Opnieuw publieke aanval op Koeman: ‘Ik spreek zijn naam niet eens meer uit’

Vrijdag, 25 september 2020 om 23:31Jeroen van Poppel

In navolging van Mido haalt ook Joaquín fors uit naar zijn voormalig trainer Ronald Koeman. Joaquín speelde bij Valencia in het seizoen 2007/08 een half jaar onder de huidige coach van Barcelona en bewaart daar absoluut geen goede herinneringen aan. "Pfff, ik spreek zijn naam niet eens meer uit", foetert de 39-jarige middenvelder, die nog altijd actief is als profspeler bij Real Betis, tegenover de Daily Mail.

"Eerlijk gezegd heeft hij helemaal niets voor me gedaan. En iedereen weet hoe dat is afgelopen", doelt Joaquín op het vroege ontslag van Koeman bij Valencia. Los Che eindigden in het seizoen 2007/08 als vierde in de Champions League-groep en stonden op de vijftiende plaats in de competitie, slechts twee punten boven de degradatiezone, toen Koeman na nog geen half jaar werd ontslagen.

Koeman zette enkele grote namen bij Valencia uit de selectie, zoals Santiago Cañizares en David Albelda. Koeman won met Valencia wel de Copa del Rey, maar deed in de finale tegen Getafe geen beroep op Joaquín. "Ik had een hele moeilijke tijd", herinnert Joaquín zich. "In de kleedkamer, waar ook spelers zaten die uit de selectie gezet waren, heerste elke dag een heel gespannen sfeer. Als je uit bed komt en je ziet er al tegenop om die kleedkamer binnen te moeten gaan, dan weet je dat er echt een verpeste sfeer is."

Vrijdag kreeg Koeman ook al kritiek van Mido, die tussen 2001 en 2003 als speler van Ajax te maken had met de oefenmeester. De uithaal van de Egyptenaar volgde kort op een Instagram-bericht van Lionel Messi over de vertrekkende Luis Suárez bij Barcelona. "Ik kijk reikhalzend uit naar de reactie van Koeman op de woorden van Messi omtrent het afscheid van Suárez bij Barcelona", zo schreef Mido vrijdag op Twitter. "Koeman eiste destijds dat ik zou vertrekken bij Ajax nadat ik publiekelijk mijn mening had gegeven over het elftal, terwijl ik toen pas achttien jaar oud was! Ik wil mijzelf helemaal niet vergelijken met Messi, maar het is zeker wel interessant te noemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

barca, de droomclub.... koeman zn droom is uiteengespat!als je NL verlaat voor deze wanorde, moet je echt wanhopig zijn om bij barca te trainen.oooo, dit gaat niet lang duren.....

26 september 2020 om 01:34

Of het is natuurlijk je levenslange droom, waar je vol goede hoop en misschien met een beetje naïviteit instapt. Daarnaast, hij heeft zo ver ik weet nog geen relevante wedstrijd gespeeld. Geef die kerel is eens kans voor je met voorbarige conclusies komt.

26 september 2020 om 05:24

Zijn trainerscarriére maakt hem niet waardig om bij absolute topclubs te spelen. Alleen Barca heeft een aparte inwervingsprocedure. Waar ze eerder gaan voor Spaanse sprekende en/of personen die eerder bij de club hebben gewerkt.

Laat die man ajb zn eerste 3 wedstrijden achter de rug hebben, dan kun je kritisch zijn.

26 september 2020 om 00:04

3? Wat dacht je van 30?

26 september 2020 om 00:16

Idd Keizer, gewoon einde seizoen beoordelen. Of je er nou eens mee bent of niet, hij zit er. Beetje vertrouwen. Vind überhaupt dat ze in de media en hier op VZ doen alsof er volslagen malloot is gekomen

26 september 2020 om 01:38

Einde seizoen? Dat redt hij niet. Hij ligt er binnen 2 maanden uit. Hij heeft nu al iedereen tegen zoch. Dit gaat echt nier werken.

26 september 2020 om 08:41

3 zegt eigenlijk alles wat er mis is in het voetbal en eigenlijk ook in de samenleving haha. Iemand die voor kalmte pleit met 3 wedstrijden, ik dacht dat ik alles had gelezen!

Laten we even wachten tot we Koeman's carriere ten grave dragen. Koeman is goed bezig en heeft echt een interessante selectie tot zijn beschikking die bol staat van het talent. Het voornaamste is dat er nog een rechtsback en centrale verdediger moeten gaan komen.

26 september 2020 om 00:04

Hij wilt niet gebruik maken van zijn talenten echter. Heeft al tegen puig gezegd dat hij weg kan.

26 september 2020 om 11:23

Barcelona heeft vele talenten. Die stelt hij ook gewoon op. Dat hij denkt dat hij beter opties heeft voor Puig op diens positie betekent niet dat hij niet met jeugd werkt. Frankie is voor Internationale begrippen ook nog een talent. En die is momenteel gewoon een klasse beter. Dan kan je Puig beter verhuren.

26 september 2020 om 13:53

Momenteel een klasse beter? Frenkie dan Puig? Na de corona break mag Frenkie niet eens de veters strikken van Puig, die verreweg onze beste middenvelder was/is. In de voorbereiding heb ik Frenkie ook al weer cruciale fouten zien maken in balbezit. Wie zijn de betere opties btw? Busquets en Pjanic? Zeker niet meer. Niet als je met intensiteit en snelheid in je spel wil spelen. Tiki taka met die gasten kan ook niet meer, daar heb je in zn totaliteit niet meer het team voor. Dan hoop ik toch echt dat Alena en Frenkie het centrale duo wordt.

26 september 2020 om 00:28

Op basis van wat is hij goed bezig? Want dat is net zo opportunistisch als zeggen dat hij slecht bezig is.

26 september 2020 om 00:51

Ik ben een voorstander van het vertrek van Vidal, Semedo, Rakitic en Suarez. Het lijkt er ook op dat Umtiti vetrekt. Daar sta ik ook achter. Ik ben benieuwd hoe zijn 4231 uit gaat pakken. Het lijkt minder statisch te woerden dan good old 433 wat Barcelona tot nu toe speelde. Coutinho komt op de AM positie beter tot zijn recht. En Frenkie past ook beter in het systeem.

26 september 2020 om 01:05

Maar is dat Koeman of is dat het bestuur? En ik moet het nou maar zien met de 4231, want zowel Griezmann, Messi als Coutinho willen in dezelfde zone voetballen. Wat hij trouwens met Puig doet, is naar mijn idee onvergeeflijk.

26 september 2020 om 01:29

Nou, dat zal wel van de hand van Koeman zijn lijkt me, want het bestuur heeft die overdreven salarissen gegeven en ruim 900 miljoen aan middelmaat uitgegeven. Die hebben in de voorgaande jaren niet een keer bezuinigd.

26 september 2020 om 05:26

Koeman of bestuur maakt eigenlijk helemaal niet uit. Deze ploeg was toe aan vervanging/verjonging en de genoemde spelers waren voordat Koeman er was gewoon te stug om te vertrekken.

26 september 2020 om 09:09

@viscacatalunya het halve basis elftal is al zowat verkocht. Hoe wil je als Barcelona zijnde met zoveel geld problemen nu nog in 1,5 week of minder allemaal vervangers halen? Ga je toch nooit redden?ik ben wel met je eens Koeman wordt nu al afgeschreven overal. Moeten hem minstens 6 maanden de tijd geven. Maar voor nu eerst morgen 21:00 Villareal thuis, eindelijk La Liga begin voor Barcelona!

Koeman komt aan op een brandend schip en wordt zowat verweten dat hij het heeft aangestoken.

Koeman wordt van alle kanten gevuurd. Zijn positie als bondscoach was toch veel fijner zou ik bijna zeggen. Ik weet niet hoe hij is in de omgang met de mannen van barcelona. Een groep waar mensen met elkaar comfortable omgaan is toch veel fijner dan een groep waar mensen gespannen zijn tegenover elkaar. Niet bepaald een people's manager als ik die verhalen zo hoor. En dat people's manager zijn is enigzins wel een belangrijk onderdeel bij een topclub. De meeste daar weten wel hoe ze moeten voetballen.

26 september 2020 om 00:25

Allereerst: Vanwaar ineens het Real Madrid logo? Verder: Koeman heeft niet echt een keuze. Er moeten veranderingen komen en daar worden een aantal oude spelers de dupe van. Helaas, maar aan alles komt een einde. Het word eens tijd dat ze daar in Catalonie (en in mindere mate Spanje) die romantische bril af gaan zetten en de feiten even op een rijtje zetten. De meeste geruchten en roddels komen voort uit persoonlijke meningen en aanvallen, maar niemand die het inhoudelijk heeft over de situatie van Barcelona, de problemen op technisch gebied en de taak van Koeman om een grote schoonmaak te moeten houden (die inmiddels onvermijdelijk is geworden). Als het aan die Spanjaarden ligt, speelt Barcelona net zolang met die generatie tot ze aan de rollator lopen. Van deze slangenkuil moet je momenteel helemaal geen coach willen zijn.

26 september 2020 om 00:30

Je kunt wel best iemand een grote schoonmaak laten doen die aansluit bij het clubprofiel, want het lijkt me oprecht sterk dat Koeman echt het Barca-spelletje op de mat gaat leggen. En ja dat is weldegelijk belangrijk.

26 september 2020 om 01:19

Lol ook opgevallen? Had eerst een barca logo dacht ik. Best gek hehe.

26 september 2020 om 03:31

haha zogenaamde barca supporter eerst altijd barca supporter nu inees real ik zal zelf nooit real supporter worden ook al degradeerd barcelona tota la vida cule heel me leven cule vertaald ben zelf halve catalaan zal wel daar aan liggen ga je weer swtichen waneer barca weer alles wint haha wat een grap als psv alles wint switch je dan ook ?

Nog niet 1 officiele wedstrijd, en zoveel onzin voorbij zien komen in een paar weken tijd. Ik vraag me echt af hoe ze het blijven doen. Ze zijn wel creatief moet ik zeggen.

Wat het bestuur kapot loopt te maken wordt langzaam op Koeman afgeschoven. Dat is echt triest. Ieder coach hoort zijn kans eens te krijgen en deze gast droomde om Barcelona ooit te coachen en nu krijgt die alleen maar gezeik over hem heen. Hopelijk bewijst hij net zoals Enrique het tegendeel en zal hij slagen. Zelf ben ik nog niet overtuigd, omdat de voorhoede nu een gat heeft die dicht gemaakt moet worden nu dat Suarez weg is. Griezy en Fati kunnen dat niet makkelijk opvangen ben ik bang voor, maar hopelijk bewijzen die twee het tegendeel.

De persoonlijke rancune van een speler die 12 jaar geleden onder Koeman speelde, weinig relevant. 39 jaar en dan nog steeds zo janken, grow up.

Ik gok dat Koeman hier niet wakker van ligt. Die zit lekker aan rood wijntje en gaat het gewoon maken bij Barca, komt allemaal goed.

Zou Koeman achteraf toch spijt hebben ? Nederlandse elftal toch aan de praat gekregen met leuk voetbal. Groep jongens die je vertrouwt. De hele bevolking die eindelijk weer vertrouwen in had. Allemaal laten varen voor Barcelona. Wat een grote piepzooi is.

Koeman heeft niet een al te beste indruk achtergelaten bij veel clubs. Mooi moment om veel monden te snoeren en succesvol te worden bij Barca. Makkelijk gaat het niet worden, alles hangt ervan af of Messie er nog zin in heeft. Ik hoop het wel iig.

26 september 2020 om 15:27

Owww? Bij welke clubs dan? Volgens mij waren ze bij Vitesse, Ajax, Feyenoord, PSV en Southhampton best tevreden met hem. Bij AZ is ie met ruzie vertrokken. Dat klopt. En bij Everton ook. Valencia en Benfica zijn sowieso clubs waar trainers het niet lang uithouden. En de KNVB was heel gelukkig met hem. Dus ik weet niet waar jij jouw info vandaan haalt, maar de meerderheid van zijn dienstverbanden was hij succesvol en heeft ie prijzen gepakt.

Kom op zeg, dit is wel echt proberen Koeman op alle manieren onderuit te halen. Natuurlijk heeft Koeman fouten gemaakt in het verleden (doet iedereen), maar dit soort zaken nu omhoog brengen is eigenlijk gewoon een beetje sneu.

Het is een zooitje momenteel bij Barca. Mundo Deportivo schrijft vandaag dat Barca geïnteresseerd is in Isak , moet wel 70 miljoen opbrengen wat een probleem is voor Barca .

Oh nee Mido en Joaquin halen publiekelijk uit naar Koeman. Dit is een gigantische klap voor de reputatie van Koeman, aangezien zowel Mido als Joaquin bekend staan als gigantische Barca legendes.. Sorry hoor, maar als Thomas Verhaar nu in 1x iets slechts over Advocaat zou zeggen, dan zou mij dat niks interesseren. Net zoals het Barcelona fans niks interesseert wat voormalig Barba Papa acteur Mido over Koeman te vertellen heeft. Daarbij komt dit verhaal van Joaquin ook nog eens van de Daily Mail. Ik snap dat op VZ veel niet echt fan zijn van Koeman bij Barca, maar dit soort uitspraken van dit soort lui gaan helemaal niks veranderen aan Koeman bij Barca.

Grappig dat datgene wat wij onze huidige bondscoach verwijten, namelijk het niet kunnen omgaan met vedettes en geen goede peoples manager, dat dat nou juist meer lijkt te passen bij de zichzelf enorm overschattende R. Koeman. Komen toch wel erg veel verhalen naar boven bij elke club, mido, niasse, joaquin

26 september 2020 om 15:29

Owww, dit vindt jij erg veel verhalen? Volgens mij zijn er meer spelers positief over Koeman dan negatief. Het hele Nederlands elftal loopt met.hem weg.

Tweederangs spelers die wat te zeggen hebben en niet bepaald bekend staan om discipline. Ook interessant om over na te denken. Even spiegeltje kijken misschien.

Onder de mom van een revolutie waar je sterspeler geen deel van wil uitmaken , onder mom van verjonging en door selecteren onder een nieuw coach de goedgelovige door ambitie blindstarende Koeman komt het uiteindelijk op neer dat de president van de club de heer Bartomeu eigenlijk gewoon zijn financiën en boekhouding op orde wil zetten om niet vervolgd te kunnen worden en niet voor de rechter gedaagd kan worden door het volgend bestuur voor financiële wanbeheer en mismanagement van de activa vd club. Om geloofwaardig over te komen heb je een visie , een plan en een budget nodig. Ik heb nog niks mogen aanhoren omtrent ideeen visies en plannetjes en budgetten , het gaat allemaal om salarisruimte en als ik kijk naar de 4231 opstelling dat zogezegd de grote verandering moet inluiden heb ik niks anders dan ballen breed en richting Messi zien passeren tijdens de eerste vriendschappelijke wedstrijden. Het wordt hoog tijd dat Bartomeu en zijn incompetent bestuur de laan wordt uitgestuurd want zij hebben Barca 10 jaar ontwikkeling gekost en hebben andere clubs de kans gegeven om hun in te halen op sportief en financieel gebied en dat is volledig toe te schrijven aan Rosell en Bartomeu die alles wat met Laporta te maken had wou afbreken en hun eigen stempel wouden drukken op de club wat geleid heeft tot een regelrecht sportief en financieel dramatisch wanbeheer.

Tjongejonge een stel professionals die een godsvermogen krijgen uitbetaald schieten helemaal in de stress als ze een keer kritisch worden beoordeeld. Pamperen van een stelletje over het paard getilde huilebalken hou toch op. Uiteraard vindt Mido er ook weer wat van, nog zo'n over het paard getilde pseudo vedette die buiten zijn eigen derde wereldland nergens een fatsoenlijk jaar gehad heeft. Prima van Koeman dat hij ze zo nu en dan eens flink op hun ziel trapt. Misschien dat het ooit nog eens kerels worden.

Als iemand zegt 'ik spreek zijn naam niet eens meer uit' dan weet ik voldoende. Dan wordt het gejammer van het niveau kleuterklas.

Gaan we nu alle spelers aan het woord laten die nog een rekening met Koeman open hebben staan? Want een schok zeg, dat spelers die door Koeman buiten de selectie geplaatst zijn geen fan van hem zijn. Er zijn er ook genoeg die met hem weg lopen. Maar dat is niet interessant genoeg om te melden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3228
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper280
Jordi AlbaVerdediger313
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

9 fans
Middenvelder, 39 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren