De Boer weerlegt kritiek: ‘Bewezen dat hij een volwaardige Oranje-speler is’

Donderdag, 12 november 2020 om 10:32Chris Meijer

Joël Veltman zag er woensdagavond tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Spanje (1-1) niet goed uit bij het tegendoelpunt, dat werd aangetekend door Sergio Canales. Bondscoach Frank de Boer beaamt dat de verdediger van Brighton & Hove Albion misschien niet zijn beste wedstrijd speelde, maar neemt het in onderstaande video tevens op voor hem. Volgens De Boer heeft Veltman reeds bewezen dat hij een 'volwaardige Oranje-international' is.

Actuele video's

Koeman: 'Een middenveld met Frenkie staat goed op het moment'

Highlights | Saint-Étienne - Lyon | Depay en consorten schitteren

Solskjaer: 'Bruno Fernandes laat zien dat hij altijd kan scoren'Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Kortgeleden roep je als Bondscoach dat een speler vooral minuten moet maken. Nu roep je, na een avond als gisteren, dat een bankzitter bij Brighton (!) een volwaardige international is? Op basis van wat dan?

12 november 2020 om 10:47

Speelt de laatste 3 wedstrijden gewoon basis.

12 november 2020 om 10:49

Dat komt doordat Dunk ook precies 3 wedstrijden geschorst was. Hierna gaat hij gewoon terug naar de bank.

12 november 2020 om 10:52

En daar gaat ie ook zitten in Oranje. Want is normaliter de derde optie achter Mathijs en de Vrij.

12 november 2020 om 15:19

Zullen we hem maar gewoon verplaatsen naar de bank thuis? Deze jongen zit ten onrechte bij de selectie van Oranje. Al zijn daar meerderen van. Het lijkt wel of we nooit verlost raken van een Bizot, Babel. Promes, Strootman - let op, zodra die weer een wedstrijd speelt: selectie! - , Hateboer, etc. Neem liever jonge talenten. Die maken op termijn misschien wel (veel) minder fouten dan b.v. een Veltman. Maar met deze coach - overal mislukt, behalve eerste twee Ajax jaren - gaan we geen hoge ogen gooien, waar dan ook...

12 november 2020 om 10:48

Hij stond alleen toen hij net kwam er naast. Hij staat nu gewoon in de basis. En hij speelde gisteren goed, maar maakte een dekkingsfout die hij niet kon herstellen. Hij had overigens ook wel een paar goede tackles. Dumfries maakte ook een fout, maar daar ging het goed. Je moet ook niet overdrijven. Ik zou hem ook niet in de basis zetten hoor. Als wisselrechtsback kan hij prima mee.

12 november 2020 om 10:49

Op basis van blessures? Voor de rechter CV plaats heb je verder Teze (net terug van corona en volgens Schmidt is er al roofbouw op psv spelers gepleegd), Geertruida (speelt sinds de komst van Spajic niet meer op Rcv) en Schuurs. Nou ja.. hoe waren de reacties hier geweest als hij die laatste had opgesteld? Bekijk het gewoon nuchter. Als De Ligt, De Vrij en Van Dijk erbij zijn, speelt Veltman echt niet. En ik vond het niet vreemd dat hij De Vrij wilde sparen voor de Nations League ipv een vriendschappelijke wedstrijd, aangezien hij de enige centrale verdediger van niveau is op dit moment.

12 november 2020 om 10:53

Veltman is gewoon volwaardig Oranjeklant. zal straks op het EK een excellente back up vormen voor de Basis. Dat ie zo nu en dan een onnodige overtreding met kaart pakt,of zn mannetje niet kan bijbenen,is bijzaak. Alle Oranjespelers maken fouten,pakken kaarten en kunnen de boel vaak niet bijbenen,al decennia lang.

12 november 2020 om 18:06

excellent nog wel? die gaat je straks gewoon een Ek kosten als hij erin staat want die geeft tegengoals cadeau aan de tegenstander alsof het heel het jaar Kerst is

12 november 2020 om 12:37

De Boer zegt dan toch niks geks... Je moet als speler vooral minuten maken. Natuurlijk is dat zo. En als die speler minder minuten maakt dan kijk je nog altijd naar hoe hij zich verhoudt tot een ander. We zitten in NL niet heel dik in de centrale verdedigers door blessures en in de Eredivisie loopt al helemaal weinig rond.

Overigens is Veltman natuurlijk geen wereldspeler...maar hij is ook een beetje de kop van jut. Men mag elkaar graag napraten als het over hem gaat. Het is een prima speler die niet in het A-team staat.

De afgelopen drie wedstrijden stond Veltman gewoon basis bij Brighton en draaide nagenoeg de volle 90 minuten mee.

12 november 2020 om 18:08

al speelt hij daar 60 wedstrijden in een seizoen bij Brighton, hij kost je alleen maar onnodige tegengoals. tegen Italie greep hij ook al niet in in een 1 op 1 situatie met Immobile waardoor die zonder enkel probleem zijn voorzet perfect kon afmeten en Italie scoorde. deze man is gewoon een garantie op onnodige tegengoals

Kom op zeg, laten we nou eerlijk zijn. Veltman is voor de eredivisie prima. Maar voor hoger niveau zoals oranje en CL etc is hij niet goed genoeg. Hij is gewoon niet betrouwbaar genoeg. Maakt te vaak een ‘veltmannetje’.

12 november 2020 om 14:06

Veltman is wel de ideale 12e man. Hij zal De Vrij, De Ligt en/of VVD er nooit uitspelen, maar verder is er niemand die beter is. Nee, ook Teze en Geertruida niet. Daarbij, iedere speler maakt fouten. Heb je die fout van Dumfries gezien? Was ook bijna een doelpunt! Of die passes die net niet goed genoeg waren op het cruciale moment? En toch speelde Dumfries gewoon een goede pot. Zoals ook Veltman gewoon een goede pot speelde gisteren. We kunnen ook Memphis niet meer oproepen, want die mist teveel kansen, of Luuk de Jong, want die kan niet voetballen met ledematen onder zijn nek. Maar er is niemand die beter is op die positie op dat moment.

12 november 2020 om 18:20

hij is een nog idealere 25e man

13 november 2020 om 08:49

Hahahaha, Ik dacht al, waar blijft Japie Veltman is geen topper, maar ook niet zo extreem slecht als dat jij hem doet voorkomen.

13 november 2020 om 12:28

misschien niet maar hij is ook niet zo betrouwbaar of capabel als sommige mensen hem hier doen voorkomen. voor Eredivisieniveau vind ik hem zeker bruikbaar maar voor Oranje vind ik hem zwaar tekort komen. eerst leidt hij tegen Italie een tegengoal in en nu tegen Spanje weer. op een eindtoernooi gaat dat je gewoon uitschakeling kosten

Veltman heeft altijd bij de selectie gezeten en heeft ook altijd veel fouten gemaakt.
Veltman kan 85% van de wedstrijd prima spelen maar hij maakt of altijd een cruciale fout of hij pakt een domme kaart.
Ik snap werkelijk niet dat Veltman altijd weer bij de selectie zit.

12 november 2020 om 17:09

Wie is er beter? Zoveel goede spelers heeft Nederland niet in de posititie waarin Veltman kan spelen.

12 november 2020 om 18:28

je kan je ook afvragen wie is er slechter? probeer desnoods een keer een Gouweleeuw ofzo want dit is ook niks

13 november 2020 om 08:39

Wie staan er in Jong Oranje Cv?
Haal je die erbij zijn talenten waar foutjes nog van worden geaccepteerd.

13 november 2020 om 12:26

ook geen verkeerd idee idd

Ik vind de kritiek richting Veltman een beetje te gemakkelijk elke keer. Tuurlijk is het geen geweldenaar en maakt hij het verschil niet, maar hij krijgt ook wel erg vaak de schuld als er iets mis gaan.
Gister zat hij inderdaad ook mis bij de 0-1, maar ook F. de Jong en Blind stonden erbij te keken en deden ook niets(en wellicht had Bizot de bal kunnen hebben?). In mijn ogen was het ook een aaneenschakeling van fouten, maar krijgt Veltman de volledige schuld hiervoor.

Daarnaast heeft Veltman een prima wedstrijd gevoetbalt. Ik denk zelfs dat hij verdedigend het meeste heeft opgelost. Aan de bal was hij niet bijzonder, maar dat hoeven we ook niet van hem te verwachten.

12 november 2020 om 10:47

Puyol, maar die ene grote fout iedere wedstrijd maakt hem juist onbetrouwbaar. Je weet gewoon iedere wedstrijd dat hij dat gaat doen.

12 november 2020 om 10:48

Kritiek heeft men niet omdat je een keer een foutje maakt. Gebeurd dit bij Frenkie zal men ff op hem mopperen en daarna weer vergeven. Simpelweg omdat hij krediet heeft opgebouwd. Doet meer goed dan fout. Bij Veltman is dat andersom. Niet voor niets wordt het een Veltmannetje genoemd.

12 november 2020 om 12:16

Als Frenkie het doet volgt er niet snel een doelpunt uit en als ze het voorin 10x in een wedstrijd doen vind ook bijna niemand het erg. Vroeger hadden we ook een de Boertje. Ondanks dat heeft die het ook gewoon goed gedaan in oranje.

12 november 2020 om 12:22

Eens op Depay komt nooit kritiek lijkt het maar stapeld dramatische wedstrijd op dramatische wedstrijd. De kritiek op Veltman slaat ook nergens op en is gebaseerd op dom na lullen en gebrek aan voetbal kennis. Elke speler maakt elke wedstrijd fouten maar alleen hij word er altijd uitgepikt.

12 november 2020 om 18:10

er was idd wel eens een De Boertje maar het Veltmannetje is structureel en dat is nou juist het hele probleem

12 november 2020 om 18:11

@bjp79 op Depay komt nooit kritiek? waar heb jij gezeten de afgelopen jaren?

12 november 2020 om 10:59

precies, zo gemakkelijk allemaal. maar hij zit er wel lekker kort op en volgens mij heel erg vervelend om tegen Veltman te spelen. Morata zag ik gister al een paar keer sjaggie weglopen na weer een duel met Veltman

12 november 2020 om 11:03

@daviddaan

Klopt, Veltman lijkt als verdediger soms wel een Italiaan, haalt alles eruit en is heel vervelend. Ik vind in NL de verdedigers nog wel eens te lief om internationaal ook goed voor de dag te komen, Veltman heeft dat niet.

12 november 2020 om 18:12

nee alleen het probleem bij Veltman is weer dat hij verdedigend veel te onbetrouwbaar is om goed voor de dag te komen. eerst leidde hij laatst tegen Italie die tegengoal in en gisteren weer tegen Spanje. hoeveel krediet ga je iemand blijven geven in Oranje want het wordt nu wel erg ongeloofwaardig dat Veltman zo veel minuten krijgt

12 november 2020 om 11:01

Eens, Veltman is aan de bal overigens ook prima, die heeft jaren het spel gemaakt van achteruit bij Ajax en heeft echt een prima inspeelpass of cross pass.

Veltman heeft ook wel gogme, soms is hij wat smerig en gaat hij zelfs te ver, maar dat missen we in NL nog wel eens. Mochten we prijzen willen winnen is dat een een toegevoegde waarde.

Komt nog bij dat hij breed inzetbaar is, RB en RCV in zowel een systeem met 3 verdedigers als met 2 verdedigers.

12 november 2020 om 18:13

hij kan idd prima passen, hij kan helaas alleen niet echt verdedigen. iig niet als we het over internationaal niveau hebben. voor de Eredivisie was hij nog net bruikbaar

12 november 2020 om 11:02

Een mega blunder maken, waaruit de 0-1 valt, en vervolgens een redelijk goed wedstrijd spelen is niet het gewenste niveau van Oranje. Zelfs niet voor de bank. Of vind je van wel? En dit is ook niet de eerste keer ofzo. Bij Joel is dit gewoon structureel. Zijn hele carriere kan je kort samenvatten als: "domme acties tijdens cruciale momenten en vervolgens af en toe wel oke".

12 november 2020 om 11:06

@bereta

Mega blunder ja? Kijk het doelpunt nog eens goed terug, wie laat zijn man binnendoor zomaar weg lopen? Hateboer. Die had gewoon de binnenkant moeten houden.

Als Veltman ook nog ingestapt was op Morata had Canales helemaal 1 op 1 doorgekund. Dus dat was een goede keuze. Als er dan ook nog nul druk op Morata komt van bv. een middenvelder, die sowieso veel gaten lieten vallen, dan verdedig je als team niet goed.

Veltman wordt structureel onevenredig hard een dergelijk doelpunt aangerekend, als hij wat goed doet, ziet niemand het.

12 november 2020 om 12:07

@lausho: ik volg jouw punt over het risico van doordekken op Morata, maar als je er dan voor kiest om dat niet te doen, dan moet je natuurlijk Canales wel goed verdedigen en dat deed Veltman ook niet. Geen megablunder, maar het was ook niet echt heel best.

12 november 2020 om 12:26

@Lausho: het heeft geen zin om het te proberen uit te leggen. Voetbal kennis is niet al te hoog en het dom nalullen is voornamelijk wat er gebeurd. Als je hem al die perfecte passes tussen de linies door naar voren ziet geven gister (voornamelijk 2de helft) is dat gewoon top voor zijn doen. Elke bondscoach roept hem ook op maar elke nietszeggende analist hier op de site weet het wel beter. Het is absoluut geen geweldenaar/topspeler die ook gewoon wissel zit als iedereen fit is maar veel beter dan menigeen hier is aangepraat.

12 november 2020 om 19:09

Ik heb het voor de zekerheid nog eens terug gekeken. Veltman doet hier gewoon alles fout. Hij dekt niet door en pakt ook niemand aan. Hij weet gewoon niet wat hij aan het doen is. Canales kwam alsnog 1 op 1 te staan omdat Veltman geen keuze kon maken. Heb je zelf de beelden nog terug gekeken? Man spelde gewoon weer een slechte wedstrijd. Zoveelste van zijn carriere, dus dat is niet heel bijzonder. Wat wel bijzonder is hoe de fanboys hem weer staan te verdedigen.

12 november 2020 om 19:17

@bjp79: "top voor zijn doen" is never nooit een argument. een een speler aanspelen met dezelfde kleur shirt is een "perfecte pass" tegenwoordig? Kom op zeg. Hoe laag wil je de lat leggen?

Nu is het wachten op japie.. On topic. Ik vind de kritiek op veltman een beetje overdreven worden. Net als al die andere mensen die zeggen dat F. De Boer Ajax-minded is. Als iedereen fit is zit Veltman gewoon op de bank. Prima 12e man. Of zijn er betere alternatieven in de verdediging?

12 november 2020 om 10:48

Mickey als je niet ziet dat de Boer Ajaxminded is dan wil je het niet zien. Als je het niet erg vindt dat hij dat is...prima, maar je kunt het niet ontkennen

12 november 2020 om 12:18

Hoeveel meer ajacieden selecteert hij dan de vorige 2 bondscoaches? Of is ieder ajax minded die spelers met een ajax verleden selecteren. Ik snap echt wel dat mensen iets tegen de Boer of Veltman hebben, maar vind het allemaal zo triest dat niemand eens door zijn eigen club voorkeur heen kan kijken. En dan wel de Boer hierop aankijken.

12 november 2020 om 12:31

@JeroenF222 als je nu nog niet door hebt dat je niet op je duim moet zuigen omdat die info niet betrouwbaar is moet je misschien even je hersens gaan gebruiken en stoppen met dit soort onzin te verkondigen. Als je nu nog niet door hebt dat je eigen gedachtegang je in de weg zit moet je misschien maar niet meer reageren.

12 november 2020 om 10:51

Das een leuke. Waarom niet Geertruida? Die is ook cv en back en heeft de toekomst. Veltman is toch oud. Potentie en basisspeler bij een top 3 club in Nederland. Dat schijnen de criteria te zijn toch?

12 november 2020 om 10:54

Feyenoord is geen top 3 club, en Geertruida mist nog de nodige EL en CL ervaring. Veltman speelt nu PL, wel eff stapje hoger dan Geertruida.

12 november 2020 om 11:07

Laatste 5 seizoenen: 3, 4, 1, 3, 3. Wat moet je dan doen om top 3 club te zijn? En wie is dat dan wel volgens jou?

12 november 2020 om 12:32

Presteren in Europa en Geertruida mag de veters van Veltman nog niet strikken.

12 november 2020 om 14:33

In Europa draait ie lekker mee hoor. Tegen CSKA nog een doelpunt meegepakt.

12 november 2020 om 18:15

@mikey12 tja, eerst leidt hij de tegengoal in tegen Italie en nu ook weer tegen Spanje. vorig jaar bij Ajax tegen Chelsea, Valencia, Willem II en Telstar in slechts 5 maanden tijd. het beschermen van Veltman wordt echt met de dag ongeloofwaardiger

Tijd om gewoon afscheid te nemen van bepaalde spelers. We zijn nu eindelijk af van Strootman, nu moeten Babel, Veltman en Hateboer nog ruimen. Die komen echt niveau te kort voor het elftal. Ik snap wel dat je Joel er bij haalt, hij kan rechtsback en centraal spelen en is naar alle berichten een hele lieve jongen die in elke groep goed licht. Maar het Nederlands elftal is geen zomerkamp, de beste spelers moeten geselecteerd worden en na herhaaldelijk falen van voornamelijk deze drie moet je gewoon je conclusies trekken net zoals bij Strootman. Ook vind ik dat spelers als Stengs nog te kort komen op dit moment, die moet zich echt goed gaan ontwikkelen en is een keer AZ bij de hand nemen in de Europa league in plaats van goed spelen tegen het rechterrijtje.

12 november 2020 om 10:52

Ben het wel met je eens. Maar dan moeten de alternatieven er wel staan. Rechtsback is gewoon een lastige positie qua opties. Wat het overige betreft heb je helemaal gelijk hoor.

12 november 2020 om 11:01

Het maakt inprincipe niet zoveel uit wie er achter dumfries staat in de pikorde. we hebben nu hatenboer meermaals geprobeerd en ook veltman is het niet. Dan kan je net zo goed andere spelers uitproberen. Kijk ik denk niet dat Klaiber of Geertruida / nieuwkoop beter zijn dan Hateboer of Veltman, maar misschien brengen ze wel gewoon iets anders dan hateboer en op dit moment kan je het net zo goed proberen.

12 november 2020 om 11:08

Of ze brengen juist wat minder? Veltman is geen wereldtop maar hij heeft wel bepaalde kwaliteiten. Is geen naïeve verdediger, heeft veel ervaring en is aan de bal ook prima, je geeft zelf ook al aan niet echt een betere speler te kunnen noemen.

12 november 2020 om 11:11

Tja je stelt zelf dat het geen zomerkamp is. Geertruida en Nieuwkoop verdienen het dan echt niet meer dan Veltman om opgeroepen te worden. Het is gewoon niet anders op sommige posities. Dat geldt ook voor de keepersposities en de gehele aanval op Memphis na. Er is nou eenmaal niet beter, wie je er ook maar in zet.

12 november 2020 om 11:05

Maar dan moet je wel spelers hebben die hun kunnen vervangen. Daar schaart het momenteel nog aan bij dit Oranje. We hebben veel middelmaat omdat er (nog) niets beters loopt, niet omdat de bondscoach geen zin heeft ze te selecteren.

12 november 2020 om 11:10

Inderdaad en komt er mogelijk iets aan wat die middelmaat kan doorbreken zoals Gravenberch is de wereld te klein omdat het een ajacied is.

Veltman is voorlopig imo wel iets boven de middelmaat die we hebben. Fosu-Mensah of Zeefuik zouden wel een serieuze concurrenten kunnen worden/zijn voor de RB positie. En verder moet je ook kijken naar talenten als Hoever bij Liverpool.

12 november 2020 om 11:12

Je gaat mij niet wijsmaken dat Deyovasio Zeefuik op dit moment slechter zou doen dan Hateboer of Veltman.

12 november 2020 om 11:33

Als Zeefuik een tijd lang speelminuten krijgt zal hij ook zeker in beeld komen hoor. Maar hij heeft laatste tijd ook niks laten zien. De enige keer dat ik iets van hem voorbij zag komen was een rode kaart na een paar minuten. Eerst maar eens wat laten zien voor je opgeroepen wordt. Hateboer heeft ook lang moeten wachten voor hij een kans kreeg. Jammer dat hij het nu verprutst, maar dat is een ander verhaal...

12 november 2020 om 11:57

@davidherres

En jij gaat mij niet wijsmaken dat Zeefuik veel beter is. Veltman doet het gewoon prima voorlopig en heeft nu ook nog eens de ervaring mee.

12 november 2020 om 17:28

Nou ja, Veltman is het schoolvoorbeeld van die middelmaat. Die kun je ook moeiteloos in zo'n rijtje plaatsen. Toch ben ik persoonlijk een voorstander van het doorselecteren van dit soort jongens die eigenlijk niets toevoegen. Ze zijn niet goed genoeg om hun ervaring te laten spreken en hebben ook geen groeiperspectief meer.

12 november 2020 om 11:31

Blind kan ook gerust aan je lijstje toegevoegd worden. Centraal achterin met van Dijk, De Ligt, De Vrij en Ake echt veel betere opties. Ook op linksback zijn er betere denkbaar, om over het middenveld maar te zwijgen...

12 november 2020 om 11:35

En wat is dan zo goed aan Aké? Ik heb hem alleen maar onrustig zien draven over het veld. Dan heb ik liever Blind hoor. Die heeft tenminste ook nog sterke punten. Die heb ik bij Aké nog te weinig kunnen ontdekken.

Het feit dat hij dit moet weerleggen geeft aan dat veel mensen terecht kritiek uitten en er vraagtekens zijn rondom de selectie én speeltijd van dhr. Veltman.

Veltman is de ideale 12de man in geval van blessures. Norma spelen VVD en de Ligt daar, en is de Vrij 1ste backup. Veltman speelt nu basis in de PL, dat is toch eff en podium hoger dan de eredivisie. En als RCV is er op dit moment geen betere ideale 12de man.

12 november 2020 om 10:51

Hij heeft in 8 duels er 4 gespeeld. Van deze 4 heeft hij er 2 niet volgemaakt. Is dat al basis tegenwoordig?

12 november 2020 om 10:53

Toen hij kwam stond hij wissel. Sindsdien staat hij er in en krijgen ze veel minder tegengoals. Het is maar net hoe je het uitlegt Gilles.

12 november 2020 om 10:55

Ja als de eerste wedstrijden tegen Chelsea, Manu en Newcastle zijn om vervolgens wel te spelen tegen Burnley en Tottenham (verlies) en West Brom dan is de kans inderdaad groter dat je niet verliest.

12 november 2020 om 10:56

Hij gaat in Oranje nooit basis spelen als Mathijs en de Vrij er zijn. En zal eerder rechtsback gaan spelen dan RCV omdat je Schuurs, Geertruida en aantal andere daar ook kunnen spelen.

Veltman is een prima speler, vind dat hij met een vergrootglas wordt bekeken. Iedereen rekent hem weer dat doelpunt aan maar het is Hateboer die zijn man laat lopen.

Hij is uiteraard niet van het niveau de Vrij, de Ligt, van Dijk maar wel een prima toevoeging om achter de hand te hebben.

12 november 2020 om 11:04

Tja, definieer prima. Voor de top van de Eredivisie een aardige verdediger, maar voor Oranje mag dit niet de maatstaf zijn. Los van het feit dat ik 'm gisteren niet slecht vond spelen, is Veltman simpelweg te licht bevonden voor Oranje en het baart me wel zorgen dat de bondscoach dat schijnbaar niet ziet.

12 november 2020 om 11:55

@sirius

De maatstaf niet, maar veel beter hebben we niet op dit moment. Te licht vind niet, gezien de alternatieven.

12 november 2020 om 17:28

Maar de alternatieven bepalen niet of hij te licht is, dat bepalen zijn kwaliteiten.

12 november 2020 om 11:07

Eens met je reactie. Ik vind Veltman ook geen geweldenaar maar een uitstekende verdediger om achter de hand te hebben. Normaliter speelt De Ligt of De Vrij. Hij is gewoon 3e RCV van Oranje. En het is o zo gemakkelijk om een fout van Veltman uit te lichten. Verdedigen is zijn primaire taak net zoals scoren voor een aanvaller een primaire taak is. Nou daarin hebben een aantal aanvallers ook gefaald door niet te scoren of weinig te creëren.

dat zoveel mensen deze speler nog lopen te verdedigen. hij werkt hard en doet goed zijn best, maar maakt ook regelmatig heel grote fouten en is daarom ook altijd goed voor een tegendoelpunt. dat kan echt niet in het nederlands elftal

Veltman speelde gisteren buiten z'n fout misschien wel z'n beste interland. In dat opzicht snap ik niet waarom iedereen nu weer over hem valt, want wat hij bij dat doelpunt ook had gedaan, het was zeer waarschijnlijk sowieso een doelpunt geworden. Dat neemt niet weg dat ik in Veltman geen bewezen en volwaardige Oranje-speler is. Dat mag ten nimmer de standaard zijn.

12 november 2020 om 12:22

Vorige interland speelde Veltman ook uitstekend. Het ging toen achterin veel beter draaien nadat hij erin kwam.

Nee dat is Veltman niet. Ja leuk dat hij behalve een fout een goede wedstrijd speelt maar als je elk duel fouten maakt wat heb je dan in hemelsnaam te zoeken in Oranje? Ik zag gisteren de opstellingen en wist meteen die gaat de mist in .. en warempel Joel stelde weer niet teleur. De beste man is gewoon een bankzitten bij Brighton en komt daarnaast gewoon het niveau te kort om me Oranje mee te doen. Veel mensen zeggen dan “oh maar hij heeft champions league gespeeld”, maar vergeten gemakshalve er even bij te zeggen dat hij daar consequent de allerslechtste van het veld was. Het is een aanfluiting voor het Nederlands voetbal dat deze man bij Oranje zit en ik hoop dat we hem in de zomer lekker thuis hebben zitten waar die hoort

Veltman kan geen duel aangaan zonder zijn handen te gebruiken en zijn tegenstander vast te pakken. Heeft hem in het verleden al diverse gele en rode kaarten opgeleverd.

De Boer meet met 2 maten. Normaal ben ik qua nederlands elftal nog wel neutraal maar nu vind ik het heerlijk dat er niet gepresteerd word. Hopelijk zit er gauw een nieuwe bondscoach die neutraal een selectie kan maken of ieder geval niet met 2 maten meet.

12 november 2020 om 11:53

Ik heb exact hetzelfde, ben altijd pro nl elftal maar bij deze man heb ik zo'n slecht gevoel.
Het is allemaal zo tegenstrijdig wat hij zegt maar daarnaast doet.
Nu hij het opneemt voor Veltman zou ik mij als Veltman pas echt zorgen maken, die zit er de volgede keer waarschijnlijk niet meer bij. Want zo werkt Frank, het zegt het ene en doet het andere

Ik snap dit echt niet. Veltman speelde gisteren een redelijk goede pot. Ja, natuurlijk is de tegengoal mede aan hem te wijten, want hij dekte verkeerd door en vervolgens draait ie verkeerd om. Daarna goed hersteld en in de 2e helft met De Vrij naast hem speelde hij zelfs uitstekend. Sterk in de dekking, maar vooral in de passing vooruit. Veltman is geen topper als De Vrij, Van Dijk en De Ligt, maar het is gewoon een degelijke verdediger die door iedere, maar dan ook iedere coach die hem in z’n selectie heeft steevast wordt opgesteld.

12 november 2020 om 12:04

Ik ben het helemaal met je eens. Hij is een goede backup achter onze topverdedigers.

Vindt daarnaast maar eens een speler die beter is dan Veltman. Als je dan met Geertruida of Zeefuik komt, die missen gewoon ervaring o een hoog niveau. We hebben het wel over een speler met een bak aan ervaring op Europees niveau.

Zeker hij maakt elke wedstrijd wel een fout, maar er is geen enige speler die foutloos speelt. Vroeger werd een "veltmannetje" een "frank de Boertje" genoemd, en ook Van Dijk maakte begin dit seizoen een paar slippertjes.

Als we met z'n allen erover eens zijn dat de primaire taak van een verdediger het verdedigen ofwel voorkomen van een doelpunt is en van een aanvaller het aanvallen van het doel van de tegenpartij ofwel doelpunten maken dan kunnen we inderdaad concluderen dat Veltman (m.i. samen met Hateboer en Bizot fout zaten bij de tegengoal).
Maar dan moeten we dus ook concluderen dat Depay niet meer opgeroepen hoeft te worden want hij heeft een 100% kans op de 2-1 laten liggen, dus heeft ook een mega-fout gemaakt. En hetzelfde geldt dan ook voor Luuk de Jong. Of moeten we die fouten aan Dumfries toeschrijven daar hij tot tweemaal toe een zwakke pass geeft.
Ik hoef het niet op te nemen voor Veltman, maar ik heb hem tot tweemaal toe een hele gevaarlijke situatie zien beteugelen, maar dat wordt niet benoemd. Jammer dat het merendeel van de roeptoeters hier dit niet willen inzien.

12 november 2020 om 17:10

Hij lijkt me een nog betere 30e man

12 november 2020 om 18:17

ik zie nog liever Gouweleeuw ofzo een kans krijgen. die zal misschien ook wel foutje smaken maar Veltman is een garantie gebleken op tegengoals. als hij een fout maakt is die meestal ook gelijk terug te zien op het scorebord

13 november 2020 om 07:27

Apart dat je nu spelers noemt die er waarschijnlijk niet bij zijn waarvan er 2 nu gewoon fit zijn maar dit zijn geen spelers die op posities spelen waar Veltman speelt .

We hebben gelukkig nog een jaar om betere opties te vinden ipv Veltman , Hatenboer, Bizot en Babel .

Volg Duitse voetbal niet echt dus hoe Gouweleeuw of St Juste het doen weet ik niet , vanuit de eredivisie is Bazoer misschien een optie .

Maar er zijn genoeg op forum club gekleurd , iemand noemde BMI niet dat die al weer goed genoeg is , maar was geen optie omdat die te oud is , terwijl Veltman is even oud , dus meet verhaal is niet de leeftijd maar of iemand goed genoeg is , ben zelf voor Feyenoord , maar zie dat iemand hier al Nieuwkoop en Geertruida oppert , die zijn heel ver van oranje niveau af , Geertruida zou wel in beeld moeten zijn voor jong oranje .

13 november 2020 om 12:31

Bmi, Geertruida en Nieuwkoop zijn idd ook niet de oplossing maar de namen die jij noemt zou ik wel een keer willen zien op die positie. van mij hoeft er echt niet perse een Feyenoorder in. zolang je maar gewoon verdedigd naar behoren op die positie vind ik het prima en maakt het me echt net uit bij welke club je speelt of een verleden hebt

Snap de ophef niet zo. Veltman is geen top (is ie nooit geweest en zal hij nooit worden) en derhalve ook een prima reserve, met de nodige ervaring en net als Blind multi-inzetbaar. Dat is prettig voor een coach.
Gisteren wordt hij gefileerd bij de tegengoal omdat het lekker makkelijk is om alleen hém de schuld te geven alsof voetbal een individuele sport is. En zeker zag hij er slecht uit bij de tegengoal, maar hij was alles behalve de enige. Als Cillessen bijvoorbeeld die bal had doorgelaten dan was de wereld te klein geweest en komt de kwestie speeltijd weer om de hoek kijken en zijn weet ik niet wie allemaal beter. Als we sommigen hier moesten geloven had Zoet al een tijdje onder de lat gestaan. Ik wil maar zeggen.

12 november 2020 om 18:19

wel grappig dat bij elke willekeurige verdediger een cruciale fout gewoon een cruciale fout is en dat het bij Veltman altijd aan zijn teamgenoten ligt. Maguire is eigenlijk ook gewoon 90 miljoen waard en een wereldverdediger. al die fouten die hij maakt dat komt natuurlijk gewoon door zijn teamgenoten

13 november 2020 om 09:31

Heb je de reactie wel gelezen? Ik zeg namelijk nergens dat het aan zijn teamgenoten ligt, maar wel ook aan zijn teamgenoten, zoals Bizot en F de Jong. Maar daar mag je niks over zeggen omdat de kop van jut iets verkeerd doet. Bizot had bij de cornervlag kunnen staan en nog was het Veltman zijn fout. Beetje onnozele reactie van jezelf vind je niet? Ik vond namelijk dat Bizot erg slecht opgesteld stond bijde tegentreffer. Zag je hoeveel marge de rechterhoek had en dan was de kans ook nog eens van redelijk schuin, zodat het doel kleiner is om te verdedigen.

13 november 2020 om 12:32

ja Bizot stond niet goed te keepen idd, die komt ook zwaar tekort voor Oranje en moet ook gewoon gepasseerd gaan worden. dat ben ik helemaal met je eens. Bizot had echter niet in actie hoeven te komen als Veltman gewoon had gedaan waar hij voor in het veld staat maar dat liet hij helaas na en dat is nu al de tweede keer in vrij korte tijd. tegen Italie ontstond de tegengoal ook al uit zwak verdedigen van hem

Buiten die fout was ie prima juist vond ik. Snap wel dat Frank hem leuk vindt, die had zelf ook altijd een De Boertje.

"bondscoach Frank de Boer beaamt dat de verdediger van Brighton & Hove Albion misschien niet zijn beste wedstrijd speelde." ik zag geen andere Veltman gisteren. tegen talie leidde hij ook al de tegengoal in en eigenlijk maakt Veltman altijd wel dit soort fouten. je weet dat als je hem opstelt dat de kans dat er een onnodige tegengoal ontstaat groter is dan de kans dat die onnodige tegengoal niet ontstaat

Ach flikker toch op man! Veltman is helemaal geen international waardige speler. Komt van alles tekort. En brengt medespelers in de problemen en kan totaal niet verdedigen. Dus niet meer oproepen!!

Veltman is de beste optie als rechtsback die er nu is in 4 3 3.
Beter dan Dumfries of Hateboer.
Het wachten is op een betere optie..ter Avest van Udinese of Zeefuik van Hertha.
Karsdorp is ook nog niet zo oud.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren