André Onana: ‘Ik heb zin om dat weer aan dit soort teams te laten zien’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Ajax ging in de laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking onderuit tegen FC Groningen en de Amsterdammers bivakkeren zodoende met negen punten op de vijfde plek. SC Heerenveen is een van de ploegen die momenteel, samen met Feyenoord en PSV, aan kop gaat in de Eredivisie en de Friezen zijn aanstaande zondag de eerstvolgende tegenstander van Ajax. André Onana gaat ervan uit dat zijn ploeg dan beter voor de dag zal komen.

“We moeten geconcentreerder zijn achterin en meer intensiteit in de wedstrijd leggen. Dan weet ik zeker dat het beter zal gaan”, laat Onana weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. De doelman en zijn ploeggenoten zijn zich ervan bewust dat zij tegen Heerenveen meer moeten laten zien dat tegen Groningen.

Ten Hag: 'We weten waar we aan moeten werken'

“Dat hoef je deze groep niet uit te leggen. Ik sta elke dag met ze op het trainingsveld. De wil is enorm”, gaat hij verder. “Ik denk dat we dit seizoen hebben laten zien dat we nog steeds een sterk team zijn, al verliep het duel met Groningen natuurlijk niet zoals we hoopten. Ik denk dat we tegen Groningen nog best aardig begonnen, maar we hadden daarna ook pech toen we bijvoorbeeld twee keer de lat raakten.”

Vanwege de status van Heerenveen als medekoploper is het treffen in de Johan Cruijff ArenA meteen een kraker. Volgende week staat er echter een nog aansprekendere wedstrijd op het programma, als Liverpool in het kader van de Champions League op bezoek komt in Amsterdam: “Ik kijk uit naar het duel met Heerenveen, maar ook zeker naar Ajax - Liverpool. Dat zijn de wedstrijden waarvoor we zo hard trainen. Prachtige uitdagingen. Ik heb zin om te laten zien aan dit soort teams en de rest van de wereld wat voor goede spelers wij weer hebben”, sluit Onana af.


Poll

Denk jij dat Ajax gaat winnen van sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jeffreysch)

Heerenveen en liverpool in 1 mond horen. Zou verdorie eens tijd zijn.

16 oktober 2020 om 18:15

Komt omdat Liverpool momenteel gewoon de 2e club uit die stad is, net zoals Heerenveen de 2e club in Friesland is

16 oktober 2020 om 20:50

Nou Everton staat in ieder geval boven Liverpool. Cambuur daarentegen moet eerst maar eens zien de KKD uit te komen.

17 oktober 2020 om 01:22

Liverpool is altijd de 1e club van de stad. En dat zullen ze ook altijd zijn. Die blauwen zakken nog wel weg na hun leuke beginnetje

Niet alleen een geweldige keeper, maar ook een met een geweldige mindset. Houdt altijd het kopje erbij, en is daarmee een bron van rust voor de verdediging.

16 oktober 2020 om 14:03

Ik vind het kopje erbij houden nu juist het probleem bij Onana. Het gebeurd niet heel vaak, maar ik heb af en toe wel het gevoel dat hij bepaalde wedstrijden minder geconcentreerd is.

16 oktober 2020 om 14:11

Welke wedstrijden dan? De laatste wedstrijd die ik me kan herinneren waarin hij te laks was, is Groningen uit van bijna 3 jaar geleden

16 oktober 2020 om 14:23

Inke, Benfica uit in de CL twee jaar terug ook. En er was sindsdien nog eentje, maar van minder belang, dus vergeten welke. Maar hij is echt veel minder druistig dan eerst. Heeft ie aan gewerkt. Tegen een Getafe staat ie bv echt als leider op het veld.

16 oktober 2020 om 14:27

Benfica-uit 2018, PSV-thuis 2019, Heracles-uit in 2019. Echt een topkeeper, maar genoeg slippertjes. Afgelopen seizoen kan ik me niks heugen tho.

16 oktober 2020 om 14:28

‘Ik vind het kopje erbij houden nu juist het probleem bij Onana. Het gebeurd niet heel vaak, maar ik heb af en toe wel het gevoel dat hij bepaalde wedstrijden minder geconcentreerd is.‘Het valt mij op dat Onana vaker van dit soort typische tags om bepaalde redenen krijgt toebedeeld, maar is dit verschijnsel inherent aan de keeper Onana of aan alle voetballers / keepers?

16 oktober 2020 om 14:32

Idd Heracles uit. Die bedoelde ik. PSV kan ik me echt niet meer herinneren 😉

16 oktober 2020 om 14:40

Haha nu jullie zeggen komen bij mij ook ietsjes meer slippertje weer boven, blijkbaar worden die verbannen als iemand verder vaak uit blinkt ofzo. Anyway, is dus wel iets vaker voorgekomen, maar denk voor een keeper niet bovengemiddeld

16 oktober 2020 om 15:34

Oke, maar nu hebben we het dus over 4 gevallen in ruim 2 seizoenen, dat was het wel qua onzorgvuldige momenten. Dat zou ik eerder definiëren als 'zelden slippertjes' dan als 'genoeg slippertjes'. Anyway, vind Onana qua focus juist een erg sterke doelman, hij moet alleen nog leren om z'n koppie erbij te houden bij opstootjes enz., dan wil ie nog wel eens iets te enthousiast zijn haha!

16 oktober 2020 om 18:19

Apocalyps, ik denk dat dit vooral met het type keeper te maken heeft. Onana is een beetje een showman, die af en toe bezig is. Barthez was er vroeger ook zo eentje, om maar iemand op te noemen. Meestal herinner je daar dan de gekke momenten van, bijvoorbeeld een tegenstander uitkappen of een bijna onmogelijke redding. Daar tegenover staan ook keepers die eigenlijk weinig showelement hebben, maar gewoon doen wat ze moeten doen. Een Buffon, Van der Sar, Casillas, om er even wat op te noemen. Maar daarbij moet ik wel eerlijk zeggen dat al deze keepers 1 ding gemeen hebben. Ze waren allemaal leiders achterin en stuurden hun verdediging dan ook goed aan, waardoor ze met hun team kunnen presteren.

16 oktober 2020 om 14:40

Als zijn eens zou stoppen met zijn irritante gedrag zat hij al lang bij een topclub

16 oktober 2020 om 14:44

Onzin. Die komt gewoon bij een topclub, kwestie van tijd.

16 oktober 2020 om 15:37

Hij is pas 24 en staat al seizoenenlang bij een Europees spelende club als Ajax onder de lat. EL finale gehaald, 3e jaar op rij CL spelen nu. Die gast gaat honderd procent zeker nog een stap hogerop en dan zit je al gauw bij een topclub. Als hij meer of minder 'irritant gedrag' zou vertonen helpt hem dat niet eerder naar een topclub hoor.

k ben benieuwd naar deze wedstrijd. Ik heb Heerenveen dit seizoen tegen de Graafschap gezien, en dat was vanuit het standpunt van Heerenveen echt slecht. Ik besef dat Henk Veerman toen niet meedeed, en dat hij wel een belangrijke speler is. Normaal gesproken zou Ajax deze wedstrijd moeten (kunnen) winnen. Maar als je naar dit seizoen kijkt overtuigd Heerenveen over het algemeen meer dan dat Ajax dat doet. Het voordeel van Ajax kan wel zijn dat ze nu een tegenstander treffen die ook zelf wil voetballen, en niet alleen maar de ruimtes klein houd. Een nadeel voor Ajax is wel dat Heerenveen met Henk Veermann een prima kapstok heeft waarbij ze de ballen vanuit achteruit prima kwijt kunnen. Hierdoor is het moeilijk om druk op een tegenstander te houden.

16 oktober 2020 om 15:42

Ik kan me haast niet voorstellen dat je oprecht vind dat Heerenveen meer overtuigt eerlijk gezegd. Tegen Fortuna uit wonnen ze maar had Fortuna bergen meer kansen, thuis tegen VVV liefst 1-0 terwijl de Limburgers een half uur met 10 man en zelfs 10 minuten met 9 man speelden. En vervolgens 1-1 in Utrecht waar ze ook zwaar de onderliggende ploeg waren. Eigenlijk was alleen de eerste speelronde tegen Willem II overtuigend vanuit Heerenveen's kant. Nou niet dat Ajax, mede dankzij steeds die rode kaarten (in Groningen was het zelfs ronduit slecht), erg sprankelend heeft gespeeld, maar datzelfde geldt voor Heerenveen. Qua punten een uitstekende start maar die zie ik normaliter echt niet winnen uit bij Ajax hoor.

16 oktober 2020 om 16:47

Aan de andere kant kunnen we nu wel mooi counteren omdat Ajax de bal wil hebben. En verdedigend staat het tot zover behoorlijk, alleen aan de bal is het vooral matig. Ajax moet eigenlijk wel winnen, maar ik zie zo'n wedstrijd als die 4-4 toen ook wel gebeuren.

Laten we hopen dat ten Hag het licht gezien heeft, en de Nl11 wedstrijden. Promes is zo uit vorm, die kan je niet meer opstellen nu. Met de verdediging meer ervaren, zou ik Blind weer een linie naar voren zetten om het spel te verdelen en om Martinez terug in het team te zetten ipv Alvarez. En verder een echte spits want die zul je tegen Heerenveen nodig hebben.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Martinez
Tagliafico
Klaassen
Blind
Gravenberch
Antony
Huntelaar
Tadic
16 oktober 2020 om 14:35

Mee eens wat betreft Promes. Maar vanwaar de keuze om Blind op het middenveld te zetten en Martinez in de verdediging? Ik heb enkele wedstrijden van Blind gezien op het middenveld waar die riskant balverlies leed en niet voldoende snelheid had om dit recht te zetten, daar waar ik Martinez vorig seizoen prima vond spelen op het middenveld. Ook verdedigend vind ik Blind stabieler dan Martinez, die nog wel eens lomp wil inkomen.

16 oktober 2020 om 16:14

Shady helemaal mee eens, de verdediging staat prima. En zet de juiste poppetjes nou waar ze horen, Martinez hoort gewoon op het middenveld vind ik of linksback. Veel te klein om achterin te staan.

16 oktober 2020 om 16:32

Blind is een middenvelder en Martinez gehaald als verdediger. Balverlies op het middenveld is niet okay maar beter daar dan in de verdediging. Blind is tactisch het brein van Ajax en hij compenseert zijn mindere snelheid door zich meestal goed op te stellen. Met Blind als CVM kunnen Klaassen en Gravenberch meer naar voren spelen of posities overmenen van de backs als die naar voren gaan. Het probleem van Ajax is balcontrole op het middenveld, de enige die we hadden was Gravenberch, Blind en Klaassen met hun functionele techniek en ervaring gaan dat middenveld stabiel maken en een perfecte aanvulling op verdediging en aanval. Martinez speelde slechts in het begin goed op het middenveld maar dat zakte snel weer terug. We zijn in de afgelopen jaren 4 basis middenvelders verloren: de Jong, Schone, vd beek en Ziyech, en allen waren goed aan de bal. Alvarez, Martinez, Promes zijn dat alledrie niet.

16 oktober 2020 om 16:39

2 cm kleiner dan Blind... En ik zet juist de poppetjes waar ze horen. Blind is een middenvelder en Martinez een verdediger. Het middenveld heeft controle, ervaring en balans nodig, niet wild lopende mannen die gaten laten vallen die het de verdediging moeilijk maken. En Gravenberch zijn techniek is hard nodig op het middenveld, als je die dicht op de 16 zet krijgt hij iedere wedstrijd 2 doelkansen, net als Klaassen die altijd de juiste plek kiest.

16 oktober 2020 om 15:53

Niets tegen Huntelaar maar met Tadic als spits heb je echt de beste wedstrijden gespeeld de laatste twee seizoenen. Dan kan Neres via links komen en Promes inderdaad banken. Een ding is zeker, als Labyad wederom speelt eet ik mijn beide schoenen op als lunch en hoop ik dat dit een mindere kwelling is dan anderhalf uur naar een Ajax moeten kijken met Labyad als spits.

16 oktober 2020 om 16:35

Toch is Tadic geen spits. Mee eens dat hij goed speelde tegen Madrid, Juve etc. maar tegen eredivisie clubs van het niveau Heerenveen heb je meestal de bal en sta je dicht tegen de 16 van de tegenstander aan. Net zoals tegen Groningen heb je dan weinig aan een buitenspeler in de spits.

16 oktober 2020 om 16:02

Blind is veel te traag voor het middenveld. Moet gewoon lekker achterin blijven. Tadic verwacht ik gewoon in de spits tegen Liverpool. Met anthony op rechts. Links heb je Neres of Promes die eigenlijk beiden niet echt in vorm zijn. middenveld gewoon klaassen, Kudus en Martinez. en achtein Mazroui, schuurs, blind en fico. Daar moeten we het mee doen.

Hopelijk kijken ze niet over de wedstrijd tegen Heerenveen heen naar de wedstrijd tegen Liverpool. Het is voor Ajax belangrijk dat ze wedstrijd voor wedstrijd spelen en zodoende in een flow komen

Dit moet het seizoen voor hem worden. Als hij dit seizoen weer goed keept in de cl en eredivisie dan gaat die topclub echt wel komen. Als er clubs zijn die nog twijfelen dan zullen ze hem dit seizoen erg scherp in de gaten houden.

Het wordt niks met Ajax dit jaar. Tussenjaartje. Dit jaar wordt gebruikt om spelers te leren spelen op nieuwe posities, waar ze eigenlijk nog niet geschikt voor zijn. Labyad in de spits, Promes op 10, Alvarez op het middenveld, dat werk. Volgend jaar, als iedereen heeft kunnen wennen aan zijn nieuwe plek, gaan we knallen.

16 oktober 2020 om 17:18

Volgend jaar zijn Onana en Tagliafico weg. Wie weet ook Neres en Blind. Die hebben wel een bepaald niveau wat moeilijk aan te tikken is. Daar kom je niet zomaar in 1x, tenzij je een supertalent bent à la Frenkie of De Ligt. Dit jaar als tussenjaar zien zou dom zijn. Tuurlijk zullen ze misschien Ajaxwaardige spelers aantrekken, maar laten we eerlijk zijn. Deze 4 spelers zouden een niveau hoger aankunnen en vooral de eerste 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

68 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwakke plek’ van Ajax blootgelegd bij Ziggo: ‘Dat mag hem niet meer gebeuren’

Ajax ging woensdagavond in het eerste groepsduel in de Champions League met 0-1 onderuit tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico in de eerste helft bracht de beslissing in de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren