Quincy Promes bespreekt ‘uitlaatklep’: ‘Het is echt uit de hand gelopen’

Zaterdag, 14 november 2020 om 09:52Yanick Vos • Laatste update: 10:00

Quincy Promes is bij het grote publiek bekend als voetballer van Ajax, maar heeft een andere grote passie waarmee hij een kleiner publiek bereikt. Promes duikt na de Ajax-trainingen namelijk graag de muziekstudio in. De Oranje-international is veel bezig met muziek en noemt dat in gesprek met Ajax TV een van zijn favoriete bezigheden buiten het voetbal. “Het is een soort uitlaatklep”, aldus de 28-jarige Promes.

Promes zegt het mooi te vinden om nieuwe muziek te maken. “Je kan heel creatief zijn met de programma's die er zijn. Het is gewoon iets wat ik leuk vind om te doen en zo nu en dan breng ik iets uit voor de mensen die het leuk vinden”, aldus Promes, wiens nummers op Spotify al honderdduizenden keren gestreamd zijn. “Ik krijg heel veel complimenten en daardoor ben ik het ook iets serieuzer gaan doen, omdat het echt uit de hand is gelopen.”

Sean Klaiber: 'Quincy Promes zit er wel lekker in'

De buitenspeler krijgt regelmatig complimenten van rappers uit de muziekindustrie. “Het is gewoon iets wat ik leuk vind om te doen naast het voetbal. Als ik thuis ben en vrije tijd heb, dan ga ik lekker in de studio muziek luisteren of maken”, vertelt Promes. Hij hoopt met zijn muziek kinderen te inspireren. “Al die jonge jongens in de opleiding zijn jongens die naar me opkijken en ik wil ze adviseren dat ze hun school moeten afmaken en geen spijt krijgen van keuzes die ze maken.”

“Als ik ze daarvoor kan behoeden middels mijn muziek, dan is dat natuurlijk heel mooi om over te brengen. Misschien komt het wel sneller aan. Het is gewoon leuk om mensen te inspireren en zo word ik ook geïnspireerd door mensen”, zo klinkt het. Promes laat weten dat hij zich goed voelt in de muziekstudio. “Je voelt je een soort van vrij achter de microfoon, dat je kan zeggen wat je wil zonder een oordeel te krijgen. In het voetbal lig je onder een vergrootglas, dus het is fijn als je je ei kwijt kan in je eigen space.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door pinko)

Lekker toch, gewoon je eigen ding doen, zolang je maar de focus op het evhte werk behoudt. Doet hier niemand kwaad mee.

14 november 2020 om 10:08

Dit seizoen lijkt hij die focus nog niet echt te hebben. Of dat door de muziek komt kunnen alleen hij en de mensen om hem heen beoordelen.

14 november 2020 om 12:01

Hij houd zich al heel lang bezig met muziek buiten het voetbal. Denk dat met name het gemis van Ziyech en in mindere mate de andere spelers die zijn vertrokken invloed heeft op het spel van Promes dit seizoen.

14 november 2020 om 12:31

Ik weet het niet zo goed met Promes, in Rusland deed hij het goed en als je zijn goals daar bekijkt hoefde hij het niet per se te hebben van de kansen die hij bijvoorbeeld door Ziyech opgelegd kreeg, hij creërde daar zelf ook wat. Bij Twente liet hij dat ook zien, maar nu lijkt hij het helemaal kwijt te zijn, bij het Nederlands elftal komt het er ook totaal niet uit. Aan zijn muziek zal het niet liggen nee maar ik vraag me echt af wat hij nodig heeft om zijn vorm weer terug te krijgen.

Tot nu toe zit er geen muziek in zijn getoonde spel.

Gewoon lekker doen wat je fijn vind, niks mis mee.

Vaak word er op dit soort dingen negatief gereageerd. Maar vind dit juist wel mooi. bedoel, als mijn werk dag er op zit, wil ik ook wel graag leuke dingen doen. Dat is voor voetballers natuurlijk niet anders! Voor de 1 is dat muziek en voor een ander is dat iets anders.

Promes, Babel, Depay; waarom gaan jullie niet gewoon voltijd rappen. Al die spelers die moet andere dingen bezig zijn; je ziet het gewoon terug op het veld. Daarnaast is een vereiste instelling als topsporter je sport op 1 te zetten. Bij deze heren bespeur ik die instelling in ieder geval niet

14 november 2020 om 12:00

Hoezo? Jij hebt toch ook wel naast je werk andere dingen die je leuk vind om te doen? Moet je dat dan ook maar niet meer gaan doen?

14 november 2020 om 12:03

Hij zegt toch niet dat hij niet zijn best doet op zijn werk? Misschien werkt hij zich daar wel een slag in de rondte, dat kun je van Babel, Memphis en Promes niet zeggen. 'hun' werk is topsport, oftewel voetbal. Dat ze daar al hun energie en focus in stoppen is nu niet bepaald merk- en zichtbaar.

14 november 2020 om 13:04

'misschien werkt hij zich daar wel een slag in de rondte, dat kun je van Babel, Memphis en Promes niet zeggen.'

Memphis is nog steeds een van de hardstwerkende oranje internationals.
Als er 1 iemand is die heel hard werkt, dan is dat Memphis.

Heb jij ooit gehoord dat meerdere clubs over Ryan, Memphis of Quincy hebben geklaagd dat zij een slechte of matige arbeidsethos hebben?

'dat ze daar al hun energie en focus in stoppen is nu niet bepaald merk- en zichtbaar.'

Aan de hand waarvan kun jij precies concreet vaststellen dat zij niet al hun energie en focus in het voetbal stoppen? Zou je dit voor alle drie de heren uiteen kunnen zetten?

14 november 2020 om 13:31

Zo je bent zeker van je zaak, waaruit blijkt precies dat Memphis zo'n harde werker is?

14 november 2020 om 13:37

@Cancellera en hoe zie je dat voor je? Als Depay dan thuis komt van de training moet hij de rest van de dag een bal gaan staan hoog houden in de achtertuin? Wat houdt dat in, 24 per dag met voetbal bezig zijn? Wat vrije tijd en hobby's hebben voor je ontspanning lijkt me toch ook wel belangrijk voor ieder mens

14 november 2020 om 14:30

Hij heeft het NL elftal gehaald!! Als dat nog niet genoeg is dan weet ik het ook niet meer!

14 november 2020 om 12:02

Ik denk dat zij voetbal nog altijd wel op 1 hebben en ze wekelijks meer uren op het veld staan dan dat ze in de studio zitten.

14 november 2020 om 12:59

'promes, Babel, Depay; waarom gaan jullie niet gewoon voltijd rappen. Al die spelers die moet andere dingen bezig zijn; je ziet het gewoon terug op het veld.'

Wanneer heeft Ryan voor het laatst een nummer opgenomen?
Hij houdt zich bezig met andere zaken, maar je toch moet je hem even op die manier framen.

Wanneer nemen Memphis en Quincy hun nummer precies op? Skippen zij hiervoor hun trainingen dat je zegt dat ze met andere dingen bezig zijn? Zijn zij meer tijd bezig met het opnemen met nummers, dan dat zij met voetbal bezig zijn? Is het 50-50?

Heb je trouwens ooit in de media vernomen dat een van die drie heren een slechte of matige arbeidsethos erop na zouden houden? Zo niet, hoe kom jij als leunstoelanalist er dan bij er bij hen een topsport instelling ontbreekt?

Cristiano Ronaldo is ook bezig met een heleboel zaken naast het voetbal. Zie je dit terug in het veld? David Beckham, Frank Lampard, Gatusso, Clarence, Rio Ferdinand, Theo Walcott, Zlatan Ibrahimovic, Louis Saha, Gerard Pique, Iniesta en Marcus Rashord deden of doen nog veel meer naast het voetbal, dan Ryan, Memphis en Quincy.

'daarnaast is een vereiste instelling als topsporter je sport op 1 te zetten. Bij deze heren bespeur ik die instelling in ieder geval niet'

Dit soort teksten zijn veelal afkomstig van luitjes die zelf nooit op hoog niveau hebben gesport. Als je zelf ooit op een hoog niveau een sport zou hebben beoefend, dan weet je dat speler afleiding nodig heeft, en dat je als trainer / begeleiding hen die ruimte / vertrouwen moet geven.

Jullie doen net alsof die jongens zeer regelmatig cocaine in hun neus weg zitten te werken, altijd dronken zijn of naar de hoeren gaan. Dat zijn zaken die ervoor zorgen dat je je sport niet op 1 zet. Het opnemen van rapnummers heeft dit effect niet.

14 november 2020 om 13:35

Naar aanleiding van dat laatste stukje kan ik alleen maar concluderen dat Andy van der Meyde ook in het bovenstaande lijstje hoort, want die deed er ook heel veel dingen naast.

Uitlaatklep? Focus je maar op het voetbal, want dat is sinds je bij Go Ahead Eagles weg bent niet om naar huis te schrijven. Bij Spartak Moskou scoorde je af en toe nog leuke goals en wist je ook wel redelijk een bal op het juiste hoofd te leggen, maar sinds je bij Ajax onder contract staat mag je de schoenveters van alle voorgaande buitenspelers van Ajax nog niet strikken. Je legt liever de focus op rappen en zingen, prima, maar stop dan met voetballen. Je kan je daar niet meer op focussen en concentreren, omdat je ' ' 'toch wel je centjes' krijgt, of je nu wint of verliest. Als dat eens anders was geweest, hadden we een hele andere Promes gezien wellicht.

Maar 'als' telt niet in de voetballerij, dat weet ik, maar het gaat om het principe en hetgeen wat voor Promes op nummer 1 staat. Dat is al lange tijd geen voetbal meer, als ik zijn laatste wedstrijden bekijk (over een jaar of anderhalf genomen)...

14 november 2020 om 13:13

'uitlaatklep?' Is dit raar? Elke topsporter of -voetballer heeft een uitlaatklep nodig? Of denk je dat al die jongens in tentenkampen zitten en gedwongen worden om zich alleen met voetbal bezighouden? 'je legt liever de focus op rappen en zingen, prima, maar stop dan met voetballen. Je kan je daar niet meer op focussen en concentreren, omdat je ' ' 'toch wel je centjes' krijgt, of je nu wint of verliest. Als dat eens anders was geweest, hadden we een hele andere Promes gezien wellicht.' Hoe kom je erbij dat hij liever de focus op rappen en zingen legt? Skipt hij z'n trainingen of andere voetbalgerelateerde verplichtingen hiervoor? Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford, Clarence en het lijstje is nog veel langer, hielden of houden zich ook bezig met allerlei zaken buiten het voetbal om. Of zij nou winnen of verliezen, het geld blijft via andere kanalen binnenkomen... Heeft dat hen als voetballer in negatieve zin veranderd? Leggen zij hun focus liever op al die andere zaken dan voetbal? 'maar 'als' telt niet in de voetballerij, dat weet ik, maar het gaat om het principe en hetgeen wat voor Promes op nummer 1 staat. Dat is al lange tijd geen voetbal meer, als ik zijn laatste wedstrijden bekijk (over een jaar of anderhalf genomen)...' Dus rappen staat volgens jou bij Quincy op nummer 1?

14 november 2020 om 13:13

Cancellera denkt dat voetballers terug in de vriezer worden gestopt totdat ze weer voor de volgende training eruit worden gehaald.

Nou, ik kan niet wachten tot b.v. naast Promes, ook een Babel en Depay dit oppakken en het voetbalveld achter zich laten. Een zegen voor mijn gemoedsrust;-))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 17 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
Laatste voetbalnieuws

Spartak verkoopt oogappel van Dick Advocaat en maakt ruimte voor Promes

Aleksandr Kokorin staat voor zijn eerste avontuur buiten Rusland. De aanvaller verlaat Spartak Moskou voor een contract tot medio 2024 bij Fiorentina, zo maakt de club uit Rusland donderdag bekend via...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren