KNVB krijgt afwijzing van ‘ideale kandidaat-bondscoach’ te horen

Vrijdag, 11 september 2020 om 18:34Dominic Mostert • Laatste update: 18:48

Frank Rijkaard wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. Volgens de krant heeft de KNVB de clubloze trainer benaderd om terug te keren als bondscoach, een functie die hij tussen 1998 en 2000 al invulde. Rijkaard ziet het echter niet zitten om zijn rentree te maken in het profvoetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je het jammer dat Frank Rijkaard heeft bedankt voor de functie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door michaellaudrup)

Boeie ruurd, wij willen van Gaal

11 september 2020 om 18:54

Willen wij dat? Leg uit, waarom denkt iedereen dat hij de beste optie is?

11 september 2020 om 18:57

Noem mij eens een haalbare coach die het cv van LVG heeft? Van Gaal is gewoon een tactisch sterke coach.

11 september 2020 om 18:58

Heeft bewezen het maximale uit een selectie te halen de laatste keer als bondscoach. En speelde de laatste keer ook met 5 verdedigers wat uitstekend uit komt voor ons.

11 september 2020 om 19:00

Moeten we dat echt uitleggen?

11 september 2020 om 19:02

@AjaxCagliari wat wil jij dan? En vertel ook gelijk even wat die meer heeft laten zien dan Louis.

11 september 2020 om 19:06

Omdat van Gaal een zeer slimme trainer is en alles uit de spelers kan halen. En daarnaast heeft hij ook veel ervaring. Hij kan de spelers die niet top is op de juiste positie neerzetten en deze spelers sterker maken. Denk aan bijvoorbeeld De Roon, Hateboer, etc. Dat zag je ook op het wk in Brazilië, Krul, de Vrij, Vlaar, Blind, Martis Indi. Zulke spelers hebben we nu ook te maken.Bij Ajax en AZ zag je ook zoiets. Scholten, Bogarde, Jaliens, Schaars, etc.Ten Cate zou ik niet doen want hij kiest de beste spelers, wat als het niet loopt? Van Gaal kiest de beste elftal. Zo simpel is het.

11 september 2020 om 19:11

@ajax1812 Van Gaal is tactisch geniaal maar als peoplesmanager heel matig en dat is ook niet onbelangrijk voor een bondscoach natuurlijk. het kan geweldig klikken met een groep als ze zijn gezag accepteren, maar is dit niet zo een groep die toegesproken wil worden als jeugdspelers dan kan de samenwerking ook op een volledig drama uitlopen. de Knvb moet gewoon kijken welke aanpak het beste bij deze groep past. is dat iemand met gezag en een schoolmeesteraanpak moet je Van Gaal zeker halen. is dat iemand die wat losser werkt en meer voor een goede sfeer moet zorgen dan kan je beter voor een peoplesmanager gaan. en dan wel een die logische beslissingen neemt dus geen Lodeweges ofzo. een Gio bv zou me in dat geval geen verkeerde optie lijken en dan zet je daar een goede tactische veldtrainer naast

11 september 2020 om 19:14

@japie_krekel je weet het perfect te verwoorden, dat zijn precies mijn twijfels. Persoonlijk geloof ik er (zeker gezien de korte tijd/het kleine aantal wedstrijden totaan het ek) niet in dat de bondscoach een tactisch genie moet zijn, maar vooral dat de goede sfeer behouden moet worden en er door moet worden gegaan met waar koeman en lodeweges mee bezig waren. Daarnaast is van gaal een type dat hoe dan ook zijn persoonlijke stempel wilt drukken op het elftal, terwijl het juist nu het beste is dat alles blijft zoals het is.

11 september 2020 om 19:26

Wil je de wedstrijden even terugkijken? We stonden alleen de eerste 5 minuten met 5 verdedigers. Elke wedstrijd moest dit weer worden omgezet, omdat het niet liep. ben dus ook geen voorstander van dit systeem. Op van gaal zelf heb ik niets tegen, maar wil nooit weer dat beton voetbal zien. onder van marwijk en van gaal (laatste keer) was het gewoonweg niet leuk om te kijken. Liever er eerder uit, maar met mooie wedstrijden.

11 september 2020 om 19:39

Het beton voetbal was de enige elftal dat ze konden presteren, dat is het. Van Gaal zag het al dat het met 433 niet kon, dus omgezet naar 532 en toen werkte het prima. Bij AZ ook het geval. Je zag Nederland tegen Italië voetballen, het elftal werkte niet. Welke spelers zou Henk Ten Cate uithalen, geen enkele denk ik. Van Gaal doet het wel, dat is de kwaliteit van van Gaal. We hebben nu te maken met spelers zoals, Wijnaldum, vd Beek, de Jong, de Roon, Ihattaren. Ten Cate zou zo de Roon op de bank belanden en bij van Gaal niet.

Denk ook aan Promes, Bergwijn, Depay. Wat als een van deze spelers matig presteert?

11 september 2020 om 19:49

@petervermeulen ik ben het met je eens wat betreft Italie maar wie gaat er nou ook Wijnaldum rechtsbuiten zetten? je hoeft niet eens een Van Gaal te zijn om te zien dat dat niet gaat werken. zet de poppetjes gewoon op de goed eplek en durf een keuze te maken. of Wijnaldum of Vd Beek op 10 of anders desnoods een Vd Beek op een plek van De Roon als je die wil laten spelen maar dit sloeg nergens op. Oranje werd aan die rechterkant totaal overlopen

11 september 2020 om 20:19

Wijnaldum rechtsbuiten had prima kunnen werken. Hij werd rechtsbuiten gezet omdat Spinazzola veel opstoomde, dat vertelde lodeweges al de week van tevoren in de media dat daar het gevaar van Italië lag. Het probleem was dat Wijnaldum er gewoon geen zin in had en niet meeverdedigde terwijl hij dat loopvermogen wel gewoon heeft. Maar die zit met zn kop in Barcelona ofzo.

11 september 2020 om 20:35

AjaxCagliari, ik ben het met je eens dat het behouden van de sfeer heel belangrijk is, maar we zagen aan de wedstrijd tegen Italië al dat het tactisch plan niet ‘af’ is ofzo. In een jaar kan het helemaal stuk zijn. Dus we hebben gewoon nog een trainer nodig die de tactiek maximaal neerzet, en dat kan Van Gaal als geen ander. De goede relatie tussen de spelers zal hij niet kunnen verknallen. Hooguit de relatie tussen spelers en de bondscoach, maar dat is echt minder belangrijk. En bovendien; in 2014 was de relatie optimaal, dus waarom zou hij dat in 2020 niet meer kunnen?

12 september 2020 om 01:10

Gevoelsmatig denk ik dat Van Gaal teveel zijn stempel wil drukken en dat dit gaat botsen met eerdere flow onder Koeman binnen de groep, zeker met deze relatieve korte aanloop periode richting het EK. Mijn voorkeur zou dan ook uitgaan naar een combinatie van Van Marwijk met  bijvoorbeeld Van Bommel, people manager met een stuk gif die hun sporen op een groot toernooi verdiend hebben. Wellicht nog met een beetje tactische toevoeging

11 september 2020 om 19:08

Jij wil van Gaal ajaxwatcher11 dit moet je toch niet willen deze man is met pensioen en laat hem aub lekker in Portugal genieten van zijn leventje Ik zit daar echt niet op te wachten om zoon schreeuwerd

11 september 2020 om 19:51

Iedereen hem maar afzeiken na het WK en bij/na United en nu opeens is 'iedereen' pro-Van Gaal. Hoe mensen zo snel veranderen.of je hoort alleen de mensen die pro-Van Gaal zijn of anti-Van Gaal op de meest aparte momenten in zijn carriere.

11 september 2020 om 22:22

Het draait bij Van Gaal altijd om de persoon hemzelf , iets wat dit elftal precies niet nodig heeft. Ze hebben iemand nodig die het perfect neerzet maar zelf niet op de voorgrond treed, iets wat Koeman i.m.o perfect deed. Ten Cate zou dat prima kunnen denk ik.

Toch vreemd dat hij bovenaan het lijstje staat. De beste man is al zolang geen trainer meer geweest.

12 september 2020 om 07:25

Wat mij betreft zelfs een brevet van onvermogen van de knvb. Ik heb een zwak voor de coach stijl van rijkaard, maar kom op zeg. Iemand die zn neus al 10 jaar lang niet heeft laten zien in voetballand, omdat hij daar geen zin in heeft moet je niet benaderen. Rijkaard is ook geen cruyff en als er mensen als vGaal, vMarwijk, Ten cate etc wel ‘beschikbaar’ zijn dan gooi je daar eerst je lijn uit.
De KNVB loopt al jaren achter als het gaat om moderne coaches op te leiden en dan nu iemand aanstellen die al 10 jaar niet meer up to date is?

Totaal niet rouwig om... dit is een voetbalfossiel die al dik 10 jaar geen serieuze baan in de voetballerij heect gehad. Ik wil Van Gaal, spelersgroep wil Ten Cate. Kies tussen één van hen. Financieel zal het wel goed komen.

11 september 2020 om 18:47

Spelersgroep zou toch nooit zelf zijn eigen manager aan mogen stellen? Dat zou de verhoudingen al direct aardig scheef trekken.

11 september 2020 om 19:01

Nee maar spelersgroep kan hun mening wel ventileren.. dat gebeurde vroegera toen spelers (v basten etc)cruif wilde als bondscoach.. niet dat dat doorging...

11 september 2020 om 19:28

en we hebben allen gezien hoe het afliep. Spelers zijn erg belangrijk. Ze moeten voor hem door het vuur willen gaan.

11 september 2020 om 18:48

Frank Rijkaard is qua persoonlijkheid de beste voor de job. Beter dan Van Gaal. Voor Rijkaard gaan spelers door het vuur. Jammer dat ie niet wil.

11 september 2020 om 18:59

Want voor van gaal wordt niet door het vuur gegaan?

Niets aan de hand dus, want de enige ideale kandidaat is Van Gaal natuurlijk. Als je een coach wilt die ALLES uit je team haalt, is Louis je guy

Was te verwachten. Is al een hele tijd uit de voetbal wereld. Wie gaan ze nu benaderen? Rijkaard was dus eerste keus voor de knvb. Wie is 2de keus ? Cocu , van gaal van marwijk of F de boer ? Verwacht niet dat ten cate op hun lijstje staat

Ik denk dat HTC het wel eens kan gaan worden. Type boezemvriend, goede stem, eentje die met mensen op persoonlijk vlak kan omgaan... die kan het gaan worden. Persoonlijk zou ik het super gaaf vinden als San Marco terugkeert als bondscoach.

11 september 2020 om 18:49

Jij vindt het gaaf om iemand aan te stellen waarvan je al weet dat hij het niet kan? Vreemd.

11 september 2020 om 18:58

Het voetbal van 2008 was misschien wel het beste van de afgelopen... nou... 20 jaar?

11 september 2020 om 19:04

Tot we tactisch overklast werden door Guus ?

11 september 2020 om 19:30

had niets met tactiek te maken. Rusland was die dag gewoon een maatje te groot. Mede door de omstandigheden die er op dat moment speelden.

11 september 2020 om 18:57

doe maar niet! dankzij Van Basten zijn we onze enige creatieve speler Ziyech kwijt geraakt aan Marokko

11 september 2020 om 19:28

Krijgen we die weer.. Ziyech kiest voor Marokko, niet van Basten

11 september 2020 om 19:51

wat moest hij dan doen? voor hetzelfde geld waren Blind en Van Basten nog 4 jaar blijven zitten. als je als speler met Ziyech zijn talent gepasseerd wordt voor allerlei middelmaat dan weet je dat je niet gewenst bent

Rijkaard heeft al in 2013 na zijn vertrek als bondscoach van Saudi-Arabie aangegeven niet meer terug te keren in de voetballerij. Zonde want hij was op dit moment veruit de beste persoon, staat boven de groep, zou geen afbreuk doen aan het werk van Koeman en heeft aanzien. Heeft dan misschien al jaren geen club of land getraind maar hij heeft het natuurlijk nog steeds in de vingers. Doorschakelen naar Ten Cate dan maar al vind ik dat een groter risico.

11 september 2020 om 18:49

Precies V-Watcher. Rijkaard was qua persoonlijkheid echt de beste hiervoor

11 september 2020 om 18:54

Waarom Ten Cate? Is enkel assistent geweest. Bondscoach is toch geen functie om mee te gaan expirimenteren? Voetballers worden toch ook geselecteerd omdat ze bewijzen de beste op hun plek te zijn. Rijkaard en van Gaal hebben dat als coach bewezen. Ten Cate heeft het uberhaupt nog niet geprobeerd.

11 september 2020 om 19:09

Daarom noem ik het ook een groter risico. Ten Cate past qua stijl wel het beste in de weg die is ingeslagen met Koeman. In mijn ogen moet je die richting behouden en dus zal je niet voor een Van Gaal moeten kiezen. Die gaat alles naar zijn hand willen zetten en ik denk dat deze groep niet genoeg kneedbaar meer is en graag wat meer vrijheid wilt. Je kan daar van vinden wat je wilt maar het heeft de laatste tijd onder Koeman prima gewerkt dus waarom veranderen.

12 september 2020 om 00:37

dat was de huidige trainer van Duitsland ook toen die begon. En kijk waar hij nu staat

11 september 2020 om 22:34

Rijkaard heeft zijn stress niet onder de controle meer, denk ik. Dat zag ik toen hij bij Barcelona trainde. De aandacht werd hem te veel. Dan is het juiste moment om te stoppen.

Met alle respect voor Rijkaard, want wat hij bij Barcelona heeft gepresteerd was natuurlijk geweldig, maar wat heeft hij verder gedaan om als "ideale kandiadaat" opnieuw bondscoach te worden?

11 september 2020 om 18:58

Is het goed doen bij Barcelona niet het grootste bewijs dat je het kan? Omgaan met sterren, aanvallend en verzorgd voetbal spelen. En hoger podium is er niet. Ik hoor mensen over Ten Cate (enkel assistent geweest) de Boer (overal na ajax gefaald en bij ajax ook vaak kampioen omdat de concurrentie ook bizar slecht was en lage puntenaantallen haalde) enz. Vind het dan wel logisch dat je Rijkaard (en neem ik aan van Gaal) daar qua prestaties wel boven zet.

Ongelooflijk. Rijkaard aangezocht. Dan zal Ten Cate nu wel aan de beurt komen. Van Gaal doen we natuurlijk niet, want die is de beste, maar....(vul zelf maar in).

Lekker origineel. van Gaal. Terwijl die gasten zelf al lang hebben aangegeven van Gaal niet te willen. Zijn jullie in loondienst bij de Knvb ofzo ?

IK vraag mij af of Rijkaard faalangst heeft? Hij heeft na het tijdperk Barça serieuze mogelijkheden geweigerd.Ik had hem graag aan het roer, met ondersteuning van Ten Cate,gezien!

11 september 2020 om 18:51

Dat gezeur om van Gaal begint zo langzamerhand te storen! Hij heeft in 2014 een prestatie geleverd, maar dat wil niet zeggen dat het nog x lukt.Hiddink heeft het bijvoorbeeld ook geweldig gedaan gedaan in '98! Daarnaast was het voetbal niet om aan te gluren 2014.Tenzij men de wedstrijden niet hoeft te kijken en alleen een reden om te juichen wil.

jammer, Rijkaard had ik de ideale bondscoach gevonden. misschien een poging wagen bij Gio dan. ook een ideale peoplesmanager die logische beslissingen neemt

12 september 2020 om 03:00

Gio is een watje. Een marionet. Die durft helemaal geen beslissingen te nemen. Kan je net zo goed F de Boer wat ik de slechtste coach ooit vind nemen. Zijn filosofie en manier van spelen is: veel in balbezit en attractief voetbal spelen (dit zijn, zijn woorden) en vervolgens beton-slaapvewekkend voetbal hanteren. Ook geen tegenspraak, anders mag je op de bank belanden of einde interland loopbaan onder FdB. Je weet wat je aan FdB hebt. Bij Gio gaat het met alle winden mee. Neen, aub geen Gio!

12 september 2020 om 13:32

Gio zette gewoon Kuyt ernaast en stuurde Boetius weg dus dat ben ik niet met je eens. Frank De Boer jaagt altijd zijn spelers om onnodige redenen tegen zich in het harnas, dat moet je als Knvb niet willen. bij Inter had hij binnen een maand de hele selectie tegen zich in het harnas gejaagd

Waarom wil iedereen zo graag Van Gaal. Die gaat alles compleet omgooien omdat hij anders niet alle eer kan opstrijken en er is nu geen Robben meer waardoor je lekker kan tegen houden en alles naar voren kan peren. Mensen staren ze echt blind op die pot tegen Spanje (die overigens echt geweldig was de 2e helft, waar werkelijk alles goed viel. Daarnaast heb ik een ploeg nog nooit zo volledig zien imploderen als Spanje na rust, want voor rust werden we compleet weggespeeld en hadden we zo 3-0 achter kunnen staan. Tegen Australie was het vervolgens kiele-kiele en na de poule hebben we nog maar 1 velddoelpunt gemaakt. Van mij mag Louis lekker met pensioen.

11 september 2020 om 18:56

Serieus? Waarom heeft de wedstrijd tegen spanje zoveel invloed op je mening over van gaal? Louis is gewoon een opperbaas en een van de beste ooit.

11 september 2020 om 19:01

Van Gaal heeft het op het Wk2014 goed gedaan mede door een geniale Robben ook natuurlijk, maar we moeten ook niet vergeten dat we in 2000 een WK mis liepen met een geweldige lichting spelers onder Van Gaal. met Van Gaal is er geen tussenweg. of hij klikt geweldig met een groep en de resultaten zijn ernaar of het klikt totaal niet en de samenwerking loopt uit op een groot drama

11 september 2020 om 19:08

De wedstrijd tegen Spanje is ontegenzeggelijk het hoogtepunt van zijn bondscoachschap. De rest was het lelijk resultaat voetbal. Louis was zeker een baas, maar nu is hij oud en passe. Dat liet hij bij United ook al duidelijk zien.

Jammer maar die zagen we van verre vertes aankomen natuurlijk. Nu snel doorschakelen naar Ten Cate en het worden mooie jaren!

Jammer maar ik bedoel Ten Cate is een prima tweede optie lijkt me

Make Oranje great again! LvG 2020

Snap de roep om Ten Cate niet. Wat heeft hij nou gepresteerd als hoofdtrainer. Leuk om als assistent te hebben, maar niet als bondscoach. Jammer dat Ten Hag nog niet wil. Bosz ben ik normaal geen voorstander van ivm de grote risico’s waar hij zijn ploegen soms mee laat voetballen, maar achterin zit het nu ongekend goed bij Oranje. Verder zou Van Bommel kunnen en wellicht Seedorf. Seedorf was eigenlijk best goed bezig bij Milan en deed het bij Deportivo gewoon goed met een waardeloze ploeg.

Eigenlijk gewoon gaan voor Louis dus.

Ik had zelf niet eens rekening gehouden met Rijkaard, aangezien hij al langer aangaf niet meer in de voetballerij werkzaam te willen zijn. Ik denk dat het gaat tussen Ten Cate met Gullit en Lodeweges als assistenten en Van Gaal.

Lekker doorschakelen naar van Gaal. Kan niet wachten om hem weer langs de lijn te zien om eerlijk te zijn. Brengt een hoop goede herinneringen met zich mee.

Lekker ook dat dit gelijk weer uit lekt, fijn de volgende weet in ieder geval dat hij geen eerste keus was. Aangezien nu overal de namen van ten Cate en LVG genoemd worden, doe mij dan maar van Gaal. Ten Cate heeft immers nog nooit iets gepresteerd op een fatsoenlijk niveau, goede assistent maar dan houdt het wel op. Waarom niet een keer een buitenlander, probeer eens bij Pochetino of zo.

Ik begreep vorige week dat de selectie inspraak heeft gehad v.w.b. de aanstelling van een nieuwe coach. Daarbij zou duidelijk zijn geworden dat de spelers niet op van Gaal zitten te wachten. Dat als uitgangspunt nemend zie ik niet waarom van Gaal dan toch zou moeten worden aangesteld. Ik vind het jammer dat Rijkaard niet wil want hij was ook mijn favoriet.maar een coach die niet wil, dat wordt lastig. Met alle respect voor al die zeventigers en hun prachtige carrieres als trainer, maar laat ze alsjeblieft niet weer met Advocaat, van Marwijk, Hiddink of van Gaal op de proppen komen.

Als we overigens in het buitenland moeten zoeken lijkt Jurgen Klinsmann mij een perfecte kandidaat Die is door heel Nederland populair en heeft de flair waar veel Nederlanders van houden. Spreekt zelfs een beetje onze taal als ik me niet vergis.

En wie zit er in hemelsnaam op Rijkaard te wachten? Wat heeft die gepresteerd dan? Bij barca was ten Cate de grote man volgens de spelers zelf. Voor de rest al jaren uit het voetbal en we blijven die naam maar horen. En hoevaak moet hij nog melden dat hij niets meer wil doen als trainer voordat ze het eens snappen.

Blijf het apart vinden dat er totaal geen plan ligt van trainers welke ze willen na een vertrek van Koeman. Want ja van Rijkaard weet je al tig jaar dat hij niets meer gaat doen waarom steeds blijven vragen... of de korte termijn is een geschikte trainer voor de lange termijn niet beschikbaar daarnaast heb je niet veel duels meer om te spelen voor het Ek dus waarom niet gewoon voor een bekende trainer kiezen a la van Gaal zodat je weet dat je goed voor de dag komt op het Ek? Als je nu weer een opbouwende trainer aanstelt zonder kwalificatie gaat dat altijd ten koste van het Ek.

Ik vind bvan marwijk geen gekke keuze. Is een relaxte man en zal niet zoveel veranderen. Toch denk ik dat dit Nederlands elftal vers bloed nodig heeft qua spelers. Wijndal en een boadu of malen kunnen goed ingepast worden nu. Van gaal zou deze tactische keuzes wel aandurven.

Rijkaard is een matige coach die al jaren niet meer actief is geweest. Is sowieso geen slimme keuze. Henk is een veldtrainer. De meest geschikte kandidaat is Louis, hoewel je eigenlijk niet moet teruggrijpen. Of Bosz.

11 september 2020 om 23:25

Wim Kieft zei het net bij VI goed: wedstrijd van Bosz tegen Inter gezien? Ow Ow Ow wat trapte die weer in de tactiek van de tegenstander. Zelfde als met Ajax tegen Man U. Aanvallend geweldig, verdedigend zeer kwetsbaar.
Aan de andere kant heeft ie nu wel wereldsterren als verdedigers die eea op kunnen lossen....

Van Gaal is naar mijn bescheiden mening de ideale coach voor dit elftal, het zijn geen top spelers als vroeger maar goede voetballers en Van Gaal kan als geen andere spelers motiveren en ze op de juiste plek zetten.

De allerbeste optie is natuurlijk Dick Advocaat, die heeft alles in zich wat dit elftal nodig heeft. Echter zal die Feyenoord niet verlaten ( en hoop ik voor de eredivisie ook niet ).

Ik vind het een lastige keuze. Ten Cate wordt veel genoemd, maar op basis van wat?
Spelersgroep lijkt geen zin te hebben in LvG. Bosz is veel te aanvallend en naïef...
De Boer is tactisch niet goed genoeg.
Van Marwijk ook zijn tijd wel gehad en durft niet in te grijpen ( waardeloos EK toen).

Tsja wat hou je over?
Doe eens gek en pols Arsene Wenger eens, dat wil ik wel zien.

Weetje hoor allemaal namen die het niet gaan doen omdat ze met pensioen zijn
Ik zal er een paar opnoemen waarbij ik denk dat het misschien gaat werken:
1 Arne Slot misschien nog niet de status van een top trainer maar komt mij altijd wel rustig en duidelijk over
2 Gio weetje waarom omdat hij Feyenoord met matig materiaal het optimale bij Feyenoord eruit heeft gehaald en komt ook relax over
3 Erwin Koeman is volgens mij ook bondscoach geweest ergens en heeft dezelfde eigenschappen als ze broertje

Denk ook niet dat je met Rijkaard een geschikte bondscoach zou hebben aangenomen. Heeft sinds zijn 2-jarige avontuur in SA verder geen club of land meer getraind en hoewel zijn werk bij Barcelona zeker een dik pluspunt is qua CV, zie ik hem Oranje niet naar een hoger niveau tillen.van Gaal betwijfel ik ook of hij het weer flikt, doet mij eerder denken aan Steve Mcclaren bij Twente in 12/13. Op basis van een succesvol verleden werd hij wederom aangesteld, maar vervolgens bleek het niet te werken bij een tweede poging en daar vrees ik bij LvG ook voor.nu ga ik even compleet afwijken qua namen of logica wellicht, maar Foppe de Haan zou echt wel de persoon zijn die het NL elftal kan blijven ontwikkelenbeste man is 77, dat weet ik, maar zijn ervaring kan echter ook weer gebruikt worden om (wellicht op kortere termijn) een nieuwe bondcoach op te leiden.fdb, BvM zijn namen die ik voorbij zie komen, maar ook hier weer het Van Gaal verhaaltje.

van Gaal kan niet met een team omgaan waar er meerdere vedettes in zitten. op een gegeven moment krijgt die dan ruzie met een aantal van heen. Had dit bij Barca, bij Bayern, bij Man U. en hierdoor heeft hij ook het WK van 2002 niet gehaald. van Gaal is een coach die iedereen in een team achter hem moet hebben staan. hij is de grote leider. Dat waren de teams van ajax 92-97, az 07-09 en oranje 2014 wel bereid om te doen. Dit oranje team is dat duidelijk niet. Dan kan je geen van Gaal halen. dat is een mismatch. Daarom denk ik dat Frank de Boer ook geen optie is, is een minder versie van Gaal. Bij AZ heeft trouwens beide situatie zich uitgespeeld. na het seizoen waarin ze net geen kampioen werden ging het niet goed met AZ en zat Louis zijn hoofd op hert schavot. En toen is het hele tijd onder leiding van Schaars naar van Gaal gegaan en hebben ze gezegd we willen door het vuur voor jou Louis. En vanaf dat punt zijn ze kampioen geworden m

Ik vind het echt heel bijzonder dat Frank Rijkaard serieus een kandidaat was voor het bondscoachschap. De man heeft al jaren niets meer gedaan binnen het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
111 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren