Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanname, demarrage en steekpass van veertigjarige resulteren in finaleticket

Laatste update:

Real Betis heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De huidige nummer drie van LaLiga remiseerde dankzij een doelpunt in de blessuretijd met 1-1 tegen Rayo Vallecano, wat voldoende was om de finale te bereiken na de 1-2 overwinning in de heenwedstrijd. In de eindstrijd op 23 april is Valencia de tegenstander. De finale wordt gespeeld in La Cartuja, een stadion in Sevilla dat niet toebehoort aan een club.

Vanwege de afschaffing van de uitdoelpuntregel was een minimale overwinning van Rayo voldoende om een verlenging af te dwingen en daar leek de halve finale ook op uit te draaien. Tien minuten voor tijd schoot Bebé immers op magnifieke wijze raak uit een vrije trap vanaf een meter of dertig. Zijn snoeiharde, diagonale bal draaide weg bij doelman Claudio Bravo en bracht Rayo op 0-1. In de blessuretijd slaagde Betis er toch in om een verlenging te voorkomen.

De veertigjarige Joaquín nam een hoge bal aan langs de zijlijn, sprintte Bebé voorbij en verstuurde een splijtende steekpass aan Sergio Canales. Diens breedtepass in het zestienmetergebied werd van richting veranderd door verdediger Alejandro Catena, waarna invaller Borja Iglesias vlak voor de doellijn het beslissende tikje kon geven. Betis bereikte de finale voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis; los Verdiblancos wonnen de Copa del Rey tweemaal, voor het laatst in 2005.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen, of het leeuwendeel natuurlijk, is hier fan van de clubs die eens in de zoveel tijd een beker winnen of kampioen worden. Prima, dat is een keuze en waarschijnlijk ook de leukste. Echter raak ik helemaal ontroerd te realiseren dat deze halve finales gewoon bestond uit vier mediocre Spaanse teams, dat is wat je wilt zien, behalve dat ikzelf dan weer geen binding heb met het Spaanse voetbal. Neemt niet weg dat de winnaar van deze Copa hoe dan ook het Spaanse voetbal is. Zitten wij in Nederland weer met de zoveelste editie Ajax PSV.

4 maart 2022 om 00:10

Kijk je toch lekker niet?!? Zo vervelend dat eeuwige gezeik van jou. Heb je echt nog nooit een positieve reactie zien plaatsen. Is toch heerlijk man, ajax-psv als bekerfinale? Het beste wat her nederlands voetbal te bieden heeft.

4 maart 2022 om 00:15

Niet mee eens ik heb wel leukere finales gehad zoals groningen pec of het jaar ervoor pec zwolle ajax waar pec voor een stunt zorgde. Nu ga je weer eens kijken naarde nummer1en 2, dat is niet wat het beker voetbal mooi maakt (tenzij je voor 1 van beide bent uiteraard)

4 maart 2022 om 07:20

Ik zie liever Ajax-Psv dan paar jaar geleden tegen Willem 2 die volledig kansloos zijn of zo'n zaadpot als vorig jaar zonder publiek tegen Vitesse.. Ik vind het zeker ook leuk als kleinere clubs de finale halen maar 9 van de 10 keer wint dan alsnog de grote club op een uitzondering na, dat wat Zwolle flikte bij ons in de finale gebeurd natuurlijk amper

4 maart 2022 om 22:26

Het eeuwige kul argument: dan kijk je toch lekker niet?!?
Ik ga ook niet kijken, maar mag ik alsnog sympathie hebben voor een finale tussen twee kleinere clubs waarvoor dit een historische wedstrijd is? Overigens vind ik de reactie helemaal niet zo negatief, al zit er gewoon weer een flauw sneertje in naar onze eigen bekerfinale, terwijl ik juist bovenal klein voetbal de hemel in prijs.

4 maart 2022 om 07:24

Pfoe ja inderdaad zeg, na 1970, 1998 en 2006 (twee van de drie heb je dus niet eens bewust meegemaakt als je geboortedatum op je profiel klopt) zitten wij nu alweer met de "zoveelste edititie" van Ajax tegen PSV in de finale van de KNVB beker. Vierde keer in ruim vijftig jaar, begin het nu wel een beetje zat te raken hoor!!

Edit: El Clasico is overigens 6 keer eerder een finale van de Copa del Rey geweest ter vergelijking. En dan ook nog tig keer Barca of Real tegen een andere grote club zoals Atleti, Sevilla, Valencia of Athletic Club bijvoorbeeld.

4 maart 2022 om 22:22

Dat Ajax-PSV niet ieder jaar de bekerfinale is, is maar goed ook. Echter is het een veel voorkomende wedstrijd waaromheen veel toeters en bellen hangen. Is het geen bekerfinale dan is het wel een Johan Cruijf Schaal. Als je dat niet kunt begrijpen, dat is prima.

Daarbij gaat het ook meer om één van de twee finalisten. Hoe vaak is er een bekerfinale geweest zonder Ajax of PSV. Go Ahead Eagles - AZ had ik in ieder geval voor getekend. En hetgeen wat ik nu zo prijs aan deze editie van de Copa is dat niet Barcelona en/of Real Madrid en/of Atletico Madrid in de finale staan, maar Real Betis en Valencia. Zo doende, Sanderk91

5 maart 2022 om 08:38

Ja nee, niet echt. Het is een wedstrijd die 'gewoon' twee keer per jaar voorkomt in de Eredivisie, en zo nu en dan een keer in de JCS inderdaad. Dat is bij elke competitie zo, dat de grootste clubs iets vaker in bekerfinales en/of supercups staan, het zijn immers de grootste clubs.

Ajax heeft iets van 26 finales gespeeld en PSV waarschijnlijk ook richting de 20. Ook dat is gewoon heel normaal, het zijn de grootste clubs van het land. Wat ik met mijn voorbeeld juist wilde aangeven is dat dat in Spanje niet anders is (Barca en Real samen hebben ook super veel finales gespeeld), Juve en Inter ook, Bayern en Dortmund ook, etc.

4 maart 2022 om 08:59

Zijn mening is dat het leuk is als minder grote clubs ver komen in het bekertoernooi en daardoor niet de gedoodverfde clubs de beker winnen maar ook andere teams een kans hebben op een prijs. Dus niet Real Barca of Atletico, maar eens Betis. Ben het wel met hem eens, dit is toch voetbalromantiek.

4 maart 2022 om 10:30

Betis staat 3e dit jaar. Is gewoon een goeie ploeg. Hebben veel kwaliteit. Is ook geen kleine club ofzo. Zitten elke thuiswedstrijd meer dan 50000 man op de tribune.

4 maart 2022 om 10:51

@ikea: De zoveelste editie Ajax-PSV? Dit is pas de 4e keer dat dit de finale is.

4 maart 2022 om 22:27

Maar dit is met uitstek de meest gespeelde finale als je ook alle Johan Cruijff schalen mee in rekening neemt.

5 maart 2022 om 08:50

Ja het was 9 keer de wedstrijd in de JCS in de afgelopen 30 jaar inderdaad, niet zo heel gek als je bedenkt dat een van die twee in driekwart van de jaren kampioen wordt. Ik denk dat ook dat in elk land voorkomt: in supercups spelen nou eenmaal vaak de topploegen - je moet er immers kampioen voor worden of de beker voor winnen.

4 maart 2022 om 16:51

En dan een PEC Zwolle Europa in sturen? Alle zuur verdiende punten die de afgelopen jaren zijn verdiend door de (sub)topclubs in Nederland in rook op zien gaan omdat een degradatiekandidaat de beker heeft gewonnen en natuurlijk direct uit Europa ligt.

Joaquin was ook al echt goed tegen Sevilla in de derby vorig weekend, blijft toch jammer dat er ook aan zijn verhaal een einde komt eind dit seizoen.

4 maart 2022 om 00:20

Is officieel nog niet eens aangekondigd trouwens, maar iedereen gaat er wel van uit. Het gekke is dat hij in zijn eerste 2 jaar na zijn terugkeer bij Betis eigenlijk voetbalde als een oude versleten man. Maar hij had toen opeens een enorme opleving en is tot aan dit seizoen echt gewoon 1 van de betere spelers van Betis geweest. Niet altijd basisspeler, maar dat is ook niet gek met Canales en Fekir als concurrenten. Maar dit seizoen is hij wel echt minder geworden en speelt hij ook niet zo vaak meer als voorheen.

4 maart 2022 om 00:24

Lijkt me ook wel logisch. Die heeft er toch echt nog een mooie carrière van gemaakt na zijn 37.

Is het verder wel al niet bekend dat hij vertrekt bij Betis?

4 maart 2022 om 00:32

Ook niet eens. Vorig seizoen liep zijn conctract af en waren er wat geruchten dat hij ging stoppen. Ook omdat hij niet altijd meer basisspeler was. Hij heeft toen een interview gegeven waarin hij zei dat hij weigerde om te stoppen omdat hij per se afscheid wilde nemen met de fans van Betis erbij, en toen werd zijn contract verlengd. Maar omdat hij het toen al over afscheid nemen met fans had, en hij nu nog minder speelt gaat iedereen er dus van uit dat dit wel het laatste seizoen is.

4 maart 2022 om 00:40

Oké dan had ik dat fout meegekregen. Nog een jaartje erbij dan maar!

Gaat de finale dan het ultieme afscheid worden van Joaquín in het shirt van Betis? Ongelofelijk dat hij er 20 jaar geleden al bij was al basisspeler van Spanje op het WK van 2002. Hij misste toen als toptalent de beslissende penalty waardoor Spanje naar huis kon. Alleen heb ik bij hem wel altijd het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Doordat hij toen niet lekker lag in de Spaanse ploeg was zijn interlandcarriere voorbij, precies op het moment dat Spanje alles begon te winnen. Hij was ook jarenlang beste speler en aanvoerder van Valencia, wat toen nog een Europese subtopper was, maar eigenlijk kwam hij daar ook net op het moment dat ze de aansluiting verloren met de top in Spanje. En tja, achteraf kan je misschien ook wel zeggen dat die 2 jaar bij Fiorentina zonde waren, want anders was hij de speler geweest met de meeste wedstrijden in La Liga. Ik gun het hem wel dat hij het ultieme afscheid krijgt bij Betis, dat ondanks een matige wedstrijd vandaag volledig terecht in de finale staat. Een overwinning in de derbi, een 0-4 overwinning uit bij Real Sociedad en een overwinning uit bij het bijna onverslaanbare Rayo in Vallecas zijn echt knappe resultaten.

4 maart 2022 om 07:36

Wie heeft nu dan de meeste wedstrijden in La Liga?

4 maart 2022 om 08:11

Andoni Zubizarreta, 621 wedstrijden. Joaquin heeft er vooralsnog 590 in la Liga en 39 in de Serie A.
Op plek 4 staat Raúl Gaŕcia (543) van Athletic Bilbao die nog actief is.

4 maart 2022 om 11:17

Joaquin en Vicente zouden de flanken van Spanje wel even naar de wereldtop brengen. Valencia dacht goud in handen te hebben, maar ergens konden ze beiden de lijn niet voort zetten en Valencia zelf ook niet.

4 maart 2022 om 16:41

Zou het toevallig iets te maken hebben met Koeman?

Dat middenveld van Betis is toch zo geweldig!

4 maart 2022 om 00:39

Het is wel knap van Pellegrini dat hij Carvalho, Rodriguez, Fekir en Canales allemaal goed samen heeft laten spelen want op Rodriguez na zitten ze er allemaal al een tijdje. En dan heb je ook nog Juanmi erbij, die voor het eerst in meer dan 5 jaar een goed seizoen draait. Maar bijna iedereen wijst altijd naar Fekir en Canales, terwijl dat duo daarachter vaak ook basisspelers zijn bij Argentinië en Portugal. Dat zijn ook wel echt grote spelers voor Betis.

4 maart 2022 om 02:34

Ik kan er echt van genieten dat al die spelers al zolang bij Betis spelen. Dan kan het niet anders als een warme club zijn. Carvalho, Guardado, Bartra, Joaquin, Tello, Montoya, Canales, Fekir (zit er nog steeds) en zo kan je nog wel even doorgaan. Mooie club, weinig verloop. En wat je zegt, het zijn allemaal uitstekende spelers. Dat ze van tevoren als 8e ingeschaald werden toont alleen maar de kracht van La Liga aan.

4 maart 2022 om 09:24

Sterker nog. Fekir en Canales, waarvan iedereen zegr dat ze 'veel te goed zijn voor Betis' hebben beiden hun contract verlengd dit seizoen. Die blijven er dus ook nog wel een tijdje zitten.

4 maart 2022 om 10:00

De levensstandaard in sevilla is ook echt super. Het eten, de stad, temperaturen (buiten juli/aug om)

En ze hebben hebben gewoon 3 wk waardige stadions daar joh, hoe vet.
Vooral deze van betis is zo mooi

4 maart 2022 om 11:22

Stel je voor dat betis tegen sevilla moet in de europa league finale. Dat word gespeeld in sevilla ook!

4 maart 2022 om 11:52

Anderzijds zijn dat ook wel een bepaald type spelers he Amadrid1991. Zijn ze echt ''te goed'' voor een club als Betis, of brengt juist een club als Betis het beste in hen naar boven en worden zij daar in stelling gebracht om zo te presteren? Vaak is het de combinatie van club en speler voor dit soort jongens. En dan zijn dit soort jongens bij ''betere clubs'' (zeer relatief begrip) vaak een stuk minder zelf.

Daarom is het ook extra mooi dat bijvoorbeeld Fekir en Canales dit schijnbaar zelf ook door hebben! Dat zie je namelijk niet zo vaak. Liever de gewaardeerde topspeler bij Betis, dan één van de velen bij een betere club. Mooi om te zien!

En dan nota bene tegen Valencia de finale voor Joaquin, zijn twee clubs. Mooier kan je ze niet krijgen toch.

Mooie finale Valencia - Real Betis. Joaquin was één van mijn favoriete spelers in mijn tienerjaren, het is hem gegund om nog een prijs binnen te halen.

Bilbao schakelde zowel Barca als Real uit, jammer voor hun dat ze de finale niet gehaald hebben. Die hebben vuil werk opgeknapt voor de huidige finalisten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren