik zou hem gezien zijn profiel niet selecteren als we afhankelijk zijn van teamgeest.

Ik heb persoonlijk het idee (als zijnde iemand die alle wedstrijden van Vitesse ziet) dat Bazoer nogal afhankelijk is van het systeem. De vijfmansverdediging waarin hij terugzakt als opbouwende Libero ligt hem echt heel goed. Riechedly kan dan gewoon met passes strooien vanaf de laatste linie, indribbelen om overtal te creeren, snelle korte combinaties om de tegenstander onder druk te zetten en het meest belangrijke hij kent gewoon zijn plaats. Op het moment dat Bazoer op het middenveld stond had hij er nogal een handje van om zijn verdedigende taken te verwaarlozen, wat je vooral goed zag met het druk zetten wat Vitesse beoogt waarin hij net deed alsof maar altijd grote gaten liet vallen (om vervolgens niet met zijn man mee te lopen). In een viermansverdediging bij Oranje zie ik het dan ook persoonlijk (als liefhebber van Bazoer) niet zitten, want hij staat verdedigend zijn mannetje maar is vooral goed wanneer hij georganiseerd met twee anderen direct naast zich kan spelen. Als verdedigende middenvelder zou het goed kunnen werken, echter hebben we daarvoor eigenlijk al iemand bij Oranje die dit veel beter kan in de vorm van Frenkie de Jong. Eventueel zou Bazoer kunnen gaan fungeren als back-up voor bijvoorbeeld een Davy Propper (als hij niet goed uit zijn blessure terugkomt), echter blijft het wel een moeilijk verhaal. Al met al zou ik hem graag een kans zien krijgen, maar denk ik dat hij vooral optimaal functioneert in het systeem dat nu bij Vitesse wordt gespeeld en ik zou nu persoonlijk als Frank de Boer zijnde niet het hele systeem omgooien om Bazoer te laten functioneren in Oranje.

Iedereen verdiend een tweede of derde kans. Als deze gozer zijn koppie op orde heeft dan is het een geweldige voetballer!

Zou hem wel terug willen zien bij ajax. Goede middenvelder/verdediger die niet met knikkende knietjes het veld op gaat

Typerend! Dit soort gasten gedragen zich zowel op als buiten het veld overduidelijk als een debiel,maar het is altijd de schuld van de media.Alsof wij het niet met eigen ogen aanschouwen.zelfreflectie van een konijn!

Ik vind het best knap hoe hij er weer een beetje bovenop lijkt te komen. Bij Vitesse is hij in een goedlopende ploeg gekomen en lijkt hij weer een beetje op te bloeien. Toch gaat op korte termijn oranje halen vrij moeilijk worden denk ik. De Ligt, De Vrij, Blind, Ake, Botman, Schuurs en misschien ook wel Teze zie ik eerder opgeroepen worden. Hij is niet duidelijk beter dan al die spelers en speelt bij een minder grote club.

Bazoer in Oranje,denk het niet, zeker niet als centrumverdediger en ook niet als middenvelder, maar als hij op de rechtsback positie kan spelen,wie weet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 8 1 1 1
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Oussama Tannane houdt ploeterend Vitesse in het spoor van Ajax

Vitesse blijft voorlopig met twee punten achterstand in het spoor van koploper Ajax. De Arnhemmers hadden het in eigen stadion niet bepaald gemakkelijk met laagvlieger Fortuna Sittard, maar wonnen door doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren