Feestende fans van Cambuur houden geen afstand: ‘Dit is een volksclub’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

SC Cambuur is door een ruime overwinning op Roda JC Kerkrade (3-0) zo goed als zeker van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Henk de Jong was vrijdagavond zelfs minder dan een minuut officieel verwijderd van de periodetitel, maar De Graafschap won in de 93e minuut van Jong PSV (2-1). Een remise in Doetinchem had een feestje betekend in Leeuwarden, daar NAC Breda tegelijkertijd bij Almere City (2-0) had verloren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)

Je zou toch verwachten dat zeker de Cambuur fans beseffen hoe zwaar de gevolgen kunnen zijn, mocht de competitie opnieuw stilgelegd worden. Al valt hun blijdschap natuurlijk ook wel te begrijpen en moet daar misschien ook plek voor zijn tegenwoordig.

24 oktober 2020 om 11:01

Dat zou je verwachten, maar blijkbaar zijn sommige mensen nog imbecieler dan je zou denken. En dat De Jong dit dan goed praat, vind ik eerlijk gezegd niet erg slim

24 oktober 2020 om 11:49

In de harde kern van Cambuur zitten aardig wat mensen/jongeren die daar geen rekening mee zouden houden. Is bij elke club wel het geval denk ik.

24 oktober 2020 om 13:36

Dat maakt het niet minder imbeciel gedrag

Het blijft moeilijk en misschien wordt het zelfs wel steeds moeilijker. Gun Cambuur de wereld maar het moet echt een keer klaar zijn met al die bezopen, olijke supporters die zichzelf een wildcard voor corona geven. Toegegeven, de voetballers zelf geven ook geen aanleiding want massaal wordt er na een doelpunt op elkaar gesprongen e.d. De verstandige keuze maken blijft een dooddoener.

De media zullen dit ongetwijfeld weer gaan aangrijpen om paniek te zaaien en het betaalde voetbal in diskrediet te brengen, net zoals eerder gebeurde na de incidenten bij Feyenoord en Willem II ondanks dat de besmettingskansen in de buitenlucht zeer gering zijn.

24 oktober 2020 om 01:32

Ja de besmettingskansen in de buitenlucht zijn ongetwijfeld gering, maar als jullie staan te hossen en elkaar in de bek staan te hijgen, zal het gebrek aan afstand vast niet helpen.

24 oktober 2020 om 04:37

Wat een raar persoon ben jij zeg, sorry hoor? Maar heel het land is in paniek en het recordaantal is vandaag wederom verbroken, en je begint gewoon weer over lage besmettingskansen enzo. Denk je nou echt dat onze regering dat voor de grap doet ofzo? Doe ff normaal man.

24 oktober 2020 om 09:52

@BME hoezo denk je dat de regering niet met ons speelt,die Rutte heeft gewoon miljarden van ons geld weggeven aan een land als Duitsland enz zo zie je maar hoeveel ie om ons volk geeft

24 oktober 2020 om 10:00

@BME12 Ik heb het over de media, niet over de regering. Het is gewoon lachwekkend hoe breed incidenten met voetbalsupporters worden uitgemeten in de media. De fans van Feyenoord en Willem II werden weggezet als totale criminelen omdat ze de afstandsregels niet in acht namen. Is dat het land waarin we tegenwoorig leven? Een land van vingertjes wijzen en massa-hysterie? Laten we gewoon normaal doen. En daarbij kan het inderdaad zeker geen kwaad om even goed te kijken naar de verspreidingswijze van dit virus. De kans dat een menigte in de buitenlucht elkaar besmet is ontzettend klein. Dat lijkt me vrij relevant om op te merken voordat we hier van een mug weer een olifant gaan maken.

24 oktober 2020 om 10:20

@Davilla, wist je dat er bij een festival in Nijmegen 1 persoon van een vriendengroep van 12 besmet was en na het festival 11? In de buitenlucht dus. Met andere woorden: het kan wel. En in de huidige tijd waarin iedereen baalt van de gedeeltelijke lock down, is het gewoon niet verstandig. Horecazaken gaan failliet, maar een groepje supporters gaat voor de camera's feest vieren?

24 oktober 2020 om 10:35

De kans is bewezen klein. Het is ook helemaal niet met zekerheid vast te stellen dat die vriendengroep elkaar in de buitenlucht hebben besmet op het moment dat ze ook samen in één binnenruimte zijn geweest. Net als die jongens in Dokkum die elkaar zogenaamd in de buitenlucht hadden besmet, bleek niets van waar te zijn.

24 oktober 2020 om 10:37

@bme12: Goh, het recordaantal is verbroken... Klopt ja, van het aantal positief geteste mensen, niet van het aantal daadwerkelijke met corona besmette personen. Je weet toch hopelijk ook dat de PCR testen amper het verschil kunnen "zien" tussen het coronavirus, het griepvirus en het rhino (verkoudheid) virus ? Sinds de stijging van de positieve testuitslagen is het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen ook gestegen, maar procentueel gezien maar in een fractie van het dagelijks aantal positief geteste personen. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niets aan de hand is. maar van "het hele land in paniek" is alles behalve sprake.

24 oktober 2020 om 11:02

Davilla, in de buitenlucht is de kans veel kleiner. Maar als je tegen elkaar staat te springen en zingen en schreeuwen wordt die kans ineens veel groter. Als het misgaat, kan het dan in een keer ook heel snel gaan.

24 oktober 2020 om 11:11

Er ligt een enorme druk op de zorg nu. Is het even te veel gevraagd je gewoon even een paar weken je aan de regels te houden Dennis? Is dat zo veel gevraagd?

24 oktober 2020 om 11:26

Jij hebt écht werkelijk geen idee hoe een pcr test werkt...maar dan ook écht totaal niet. Mensen snappen niet hoe zeldzaam dom ze over komen als ze zeggen dat de pcr test het verschil niet ziet tussen corona,griep en rhino virus. Praat alsjeblieft niet over dingen waar je geen verstand van hebt want iedereen lacht je nu uit vanachter zijn mobiel of pc.

24 oktober 2020 om 12:47

@hansje1969: er wordt gezegd dat er enorme druk op de zorg ligt, of dat ook echt zo is valt te bezien. Nogmaals, de dagelijkse cijfers geven het aantal positief geteste personen weer, waarvan het overgrote deel niet eens corona heeft, of in een aanzienlijke lichte vorm. Het aantal ziekhuis opnames en sterfgevallen is een fractie van het aantal positieve testen. Ik ben de afgelopen weken in diverse ziekenhuizen geweest in de regio Eindhoven, en van enorme druk viel weinig tot niets te merken bij het aanwezige personeel. Maar goed, omdat nu een (relatief kleine) groep even hun emoties niet in bedwang kan houden (wat ik heel goed begrijp) moet er weer ineens overdreven krampachtig worden gereageerd...

24 oktober 2020 om 12:51

@madmarcel: als zelfs artsen dit bevestigen ? Collega van me werd positief getest bij een test-straat. Gaat vervolgens naar haar huisarts die doodleuk zegt dat de PCR tests die daar gebruikt worden niet accuraat zijn. Krijgt vervolgens een ander type test bij de huisarts en wat blijkt: geen corona, maar het gewone griepvirus. Als je dan denkt het zelf zo goed te weten zie ik graag je onderbouwing over de betrouwbaarheid van de pcr tests, voordat je populair probeert te doen en me probeert voor dom te verslijten..

24 oktober 2020 om 13:37

Jezus man ga je schamen. In bepaalde regio’s is de druk weldegelijk aan het toenemen op de ziekenhuizen en dan zitten we nog niet eens op het hoogtepunt. Neem ook even mee dat het zorgpersoneel al veel langer onder druk staat dan gewoon deze periode en dat er daardoor veel zieken zijn binnen het personeelsbestand waardoor de druk alleen maar groter wordt. Vervang drukke ziekenhuizen even door armoede of iets dergelijks en dan besef je wel wat je zegt.

24 oktober 2020 om 13:59

@lierse: ik hoef me nergens voor te schamen. Ik heb mijn mening (die ik onderbouw) en jij hebt de jouwe. Ooit in je opgekomen dat het van pas komt om te pas en onpas te roepen dat de ziekenhuizen meer druk opgelegd krijgen ? Werkt prima om zo nog meer mensen te dwingen om binnen te blijven (waar ik op zich niets op tegen heb). Het zal zeker zo zijn dat het in het ene ziekenhuis drukker is dan in het andere, en dat het ook met een betreffende regio te maken heeft. Feit is dat het aantal ziekenhuis- en IC opnames (en ook sterfgevallen) nog een fractie is van de positief geteste personen per dag.

24 oktober 2020 om 09:12

Ja idd buiten zeer gering. Daarom is vorig jaar de, volgens mij kwartfinale wedstrijd, cl wedstrijd een van de brandhaarden van de eerste golf geweest. Die acties bij Feyenoord, willem II En nu hier weer zijn belachelijk en moeten nu eens serieus aangepakt worden. Altijd met die slappe excuses komen waarom het allemaal wel meevalt.

24 oktober 2020 om 10:09

Dit lag aan de overvolle treinen en metro’s naar de stadions. Niet aan de wedstrijd zelf. Geen onwaarheden verkondingen.

24 oktober 2020 om 11:28

De wedstrijd bij Feyenoord heeft 5 bewezen gevallen opgeleverd. Dat is niet dramatisch op de totalen die je vandaag de dag ziet. Wel alles in perspectief blijven zien. Echter iedereen die nog steeds in ontkenning verkeert, moet eens een dagje mee lopen in de zorg of gewoon de ogen open doen bij (ook jonge) mensen die geraakt zijn door het virus. Dit soort dingen kan vandaag de dag echt niet meer en het goedpraten is ook ongeloofelijk.

24 oktober 2020 om 10:51

Ik wil je toch ff uit de droom helpen; besmettingskans buiten is niet gering als je tegen elkaar aan staat te schreeuwen.

Prachtige wereld waarin men anderen de maat neemt, omdat ze zich niet houden aan de tot religie verklaarde 1,5 meter. Levend in de illusie dat een virus zich zo makkelijk laat sturen. Je zou toch denken dat na zeven maanden wel duidelijk is dat een virus doet wat een virus doet, maar helaas ontbreekt de acceptatie dat de natuur ook de mensen overstijgt.

24 oktober 2020 om 01:34

Lange Frans is van YouTube naar Voetbalzone gegaan.

24 oktober 2020 om 01:49

Het beste is inderdaad al het tegengeluid op een hoop schuiven en daardoor geen enkele kritische kanttekening mogen stellen bij de collateral damage van de maatregelen of het ontbreken van enig effect van (een deel van) de maatregelen.

24 oktober 2020 om 02:07

Daarom waren er zoveel besmettingen na die demonstratie op de dam of in Duitsland of bij de huldiging van Willem 2

24 oktober 2020 om 02:08

Ik heb zeker wel kritiekpunten op bepaalde maatregelen, maar "dat een virus doet wat een virus doet" is wel heel makkelijk. Alsof de manier waarop we dingen doen geen enkele rol speelt. Niet voor niets dat carnaval en wintersport grote verspreiders waren.

24 oktober 2020 om 02:32

Ook al is dat zogenaamde tegengeluid nergens op gebaseerd behalve een aantal aannames op Facebook? Het is altijd zo'n dooddoener om het daarop te gooien. Wanneer je de geleerden gelooft ben je een schaap, slaap je en durf je niet kritisch te zijn, maar wanneer je Robert Jensen en Lange Frans achterna loopt ben je geen schaap. Sterker nog, je strijdt voor vrijheid ofzo... Je kunt ook kritisch en nuchter zijn, daarnaast ook rekening houdend met de kwetsbare medemens.

24 oktober 2020 om 03:32

Je moet altijd kritisch en nuchter zijn en niet alles klakkeloos aannemen... behalve dit. Dit is wel waar. Echt. Zucht Het is allemaal grappig totdat je op je buik op de IC ligt en die getallen lopen gewoon elke dag op en dat is overal terug te vinden, maar blijf vooral roepen over hoe woke en kritisch je wel niet bent en koop vooral nog even een shirt bij de uitgang.

24 oktober 2020 om 09:26

Nou vertel, hoeveel besmettingen waren er bij willem ll en op de dam??

24 oktober 2020 om 09:57

@Lunny Beetje dommig om Lange Frans en Jensen met elkaar te vergelijken. Ik zie Jensen vooral de officiële cijfers van het RIVM, CBS en WHO bekijken en daar terechte vragen over stellen, Lange Frans is vooral bezig met zaken als wie JFK heeft vermoord of dat er UFO'S rondvliegen. Dus ja alles op 1 hoop gooien kan je alsnog een schaap maken. Mensen die kritisch zijn over de maatregelen zijn niet per definitie Corona ontkenners maar volgen niet alles klakkeloos op wat de regering voor ons bedenkt. Naast besmettingen bestaat er ook nog zoiets als een economie, een psychische gezondheid, een menswaardig bestaan voor ouderen, menselijk contact, een derde wereld waar geen aandacht voor is, een voedselbank die ruim 60% minder voedsel binnenkrijgt dus dat tegengeluid is zeker wel ergens op gebaseerd. Vind jij het zelf niet opvallend dat wanneer de NPO het zogenaamde tegengeluid uitnodigd ze dan liever een 5g gekkie uitnodigen of een Famke Louise en die dan tegenover een politicus of viroloog neerzetten terwijl er genoeg artsen en wetenschappers zijn die ook een andere mening hebben maar die krijgen geen uitnodiging. Aan de regels houden is prima maar durf kritisch te zijn.

24 oktober 2020 om 09:15

Dus gewoon alles zijn gangetje laten gaan?

Weerzinwekkend dat de trainer dat gedrag ook nog vergoelijkt.

Dat er nog gevoetbald wordt is al apart. Dit gaat echter veel te ver. Supporters zijn niet de slimste mensen maar de reactie van de Jong is helemaal schokkend. En als de competitie straks gestaakt wordt weer om een prijsje vragen....

24 oktober 2020 om 08:38

Dat is het probleem niet. Dat ze corona krijgen zorgen ze zelf voor maar ze zorgen er ook voor dat het IC vol komt. Wat als jij k*** krijgt of een andere hulpvragende ziekte. Jouw hulp zal uitgesteld worden doordat er geen plek is. Mijn broer heeft een hernia oplopen. Door de corona is de operatie steeds uitgesteld en Ligt hij al bij een jaar plat. Hij kan zijn eigen kinderen niet eens op bed leggen. De stelling van 'laat maar ze kiezen er zelf voor' is dus iets te kort door de bocht.

24 oktober 2020 om 10:24

@Chuba, wat erg voor je broer! Veel sterkte voor hem! Een kennis van me zou ook vanwege een tumor worden geopereerd, maar de operatie is nu verschoven. Ik vind eigenlijk dat mensen die willens en wetens een onverantwoord risico nemen ook zo stoer moeten zijn om als ze ziek worden niet naar het ziekenhuis te gaan. Blijf dan ook stoer thuis en neem een paracetamolletje.

24 oktober 2020 om 10:30

Net zoals mensen die alcohol drinken of een alcohol vergifting oplopen of roken en later met k*** in het ziekenhuis liggen moeten die ook niet meer geholpen worden dan ?

24 oktober 2020 om 12:46

@recoba19, dat is wel wat anders he die komen gespreid over 10, 20 misschien wel 30jr in het ziekenhuis. De coronapatienten komen binnen 2 a 3 weken in het ziekenhuis. Vandaar de term Flatten the curve van het voorjaar. Zorgen dat patienten gespreid over een langere periode het zorg systeem belasten en niet in een paar weken tijd.

Periode titel..... en gefeliciteerd

Is dit nou dezelfde trainer die vorig jaar stond te huilen voor de camera?! Wat een emotionele droeftoeter is dit. Henkie huilt en Henkie lacht.... zucht );

Corona is de nieuwe griep! Er sterven in ene geen mensen meer aan griep, k*** of andere aandoeningen. Geen verkeersdoden meer. Nee, allemaal aan corona! Maar goed, genoeg 🐑 die blind Rutte en die de Jonge geloven op hun ogen..

24 oktober 2020 om 10:39

Cut the crape simpele ziel. Er gaan niet alleen meer mensen aan dood, er liggen ook veel meer mensen in een ziekenhuis. En van een griepje hou je niet de blijvende klachten over. Je hebt zelf niet door hoe dom je overkomt als je dit wegzet als een griepje. Het zou misschien een idee zijn om mensen als jou ergens op een eiland neer te zetten zonder medische hulp. Ik vraag me af wat je dan zou doen als daar het corona-virus uitbreekt. Ik denk dat je zou jhilen omdat je zo ontzettend dom bent geweest.

Het wordt eens tijd dat mensen met voorbeeldfuncties zich ook hierna gaan gedragen. Je had ook je supporters kunnen veroordelen dat ze geen afstand hielden. Het is immers niet gisteren dat Corona ons land aan deed. Het is al 8 maanden aan de gang en we zitten nu op het trieste diepte punt van 10.000 besmettingen per dag. Je kunt wel blijven denken dat het oke is omdat het een Volksclub is, maar schakel je hersenen eens een keer niet uit als je aan de alcohol gaat of je je voetbalclub wil steunen.

24 oktober 2020 om 14:04

@paul_1982: Ook jij begaat de fout dat je de cijfers van positief geteste personen een op een omzet naar besmettingen. Als dat zo zou zijn (want de cijfers lopen al weken lang op) hadden de ziekenhuizen allang uit moeten puilen met corona patiënten. Btw, als je het dan toch over mensen met een voorbeeldfunctie wilt hebben die zich moeten gedragen, dan stel ik voor dat je alle politici even terecht wil gaan wijzen.

Het is ongelofelijk dat Henk de Jong dit gedrag goed praat. In de huidige tijd is dit gedrag niet goed te praten. Henk laat zich wederom van de totaal verkeerde kant zien.

Uiteindelijk zien we dat het geen reet uitmaakt of er maatregelen zijn of niet, in deze tijd van het jaar en in maart/april is het gewoon het griepseizoen, oftewel, we moeten leren omgaan met deze nieuwe vorm van een zware griep. 99% van de mensen hersteld snel of merkt niets, we moeten door, we moeten weer naar het oude normaal, en niet het nieuwe globalisten normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda2713
5.NEC2412
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
G. KorteAanvaller117
R. MührenAanvaller1110
I. KallonAanvaller85
S. StevensKeeper120
R. OratmangoenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

33 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren