Arsenal komt uit bij doelman die 61 goals in 36 wedstrijden incasseerde

Donderdag, 17 september 2020 om 12:58Robin Bruggeman • Laatste update: 15:07

Arsenal nam onlangs afscheid van reservekeeper Emiliano Martínez, die voor naar verluidt een bedrag van 22 miljoen euro de overstap heeft gemaakt naar Aston Villa. The Gunners moeten dus een nieuwe back-up van Bernd Leno binnenhalen en lijken hun keuze al te hebben gemaakt. Volgens verschillende media mag Rúnar Alex Rúnarsson zich bijna speler van Arsenal noemen.

Onder meer RMC Sport en The Daily Telegraph melden dat de Londenaren een akkoord hebben bereikt met Dijon, de huidige werkgever van Rúnarsson. De 25-jarige IJslander maakt voor twee miljoen euro de overstap naar de Premier League en zal donderdag nog het eerste deel van zijn medische keuring ondergaan.

Er wordt in Frankrijk met enige verbazing gekeken naar het besluit van Arsenal om in zee te gaan met Rúnarsson. In 36 wedstrijden in de Ligue 1 moest de doelman namelijk maar liefst 61 keer de bal uit zijn doel vissen. Rúnarsson werd uiteindelijk zelfs gedegradeerd tot tweede keus achter Alfred Gomis en kwam in het afgelopen seizoen slechts elf keer in actie.

Dat Iñaki Caña, de huidige keeperstrainer van Arsenal, Rúnarsson nog kent van hun gezamenlijke tijd bij FC Nordsjaelland lijkt echter de doorslag te hebben gegeven. De vijfvoudig international van IJsland speelde in het verleden vier jaar voor de hoofdmacht van de Deense club, voordat hij in 2018 voor ruim anderhalf miljoen euro werd opgepikt door Dijon.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door samcro)

Ja het is toch een 2e keeper en Arteta gaat geen gebruik meer maken van de 2e keeper in bekers volgens geruchten. Benieuwd naar deze speler want Inaki Cana de keeper coach was er heel lovend over.

17 september 2020 om 13:08

Volgens mij was Leno 10 wedstrijden geblesseerd afgelopen seizoen zoiets? Als dat weer gebeurt heb je iemand die duidelijk nog niet klaar is voor het grote werk op goal staan. Daar ben je mooi klaar mee.

17 september 2020 om 13:31

Ja maar dat is geen typische terugkerende blessure.

17 september 2020 om 13:41

Beetje kortzichtig om alleen naar geincasseerde goals te kijken natuurlijk. Misschien had de beste jongen wel een dramatische verdediging voor zn neus staan. Kijk dan liever naar hoeveel aantoonbare fouten hij heeft gemaakt of zoiets.

17 september 2020 om 13:58

Natuurlijk Isco24, maar dat was niet bepaald een reguliere blessure. Buiten dat heeft Leno geen blessures gehad. Dan is het aannemelijker om te stellen dat die blessure echt pure pech was, deels veroorzaakt door onnodig doorlopen van een tegenstander op hem terwijl hij in de lucht was. Daarnaast is Arsenal gewoonweg niet in de positie om een sterke 2e keeper te halen en snap ik volledig dat je de 22 miljoen voor Martinez casht. En mensen die ervaren 2e keepers zullen we meer salaris vragen (Joe Hart als voorbeeld) en zijn niet direct veel beter

17 september 2020 om 13:12

Belang van een 2e keeper onderschat je zo wel heel erg. Martinez was ook de reden dat Arsenal afgelopen seizoen nog de FA cup won, die stond een aantal puike wedstrijden te keepen. Met een slechte keeper had je die niet gewonnen, en getuige de berichten uit Frankrijk en zijn statistieken, is dit bepaald geen goede keuze als 2e doelman voor een club als Arsenal.

17 september 2020 om 13:14

Statistieken zeggen niet alles. Je kan Onana bij pakweg ADO zetten, en dan gaat het aantal tegengoals die hij krijgt ook enorm omhoog.

17 september 2020 om 13:37

Eigenlijk heeft 99 procent van de mensen hier hem niet zien spelen en vinden ze hem geen goeie tweede keeper voor Arsenal? Misschien is hij niet goed genoeg, maar als je bij een degredatieclub in Frankrijk speelt zijn zo'n statistieken niet heel vreemd.

17 september 2020 om 15:08

Klopt, baseerde me vooral op de 'negatieve geluiden uit Frankrijk'. Als deze keeper ondanks de vele tegengoals namelijk wel indruk had gemaakt, had je de negatieve geluiden niet gehad. Verder laat ik me graag verrassen door deze Ijslander.

17 september 2020 om 15:39

Kan je verzekeren dat ik vanuit Frankrijk nog niets 'negatiefs' heb gelezen over deze gozer. Tenminste niet in de zin van: euh wat gaat hij op de bank bij Arsenal doen? Iedereen heeft het over een keeper met beperkingen, maar gewoon binnen de verwachtingen voor een tweede keeper die 2 miljoen euro moet kosten. Een keeper die qua reddingen onder het gemiddelde presteert maar met zijn voeten heel sterk zou zijn. Voetbalzone haalt het nieuws waarschijnlijk van Get French Football News. Die zijn al een tijdje geã¯rriteerd door Arsenal fans op Twitter. Ik zie ze immers vaak met een sneer komen richting Arsenal fans. Nu kwam bijvoorbeeld een (redelijk onbekende) Franse keeper onder Gffn's tweet Rãºnarsson beschermen. Vond de statistieken ook onnodig genoemd worden.

17 september 2020 om 15:48

Het is toch logisch dat mensen hier negatief over zijn? Hoe kan het dat jullie deze transfer 'goed' proberen te praten? Het is een keeper die het tot nu toe dus niet heeft laten zien. Als het niet aan hem lag, was hij ook niet gedegradeerd tot 2e keeper of wel? Een goede tweede keeper hebben is erg belangrijk, dus hier ben ik niet zo blij mee. Natuurlijk kan het meevallen, maar op het eerst oog lijkt dit vooral een zo goedkoop mogelijk optie.

17 september 2020 om 16:03

Ik ben ook niet enthousiast over deze transfer, maar begrijp wel waarom we zo goedkoop mogelijk iemand halen -die overigens wel door de trainers aanbevolen is- zodat we geld vrij houden voor onze grotere targets. Hoe vaak komt het voor dat een reservekeeper maanden moet opdraven? Dat is zelfs bij ons niet vaak gebeurd.

17 september 2020 om 16:29

Ik heb hem op geen enkel moment 'goed' genoemd'. Net al mijn reactie's opnieuw gelezen. Ik gebruik o.a. de volgende woorden om de Ijslander te beschrijven: 'beperkingen', 'onder het gemiddelde' en 'niet overtuigd'. Bon, wou gewoon benadrukken dat in Frankrijk niet met 'enige verbazing gekeken wordt naar het besluit van Arsenal om in zee te gaan met Rãºnarsson' en dat de statistieken niet per se stroken met de realiteit. Daarnaast sluit ik me voor de rest aan bij Samcro. Zoals ik hieronder al zei: oplossing voor de korte termijn. Heb liever Aouar en Partey op het middenveld en een potentieel 'slechte' tweede keeper die geen geld kost en hoogstwaarschijnlijk niet veel gaat spelen, dan een zwak middenveld.

17 september 2020 om 16:49

Klopt, dus nu hopen dat we Aouar en Partey nog binnen halen dan. En nee, zo vaak komt het niet vaak. Het kan echter ook zomaar gebeuren en dat zou dat aardig lullig zijn. Als we bv geen Martinez in deze vorm hadden gehad, maar in een dramatische vorm dan hadden misschien geen enkele prijs binnen gehaald.

17 september 2020 om 16:51

Daar sluit ik me ook bij aan. Het is niet geweldig, maar wel enigszins logisch met het oog op de rest v/d transfers.hoe kijken jullie tegen Partey aan trouwens? Ik heb die jongen niet zo vaak zien spelen, maar ik heb nu niet echt het idee dat het zo'n top cvm is. Vooral iemand met longen en fysieke kracht. Iets wat natuurlijk mist, maar wat is zijn niveau? Is het iemand die ook echt cvm kan spelen a la Kante?

17 september 2020 om 16:54

Inderdaad, maar we zijn Chelsea niet. We moeten keuzes maken. Het is een proces.

17 september 2020 om 17:02

Gooner4, Partey maakt ons middenveld in 1 klap 30-40 procent beter - als het niet meer is. Ik weet niet of hij alleen voor de defensie kan komen spelen, maar ik verwacht dat hij de 6 wordt, Xhaka de 8 en Aouar de 10. Ik heb steeds betere hoop dat ze beiden komen. Lijkt er ook op dat we eerst voor Aouar gaan omdat we met Partey al rond zijn maar als we laten zien dat we 50m voor hem op tafel kunnen leggen (clausule) dan zal Lyon alleen maar moeilijker gaan doen. Zij vragen 60m en wij hebben 40m geboden. Eerder Guendouzi en een geldbedrag geboden, dat hebben ze geweigerd. Misschien Guendouzi en 40m.... Lang geleden dat ik zo uitkeek naar het nieuwe seizoen - en vooral de seizoenen die gaan komen, Arsenal toont ambitie en voegt de daad bij het woord! PS als we geen Martinez in deze vorm hadden gehad hadden we wellicht ook geen kans gemaakt op Partey en Aouar, want geen geld. Die Maupay is zo gek nog niet

17 september 2020 om 13:32

Net of een keeper er alleen is voor de beker. Volgens mij is het vooral de bedoeling dat je niet te hard achteruitgaat als je eerste keeper geblesseerd of geschorst is.

Tja, Leno blessa en je gooit al je kansen uit.🤔

17 september 2020 om 13:02

weg* Ik snap niet waarom men dan niet voor een oudere ervaren keeper gaat.

17 september 2020 om 14:15

Omdat die meer salaris zal vragen en we nu al het geld dat we hebben nodig hebben om Partey en Aouar te halen. Wat zo lijkt het ook echt gaat lukken! Enige dat we dan mee moeten nemen is dat 1 van die 2 natuurlijk op korte termijn een flinke blessure krijgt, maar dat is het leven van ons Arsenalfans.

17 september 2020 om 13:30

'blessa'?

17 september 2020 om 13:46

Ja geblesseerd... straattaal uit de regio Rotterdam ben ik laatst achter gekomen.

De keepers trainer van Arsenal kent deze jongen, dus wat dat betreft moet je vertrouwen hebben in deze keuze. Statistieken spreken niet in zijn voordeel, maar dat valt niet altijd volledig toe te rekenen aan een keeper. Zal waarschijnlijk niet heel vaak in actie komen!

17 september 2020 om 13:35

Arsenal is dus gewoon elk eurocent aan het sparen om Aouar en Partey te kunnen halen. Zoals je waarschijnlijk weet was Arsenal eerst geã£â¯nteresseerd in Raya van Brentford maar die wilden ze niet eens verkopen voor 10 miljoen euro. Dit is dus een korte termijn oplossing. Ben ook niet echt overtuigd maar Cana is fan, dus gewoon hopen op het beste. Als we het middenveld maar goed versterken. Deze Ijslander halen we voor 2 miljoen. Recent werd jeugdspeler Sam Greenwood nog verkocht voor 1,5 miljoen. Betekent dat we de volle 20 miljoen van Martinez volledig kunnen herinvesteren.

Ik ben benieuwd, Cana kent hem uit het verleden en heeft vertrouwen in hem.

Dat is een nogal hoopgevende geruststelling 61 goals tegen in 36 wedstrijden.. Hahaha.. Arsenal kom eens op man.. Haal eens een waardige vervanger van Martínez.. Er echt wel een betere in de lagere afdelingen in Engeland..

17 september 2020 om 13:36

Ik zou eerst wat research doen en naar wat context kijken, vorig jaar kreeg Dijon 37 tegendoelpunten in 28 wedstrijden, en zijn ze 16e geworden. Dat zijn toch geen verkeerde statistieken?

tja, lijkt me niet dat leno bij dijon nou veel betere statistieken zou overleggen, vorig jaar 7 gewonnen 9 gelijk en 12 verloren en een doelsaldo van -10. ik zie trouwen dat dit team vorig seizoen 37 tegengoals in 28 wedstrijden om z'n oren heeft gehad, bij een team dat 16e is geworden, wat is daar nou zo verkeerd aan?

Voor dat geld hadden ze ook Jeroen Zoet kunnen halen .

Wat een geweldige aankoop voor Arsenal. Het lijkt toch wel echt de transferperiode voor Arsenal te worden. Na aankopen Willian(chelsea Reject), Ceballos(fidget Spinner), Soares(southampton Reject), Mari(mr Injury) en verlengen Aubameyang(ozil effect). Even serieus, met dit soort aankopen gaat Arsenal de concurrentie met Everton en Leeds verliezen. Iedere club heeft zich dit seizoen weer versterkt en Arsenal komt weer aanzetten met dit soort transfers. Neem eens een voorbeeld aan Chelsea.

17 september 2020 om 13:56

Prima. En dan noem je Gabriel Magalhaes niet op. Die komt binnen, scoort en houd meteen de 0 bij zijn eerste wedstrijd.dan noem je Saliba niet op, die dit jaar naar Arsenal komt.aubameyang schiet er al jaren veel goals in, als linksbuiten notabene, Hoe kan je dat nu Ozil effect noemen?ceballos is na de lockdown gewoon een goede CM. Steeds beter. Willian begint het seizoen met 3 assists...soares is een back-up van de back-up. Je hebt Maitland Niles en Bellerin voor de RB en hij is 3e. Gewoon degelijk.mari is de enige onbegrijpelijke aankoop, daar er genoeg Cv's zijn bij Arsenal en hij niet echt indruk maakte.waarom zou Arsenal de concurrentie van Leeds verliezen? Dat is een promovendus... Verder heeft Everton alleen hun middenveld goed versterkt. De achilleshiel, hun defensie, is nog steeds matig. Alleen Digne & Mina zijn van niveau... Chelsea geeft veel te veel uit, dat geld heeft Arsenal gewoonweg niet.

17 september 2020 om 14:13

Goede reactie hoor, maar dat je überhaupt de tijd neemt om het te tikken, duidelijk een troll.

17 september 2020 om 14:27

Holgate en Keane zijn ook prima spelers hoor, vergelijkbaar met wat er bij Arsenal loopt. Everton en Arsenal vind ik qua materiaal redelijk vergelijkbaar, alleen heeft Arsenal Auba en die haalt sinds de komst van Arteta echt een heel erg hoog niveau.

17 september 2020 om 15:58

Magistra, waarom mensen ons al jarenlang naast Everton proberen te praten is me echt een raadsel. Ja we hebben jarenlang slecht gepresteerd maar Everton was altijd nog een treetje lager. Het kan sympathie voor Everton zijn -wat ik niet zo goed snap, want zij geven echt bakken met geld uit zonder iets ervoor terug te krijgen- of een antipathie naar Arsenal, maar Everton zal altijd een stapje onder ons blijven. Als je het dan toch over subtop hebt is Everton een echte subtopper en Arsenal een tijdelijke.

17 september 2020 om 14:04

Leuk hoe jij nu al kan zien wat Aubameyang in de toekomst gaat doen. Zie je in die glazen bol van je ook de nummers van de lotto voor mij toevallig?

Wat een sensatie kop op dit artikel zeg! Bewust meer wedstrijden dan afgelopen seizoen pakken om zo meer tegengoals te creëren bij zijn stats. Daarnaast niet rekening houden met het feit dat hij bij de nummer 16 van Frankrijk speelt. Krul kreeg bij Norwich ook belachelijk veel goals om de oren, maar dat betekent niet dat hij daar direct verantwoordelijk voor is. Bij zulke teams krijg je per wedstrijd 30 ballen tegen bij wijze van spreken, maakt het voor een keeper niet makkelijker. Verder heb ik geen idee wat het niveau van deze keeper is want ik ken hem niet, maar gelijk afrekenen op deze dingen vind ik te ver gaan.

17 september 2020 om 13:57

Amen!

17 september 2020 om 14:12

Vind het aantal tegendoelpunten ook wel meevallen. Iedereen denkt maar dat keepers even lekker vaak de 0 houden. Dit is ongeveer 1.5 doelpunt per wedstrijd

20 miljoen winst op een reserve keeper. Dat bedrag kan dan mooi aan Aouar of Partey besteed worden.

Arsenal had Martinez nooit moeten verkopen. Nu hebben ze niet alleen middelmatige verdedigers (niet allemaal, maar wel het merendeel), maar krijgen ze ook nog een matige reserve keeper. Daarmee vergooien ze bij voorbaat al een top 4 klassering. Ik hoop echter dat ik het mis heb.

17 september 2020 om 14:52

Want de reserve keeper van Ajax is zo'n fantastische keeper? Hoe vaak speelt een 2de keeper

17 september 2020 om 15:15

Middelmatige verdedigers?? Je weet toch dat Arsenal Gabriel gekocht heeft en Saliba sinds dit jaar ook voor Arsenal speelt? Als er nu 1 linie bij Arsenal erop vooruit gegaan is, dan is het wel de verdediging.

Zetten ze hem steeds op doel tegen City, United, Chelsea en Liverpool, zodat de statistieken van Leno in tact blijven en dus zijn marktwaarde haha. Zou voor sommigen binnen dat bestuur geen gekke gedachten zijn

17 september 2020 om 15:46

Scheelt dat er met Leno tegen die partijen onder Arteta ook goed werd gespeeld Schop . En dat in zulke wedstrijden Leno ons ook op de been heeft gehouden, net zoals Martinez dat recent deed in de FA Cup en Community Shield. Ik vind dat nogal veel mensen bijzonder reageren op de verkoop van Martinez en de eventuele aankoop van deze keeper. In mijn optiek is 22 miljoen vangen voor een reserve keeper een prima deal, waarbij normaal gesproken de 2e keeper nauwelijks speelt. Arsenal heeft versterkingen nodig verderop in het veld en we zitten op dit moment niet in de luxe positie dat we het ons kunnen veroorloven om 22 miljoen voor een reservekeeper te laten lopen.

17 september 2020 om 15:54

Ja hoor je hebt gewoon gelijk, maar ik een beetje olie op het vuur voor de wat saaie wedstrijden met Arsenal in de laatste jaren kan nu wel, nu het weer wat beter eruit gaat zien voor teams zoals Chelsea, Arsenal en United :D

17 september 2020 om 15:47

*voormalige bestuur

17 september 2020 om 15:53

Sources? Ik weet iets niet volgens mij :D

17 september 2020 om 16:18

Het bestuur dat er nu zit is compleet nieuw. Vinai, Edu en Mikel. Raul is weg, Gazidis is weg. Tenzij je op Kroenke doelt, maar die zit niet in het bestuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton483
9.Arsenal458
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2713
N. PépéAanvaller235
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller151
MartinelliAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Keeper, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Arsenal 1 0 0 0
2020/2021 Dijon 0 0 0 0
2019/2020 Dijon 11 0 0 0
2018/2019 Dijon 25 0 0 0
2017/2018 FC Nordsjælland 36 0 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren