‘Barcelona moet duo lozen om komst van Depay in januari mogelijk te maken’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

De beeltenis van Memphis Depay prijkt vrijdagochtend op de voorpagina van Sport. De Spaanse sportkrant weet te melden dat de komst van de Oranje-international in januari topprioriteit heeft voor Barcelona. Voordat Depay kan worden binnengehaald, moet er echter nog wel ruimte worden gemaakt in het salarisbudget en daar wordt momenteel al hard aan gewerkt.

Barcelona is momenteel hard bezig om Ousmane Dembélé en Martin Braithwaite ergens te slijten. Eerstgenoemde was in de afgelopen transferwindow al dicht bij een transfer, daar Manchester United nadrukkelijk geïnteresseerd was. Dembélé zag echter zelf af van een transfer, waardoor ook de overgang van Depay naar Barcelona niet tot stand kon worden gebracht. Trainer Ronald Koeman had Dembélé nu naar verluidt huiswerk meegegeven om tijdens de interlandperiode op individuele basis te trainen.

Dembélé miste een groot deel van het afgelopen seizoen door blessureleed en was tijdens de voorbereiding op de huidige voetbaljaargang ook niet pijnvrij. Het dienstverband van de 23-jarige aanvaller bij Barcelona is voorlopig nog geen doorslaand succes. De Catalanen telden in de zomer van 2017 130 miljoen euro neer om Dembélé los te weken bij Borussia Dortmund en tot dusver speelde hij 75 wedstrijden in het shirt van Barcelona, waarin hij goed was voor 19 doelpunten en 16 assists.

Ook Braithwaite mag in januari uitkijken naar een andere club. De 29-jarige Deense spits werd in februari van dit jaar voor achttien miljoen euro overgenomen van Leganés als noodverband nadat Dembélé langdurig geblesseerd raakte. De 44-voudig Deens international speelde voorlopig elf wedstrijden (waarin hij één keer scoorde) en heeft nog een contract tot medio 2024, maar komt niet voor in de plannen van Koeman en kwam dit seizoen nog niet in actie. De naam van Braithwaite werd eerder in verband gebracht met een overstap naar West Ham United.

Pas als Braithwaite en Dembélé vertrokken zijn, of hebben ingestemd met een salarisverlaging, heeft Barcelona ruimte in het salarisbudget om Depay binnen te halen. De overgang van de 26-jarige Oranje-international leek in kannen en kruiken, maar ketste uiteindelijk af. LaLiga weigerde als toezichthouder namens de nationale overheid toestemming voor een transfer van Depay naar Barcelona te geven, omdat de club de financiën niet op orde had. Depay is bij Olympique Lyon in het bezit van een aflopend contract en voorlopig niet van plan om die te verlengen.


Poll

Zie jij Memphis Depay in januari naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Waarom is Koeman zo vol van Depay.. zelf bij Vi zijn ze zijn diva gedrag enz zat. Als hij naast Messi gaat spelen. Denkt hij helemaal een koning te zijn. Hij is goed in voetballen. Maar ze gedrag is hinderlijk . Ik vindt deze transfer echt niks. Maar goed. Het zal er toch van komen. Is het iemand met mij eens hier?

16 oktober 2020 om 08:35

Tuurlijk zijn meerdere mensen het met je eens. Daarbij komt ook nog eens dat hij voetballend (voor een ploeg als Barca) ook nog eens te kort komt. Hij laat soms mooie dingen zien, maar past imo niet in het spelletje wat ze daar willen spelen.

16 oktober 2020 om 08:36

Naja goed in voetbal.. depay heeft veel power en kan hard schieten maar hij is technisch echt matig. Ook voetbal intelligentie heeft hij niet. Snap dan ook niet wat Koeman met hem moet. Je verkoop een vleugelspeler die graag in de ruimte sprint en diep gaat en je haalt een speler terug die liever de bal ophaalt op het middenveld..

16 oktober 2020 om 09:22

In mijn ogen mist hij vooral de voetbal intelligentie. De man kan aardig voetballen, heeft inderdaad veel power en heeft een goed schot. Ik zie hem alleen tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal de gekste dingen doen op het veld in plaats van het simpel te houden. Rare combinaties willen aangaan of acties proberen te maken op plekken of momenten waar dit niet wenselijk is. Hij wilt graag dingen mooi doen terwijl het gewoon simpel kan. Ik denk dat als Depay wat simpeler gaat spelen, dat hij echt een leuke spits kan worden.

16 oktober 2020 om 08:45

Totaal niet met je eens. Als dembele en Braithwaite vertrekken merkt Barca hlml niks, want die voegen helemaal niks. Nog 1 blessure van Dembele en geen een club gaat meer dan 30mljn voor hem betalen

16 oktober 2020 om 09:05

Maar Depay is toch in niks een speler voor Barcelona? Ik betwijfel zelfs of hij een stap hogerop kan dan Lyon. Als hij in vorm is, is het een goeie speler. Maar als hij dat niet is is het 3x niks. Dan gaat ie acties forceren en schiet vanaf 30 meter etc. Ik zou lekker een een club opzoeken zoals Lyon waar hij de man kan zijn.

16 oktober 2020 om 09:19

Dembele heeft in de minuten die hij speelde laten zien dat hij echt wel heel gevaarlijk is en veel snelheid heeft. Daarnaast scoort hij makkelijk en gaat hij diep. Ook liet hij bij Dortmund zien ongelooflijk veel talent te hebben. Depay heeft geen snelheid en helpt veel aanvallen vaak om zeep. En depay heeft nergens echt laten zien het niveau van barca te hebben. Dus ja ik heb idd liever dembele dan depay.

16 oktober 2020 om 09:05

@Snipernelly: ik kan me alleen maar inbeelden dat Koeman een soort obsessie voor Depay heeft want anders kan je deze haast ongezonde interesse niet meer omschrijven. Vooral omdat Depay sportief simpelweg niet goed genoeg is voor Barca...

16 oktober 2020 om 09:09

Zelfs bij VI? Kunnen ze daar zo goed tegen divagedrag dan?

16 oktober 2020 om 10:08

Vond dat ook een wonderlijke opmerking, alsof ze bij VI fan zijn van Memphis. Als ik het me herinner waren ze in de tijd rond het WK 2014 en bij PSV ook niet erg enthousiast over hem. Omdat hij hoeden draagt... alsjeblieft zeg. Trieste mannetjes daar.

16 oktober 2020 om 09:46

Je kan ook overdrijven met je interpunctie he. Ik hoop dat je in het echt ook niet met van die korte zinnen praat. @snipernelly

16 oktober 2020 om 10:55

Dembele loopt bij Barca als een fanboy, heeft jarenlang totaal niets gepresteerd, totaal geen discipline en totaal onzekere uitstraling, om maar te zwijgen over zijn blessures. Memphis is sterker, werkt hard, bepalender, proffesioneler, altijd strijd voor zijn teamspelers en speelt en scoort meer, en jaaa hij moet niets hebben van demagoog Derksen! Dus voor de haters is de keuze niet zo moeilijk gemaakt hahahaha Hilarisch hoe sommige haters van alles verzinnen en echt doorslaan in hun ‘argumenten’ alleen maar omdat ze Memphis niet mogen.

16 oktober 2020 om 11:02

Ja of je hebt mensen die zo fan zijn van Depay dat ze niet objectief naar hem kunnen kijken. Los van blessures heeft Dembele natuurlijk veel meer talent dan Depay. En waarom is alleen Barca door Koeman geinteresseerd? Waar zijn de rest van de topclubs als Depay zo goed is?

16 oktober 2020 om 11:29

Ik snap ook niet wat Koeman in Wijnaldum en Depay ziet. Ik vond ze beide tegen Italië slecht spelen. Ze passen niet bij Barcelona

16 oktober 2020 om 13:12

Elke Barcelona fan ziet liever Mbappe komen. Echter er is geen geld meer. Barcelona moet nu uit een hele andere vijver vissen. Eentje met goedkope spelers met aflopende contracten.

Braithwaite is beter dan Depay. Ik zou zeggen doe een ruildeal Lyon , Depay 20mln naar Barca , Braithwaite gratis naar Lyon.. die prikt er zo 15-20 in.

16 oktober 2020 om 09:20

Dus depay is volgens jou 20 mil waard met een half contact.. nog meer redenen om af te zien van depay

16 oktober 2020 om 09:27

Met Barca kan je het zo gek nog niet bedenken 😉

16 oktober 2020 om 09:46

"braithwaite is beter dan Memphis" Je denkt zeker 'ik mag na 20:00 uur geen alcohol meer kopen, ik begin vast vroeg' ? Op hun slechtste dag zijn ze misschien gelijkwaardig, op hun beste dag komt Martin totaal niet in de buurt van Memphis. Ik zeg niet dat Memphis de speler is die Barcelona nodig heeft (helemaal niet zelfs), maar mensen slaan wel echt door in hun argumenten om aan te tonen dat Memphis niet goed (genoeg) is.

16 oktober 2020 om 10:01

Braithwaite heeft zich wel bewezen op een hoog niveau, Depay nog niet. Enkel structureel tegen kleine clubs in kleine competities, en een verdwaalde keer tegen een Duitsland dat volledig uit balans was.

16 oktober 2020 om 10:27

Oh ja, we gaan nu goede prestaties bagatelliseren om een punt te maken. Maar inderdaad, tegen Mallorca, Gibraltar, Luxemburg, Georgië en Polen scoren is een hoger niveau dan Zenit, Leipzig, Benfica, Juventus, Monaco, City, Frankrijk, Duitsland (2x, maar ze waren natuurlijk 2x volledig uit balans). Braithwaite heeft alleen tegen Barcelona en Sevilla gescoord als noemenswaardige clubs. Het is natuurlijk geen toeval dat hij bij Leganes speelde en Memphis bij Lyon, dus we moeten nu niet gaan doen alsof hij beter is dan Memphis.

16 oktober 2020 om 11:03

Depay is zo inconsistent dat je er schijtziek van wordt. Van Braithwaite weet je tenminste wat je kan verwachten. Ik heb liever een speler die iedere wedstrijd een 6/6,5 speelt dan een speler die 2 wedstrijden een 8 speelt en dan vervolgens 10 wedstrijden een 4. Niets is meer frustrerend voor een trainer dan inconsistentie. Bovendien zie ik Depay bij Barca als spits niks klaar spelen, zou lekker bij een team spelen waar je de grote man bent en geniet van de support. Is ook nog pas 25 , laten we kijken of hij over 2 a 3 jaar wel goed genoeg en consistent genoeg is voor Barca.

16 oktober 2020 om 11:12

Dat mag. Dat betekent (in jouw voorbeeld) echter wel dat je Braithwaite elke wedstrijd moet wisselen en Memphis 'maar' 30 wedstrijden en hij er ook nog eens 6 goed speelt. Ik heb liever een speler die een wedstrijd voor je kan winnen dan iemand die eigenlijk nergens in uitblinkt, maar dat kan voorkeur zijn idk. Nogmaals, ook ik vind Memphis (nog) niet goed genoeg voor Barcelona maar om nou je eigen mening over Memphis over te brengen als een feit ("braithwaite is beter dan Memphis" ) gaat me wel echt te ver.

16 oktober 2020 om 13:18

Isco , nee natuurlijk is het geen feit . Maar zou als backup liever Braithwaite hebben dan Depay. Ik weet niet wat ik met Depay aan moet...soms druipt de klasse er vanaf en soms kan die gewoon beter stoppen met voetballen. Als supporter is het al frustrerend laat staan als trainer.niet dat ik iets tegen Depay heb , of met Barca...

Inplaats van Braithwait zou ik toch liever Depay hebben.

16 oktober 2020 om 08:44

Zou niet weten op basis waarvan Depay een toegevoegde waarde is t.o.v. Braithwait

16 oktober 2020 om 08:46

Ja want jij zou Depay bij oranje of Lyon inruilen voor Braithwaite. Alsjeblieft zeg

16 oktober 2020 om 08:49

Zoals hij afgelopen 2 interlands speelde zou ik Depay zelfs inruilen voor brandhoud, daar word ik warmer van.

16 oktober 2020 om 08:55

@Celsinho Braithwaith ja, Dembele nee. Die is ook geblesseerd beter dan Depay, daarna nog eens 3/4 jaar jonger. Depay moet je niet willen, speelt teveel zijn eigen wedstrijdjes.

16 oktober 2020 om 09:11

Bij lyon en oranje is hij de nummer 1 aanvaller dus daar krijgt hij de kans zijn eigen spel te spelen. Bij Barca zal hij zich aan de rest moeten aanpassen dus dan lijkt mij depay een prima toevoeging

Bullshit, Barca kon em al bijna halen dit seizoen, dus waarom zouder er nog twee transfers plaats moeten vinden voordat hij gekocht kan worden. Dembele zijn transfer zou al meer dan genoeg moeten zijn...Ik ruik propoganda van Bartomeo.#EditHet verkoop van Brait zou genoeg moeten zijn* Dembele's verkoop is gewoon een duistere poging om de cijfers in het groen te krijgen

Barca moet lekker Griezman en een zak geld naar Parijs sturen en Kylian mee terugnemen naar Barca. Braithwate is een prima 2e / 3e spits en loopt niemand in de weg en begrijpt zijn rol.

16 oktober 2020 om 08:56

Ja want psg wil griezmann halen, en mbappe zit niet te wachten op barca. Heeft al meermaals aangegeven de keuze zal wsl real of liverpool worden. En het probleem is dat barca geen 150 mil heeft liggen om bovenop antoinneke te leggen

16 oktober 2020 om 09:12

Pardon? Hoe duur denk jij dat Mbappe is? Griezman is rond de 70 miljoen waard. Dus jij wilt beweren dan Mbappe 220 miljoen moet kosten? Het is nog geen half 10 sochtends he, beetje vroeg om te tanken.

16 oktober 2020 om 09:26

Hoe goedkoop denk jij dat Mbappe is? Rond de 200 miljoen zal hij wel kosten hoor.

Tjonge tjonge, Dembélé is dan wel vaak geblesseerd, maar dan nog verkies je hem boven een wannabe-vedette als Depay./

Zou koeman afgelopen wedstrijden gezien hebben?

Als je afgelopen wedstrijden zag dan kan je heel deze neppe Nederlandse selectie naar de prullenbak sturen

Het moet nu wel klaar zijn met die Depay. Laat die man geen stap zetten in Camp Nou. Waardeloze voetballer. Laat hem 10 wedstrijden meedoen en 8 ervan speelt hij als een natte krant. Koeman moet nu slim zijn en het erbij laten.

Ik snap de hetze tegen memphis niet zo goed. Ik snap dat het geen absolute top is, maar verder is het toch gewoon een prima speler of zijn ze bij oranje, lyon en barca zo gek? Het is een speler die zelfs als hij slecht speelt iets kan creeren, laat dat nou 1 vd problemen zijn bij barca waar een vermogen aan spelers niet presteert zie griezmann, dembele en coutinho moet het ook nog laten zien. Daarnaast zitten er op de bank spelers die nog minder hebben laten zien dan een Memphis... ik hoop echt van harte dat hij het tegendeel bewijst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

809 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 11 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren