Driessen vernietigend over Ajacied: ‘Toen vielen zijn rare fratsen niet zo op’

Donderdag, 22 oktober 2020 om

Ajax begon de Champions League-campagne woensdagavond met een 0-1 nederlaag tegen Liverpool. Valentijn Driessen is in De Telegraaf bijzonder hard voor Ajax en is van mening dat er meer van de ploeg van trainer Erik ten Hag verwacht mocht worden tegen een ‘gehavend Liverpool’. De journalist is tegelijkertijd spijkerhard voor Nicolás Tagliafico, die volgens hem ‘geen schim meer is van de speler in het successeizoen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door barcalover123)

Gelukkig, Driessen. Was al bang dat ik vannacht niet kon slapen door de adrenaline, maar hier wordt ik wel moe van. Tagliafico speelde prima en had pech met zijn eigen goal. Ik lees dit artikel nog even een keertje, maar ben bang dat ik halverwege al weg ben. Welterusten mannen!

22 oktober 2020 om 08:35

@De Toekomst, ik lees je reactie nu. Ik begin de dag met een lach op mijn gezicht, bedankt, goeiemorgen

22 oktober 2020 om 09:22

Even Buiten het feit of hij wel of niet goed gespeeld heeft. Had hij zijn benen niet wijd kunnen doen toen de bal er aan kwam?als goed is weet hij wat er in zijn rug gebeurd en was dit te voorkomen geweest.

22 oktober 2020 om 10:03

@ bliek: Ik ben blij dat jij zo'n brein hebt die binnen splitsecond de situatie 360 gr om je heen in beeld hebt, en dan ook nog je lichaam zo kunt bewegen dat alles gaat zoals jij wilt. Helaas voor de rest van de wereld beschikken wij allemaal niet over zulke technieken.

22 oktober 2020 om 10:17

Paulr Nou ben ik net geen profvoetballer. Maar wat een kolder verkondig je hier.de meeste spelers weten gewoon wat er in hun rug gebeurd. Ook voor een verdediger wel handig hoor. Daarnaast of je benen wijd doen of een schopbeweging maken zit weinig verschil in.hij maakt gewoon de verkeerde keuze.en voor jou 360 graden had niet gehoeven hoor 180 was voldoende geweest.

22 oktober 2020 om 09:35

En toch is Tagliafico niet de topper die veel mensen in hem zien. Veel te veel kaarten nodig, dat is een feit. Die kan alleen op adrenaline en pakt daardoor met zijn woeste gedrag teveel prenten.

22 oktober 2020 om 11:03

De beste verdediger ter wereld pakt nog meer gele kaarten dan Tagliafico, dus dat argument kan de prullenbak in. Verder met je eens dat Tagliafico het nu minder doet, maar ook voor het successeizoen heeft hij een heel hoog niveau aangetikt. Lijkt me dus dat hij wel degelijk beter is dan dat hij nu laat zien.

22 oktober 2020 om 11:07

Wie is de beste verdediger ter wereld?nicos pakt er 1 op 5

22 oktober 2020 om 11:31

Gok dat hij Ramos bedoeld.

22 oktober 2020 om 11:46

Die pakt er idd iets meer 1 op 3 heeft wel dubbele aantal wedstrijden op zijn naam staan.

22 oktober 2020 om 10:40

Volgens mij moet Driessen Ajax haten zoals hij al jaren over Ajwx schrijft. De inkt van het ene onzinverhaal is nog niet droog of hij komt weer met andere onzin.

22 oktober 2020 om 10:56

Hij heeft toch wel voor de helft gelijk.liverpool gaat met minimale middelen spelen, al jaren in de groepsfase, en om dat te illustreren haalt Klopp ook nog zijn hele voorhoede eruit in de 60e!! minuut.er werden tevend2 centrale verdedigers gemist en hun betrouwbare keeper.nu verliest Ajax en keer van een uitgeklede ploeg waartegen meer mogelijk was en komt er weer een beetje weerstand vanuit de media en gelijk vliegen de haartjes weer omhoog bij sommige supporters.en het ergste is nog dat bijna iedereen elkaar gaat napraten.tagliafico is niet meer die gast van 2 jaar terug en Ten Hag heeft dankzij zijn asielbeleid ook weer eens zijn zwakte laten zien, vooral als hij het daarna allemaal recht gaat lopen pullen."de media heeft Promes uit vorm gepraat".....dat vond ik nog de mooiste.

22 oktober 2020 om 11:41

Liverpool is gewoon gewend om in een zeer fysieke competitie te spelen waar het tempo bovendien moordend is. Maar kijk je naar vernuft en hou je van mooi opgezette aanvallen gebaseerd op techniek, spelinzicht en combinatievoetbal, dan is het maar een matige ploeg.

22 oktober 2020 om 17:13

Klinkklare onzin. Het is maar wat je wil horen. De Ajax haters hangen aan zijn lippen en kunnen er geen genoeg van krijgen.

22 oktober 2020 om 15:19

Zien de Ajax fans ook eens in dat deze man vol onzin zit, en heel vaak ook. Zeg het al vaket, hoe kan deze man zo'n podium krijgen. Overal zou je allang ontslagen worden maar nee hij kan lekker z'n gang gaan. Hij heeft Liverpool's bank niet gezien denk ik. Of het feit dat Antony et niet was en Kudus er helaas snel uit ging.

Aldus Professor Driessen over de reserve aanvoerder van het Argentijnse elftal. Tagliafico is gewoon een van de sterkhouders van Ajax en speelde vandaag ook weer een prima pot op dat ongelukkige moment na.

22 oktober 2020 om 07:26

Wat boeit het dat hij de reserve aanvoerder is van Argentinië? Ik heb een hekel aan Driessen, maar iedereen ziet toch dat Tagliafico niet zijn normale niveau heeft. Hij is uit vorm, waardoor hij dus onhandig een eigen goal maakt. Als hij in vorm was, komt hij ook beter uit die actie. Daarnaast miste ik ook coaching van Onana, want Tagliafico kon die bal gewoon laten lopen. Ik verwacht toch echt een hoger niveau van hem, anders ben je bij Argentinië ook snel uit beeld, reserve aanvoerder of niet.

22 oktober 2020 om 08:24

Niet iedereen ziet dat. Ik heb Tagliafico gister gewoon 80 minuten heel goed zien opbouwen, verdedigend in positie zien staan, en op zijn eigen goal na weinig fouten zien maken.

22 oktober 2020 om 11:36

Precies dit! Daarnaast speelt Ajax anders dan vorige jaar aan de linkerkant voorin waardoor er voor Nico aanvallend wat minder mogelijkheden zijn. Bij Argentinië zijn ze zeer tevreden over hem en zal hij er voorlopig niet naast komen te staan

Wat een onzin. Ten eerste: Ajax had 49 procent balbezit. Ten tweede: B-team? Eerste helft alleen Curtis Jones en Adrian, na rust bestonden de verdediging en het middenveld uit A-spelers. Spelers die de Champions League in 2019 wonnen en allen cruciaal waren. Ten derde: makkelijk voorbijgaan aan het feit dat Ajax zijn beste twee spelers mist he meneer Driessen. En tot slot: het tactische plan werkte uitstekend; een uur lang was Ajax beter dan Liverpool, gaf het nauwelijks wat weg en kreeg het goeie kansen. Een combinatie van volwasseb, defensief spel van Liverpool en gebrek aan fitheid en kwaliteit zorgde ervoor dat Ajax Liverpool niet tegen de muur kreeg. En over Tagliafico: ja die kan echt het Ajax-niveau niet meer aan en speelt dramatisch. Wat een clown, pff.

22 oktober 2020 om 00:20

Liverpool speelde zonder hun normale centrum, keeper, beste middenvelder en aanvoerder. Ze hebben een flink jasje uitgedaan ten opzichte van hun ideale 11 hoor.

22 oktober 2020 om 00:34

Ze hebben dan ook wel een wat bredere selectie, vind je ook niet? En die spelers die bij Liverpool op de bank zitten zijn geen koekenbakkers. Ajax is ten opzichte van vorig jaar 3 krachten kwijtgeraakt. En miste vandaag Anthony en na 9 minuten ook Kudus. Vooraf had Ajax totaal geen kans volgens velen en ook onze zogenaamde kenners op voetbalzone en dan zie je dat Ajax het Liverpool gewoon moeilijk heeft gemaakt. Ipv Ajax neer te praten kan je dus ook zeggen dat ze het verdienstelijk hebben gespeeld en dat ze ongelukkig verliezen. Maar dat is wellicht moeilijk voor sommigen.. want het is Ajax.

22 oktober 2020 om 00:37

En ajax miste hun beste aanvaller (dit seizoen) en beste middenvelder.

22 oktober 2020 om 00:39

Ajax mist haar twee beste spelers. Alsof je Mane en Salah weghaalt bij Liverpool. Ook Ajax heeft een jasje uitgedaan. Het verschil in opvangen is ook wel heel groot. Je kan Henderson, Milner, Wijnaldum, Fabinho, Joe Gomez, Alexander-Arnold en Robertson moeilijk B-spelers noemen. En die stonden eron het laatste halfuur.

22 oktober 2020 om 06:18

Poeh poeh, ze hebben een van de grootste budgetten ter wereld en tvgelden! Maar dat arme Liverpool zeg, vergeleken met hun hebben wij het budgetten van Telstar. En ook ver van onze ideale elf af zonder Kudus en Antony, en zo kunnen we eeuwig doorgaan en bagatelliseren.

22 oktober 2020 om 08:28

Misseva88 zegt nergens dat Liverpool geen brede selectie heeft, maar er kan toch geen Ajacied met droge ogen beweren dat dit geen B-team was? Ze missen 5 van de 11 basisspelers. Waarbij het voor ieder team.uitmaakt als je de keeper en de twee centrale verdedigers mist. En dan schermen dat Ajax de twee aanvallers ook wel erg mist, terwijl Neres, Tadic en Promes afgelopen seizoen ook vaak genoeg de aanval hebben gevormd.

22 oktober 2020 om 08:50

Ja hoor kan ik heel makkelijk want Liverpool heeft geen 11 basis spelers maar 22 basiswaardige spelers. Dus nee dit was geen B- team. Het waren wellicht niet de beste basiswaardige spelers die Liverpool heeft. Maar dan nog mag je verwachten van Liverpool dat het verval in kwaliteit zeker in verhouding tot Ajax niet zo groot zal zijn. Jou opmerking over de 2 spelers van Ajax is een beetje onzin, iedereen weet dat Anthony en Kudus op dit moment erg in vorm zijn en dus een meerwaarde zijn. De meeste Ajacieden zijn al sceptisch over Promes vanaf het moment dat hij is aangetrokken en iedereen kan zien dat Anthony t.o.v. Promes een grote vooruitgang is dus als je Anthony mist heeft dat inpakt

22 oktober 2020 om 08:55

@jeroenf222, Een B- team is tweede keuze, ofterwijl 11 andere spelers dan normaal in je basis staan. Enige spelers die echt gemist werder waren van Dijk, Thiago & Allison. Bij Ajax misten we ook Antony & Kudus ( na 6 minuten, wat nog moeilijker is om op te vangen, dan een complete wedstrijd). Liverpool heeft denk ik wel het meest dodelijke aanvallerstrio achterin staan ter wereld, en Ajax heeft het voor elkaar gekregen om deze van scoren af te houden.

22 oktober 2020 om 09:20

"De enige die echt gemist werden" en vervolgens een van de beste keeper ter wereld opnoemen, de beste verdediger en een van de beste middenvelders van de wereld. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat Ajax het goed gedaan heeft en meer had verdiend, maar dit Liverpool was verre van op volle sterkte en dit Ajax is ook nog niet zo ver, na het wegvallen De Ligt, Ziyech, vd Beek en Frenkie, om het een Liverpool op volle sterkte echt moeilijk te maken....dat is toch niet erg?

22 oktober 2020 om 09:35

Dat is ook niet erg, maar jou stelling klopt gewoon niet, jij stelt dat dit een B-team was wat gewoon niet waar is. Ze miste 3 van de gebruikelijke basisspelers. nogmaals je mag van dit Liverpool verwachten dat ze dit op een goede manier kunnen oplossen. Dit was de CL winnaar van vorig jaar he!

22 oktober 2020 om 09:43

Dat Ajax een jasje heeft uit gedaan is zeker, het bagatelliseren zie ik wel vaker bij jou dat is het punt bij de meesten. Ondanks de budgetten verdiende deze wedstrijd geen winnaar, en kreeg Liverpool te veel. Maar op ineens is het dan Liverpool had er geen zin in, en mist basis spelers zo lust ik er ook nog wel een paar! Liverpool heeft het geld om drie volwaardige elftallen op te kunnen stellen.

22 oktober 2020 om 10:30

Wacht even, je kan niet zeggen dat Liverpool meer dan 11 basisspelers heeft en vervolgens wel klagen dat Ajax haar 'twee beste spelers' moet missen. Ten Hag roept al maanden, zo niet jaren, dat Ajax meer dan 11 basisspelers heeft. Promes, Tadic, Neres is gewoon een prima aanval. Gravenberch, Blind en Klaassen zouden normaal gewoon een prima middenveld moeten vormen. Er worden nu allerlei smoezen gehanteerd om dit Liverpool groter te maken dan dat hoeft. Punt is dat Liverpool enorm veel kwaliteit mist ten opzichte van hun ideale 11. Dat en nog veel meer kan je wegstrepen tegen die twee die Ajax na zeven minuten moest missen. Je kan het niet allebei hebben. Dit Liverpool was gewoon te pakken, maar dan had Ajax wel gewoon moeten voetballen. Dat tactische misbaksel van gisteren hielp totaal niet mee.

22 oktober 2020 om 11:21

@misseva88, als jij niet kan snappen dat het effect van het missen van 2 van je betere spelers bij Ajax veel groter is dan bij Liverpool dan heeft een discussie met jou geen zin. Wat hierboven gesteld wordt Liverpool kan 3 CL waardige team s maken, Ajax heeft zeg ff 15-16 basiswaardige spelers En ja Ajax had zeker kunnen winnen gisteren maar dat ze niet wonnen had niets te maken met het zoals jij het noemt tactisch misbaksel want ansich werkte het tactisch misbaksel best goed, maar als je de 100% kansen niet scoort win je niet. En smoezen wie gebruikt er smoezen Liverpool groter maken dan dat ze zijn, het is De CL winnaar ....... man man.

22 oktober 2020 om 11:31

Liverpool won de CL pas nadat ze hun verdediging en keeper op orde hadden. En daar misten ze hun sterkhouders, de doorslaggevende factoren in die campagnes. Hartstikke leuk dat je de impact van Allison en Van Dijk naar beneden wil praten, maar het is nogal kinderachtig om daar aan voorbij te gaan en wel te klagen over het ontbreken van twee Ajacieden.

22 oktober 2020 om 12:19

"Liverpool kan 3 champions league waardige teams maken"....dat is dus echt onzin, maar je probeert de prestatie van Ajax op allerlei manieren omhoog te praten.

22 oktober 2020 om 17:40

Dat is ook wat overdreven. Hun beste middenvelder heeft er net 134 officiele minuten opzitten in een Liverpool-shirt en het verschil tussen bank en basis bij Liverpool is vele malen kleiner dan het verschil tussen bank en basis bij Ajax. Zo'n Jota kun je moeiteloos inpassen zonder er een stuk slechter op te worden en Fabinho speelde centraal achterin alsof hij er al jaren speelde. Als je op die manier gaat redeneren, kun je ook stellen dat het zuur is dat Adrian uitgerekend gisteren eens geen fout maakte.

23 oktober 2020 om 03:59

Ten Hag roept wel vaker waanzinnige dingen, dus ik snap niet dat je zijn teksten voor waarheid aan neemt. Het is gewoon helemaal niet waar, we hebben helemaal niet zo een sterke bank en daarnaast missen we een topspits.en zoals Ajax 33 al zegt met types zoals jou, heeft het totaal geen zin om te discussieren. Als je niet in wilt zien dat het missen van spelers van ons, nogal anders is dan voor Liverpool. Hun hele bank kan bij ons in de basis spelen hoor, dat is meer mijn hele punt.

Driessen, ga toch lekker naar bed man. Je teksten zijn weer van een kwalitatief uitermate teleurstellend niveau

Ja hoor driessen heeft zijn gal voor Nico gespaard tot aan vandaag vanwege een lullige tegengoal... Daarvoor hoorde je hem niet? (tuurlijk nico kan beter, maar hij schildert nico af als een telstar speler) 'alleen de aanvallers zijn van wereldniveau' Want robertson en arnold zijn koekenbakkers? Deze man praat vaak onzin en waait met alle winden mee. Mocht Ajax winnen vandaag had die ajax de hemel ingeprezen.

Ik had verwacht dat deze kop zou gaan over Schuurs, maar meneer Driessen heeft blijkbaar weer een andere wedstrijd gezien. Pasgeleden begon hij er ook al over, blijkbaar is Tagliafico de speler waarop hij zijn vizier dit seizoen heeft gericht. Persoonlijk ben ik meer verbaasd dat Schuurs niet wat harder wordt aangepakt, want hij heeft werkelijk niks van het niveau dat Ajax wil nastreven: beperkte techniek, staat iedere keer meters van zijn tegenstander af, schopt de bal altijd naar de tegenstander en bedroevend traag.

22 oktober 2020 om 08:01

Schuurs heeft de mazzel dat naast hem mazraoui stond. Die schutterde nog meer, waardoor daar de kritiek zich nog meer op richt. Maakt niet dat ik verwacht dat schuurs volgend seizoen exit is bij Ajax. Cruciale fouten maakt hij nog steeds. Te makkelijk weg te zetten en lijkt nog steeds niet helemaal door te hebben welke duels hij onder geen beding mag verliezen. Verwacht dat binnen no time de jeugdspelers van Ajax hem voorbij zijn. Zelfs Veltman pakte het echt sneller op dan schuurs.

Pfffff heel jammer, dat die walgelijke Driessen steeds meer een podium lijkt te krijgen! Tagliafico zit in een mindere fase ja, en dacht wellicht ook een mooie transfer te maken. Wat nu door de Corona crisis een stuk lastiger is geworden, maar met onze Argentijnse krijger komt het helemaal goed. En bovendien vond ik hem, op die eigen goal na prima spelen en scoorde bijna! Driessen is al jaren in een mindere fase, maar toch mag hij zelfs hij Vi zijn gal spuwen waar hij ook niks toevoeg. Eng menneke zouden ze in Brabant zeggen, van deze clowneske man. 😬

22 oktober 2020 om 00:27

Zijn kaartencollectie zegt genoeg. En dan wordt ie nog regelmatig gespaard. Als ie het in zijn kop krijgt trapt ie naar alles wat beweegt. Totaal idioot.

22 oktober 2020 om 06:22

Harry ik snap niet echt wat dit met me reactie te maken heeft maar goed. Tagliafico speelt met een mes tussen de tanden, als een Zuid Amerikaanse slager en soms tegen het randje aan ja. Maar bijna altijd wel fair, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Maar zeg mij nou welke spelers hij allemaal geblesseerd heeft, want als ik jou moet geloven is dat minimaal een half elftal.🙄🤦🏾‍♂️

en vindt dat er alleen in de aanval spelers van wereldklasse rondliepen sorry Driesen maar ik kan je dan al niet meer serieus nemen die backs van liverpool behoren tot de beste backs ter wereld. Die blijven de hele wedstrijd gaan. Een 0-1 nederlaag vind ik persoonlijk niet eens zo slecht heb je de wedstrijd gezien had Ajax zeker een punt verdient. Vind Driesen hier echt klagen om het klagen met een volle Arena had ik Ajax zeker weten nog wel zien stunten tegen liverpool.

"Je kunt niet spreken over een tussenjaar als je voor 50 miljoen koopt, dat is ongeloofwaardig". Het spijt me zeer, maar je verkoopt je beste spelers voor 150 miljoen. Als je dan voor significant minder geld er spelers voor terughaalt, dan is het toch niet gek om te stellen dat je er minder op bent geworden of ben ik nou gek? Natuurlijk kan Ajax europees nog steeds presteren, maar ten opzichte van het jaar dat je goed speelde en het meezat in europa, mis je De Ligt, De Jong, Schone, Van de Beek en Ziyech. Vorig seizoen zag je al verval en toen had je Ziyech en Van de Beek nog. En nu zijn ook die weg. Nee prima, dan verwachten we dat de nieuwe talenten die met het oog op de toekomst zijn gekocht wel even dit gehavende Liverpool van de mat vegen. Als Ajax had gewonnen dan had Driessen het gebagatelliseerd omdat het een gehavend Liverpool was. En geen idee waarom ze ineens de aanval op Tagliafico hebben geopend. Ook in de afgelopen twee jaar was Tagliafico goed en een oubliekslieveling, maar absoluut geen wereldwonder. Dat is hij nu nog steeds niet. En ook vandaag geeft ie genoeg slimme en goede ballen. Door deze tactische variant van Ten Hag kwam Ajax de eerst helft juist weinig in de problemen en konden ze Liverpool enigszins onder druk zetten. Prima gedaan door Ten Hag. 1 goed potje tegen Heerenveen en Ajax is ineens in bloedvorm en moet Liverpool wegspelen. Ze speelden prima, creeerden kansen, maar het zat niet mee. Kan gebeuren.

22 oktober 2020 om 17:32

Het is niet per definitie zo dat de hoeveelheid geld die je uitgeeft of ontvangt maatgevend is voor de kwaliteit van je selectie. Van Beek, 40 miljoen, speelt haast niet, die jongen van Barcelona, 180 miljoen, speelt haast niet en zo zijn er nog talloze voorbeelden. Het is nu eenmaal geen simpele optelsom. Daar komt wel wat meer bij kijken. Verder is het hier gebruikelijk alles wat Driessen meldt af te branden. Zonder rood-witte bril mag toch inderdaad worden vastgesteld dat Tagliafico geen schim meer is van de speler die hij was.

Ondanks dat je kunt twijfelen over een gedeelte van zijn woorden kan iedereen toch zien dat Nico na een heel goed eerste jaar echt minder is geworden, en dat hij toch vaker op valt door stomme charges of amateur toneelspel (zoals tegen Tanane). Hij doet het gewoon minder goed. Dat kan ook komen omdat hij met mindere team genoten speelt, maar dat veranderd niet het beeld dat hij echt minder is, en te vaak zich van de slechte kant laat zien.

22 oktober 2020 om 17:35

Dat heeft hij al vanaf het begin, die vreemde charges en dat toneelspel. Hij is een agressieve speler. Als het loopt levert dat voordelen op, als het niet loopt levert het ook nadelen op. Als hij het niveau van z'n eerste seizoen vol had gehouden, was hij in maart al verkocht geweest. Ik heb het idee dat de verwachtingen gewoon te hoog gespannen zijn bij sommigen en deze Driessen schrijft altijd vanuit een opportunistisch perspectief. Het ene moment schrijft hij dat Ajax al z'n sterkhouders is kwijtgeraakt en dat men de ploeg tijd moet gunnen om vervolgens na de eerste Champions League wedstrijd tegen de kersverse Premier League kampioen te schrijven dat van een overgangsjaar geen sprake mag zijn. Tja, dan ben je wel heel selectief en provocerend aan het schrijven.

Waarom wordt deze vent nog geciteerd!? Hij heeft echt totaal geen verstand van voetbal. Echt een oude zeikwijf.

Sorry hoor,maar hebben meer mensen het idee dat Driessen met een borrel op naar wedstrijden kijkt?hij vergeet even te melden dat bij Ajax Kudus na 9 minuten uitviel en ook Anthony niet meedeed..

Meeste van de dingen die hij zegt, zijn als je ze goed uitlegt, best te billijken. We weten dat Tagliafico veel beter kan en van meer waarde kan zijn dan dat hij de laatste wedstrijden is. Is jammer dat hij focust op het negatieve 'de rare fratsen' ipv zijn eerdere uitmuntende optredens te benoemen en aan te geven dat Nico terug naar zijn topniveau moet zien te groeien. Meeste aankopen zijn prima, maar als je zoveel geld binnenkrijgt, is het jammer dat je op een aantal posities toch echt wel een stap terug zet... Klaassen, Antony en Kudus zijn prima aankopen, maar na vertrek de Ligt, was Veltman toch echt weer stapje terug, en bij vertrek Dest/veltman is Mazraoui ook weer stap terug. Klaiber is breedte aankoop die voor eredivisie prima is, maar zelfs met dramatische pot die Mazraoui speelde gisteren is Klaiber dus blijkbaar nog geen geschikte invaller bevonden. Opmerking over aanpassing in tactiek is qua starttactiek onterecht, want ietwat behouden beginnen bleek weinig mis mee, maar in de loop vd wedstrijd maakt EtH meerdere keren een omzetting qua wissels of strategie die geen positieve invloed hebben op het spel of ontwikkeling van kansen...

Nu ben ik een redelijk neutrale kijker. Maar ben ik dan de enige die vond dat Ajax een verdienstelijke pot op de mat legde. Ik vond ze helemaal niet de mindere eigenlijk. Wel schrok ik van de statistiek balbezit zoals die aan het eind van de 1e helft voorbij kwam. 64% Liverpool tegen 36% Ajax. Ik had dat helemaal niet op die manier gezien. Daarnaast vind ik Driessen wel heel erg negatief over Tagliafico.

22 oktober 2020 om 08:08

Vond ik totaal niet. Ik werd echt gek voor de TV. Dat nochelante. Van mij hadden blind en Klaassen er echt een paar in eigen ploeg doormidden mogen trappen. Schuurs en Mazraoui echt dom ballen inleveren. Promes simpel val verlies. Tadic steeds de keuze voor schoonheid in plaats van simpel. Ten Hag vriendjes beschermen en niet ingrijpen (Promes had er altijd uit moeten gaan voor een spits, aangezien Neres wel goede voorzetting en diepgang had). Labyad blind balken veel te hoog voorslingeren en ga zo maar door.

Waarom willen velen niet inzien, dat het CL-jaar tegen RM, Juventus en Bayern een hoge uitzondering was en dat Ajax nu weer op zijn normale niveau zit? Ze kunnen zich nu alvast op die Denen gaan voorbereiden, want daarmee gaan ze uitmaken, wie in de EL door mag. Liverpool en Atalanta overwinteren in de CL.

Dit is weer zo makkelijk gelul van Valentijntje. Als Ajax zich niet had aangepast aan de 3 aanvallers van Liverpool en ze hadden er 2 gemaakt, was Valentijn dan tevreden geweest? Ajax paste zich aan, en dat werkt goed, Liverpool heeft weinig kansen gehad. Ajax verliest door een ongelukkig eigen doelpunt en doordat het de eigen kansen niet afmaakt.

Dat Tagliafico nog niet zo lekker draait als vorige seizoenen is zo, maar ben wel blij met de gezonde agressiviteit die hij brengt. En ja soms ga je dan wat over het randje. Tijden lang hebben we geen fatsoenlijke linksback gehad. Blij dat we er nu eentje hebben die in de richting van Maxwell komt.

"gezonde agressiviteit" - Het is gewoon een ordinaire schopper. 27 gele kaarten in twee seizoenen is belachelijk.

grappig hoe alle ajacieden hier op hun teentjes getrapt zijn terwijl driessen hier voor het eerst iets zegt wat klopt. Tagliafico is al meer dan een jaar matig, ajax speelde zwak, ajax (en vooral promes) maakte niks af en liverpool speelde gewoon met een B elftal op 50%

22 oktober 2020 om 09:10

Tagliafico is nog steeds de nummer 2 back van de Eredivisie, vind Max net iets completer dan Nico. Vind daarnaast Nico niet matig hoor, hij is minder dan zijn debuutseizoen maar niet matig. In zijn eerste (2) seizoen vond ik hem echt gefocust en echt een killer achterin. Nu lijkt het alsof ie hier en daar wat focus verliest maar vind hem nog steeds wel redelijk spelen.

23 oktober 2020 om 12:53

Max nummer 1 back in de eredivisie? Het is een goeie back maar wat heeft hij dan bewezen in de eredivisie? Laat staan in de EL

23 oktober 2020 om 13:15

Hij laat al meteen zien in de eredivisie dat hij het niveau easy aan kan. Totaal geen aanpassingsproblemen en speelt heel makkelijk. Over de EL ja.. snap niet waarom je die er bij haalt. Zeg dat op dit moment Max de beste is in de erdivisie dus snap niet wat EL er mee te maken heeft.

22 oktober 2020 om 17:30

Hij praat toch ook gewoon onzin? Hij trapt open deuren in en bekijkt alles slechts van uit 1 twijfelachtig perspectief, namelijk z'n eigen mening die 'm wel vaker in de steek laat. Natuurlijk stort Ajax zich niet vol in de aanval. Dan word je compleet weggecounterd en loop je met een 0-4 nederlaag van het veld af. Natuurlijk is Tagliafico minder dan in het successeizoen. Als hij dat vol had kunnen houden, was hij vorig jaar al weggeweest bij Ajax.

Ook over Liverpool slaat Diessen de plank compleet mis. Ja we zijn waarschijnlijk op dit moment wat minder sterk. Maar om nu te zeggen dat alleen onze voorhoede van wereldklasse is dat is complete onzin.

22 oktober 2020 om 11:49

Dat doet hij alleen om de prestatie van Ajax en dan met name Ten Hag naar beneden te halen. Wanneer Liverpool met dit team met 0-1 had gewonnen bij pakweg Olympique Marseille had hij gezegd dat Liverpool nu eenmaal over een brede selectie beschikt, die het uitvallen van een paar sterkhouders moeiteloos kan opvangen.

Afgezien van de laatste 15 min heeft Liverpool met hun eerste elftal niets gecreëerd. En dat met hun topvoorhoede. Dreigend zijn ze altijd wel. Ajax deed het gewoon goed door compact te spelen en Liverpool geen kans in de omschakeling te geven. Alleen mist Ajax automatismen omdat ze nooit met een vast elftal spelen. Dit zal verschillende oorzaken hebben zoals blessures, spelers die verkocht worden,nieuwe spelers die ingepast moeten worden .enzv. Erik moet alleen ophouden met experimenteren door spelers op plekken te laten spelen waar hun kwaliteiten niet tot uiting komen.En spelers doorselcteren zoals Traoré, Ekkelenkamp,Labyad die allen tekort komen voor Europees voetbal.

Taglifico heeft er nooit wat van gekund. Zijn harde werken heeft altijd een hoop gecompenseerd en omdat 2 jaar geleden het team veel kwaliteiten had kon hij zich daar aan optrekken. Nu het team minder kwaliteiten heeft valt hij volledig door de mand. Ooit een speler gekend met zoveel kaarten ik niet

Op 1 punt kan je hem geen ongelijk geven. Hij is een nogal smerige speler. Die eigen goal is gewoon pech.

Ach, daar hebben we Valentijn weer hoor.. Wat is die man toch vreselijk vermoeiend. Om gek van te worden, wat een droevige man is dat toch. Het is ook gewoon minder dan het successeizoen, maar kijk eens wie er allemaal vertrokken zijn, de transferwinst loopt tegen de honderd miljoen en hij vindt dat je niet mag stellen dat het een tussenseizoen is? Wat een belachelijke uitspraak. Minder azijn, Valentijn.

Europees gezien heb je gewoon een tussenjaar als jij je top hebt verkocht en met twee hele jonge spelers speelt in de as. Op het niveau CL is 50 mil niet genoeg om even zomaar de poule uit te komen. Valentijn snapt niet dat wanneer ajax 433 was gaan spelen ze worden overlopen. Zet ajax dit systeem in tijdens de nationale topwedstrijden dan geven ze psv en feyenoord weinig kans op succes. Handig om sinds tijden weer eens een plan b te hebben.

Hahaha zit Driessen de vice-aanvoerder van Argentinie nu af te branden? Tagliafico zou bij ploegen in de Europese top echt wel meekunnen. Ik denk niet dat hij momenteel in zijn beste doen is, maar het is wel weer typisch Telegraaf-gelul om hem als kwaliteitsback ter discussie te stellen. Dat zijn fratsen eerder niet opvielen is eveneens onzin, ik denk eerder dat men die in de hosanna van twee jaar geleden niet heeft willen zien. Ik heb buiten de kwaliteiten die deze jongen heeft altijd wel al gezien dat hij ook nare trekjes heeft. Al vanaf het begin kon je hem af en toe wel betrappen op een (poging tot) een trapje na en zijn aanstellerij is van alle tijden.

Dit is dus precies wat er mis is met de mentaliteit in het Nederlands voetbal. Ik mis echt een winnaarsmentaliteit, soms heerst het meedoen is belangrijker dan winnen gevoel lijkt het wel.hier had en moest je Liverpool gewoon pakken en je laat het zelf liggen en dat is uiterst zwak. Ik hoor alleen maar excuses en smoesje waarom het niet gelukt is. Je hebt als Ajax zijnde gewoon heel zwak gespeeld tegen een verzwakt Liverpool met 3 wereldaanvallers die er niks van bakte gisteren. Het eigen doelpunt is Nico zeer zeker aan te rekenen en hij haalt zoals sommige hier terecht benoemen bij lange na zijn niveau van 2 jaar geleden niet meer. Nico stond daar gewoon te slapen anders overkomt dit je niet met de ervaring die hij heeft. Nico is niet de enige die uiterst zwak is de laatste tijd en laten wij het vooral niet over het wisselbeleid van ETH hebben.

Gelukkig dat Driessen het zei en niet een échte sportjournalist / analist. Clown!

Wat een pisvlek die Driessen. En wat een totale bullshit. Dus omdat een speler uitvalt moet je gelijk je hele strijdplan wijzigen na 6 minuten spelen??

Hij wil zijn eerdere artikel wat kracht bijzetten, en dat is makkelijk na een nederlaag en eigen goal waar Schuurs meer verantwoordelijk voor was dan hijzelf. Tagliafico is geen grootheid, anders had iemand hem wel opgepikt voor 25 miljoen in de grote carrousel van linksbacks deze transferperiode. Hij is wat uit vorm ook maar kom op de man die bijna elk luchtduel voor corners won, prachtige doelpunten scoorde als linksback is niet ineens het grote probleem.gisteren waren Schuurs en Mazraoui net zo slecht, het is dat Blind voor die verdediging stond te schitteren anders waren er meer problemen geweest. En indien er wat meer kwaliteit aanvallend rondliep dan had je wel een paar doelpunten gemaakt en had je misschien zelfs gewonnen, en was alles hosanna.

22 oktober 2020 om 10:33

(piranha) zou die onbenul van een Driessen dit ook hebben gezegd als Ajax 1 of 2 kansen had benut van de 5/6 grote kansen , deze man is alleen maar uit om wat te roepen als Ajax weer eens verliest of slecht speelt op goed nieuws uit Amsterdam of als het goed gaat daar zit deze nitwit niet te wachten ik zit nog te wachten op een sneer naar ten Hag want dat zal ook nog wel komen denk ik , ik vond Ajax zo beroerd niet hoor die hebben geen selectie als Liverpool en ze hadden best een puntje verdiend maar je speelt wel tegen een van de beste ploegen , wij moeten het doen met invallers als Labyad geeft niet hoor maar beter is er op dit moment niet om het op Europees niveau te maken , laten we hopen dat we in ieder geval wat punten halen om misschien nog tweede te worden en anders derde dan kom je nog in de Europa leaque .

22 oktober 2020 om 14:28

Ja sensatie verkoopt, daarom wordt al het pandemie nieuws ook lekker extreem gebracht. De Telegraaf weet wat ze moet doen om commercieel succesvol te blijven...zeker na gisteren en wetende dat we met deze smalle selectie het heel lastig zullen krijgen om tweede te worden. Een corona uitbraak en je kan die kleine kans op je buik schrijven.het is mooi dat ten Hag in Labyad gelooft maar de eredivisie is echt zijn top en hij is eigenlijk alleen goed op 10 achter twee spitsen maar wordt altijd op de vleugel gezet. Juist daar zet elke tegenstander snelle backs neer waar labyad met zijn trage tempo nooit tegenop kan boksen.

Ik zie hier heel wat drogredenen langskomen ("het is Driessen", "nico is de vice-aanvoerder van Argentinië", etc), maar weinig mensen die inhoudelijk reageren. Vinden de Ajacieden Tagliafico nou echt goed spelen momenteel? Of mag er geen kritiek geleverd worden op jullie linksback en de vice-aanvoerder van Argentinië? Ik heb Tagliafico altijd een prima back gevonden, maar nooit zo goed als vele anderen hem vinden/vonden. Vooral tegen goede directe tegenstanders zie ik hem vaak zwakke wedstrijden spelen. Hij is gewoon niet veel beter dan in zijn eerste jaar bij Ajax en wellicht zelfs minder goed. En het is natuurlijk te makkelijk om die vele kaarten die hij pakt toe te schrijven aan de zogenaamde winnaarsmentaliteit.

Hij moet nou niet gaan doen alsof Tagliafico ineens een slechte linksback is. Het is een uitstekende linksback die negen van de tien keer zijn tegenstander de baas is. Wat hij ook is, is een ordinaire schopper. En nee, dat is niet professioneel, dat is gewoon ordinair schoppen. Maar zijn niveau als back en zijn gedrag moet je wel als twee losse dingen beoordelen.

Ik vind Tagliafico normaliter een beperkte verdediger i.v.m. de vele overtredingen die hij nodig heeft, maar juistt gisteren tegen Liverpool overtuigde hij op mij. De eigen goal is sneu, maar kan gebeuren. Iedereen staat wel eens vastgenageld. Overkomt je en je kan er verder weinig aan doen. Dus dat reken ik hem niet aan. Blijft natuurlijk wel erg jammer dat het gebeurd, maar hé Ajax heeft tot nu toe wel vaker gescoord dan de spelers van Liverpool tijdens deze editie van de CL.

Iedereen heeft het over het b-team Liverpool maar als je vaak naar Liverpool kijk, rouleert Kloppen bijna elk weekend in zijn middenveld, en rouleert hij enorm vaak met Joe Gomez en Matip, Gomez is dus al gewoon een die vrijwel altijd bij de eerste 11 zit net als de backs en de hele aanval, het middenveld is net wat Klopp in zijn hoofd heeft. Die selectie is zo breed en goed dat het weinig uit maakt bij ze. Natuurlijk is er een groot verschil tussen een henderson en Milner/Jones. Maar die bij Liverpool een soort b-spelers zijn, zouden er een hele hoop in de ajax selectie niet misstaan.. zoals een Jota alleen al. Alleen die keeper is niet van groot niveau, pure lijn keeper.. meer niet. Maar buiten dat vind ik dat ajax het knap heeft gedaan en veel pech had.. ik vind het b-team van liverpool wel erg overdreven, maar het missen van van Dijk en Alisson is daar natuurlijk een enorme aderlating.. toch trots op ajax ondanks de nederlaag dat niet had gehoeven.. volgende keer meer geluk hopelijk, met hopelijk de beste 11!

Wie is Driesessen om zoiets te schrijven heeft hij ooit gevoetbald. Pech is in de voetballerij ook een speler. Als Klaasen had gescoord en Promes en Tadic dan had Ajax een wereld pot gespeeld nu raakt Nico een bal verkeerd en het heel aankoop en verkoop beleid en trainers en spelers deugen niet. Ga wat anders doen meneer Driessens. Wat als Promes Tadic Klaasen en Ekkelenkamp gescoord hadden oh dan was Ajax weer goed bezig. Pech en geluk heb je ook in het voetbal.

Wat ik al eerder heb gepost, is dat het lijkt alsof Tagfiaglico een beetje met de ziel onder de arm loopt. Straalt ook helemaal niet uit als destijds, een/twee jaar geleden. Hij had waarschijnlijk een transfer verwacht, en om logische reden is dat niet gelukt. En ook de spelers om hem heen zijn niet van dezelfde kwaliteit als toen. Dat Ajax afgelopen transferperiode meer naar de bankrekening heeft gekeken dan naar kwaliteit op het veld, helpt ook niet mee. Is ook mede de oorzaak dat je van een gehavend Liverpool, in een desolate Arena, geen resultaat kon halen. De conclusie van de directie/td van Ajax zal dan ook zijn: derde proberen te worden in deze poule en in de competitie eventueel tweede achter Psv. In Eindhoven heeft de trainer ontegenzeggelijk invloed op de komst van niet eerder haalbare spelers en is vol ingezet op een kampioenschap, wat directe toegang tot de groepsfase CL betekent. Al blijft dat ook een gok. Maar ondernemerschap betekent ook durven te investeren. En niet in de categorie FC Utrecht, maar echte kwaliteit. Daar kan een beter georiã«nteerde trainer ook bij helpen. Niet een tweederangs Pep, want die is nog erger dan de oorspronkelijke....

Gelukkig, Valtentijn heeft weer een mening. Over een paar weken scoort Nico weer en dan is hij niet te behouden voor Ajax omdat alle topteams hem willen. Die man is echt een fenomeen en hij lijkt er altijd falikant naast te zitten. Nico speelde in mijn ogen, behalve het doelpunt (wat gewoon ongelukkig was) een goeie pot. Hij had de eerste helft Salah tegenover zich staan en die maakt de meeste verdedigers gek.

die driessen wordt steeds lachwekkender. hoezo heeft liverpool alleen in de aanval spelers van wereldklasse lopen? robertson en trent-alexander zijn slechts de beste backs ter wereld hoor. kleinigheidje...#ynwa

Driessen is zo'n man die supporter, tegenstander en betweter in 1 persoon is als het Ajax betreft. Z'n grootste struikelblok is dat hij ook nog eens weinig inhoudelijk verstand van voetbal heeft. Die probeert zo graag vooraf dingen te voorspellen om niet als een naprater gezien te worden, maar hij heeft het bijna altijd bij het verkeerde eind. Als Tagliafico het niveau van het successeizoen vol had kunnen houden, had hij niet meer bij Ajax gespeeld. Tagliafico speelde naar mijn mening gewoon aardig, maar meneer Driessen kan het schijnbaar niet verkroppen dat zo'n jongen per ongeluk een eigen doelpunt kan maken. Nog lachwekkender is de term "misplaatste ontzag". Die man is volgens mij vergeten dat de tegenstander de kersverse Premier League kampioen is die vorig jaar diezelfde Champions League nog won. Als je je daar als ploeg vol dominantie in gaat storten, word je genadeloos weggecounterd en loop je met een 0-4 verlies van het veld af. Als je dit zo leest, lijkt het net alsof Ajax verloor van Heerenveen in plaats van 1 van de beste ploegen ter wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 7 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen noemt deal met Tagliafico ‘handig spel van Ajax’

Nicolás Tagliafico gaat zijn tot medio 2022 lopende contract bij Ajax met een jaar verlengen, zo heeft zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper bevestigd aan De Telegraaf. Valentijn Driessen, chef voetbal van de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren