PSV verhuurt voor 27,5 miljoen euro aan miskopen uit 2019

Zondag, 4 oktober 2020 om 12:32Dominic Mostert • Laatste update: 12:44

De toekomst van Timo Baumgartl ligt in de Premier League. De verdediger behoort niet tot de selectie van PSV voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondagmiddag, zo meldt het Eindhovens Dagblad ruim vier uur voor aanvang van het duel. Baumgartl staat op het punt om verhuurd te worden aan Fulham, met een optie tot koop. Naar verwachting wordt de overstap van Baumgartl zondag of maandag afgerond.

Over de belangstelling van Fulham werd vrijdag al bericht door The Telegraph. De Premier League-club is op zoek naar defensieve versterking nadat de eerste drie duels van het nieuwe seizoen allemaal verloren gingen. Arsenal (0-3), Leeds United (4-3) en Aston Villa (0-3) waren allemaal te sterk voor Fulham; donderdag werden de Londenaren bovendien uitgeschakeld door Brentford (3-0) in de EFL Cup. Manager Scott Parker zoekt specifiek naar verdedigers met een 'meedogenloze mentaliteit' en Baumgartl is een van de opties die binnen dat profiel zou passen.

Fulham raakte Terence Kongolo na het afgelopen seizoen kwijt doordat de huurling terugkeerde naar zijn eigenlijke werkgever Huddersfield Town, al wordt een nieuwe huurdeal nog niet uitgesloten. Baumgartl was echter de voornaamste kandidaat om de achterhoede te versterken en zijn komst is nu bijna in kannen en kruiken. PSV telde in de zomer van 2019 een bedrag van acht tot tien miljoen euro neer voor Baumgartl. Van een gelukkig huwelijk is echter geen sprake. De van VfB Stuttgart overgekomen Duitser kon in de eerste weken na zijn komst rekenen op een basisplek, maar kwam gaandeweg het afgelopen seizoen steeds minder in actie.

In totaal speelde hij dertien competitieduels in Nederland; in de huidige jaargang bleef Baumgartl in alle officiële wedstrijden op de bank zitten. Zijn contract loopt nog vier jaar door, maar vanwege de optie tot koop bestaat de kans dat hij zijn laatste wedstrijd voor PSV al heeft gespeeld. De 24-jarige Duitser is na Bruma (Olympiacos) en Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) de derde aankoop uit de zomer van 2019 die door PSV verhuurd gaat worden. Samen kostten zij minstens 27,5 miljoen euro: Baumgartl kostte minstens 8 miljoen euro, Bruma minstens 12 miljoen en Doan 7,5 miljoen euro.


Poll

Zie je Timo Baumgartl slagen in de Premier League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door lucas1913)

Beter verhuren dan hele seizoen op de bank. Hopen dat ze daar renderen, dan kan je ze hopelijk volgend jaar zomer verkopen

4 oktober 2020 om 13:12

Treurig aan de ene kant om zoveel kapitaal alweer verhuurd te zien worden.aan de andere kant blij dat de lat nu beduidend hoger word gelegd en er nu kwaliteitsaankopen gedaan worden.

4 oktober 2020 om 13:25

Precies. We hebben er nu toch niks aan. Bruma en Doan hebben echt niks toegevoegd afgelopen seizoen. Baumgartl is nog best waardevol maar als Teze en Boscagli starten kan je hem maar beter zn waarde laten behouden. Een jaartje Premiere League kan zo maar eens interessant zijn. We kunnen zuur blijven zijn over de miskopen van John, maar je moet ook maar de ballen en zelf reflectie hebben om na 1 jaar toe te geven dat ze niet voldoen. De aankopen van dit seizoen zijn echt een stuk beter voor mijn gevoel. Ik kijk echt uit naar dit seizoen

Nou ik verwacht nog minimaal 4 aankopen in de komende 3 dagen anders heeft John de jong weer hopeloos gefaald. De enige rechter centrale verdediger in de selectie is nu teze, die van nature geen rcv is. Eerst zocht PSV nog twee aankopen voor de aanval en de verdediging maar nu PSV Bruma en baumgartl laat gaan moeten daar nog twee vervangers voor komen. Ik zie het somber in.

4 oktober 2020 om 12:38

Er komt nog we een centrale verdediger, dat moet eigenlijk wel. Voor de rest heb je denk ik een prima selectie.

4 oktober 2020 om 12:44

Prima selectie? Je hebt nu voor de voorste 4 posities 6 spelers (Zahavi, Malen, Gakpo, Ihatarren, Mauro, madueke) hierbij tel ik piroe niet mee omdat hij gewoon het niveau niet heeft. Mocht malen geblesseerd raken dan moet je beroep doen op madueke (een buitenspeler) om in de spitspositie te gaan spelen. Je hebt nu geen enkele rechter centrale verdediger in de selectie en je weet niet of teze deze vorm het hele seizoen kan vasthouden. Er moet nog een rechter centrale verdediger (noodzaak), multifunctionele aanvaller (noodzaak), een multifunctionele centrale verdediger bij (hoge prioriteit) en nog een reserve spits (prioriteit). John de Jong heeft nog een paar hele drukke dagen voor de boeg.

4 oktober 2020 om 12:58

Mwa vind het voor de aanval niet nodig. Centraal achter in is het wel nodig.

4 oktober 2020 om 13:03

@RomBomCu, ben het met je eens. Ik vraag me alleen af of het mogelijk is om nu nog met drie a vier versterkingen te komen. Denk maximaal 2, namelijk die cv en een middenvelder. Ik vrees dat PSV komend seizoen een erg krappe selectie gaat hebben.

4 oktober 2020 om 13:04

Zullen vast wel bezig zijn met een centrale verdediger

4 oktober 2020 om 13:16

Zahavi is toch gewoon een spits?

4 oktober 2020 om 13:24

Gelukkig ben jij geen TD want dat zou helemaal niks worden... Aanvaller noodzaak? Rcv noodzaak? Alsjeblieft niet.. Het enige wat we nog echt nodig hebben is een LCV en een CM. Dat zijn de posities die meer kwaliteit behoeven en dan heb je echt gewoon een meer dan prima selectie staat.

4 oktober 2020 om 13:31

Lucas, gelukkig ben jij ook geen TD. Want volgens mij heeft PSV toch echt geen LCV nodig. We hebben daar momenteel 3 kandidaten waarvan Schmidt al meerdere keren heeft aangegeven tevreden te zijn met Boscagli. Teze is officieel nog steeds een rechtsback en zonder Baumgartl staat er niks achter. Regel 1 voor een voetbal club is dat je elke positie dubbel bezet hebt. Dus waar je vandaan komt dat we geen rechtsbenige centrale verdediger nodig hebben kan ik niet zo goed inkomen. Dat we daarnaast een CM nodig hebben is al helemaal mooi.... Momenteel hebben we Sangare en Rosario als basisspelers en Thomas, Hendrix, Sadilek en Guti erachter. De laatste vier zijn geen basisspelers maar vooral Thomas en Hendrix zijn prima back-ups voor beide plekken. Wanneer Guti terugkomt heb je zelfs een 5e optie en Sadilek als bankspeler was in zijn eerste seizoen in Psv1 als middenvelder een stuk bveter dan op Linksback. Wat PSV nu nodig heeft is een jongens die Gakpo kan vervangen, aangezien Mauro en Ihattaren concurreren om de rechtsvoor positie en Madueke vrijwel alleen in de spits heeft gespeeld onder Schmidt. En voornamelijk een rechtspotige centrale verdediger. Die met Teze zal gaan uitmaken wie rechts centraal in de basis staat. Als deze jongen eventueel ook links centraal zou kunnen spelen (zoals bijvoorbeeld Kim min Jea en Lyanco al vaker gedaan hebben) heb je een ideale opzet waarin je Teze met de aankoop achterin zou kunnen zetten en Boscgali ermee zou kunnen roteren.

4 oktober 2020 om 14:02

De insteek "we hebben geen middenvelder nodig want we hebben Rosario en Hendrix al" is precies de reden waarom PSV in de eredivisie leuk mee doet maar Europees geen potten kan breken. Ze zijn gewoon niet goed genoeg. Ja tuurlijk hebben we Rosario, Hendrix, Sadilek, Guti... Dat zijn leuke bankzitters, maar allemaal niet van het niveau dat je als PSV wil hebben om Europees iets te kunnen betekenen. Boscagli idem: Opbouwend leuk maar verdedigend komt hij gewoon tekort. Als je voor die posities versterking kan halen, heb je gewoon een hele goede basis staan... Maar jij hebt liever iemand die Gakpo kan vervangen zeg je? Die snap ik even niet....

4 oktober 2020 om 12:41

Aankopen van welk geld? Er wordt meer verhuurd dan verkocht, dus zoveel inkomsten zullen er niet zijn.

4 oktober 2020 om 12:49

Huren. Kopen. Het maakt me nu even geen snars uit wat John doet maar je kan gewoon niet met deze selectie op drie fronten strijden. Geen reserve spits van niveau voor twee spitsposities, geen rcv in de selectie, geen reserve linksback, geen reserve linkeraanvallende middenvelder. Er hoeven maar een aantal blessures te komen en je moet al in jong PSV gaan kijken voor vervangers.

4 oktober 2020 om 13:18

Zou het huren van Zirkzee geen optie zijn? Met de aanstaande komst van Choupo-Moting bij Bayern mag Zirkzee verhuurd worden. Prima reserve spits lijkt me.

4 oktober 2020 om 13:26

Balans inkoop/verkoop van 2018 t/m begin deze transferperiode was + 70 miljoen. Er is beduidend meer geld dan dat iedereen denkt of PSV doet laten denken..

4 oktober 2020 om 12:57

Waar komt dat geld ineens vandaan, betaald men in Eindhoven met Corona's?

4 oktober 2020 om 13:08

Vorig seizoen 65 miljoen verdiend aan transfers (uitgaand min ingaand) + Europese inkomsten. Snap het niet zo dat mensen denken dat PSV geen geld heeft. Onder leiding van Gerbrands voert PSV namelijk een gezond beleid.

4 oktober 2020 om 13:16

Klinkt indrukwekkend als je in brutobedragen denkt en ik meen mij te herinneren dat PSV vorig seizoen al hun reserves heeft moeten aanspreken. Alle clubs incl. Ajax hebben moeten interen door de corona maar bij PSV doet men alsof er helemaal niets aan de hand is.

4 oktober 2020 om 13:45

Ik snap je punt. Maar wat je je kan herinneren is volgens mij voornamelijk een leuk hersenspinseltje om je argument kracht bij te zetten. Sinds Tiny Sanders bij PSV weg is heeft de club geen geld meer uitgegeven wat niet in de kas zit. Dat kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar ik denk dat PSV tussen 2010 en 2015 genoeg publieke problemen heeft gehad met de financien om daar even geen gezeik meer mee te krijgen. Qua spelersverkoop loopt de afgelopen 3 seizoen een positief resultaat van 75 miljoen op. Dat zal niet allemaal direct terugvloeien in spelers maar ik kan me voorstellen dat avn die 75 miljoen er wel een paar miljoentjes overgebleven zijn..... Toon Gerbrandts heeft vanaf moment 1 deze zomer aangegeven dat PSV onzettend gezond is en dat, ondanks dat PSV had verwacht meer te kunnen doen op markt voor corona kwam aanzetten er alsnog mogelijkheid is voor 3 versterkingen + een keeper wanneer de rest vertrok. Nu heb je 2 versterkingen binnen gehaald (sangare en Max) waar dus op is ingezet en je hebt met Muller een keeper gehald van een-derde van het bedrag wat Ruiter ons heeft ophgeleverd. Het bedrag wat voor Zoet is binnengehaald kan je denk ik 1-op-1 afstrepen tegen de huurvergoeding van Mvogo. Er gebeuren geen gekke dingen hier.

4 oktober 2020 om 13:16

Ik krijg steeds meer de indruk dat dit een overgangsjaar wordt. Er wordt afscheid genomen van hopeloze misperen van de Jong en langzaamaan een nieuw elftal neergezet, waarbij de lat gelukkig iets hoger wordt gelegd. Het is ook niet realistisch dat deze renovatie in 1 jaar klaar is. Met een eventueel vertrek van Baumgartl zal er eerst wel een vervanger worden gehuurd. Misschien met optie tot koop. Zoiets verwacht ik ook met de vervanger voor Bruma. Het transferbudget zal voor dit jaar wel aardig op zijn vermoed ik zo. Volgend jaar weer twee of drie kwaliteitsimpulsen ipv Rosario, een of twee kwaliteits aankopen op de cv-positie en dan komen we al een heel eind in de richting. Natuurlijk zullen er ook spelers vertrekken (malen, Dumfries, Ihattaren). Dat geld kun je dan prima investeren voor hun vervangers.

Fijne titel dit.. maar helaas wel de waarheid. Hij had van mij best mogen blijven, vooral als we geen vervanger halen. Maar blijkbaar is interesse in een Griek (Restos) van Leverkussen. Verder een prima club iig waar hij vooruitgang kan gaan boeken als hij gaat spelen, dus wat dat betreft een win-win situatie. Overigens is Baumgartl niet echt een meedogenloze verdediger. Als hij echt gemotiveerd is dan kan hij af en toe wel hard ingrijpen, maar verder wacht hij juist erg vaak af met ingrijpen en heeft hij er wel een handje van om te "schijnverdedigen". Misschien dat het iets mentaals is waarin hij op een hoger niveau (qua competitie) nog kan verbeteren.

4 oktober 2020 om 12:40

Die Restos kan zowel LCV als RCV toch?

4 oktober 2020 om 12:50

Ik las dat hij zowel links- als rechtsbenig is. Verder ken ik hem niet buiten wat analyses die ik voorbij heb zien komen op Twitter.. blijkbaar is PSV wel al langer geïnteresseerd (wat overigens bijna altijd het geval lijkt te zijn).

4 oktober 2020 om 13:15

Is in die analyse ook benoemd dat hij de afgelopen 2 jaar vrijwel louter geblesseerd is geweest en slechts 3 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld? Dat lijkt me een enorme gok om zo iemand te huren.

4 oktober 2020 om 13:17

Zeker. Ik zeg ook nergens dat het een goede versterking zou zijn.

4 oktober 2020 om 13:20

I know. Ben benieuwd wat PSV allemaal nog gaat doen. Lainez was gisteren in Nederland, die zou evt de vervanger voor Bruma kunnen zijn.

Heb toch een dubbel gevoel bij Doan en Baumgartl. Die hebben toch wel de nodige potentie, maar zijn qua vertrouwen een beetje geknakt vorig seizoen, zo lijkt het wel. Bruma daar hoeven we weinig woorden aan vuil te maken. Enfin, wellicht doen ze het goed en hou je er nog een leuk bedrag aan over.

4 oktober 2020 om 12:45

Qua baumgartl ben ik het met je eens. Doan was een paniekaankoop welke totaal niet nodig was of iets toegevoegde. Dus ik ben blij dat hij en Bruma in ieder geval niet meer opgesteld kunnen worden, al is een vervanger voor baumgartl wel echt nodig.

4 oktober 2020 om 13:29

Doan was geen paniekaankoop, eerder een onnodige. Psv had Lozano net verkocht en had met Malen, Bergwijn, Gakpo, Bruma toen en Pereiro voldoende opties voorin. Achteraf wel jammer dat Pereiro van de hand is gedaan destijds. Was de enige middenvelder/aanvaller na Malen en Bergwijn met scorend vermogen.

Ik ben geen fan van dit huurbeleid. Zo komt er natuurlijk geen geld in het laatje en een koopoptie hoeft niks te zeggen (zoals Anderlecht bij Luckassen). John de Jong kan aan de bak om binnen anderhalve dag een nieuwe verdediger en vleugelspits te halen. Ben benieuwd met wie ze mee op de proppen komen.

4 oktober 2020 om 13:31

Aan de andere kant bespaart het wel salaris waardoor je meer ruimte en mogelijkheden krijgt om andere jongens aan te trekken. Omtrent Bruma denk ik dat je het verlies gewoon moet accepteren. Baumgartl en Doan kunnen wellicht nog voor een bedrag verkocht worden om geen verlies te leiden.

Dit kun je niets anders noemen dan wanbeleid. Tel Luckassen er ook nog maar even bij op en je hebt dus voor 35 miljoen aan spelers (wat voor PSV echt een fortuin is) elders rondlopen, die je zelf nu niet kunt gebruiken en waar je momenteel ook niets voor vangt. Waardeloos.

4 oktober 2020 om 12:43

Misschien ontvangt PSV nog een huursom? Er mag nu toch wel een CV bij zeg. Al zou ik het zonde vinden als Teze naar de bank gaat, hij is de enige rcv die er nog is nu..

Zullen we meemaken dat ie bij Fulham een zekerheidje wordt. Zucht.

4 oktober 2020 om 12:42

Ik hoop het van harte. Hij is nog steeds van PSV (hij wordt verhuurd) en dat zou natuurlijk prima zijn voor zijn waarde.

4 oktober 2020 om 13:14

Daarnaast is de competitie uiteraard van een hoger niveau, maar Fulham zelf echt niet hoor (behalve hun portemonnee). Dus dat zou echt niet gek zijn.

Waarom zou je zo'n speler verhuren? De spoeling is achterin wel erg dun en nu krijg je geen geld om evt nog een nieuwe versterking te halen. John de Jong begint weer zijn oude vorm aan te tikken.

4 oktober 2020 om 13:03

Je zou zeggen dat ze al zo goed als rond zijn met iemand. Anders is het wel gewaagd inderdaad

4 oktober 2020 om 13:54

4x Spits: Zahavi, Malen, Noni, Gakpo, 5x Aanvallende middenvelders: Gakpo, Noni, Ihattaren, Mauro, Thomas6x Centrale middenvelders: Rosario, Thomas, Mauro, Hendrix, Sangaré, Sadilek7x Verdediging: Max, Boscagli, Teze, Dumfries, Viergever, Sadilek, Hendrix Komt sowieso nog een verdediger en een cm bij... Het is geen grote selectie, maar wel een flexibele waarbij veel spelers op verschillende plekken kunnen spelen. Waarom een speler verhuren? Om ze in de kijker te zetten en er nog enigszins iets voor kunnen te vangen natuurlijk....jdj heeft fouten gemaakt, maar is zich prima aan het herstellen..

Had eigenlijk wel verwacht dat Baumgartl zich dit seizoen onder Schmidt zou herpakken. Ik vind hem toch wel enige kwaliteit hebben, in tegenstelling tot Bruma en Doan.

4 oktober 2020 om 12:54

Denk dat baumgartl dit zelf graag wilde en psv is dan weer 'vriendelijk' (niet hard genoeg) om hem nu nog te laten gaan. Verwacht nu toch nog wel de nodige aankopen/huurlingen want met 17 a 18 spelers ga je het niet op 3 niveau's redden.

John de Jong lijkt me een aardige kerel, maar na deze deals kan hij toch gewoon niet meer aanblijven? Vind dit echt te triest voor woorden. Baumgartl, Doan en Bruma hebben PSV vorig seizoen de halve jaarbegroting gekost. Een jaar later worden ze allen verhuurd zonder verplichte optie tot koop. Hier schiet PSV echt helemaal niks mee op.

4 oktober 2020 om 13:02

Maar als ze dit seizoen goed presteren kan PSV ze voor de hoofdprijs verkopen en dan heeft John de Jong het fantastisch gedaan.

4 oktober 2020 om 13:04

Ik geef jou op een briefje mee dat Baumgartl het niet gaat redden in de PL. Net als dat ik jou nu al kan vertellen dat Olympiakos na dit seizoen niet verder zal gaan met Bruma. Beide spelers zullen volgend seizoen terugkeren naar PSV met een marktwaarde die alleen nog maar lager is geworden.

4 oktober 2020 om 13:37

Maar als ze bij Psv zouden blijven dan daalt de marktwaarde niet wil je zeggen? Ben het met je eens dat Psv slecht gehandeld heeft en veel geld uitgeeft, hun vertrek komt de breedte van de selectie namelijk ook niet ten goede, maar wellicht dat ze opbloeien in een nieuwe omgeving en je nog iets van de transfersom kan terugverdienen. Zolang ze hier blijven komen ze weinig aan spelen toe en daalt hun waarde alleen maar.

Maar de staat van dienst van John de Jong begint inmiddels wel bijzonder treurig te worden. Vorig seizoen (inclusief huurtransfers) negen spelers gehaald en die zijn op Rodriguez na allemaal geflopt. Spelers verkopen kan hij ook al niet, er is deze zomer voor maar 10,7 miljoen verkocht en intussen heeft hij wel voor bijna 35 miljoen aan spelers verhuurd. En de spelers die dit seizoen gehaald zijn, komen geen van allen uit zijn eigen koker, maar uit die van Roger Schmidt...

Een meedogenloze verdediger willen en dan bij Baumgartl uitkomen? Nou, die koopoptie gaat dan dus ook niet gelicht worden, want dat zal ze nog vies tegenvallen.

27,5 miljoen aan miskopen dat zou je toch aan het denken moeten zetten daar in Eindhoven. Behoorlijke blamage.

Bij PSV hebben ze totaal geen topsportklimaat, anders hadden ze John de Jong allang ontslagen. Wat een armoede.

Succes ermee Fullham, als je in de eredivisie flopt en niet eens Viergever uit de basis kan spelen dan heb je in de PL weinig te zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren