Aad de Mos is zeer lovend over PSV: ‘Imponerend om hem te zien’

Maandag, 19 oktober 2020 om

Aad de Mos voorspelt PSV als kampioen van de Eredivisie. De analist vertelt bij het Eindhovens Dagblad onder de indruk te zijn van het aankoopbeleid van de Eindhovenaren, en van Ibrahim Sangaré in het bijzonder. De van Toulouse overgekomen middenvelder debuteerde zondag voor PSV tegen PEC Zwolle (0-3 winst).

"Hij kan nog beter, maar er staat wel iemand, hij is sterk in zijn positie, staat positioneel goed", aldus De Mos over Sangaré. "Zijn 'voeten' zijn ook heel goed, en zijn lichaam is natuurlijk imponerend. Als je hem ziet, en je ziet er bijvoorbeeld Mauro Júnior naast, dan lijkt hij wel een American Football Player." De Mos zag verder hoe Mario Götze, de andere debutant bij PSV, direct scoorde. "Het was heel slim, hij anticipeert heel snel, en je ziet dat hij natuurlijk een uitstekende techniek heeft. Het moet alleen een vervolg krijgen. Dat zullen we moeten beoordelen over een langere periode. Tegen PEC Zwolle was het een speeltuin, dus laten we nog niet te vroeg juichen."

PSV miste Jordan Teze en Eran Zahavi tegen PEC door coronabesmettingen. "Met die twee erbij ben ik ervan overtuigd dat ze het dit seizoen echt heel goed gaan doen", zegt De Mos. "PSV heeft goed ingekocht. PSV is de ploeg die het Ajax heel moeilijk gaat maken, en op dit moment zou ik mijn geld zelfs zetten op PSV, omdat PSV zoveel progressiemarge heeft en nog niet de ideale opstelling heeft gevonden." Daarbij kan aangetekend worden dat ook Ajax nog zoekende is naar de ideale basiself.

Donderdag opent PSV de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Granda. "Als je Sevilla kan verslaan, dan heb je gewoon een goed team", doelt De Mos op de 1-0 overwinning die Granada zondag boekte op Sevilla. "Het zal tactisch goed zijn, en de handelingssnelheid ligt drie, vier keer zo hoog (als bij PEC, red.). Het is de instap naar het volwassenvoetbal voor PSV. In de Europa League en de Eredivisie hebben ze allemaal 'makkies' gehad, maar nu met Granada en Vitesse (zondag, red.) krijgen ze het 'grotemannenwerk'."


Poll

Vond je Ibrahim Sangaré goed spelen tegen PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Hele goede middenvelder had ook interesse vanuit de Premier League. Als die zich zo blijft door ontwikkelen is die na een jaar weg. Goed scoutingsnetwerk van PSV. Had ook niet misstaan bij Ajax voor Klaassen. Op deze speler kan je bouwen en heb je toekomst en is geen B garnituur die het niet heeft gered in de Premier League. Deze jongen kan makkelijk mee in de subtop van Engeland.

19 oktober 2020 om 20:37

Hij heeft een enorme fysiek, maar ik moet het toch nog zien. Hij had gisteren echt veel balverlies waaronder soms de meest simpele balletjes. Daar tegenover won hij alle duels en stond vaak goed voor de ‘tweede bal’. Of hij het voetbal gaat brengen moet ik echt nog zien.

19 oktober 2020 om 20:39

@S-070: Echt onnodig, die sneer "b garnituur die het niet gered heeft in de Pl". Sangare mag vooralsnog alleen maar hopen op een carrière als die van Klaassen. Maar goed, zo'n sneer uitdelen is niet moeilijk: als Sangare dan werkelijk zo goed is, waarom is hij dan niet opgepikt door PL clubs of de top van Frankrijk of Spanje ?dat hij "makkelijk" mee kan in de subtop van de PL valt nog te bezien, zeker als je dat baseert op 1 wedstrijd in de ED, tegen Pec..

19 oktober 2020 om 21:01

Klopt, totaal onnodig. Klaassen is gewoon een prima aanloop van Ajax. On: vond zijn eerste indruk goed. Hopen dat hij een stabiele factor blijkt te zijn. Met Gotze, Fein en Gakpo toch wel een subtop middenveld en op een goede dag hopelijk meer!

19 oktober 2020 om 21:12

Hahaha en dan krijg je mensen die vragen waarom het altijd over Ajax gaat.heb je gisteren gekeken, als Sangare zo'n wereld koop was had hij gisteren al de lijnen uitgezet tegen Pec. Hij pakte de ballen af, verder deed hij niks benoemenswaardig en dat is prima in je eerste pot, maar Klaassen was ook lekker aan het ballen. Natuurlijk past dit ook niet in de, oh ajax koopt alleenmaar buitenlanders theorie. We zullen zien hoe goed hij is, als de PL hem had gewild hadden ze hem kunnen halen want 9 miljoen is een koopje in Engeland.goeder 6 in bal afpakken, moet echt nog zien of hij kan voetballen of gewoon een Rosario is.

19 oktober 2020 om 21:22

Ik zou hem vergelijken met Kudus: die lijkt me toch wel beter....

19 oktober 2020 om 21:40

Mij ook.

19 oktober 2020 om 21:44

Zowel Sangare <> Klaassen als Sangare <> Kudus is echt een totaal onzinnige vergelijking. Heel ander type spelers.

19 oktober 2020 om 23:00

Hij was akkoord met Southampton maar koos op het laatste moment voor PSV.

20 oktober 2020 om 02:33

Hij heeft tot heden helemaal niets laten zien. Heeft wat fysiek, maar speelde verder gewoon slecht. Ik vraag me af waarop jij dus mening hebt.

Dat hij ijzersterk is en verdigend een huis is daar is iedereen het wel over eens denk ik. Maar qua handelingssnelheid en korte pass was het niet goed wat hij liet zien, zo eerlijk moet je ook zijn. Hopelijk kan hij dat verbeteren en dan is het gewoon een goeie.

19 oktober 2020 om 20:39

Zeker weten een beer van een vent. Moet wel zeggen het ziet er ietwat ongepolijst uit, maar dit wordt een sensatie

20 oktober 2020 om 02:37

Ben blij met psv fans die ook gewoon de werkelijkheid kunnen zien. Aan de bal was het gewoon slecht en fysiek viel hij op. Dit wil niet zeggen dat hij slecht is. Het kan zijn dat hij gewoon een slechte wedstrijd speelde. Echter zelfs als hij voetballend niet beter wordt, dan kan dit een bruikbare speler voor psv zijn.

Waarom zeggen de mensen die PSV als kampioen zien dat ze het Ajax heel moeilijk kunnen maken. Nu zegt de Mos dat er achter maar gisteren bij de verschillende programma's hoor ik dat ook. Zeg dan dat Ajax het PSV enigzins moeilijk kan maken. Ik denk ook zeker dat PSV een erg sterk elftal heeft. Maar om ze nu al als kampioen in te schatten is wat premateur net zoals je dat bij Ajax niet zou kunnen. Er zit bij beide elftallen veel kwaliteit en nu kijken wie er het beste team van kan maken. Zal een mooie strijd worden en wie weet komt er nog een 3e club bij. ED is toch best een leuke competitie zo met veel mooie technische spelers.

19 oktober 2020 om 21:04

Voordat PSV de buidel opentrok zag Feyenoord er zelfs beter uit. PSV moet minimaal tweede worden nu en een gooi doen naar het kampioenschap. Al zal het een ander jaar worden dan anders. Los van de blessures heb je nu ook te maken met het besmettingen binnen de selectie. Het kan nog raar lopen..

Sangare had al een aantal mooie passes en is fysiek sterk. Ajax heeft echter ook niet slecht ingekocht en had al een beter team. Voor mij is Ajax dan ook de favoriet. Ajax heeft ook een bredere selectie en meer kwaliteit in de verdediging.

Vandaag al aangekaart, maar geinig dat Gakpo wederom niet wordt genoemd. Wat mij betreft momenteel de uitblinker bij PSV

19 oktober 2020 om 20:52

Absoluut de beste speler op dit moment en verdient ook een oproep voor Oranje ipv Babel en Stengs en misschien wel Promes (als je t baseert op vorm)

19 oktober 2020 om 21:05

Klopt, die ziet menig analist toch over het hoofd. Mij maakt het niet uit. Laat hem maar opstomen uit de luwte!

19 oktober 2020 om 21:12

Verreweg, viel mij ook op. Met Gakpo is er gevaar en doelpunten, zonder heel wat minder.

19 oktober 2020 om 23:20

Misschien presteert hij ook juist goed omdat hij minder die druk heeft? Maar het is zeker wel apart.

Had een paar prima momenten, sterke jongen, denkt vooruit, maar ook vaak balverlies. Ik ga er dan maar vanuit dat dat er nog uit gaat ;-) Wat Rosario op trainingen doet, geen idee, maar al 3 trainers die blind lijken te vertrouwen in hem, maar laat het toch te vaak niet zien. In deze ‘vorm’ zie ik liever Hendrix op die positie.

20 oktober 2020 om 03:26

Ik hoop eerlijk gezegd dat Fein op de positie van Rosario komt.

21 oktober 2020 om 11:41

Dat vind ik ook prima, maar heb die jongen nog niet aan het werk gezien. Van Hendrix weten we dat hij, in de eredivisie, prima speelt.

Opzich is het elk jaar hetzelfde Ajax en PSV. Feyenoord had allang weer mee kunnen doen maar die blijven vaak middelmaat aankopen, en ze weten niet wanneer ze spelers moeten verkopen voor de hoofdprijs. De Eredivisie is zo een matige competitie, het is eigenlijk nooit echt spannend helaas....

19 oktober 2020 om 21:49

Hoezo niet spannend? Vorig jaar Ajax en AZ op gelijke hoogte in een spannende strijd. Jaar daarvoor Ajax 3 puntjes meer dan de nummer 2. Jaar daarvoor werd PSV kampioen tegen Ajax. Jaar daarvoor werd Feyenoord kampioen met een minimale voorsprong op Ajax. Jaar daarvoor de ontknoping van PSV in Zwolle waarbij Ajax op de laatste speeldag 1-1 speelt... hoezo niet spannend? 😅

Riep De Mos in de voorbereiding niet dat Ajax op eenzame hoogste stond en zij kampioen zouden worden? Zo kan ik ook altijd gelijk hebben als ik elke topploeg tip als kandidaat.

Ajax was de gedoodverfde favoriet nog geen maand geleden. PSV deed niet mee voor de bovenste plekken. Volgens de mensen die er alles van weten. Na de afgelopen 2 weken ziet de wereld er ineens anders uit. Ik denk dat iedere expert Schmidt heeft onderschat. Hij zag in dat hij met de eerste groep spelers niet zijn voetbal kon spelen en haalde een aantal spectaculaire maar ook goede versterkingen. Gezien de rek die er in deze nieuwe groep zit en mits er geen rare dingen gebeuren denk ik aan het kampioenschap. Ik denk dat PSV met name door de ervaren staf beter door het zware seizoen wordt geleid dan Ajax. Dat in de CL ook nog een iets zwaarder seizoen heeft. Ik gok op psv.

19 oktober 2020 om 21:46

Ik denk dat die verandering van sentiment vooral te maken heeft met de aankopen. Schmidt heeft tot nu toe nog niet aangetoond dat het een toptrainer is. Heeft toch veel vreemde beslissingen gemaakt in de afgelopen tijd.

19 oktober 2020 om 21:57

Ehm, wat verwacht je dan? Je staat op de 1ste plek. Er zit een stijgende lijn in het spel. Sinds lange tijd is er eindelijk weer een duidelijk beleid en visie. Er komen absolute sterspelers naar Eindhoven mede door de trainer. Wat kan die nog meer aantonen op dit moment? Rome stond er ook niet binnen 3 maanden

20 oktober 2020 om 02:41

Wat hij nog meer kan aantonen? Goed voetbal misschien?

20 oktober 2020 om 09:40

Het voetbal is ook beduidend beter geworden. Kijk maar naar de resultaten voordat Schmidt kwam. Links of rechtsom kom je dan gewoon tot de conclusie dat PSV op de goede weg is en beter af is met Schmidt aan het roer. Je kan het misschien geen wereld trainer vinden of andere verwachtingen hebben. Het feit blijft dat hij het goed doet tot nu toe. Overigens vind ik ook dat het voetbal bij vlagen aan het verbeteren is en zoals gezegd heeft het altijd tijd nodig om de hand van de trainer te zien.

Is Sangaré niet iemand die je ook als CV kan gebruiken?

19 oktober 2020 om 23:32

Net als Desailly bedoel je. Zou hij denk ik best kunnen maar op het middenveld benut je zijn dynamiek denk ik beter.

Weten we zeker dat De Mos het over Sangaré heeft? Als een speler niet De Vries of Van Dijk heet is het al een verbale hel voor Aad. OT: bizar hoe onderbelicht deze transfer is gebleven. Deze jongen stond ook in de belangstelling van Leverkusen en werd zelfs voor de neus van Southampton weggekaapt. Hoewel je natuurlijk nooit weet hoe gemiddeld het beeld is dat ze weergeven, zagen de video's op Youtube over Sangaré er al goed uit, maar na gisteren ben ik definitief overtuigd. Dit is echt een klasbak eerste klas! Niet dat hij zo opvallend speelde, maar je ziet het gelijk aan de passing van zo'n speler. Goede aanname en dan met de juiste snelheid precies op de goede plek neerleggen. Met zijn fysiek is ie bovendien belachelijk sterk. Gewoon een flatgebouw dat voetbal als beroep heeft gekozen.

20 oktober 2020 om 07:50

Hebben we dezelfde wedstrijd gezien? Verdedigend vond ik hem subliem, maar aan de bal echt heel matig. Heeft echt veel ballen ingeleverd. Ook makkelijke.

20 oktober 2020 om 08:42

Misschien hebben jullie beide op een andere manier naar dezelfde wedstrijd gekeken. Ik heb alleen de beelden bij de analyse van Van Hooijdonk bij Studio Voetbal gezien maar daar zag je een aantal heel goede, gedurfde passes. Kan natuurlijk best zijn dat hij ook slechte passes heeft gegeven.

Verklaar me maar voor gek maar ik mag altijd graag naar Aad de Mos luisteren. Het is een echte liefhebber die doorgaans de moeite neemt zich in de achtergronden van competities, clubs, trainers en spelers te verdiepen. Daar waar andere analisten blijven steken in oppervlakkigheden en een niet kloppend feitenrelaas.

20 oktober 2020 om 02:42

Hebben wij het over dezelfde Aad? Aad lult namelijk elke week wat anders.

Goed om te horen dat hij denkt dat psv kampioen gaat worden, want dan hoeft ajax geen rekening met psv te houden om kampioen te worden. Echter doet hij altijd voorspellingen per week. Volgende week kan hij weer een andere voorspelling hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren