Onverbiddelijke Koeman laat Suárez en Vidal opnieuw links liggen

Woensdag, 16 september 2020 om

De rol van Luis Suárez en Arturo Vidal lijkt definitief uitgespeeld bij Barcelona. De aanvaller en de middenvelder komen ook woensdagavond niet in actie bij Barcelona, zo heeft trainer Ronald Koeman besloten. Het tweetal is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van de Catalaanse grootmacht voor de oefenwedstrijd van woensdagavond tegen Girona. De aftrap van de vriendschappelijke ontmoeting is om 19.00 uur.

Suárez en Vidal ontbraken afgelopen zaterdag ook al in het eerste oefenduel van Barcelona in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in LaLiga. De formatie van Koeman won enkele dagen geleden met 3-1 van het bescheiden Gimnàstic de Tarragona. Lionel Messi kwam toen wél in actie en de Argentijnse aanvaller kan ook woensdagavond op speeltijd rekenen bij Barcelona, dat de nieuwe jaargang in de Spaanse competitie op zondag 27 september opent tegen Villarreal.

Frenkie de Jong is uiteraard ook geselecteerd door Koeman, die ook plaats heeft voor onder meer Francisco Trincão en Riqui Puig. De zeventienjarige Ansu Fati, die zich onlangs tot jongste doelpuntenmaker van Spanje ooit kroonde, is er woensdagavond niet bij. Koeman heeft in totaal 23 spelers geselecteerd voor het midweekse treffen met Girona. Suárez en Vidal staan op de nominatie om Barcelona te verlaten, al is er nog geen definitief akkoord bereikt over de ontbinding van hun doorlopende contracten. Het Uruguayaanse medium Ovación Digital meldde dat Suárez wel degelijk nog voorkomt in de plannen van Koeman, die woensdagavond echter geen gebruik maakt van de routinier.

Highlights Ligue 1: Montpellier - Lyon | Invaller Depay weer trefzeker
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door silverhaze)

De berichten draaien met het uur 180 graden.

16 september 2020 om 13:58

Nee hoor, het gaat hier om de wedstrijd selectie. Iedereen is fit dus kan lang niet iedereen opgeroepen worden, maar later in het seizoen als er blessures zijn kan Suarez er zomaar weer bijzitten.

16 september 2020 om 14:00

Ik denk dat Suarez weg mag, maar dat als ie blijft, Koeman hem wel weer opneemt in de selectie.

16 september 2020 om 14:13

Dat Koeman het team niet rond Suarez gaat bouwen lijkt me duidelijk. Maar het is allemaal een beetje gecompliceerd: icoon Messi die op zn retour is maar die Barcelona toch wel graag wil houden, terwijl Messi zelf graag weg wil. Suarez waar Barcelona vanaf wil die de boezemvrend is van Messi. Suarez die alleen weg wil als hij het onderste uit de kan vraagt. Dit terwijl Barcelona nauwelijks geld heeft en de overheid ook nog eens moeilijk doet. Ga dat maar eens managen. Oh ja, en dan zijn er volgend ook nog presidentsverkiezingen.

16 september 2020 om 14:51

Hahah Heidi het is om te janken hoe slecht de berichten vanuit Barca zijn. Koeman draait bij en haakt af, is hard maar soft, wil wel maar niet. Suarez wel maar niet, Messi wel maar niet. Ik zou als VZ zijnde alle berichten omtrent Barca in de wandelgangen zetten als zit er een foto bij van het ondertekenen van het contract dan nog.

16 september 2020 om 15:01

Alles om de "bladen" te vullen

Worden jullie nou nooit moe van al die tegenstrijdige berichten? Vanmorgen las ik nog dat Koeman ‘van gedachten veranderd was’. En dan nu weer dit bericht.

16 september 2020 om 13:38

Dat heb je met een forum als vz. dit is een nieuwssite, geen journalistiek medium. Ze hebben geen journalisten in dienst maar schrijvers. Er zijn geen of nauwelijks mensen die zelf contacten hebben en aan ‘first hand’ nieuws komen. Er wordt simpelweg gekopieerd wat andere kranten publiceren. Als krant a zus zegt en krant b zegt zo dan publiceert vz beide verhalen, ook al zijn ze vaak tegenstrijdig. Belangrijk om dat te beseffen en nog belangrijker om bij elk artikel de bron bewust te lezen en in acht te nemen. Dit is een beslissing die barca zelf bekend maakt en dus heel betrouwbaar. Dat vorige artikel minder. Hoorde imo ook gewoon in de wandelgangen maar goed. Dat onderscheid (wandelgangen of artikel) lijkt vz alsmaar meer te maken obv interesse en clicks. Gaat een boodschap genoeg clicks en reacties opleveren krijgt het een eigen artikel. Zo niet een plek in de wandelgangen. Los van betrouwbaarheid van de bron vaak helaas

16 september 2020 om 13:44

Dat vz de berichten kopieert is natuurlijk fijn. Beter 1 site waar al het voetbalnieuws op wordt gedropt dan dat we zelf alle media moeten afgaan. Dat de inhoud elkaar soms snijdt valt dus niks aan te doen, zoals jij al schetst. Echter is vz verantwoordelijk voor de koppen. Dat ik 20 min na elkaar zit te lezen dat Koeman dan weer bijgedraaid en dan weer onverbiddelijk is, is heel vermoeiend. Op korte termijn levert dit wellicht clicks op maar op lange termijn gaat langzaam maar zeker je geloofwaardigheid eraan. Daarnaast zal mijn reactie wel niet blijven staan, daar zijn ze dan weer scherp in...

16 september 2020 om 15:36

Dat zegt niets over voetbalzone, maar meer iets over de journalistieke kwaliteit van het Barca nieuws. Voetbalzone zou idd wat beter uit kunnen kiezen wat ze wel en niet plaatsen, gezien de hoeveelheid onzin die geschreven wordt, maar ze hebben geen enkele geloofwaardigheid hoog te houden, omdat ze zelf geen journalistiek bedrijven. Je zult zelf een waarde moeten geven aan de info die hier verzameld wordt. Je betaald niets voor een websitebezoek, dus eigenlijk hebben we niets te willen.wat betreft het scherp zijn in verwijderen van reacties: forumbeheer is wel waar voetbalzone een naam hoog te houden heeft.

16 september 2020 om 13:42

Je moet ze niet allemaal 100% letterlijk interpreteren. Suárez gaat uiteindelijk gewoon minuten maken dit seizoen als hij blijft. Ik voorzie een scenario als Rakitic vorig seizoen. Daar zal het artikel van vanochtend over zijn gegaan. De media weet dat dan mooi overdreven te verwoorden met “hij is weer in de armen gesloten en krijgt nog een kans”. Onzin. Hij moet weg, ze hebben hem liever niet. Maar, als hij blijft, zal ie echt wel eens spelen. Nu heeft de media de wedstrijdselectie gezien en raken ze helemaal in paniek. Suárez en Vidal zitten er niet bij. Ohjee. Het is echter maar een oefenpotje en Koeman zal liever jeugdspelers proberen dan een stel uitgerangeerde vedetten die hij liever ziet gaan.

Ik weet niet wat ik van deze hele situatie moet vinden, want wat er is nou echt veranderd tov vorig seizoen voor barcelona? Nu krijgt Suarez volledig de schuld lijkt het wel. Vidal gaat hoe dan ook weg naar Inter, dat staat vast, maar de situatie met Suarez had slimmer aangepakt kunnen worden. Aan de andere kant hoeft dit voor Suarez nog niets te betekenen dat hij niet is opgeroepen voor een friendly tegen Girona, hij leek niet in de beste conditie te zijn dus ik snap dat deels wel

16 september 2020 om 13:34

Suarez en Vidal schijnen vorige seizoen erg veel invloed te hebben gehad op de spelersgroep, opstellingen en dergelijke. Het beste is dan om ze gewoon buiten beschouwing te houden totdat hun transfers beklonken zijn.

Het is typisch hoe dit nieuws altijd gebracht wordt, alsof Koeman wat heeft tegen Suarez en Vidal. Ik denk dat Koeman gewoon het groepsproces niet wilt doorbreken door deze twee meneren erbij te nemen.

Huh hij ging toch een kans maken? Serieus Koeman je maakt jezelf zo wel heel erg belachelijk, tjongejonge wat een trainer 🤥🤥 Ik ben blij dat ik hier geup;date blijf mbt spannende ontwikkelingen bij Suarez, mehnn ik wou t voor geen goud missen

16 september 2020 om 13:34

Denk dat dit niet aan Koeman maar aan Voetbalzone / journalistiek/ komkommertijd ligt

16 september 2020 om 14:17

@the_redds klopt maar de vorige keer dat ik daar Voetbalzone op aansprak kreeg ik strafpunten haha, ik dacht dan maar Koeman de schuld geven, gerrmm.

16 september 2020 om 14:00

Hij maakt ook gewoon kans alleen is dit de selectie voor de start van het seizoen zonder blessures of schorsingen. Dan zal een groot deel van de selectie plaats moeten nemen op de tribune. Dat betekend niet dat spelers later alsnog op de bank kunnen plaats nemen of zelfs in de basis elf kunnen starten.

Als groot Barcelona volger word ik hier zelfs moe van het nieuws van Voetbalzone.Volgens mij heb ik het nu als volgt voorbij zien komen:Koeman zegt Suarez de wacht aan.Koeman wil Suarez best gebruiken.Suarez gaat weg want Koeman heeft hem niet nodig.Suarez mag best vechten voor zijn positie en Koeman gaat hem gebruiken.Suarez niet nodig door Koeman.Ik wil ook best wat verhalen uit mijn duim zuigen als Voetbalzone daar behoefte aan heeft??

16 september 2020 om 14:03

Voetbalzone is zeer grotendeels (minus enkele eigen artikelen) een doorgeefluik van tientallen verschillende bronnen en kanalen. Worden altijd keurig vermeld trouwens. Dus voordat je je pijlen richt op voetbalzone die berichten zou verzinnen, zou ik eerst leren kritisch inhoudelijk de berichten zelf te lezen

Misschien dat jullie op de redactie eens met elkaar moeten gaan communiceren en eens echt journalistiek werk uitvoeren in plaats van ieder piet lullig artikel van een ander bron zonder het zelf te verificeren over te nemen.Neem aan dat de redactie genoeg hersencellen heeft om de link te leggen dat het bericht wat eerder op de dag is geplaatst waarbij beweerd werd dat Suarez een kans zou krijgen niet echt rijmt met de situatie van nu...En dan ook nog de bewoording in titels. Eerst was het een ommekeer... nu 3 uur later is Koeman weer onverbiddelijk. Jullie begrijpen hopelijk wel dat dit niet bepaald snugger overkomt als “journalistieke” site.

Als dit waar is. Dan niet te geloven. Koeman is zijn eigen graf aan 't graven bij Barcelona.

16 september 2020 om 13:42

Want jij weet van buitenaf natuurlijk wat er intern speelt en wat de reden is dat Koeman deze twee mannen buiten zijn selectie laat? Voetbal draait niet alleen om kwaliteit maar om een heel process daar om heen.

Ugh, en de soap gaat door. Kunnen we aub de nieuwsberichten zorgvuldig uitkiezen Voetbalzone? Heel vervelend om steeds tegenstrijdige berichten te lezen

Even serieus Voetbalzone. Ik snap dat jullie 99% van de artikels overnemen van andere kranten en deze dan vertalen. Maar dit is toch tegenstrijdig met wat er paar uur geleden werd verkondigd? En zo ontstaat er discussies tussen leden.

16 september 2020 om 14:12

Er is geen tegenstrijdigheid. Er kunnen maar een beperkt aantal spelers op de bank zitten. De rest zit op de tribune. Suarez is nu met een fitte selectie en geen schorsingen niet opgenomen in de wedstrijd selectie. Maar da tkan over een paar maandne zo veranderd zijn.

jammer hoor, ze kunnen die beukers zeker goed gebruiken het komende seizoen..

Waarom speelt barca nog geen competitie? Zijn de heilige voetballers van barca wel in staat om oefenpotjes te spelen maar de competitie wordt te zwaar?

16 september 2020 om 14:37

Barcelona, City, United, Madrid en Atleti spelen allen nog niet omdat ze langer door hebben gespeeld in Europa...

Suarez is dan ook echt te dik op dit moment en heeft meer tijd nodig om aan zijn conditie te werken. Ik verwacht dat Vidal zal vertrekken maar dat Suarez aan zal blijven bij Barcelona, ik hoop overigens dat hij nog vertrekt deze transferwindow. Onbegrijpelijk dat Barcelona geen fatsoenlijke spits heeft op dit moment en eigenlijk Messi de beste optie gaat blijken om die spits positie te vervullen, snap sowieso niet dat Messi altijd vanaf de zijkant moet beginnen als die toch telkens naar het centrum trekt. 2 Snelle buitenspelers en Messi als valse spits gaat denk ik nog het best renderen.

Suarez mag weg maar heeft Koeman hem nodig dan zit ie er gewoon bij. Dit is toch geen nieuws? En dan die titel ook. Allemaal sensatie weer. Het is toch logisch dat ie er weer niet bij zit? Hij is nog niet fit en mag weg.

Vanmiddag had Koeman nog een ommekeer gemaakt. Het is goed dat hij duidelijk het signaal afgeeft, maar een kans op een transfer van Suarez wordt telkens minder. Op de trainingsbeelden ziet hij er niet uit overigens, dus het is mijns inziens nog terecht ook. Vidal wordt gewoon een enorm vervelend mannetje zonder speeltijd en ik hoop dat hij zo snel mogelijk vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1012 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren